Sziasztok!
Boldog névnapot a Bálintoknak és Valentinoknak!
Lilla, nagyon örülök, hogy minden rendben van a picivel! A barnázás még tart? Esetleg a Rutascorbint megkérdezhetnéd a dokidtól, nekem bejött. Nagyon ügyes Bálint a WC-fellépővel (és nem érheti olyan baleset, mint Brúnót, aki gondolataiba merülve elfelejtette feltenni az ülőkét, csak a fellépőt hurcolta oda, majd annak rendje-módja szerint bepottyant
).
Huncut, nagyon jók a híreid, így tovább! A bili miatt szerintem ne keseredj el, lehet, hogy augusztusra simán rákap a pici fiad, ha megtetszik neki, bőven elég az a pár hónap.
Depisek, fel a fejjel - legalább a bacikat, vírusokat irtja a hideg (csekély vigasz, de nekem most ekörül forognak a gondolataim).
Brik, kis tejcsizés azért maradt? Vagy nagy összebújásokkal helyettesítitek?
Sára, nem semmi kondiban lehetsz, ha a két gyereket magadra akasztva még főzni is tudsz.
Nálunk a következők kerültek tiltólistára: k-betűsök, babok, borsók, lencsék, hagyma (ez esetben viszont meglepően jól működik, ha pl. pörköltöt úgy csináltunk, hogy teatojásban mellette fehér mustármagot főztünk), fokhagyma (és ezzel a lendülettel az ubisali, a spenót és a sóskafőzelék is), gomba, kukorica, földimogyoró. Na, emelett teljes tejmentes diétát nem bírok tartani (nem, nem bírok csak krumplin, húslevesen és rántott húson élni), de igyekszem minimalizálni. Brúnónál is ezek voltak kb. (gomba, kukorica, földimogyoró kivételével), ő mégis ette babakorában a zöldségeket. A fehérjefogyasztás tényleg fontos, szerencsére ez nem okoz gondot, alapvetően húsevő vagyok.
Lányok, egyedül lenni egy(két) pici gyerekkel sokáig, este, rém fárasztó. Szerintem teljesen normális, hogy kiborulsz, Szilvi. Esetleg egy kis pedagógiai célzattal nem tudnád párodra hagyni Ákost? Pár órára akár, éppen egy kicsivel többre, mint amennyit kettesben szoktak lenni? Nálunk nincs olyan gond, hogy párom ne tudná, milyen felörlő a két gyerek (nem is vállalja be őket
), úgyhogy elfogadja a rinyálásomat, hogy igyekezzen haza. Én meg igyekszem tudomásul venni, hogy néha dolga van.
Szilvi, nálunk is az jött be hiszti ügyben, mint Sáránál (egy pici módosítással). Ha kitört (mostanában megint kicsit többször tör ki a dolog), akkor megmondom, hogy le kell csillapodnia, abbahagyni az ordítást, és odabújni hozzám, elmondani, mi a baj, megszeretgetem, megpuszilgatom. De nem én szaladok hozzá, minimálisan meg kell próbálnia uralkodni magán. De kisebb korában Brúnó nagyon aranyos volt, egy idő után úgy kezdett hisztizni, hogy közben azt kiabálta, hogy "bújj hozzám, bújj hozzám". (Egy ismerősnél meg az volt a szlogen, hogy "ölelj meg anyucikám!".)
Szilvi, délután nem tudtok még egy kört sétálni? Hogy a levegőn lefáradjon Áki és kisimuljanak picit az idegeitek? Már öt utánig világos van (legalábbis nincs töksötét), de ha játszóterezni nem is lehet, kicsit mászkálni esetleg?
Ja, Lilla, nálunk a cica időről-időre elindít ilyen evőeszköz nélküli próbálkozásokat, én hangulat függően kezelem a dolgot. Ha már sok, akkor határozottabban rászólok Brúnóra, hogy eddig tartott a vicc, a játék, most már egyen rendesen. De tényleg nem túl vonzó egy idő után neki sem, pláne, ha éhes. De szoktunk cicásat, kutyásat játszani üres tálkával, úgy teszek mintha tennék bele valamit, ő meg azt játssza, hogy megeszi. Meg persze van sétáltatás, fésülgetés, labdapofozgatás, bot visszahozás is. Ezek azért is jó játékok egyébként, mert a gazdinak nincs sok mozgásos tennivalója, viszont lehet mozgatni, fárasztani a gyereket.
Boga, sajnálom, tippem sincs, ilyen problémánk nem volt, szerintem pár nap alatt rájön Lujzi a hasrafekvés módjára és talán lesz egy kis nyugitok! Esetleg napközben egy kis gyakorlás? Én azt hiszem, ezzel próbálkoznék.
Alziza, köszi, hogy utánanéztél, kedves vagy és megnyugtattál. Nem lehet, hogy Zalán éppen a növéssel van "elfoglalva" és azért nem hízik? Brúnó vagy nő vagy eszik, egyszerre sosem csinálja a kettőt.
Manó Tündi, szerintem ne csak súgd, hogy jól esik mással is foglalkozni, mint a kakis pelusok. Szerintem egy nő akkor követi el élete egyik legnagyobb hibáját, ha arra áll rá, hogy az életét a gyerekeknek, családnak szenteli. Mert aztán felnőnek a gyerekek (a nevelésnek is ezt kell szolgálnia, szerintem, hogy megálljanak a saját lábukon) és ott marad egy kiüresedett élettel. Nekem itt van élő elrettentő példának az anyám (ez rém gonoszul hangzik, de ez a helyzet). Nem tud magával mit kezdeni, mióta én is felnőttem, meghalt apám és nincs fizikailag olyan állapotban, hogy dolgozzon. Rém tehetetlen is vagyok, mert semmi iránt nem is tudom felkelteni az érdeklődését és egymagam nem pótolhatom neki az egész világot...
Szóval, valami kell mindenkinek (és az a magánvéleményem, hogy jobb, ha olyasvalami ami a külvilággal is foglalkozik), az egyetlen, amin csodálkoztam, hogy így szét tudod választani a dolgaidat. (Csatlakozom Prücsökhöz, szívesen belelesnék - persze ha nem csak szigorúan a barátaidnak szól, tudom hogy ilyen is van.)
Nálunk a baráti körben szintén kevés gyerek van, illetve ott nincs, akik a legjobb barátaink, tehát hozzájuk képest nekem több baba-mama téma igényem van (na, ezt élem itt ki rajtatok).
Segítsetek lányok ötletelni! Jelmezbálba fogunk menni, de kicsit ki vagyunk fogyva az ötletekből (az elmúlt tíz évben szinte mindent ellőttünk és olyat sem akarunk ismételni, amit már valaki más megvalósított egy korábbi közös jelmezbálon). Lehet családi is (két felnőtt, két gyerek), de lehet bármilyen felállásban csoportos (volt már a párom és Brúnó rénszarvas én meg valami egészen más), de lehetnek egy fős jelmezek is.
Na mindjárt etethetek és alhatok végre.
Szép napot nektek!
Tücsi