Sziasztok!
De jó, hogy ennyien jöttetek!
Kíváncsi! Nem az ún. farmotoros Ikaruszra gondolsz, ami szürke volt és távolsági járat? Hú, milyen hangja volt!
És voltak olyan villamosok (vagy csak olyanok?
), amiknek nyitott volt a peronja és vmi összecsukható ráccsal működött, A sárga villamosjegy 1 FT volt, a kék buszjegy 1.50. A metroba is egy egyforintost kellett bedobni, ha az ember nem akarta, hogy összecsukja a két kar. Már akinek nem volt bérlete - nekem volt!
Aztán: nem tudom, ki merre nőtt fel, de a Rákóczi úton (én 5 éves koromtól ott laktam) a mostani Libri helyén volt a Verseny áruház, illetve a Blahánál most is ott a Corvin. Mindkettőnek volt karácsonykor, húsvétkor olyan kirakata, amiben mozogtak az állatok (a Versenyben egy mackózenekar játszott), kisvasút futott berendezett terepen - én órákig tudtam nézni és azt képzeltem, ha megnövök, megnyerem egyszer a Corvin áruházat a teljes árukészletével együtt (nem nyertem meg
) és odaköltöztetem a családom - de a földszint csak az enyém lesz a mozgó mesekirakattal!
A Szabadság-híd (meg úgy általában minden) pedig szürke volt. Én azt hittem, ez a normális, úgyhogy mikor átfestették zöldre, nagyon szégyelltem, hogy a külföldiek majd azt hiszik, bohócnép vagyunk, nem komoly igazi
Hát, biztosan én is hülye voltam kicsit ...
És volt ószeres, meg szenesember, meg lovaskocsi a Rákóczi és az Üllői úton is. Meg olyan közlekedési tábla, amin egy trombita volt áthúzva, és azt jelentette: dudálni tilos!
Jövök ám majd még, most teli vagyok ilyenekkel!
Márti