Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Lenne egy rövid kérdésem: kapott már valaki közületek felajánlást sérült babáról? És annak ellenére, hogy a fogyatékosságot nem vállalta be az alkalmassági határozaton és a jelentkezési lapon?

Előre is köszi a válaszokat!
fitgabi

fitgabi,
amikor nálunk kint volt környezni a tegyesztől a hölgy, akkor vele megbeszéltem, mit is kéne ráírni a lapra. én azt mondtam, nekem egy szívbetegség, cukorbetegség, lisztérzékenység, allergia simán belefér, ami nem , az a szellemi fogyaték. ő azt mondta, hogy ezt nagyon körül kell írni, mert el kell döntenem, tudom-e kezelni azt a helyzetet, hogy csordultig lesz a postaládám betegebbnél betegebb gyermekekről szóló kiajánlásokkal. ugyanis nincs pontosan és tételesen rögzítve, mi a kisebb, korrigálható, szinten tartható betegségek köre, ezért van tere a próbálkozásnak. van, ahol egy szemüveg-igény már betegségnek számít, van, ahol nem.
nehéz, mert meg kell tanulni nemet mondani, miközben őrülten vágysz már kimondani azt a bizonyos örök igent.

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Sziasztok
Mi sajna megint betegek vagyunk 1 hét bölcsi után :(
csak egy gyors bekukk, amíg mazsolám alszik.

Szóval szerintem a kiajánlásnál senki ne torpanjon meg. Adjon annak a gyerkőcnek és magának is egy esélyt. Ne maradjon ott "mi lett volna ha..." A mi nagyfiúnkról 13 hónapos korában elküldték kb. azt a jellemzést amit 9-10 hónapos korában írtak róla. Nem gagyog-mondták - halandzsa-babanyelven beszélt, két tiszta felnőtt szava volt apa, Beni. Nem ül-írták - épp járni tanult. Izomtónus eloszlási zavara van - azt első látásra észre vettük volna, orvos is alátámasztja, hogy nincs. Értelmi lemaradás.... tegnap a kis 34 hónaposom kis segítséggel elmondta a vittyiló című mesét.
Mi kis betegséget jelöltünk meg.
Mivel kisfiúnknak lágyék és köldöksérve volt, egyszer láz, egyszer pedig bőrbetegség miatt került kórházba, ami azóta szerencsére csak egyszer produkált komolyabb tünetet BETEG cimkét kapott- :lol: így lett a mi boldogságunk Ő.
Amikor a levelet elolvastam, megtorpantam én is. Szakirodalmakat kerestem és tudakozódtam mit is tud egy ekkora "átlag" gyermek. És így indultunk el, mivel értelmi fogyatékkal mi sem vállaltunk volna-vállalnánk gyermeket- minden tiszteletem azoké, akik képesek erre. Mi szerencsére a fényképnél sem akadtunk el, pedig lehetett volna, mert több hónapja készült az is. A kicsi szemeiből sugárzott az értelem, találkozni akartunk Vele és azóta elválaszthatatlanok vagyok.
Amikor megkérdeztem miért írták ezeket, azt mondták, hogy ők csak a szakember- jelen esetben neurológus véleményét írhatják le, csak azt felejtették el, hogy 3-4 hónapja látta őt a doki utoljára :?

Remélem a mi pozitív történetünk is segített egy kicsit.
Persze van ellenpélda is, egyik baráti házaspárunk hasonló jellemzéseket kapott és sokkal súlyosabb dolgokat tapasztalt.

A farsangi képekkel még adós vagyok, csak a párom elvitte a gépet :oops:

Sziasztok Süni

Kép
renóca

Jaj az esélyt félre ne értsétek :oops: Nem arra gondoltam, hogy hazaviszitek, aztán ha nem tetszik visszaadom.

Szóval itt arra gondoltam, hogy menjetek el a TEGYESZ-hez, nézzetek képet a babóról, gyerkőcről és találkozzatok VELE, ha csak egy picit is megmozgatta szíveteket a kép :P Ebből lesz a szerelem :P
renóca

Már megint én.

És még hozzátenném, hogy megkérdeztem hanyadik látogatók vagyunk a kisfiúnknál. A válasz Első. Hány helyre ajánlották ki? 3
Az első telefonon azt mondta, nem, a második házaspár a fényképet megnézve mondta nem, és mi voltunk a szerencsés harmadik :P
renóca

renóca,
mi is szerencsés harmadikok voltunk. :o)) nálunk az ismert betegség-háttér volt ijesztő másoknak.

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Sziasztok!
Mi nekünk egy értelmileg sérült kisfiúról érkezett felajánlás, nehéz szívvel mondtam ki a lemondást, de a párom racionális érvei meggyőztek. Köszi, hogy válaszoltatok.
fitgabi

Gabi, ne rágódj. Ha bár egyikőtökben kétely van, nem a ti babátok. Majd érkezik ő is. Tudni fogjátok.

boldog napot, nevetést,
t.
bimbócska

Sziasztok!!!

Újra itt vagyok!!

szerda óta sajnos vírusos lett a gépen,ezért el kellett vinni újratelepíteni!!

De úgy veszem észre,hogy nem sok mindenről maradtam le,pedig azt hittem,hogy majd nem győzök majd olvasni!!
Merre vagytok?

Puszi:Kriszti
kkriszi

Renóca írta: "Mivel kisfiúnknak lágyék és köldöksérve volt, egyszer láz, egyszer pedig bőrbetegség miatt került kórházba, ami azóta szerencsére csak egyszer produkált komolyabb tünetet BETEG cimkét kapott- így lett a mi boldogságunk Ő."

MÉGHOZZÁ, MICSODA BOLDOGSÁG! GYÖNYÖRŰ ÉS EGÉSZSÉGES! :lol:

Fitgabi, nem tudok neked mit mondani... nagyon nehéz kérdés ez... :?

Kriszti, elkapta a géped az influenzát??? Nahát!!! C-vitamint nekije! :lol:

Kata, képzeld hogy jártam tegnap a gyógyszertárban... egyből te jutottál eszembe. Kiszolgálás közben egyszerűen megszakadt a kapcsolat az OEP-el. Másfél órát vártam... és nem javult meg a rendszerük. Nekem viszont elfogy a hétvégén a gyógyszerem, úgyhogy feltétlenül kellett. Rendesek voltak, évek óta odajárok, úgyhogy megkaptam hitelbe. De kérdem én, hogy mi van ilyenkor? Megáll az élet??? A betegek ott állnak sorban, idősek, fiatalok, anyák gyerekeikkel... szóval nagyon kellemetlen helyzet volt. :roll:
kanga_mama

Bea Dehogy áll meg!! A gépük működött csak nem volt OEP kapcsolatuk?? Nekünk is volt már ilyen! Nem értem, hogy ezért miért kellett egy percet is várnod!! A betegek az elsők! Ki kell szolgálni mindenkit ha van OEP kapcsolat ha nincs. Max nem lesz lekérdezve a taj.
Mondjuk az is igaz, hogy jan. 1-től megszigorították a taj ellenőrzést! Nade akkoris! Akkor megnézem, hogy mennyibe kerülne a gyógyszer recepre, kifizettetem és majd beütöm ha lesz kapcsolat. Ennyire egyszerű lett volna.
A lényeg, hogy kaptál gyógyszert ...

Kriszti! Én tegnap írtam egy hsz-t ide a fórumba, csak amikor elküldtem akkor elszállt és már lusta voltam megírni újra!! :) :)

Amúgy velünk minden oké, telnek a napok. Várjuk a babánkat .. de az még sajna nagyon odébb van ..

Balambér cicám már 4 hónapos!! Nagyon sokat nőtt és nagyon sok örömöt okoz nekünk! Igazi kis rosszcsont :) :)
ezt a képet tegnap csináltam róla

Kép
Vendég

Kangamama!!

Adagolom a c-vitamint a számítógépbe,mert nehogy újra vírusos legyen.szegényke 4 napig nélkülözött minket,mert a szerelőnél volt!!De mára már meggyógyult,és most bepótolja az elmaradt napokat!! :wink:

Diadella!!

Hatalmasat nőtt a cicusotok!Gyönyörű!! :lol: :lol:
kkriszi

Kriszti!! Köszi! Tényleg nagyon sokat nőtt!! Bár a közeli kép csalóka .. itt egy távolabbi!!

Kép

Jó éjszakát csajszik, megyek aludni .. ma dolgoztam ... így kicsit álmos vagyok!!
Vendég

Nagyon helyes ez a cicus!
fitgabi

Diadella! Ez van... vártam...
Balambér nagyon aranyos cica, amolyan "a szeme sem áll jól fajta". :lol:

Lányok, emlékeztek, hogy meséltem nektek, hogy a legkülönbözőbb szituációkban álmodok egy babával?! És azt is mondtam, hogy nem volt arca... képzeljétek az éjjel autóval mentünk valahová és vettem ki a gyerekülésből a babát - már olyan 3-4 hónapos lehetett - és volt arca, nem fogjátok elhinni kislány volt, mosolygott és gagyarászott. Semmiképpen nem akartam felébredni, nagyon szép álom volt... de persze sikerült, csak felébredtem. :roll:
kanga_mama

Kangamama!! Fantasztikusak ezek az álmok ... egy-egy ilyen szép álom annyira meg tudja határozni az egész napunkat!!!
Hogy álltok sorszámilag?? Nagyon hiányzik már a bébike, ugye??? :roll:
Vendég

Igen, Diadella, már nagyon hiányzik!!!

A sorszámunkat mostanában nem kérdeztem, de nem is akarom túl gyakran kérdezni. :?
kanga_mama

Kangamama!!

Ez fantasztikus!!Milyen jó is lenne egy pici lány a kis Amandának játszó pajtársnak!!

Már csak lánynevet kellene keresni neki,de lehet,hogy már legközelebb megálmodod a nevét is!!

Egyébként milyen neveitek vannak már??Gondolkodtatok már rajta?

Eddig még én is úgy álmodtam a kisbabánkról,hogy nem tudtam,hogy fiú-e vagy lány!!
Valamelyik nap pedig Zoli álmodott a kicsikénkről,amit már meséltem is neked,de ő sem tudta megmondani,hogy kisfiú volt-e,vagy kislány?

Egyszer ezekből az álmokból valóság lesz!!Hihetetlen,de egyszer majd mindannyian megtapasztaljuk az anyaság érzését!!
Milyen jó lesz majd akkor a karjainkban tartani a mi kis apróságunkat!!
:lol: :lol: :lol:

Már annyira várom,hogy én is anya legyek,és legyen egy pici babám!!De előbb utóbb elérkezik az a nap,amikor majd hív Gabika,hogy megszületett a mi kis babucink!!
Nagyon várom azt a napot!!Minden nappal közelebb kerülünk hozzá!!
Istenem,micsoda boldogság!!

kkriszi

Hát még nem mondtam? Igen, megvannak a neveink, végre eljutottunk odáig, hogy megegyeztünk. Én is engedtem egy kicsit, meg a párom is, így:

Ha kisfiúnk lesz, akkor: Richárd Ernő
ha pedig kislányunk, akkor: Ivett Anna

Ezek jól csengenek a vezetéknevünkhöz. :lol:
kanga_mama

Persze, ha az Életetadónknak nem lesz más kívánsága. Ez hozzátartozik. :lol:
kanga_mama

Kangamam! Nálunk a kislányom második neve az, amit a vsz adott volna neki, bár ő nem ragaszkodott hozzá, hogy megtartsuk, azért mi szerettük volna, hogy legyen valami a vsz-től - ez talán később fontos lehet, nem tudom. Egyébként annyira jól jött ki, hogy a nagymamámnak, akit sajnos nem ismerhettem, szintén ez volt a neve, tehát még a mi családunkhoz is van kötődés. :)
Egyébként Ti már nagyon közel vagytok a babátokhoz?
Vendég

Claudia, azért mondtam, hogy ha az Életetadó el szeretné nevezni és az a kívánsága, akkor megtartjuk azt a nevet, amit ő ad neki, ha nem, akkor ezek a nevek lesznek.
Látod a szalagomat?! Egyenlőre ennyit tudok én is... :roll:
Egy biztos, nagyon-nagyon várjuk a kis Zsebi-babát.
kanga_mama

Kangamama!!

A lányneveteket még nekem nem említetted,de nagyon szép neveket választottatok!!

Mi neveinket már biztosan ismered.Ha kisfink lesz:Gergő,ha pedig kislányunk születik Réka lesz!!

Egyszerű,és szép neveket szerettünk volna,és sikerült kiválasztani azokat a neveket,amik számunkra a legszebb nevek!!

Mostmár a kis gazdájának kell rátalálnia ezekre a szép nevekre!!

:wink: :wink: :wink:
kkriszi

Kanga mama, Kkriszti, szép neveket választottatok :-)

Erről eszembe jutott, hogy pár napja vacsoránál mivel ökörködtek a lányaim. Azt tárgyalták nagy vihogva, hogy milyen nevet választanának, ha kistesójuk születne (sajnos erre az esély a nullához tart). Végül megegyeztek, hogy "Németh Nutella", és nagyon büszkék voltak magukra. Végulis a hangzása nem rossz :?

Kép
Kép
emike

Emike, köszi, nagy küzdelem volt, mire eljutottunk idáig. :lol:

Hát nem semmik a lányok, ezt jól kitalálták. Végül is rímmel is, jól is hangzik... :lol:
kanga_mama

Emike!! Milyen leleményesek a lányaid ... nutella :) :)
Vendég

Ági / szabko/ Bocskor cicája a kis kedvenc :)

Kép

Kép

Kép

Kép

nagyon szép cicád van Ági!!!
Vendég

Sziasztok!

Drága Katácska!

Köszönöm, hogy Bocskor képeket felraktad! Valahogy nekem nem akaródzott fölrakni! Túl nagy volt a kép!

Küldöm nektek szeretettel a Bocskor fényképeket! Ő most 7 éves perzsa és házi cica keverék. Olyan játékos, mintha pár hónapos lenne! Nekünk ő olyan, mintha a kisbabánk lenne!!! Ő a nagy vadász, aki egy héten 3 mókust megfogott!!!!

Mindenkinek, aki beteg, gyógyuljon meg minél előbb és küldöm a gyógyító manókat! Akiknek meg csodálatos szép álmuk van a kicsikéjükkel, kívánom, hogy minél előbb teljesüljön az álmuk! Én is sokszor szoktam álmodni, hogy Enikő a kezemben van! Már a születés pillanatát is megálmodtam. Olyan jó is lenne!!!! Ugye lányok!!! Olyankor olyan rossz felébredni. Ez is azért van, mert annyira sokat gondolunk a mi kis Angyalkánkra!

Legyen szép estétek!

Puszi: Ági
szabko

Kép A mi kis hercegnőnk

Kép egymásra találtak [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.2408.jpg[/img] A kis herceg [/img]
fitgabi

És íme a kis herceg Kép

Nekünk most a cirmos lányka játssza el, mintha a babánk lenne. Nagyon tud hízelegni, simogattatni magát, simulni és megnevettetni minket.

Köszönöm a fotókat, jó látni a ti gyöngyszemeiteket is.
fitgabi

Sziasztok!!

Gyönyörűek a cicáitok!!

Nekünk is van 3 cicusunk,és mindegyik imádni való teremtések.annyira édesek,amikor hozzánsimulnak,és dörgölődznek!!

A vonalzóm eltévedt,mert majd csak holnap lesz Valentin nap!!

Dotti!Merre vagy?

kkriszi

Fgabi!! Édes a hercegházaspárotok!! :) :)
Vendég

Köszi Kata! Tényleg fantasztikus kis lények!
fitgabi

Szép hétvégét mindenkinek!
fitgabi

Sziasztok!!

Hát itt vagyok!!És már jól vagyok!!!Hétfőn délelőtt éreztem,hogy felfáztam,késő délutánra már fájt a hasam alja és vért pisiltem,szúrt fájt égett!!!Így 1 órával hamarabb haza is küldtek!!Ahogy hazaértem kihívtam a háziorvosunkat aki nagy unszolásra kijött és megállapította,hogy vírusos hólyaggyulladásom van vagy vesehomok távozik vagy vírus okozza a véres pisilést!!Másnap reggel nagyon aranyosak voltak a kollegáim mert itthon maradhattam pihenni, amire szükségem is volt mert hulla voltam!!A labor eredményeim elég jók lettek,ugyan gyulladást mutatott ki,meg gennyet,de vér hál istennek nem volt benne!!Szedem a gyógyszert,már jól vagyok!!!Lányok én hétfőn nagyon megijedtem!!!

Láttátok ma 4 hónaposak vagyunk!!!A cicusok tündériek!!Kriszti!Jó bulizást nektek és a gyerekeknek!!

Puszi Rita

Kép
dotti

Latimi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
itt is szeretnék boldog babázást kívánni!!!!! Végre elfoglalhatja hamarosan kisfiútok azt a gyönyörű szobácskát!!!!!!!!!! 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
anna
madaran

Dotti!!

Már nagyon hiányoztál!!gondoltam,hogy valami baj lehet,hogy nem jelentkeztél!!
Vigyázz nagyon magadra,és remélem,hogy már nem tér vissza ez a szörnyű felfázás!!
Ilyenkor sajna nagyon könnyen el lehet kapni,és már utána pedig nagyon gyakran újra-újra előjön!!
Úgyhogy nagyon vigyázz,nehogy újra felfázz!

Nekem is volt hasonló problámám,kb 10 évvel ezelőtt,és azóta nagyon-nagyon kell vigyáznom,hogy nehogy felfázzak!
Gratula a 4 hónaphoz!!!!!!!!!

Latimi!!

Itt is nagyon-nagyon szorítunk nektek!!!

kkriszi

Latimi!

Most olvastam a híreket a Gólyahíren. Óriási gratula, és nagyon szurkolok Nektek a jövő héten!
Vendég

Deva!!

Zolikának nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!!
Most látom,hogy már két éves volt a nagyfiú!!!!

Ibi!!

Bencének is kívánunk nagyon sok boldog egy éves szülinapot!!!
Bár már elmúlt egy pár nappal,de azért még beleférek!!!

kkriszi

Dotti!!! Jajj szegénykém, biztos nagyon rossz lehetett. Nekem egyszer volt ilyenem, én is elég rosszul voltam, aztán meg az antibiotikumtól lettem még rosszabbul ... Gógyulj meg!!
Grat a hónapfordulóhoz!!!

Bencének és Zolikának Nagyon Sok Boldog Szülinapot kívánok!!!!

Latimi!! Kezem-lában csuriban értetek!!! :wink: Gyönyörű a kis Benedek!!
Vendég

Kedves Lányok!!
Köszönjük a jókivánságokat!!!Bence a szülinap tiszteletére el kezdett kézenfogva sétálni.Petivel meg egyszerűen rohan. Pár másodpercre meg is áll, ha nagyon elfelejtkezik magáról.
Gondolhatjátok estére a magasságom csak fele a reggelinek :roll:
Latimi!! Nagyon drukkolunk hogy minden rendben legyen :lol: :D
Ibi

Kép
ibi01

Latimi!!!

Gyönyörű baba a kicsi Benedek!!!
Szorítunk nektek nagyon-nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi.Kriszti
kkriszi

Isten éltesse a szülinaposokat!

Tegnap kaptam 2007-es pest megyei tegyeszes statisztikát, nem tudom megállni, h ne osszam meg veletek:

25 örökbefogadás történt, ebből 11 gyereket nevelőszülő fogadott örökbe, egy testvérpárt külföldi szülők fogadtak örökbe. 0-3 éves korú örökbeadott baba:6, 4-6 éves gyermek: 5, 7-10 év közötti gyermek: 1.

Tavaly 241 érvényes alkalmassági határozat volt benn náluk.

Ezen számok alapján az három-öt évre jósolt időt én min. 10 évnek mondanám.

Most szólj hozzá! Helyesebben szóljatok hozzá!
fitgabi

Sziasztok!

Kanga-mama: Az álmok nem hazudnak! :lol: Én is csomót álmodtam először arctalanul, és nemtelelnül, aztán a kislányunkról, nagyon alvós baba volt. :) És lám valóra vált. :wink:

Diadella: nagyon tetszik a cicusod!!!! :lol:

Latimi: Gyönyörű kis herceg Benedek! Imádni való kis pofija van! :lol: Kezünk-lábunk csuriban!

Bencének és Zolikának én is nagyon boldog szülinapot kívánok!

Fitgabi: :lol: Ezek a macsekok!

KépKép
ancsúr

Köszönjük szépen a születésnapi üdvözléseket.

Zolika már mondatokban kommunikál. A minap tankoláskor a benzinkutas lemosta a szélvédőt. Zolika hátul ült és rámutatott a mellette lévő ablakra, és azt mondta: Bácsi! Itt is! Miután a bácsi lemosta ott is (nem Magyarországon történt :lol: ), jól megtapsolta. Így teljesüljön minden kívánsága!
Vendég

Ancsúr!!

Ha az álmok valóban életre fognak kelni,akkor nekünk egy kicsi fiúnk lesz??
Ugyanis a múlt héten egy tündéri kicsi fiúcskával álmodtam.Meseszép mosolya volt,és gyönyörű kis arcocskája,és napfényben csillogó szőkésbarna haja!!

Nekem végül is teljesen mindegy,hogy fiú lesz-e vagy lány,csak az a fő,hogy a mi kis Pincurink legyen!! :lol: :lol: :lol:

Nagyon szép a kis Hercegnőtök vonalzója!!Igazi Hercegnős!!! :wink: :wink: :wink:

Fitgabi!!

Ehhez a statisztikához nem is nagyon lehet hozzá szólni! :cry:

kkriszi

Ancsúr kedves... gondolod, hogy valóra válnak... hát úgy legyen, állunk elébe, már nagyon-nagyon várjuk. :lol: :lol:

Fitgabi, ez a statisztika, libabőrős a hátam tőle... brrrrr :cry:
kanga_mama

Kanga-mama: Elhiszem azt, tudom mit éreztek, eljön majd a törpétek hidd el!

Kriszi: Az álmok nekünk sugtak, mikor apa azt mondta lány lesz, aztán én is álmodtam lányt, anyu is. Mikor csörgött a telefon, úgy indult Viki Ádám lesz. Azt hittük fiú, egészen az utolsó uh-ig, ahol kiderült, hogy kislány. :lol:

KépKép
ancsúr

Ancsúr! Köszi!! :) Ti akkor már nem is jöttök az áprilisi Gólyahíres talira Ancsúr?? :( Úgy sajnálom, hogy tavaly októberben nem találkoztunk.

Közületek ki jön csajok??
Vendég

Köszi, Ancsúr, aranyos vagy... csak néha nagyon nehéz... tudod, a hegyek meg a völgyek. :?
kanga_mama

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?