Új privát üzeneted érkezett!

Nita. Én még sose ettem répa tortát. Azt hogy kell csinálni?

Kép
csucsu05

Nitácska!

Kijavítottam, majd holnap teszek egyet.

A hasamba, 2 adag rendel!

tjuca

nitácska köszike én jól. Jöhetne a pé de még az másfél két hét ha tartja magát a 40-45 napos ciklusom. Ha nem jön össze ebbe a hóban akkor kezdem a batárcserjét és az talán leröviditi a ciklusomat. Mert nekem akkor van pé mikor másnak a második mensie jön

harivera
Budapest XXI. kerület

csucsu:isteni a torta.
tjuca.küldöm a tortát.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Luca! Szerintem nem tudják külön babákra lebontani. De tudjuk, hogy az AFP nem szentírás, csak valahogy még mindig ehhez kötnek bizonyos vizsgálatokat.

Répatorta! Finom, én szeretem.! :lol:

Vera! Pont ezt éreztem én is a 49 napos ciklusaimmal. Úgy éreztem, hogy körülöttem mindenki mindig mensizik, csak én nem. :roll:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Nitácska!

Akkor Ti most nem vártok még egy hónapot?

tjuca

tjuca:én már nem tudom mi legyen:megis akarom várni a pihenőhónapot meg nem is.Valamelyik orvos azt mondja egy menzit várjon az ember a másik doki meg azt mondja legyen 3 menzi.
Most melyik a helyes mondja már meg valaki? :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Hát én a saját orvosom utasításait követtem, mert neki mindig mindenben igaza van. Sokmindentől függ, mekkora volt a terhesség, mennyire tágították a méhszájat stb.

Én azon lepődtem meg, hogy az egyik barátnőm a 17. héten veszítette el a babáját, és azt mondta az orvosa, hogy nem kell várnia. :shock: Spontán indult a vérzés, de be kellett fejezni a terhességet. Nos lehet az orvos a lelkiekre alapozott, mondván úgysem jön össze egy darabig? Nem tudom, de a lány is furcsállta, olyannyira, hogy védőnő a lány, tehát képben van.

tjuca

szerintem még várok legalább a következő menziig,biztos ami biztos alapon.
12.héten történt a baj :cry: nálam

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Bocsi Csajok, de nem olvasok vissza.

Zsuzsu! Azért neked: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
kislibus

Elteszem magam holnapra,jóéjszakát mindenkinek!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Jó éjt Nita!
kislibus

Sziasztok!

mimi!
Nagyon jó, ahogy tanítgatod a srácaid. Ábel is imád a konyhában lenni, ő is "főz", kever, kavar, borogat, pakol.......engedem neki, ha örömét leli benne...

Lyndee !
A nap HŐS e! :D Jó lesz neked otthon, pihenj. Rendes a dokid....

Nita-Monti!
Szépek és olvashatóak a vonalzók!!!! Teccik nagyon.

Linácska!
Megpróbálod megtudni hol csinálják az általad említett tesztet??? Itt Szegeden a sima vérteszt is 33 ezer ha jól tudom...
Én is nagyon ijedős vagyok!! Tegnap a sétából beszaladtunk zsepiiért, nyitva hagytam a kaput. Amikor mentünk ki akkor lépett be egy nő. Előszőr megállt bennem az ütő, azt hittem az anyám. De csak a szomszéd néni volt. Látott minket bejönni és utánnunk jött, h megpuszilja Ábit. Nagyon szereti :D

Luca!
Úgy tudom, h ikreknél az AFP nem ér semmit.
Igazad volt, a hónaljfájást követte a cicifájás......érdekes csak a jobb, de fáj....

Kislibus!

NAGYON KÖSZI!!!!!!
irhattál volna, hogy vagy, izgulunk érted!!!!!!

Ábel jól van, Gálvölgyi shov-t néz :o
Én is jól vagyok. Nálunk kedden volt az ünnep, kaptam egy fehér rózsát. Ma meg pralinét... :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Lyndee,
Milyen bulid lesz szombaton?

Zsuzsu,
Tutira szerintem a 7. héten.

Kislibus,
Voltál dokinál? Mit mondott, mi ez?

Új vonalzók szuperek! 8)

KépKép
dreika

zsuzsu:örülök,hogy neked is tetszenek a vonalzók :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsuzsu,
remélem jól tudom ezt a vértesztet, és nem csak a négy markerest mondta nekem rosszul valaki...
Amúgy nálunk a négy markerest a 12. heti UH után automatikusan ingyen csinálja a kórház.

Tényleg, Kacika,
te milyenen voltál, mert nem a kórházin, ugye???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Zsuzsu,
lehet, hogy rosszul tudom, de egy ilyet találtam...
http://www.downszures.hu/site.php?mid=1

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, nekem is azt mondta múltkor a védőnő, hogy ugyanazt, mint a 4 markeres, ingyen megcsinálják itt a kórházban.Csak nem értettem egészen. :oops:

Megcsinálják a genetikai uh-t, azt értem, meg a vérből ugyanazokat megnézik?
Vendég

Szépet csajok!

Csak egy gyors táblaészrevétel! Látom Juca téged is megzavart a vonalzóm! :lol: Először én is összeadtam, de úgy sok lett volna, csak a cn-t kell nézni! :wink:
Vendég

Luca,
nem igazán értem, amit írsz. Van egy genetikai UH, azon méretekeket néznek, utána vesznek vért, abból meg olyan anyagok jelenlétét, ami a Down kórra utal. Megnézted azt a linket, amit Zsuzsunak írtam?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, megnéztem.

Csak azt nem értem, hogy vajon itt nálunk a kórházban is teljesen úgy csinálják, mint a fizetős helyeken?Ugyanazt, ugyanúgy nézik?
Vendég

sziasztok

Nekem is azt mondta a doki, hogy itt a kórházban meg tudják csinálni azt a vérvételt ami biztonsággal kimutatja ha baj van, föl kell küldjön a genetikába, de nem muszály megcsináljam ha nem akarom.
Csajok ennyi vetélés után ki válalna be egy amniot a helyemben, mert én enm merem
Amilyen szerencsétlen vagyok nekem elmenne tőle a baba

Kép

Kép
napsugár035

Majd megkérdezem a védőnőt, ha majd megyek hozzá.Még eddig nem kellett menni, ráérek még.Múltkor túl korán mentem.
Ő is 35 éves kora felett szült,és ha aktuális lesz, mindent el tud mondani pontosan.Már 18 éve is Ő volt a védőnénim. :lol:

8 hetes vagyok! :lol:
Vendég

hét hetes lettem!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
napsugár035

Luca, neked a dokid mondta, hogy mennyi idősek a méreteik szerint, vagy te számoltad ki?

Kép

Kép
napsugár035

Sugi: nagy nagy gratula:) Szalad az idő nagyon:)

Kép
csucsu05

Sugi, nem szabad így hozzáállni!
Miért menne el, nem megy el!
De ha a korod nem indokolja, nem kell megcsináltatni.Meg amúgy sem, nem kötelező, csak egy lehetőség a "beszariaknak."

Találtam róla itt a babaneten egy csomó véleményt.Mindjárt megkeresem.
Vendég

Luca! Amit a kórházakban végeznek 4 markeres vizsgálat, az nem ugyanaz, amit az Istenhegyin csinálnak.

Kép Kép
montana

csak azért mert fél éve betöltöttem a 35-öt, ha előtte lennék 2 hónappal a dokik meg sem szólalnának

Kép

Kép
napsugár035

Várandósság/amniocentézis, chorionbiopszia

Itt rengeteg info van róla.Az elejétől érdemes nézni.
Vendég

Köszi, Monti!
Gondoltam...miben különbözik?

Sugi, ez nem a dokinak kell, hanem Neked és a babának.
Mindenki maga dönti el, hogy szeretné-e.Megértem, ha tartasz tőle.
Vendég

Sugi, én számoltam ki.De ennél kisebb nem lehet. :lol: Meg nagyobb sem...max 1-2 nap eltérés lehet.
Vendég

a logopédus akihez a fiamat hordom, egy fogyatékos iskolába tartja az óráit.... ott nagyon sok down kórosat látok, kicsit nagyot.
Tudjátok a kicsik nagyon aranyosak, kedvesek, bújósak, de amikr látod hogy méretben már akkore mint egy 16 éves, és még ugyanúgy folyik a nyála, meg nyitott szájjal rácsodálkozik mindenre, az nagyon megrendítő.
Tudom vannak nagyon aranyosak köztük akik tanulni is képesek, volt egy ismerősöm, elvégezte a teologiát, nagyon nehezen de sikerült,
de az is igaz hogy vannak akik meg sem bírnak mozdulni, egy életen át pelenkázni és ápolni kell, ettől viszont nagyon félek, úgyhogy bármilyen eltérést észrevesznek, azonnal alávetem magam az amnionak

Kép

Kép
napsugár035

Sugi: Csak pozitivan. Azért mert 35 éves vagy még nem kell parázni.

Kép
csucsu05

Csajok! blogba írtam valamit, akinek megjegyzése, hozzáfűznivalója van, oda írja. Köszi.

tjuca

Lina, én az Istenhegyin voltam a 12-13. héten.
Ez egy 28.000-res vizsgálat volt, de ez nem a 4 markeres.
Azt később asszem a 16. körül végzik, méghozzá 2 lépésben.
Az enyém 1

De a www.gendiagnosztika.hu -n utána lehet nézni, akit érdekel.
Vendég

Hopp, ott egy mondat nem lett befejezve, mert közben persze csöngettek.

Szóval az enyém 1 vérvétel volt, meg egy 4 d uh.
Vendég

sziasztok lányok.ilyen időbe érdemes kivinni a gyereket?
szépen süt a nap de eléggé fúj a szél.szivem szerint kivinném. :? :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Luca!

Nem tudom pontosan megmondani, nekem is csak fél információim vannak, nekem a dokim mondta, magyarázott is, hogy miben más, de nem igazán fogtam fel. Az AFP is egy 4 markeres vizsgálat tulajdonképpen és sokan erre gondolnak, amikor ezt hallják. Ezt tényleg megcsinálják mindenhol ingyen. Amit a 12. héten néznek, azok más markerek, amik csak konkrétan arra az időszakra jellemzőek.

Nekem is ugyanaz volt, mint Kacikának.

Kép Kép
montana

mi ez a vizsgálat ami ilyen sokba kerűl?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Dreika:Névnapi bulim lesz holnap!Arra készülök most :wink:

nálunk esett a hó szép nagy pelyhekben :lol:

Nem jön még a tavasz?

KépKép
lyndee

Szerintetek lehetek rosszul a márnalevél teától?
olyan hányingerem van tegnap óta... :roll:

van valakinek tapasztalata a teával kapcs?

KépKép
lyndee

Lyndee, nem ittam ezt a teát, úgyhogy sajnos nem tudom.
Vendég

Lyndee, boldog névnapot! :lol:
Vendég

Luca:Köszike! szerinted kiírná a háziorvos is az utrot?És ha nem sikerülne a baba ugyan ugy megjönne a menszi attól hogy utrot szednék?

KépKép
lyndee

Lyndee,
elvileg ha utrot szedsz, tesztelni kell ciklus végén, ha negatív, abbahagyod, és megjön.

Lányok,
26-án megyünk kórházba, raknak Lili fülébe tubust. Hát a hátamon feláll a szőr a gondolattól, hogy elaltatják, de hát ez van. Most is van valami savó a dobhártyája mögött...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska:nem jó ilyeneket hallani.nem lesz semmi baj altatás alatt.drukkolok nektek nagyon.
lyndee:boldog névnapot. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Lina, biztos nem lesz baj az altatással!Majd mi szorítunk! :lol:

Lyndee, úgy van, ahogy Lina mondja.
Szerintem háziorvos nem írhatja.Tuti szakorvoshoz kötött.Úgy logikus.
Vendég

luca?hogy vagy?és a pocaklakók jól vannak?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita, köszi, úgy vagyok, ahogy eddig.Nincs változás.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?