Új privát üzeneted érkezett!

Timi tudom,hogy kicsit durva,de hagyjad picit nyüglődni Olivért,és rá fog jönni idővel,hogy a kezét is ki kell venni,hidd el. Kristóf is ezt csinálta,mindig segítettem neki,aztán egyszer mondtam,hogy oké,akkor innentől kezdve megoldod:és megoldotta :D
Nem hagytam sokáig kínlódni,max.1 percig,de a 3.-4.ilyenm után már tudta,mit kell tennie.
Egyébként ennyi idősen még Kristóf sem forgott így.
Félek,hogy Eliza még Kristófnál is elevenebb lesz-mert akkor jajj nekem :wink:
Vendég

ez tök jó..hirtelen megszakadt az internet,mire visszajött 3-szor küldte el valahogy...bocsi :lol: :oops:
Vendég

Timesz,
pontosan ugyanezzel a problémával kínlódunk már 1 hete! :evil:
Vendég

Helló!
Még néhány nap és kihúzzák a kezüket! Árminnak is kellett kis idő, mire rájött. Hanna meg 5 hós koráig meg se fordult... :)
Josi, lehet akkor, hogy a te lányod meg az én fiam ovistársak lesznek? :lol: A hármaskák rosszaságáról az anyukájuk mesélt. :) Aztán lehet, nem is rosszak, csak egyszerűen soknak tűnnek egyszerre... :lol:
Vendég

Cseriani, 3-szor is köszi a választ! :lol:

Áfi, akkor nem vagyok egyedül a problémámmal.

Lányok, a másik dolog amiben szeretném a segítségeteket kérni: Mivel tudnám rávenni Olivért, hogy többet tudjon önállóan játszadozni, miközben nekem valami dolgom van (főzés, mosogatás, stb...) Mert ha berakom a járókába és ráirányítom a figyelmét egy játékra, s közben még valami zenélőt is felhúzok neki elvan 5-6 percig egyedül, de hamar megunja és elkezd hisztizni, hogy nem akar egyedül lenni. Nem kell mindíg felvegyem, elég neki ha odaülök mellé és csak nézem és akkor ő játszik tovább, csak ott kell üljek és semmi értrelmesbe nem tudok belekezdeni így. Olvastam, hogy ebben a korban még rövid ideig vannak el egyedül, dehát egész nap nem lehetek a szoknyája mellett??!! :P

Lehet azért is igényli annyira a közelségemet, mert ugye sokat elvoltam a kezelések miatt meg kórházban, ki tudja...

Van valami ötletetek?

Kép
timesz

Timesz, elképzelhető, hogy közrejátszik, hogy sokat nem voltál mellette, és így próbálja bepótolni kicsi szíve... :D De nem egyedi, hogy nincsenek el ilyen pici korban. Hanna se volt el nélkülünk, igaz, az ő közelében mindig volt valaki, mert anyuéknál laktunk még. Ármin egész jól elvan. (Vagyishogy volt, mióta nem tanult meg állni, mer jön mostmár utánam és kapaszkodik a nadrágomba, hogy vegyem fel... :twisted: ) Én azt csináltam, mert ő is akkor nyugodt, ha lát, hogy a konyhánkban tettem le neki habtapit, és ott játszogatott, amíg főztem. Most itt a számítógépnél is van szőnyege, meg egy játszósarok, ha dolgozom, itt elvan/volt. Tehát a lényeg az volt, hogy mindig lásson. Nem tudod ezt megoldani, hogy oda viszed, ahol éppen vagy?
Vendég

Teszek 2 tegnap reggeli pizsamás képet :oops:
Hanna Luca Kép
Ármin Benjámin
Kép
Vendég

Nekem is az vált be, hogy ott van ahol én. Mikor még nem tudott elmászni Réka akkor plédet tettem le a földre, arra a játékszőnyeget és szépen elvolt. De a babakocsiba is be tudtam tenni és köré játékot. Ezt még most is néha sikerül, bár az etetőszék jobban bejön most már. Megfordulásról annyit, hogy Rékának sem ment először az, hogy a kezét kihúzza, aztán szépen rájött saját magától hogy is csinálja. Nekünk a mászás pedig egyedi darab volt. Ő ülő helyzetben előre rakta a kezeit és húzta maga után a fenekét és lábait. Ezt 11 hó-s koráig csinálta, akkor jött rá, hogyan kell négykézláb mászni, de egy hónappal később már ment egyedül.
Vendég

Emma,de gyönyörűek!!!
Kristóf csak egy picit pirult el,mikor meglátta Hannát :oops:
Olyan édes volt,zavartan gyorsan elkezdett valamit magyarázni,majd elrohant :lol:
Látom nektek is járnak azok a kis kártyák,amiknek a gyűjtődobozával játszik a nagyfiad.

Timi,nálunk is az jött be,hogy ott van,ahol én.De ha én nem is,akkor Kristóf van ott. Nekik még kell,hogy biztonságban tudják magukat,és ezt a biztonságot te nyújtod,ha téged lát.
Vendég

Hát csajok azaz igazság, hogy a félszemem mindig rajta kell, hogy legyen. Nem is lennék nyugodt, ha nem látom épp mit csinál. Amíg nem tudott mászni, nálam a bébihordó nagyon bevált. Beleraktam, fel a konyha pultra és vígan tudtam főzni. Most már kicsit macerásabb, de megoldjuk :D (mintha tíz gyerek veszett volna el benne, mi lesz később :? Majd azt mondom hiperaktív :lol: )
Vendég

Jó volt olvasgatni titeket. Én is csak egygyerekes leszek a hétvégén, nagyszülők elvitték Tomit Decsre. Kicsit szusszanok, mert kicsi fiam igen hisztis volt az utóbbi napokban. Biztos ez a nagy szél vagy a foga vagy mittudomén.
Zsófi kisasszonnyal a héten voltunk tanácsadáson. A kezdő 3290 gramm 5 hét alatt 4540-re nőtt. Ennek ellenére folyamatosan izgulok, hogy nem elég a tejci, mert folyton éhesnek tűnik. Ennél gyakrabban én nem tudom mellre tenni, mint ahogy most teszem, de a tej mennyisége lényegében nem emelkedik. Ha 700-750 ml között eszik egy nap, az vajon elég? És meddig elég? Mert több tejci egyszerűen nincs. Úgyhogy lassan a tápszeren is gondolkozom. Hülyeség?Biztos az. Várom azért, hogy mit szóltok hozzá.

Kép
Kép
banoed

Banoed, 5 hét alatt 1 kiló 25 deka szerintem nagyon jó gyarapodás! Ti mondtátok itt nekem, hogy ne méregessem naponta Ármint, hát nem is teszem - de honnan gondolod, hogy Zsófi csak 700-750 millit eszik? Minden etetés után leméred és összeadod?
Akkor azt mondom, hogy te se méregesd.
Ármin is gyakran mutatja az "éhes vagyok"-jelet, de ez nála sokszor azt jelenti, hogy vegyük fel, vagy foglalkozzunk vele. Sokszor ilyenkor a biztonsági babaülésben végzi, ahol elringatjuk a seggét, és vagy elalszik benne, vagy csöndben van. Vagy beszélünk hozzá, éneklünk vele, képeket nézegetünk... Éjszaka végig alszik, kivéve, ha valamilyen akció van (pl. rájön a csuklás - na, attól fel tud ébredni teljesen).
Szóval én várnék addig a tápszerrel, amíg meg nem áll a súlynövekedés, és biztos, hogy tényleg a tejhiány az ok...

(Persze, kicsit hülyén is érzem magam, hogy ilyeneket írok, hiszen neked ott a kisfiad, nyilván sokkal több tapasztalatod van, mint nekünk...)

Kép

Kép
enahma

Ja, egy kérdés: normális az, hogy egy 3 hetes gyerek folyatja a nyálát? Meg bugyborékokat képez vele a száján, meg ilyesmi...?

Kép

Kép
enahma

enahma igazad van,banoed szerintem is felejtsd el a tápszert. Az anyák sokszor érzik úgy,hogy kevés a tej. A babáknak vannak bizonyos fejlődési szakaszai,amikor kicsit több az igényük. Ilyenkor esetleg gyakrabbak kéredzkednek cicire. De nagyon ügyesek,mert gyártanak maguknak több tejet. :D
Nem lehet,hogy Zsófi inkább unatkozik? Biztos,hogy éhes?
Eliza rettenetesen tudott unatkozni-én is sokszor arra gondoltam,hogy biztos éhes,de nem az volt,csak unatkozott :?
Vendég

enahma,normális,1 hós koruk körül kezdődik rendesen a nyáltermelődésük,viszont lenyelni még nem tanulták meg,ezért folyik :D
Lassan elkezd majd hangokat képezni,ennek előjele a bugyborékolás,nyálfújás.
Vendég

Enahma a Réka is mindig nyáladzott, ne aggódj (bár könnyű mondani). Ez normális dolog. Igaz Evelin nem volt ilyen nyáladzos.

Banoed igaza van Enahmának, ha szépen gyarapszik akkor semmi baj. Zsófi tényleg szépen hízik. Valózínűleg, csak többet szeretne lenni cicin. Ez náluk normális. Bár neked már nem kell bemutatni. Nálam Réka még mindig egész nap rajta lógna, ha tehetné.
Vendég

Banoed, nyugi. És ne gondolkozz tápszeren :wink: Lehet zsófi fejlődésugrik. De ehhez is lesz elég tejed, ne aggódj.
Enahma, enyimek is nyálzottak már olyan korán... Ez is normális, ahogy írták is már a csajok. Bébihordozó nálunk is jó szolgálatot tett... :wink:
Vendég

Hú, de kihalt ma mindenki, vagy csak sétáltok a szép időben?

Körkérdés: Ki mit ad a tejci, tápszer mellá a babának? Víz, tea, gyümölcslé? Kinek mi vált be?

Én többnyire teát adok Olinak, igyekszem nem cukrosat, és néha gyümölcslevet azt is cukor nélkülit.

Kép
timesz

Timesz,
kizárólag szoptatott csecsemőnek nincs szüksége sem vízre, sem teára, sem bármilyen egyéb folyadékra. A tápszerhez nem értek.

Nálunk farsang volt, azért nem voltam:
Kép

Zsiráf volt, csak itt nincs rajta a feje, verset mond. :P
Vendég

Áfi, nagyon édes a kis zsiráfod.Nem nyertetek valamit?

Azt tudom, hogy csak szoptatott babáknak nem kell mellé mást inni adni, de én arra gondoltam ha pótlást ad valaki mellé, ill. a tápszeres babákra.

Kép
timesz

Timesz,
akkor bocs, ahhoz nem tudok hozzászólni ( a tápszeresekhez meg a részben tápszeresekhez. :)
Tombolán nyertünk egy kis kemény széthajtogatós mesekönyvet, Oroszlánkirályosat :D
Vendég

Timesz, szerintem jól csinálod, én is vizet, nagyon gyenge teát (gyerektea-granulátumból kávéskanálnyit tettem csak a 2,5 dl vízbe :oops: ), és cukor nélküli gyümölcslevet (hozzáadott cukor nélküli, mer eleve ugye gyümölcscukor van benne; vigyázni kell pl, hogy ne azzal aludjon el, mámint ne gyümölcsleves cumisüveggel a szájában rendszeresen - de ezzel sztem nem mondtam újat ) :wink: Fogacskával hogy álltok?
Áfi, nagyon szép, ügyes nagylányod van!
:wink:
Vendég

Jah, hát a barokk körmondatom egyik lényegi része lemaradt: ilyesmit adtam pótlásnak Hannának, mert ő tápszeres volt.
Vendég

Timesz én Evelinnek vizet adtam szomj oltónak. Rékát is vízre szoktattam, bár csak akkor mikor kezdtük a hozzátápit. Mikor csak szopizott akkor én sem adtam neki semmit.

Tegnap megint megmutatkozott az emberi tahóság. Rékával voltam boltban, mivel a kisasszony már nem igazán élvezi a babakocsit ezért kerékpárral mentünk. Így a boltban sétált. Mikor a pénztárhoz értünk szépen beálltunk a sorba, gyerek a kezemben, meg a kosár is. Réka rendesen vastagon felöltöztetve. Jött egy 40-50 év körüli férfi 2 l-es bor a kezében, pofátlanul megkért had menjen elém, mert neki csak az van. Hiába jegyeztem meg, hogy ez elég nagy bunkóság, elment a füle mellett. Ha még egy öreg néni v. bácsi lett volna aki épp csak togyog előre engedem, de pont azzal a nyanvatt borral kellett sietni.

Áfi jól áll Enikőnek ez a jelmez. Bár ilyen szép csajnak minden jól áll. Nálunk elmaradt a farsang az influenza járvány miatt. Doktronő nem engedélyezte. Majd húsvét után rendezik meg.

Emma még mindig olvadok gyerkőceid szemeitől, gyönyörűek..
Vendég

Rékababa! Az emberi bunkóság határtalan tud lenni :? Én volt, hogy a postán szó szerint arréblöktem egy 50 körüli nőt, mert be akart állni elém a sorba (Dani még nagyon pici volt, tél volt, jól beöltözve a babakocsiban), mert szerinte ő előbb ott volt, mint én, ráadásul mások is rászóltak, hogy ő jött később. Én meg nem voltam szívbajos, arréblöktem :lol: :lol: Harcias csaj vagyok ám :wink: :lol: :lol:

Nálunk jönnek a fogacskák ezerrel. Dominak egyszerre bújt ki 2 foga :roll: , egy felül, egy meg alul, így már 7 fogú a gyerkőcöm. Szegénykém megszenvedett vele rendesen, voltak éjszakázások is. Most, hogy kibújt neki, csak egyszer ébred éjjel, iszik teát aztán alszik tovább :lol: (azért a biztonság kedvéért: kopp-kopp-kopp)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Dadomi gratula a fogacskákhoz. Nekünk nagyon nehezen jött ki az ötödik, most a következővel kínlódunk. Ma voltunk bölcsi beiratáson. Rékával szept. 1-én kezdjük a beszoktatást, onnantól kezdek én is munkába állni. Igaz a szabikat kiveszem. Gyed alatt mennyi szabi jár, tudja valaki?

Gyerkőcökkel mi újság? Mindenki nagyon eltünt. Kismami megvolt a cukorterhelés?
Vendég

Rékababa!
Ha tölem kérdezted a cukorterhelést akkor a válaszom sajnos nem.
Mégis csak pesten kellett volna csináltatnom. :lol: :lol: :lol: :lol:
Odamentem reggel 7 órára beutalóval együtt éhgyomorra.
A 125-ös sorszámot kaptam :shock:
10 óra 30 kor be is jutottam már majd nem éhen haltam erre közli velem a a nö hogy nem kértem idö pontot ezért nem csinálja meg nekem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ugyhogy még mindig itt vagyok szekszárdon.Szerdára kaptam idöpontot
Tele van a nem létezö F.....m! :roll:
Amugy olvasgatnálak titeket de nem nagyon irtok.
Májusra már tényleg nem lesz itt senki.
De majd elirogatok itt magamba. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép Noéminek ma volt a farsang

Kép
Kép
josi

Sziasztok! A fátylat nem akarta feltenni......Különös nem történt velünk,ezért nem írtam.

Kép
Kép
josi

Josi!
Nem semmi jo szép volt Noémi! :) :)
Vendég

Josi nagyon szép a kishercegnőd.

Moni nekem anno a védőnő kért időpontot a cukorterhelésre. Ha pedig már megvan akkor nem kell kivárnod a sort, nem is kell sorszámot húznod. A kismamákat előreveszik, mindig, csak szólni kell.
Vendég

Moni! Jesszusom te szegény! Azért a kedves védőnőd mondhatta volna, hogy időpontot kell kérni, és nem sorszám szerint kell menni. Nem is az első ajtónál kell a cukorterhelésre menni, de gondolom ott a laborban azért már elmondták neked.

Rékababa! Ugye te nem azok közé az anyukák közé tartozol, akik unatkoznak otthon és azért mennek vissza dolgozni? :wink: Mert az anyagi okok miatt korán munkába állást megértem, de van olyan ismerősöm, aki "nem bírta" már otthon, és csak ez a megoldás létezett neki, másfél éves gyerkőc mellett. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Hát csajok az a helyzet hogy nekem Érden van a védönöm és valoszinüleg másképp mennek a dolgok,de mostmár tök mindegy.
igy jártam.Szerintem biztos mondta volna hogy kell idöpont.Azt mondta hogy kell beutalót kérni a dokimtol,azt meg is tettem,de az idöpontkérésröl szó sem esett.Ugyhogy én a házi dokimat hibáztatom,de a laborba is lehettek volna nem ilyen szemetek és levehették volna a vért.
Pedig már ugy tul akartam lenni rajta. :roll: :evil:
Vendég

Dadomo az anyagiak motiválnak engem. Mivel Réka novemberben tölti a kettőt utána csak a gyest kapnám, ami igazán sokat nem ér. Fizi kiegészítőnek jó, de megélni nem lehet belőle, bár ezt ti is tudjátok. Unatkozni időm nincs a két "jó" gyerekem mellett. Annak idején Evelin is bölcsis volt, ő nagyon szerette.

Tényleg elég rendesen kiszúrt veled a védőnőd és a háziorvosod is. Meg van már az új időpont? Apukád jobban van már?
Vendég

Josi, annyira szép a lánykád! Lesz baja apucinak, ha 2 ilyen gyönyörűség körül kell majd hessegetni az udvarlókat...
Moni, télleg levehették volna azt a vért... :? Elhiszem, hogy dühös vagy. Rékababa, én is visszamennék dolgozni sajnos... Hannánál szerencsém volt, épp jött Ármin, de Árminnál...? Majd meglátjuk. Szívem szerint még babáznék itthon, bár ez a gyereknevelősdi jobban lefárasztja az embert, mint a munkahelye, ez tuti... Pedig nekem se akármilyen melóhelyem van... :twisted:
Jah, és Dadomi, a fogacskákhoz gratula! Írod a szakdogádat ezerrel? :P
Cseriani hova tűnt? :roll:
Vendég

Rékababa!
Köszi apu jobban van,bár még mindig nem akarják hazengedni a korházból,pedig már 3 hete bent van. :cry:
Remélem a héten kiengedik.
Szerdára kaptam idöpontot 7h30 ra.
Már marhára várom! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Emma ne is mondd! Apának már most fő a feje,ugyanis a nagylány szerelmes :lol:
Móni ez tényleg nem volt szép tőlük hogy ennyit vártál és azzal az indokkal elutásít hogy nem volt időpontod???? :shock: Örülök hogy az apukád jól van!! :wink:
Noémi is járt bölcsibe és nagyon szerette(akkoriba épp suliba ártam). Én is szeretnék dolgozni(munkanélküli voltam)de mivel mindíg is vállalkozósdit játszottam,most nem tudom mi lesz! Egyelőre persze hogy maradok itthon!

Kép
Kép
josi

Sziasztok lányok!

Bár nálunk nem volt farsang, rakok fel képet az én kis fehér nyuszikámról: Kép Oli mint nyuszika Kép

Kép
timesz

Timesz,de édesen alszik....biztos elfáradt a sok ugrálásba a kisnyuszikád :lol:

Kép
Kép
josi

Timesz, de gyönyörűséges a kisnyuszid! :lol: Mindig elájulok tőle teljesen.
Josi, szerelmes a lánykád? :D Aranyos!
Vendég

Josi, Noémi nagyon szép!
De azért engem most Oli vett le a lábamról azzal a cumis képpel.
Bevallom töredelmesen: mi is cumizunk. Amikor fáj Ármin hasa, legszívesebben folyamatosan mellen lenne, de akkor szopik, és attól még jobban fáj, ezért cumi van és hasrafektetés - így egész jól túléli a hasfájós időszakokat. (A dokinéni szerint azért fáj a hasa, mert rendre túleszi magát... Tiszta anyja... :lol:)

Kezdünk végre belerázódni a napi menetrendbe. Ármin végre többet alszik egy kicsivel, már nem bömböl a pelenkázáskor és az öltöztetéskor, és mi is egyre jobban tudjuk, melyik sírása mit jelent.
Hiába, no, tényleg a második gyerekkel kéne kezdeni, egy csomó hülyeség és para kimaradna az ember életéből...

Móni, ne aggódj, itt leszünk mi még a nyáron is. :D Csak nekem pl. most a határidős munkám fontosabb, mint a net, amit, ha dolgozok, ki is kapcsolok, mert csak úgy tudok rendesen a munkámra figyelni.

Kép

Kép
enahma

vagyok,csak nem igazán volt mit írnom :oops:
Kicsit kedvetlen vagyok,ne haragudjatok :?
Vendég

Timi,tényleg,van már eredményed? :shock:
Vendég

csajok,közvéleménykutatás:ti mivel fürdetitek gyermekeiteket?(mármint milyen fürdetőt használtok??) :wink:
Vendég

Eddig a gyógyszertárit használtuk,1 hete tértünk át a Gabi fürdetőre. Egyelőre nincs a bőrének semmi baja,de szerintem már nem is lesz!

Kép
Kép
josi

josi és Noéminek?
Vendég

Én amit a doki felírt. Tényleg nem szárítja a baba bőrét és semmi alergiás reakciót nem váltott ki. Ezt fogom használni még jó ideig. Nekem bevált. A nevét nem tudom, majd ha hazaérek megnézem.(jelenleg az egyetemen vagyok és még lesz egy Rendszertechnikám :cry: Azt hiszem sosem szabadulok)
Vendég

Noéminek is az ehhez hasonlókat. De persze amikor Csillának a gyógyszertárit használtuk akkor neki is azzal kellett :D

Kép
Kép
josi

Cseriani!

Mi eddig a doki által felírt gyógyszertárban kikevert fürdetőkrémet használtuk, de ez most pár napja elfogyott és most a Johnsons babafürdetőt. Nincs semmi kiütés tőle.

Hétfőn megyek vissza kontrollra, akkor tudom meg a szövettani eredményemet is, mert még mindíg nem szóltak miatta telefonon, remélem azért, mert rendben van. Ha rossz lett volna, már kaptam volna visszajelzést, nem??

Köszönöm a fényképre a bókokat, hízik ám a májam rendesen! :P

Kép
timesz

timesz, ne aggódj a szövettan miatt: úgy van, ahogy mondod. Ha rossz lenne, már rég tudnád...

Kép

Kép
enahma

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?