Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Yusz!
Küldtem neked privátot.

Móni!
Nagyon jók a képek. Milyen édesek a fiaid!!!
Tényleg, szeretném tőled kérdezni, hogy szülés után rádtették a kisfiadat, vagy elvitték rögtön?
Csak mert olvasok most egy könyvet, nektek is ajánlom:
A szerzője és címe:
Márta Guóth-Gumberger-Elizabeth Hormann:
SZOPTATÁS
Tanácsok és gyakorlati segítségnyújtás a szoptatás egész ideje alatt

Ugye a JF nem bababarát kórház? Még?

Évi

Kép
evisan

Köszi lányok a segítséget!

Evisan, küldtem választ!

Mesi! Gratulálok az eskövődhöz! De jó, hogy nem vagyok egyedül a pocakos esküvővel! Holnap megyek próbálni újra ruhát, hogy mennyit kell igazítani rajtam. Elég nagy esküvő lesz, a párom családja jó nagy. Kb. 80-90 fő. A halásztanyában lesz a vacsi.
Te hogy bírtad szusszal? Attól félek, hogy hamar kidőlök. Szerencsére a menyasszonytánctól eltekint a család.

Mazsus, nálunk az a gond, hogy a papa nem bírja a vért. Pedig a szülésnél azért van belőle...
Én nyugtatgattam azzal, hogy ha a fejemnél ül, a pocakomtól gyakorlatilag nem lát semmit. és semmi sem kötelezi arra, hogy odanézzen. Elég, ha engem bátorít.
De az biztos, hogy velem akar lenni végig.
Persze nekem nagyon jól esik, hogy bejön, de nem szeretném, ha negatív élményként élné meg.

Sajnos pont a barátnőm házassága ment tönkre szülés után nem sokkal. A férj végignézte a szülést, és nem pozitív élményként maradt meg benne.
yusz

Evisan!

Nem csalódtam, már be is kukkantottál!

Nem akarlak lelombozni, én is olvastam a Szoptatás c. könyvet, de más az elmélet és más a gyakorlat. Én örültem volna ha a a gyakorlatban is többet segítenek mert csak gratulálni tudok annak aki a könyvből megtanulja... De persze azért jó könyv!

A kórházban a hasamra tették a babát kb. 2 percre szülés után majd elvitték és 10 perc múlva vissza is hozták. Még két órát voltunk együtt aztán apával és a babával. Persze nem tudom, hogy császánál mi a helyzet, azt majd a lányok megírják. De drukkolok neked, hogy megforduljon Zsófi és ne legyen szükség császárra.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Yusz!

Egyszerre írtunk az előbb egy perc különbséggel, most nézem.
Hallani már hallottam arról, hogy ment tönkre házasság azért mert az apuka úgymond "megundorodott" a szülés után a feleségétől. Akkor ezek szerint a te barátnőd szembesült is ezzel, bár nem írtál arról hogy a szülés problémás volt vagy csak a sok vér miatt maradt meg negatív élményként az apukában.
A sógornőm sem szerette volna, ha a párja bemegy vele, mert félt hogy esetleg ő is úgy jár mint a barátnőd de szerencsére a férje is élvezte és látott minden mozzanatot. Ha nem bírja a férjed a vért akkor tényleg maradjon a fejednél mert akkor nem látja a "véres jeleneteket". :)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Igaziból nem volt probléma a szülésénél. Picit sokáig tartott, mert első baba volt, de nem volt semmi extra.
Sajnos a férj többé már nem a kívánatos feleségét látta benne. Nagyon sokat szenvedtek lelkileg, mire elváltak.

A húgomnál is bent volt a férj, mindhárom gyereknél, ebből kettő császáros volt. Végig fogta a kezét a műtét alatt is. Pedig ő sem bírja a vért.
Sokat beszélgettünk a párommal erről. Szerettem volna meggyőzni, hogy ne jöjjön be, ha úgy érzi, de nem akar magamra hagyni. Abban biztos vagyok, hogy sokkal rosszabb lenne kint várni a hírekre.
Az első két gyerkőcöt egyedül szültem, a fiamat reggel 6-tól este 9-ig. Addig jött a szülőszöbába még 5 kismama. Persze mind leszült előttem.
A lányommal szerencsém volt, ő 1 óra alatt lett meg.
Hát, most ennyi év eltelte után valószínű, hogy megint hosszabb időre számíthatok.

Kép
yusz

Sziasztok!
Egy kicsit nekem is túl idillisztikusnak tűnt az a Szoptatás című könyv. Vannak benne hasznos dolgok, de a gyakorlatban szerintem is másképp müködik.
Az együtt szülés a férjemnek nagyon nagy élmény volt, pedig az elején ő is félt a látványtól, de cseppet sem bánta meg hogy bejott. Szinte végig kettesben voltunk, csak a doki jött be óránként. Az a vicces, hogy szülésznőt én nem is láttam (ez a Szent Imre kórházban volt), ugyhogy nagyon rossz lett volna egyedül lenni. A babucinkat is ő vehette először kézbe, mert a végén műtét lett a dologból.
Andi.

Kép
Kép
apcukk

A húgom mesélte (Péterfyben szült), hogy be lehetett vinni a szülésre vizet, szőlőcukrot.
Amíg ő kínlódott a doki és a férje szépen megették a zacskó cukit. Persze előtte megkérdezték (két fájás között), hogy kér-e.
Állítólag már nem szokás sem a borotválás, sem a beöntés.
Én még mindkettőt kaptam a szüléseimnél. Lehet, hogy ez kórházfüggő? Vagy már nem divat?
Különben is annyi a változás évről évre. De az nagyon tetszik, hogy ha kint van már a baba, együtt lehet a család egy picit.

Üdv, Judit

Kép
yusz

Yusz!

Köszi a gratulációt!
nekünk sokkal kisebb esküvő volt, így jól bírtam :) a másik topikban képek is vannak róla,tettem fel,miután a csajok megszidtak :lol:
úgyhogy Te se felejtsd majd el :wink:
szeretnénk majd bulit is vmikor...de az még a jövő kérdése :)
most sajnos nem fért bele az időbe a szervezés... :(

nagyon jól viselkedett a kisasszony is a pocakban. mintha tudta volna,hogy mi zajlik 8)

pontosan mikor lesz?

üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Yusz!

Beöntést akkor nem kapsz, ha biztosan tudod, hogy szülés előtt kijött minden. Borotválás kell, de magad is csinálhatod.
Én kértem beöntést, mert nekem sajna indították és így nem volt inger wc-re menni, és féltem, hogy fertőzést fogok okozni.
Szélésre vihetsz vizet, szőlőcukrot ha nem vagy hányós fajta.:-)

Házasság: mindkét házasságom pocakos volt!!!!!!!!!!!!!:-)
2 férj, 2 gyerek. :lol:

Apás szülés: beszéld meg a pároddal, hogy nem muszáj neki OTT nézelődnie, állhat a fejednél is.
Én is féltem tőle, hogy gáz lesz, de Apa annyira akarta. Most már kijelenthetem, hogy nem csökkent emiatt az étvágya velem szemben. :lol:
Elmesélte, hogy csodálatos és döbbenetes élmény volt neki. Nem gondolta volna, hogy ez ennyire fáj egy nőnek (pedig én aztán tényleg egy jajszót se mondtam).Utána meg elnézést kért tőlem, hogy ekkora fájdalmat okozott nekem!!! :shock:
Azóta úton-útfélen azt hangoztatja a haverjainak, hogy igenis mindenkinek kötelessége az anyát támogatnia és igenis egy ilyen élményből nem lehet kimaradni!
Szóval hajrááá!!!

Mazsuzs!!!

Jól látod, máshova is "járok" topikolni!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok !

Bocsi . Rég jelentkeztem . De sajnos máshol jár az agyam . Meg született az unokaöcsém ami nagy öröm . Csak az első éjszaka nem kapott levegőt és azóta is intenzíven van . Tüdőgyulladása van , meg a szívével is van valami de még nem tudják , hogy komoly baj vagy csak kicsi . Majd még viszik a kardiológiára . De sokkal jobban van már . Az orvosok is meg vannak lepődve a jó állapotán . Erős nagy baba , 3600g és 54cm .
Ne haragudjatok hogy ezt leírtam , tudom aki még szülés előtt van annak ez ijesztő , de úgy éreztem ,meg kell osszam veletek . Tudom hogy jól lesz és egy-két héten belül azt mesélem nektek , nagyon jól van és már haza mentek .

Az apás szüléshez meg azt szeretném mondani , hogy a párom meg a "véres" történeteket sem bírja de bent volt a kislány a születésénél és nagy meg döbbenésemre jól viselte . Sőt szegény pont akkor nézet oda amikor a doki a gáz metszést csinálta , nem lett rosszul és utána sem változott meg a kapcsolatun sőt nem nagyon bírta ki a szülés utáni 6 hetet . Remélem nem volta túl őszinte .

Sziasztok , mindenkinek szép napot . Lányok mostanság nem nagyon rakok fel képet . Én mondom meg nem is raktam fel de igére meg próbálok .
hasadi

Sziasztok!

Yusz!
Itt is bevihetsz a szülésre innivalót és szőlőcukrot. A lila szobában tutira van CD lejátszó, így oda még saját CD-t is vihetsz. A kikás szobáról nem tudok infót mondani, mert mikor én szültem még nem volt kész. Akik később szültek biztos tudnak segíteni.

Császárral kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy ha arra kerül sor, akkor a műtőbe Apa nem mehet be. De a műtő előtt várakozhat, és ha megvan a baba, megmutatják neki.
Csaszi után miután megtisztították a babókat nekem csak megmutatták őket egy percre. Csak megpuszilni és megszaglászni tudtam őket.
A műtét után a csaszis őrzőbe már behozzák a picit kérésre.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Evisan!

A JF Bababarát kórház!!!!Reggel 7--8-ig, majd 10-17-ig majd 18-23-ig lesznek kinn a babók!(ha jól emlékszem)
Illetve éjszaka is kinn lehet, ha kéred és a szobatársak is beleegyeznek. Kivétel az egy ágyas, de azért fizetni kell.
Szülés után rögtön rádteszik, (csaszinál nem tudom), majd tisztítás után megkapod. Csaszi és szülés után amikor lekerültél a kórterembe, az időtől függetlenül kihozzák, hogy meg tudd szoptatni.

Csaszinál Apa tényleg nem mehet be és jobb ha felkészültök, hogy semmilyen látogató nem mehet be a kórterembe!!!!
Ez alól a frissen szült Apukák sem kivételek. (kivéve az egy ágyas)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hello Lányok!

Apcukk! Megnyugodtam egy kicsit, hogy nem csak én vagyok ilyen véleménnyel a könyvről. Egyébként még nem született meg a babó, én is azt hittem milyen nagyon jó könyv, aztán utána rájöttem hogy egy kicsit -ahogy írtad - idillisztikus.

Yusz! Én kaptam beöntést és borotválást is, de annyira nem volt sem kellemetlen, sem kínos hogy már el is felejtettem ezeket a mozzanatokat a szülésből. Vagyis jobban mondva nem ezek maradnak meg .....Egyébként szerintem nem baj ha kap az ember beöntést, ugyanis a sógornőm mesélte, hogy ők is voltak szülőszobalátogatáson a Szent Istvánban - ő ott szült - és előtte éppen volt egy szülés szobában. A szülésznő még elnézést is kért a szagokért, ugyanis mint a sógornőm mesélte erős sz :idea: r szag (b ocsi) lengte be a termet. Hát szerintem ez kínosabb mint a beöntés.... :oops:
A csecsemősöket kivéve nekem jó emlékeim vannak a kórházban töltött napokról, de szerencsére te a csecsemősökre sem leszel rászorulva hiszen már nem az első babód, így tudod mi a csízió!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok Csajok!

Köszi ezt a sok infót, így azért én is bátrabban indulok neki a papás dolognak. Igaziból csak őt féltem egy esetleges traumától.
De valószínű, hogy az élmény, amit az újszülött lánya ad neki nagyobb lesz mindennél.
Ha visszagondolok az első két szülésemre, mindkét alkalommal miután elvitték a babát mosdani és nekiállt a doki varrni, elbőgtem magam.
Persze csak úgy csendesen szipogtam. Meg is kérdezte, hogy ennyire fájt? Én meg mondtam, hogy nem számít a fájdalom, boldog vagyok ezért bőgők.

Mesi! Az esküvő márc. 01-én lesz, vagyis két hét. Képeket majd hozok.
Hogy bírod a pocid? Úgy emlékszem a vége felé picit könnyebb, mert "leszáll" a has és legalább levegőt könnyebben kap az ember lánya.

Kép
yusz

Sziasztok !

Tud nekem segíteni valaki , béna vagyok és nem sikerül képet feltöltenem . Nem mindegy mekkora a kép mérete , felbontása ? Ha túl nagy át kell alakítani ?

Előre is köszike a segítséget .

Üdv : Hajni
hasadi

Hajni!

Túl nagy a kép, át kell alakítanod!
Tudod hogy kell?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta !

Köszi a választ . Meg próbálom a páromból kiszedni , de ha nem sikerül akkor kérek majd segítséget . Köszi.

Hajni
hasadi

Most beszéltem a Czövek Ágival. Evisan tényleg igazad van, hihetetlenül kedves volt. Megbeszéltünk egy látogatást jövő hét szombatra. Nagy megnyugvás, hogy végre van valaki, aki majd vár a szüléskor és segít.

Mégegyszer köszi a segítséget!!!!!

Kép
yusz

Judit!

Mazsuzsnak egyébként igaza van a beöntést illetően. Lehet,hogy perverz vagyok, de nekem kifejezetten jól is esett, hogy kaptam!!!
Gondold el, amikor jönnek a tolófájások erős kakilási ingert fogsz érezni, mert a babó feje behelyezkedett a szülőcsatornába és a beleket nyomni fogja!
Most gondolj bele, ha a bélben van is valami (egy kicsi mindig lehet a beöntés ellenére is, de ez ne zavarjon, mert a szülésznő minden nap lát ilyet). Ha mind kijönne és arra születne meg a Babó.....hát az nagy fertőzésveszély.
És a nevével ellentétben nem olyan vészes dolog, pláne nem fájdalmas.

Szép napot!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika!

Igen, én is így gondolom. Mindkét szülésnél kaptam és eléggé elcsodálkoztam, hogy a hugomnál, aki most egy éve szült már nem kellett.
Persze lehet, hogy kórháza válogatja. De az biztos, hogy jobb, ha adnak. Így legalább biztos, hogy a baba jön.

Üdv, Judit

Kép
yusz

Sziasztok Lányok!

Nekem sem bírja a párom a vért, és ha a tv-ben szülés van elkapcsolja egyből. Mondtam, hogy döntse el, ha nagyon nem akar bent lenni én nem erőltetem.
Így volt tavaly az egyik barátnőm is, vele a barátnője bent be, hogy ne legyen egyedül.
Egyébként Ő is mondta, hogy bababarát a dél-pesti.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Elfelejtettem az előbb kérdezni, hogy olyan lehet, hogy bejön velem a párom, és ha nem bírja, akkor kimegy? Vagy nem lehet ilyenkor ki-be járkálni?

Lilla
Vendég

Szia Lilla!

Bár még nekem is az első papás szülés lesz, szerintem bármikor elhagyhatja a szülőszobát az apuka.
Hiszen senkinek nem érdeke, hogy esetleg rosszul legyen, vagy netán elájuljon. De szinte biztos, hogy kimehet.

Judit

Kép
yusz

Szia Judit!

Üdv. köztünk. Köszi a választ, utána én is rájöttem, hogy milyen butaságot kérdeztem.

Viszont tőled és akinek már van tapasztalata kérdezném, hogy szoptatós párnát érdemes venni?

Sziasztok
Lilla
Vendég

Lilla!

Szabad a mozgás!Kimehet, de csak kint öltözhet át civilbe, és ha már átöltözött, nem tud visszajönni.
De a vajúdók el vannak függönnyel kerítve, elég ha azon megy ki, így mégiscsak pár lépésre lesz tőled és ha már kinn a baba a 2 órás megfigyelésen ott tud lenni veletek.
Amúgy érdekes, hogy az élmény általában feledteti velük a nem bírom a vért szindrómát!
Én is féltem, hogy az én drága 120 kilós mackókám majd jól elvetődik, de úgy kellett arrébb lökdösniük, mert annyira téblábolt!
Pedig képes vérvételen rosszul lenni!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Lilla!

Nekem nem volt rá szükségem, általában mindíg megtaláltam a megfelelő pozíciót a szoptatáshoz. De ez nem mérvadó. Én még a hasam alá sem teszek párnát, pedig tudom, hogy kényelmesebben alhatnék vele.
A hugomat tudom még példának hozni, neki most 11 hónapos a babája. Neki volt szoptatós párnája, és talán ha egyszer használta.

Szió

Kép
yusz

Sziasztok!
Lilla szerintem is akármikor kimehet szülés közben. Az én férjem is kijárt közben helyzetjelentést adni anyukámnak. Meg a végén sem kell végignézze ahogy kibújik a baba. De tényleg nem jó az ilyesmit erőltetni. Amúgy, így tv-ben én sem bírnék végignézni egy szülést :)

Kép
Kép
apcukk

Helló Lányok!

Látom, itt jobban beindult az élet, mint a másik topikon! Hajrá!

Lilla! Nekem nincs tapasztalatom a szoptatós párna ügyében, de a sógornőm használja és nagyon dicsérte.(Két hetes a kisfia.) Jó, mert a gyereket nagyon jól el tudja helyezni rajta a szoptatásnál - a baba is szereti - és nekem az tetszik nagyon, hogy kifli alakban az anyuka köré lehet hajtani. Mi csak egy sima kispárnát használtunk az etetésnél, de egy idő után kinőttea gyerek. Szóval én is lehet hogy venni fogok ilyen párnát - ha még lesz rá alkalmam.
A párod pedig természetesen akkor megy ki amikor szeretne a szobából, de szerintem nem fog... :)

A bababarát kórházról még annyit, hogy állítólag van egy 10 pontos lista amelyben foglaltaknak a kórházaknak meg kell felelnie, mert akkor bababarát. A dél-pesti nem felel meg mind a 10 pontnak ezért hivatalosan nem bababarát kórház. Pl. az ilyen kórházakban az újszülöttek az anyával vannak éjjel-nappal itt pedig azért nem. De én sem néztem ezt a bizonyos 10 pontos listát mikor szülni mentem.

Dominika! Mosolyogtam, ahogy leírtad a párod részvételét a szülésnél. Aranyos lehetett!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Apcukk!

Írtam neked privát üzit. Ha tudsz akkor szívesen várom a válaszodat.
Előre is köszi.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Lilla . Biztos kimehet szülés közben . Mondjuk én nem dél- pestiben szültem / csepeli amit már bezártak / , de ott ki-be járkálhatott és az
Anyukám is bent volt . Lehet hogy a párod most azt mondja ,hogy nem aztán az utolsó pillanatban mégis bemegy . Szorítok , hogy jól döntsön , csak rákel bízni és biztos nem fogja meg báni .
hasadi

Sziasztok!

Lilla . Biztos kimehet szülés közben . Mondjuk én nem dél- pestiben szültem / csepeli amit már bezártak / , de ott ki-be járkálhatott és az
Anyukám is bent volt . Lehet hogy a párod most azt mondja ,hogy nem aztán az utolsó pillanatban mégis bemegy . Szorítok , hogy jól döntsön , csak rá kell bízni és biztos nem fogja meg báni .

Hajni
hasadi

Na úgy látom kétszer rányomtam az elküld gombra . Hoppá .

Hajni.
hasadi

Mazsuzs!

:lol: :lol: :lol: Köszike!Apa tényleg egy esetlen nagy mackó.

Hajni!

Csepeliben??? Mikor és kinél???
Én anno 1994 - ben a Petróczy dokinál.
Milyen morbid, hogy most elfekvő lett..... :?

Szopispárna: istenien bevált a 14 éves fiamnál :? :?
Ne kérdezzétek mit eszik rajta!
Nekem valahogy nem jött be.... :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta .

Egy kicsit később , 2000-ben Szatmárynál. Szörnyű , hogy elfekvő lett . Nem is értem , nem is olyan rossz kórház . Én alternatív szülőszobában szültem , volt minden és egész nagyon kulturált volt .

Üdv Hajni.
hasadi

Hajni

Amikor én szültem, akkor lett bababarát!Tök korrekt volt!!!Nem olyan, mint a többi részlege.
Nem is értem!

a képpel hogy boldogulsz? :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Örömmel tudatom Mindenkivel, hogy ma 14.40-kor megszülett Mesi kislánya Lara 2900 g-mal, 49 cm-rel! :D :D :D
Mindketten jól vannak!

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szia Adri!

Ez nagyon jó hír!!! :D :D :D

Sok boldogságot kívánok Mesinek a babához és várjuk a fényképeket, majd ha egy kicsit ráér!!!

Sziasztok
Lilla
Vendég

Jaj de jóóóóóó!!!!!!!!!Gratulálunk!
A hidegfront kihozta Larát!
Kívánunk Mesinek és LArának sok-sok tejcsikét,egészséget!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Gratulálok Mesinek! Kívánok neki és a babucinak egészséget!

Hasadi!
Nekem a Szatmáry György az orvosom, a csepeli rendelőben!
Sajnos már nem vezet le szüléseket, az ügyeletesnél fogok szülni, de hozzájárok terhesrendelésre.
Jó fej, de az látszik, hogy nagyon tulterhelt. Rengetegen járnak hozzá.

Judit

Kép
yusz

Gratulálok én is Mesinek!!
Sok boldogságot kívánok a babához, és jó egészséget!
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Kedves Emese és Ifjú Apuka!

Sok szeretettel gratulálok Lara születéséhez! Sok boldogságot, egészséget és tejcsit kívánok!

Nutella

Kép

Kép
nutella

Evisan!

A szoptatós témához: az nagyon jó, hogy olvasol a szoptatásról, nézd meg szerintem a Kismama magazin erről szóló cikkeit is, keress az interneten is.

De: szerintem az a legfontosabb, hogy a kórházban megtanuld, hogy is kell ezt csinálni. Kérdezd a csecsemősöket, addig "háborgasd" őket, amíg nem érzed úgy, hogy minden oké. Nekik ez a dolguk. Ne engedd, hogy lerázzanak.

A Schöpf-Méreiben volt egy csecsemős nővér, akinek ez volt az egyetlen dolga, hogy a szoptatásnál segítsen. Nélküle nekünk sem sikerült volna, mindig áldani fogom Elvira nővér nevét!!!

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Mesi sok szerettel gartulálunk! Isten hozta Lara babát! Kívánunk sok boldogságot, sok tejcsit és erőt meg minden elképzelhető jót!
Várjuk majd a fotókat!
Jujjj, ez nagyon nagy hír!

Évi, Te vagy a következő! :D :wink:

Üdvözlet mindenkinek és szép estét!
Hexina és Hann Sára

KépKép
hexina

:D :D
Na, a nagy izgalom! Szóval helyesen: Sok szeretettel és gratulálunk!
Bocs! :D :D

KépKép
hexina

Yusz: a Kika szobában is van cd- lejátszó. Mi hallgattuk is de csak a vajjúdás alatt.

Beöntést én nem kaptam, de nem is ettem aznap. Borotválás meg csak 2 húzás volt mert elő voltam készülve.

Férjecském is úgy volt, hogy lehet kimegy menet közben. Aztán a fejemnél állt ő tartotta, meg segített néhány dologban. Nekem nagy segítség volt, hogy bent volt velem de megértettem volna ha kimegy. Bár mikor kimehet szülés közben csak szólnia kell egy szülésznőnek, hogy előtte nézzen körbe nem zavar-e valakit.

A szoptatós párnát én sem sokat használom. Kislányomnak nincs türelme kivárni még azt sem, hogy a melltartót előkészítem nemhogy még párnával bajlódjak. :lol: Simán tudok anélkül is szoptatni. Viszont mikor pici jól tud rajta pihenni.

Anikó

KépKép
anikoh

Helló, mindenkinek, szép estét!

Én is minden jót kívánok Mesinek és sok tejcsit!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

sziasztok csatlakozhatok hozzátok?
Én is a Jahn ferencbe szűltem 2 éve

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia!