Új privát üzeneted érkezett!

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kandika!

Jaj! Úgy megdobbant a szívem, amikor láttam, h. írtál!
De sajnos nem a zebrás tesztedet hoztad! :(
Na majd legközelebb! :wink:
Mi van veletek?

Köszi a táblázat beillesztését!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

mamint azoknak csak simán életmódváltás, max. ez nem jár fogyival! :wink: :lol:

kandika nekem is nagyon hiányzol, én is nagyon szeretnék tudni felőled!

ma reggel megyek progi nézésre. nem tom, nem-e szerdán kéne menni.

ugye 11 cn. éreztem intenzíven alul hasfájást, feszítést. még másnap is éreztem, ha jól emlékszem. ma 15. cn-en. Tűű mára kérte a vérvételt, nem tom 17.cn nem lenne-e jobb...egy 23 napos ciklusnál...a progi csúcsot kéne elkapni.

nézetek kortizolt is.

Kép

Kép
rejo

Kép
:lol:
Majd jövök pár sor erejéig....de sajna nincs +tesztem!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Szijjja Kandika!

Annyira megörültem, hogy írtál, de látom, hogy tényleg csak egy excel táblázat erejéig! :(
De ennek is nagyon örülök!

Kéretik egy hosszú beszámoló tőled, amelyben részletesen leírod, hogy mi van veled, hogy van a kisfiad! :D
De nem ám, tőmondatokban. :?

Ma 8-ra megyek védőnőhöz.
Annyira nincs kedvem ilyen korán elmenni itthonról. Köd van és hideg, én meg nagyon álmos vagyok. Kép Úgy szeretnék még alukálni és mire hazaérek az a csöpp álom is kimegy a szememből a hideg hatására. :?

Mindenkivel mélységesen együttérzek, akinek ma dolgoznia kell! :?
Ezt küldöm a szorgos kis hangyáknak.
Kép

UI.: úgy látom mindenhol ugyanazok az adatok a gyógyszerárakkal kapcsolatban. :? Ezek szerint rendszeresen frissítik az adatbázist! Jó tudni. :roll:

Jajj, miért vagyok ennyire bizonytalan és hitetlen a Metformin 1a pharma gyógyival?
Annyi sz.r segédanyag van benne. :? Lehet a Merckforminban is ennyi van, csak nem írták ki? :?

Ma tüzetesebben átnézem őket. :?

Bocs a kora reggeli ömlengésért.

De esküszöm, teljesen meg tudom érteni a betegeket, amikor évek óta ugyanazt a gyógyszert szedik (név, gyártó) és hirtelen közlik velük, hogy holnaptól teljesen másat kell szedniük, mert az az olcsóbb.
És nagyon sokan tiltakoznak és inkább fizetik a drágábbat, csak maradjon a régi!
Na, valahogy most én is így érzem magam. :roll:

Megyek öltözni. Az nem lehet, hogy paplannal körbecsavarva üldögélek a boss székben. :lol: :lol: Pedig így van. És milyen jó meleg. :lol: Nem is jön, hogy felöltözzek és elmenjek itthonról.

Nem nyafogok!
Jók legyetek. :D

34+6
Vendég

Vissza a bubarongyot.... :?

Vannak különbségek az árakban. :?

Most meg nincs időm átnézni őket! :roll:
Vendég

Rejo!

Csak egy cisztám van. Más tünetem nincs.

Norka!

A tesztet kitöltöttem "nagy valószínűséggel" az vagyok azt írta ki.

Tudna nekem valaki segíteni a diabetikus étrenddel kapcsolatban?
gizmixxx

Az lenne még a kérdésem, hogy mikor lehet elkezdeni a 3. lombikot az Adimet szedése mellett. Az orvosom azt mondta, hogy 3 hónap míg kifejti a hatását ez igaz? :roll: :roll: :roll:
gizmixxx

Sziasztok,

SZÉP JÓ REGGELT MINDENKINEK!! LEGÁLÁBB SÜT EGY KICSIT A NAP!! :wink:

Gizmixxx: 2-vel feljebb van a PCO-sok diétázási nehézségei és megoldásaik - receptek, stb.
nem az adimet ami mellett nem jöhet a baba és 3 hónapig kell szedni?

Tücsi : te melyik a -t szeded ezt az adimetet?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinkeb!

Nekem azt mondt az orvosom, hogy nem árt a babának és a terhesség 12. hétéig kell szedni.
Megnézem akkor azt a topikot is. Köszi. :lol:
gizmixxx

Az adimet az a meforal csak másik névvel, amire te gondolsz, az avandia és avandamet.
Vendég

Lafi: köszi, nem tudtam pontosan! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Rambóka, Kandi: Köszi a táblácskát, nekem nagyon jól jött. ;)

Csipi: Na végre ;) Hogy van a kis lelked?

Kép

Kép
bettica

lenne egy kérdésem, légyszi segítsetek!
most, h nem volt ebben a hóban semmi stimu, nem is érzek semmit , szerintem tuti nem volt pé, de szerintem nem is fog megjönni. a kérdésem , ha duphastonnal meghozatom, és elmegyek vérvételre 3. cn, akkor reális lesz a hormoneredmény vagy sem?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki!

Szerintem reális lesz!
De kérhetek kicsit több önbizalmat?
Még 12 nap hátra van a vonalzód szerint! Talán mégis menni fog magától!
lona1

Lona: köszi, aranyos vagy! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!
Czinki bocsánat, de csak most tudtam jönni: Avandia-t szedek 4mg-osat!

Zazzy mizujs? Teszt, mensi?
Vendég

Tücsi: igen most már tiszta, h az av-al nem lehet babásodni és a másikkal igen. köszi!
és hogy vagy?? lelked??

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

megvettem az aviva II könyvet. majd ma este kipróbálom rögtön!! :wink:
akit érdekel , lefénymásolom és szívesen elküldöm mailben .
és holnap megkapom az I-et is , azt is továbbküldöm szívesen.
kiváncsi leszek rá! bár én nem tudom megállni, h ne fürödjek utána 36 órát :shock: kibírok max 1-et.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinkeb!

Ne izélj már!
Ha jó a vonalzód (16/28), akkor még akármi lehet!
A nevem alatt futó ded pl. egy 19. napi PÉ-ből lett. :D
Mérd a hődet, legalább lesz képed egy saját, hormonok által nem módosított ciklusról.

rambóka

Rambóka: köszi!! :wink: most nem is a babára gyúrok ebbe a hóban, de egy spontán menszi az nagyon jó lenne!! :roll:
de legalább tudom , h ,,bármi,, lehet még belőle!! :wink: köszi!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!
Sietek, mert szülői értekezletem lesz, csak annyi, hogy 36,4 és MEGJÖTT!!!!!!!!!!!Esküszöm örültem!(AZ első pillanatnyi elkeseredés után :lol: )
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Sietek, mert szülői értekezletem lesz, csak annyi, hogy 36,4 és MEGJÖTT!!!!!!!!!!!Esküszöm örültem!(AZ első pillanatnyi elkeseredés után :lol: )
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Ja és továbbra is szar a net :evil: Amint látjátok! :shock: BOCSI!

Kép
Kép
zazzy

Czinki Rambókának igaza van, még lazásan lehet ovid! Nekem sokáig a 19-ik napon volt aztán fokozatosan csökkent, most volt először a 14-ik napon! Köszi, jól vagyok lelkileg, azt nem mondom hogy nem fosok ezerrel (nem tom írtam-e már de nekem kórház fóbiám van) de már nagyon várom, hogy túl legyek a műtéten, és főleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit lát majd a doki! Jaj, és el kezdtem bizakodni, kérdeztem tegnap Apát, hogy ha mégis lenne babánk akkor Anna vagy Luca legyen?! (10 éven keresztül azt mondtuk, hogy ha kislányunk lesz Virágnak fogják hívni, de most már úgy döntöttem, hogy új fejezethez új név dukál!;-)) Természetesen fiú neveken is gondolkoztunk...
Vendég

Zazzzy, akkor örüljünk a spontán mensinek!!! :D
Vendég

Zazzy: öröm az ürömben, legalább spontán! :wink:

Tücsi: még nem mondtad a kórház fóbiádat! hú-ha, hát akkor így valóban nehéz lehet, de Te erős csaj vagy!! :wink: de minden rendben lesz!!
az már jó, ha új neveken gondolkodtok!! ez aztán a pozitív hozzáállás! ez kell!! :wink:
egy baráti párnál a csajszinak annyira tűfóbiája van, h ezért halogatja a babatémát. :roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok Zazzy és Czinkeb!

Túlvagyok a szombati lézeres szemműtéten. Aránylag jól vagyok, sokszor ég a szemem, és még nem tökéletes a látásom. Valamilyen fehér foltot találtak a bal szememmen, még nem tudták megmondani, hogy mitől alakulhatott ki. Remélem minden rendben van :-)

KépKép
charlott

Charlott: örülök neki, h minden rendben van!! de azért inkább ne netezzél most!! pihizzél!! irgum -burgum!!!! :x

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Zazzy! :( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nos, a következő remélem a tiétek lesz! Mármint hónap............
Vendég

Sziasztok!
Köszi Mamint, bocs, h. csak most jelentkezem, most van rá időm... Ma bejelentettem a férjem spermogrammra, nekem feb.24-re van időpontom endokrinológiára. Holnap kapom meg a citó eredményem, eléggé izgulok. Én is rég gondolkozom azon, hogy van-e pé-m, de általában félidőben eddig voltak jelei (nyák,puffadás, szurkálás p.fészeknél-mindig a jobb oldalon :shock: ), a hőmérőzést is csináltam, de nem alszom jól éjszakánként, főleg télen gyakran megyek wc-re, s ezért nem jön ki a 4 óra alvás, ahhoz, hogy normálisan mérhessem, ezért abbahagytam. ( most a nődoki meg letolt, hogy ne is bíbelődjek vele) Igaz, lh teszt soha nem jelzett még, és nem tettem tönkre magam ezügyben :oops: elég drága mese nekem. Most igazából azt szeretném tudni, hogy mire figyeljek oda amikor az endo.dokinál leszek, milyen vizsgálatokat kérjek... Bánom, hogy a nődokinál nem kértem a chlamidia és tsa-i tesztet... :twisted:
Pcos honlapon jártam, olvasgattam már, sőt a pajzsmirigyes oldalon is jártam. Jó kis hipochonder vagyok, lehet csak ez a baj?( Bár gyerekkoromtól van bennem egy érzés, hogy nekem nem lehet gyerekem... félek, hogy számomra ez amolyan önbeteljesítő_jóslat_ kategóriájú dolog.
Tehát kérdezném: több mint 3 éves sikertelen próbálkozassal, 24-25 napos ciklusokkal , +15 kg.-al és hipózással tarkított múltammal milyen kivizsgálásokat kérjek le az endokrinologusnál első kőrben? Azaz miket harcoljak ki feltétlenül? Én a cukrom hirtelen ingadozásáért (olyankor remegek, émelygek, és gyorsan ch-t nyomok magamba) gondoltam az ir-re és így a pcos-ra, de lehet nem ez a baj, bárcsak kiderülne....
Köszi a választ! :)
difrax

Difrax!
Márpedig követelőzz!!! :lol:

Ha megoldható (valószínű igen, mert rendszeresen van ciklusod), 3. ciklusnapi vérvétel legyen. Belkefér még a 2-4.

LH, FSH, ösztrogen, progeszteron, tesztoszteron, prolaktin, TSH (pajzsmirigyhormont csak a TSH függvényében, de ha jófej az endokrinológus, akkor egy FT4-et is nézhettek), cortisol.

vércukor terhelés!!! Ez nagyon fontos, ha remegsz akkor nagy a gyanú rá, hogy IR befigyel nálad is!

Szóval 5 pontos VC terhelés inzulinnal együtt nézve. 75 gr glukóz legyen. Kb 2 dl vízben feloldva. Teljesen feloldva!

éhomi, 30 perc, 60 perc, 90 perc, 120 perc! Kibírod! :lol:

Ki fog derülni, hogy mi a gond! :wink: És az részben megnyugtató lesz, mert tudod mivel kell küzdeni!
A párod vizsgálata is nagyon jó ötlet volt.

Kihez szeretnél menni endokrinológiára? Fontos a jó doki! Kulcsfontosságú!

Cuppantás és jó éjt mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!
Szóval a helyzet változatlan...nincs dugi tesztem,ha lenne...bizti nem bírnám ki,hogy ide feltegyem... :wink:
Uh szerint szép vagyok belülről....de a dokim és Én is akarok még egy ucccsó lapart...ami felteszi az i-re a pontot....a polip miatt elmaradt a petevezetékek átnézése....így ez Nálam lassan 11éve volt utoljára...van rá esélyem ,hogy totál zárt vagyok... !Volt már vagy 4 időpontom a műtétre...ugye műtéti előjegyzés stb.-ezt hol Én(elöbb meg tudott jönni a dög...24napra,vagy nem jött meg,csak 46napra stb.),hol a dokim mondta le! :? Ebben a hónapban a kolléganőm miatt szállt el a lehetőség....de majd jövő hónapban!!!
Nati nagy hóhányó,félévije jó lett nagyon....de nagyon-nagyon nehéz a suli...Én is szinte újra tanulok mindent Vele(na ez nem baj,de tanul olyat,hogy csak nézünk a férjemmel)....Nő mint a gomba,sajna a szája is a méretekkel nő....rendesen festenem kell a hajam.....néha azt mondom....mégis elég 1gyerek :wink: !Imádom,főleg a bókjait....komolyan,mintha ezt is tanulná valami könyvből!Szerinte Ő egy szerencsés gyerek,hogy Én lettem az Anyukája.... :oops: .....na és ilyenek után szídjam le,ha rosszat csinál.... :?: :!:
Szóval jól vagyunk!Várok még 1 nagy csodára....de ez az utolsó év tutira,hogy foglalkozok vele.... :!:
Na eldugulok!
Pusza Nektek,köszönöm,hogy örültetek az előbukkanásomnak!
Ha lesz fejleményem...írok! Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi, olyan sokat gondolok Rád! Nagyon hiányzol! Ígérd meg, hogy gyakrabban jössz! Rambókával együtt nekem is megdobbant a szívem, amikor megláttam, hogy írtál!

Zazzy, persze jobban örültem volna (hát még te) egy zebrának, de azért a spontán mensihez is GRATULÁLOK! Óriási előrelépés! És nem is olyan maratoni ciklus volt ez!

Czinki, nehogy már norcin gondolkozz! Szerintem nem jó dolog sürgetni a szervezetünket! Persze van egy idő, ami után kénytelen az ember lánya belenyúlni, de türelem mensit (vagy inkább babát) terem! A nyolcvanhoz közelítő ciklusommal én vagyok rá a lejobb példa! Már a meghozatalon gondolkodtam, amikor őkegyelmének eszébe jutott p-t érlelni! Sose tudhatjuk! :) (Beismerem, ez se volt normális, de 40 napig azért érdemes várni! Az még belefér!)

Difrax, pé-t úgy is "bizonyíthatsz", hogy vagy a feltételezett pé utáni 7. nap, vagy a ciklus 3. napján nézetsz progit.
Kavics, mindent leírt! Inzulint mindenképpen nézess! Legalább 0, és 120 perces értéket, és nem a zsömle-tej verzióval, hanem a cukros lötyivel!
Nem elkeserítésként, csak hogy tisztán láss: sajnos a pcosoknál nem minidg működik a nyák figyelés, és az LH teszt. Ettől függetlenül jó, ha ezeket is figyeled, de nem 100%, hogy amikor pé-t mutatnak, akkor pé-d van. A pf szurkálással is ugyanaz a helyzet, a pf próbálkozik, próbálkozik, elfárad, abbahagyja az erőlködést, majd esetleg újra kezdi.
Többiek, javítsatok ki, de talán (a progi mérésen kívül) az egyetlen megbízható jel, a pé utáni mellfeszülés.

Na elhallgatok, megyek és elteszem magam holnapra. Puszi

Kép
mamint

Kedves Aranykavics és Mamint!

Először is köszönöm a válaszotokat és a segítségeteket.Ez nagyon sokat jelent nekem. :lol: Most megpróbálok válaszolni a feltett kérdésetekre.
A PCOS-re teljesen véletlenül bukkantam rá egy honlapon irtak róla, és a tünetegyüttesek jó része az enyémekhez hasonlított (rendszertelen menzi, szörösödés, pattanások)16 évesen azért kezdtem el szednia fogamzásgátlót, mert rendszertelen volt a menzeszem,a szörösödés, és a patik miatt, ekkor endokrinológus irta fel a Diane 35-ot. Ezt szedtem kb 5 évig, gyönyörüen elmultak a pattanásaim, beállt a menzim szépen megnöttek a mellem(mondjuk ez nem tudom attól volt-e), csak a szörösödés nem mult el. Később másik orvoshoz kerültem és gyógyszert váltottam azóta Gratialt szedem. A böröm ugyanugy szép menzim is rendben van. Csaka szörösödéssel nem tudtam mit kezdeni, 2 évig jártam lézeres szörtelenitésre, de haszontalan volt, időszakosan elmulott de ujbol visszajött, csak ritkult és nem olyan erőteljes markáns.De nem mérte meg a rengeteg kidobott pénzt.

Én is szeretném időben elkezdeni a szervezetem hormonháztartásásának rendbetételét pontosan a lelki stressz és az idővel való versenyzés elkerülése végett.
Találtam egy jó orvost a pcos honlapján akiról sok jót irtak a fórumokon, pcos-ben nagyon jártas, és emberséges orvos, őt szeretném majd felkeresni. Amúgy pécsi vagyok és az Orvosi Egyetem miatt sok jó szakember van a városban.

A súlyomról annyit, hogy viszonylag alacsony vagyok 156 cm és most fogytam 8 kilót :) igy vagyok 65 kg.Az utóbbi időben eléggé elszalad velem a ló evés terén és hát uj munkahelyemen is szinte 8 órát ülök a sz.gép előtt igy igencsak felszaladtak rám a kilók. :shock: De az utóbbi 3-4 hónapnak köszönhetően sikerült fogynom és még szeretnék is amig 60 kg körül nem leszek, szerintem az az ideális.Amugy életmódváltoztatással igyekszünk a párommal egészségesen táplálkozni, igy igazábol nem is diétórol van szó. :wink:

A fog. gátló mentes időszakomról nincs sajnos leletem, ugyanis teljesen öntörvényesen orvos nélkül hagytam abba a gyógyszert és kezdtem el újra. Ez rossz döntés volt most már tudom :cry:

Nagyon elgondolkodtam azom amit mondtál Aranykavics hogy hagyjam abba a fogamzásgátlót most, azért hogy minnél előbb kiderüljön mi is a helyzet valójában...Szerencsére a párom nagyon megértő és mindent meg lehet beszélni vele, azt hiszem elő is hozom neki ezt a problémát aztán majd meglátom mire jutunk.

Őszintén szólva kicsit félek ettől az egésztöl, abbahagyni a gyógyszert hiszen most oylan kiegyensulyozott vagyok, és valószinü akkor minden meg fog változni....de hát valamit valamiért nem igaz? :)

Egy kérdés, az inzulinrezisztenciának van valami kézzel fogható jele?

Köszi a választ előre is és majd irok a fejleményekről!

Sziasztok!
furamokas

Kandi: tényleg nagyon aranyos a fiad és h már 9 évesen így tudjon udvarolni egy pasi!! el ne felejtse!! :wink:

Mamint: köszi! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Drága édes Kandikám!!!!!Natinak igenis igaza van, nagyon jól járt veletek, amikor az égben kiválasztott titetket szülőnek!!!! :lol: És ha egy kicsit mókás gyermek, üsse kavics, hisz 2 tesó makacsságát szívta magában a méhedben!Puszilom Natit!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kandika!

Nem lehet egyszerű újrajárni a sulit! Én már előre félek tőle! :roll: :lol:
Édes pofa lehet, amikor ilyeneket mond! :D

Remélem ez a mostani lapar kideríti az okot és rendezi is egyben! Hogy aztán semmi se állhasson a kistesó útjába! Majd írj, h. mi volt!

rambóka

Kavicska és Mamint: köszönöm a hsz-t.

Most néztem meg, hogy a nődoki LH, FSH, prolactin, tesztoszteron és ösztrogént kért le az endokrinológustól.... Köszi a tippeket, a terhelésesre én is gondoltam már korábban, érdeklődtem is ismerősöktől, de errefelé (M.vásárhely, RO) nem beszélnek erről a lehetőségről :shock: .... fogalmam sincs, hogy miként hozakodjak majd elő ezzel a kéréssel. Errefelé a dokik nem szeretik, ha te mondod meg mit szeretnél, ők jobban tudják mi szükséges!sajnos tapasztalatból mondom. Gondolom ez amolyan kelet eu-s felfogás :evil: :evil: :evil: Kevés dokival találkoztam, aki partnerként kezeli a pácienst. Bosszankodom is gyakran, mert a koll. nőmet egy nagyon hires ( nőgyógyász és meddőségi) szakorvos kezelte tini kora óta és csak 3 évi sikertelen próbálkozás után bökte ki, hogy mit akar, hisz neki pcos-a van, nem lehet gyereke! :x A csaj huszonvalahányévesen tudta meg, hogy mi a diagnózisa... no comment. Mondtam neki nézessen ir-t, de hallani sem akart róla, mert az orvosok sem mondtak semmit erről, laparra küldték, mert csak attől lesz gyereke... Megvolt a műtét és 6 hónapig próbálkoznak szabadon, ha nem jön össze majd mehetnek stimura vagy mire. Hiába, ebben több a pénz, mint a sima kezelésben. Amugy olvastam ro. fórumokon, hogy van akit itt is metforminnal kezelnek pcos-ban, de nagyon ritka az ilyen orvos... Na, eldugulok, majd meglátom mi lesz kivizsgálás után. Ja, mire jó a pajzsmirigy uh? U.i. javasolták amikor időpontot kértem az endós dokinál.
Hát pusszantás nektek, még jövök, amikor lesz valami újdonság. Addig_is_maradok_hű_olvasója_magácskáéknak! :D :D
difi
difrax

Difrax!

Ment privi! :D
Vendég

Kavicska, köszi :)
Válasz is ment! Köszöm amit írtál.
difrax

Kavics: 35. héten vagy és 35 nap van még hátra... :) Csak megemlítettem, mókásan néz ki ;)

Kép

Kép
bettica

[quote="bettica"]K írta:betticaavics: 35. héten vagy és 35 nap van még hátra... :) Csak megemlítettem, mókásan néz ki ;)

Igen!
Ezt ma én is megmosolyogtam! :)

35. hét és még 35 nap! :lol: :lol:
Vendég

Kép Sziasztok!
Köszönöm a kedves h.sz.-eket!Jövök majd sürübben is,ha beindul a gépezet körülöttem ! :wink:
Mamint-Czinkeb drukkolok Nektek,hogy mihamarabb kapjatok ilyesmi bókokat!
Lafikám pusza,mail-ment!
Rambóka!Egy gyerek az ovi végéig lehet csak igazi felhőtlen gyerek......utána a sok kötelezettség és tudod,az a szörnyű,hogy Nati már tavaly is vissza sírta az ovit....pedig azt is utálta!de tudod,mi felnöttek is utólag sírjuk vissza a sulis időt...(munka helyett járni...stb.) !

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Egy kérdést szeretnéki még feltenni :D :
Ha abbahagyom a fog. gátlót, és mondjuk elkezdem szedni a Metformint, hogy rendbe tegye a menzimet, meddig szedhtetem igy?Mondjuk ha közben védekezünk(nem gyógyszerrel), mert még nem sürgős a baba. Például csak 2 év múlva terveznénk a babát, akkor szedhetem 2 évig a Metformint akkor is ha pár hónap alatt teljesen rendbe szedte a hormonokat(ideális esetben), a ciklust, meg a peteérést is?Mindezt azért hogy megelőzzem azt hogy kicsússzunk az időből....és steresszelni kelljen később. :x Erről mi a véleményetek? :?: Ha én ezzel az óhajjal mennék a dokihoz mit szólna szerintetek?Vagy a Metformint konkrétan csak az szedheti aki már babát szeretne? :wink:
Igazábol én egy fajta hosszabb távú tudatos felkészülésre gondolok itt a babavállalás előtt nem csak lelkileg de fizikálisan is... :lol:

Mi a véleméynetek erről?Minden reakciót szivesen fogadok!

Köszi!
furamokas

Furamokas: A metformin nem egy kúra! Ahhoz, hogy a hatás fennmaradjon folyamatosan szedni kell! Tartani kell a diétát és a mozgást is miközben szeded. Anno egyébként én is úgy voltam vele, hogy tegyük rendbe a dolgokat bennem még a babavállalás előtt, mert tudtam hogy valami nem stimmel... Hát, majdnem kevés volt az idő :) Én egy évet szántam erre, persze hittem a dokimnak és emiatt vesztettünk fél évet :evil: De most minden sinen szerencsére ;)
Egyébként, ha nem akartok még babát, akkor ha jól tudom metformin + Diane párost szokták felírni. Javítsatok ki lányok, ha rosszul tudom, mert én így képzeltem el a szopi utáni védekezést...
A met szedéshez elég neked igazolni az IR-t, szerintem ahhoz viszont nem kell abbahagyni a fogigátlót. Nem tudom, hogy most milyet szedsz, lehet az is jó Diane helyett, ki kell deríteni.

Hajrá met szerzés, remélem hamarabb sikerrel jársz, mint pl. itt nagyon sokan...

Kép

Kép
bettica

Köszia Bettica a választ! :lol:

Én Dianéval kezdem 16 évesen a fog gátló pályafutásom, jol meghiztam tőle :roll: , azán 5 év múlva váltottam a Gratialra amit ma is szedek. Ha a Diane Metformin párost vesszük alapul akkor nem értek valamit. :?
A Diane ugye fogamzás gátló, akkor hogy lehetséges, hogy mellette lesz normális peteérés?Mert ugye az a célom a hosszabb időszak alatt, hogy rendszeres menzesz és normális peteérés legyen.Igazából ez a fontos mert védekezni máshogy is lehet. :oops:
Nem értem a kettőt hogy lehet együtt szedni. De valószínű én vagyok rosszul tájékozott.... 8)
Hogy is van ez akkor most? :shock:

Köszi!
furamokas

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?