Szóval:
én úgy gondolom, elsősorban azt kell figyelni, mennyi ch van a kajába, de ami fontos még és pláne terhesen az, hogy mit kíván a szervezet. a szervezetet nem lehet éheztetni, mert az visszafelé sülhet el.én ezt tartottam szem előtt és 15-16 kg-t adtam le 2007 januárja óta, ebből 10 kg terhesség alatt ment le.
én nem tudtam megjegyezni, mi az a gyors, meg lassú, nem is bírtam néha követni a dolgokat, mentem azután amit én gondoltam és megtapasztaltam.
a meforalt 3x850 mgban szedtem végig, szedem ma is, és szedném akkor is ha szoptatnék...
reggelre terhesség előtt 1 szelet fehér kenyér, nem barna, mert nekem az nem jöt be, felment a cukrom és valahogy nem is tűrtem el, ez persze egyénileg változó, mert van akinek a barna nem viszi a cukrát, én sok kenyeret kipróbáltam, de nem jöttek be, szóval 1 szelet kenyér sok sok feltéttel, hús, pari, ubi, sajt stb.
terhesség alatt pászkát ettem, mert akkor már a kenyér is sok volt. pászka viszont semmit sem emelt a cukromon soha.
3 óra múlva (direkt nem írom, hogy 10 óra, mert ki mikor kel alapon megy a dolog és én sem mindig 7kor kajáltam, ki nem lehetetett volan rángatni az ágyból, pláne most)
1 joghurt, normál joghurt, és ekkor mertem kapuccsinot inni terhesség alatt, na nem közvetlnül a joghurttal
délben
ez ugyanaz terhességkor és előtte meg utána
bármi ami jólesik, de szinte kevs chval
pl.
tegnapi ebéd
narancsos mártás sütőben saját "zsírjában" sült pulykamell, rengeteg nyers zöldség tejfölös, fokhagymás, gyömbéres mártással, húsleves soksok zöldséggel és hússal
uzsi
gyümi mindig
vacsi
1 szelet kenyér sok feltéttel ez is álland, este már bírtam a kenyeret terhesség alatt is.
néha kakót iszok, mert azt kívánom meg
néha ettem sütit, ezt főleg este vagy du., ekkor már lehet, perrsze az adott kaját kiváltja!!!
a déli menü kivételével minden állandó, persze más-más a feltét, hol párizsi, hol kolbász hol pari, hol ubi stb, de állandó
déli ebédnél meg én húst hússal eszek, mindig mindennt a sütőben csinálok, kevés olaj és víz és akkor a saját zsírjábnan fől meg, lehet baromfi, marha, malacstb, a lényeg a saját zsírja, ha zsíros, nem is rakok alá olajat
aztán veszek salikat és ahhoz kotyvasztok tejfölös, joghurtos szószokat és ezeket variálom, akor hogy ne legyen uncsi, kitalálok mindenféle szószt a húshoz mintmost hogy narancsos kesudiós szószt önöttünk rá, néha csinálok rizst, barna rizst.
ha kedvem van rám csinálok krumplit, de marha keveset eszek belőle.
a lénye,g hogy a férj is megegye és hát ö megeszi a krumpli stb akkor jó, csak én nem eszek belőle sokat, inkább a húsból
és ami fontos VÍZ vagy tea cukor nélkül édesítővel!!!!rengeteg, mert telít!!!én 3-5 litert iszom meg egy nap!!!
ha spagettira vágyom, durumlisztes tésztával csinálom, és keveset eszek belőle, csak a húsos részből sokat, ugyanez rántott húsra, férj megeszi a rántott húst, én meg leszedem a rántást, kicsit rajta hagyok kóstolóba, és az is barnalisztből készül.
sütik mindig barnalisztből, zsírtalan cuccokból stb.
szóval én így csinálom.
a lényeg, ha megkívánsz valamit, edd meg, váltds ki a kaját. és egyél húst hússalkevés ch körettel.
nekem ez vált be.