Hali!
Ne felejtsük el, hogy nagyon sokáig tiltott volt az alkohol fogyasztás talán a 20-as években?! Csakhát valami történt... ezt itt nem tudom.
Tudom viszont, hogy Hollandiában az állam tudtával árusítják a füvet, de csak az ilyen shopokban lehet eladni-venni. Tény, hogy még Amsterdamban is rengetegen járnak bringával ami talán jobb is mint az autó, ha csak az autók kipufogógázáról beszélünk, vagy csak mint testmozgásról. Emellett sok helyen felírják receptre is ha kell, nem tudom már milyen betegeknek, de valamiféle rákosoknak.
Csí!
Igen Kispesten is elég durván elterjedtek a drogok, hogy manapság mennyire fogalmam sincs. Csak jópár évvel ezelőttről tudnék mesélni, de manapság is látok egy-két árulkodó jelet. Azt vettem észre, hogy akivel én voltam 16 éves azt mostanra már abszolult nem érdekli ez a téma, mert megunta. A füvet meg lehet unni, míg egy bagós, vagy alkoholista hiába unja meg, nem tud megszabadulni függőségétől. Este kutyasétáltatás alatt sem látok már autóban bőszen füves cigit tekerő egyéneket, de látom őket reggel elmenni és délután hazajönni és némelyiknek a jeggyűrű csillog a kezén... Viszont nincs már a lakótelepen éjfélkor is ordítozó csürhe, 2 okból. 1, aki beszívott annak nincs kedve ordibálni, mert minek is?
2 Kinőttek belőle. Ami fiatal van itt a telepen az se nagyon ordibál, inkább diskurál... lehet füveznek...
De van aki inkább az alkoholt pártolná, bár én utálam az az időt (míg nem terjedt el a fű), mert részeges ordítozós, verekedős fiatalokkal volt teli az utca.
Most mondhatnám, hogy van tapasztalatom (fúúú), mert ismertem dílert is és fogyasztót is. Persze nem dílerként és fogyasztóként ismertem meg őket.
Annyit tudok biztosan, hogy hamarabb tért mindegyik nyugovóra mint előtte bármikor amikor alkoholizált
Általános volt a jó hangulat és inkább tv-t néztek, vagy dumáltak, (jó kis szócsaták alakultak ki) egy kényelmes fotelban, minthogy a játszón üljenek egy fapadon és rajcsúrozzanak...
Szvsz én pártolnám a fű, de csakis a fű legalizálását bizonyos korlátok között (pl napi vásárolható mennyiség, korhatár), minthogy az alkohol "áldásos" hatásaival szembesüljek.
Erről néhány embert úgysem tudnék meggyőzni, de ez az én tapsztalatom, meglátásom és tartom magam hozzá. Előbb utóbb talán megszünnek az emberek előítéletei és rájönnek, hogy az alkohol durvább drog mint a fű.
sasha