Sziasztok,
Panni, a témát lezárva, szívesebben írtam volna én is pozitív élményekről - de sajnos velem az történt, ami történt...de azt hiszem, a negatívumok leírása épp ahhoz segít hozzá másokat, hogy pozitívabb élményekben lehessen részük. Aki ezt a fórumot olvassa, tudja, hogy bizony olvashat hideget-meleget is...Soraidból szemrehányást éreztem ki azért, hogy klinikás szülés előtt álló kismamikat blokkoló-sokkoló sorokat írogatok, mintegy krimiíóri elhívatottsággal, míg lám, másoknak milyen pozitív élményeik vannak...míg én inkább azt mondanám - némileg elcsépelt bölcsességgel -, más kárán tanul az okos!
Az pedig, hogy a benyomásaink különbözőek, szerintem a legtermészetesebb, hiszen mindannyian más időpontban, teljesen más hozzáállású emberek jelenlétében szültünk. Persze nyithatnánk egy babanet/rózsaszín felhők alfórumot is, szigorúan csak pozitív élményekkel rendelkezőknek...csak attól tartok, sokan kiszorulnánk onnan. (ja, tegnap véletlenül láttam a LOST-ot, arról szólt ez a rész, hogy a terhes nők mind rejtélyes körülmények között elhaláloztak, mit mondjak, találva éreztem magam...na, ezt se nézem többet
)
Ami a MÁV-kórházat illeti...nekem több ismerősöm, és a nővérem is szült ott...részleteket nem írok, mert ez nem MÁV-os topik, elég annyi, hogy az "olyan jó, mint a MÁV" nálam elég negatív kicsengésű. Persze engem is érnek meglepetések, az Istvánt például olyan jó kórháznak tartottam, hogy kis híján azt választottam második szülésem helyszínéül, de Adrienn története itt is árnyalja a képet...
A klinikás őrzőről különvélemény: nem kellett 24 óráig ott maradni, du. szültem, reggel már mehettem is. Az éppen akkor ott lévő nővérke nem volt éppen a hívatása magaslatán - úgy is mondhatnám, annak a mélyén volt, nyilvánvaló undorral végezte a feladatát, és ennek szóban is hangot adott. Más nővérek viszont - például a szomszédos szobáé, mikor oda estem be WC-re - nagyon rendesek voltak, a nővérke épp csak a kezemet nem fogta, hogy könnyebb legyen a kisdolog szülés után...reggel pedig külön gyógytorna is járt, gyógytornásszal, az őrzőben lévőknek. Szóval itt is vegyes a kép.
Most már ténylg jóéjt!
Racy