Gabcsa : neked is gratulálok a gyerekeidhez, nagyon szépek.
Jók a fürdőzös képek, és nagyon tetszik az a játéktartó háló ami fel van tapasztva a fürdőben. Ilyet szeretnék venni pont , ha tudod hol lehet kapni ird meg légyszi.
KIcsit visszaolvastam a topikot, mert 2 napig alig volt időm ide ülni, csak gyorsan átfutottam a kérdéseket.
Gabcsa irod hogy milyen nehézségek adódtak a picivel.
A babáknál az ilyen fájdalmas sirások hátterében sokszor a hasfájás áll. A hasfájás pedig nagyon sok mindenből adódhat.
Efsősorban figyelni kell hogy te mit eszel és mit iszol, mert a baba mindent megkap a tejen kersztül.
Irtad hogy a tejelválasztó teát is iszod, de a teával kapcsolatos infok ellentmondanak egymásnak. Hát igen az biztos.
A topikon belül is láthatod, hogy valakinék beválik és valakinél nem.
A tea összetevői ( ánizs , édeskömény stb ) mind szélhajtó hatásuak, és ha a baba csak az egyikre érzékenyebb akkor már gondot okozhat. Én ezért nem szeretem ezeket a teákat elsősorban.
Még mindig jobb ha egyenként próbálkozol velük, mert akkor legalább tudod követni mikor melyikre javul , esetleg romlik a helyzet. Kriszéknél jó hatású a tea, náluk nincs mellékhatás.
Én a múltkor is azt irtam , hogy mindenki próbálja ki, ha úgy látja jónak, és igya ha úgy itéli meg hogy beválik.
Én inkább a homeop. golyókat szoktam javasolni, mellette pedig azt, hogy anya változatosan táplálkozzon, sok zöldséget, gyümit , folyadékot és kevés tehéntejes dolgot és 100% -os rostos levet egyen igyon.
Ezek nagymértékben javithatják ezeket a hasfájós dolgokat.
Érdemes még odafigyelni arra hogy a baba minél kevesebb levegőt nyeljen a szopi alatt, ha kell a szoptatás közben is meg lehet állni , hogy a levegő könnyebben kijöjjön. Ha csak a szopi végén büfiztetünk, akkor már a levegő nehezebben tud kijönni, valamikor csak a tejcsivel együtt sikerül , vagy idő kell mig szegényke alul kiküzdi magából. A hasfájásra jó hatású lehet a maszirozás, tornáztatás, hasonfektetés, vagy hogy úgy tartjuk a kezünkben , minhta ülne, a lábait felhúzzuk. Irod hogy a nagyobbik gyereknél nem emlékszel ilyesmire. Pedig tuti volt, csak az idővel inkább a szép -jó dolgok maradnak meg bennünk. ( szerencsére )
De azt is hozzá kell tenni , hogy ahány gyerek annyi féle.
Lehet hogy a picid érzékenyebb a pocakjára , hajlamosabb a hasfájásra. Vannak sajnos ilyen babák. Általában ez a korszak nem tart sokáig , csak az embernek nagyon nehéz időszak ez, és addig minden nap szembesül a problémával, egy örökké valóságnak tünik .
Irtad hogy az infacolt este adod , és a tünetek is inkább este jelentkeznek. Próbáld meg elhagyi a szert , hátha neki ez pont nem válik be. Éjszaka próbáld meg csak akkor tisztázni mikor nagyon fontos, a kakitól megvédi a krém a pisi jól beszivódik a pelusba. Próbáld meg az éjszakai teendőket csak a legszükségesebbel átvészelni.
Tudom nehéz . Homepoatia szerekből is van jónéhány ami kiváló a pocifájásra, érdemes megpróbálni, hátha segit.
Sajnos ezeket a problémákat nem lehet másként megoldani csak a próbálkozással, valamelyik csak beválik. Kitartás .
Köldöksérv :
Az újszülöttek . és a csecsemők két leggyakrabban előforduló " betegsége " a köldök és a lágyéksérv.
A köldöksérv már általában akkor jelentkezik amikor a köldökcsonk leesik, mivel a köldök körüli kötöszövetes gyürü még igen gyenge , nem záródik jól. Ennek következtében kialakulhat a sérv , ami egy kifelé türemkedő . puha tapintású dudor. Ez általában nyugalmi állapotban visszahúzódik, ha pedig sir vagy erőlködik a gyerek akkor előjön. Bár rémisztőnek néz ki , nem okoz gondot.
Normális esetben ha a gyerek hasfala ill. a hasfal kötöszövetei megerősödnek akár magától is elmúlhat.
Vannak orvosok akik javasolják a leragasztást, (amit kizárólag csak az orvos csinálhat ill. tanithat meg -mert ha rosszul történik bajt okozhat ), de nem mindig hatásos a módszer , nem mindig gyógyul hamarabb a sérv, sőt a ragasztó is kikészitheti a bőrt. Ennek alkalmazása az orvoson múlik.
A köldöksérv nagyon ritkán záródik ki ( szinte soha ) , ezért nincs vele különösebb teendő. Ha a gyerek nagyobb akár ovódás koráig is fennáll, akkor sorkerülhet a mütérte , de ez még azért odébb van. Tehát ne aggódj emiatt.
Ha esetleg még van kérdésed amire nem adtam választ , kérdezz nyugodtan. Örülünk hogy a topikon vagy .