Új privát üzeneted érkezett!

Sajnos Bianka egész nap hányt, már előre látom, hogy 1-2 nap és Dominika is követi!

Én meg voltam lent a rendelőintézetben, mert fájt meg viszketett a szemem, hát kiderült van egy árpám!

Dolli tegyél fel képet magatokról, vagy az iwiw-en keresztül jelölj be, hogy megismerhessünk téged meg fiacskád!

Hallom zúgolódik az Érdi lakosság, hogy nem nyitják meg az aluljárót, és szerveznek valami tűntetés féleséget!?
Hallottatok erről?
arivirág

Curse!
Ez tuti amit írtál a TP-ről?
Csak azért,mert pont tegnap kerültem emiatt valakivel vitába.Na jó nem vita volt az,csak nagyon körbejártuk.
Én is kiirattam magamat TP-r.
Bár azt tudni kell,hogy én vállalkozó voltam,és úgy mentem T-Gyás-ra.Majd kb 1éve visszaadtam a vállalkozóimat,mert tök felesleges volt a sok papírmunka.De ugyi amúgy is Gyeden vagyok.
Felhívtam az OEP-t,és azt mondták,nem gond a TP mert jogviszonynak számít a Gyed is,így ját a betegszabi ugyan úgy,mintha dolgoznék.(hisz dolgozok is,ANYA vagyok!)
A csaj szerinte ez nem igaz,és nem járok jobban.
Na én januártol 26-27000ft-ot kapnék gyest.A TP az a minimálbér x százaléka.Na akkor hogy járok jobban??

Curse,és 38000gyedet kaptam :) .Nagy összeg :(
De amit te írtál,az nem a maximum ami adható?Na abban az a nevetséges,hogy valaki keres xszázezret,dolgozik,és fizeti rendesen a járulékokat,majd szül egy gyereket,és maximalizálják a pénzt.Pedig a jövedelméből leadózótt rendesen,és az Eü járulákokat is fizette busásan.Nem értem,hogy van pofájuik maximalizálni???
Jó tudom,én is szeretnék ennyi pénzt kapni,és sokan mások.Na de,akkor is!!
Én ezen már régen is fel voltam háborodva.

Arivirág,Gabi! Jobbulást nektek!

mimi12

Sziasztok!

Mimi! A Dolli az anyakönyvezett nevem. :) Valószínűleg én is boldog lennék 3 fiúval, csak mielőtt megtudtam, hogy kispasim van, előtte volt prekoncepcióm, hogy én kizárólag lányos anyuka lehetek. :)
Nem is tudtam, hogy kiváltható vérvizsgálattal. Mennyit kóstál a dolog, ha nem titok?

Curse! Irigykedem, milyen jó mh, hogy meg tudják mondani az anyagiakat. Nekem csak tátog a sok „hozzáértő”. Káosz az egész. Majd márciusban megtudom, mennyi lesz a gyedem. Mert valszeg piszkosul kevés, ha a 2006-os évemet veszik alapul, mert akkor 8 hó fizunélkülin voltam Prágában. És az gondolom, nem számít, hogy előtte már 93-tól güriztem, mint állat. J Na kivi leszek, mit adnak. :)
Tesóprojekt! Hajrá! :)

Arivirág! Hogy én milyen sükebóka vagyok! :) Na jó, csak kissé szenilis kb fél éve. Akartam rakni. Most pótolom! :) Wiwen szintén tekiroll néven vagyok található, bár nem tudom, már mennyire aktualizáltam a dolgokat. Költözés óta el vagyok havazva. Arra is rá kéne gyúrnom.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Kép Októberi napsütésben

Kép Ez pedig a jelen :)

Kép
Kép
tekiroll

Kép

Ez a kedvenc képem most. :)

Kép
Kép
tekiroll

Dolli!
Jaj nagyon édes a fiad :lol:

Vérvizsgálat.Én csak akkor ajánlanám,ha az uh jó.Merthogy az uh-n is sok minden kiderül.
Több féle van,de a végeredmény mindegyiknél 25körüli.
MI olyanon voltunkm,ami 1vérvétel,a 12-13.hét között,és egy uh,ez egyösszegben fizetendő volt,és nem kell többwet menni.
De van,olyan ahol 2vérvétel van,és a másodok a 16.hét körül,és utána derül ki az eredmény,ez is összességében majdem ugyan annyi.

mimi12

Mimi, azt gondoltam, olyan 40-50 ezer ft egy ilyen vizsgálat, de jó néha csalódni! :D

Dolli, szerintem is nagyon jó, ez a fürdetős kép!
Szép kisfiad van! :wink: :wink:
Te melyik kórházban szültél?

Gabibi, hol vagy?
arivirág

Nem Arivirág,nincs annyi.
Mi amin voltunk az 28 volt.De ez egyszeri vizsgálat.Ha jól bogarásztam ki,ez a jobb.
Aztán van olyan amire el kell menni a 13hét körül,és a 16.hét körül,az azt hiszem cakk pakk 25ezer.Legalább is gondolom nem 2x 25ezer
Akkor pl csinálnak AFP vizsgálatot is,az 5000ft.

mimi12

Sziasztok! Köszönjük a bókokat! :)

Mimi! Köszi a tájékoztatást, akkor már egy kicsit képben leszek, ha odakerül a sor. :)

Arivirág! Uzsokiban szültem császárral. Nem tudom, hogy következőt hol fogom, mert a dokimnál nagyon biztonságban éreztem magam, és a kórház sem volt vészes. Kivéve azt az egy hetet, amikor terhespatológiára befektettek a vérnyomásom miatt. Na ott gáz körülmények uralkodtak. Nagyon kellett vigyáznom, nehogy összeszedjek valami francot az utolsó hetekben. De az újszülöttes rész már jó volt. :)
No de innen azért távol van. Bár Battáról is ott szült egy lány. :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Tekiroll!

Nagyon aranyos a kisfiad és persze te is csini kismama vagy. Végignéztem az iwiwes képeidet is. Nagyon szeretjük a képeket nézegetni és jo látni, hogy fejlődnek a topikunk babájai. A te kisfiad a legkissebb baba a topikba. Már csak pár honapig mert jönnek sorba a pocaklakók.

Arivirág!
Nem válaszoltál arra, hogy hogy van a lányod.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Kostyika, léci írd meg lesz-e ma tánc, ne menjünk feleslegesen el, ha nem is lesz!

Judit, jobban van Bianka, de étvágya nem igazán van még!
arivirág

Judit! :) Én is néztem a kis családodat! Annyira jó volt látni! Kicsit nosztalgiáztam, mi lett volna, ha. :)

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!!!

Na ma már sokkal jobban vagyok.Tegnap nagyon nyűgi voltam :cry:

Ha kifutnék az időből akkor én tuti a vérvételt csináltatnám.Főleg,mert tudok olyanról(rokonomék utcájába) akinél rosszul sült el a szúrás :cry:

Na szé napot mindenkinek :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Gabibi, örülők, hogy jobban vagy!
Az Én szemem is jobb, eddig úgy éreztem, hogy légy repült a szemembe, ma reggel az érzés olyan volt mintha csak egy muslinca lenne benne!! :D :D :roll:

Dolli, Ti kettő bébit terveztek?
arivirág

Sziasztok lányok!

Kostyika!
Farsangi képek? Rólad is kérünk.

Ezek a képek ma készültek Robikáról. Kép Jé ezek is a játékaim. Kép Vajon most a porszivom hol lehet, ha feje a kezemben. Kép Kép Jaj de szeretem. Kép Megvan a rágokám is. Sziasztok
Vendég

[quote="arivirág"]
írta:
arivirágAz Én szemem is jobb, eddig úgy éreztem, hogy légy repült a szemembe, ma reggel az érzés olyan volt mintha csak egy muslinca lenne benne!! :D :D :roll:

:lol: :lol: Ez nagyon jó :lol: :lol:

Olyan szép volt az idő ma.Elmentem a körmöshőz(volt már jobb is a körmöm :cry: )aztán elmentünk a fiammal ruhát nézni az esküvőre,de nem kaptam semmit :cry: Kedden vagy szerdán benézek a Campiba.De az a gáz,hogy nem is tudom mit vegyek :roll: Aztán mire hazaértünk tök beborult az ég :cry: És most ezerrel lüktet a fejem :cry: :cry:

És nagyon szépek ezek a gyerköcők :lol: :lol: :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Én is előkerülök :wink:

Látom, újabb taggal bővültünk :D Dolli :) Üdvözöllek én is, a gyönyörű kisfiaddal együtt! Eddig én voltam itt a legfrissebb érdi, de most átadom a helyem :) Mi novemberben költöztünk Érdre, addig Pesterzsébeten éltünk. De előtte mi is Újpesten laktunk 2,5 évig :) Mi is forgalmas helyen, a Rózsa utcában laktunk, nagyon örülök, hogy végre kertes házban élhetünk!
Én most múltam 35, és még mi is tervezünk egy babát. / én kettőben is bennelennék :wink: / És biztos vagyok benne, hogy el fogom utasítani a magzatvízvizsgálatot...

Curse :) Hát akkor hajrá babaprojekt! Remélem, minden úgy alakul, ahogy a legjobb lesz Nektek!

Betegeknek gyors gyógyulást!!!

Judit :) Annyira édes Robikád a játékai között :)

Az én anyukám is szerencsésen hazaért szerdán, de nem volt könnyű az utazás a fránya sztrájk miatt :evil: Nagyon ki voltunk akadva. Busszal ment persze ő is, Szombathelyre kellett eljutnia, ezren vártak a pályaudvaron. Szerencsére jött egy mentesítő járat, amire fölfért, de ezt a világon senki nem tudta előre megmondani, akkora a fejetlenség.
Egyébként olyan jó volt, hogy itt volt anya! Sokszor idegesít, beleszól, de sokat segít, és a srácok imádják. És elvitt színházba kedden :D Tulajdonképpen ilyenkor év elején mostanában mindig fel szokott jönni hozzánk, hogy megünnepeljük a szülinapomat, és most ezt a meglepit találta ki, és szervezték meg titokban a férjemmel meg a hugommal. Nagyon jó volt kimozdulni :)
AZtán kicsit kiokosított a kert területén is, felfedezte, mik vannak a kertben, amiket eddig nem vett észre/ mogyoró, aranyeső, orgona/, kertészkedett a fiúkkal, javasolgatott dolgokat, hogy mit hogyan lehetne változtatni. Mindenki sajnálta, hogy el kellett mennie.

A kocsink még mindig össze van törve, hétfőn fogadja a szervíz. Kedden végre bérelt a férjem egy másik autót, mert nem tudni, mikor esik szét ez a szegény, így most itthon van a törött, és óvatosan használgatom. Nagyon élvezem, ezzel jártunk oviba, ma Stop Shopba, és holnap is vásárolunk szerintem vele :) Ha minden igaz, a jövő héten megpróbálunk kocsit venni nekem :D

Ma bementünk Gergővel a játszóházba a SS-ban, a kis lökött nem volt hajlandó játszani :( Eddig olyan kis vagány volt, bíztam benne, hogy ha megszokja, mehetek majd úgy is vásárolgatni, hogy őt otthagyom kicsit. De még velem sem játszott, csak nézelődött. Az utóbbi időben nagyon lököttke lett.

Nagyjából szerintem visszaolvastam, de nem láttam farsangi képeket. Kostyika???

Kép

Kép
jucc33
Érd

Arivirág,
Biankádnak bulást!!! Azért jó hír, h jobban van :) És árpám nekem is volt a szememen, nagyon kellemetlen tud lenni :roll: Nekem olyan szinten volt rossz, h még be is dagadt és azzal a szememmel alig láttam, de szerencsére pár nap alatt rendbejött, vmi csepegtetőt írt fel rá a doki :?

Mimi,
Elvileg az én esetemben igaz a tp-es dolog. Mondjuk én kiszámoltam (a kötelező emeléseket is beleszámítva), h ha visszamennék 6 órába, akkor kb. mennyit kapnék és mivel a tp-t a 8 órás régi bérem alapján számolják (ami akkor volt mielőtt eljöttem szülni), így gyakorlatilag nincs különbség. És sajnos én azok közé tartozok, akik kaphatnának többet is gyed címén, hanem lenne maximalizálva :roll: Szerencsére olyan cégnél dolgoztam, ami becsületesen bejelentett :)
A leírásod alapján szerintem is jár Neked tp. A tp számításál (mivel folyamatosan tgyás-on, gyed-en voltál a munkát követően) a szülés előtti keresetedet fogják figyelembe venni és az alapján fogják számolni.
Viszont, ha már gyesen van az ember, akkor nem jár tp. Ezért kell nekün is úgy időzíteni a pocakosságot, h még gyed alatt el tudjak tp-re menni.

Tekiroll,
Csak azért ilyen rendi a munkahelyem, mert én bennfentes voltam :wink: HR-en dolgoztam előtte és emiatt igen jóban voltam a bérszámfejtőkkel is és a tb ügyintézőnkkel is :)
Nagyon szépek vagytok és igazi pasi Gézud :) Egyébként a Gézát használjátok vagy a Leventét? :? Nehogy rosszat írjak :oops:

Gabi,
Szuper, h jobban vagy :)

Judit,
Robikád nagyon édes :) És jól látom, h van cserépkályhátok? Ti rakattátok? Nyáron mi is szeretnénk rakatni egyet, gondoltam, hátha tudsz is ajánlani vkit :?

Jucc,
De jó, h végre Neked is lesz autód, drukkolok :)
És anyukámmal én is hasonlóan vagyok. Néha idegesít, de sokszor nagyon jó tanácsokat tud adni és mindig segít, amiben csak tud.
Mindenesetre Anyukáddal nem hangzott vmi jól, h felfért a buszra :roll: Le tudott ülni? Mert azért Szombathelyig állva utazni :roll:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Jucc!
Jo hogy irtál, már hiányoztál. Az exem is a Rózsa utcába lakott sokat voltam én is ott. Hajrá babaprojekt!

Gabibi!
Örülök hogy jobban vagy, nemsokára vége a betegségeknek, jön a tavasz.

Curse!
Igy vettük a házat cserépkályhástúl. Nekem nem tetszik. Nyáron ha lesz idő rá lebonjuk és kandallonk lessz. Anyosomék pár éve rakatták és az gyönyörű. Megkérdezem neked a kályhás nevét számát.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Látszik, hogy hétvége van, nincs nagy élet a fórumon, mi lesz majd ha megjön az igazi jó idő?!
Mi is egész nap csavarogtunk!

Cruse, krémet kaptam a szememre!

Kostyika, nagyon régen jelentkeztél!

Judit, Én is nagyon szeretnék egy kandallót, annyira tetszenek!

Jucc, az Én lányaim, meg általában nem hajlandóak kijönni a játszóházakból!

Gabibim, Én is ma ruhát vadásztam, mert megyünk buliba, és gondoltam veszek addigra valami jó szerkót, de Én sem kaptam ma semmit!
Viszont vettem egy szép hajpántot, amit mire hazaértünk, elhagytunk!
:evil:
arivirág

Sziasztok!

Jaj mi olyan jót csavarogtunk :lol: :lol: Egyszerűen ugy érzem magam ebbe az időbe mint egy energia bomba :lol:
Most is tök mehetnékem van :lol: :lol: :lol: 6 óra körül jöttünk meg :lol:

Arivirág,de jó mikor mentek a buliba?És te tudod kb.hogy mit akarsz venni,mert az a baj,hogy nekem elképzelésem sincs.

Nekem is tetszenek a kandallók,de nekem a modern stilusú,mert eleve a butorokba is azokat szeretem.

Remélem holnap is ilyen idő lesz :lol: csak kikéne találnom hova menjünk :roll: :roll: .Lehet sétálunk 1 nagy kört :lol:

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Mi is sokat voltunk kint ma. Ilyesmit szeretnék. Kép Tükörrel a tetején.

Jucc!
Nagyon jo hogy találkoztunk!

Kostyika!
Farsangi képek?

Sziasztok
Vendég

Hali,

Itt vagyok :) Köszi hogy hiányoltatok, itt van anyukám ezért tüntem el egy kicsit. A farsang jól sikerült, bár némi malórrel indult. Manó letörte a körmét de nem engedte h én hozzányúljak. Csak ült mellettem szomorúan addig amígy az óvónő megmütötte és beragasztotta. Volt tánc, székfoglalós játék és a végén jött egy pasi, egy szál gitárral kiállt, gyerekdalokat énekelt és jól megtáncoltatta őket. Sajnos a lábamnak nem tett jót, mire hazaértünk már nagyon fájt mert nem nagyon tudtam leülni. Képeket még nem tudok feltenni mert a párom elment Németo-ba és nem tudom hova tette a kábelt. Hétfőn este pótolom őket. De én végülis nem öltöztem be, de egy pocakos képet majd rakok fel.

Arivirág,
Bocs nem ültem a gép elött, végülis volt tánc tegnap? Priviben megírom a számomat h jobban el tudj érni. Hétfőn jöttök? A táncon vissza tudom adni a ruhát.

Judit,
Nagyon szép ez a kandalló. Ha lesz kertes házunk én is nagyon szeretnék egyet. De hol van az még :D

Gabi, Arivirág,
Itt a Korallház aljában van egy nagyon jó butik, a Niké és Dávid, nagyon szép báli ruhák vannak a kirakatban. Manóval mindig megcsodáljuk ha arra járunk.

Curse,
Az alattunk lakó cserépkályhás, bár nem tudom milyen munkát végez az elérhetőségé meg tudom adni ha gondolod mert kint van a táblája a lépcsőházban.

Jucc,
Hétfőn teszek fel képet, ígérem. Amit a 4d-es kaptam azt is Robi lekicsinyítette de még mindig nem engedi feltenni .

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Judit,
Nekem sem ez a típusú cserépkályha tetszik, abból is rengeteg féle van (színben, formában), de mindenféleképpen cserépkályhát akarunk, mert elsősorban a fűtés miatt kell. A kandalló, az inkább díszfűtésre jó és az nekünk kevés lenne a nappaliba. Sajnos alulméretezték a radiátorokat és télen nagyon hideg van ott :roll:
Ha megtudod az elérhetőségét annak, aki Anyósodéknak csinálta, akkor azt nagyon megköszönném :)

Arivirág, Gabibi,
Én pl. ruhát a Paris botique-ban vásároltam az osztálytalálkozóra. Szerintem árban elég korrektek és a hétköznapi viseleten kívül is vannak ruháik. A camponában vannak pl. De szerintem a H@M-ben is ki lehet fogni alkalmi ruhákat :?

Andi,
Akkor ezek szerint jól sikerült a farsang :) képeket pedig várjuk hétfőn :wink:
És Neked is megköszönném, ha elküldenéd az alattatok lakónak az elérhetőségét :) Felhívok többet is, h kidolgozik korrekt áron, sajnos néhányan nagyon el tudnak szállni vele :roll: és azért nagy ktsgvetés nincsen rá.

Szombaton mi is kirándultunk egyet a Normafánál. Annyira szépen sütőtt a nap, hogy gondoltuk miért ne. Aztán amikor már ott voltunk, akkor nagyon fáztunk. Hiába sütőtt a nap, mégis hideg volt :roll:

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Curse!
A férjem cserépkályha párti én kandallot szeretnék aztán lehet hogy ez lessz belőle.
Kép Holnap elmegyek az anyósomékhoz és lefényképezem neked a cserép kályhájukat. Ők vették a csempét hozzá. Majd megirom privibe a számot cimet.

Kostyika!
Kiváncsian várom a képeket. A szoknya maradhat még, had játszon vele a lány.

Sziasztok
Vendég

Jó reggelt, szép hetet! :)

Kissé eltűntem a hétvégén. Párom is bitorolta a gépet, meg migrénes is voltam, és még anyum is itt volt. Ez utóbbinak nagyon örültem, hihetetlen, milyen jól megvan a picúrral, annak ellenére, hogy nem találkoznak sűrűn. :)

Gabibi! Én is ezért félnék a szúrástól. Bár azt mondják, hogy 2%, de mi a garancia, hogy a szerencsés 98-ba tartozik az ember? :?
Te is frontérzékeny vagy?

Arivirág! Elméletileg kettőt tervezünk… Csak bennem már megfordult a 3 lehetősége is. :)
Szemed?

Judit! Édes nagyon Robika! :) Mondjuk én 2 év körül saccoltam volna, de lehet, hogy csak azért, mert tapasztalatlan vagyok 3 éves kor alatt.
Jó ez a kandalló-terv (amit elsőként raktál fel). Nekem is ezek a stílusúak jönnek be, illetve ez passzol majd a modernebb bútorokhoz (ha majd egyszer lesznek! :) )

Jucc! :) Akkor nem sokkal hamarabb költöztetek, mint mi. Gyerkőcök tuti értékelik a családi házat. :)
Ez a színházas meglepi nagyon klassz lehetett. Mit néztetek?

Curse! Gézát használjuk. :) Jó, hogy írod ezt a tp/gyed dolgot, akkor nekünk is oda kell figyelni az időzítésre.
Engem nem bírt a HR! :) :oops:

Kostyika! Jók ezek az ovis farsangok! Én imádtam, mint óvónéni. Nemtudom, szülőként milyen lesz, bár gondolom akkor is élvezni fogom. Jó látni a gyerekek jókedvét. :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Jó reggelt!

Jól kezdtük a reggelt :cry: Kicsikém leesett az ágyról :cry: De tök mákja volt,mert az ágytakaróra esett pont :lol:

Curse,holnap vaszleg 10 órásira megyünk.Remélem leérünk,mert most is még pizsibe vagyunk és már mindjárt 10 :wink: :lol: Igen én is ugy terveztem,hogy holnap vagy szerdán bemegyek a Campiba és megnézem ezeket a boltokat :lol:

Dolli,nem vagyok kimondottan frontérzékeny,de egyre többet fáj a fejem ha szar az idő.A párom viszont olyan rosszul szokott lenni,hogy majd elájul ,hány stb.stb.Nagyon rossz neki ilyenkor.

Judit nekem is az első jön be.Szoritok,hogy a kandalló nyerjen :wink: De persze ha az is számit,hogy mennyire legyen meleg akkor szerintem is a cserépkályha. :lol: Na ezt nagyon megmondtam :wink: :wink: :lol:

Mimi???????

Arivirág?????

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Itt vagyok!!! :D Tudjátok,rossz pénz nem vész el :D

Pénteken itthon volt a párom és ügyintéztünk,lóti futi volt egész nap.Ezért csak olvasni volt időm,válaszolni már nem.

Curse,köszi az infót!!Remélem működni fog nálam,hogy kiirattam magam tp-re.
Kb 1éve adtam vissza a vállalkozóit.Míg gyeden vagyok,sok értelme nincs.Szóval úgy mentem szülni,hogy vállalkozó voltam,és a gyed
alatt,kb 1éva adtam vissza.Most jan 16.án járt le a gyedem,és 17.-től vagyok tp.en.
Remélam ebből nem lessz gondom,és tudom majd ugyan úgy igényelni a T_Gyást,ha megszülök.Na adig majd utána érdeklődők én is,csak sajni mindenhol össze vissza infót mondanak,senki nem tudja,hogy mi is a jó.
Hát max,kiváltom újra a vállalkozóit,ha ez az óhajuk,és járható út.

Gabi,én is azért mentem ám erre a vérvételes vizsgálatra,mert félek a hasbaszúrástól.Ráadásul írtam is már,nekem olyan ismerősőm van,akinek megcsinálták a hasbaszúrást,negatív lett az eredménye,örömmel várták a kisbabát.Majd szülés után pár héttel derült ki,hogy bocsika de,genetikailag sérűlt a baba,ráadásul olyan genetikai rendellenessége volt,hogy 4hónapos koráig élt :(
Sajni nem mindenre szűrnek,hiába szurnak hasba.
Most olvastam,hogy 10alatti genetikai betegségre szűrnek a hasbaszúrással??És állítólag sokkal töbre lehetne.Csak gondolom van x betegség ami x%-ban előfordul és a gyakorikat támogatja a tb,a többit nem.
Szóval a hasbaszúrás sem ad pontos eredményt,és ott is fájdalmas lehet a tévedés,sajnos.

De megmondom őszintén,ha rosszak lennének az eredményeim,ha rossz lenne az uh,és a vérvétel,AFP,és minden,akkor én is a hasbaszúrást választanám,mert viszont az pontosabb eredményt ad,mint a vérvétel.

Csajo9k,nekem nem szokott fájni a fejem de,szombaton nekem is egész nap fájt a fejem,tegnap meg a páromnak.Bizti szupi frontok vannak.
Szombaton elmentünk a Tropikáriumba.Már kb 1éve is voltunk a SZabival de,akkor még nem érdekelte.Hát most olyan édes volt.Bementünk,és végig tapsolta és ugrálta az egészet,be akart mászni a nagy tekihez.Jajjj annyira tetszett neki,csak úgy sugárzott az örömtől :D

mimi12

Sziasztok!

Elkaptam Biankától ezt a hányós vírust, :cry: nagyon vacakul vagyok, újra élem a terhességeim első hónapjait, akkor is mindig kevergett a gyomrom!
Viszont Bius már jól van!

Kostyika, ha időben hazaér a férjem akkor ők, lemennek táncolni ma a Műv Házba!
arivirág

Arivirág,gyors gyógyulást!

mimi12

Sziasztok lányok!

Ritka hogy én nyavajgok, de nagyon fáj a torkom. Alig birom forditani a nyakam. Tudom akkor ne fordigassam. :lol:

Lehetne már végre tavasz!
Vendég

Nekem meg a fejem fáj, nagyon!
Tényleg lehetne már tavasz!
arivirág

Sziasztok!

Arivirág!
Én már jobban vagyok most jöttem meg, elvittem Vivit táncra. Ugy megfagytam, hogy semmimet nem érzem.

Curse!
Beszéltem az anyosommal, és megkeresik a számot. Az az érdekes hogy a lakotelepi kályhás mérte fel nekik hogy mennyi csempét vegyenek. De a másikkal csináltatták mert a lakotelepi drága volt. Ha magad veszed a csempét akkor egyből megvan, ha a kályhás akkor 3honap. Találtam egy másik képet is ez jobb mint az előző. Ez 300E.

Sziasztok
Vendég

Kép
Vendég

Judit,
Bulást a torkodnak!!!
Egyébként nekem is kandallók jönnek be jobban, de hát most a szépség másodlagos szempont :(
Mindenesetre nagyon köszi az eddig infokat, nagyon hasznosak voltak :D A 3 hónap azért nem semmi :shock: A csempére is rákérdeznél, h hol vették Anyósodék? Meg ha nem lennék indiszkrét, hogy mennyibe fájt nekik az egész? :oops: Páromnak nagyon régen csináltak cserépkályhát, akkor mindenestül volt 60e Ft-ot. Gondolom most simán felszorozhatom 4-5-tel az összeget :? :roll:

Dolli,
Migrén nem hangzik vmi jól :( nekem akkor szokott lenni, amikor jön az a nagyon szeles idő :roll: ami ugye mostanság elég gyakori :evil:
És miért nem bírtak téged a HR-esek? :wink:

Gabi,
Mi is megyünk holnap 10-re :) Először hezitáltam rajta, mert péntek óta folyik az orrom, de mivel sem apjuk, sem Adél nem kapta el, így gondolom, megint az lehet, mint múltkor. Szó szerint megfáztam takarítás közben a ki-bemászkálással :roll:

Mimi,
Szerintem úgy jobb lenne, ha még a gyed alatt íratnád ki magad tp-re, tehát mondjuk 16-tól, mert gyes alatt elvileg nem jár tp, legalábbis nekem a tb ügyintézőnk azt mondta :? Nekem is úgy mondta, h mivel gyedem november 12-én jár le, így még ha azon a napon íratom ki magam tp-re, akkor még jár :?
És tök jó, h Szabidnak bejött a tropikárium :) Mi Adéllal nyáron voltunk (kb. 7 hós volt), de nem igazán élvezte.

Arivirág,
Jaj, ez hányás-vírusos dolog :( Mehetne most már vhova :evil: Bulást Neked!!

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Cruse, nem lehet GYES alatt táppénzre menni?
Mért nem?
Én pont így terveztem!

Gabibi, írtam privit!

Kostyika, nem voltatok táncon!?

Mimi, azt hittem, hogy ez a vérvételes vizsgálat van olyan pontos, mint a hasbaszúrás!
Nem gondolkodtál még azon, hogy elmenj egy-két előadásra a Pétrfybe?
Így meglátnád, hová is kerülsz a nagy napon!

Judit, jó a Valentinos vonalzód!
Ma lehet hogy Én is csinálok egyet!

Dolli, Én meg kislánykoromban úgy terveztem, hogy négy gyerekem lesz, most megélégszem már hárommal is, ha lesz!
arivirág

Sziasztok,jó reggelt!
Curse,már kiirattam magam.Hát elvileg még nem vagyok gyesen,mert azt külön igényelni kell.No majd kiderül,akkor most mi lesz?
Remélem nem szúrtam el.Hát ha mégsem jár tp. akkor megyek intézni a gyest,max 1hónappal késöbb fogom megkapni,és lesz egy kis ejnyebejnye.
Na hát kíváncsi vagyok,mert sajni ezek a dolgok manapság úgy a biztosak,ha saját bőrűnkön tapasztaljuk,mi hogy működik.

Arivirág!Állítólag ez a vérvétel,kb 90-95% arányban ad eredményt.De ez a donw-ra és még kettő genetikai betegségre tud eredményt,a hasbaszúrás,meg állítólag 6 betegségre-Hát az sem sokkal több,bár tény az valamivel pontosabb de,több a rizikó.Ennél legalább nincs rizikó.
De mondom,ha gond lenne,akkor tuti,mennék magzatvízvizsgálatra is,ha indokoltnak tartják.
Péterfi,jó lenne elmenni előadásokra.Majd megkérdem a dokimat is.Csak sajni most nincs autóm,és nem tudok csak úgy menni,ha valaki elvisz :(

mimi12

Sziasztok!

Gabi! Esés! :( Jó, hogy nem lett baj. :) Nagyon megijedt a drága?

Mimi! Édes lehetett Szabi a Tropicáriumban. :) Mi a terhesség idején felmértük párommal… tetszett, és alig várom, hogy a fiammal is mehessünk. :)

Arivirág! Judit! Jobbulást nektek! Itt a jó idő! :)

Curse! Én még nem találtam rendszert a fejfájásban. Van, hogy szélre, van, hogy frontra jön, és van, hogy kimarad. De idén ez már a harmadig nagy tombolása. És ugye a szopi miatt nem nagyon gyógyszerezhetek.
Valamiért alapból nem bírt a HR. Lehet hogy azért, mert hasonló dolgokat is tanultam, és ha valamit nem találtam frankónak, akkor kiálltam az igazamért/igazunkért. Azután meg összejöttem a párommal, aki pedig a vezetőkről tudott sokat. Persze ezeket sosem használtuk, de lehet, hogy féltek, mi van ha mégis. Illetve így, hogy volt mit kijátszanom, ha mégis sérelem ér, nehéz volt kibabrálni velem. :)

Olyan jót sétáltunk tegnap! Nincs is messze a központ, Stop Shop… Most még jobban tetszik az ittlét! :D És megnéztem térképen, az uszi sem lenne messze, ha megnyitna. De ha jól hallom, ez nem a közeljövőben lesz.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Mimi, mindenképpen írd meg, hogy sikerül-e ez a táppénz dolog, Én úgy terveztem GYES utolsó hónapjaiban, költözne pocaklakó pocakomba, és akkor elmennék táppénzre…
De még kitudja, mi lesz…..
Amúgy téged simán kiírt a háziorvos?
Nekem tök béna volt, :evil: mondta hozzak igazolást a nőgyógyászomtól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, (haematoma miatt) majd rá egy hónapra szólt, most hozzak igazolást a diab dokitól a terhes cukorról, :roll: hogy biztos veszélyeztet vagyok……
arivirág

Szia Tekiroll!

Van a közelbe uszoda, az Egerszegi Krisztináé. Csak kicsiknek jo a medence, az ovisokat is oda viszik, én is jártam velük, segitettem csoportot öltözteteni. Nemtudom hogy hány éves kortol lehet vinni a gyerekeket. Az Egérlyuk pizzéria mellett van a Balatoni uton.

Szia
Vendég

Dolli!
És mas is aki fejfájós!

A barátnőm valami csontkovácshoz vagy hová jár.Neki nagyon erős migrénjei voltak,olyan,hogy mozdulni sem tudott,és az ügyeletett kellett hívni,mert csak bika adag szuri segített rajta.
Azt mondja,mióta jár maszíroztattni,azóta nem volt migrénje.A migrének nagyrésze állítólag lehet a gerinc rossz tartása miatt.Lehet havi 2maszírozás segítene.De nem sima masszőr,hanem speciális,aki ért is hozzá.

Arivirág.Nekem tök rendi körzetim van,nem kekeckedik az semmiben.Most pl úgy írt ki,hogy a nőgyógyásztól még nem is vittem a papírt,és már beírta a naplójába,hogy tp-n leszek.
De amúgy kell a nőgyógyásztol is papír,és a kiskönyvbe is kell megjegyzést írnia,hogy miért ajánlja a veszélyeztetett terhességet.
Amúgy meg,én nem hinném,hogy 36után,ebben kekeckedniük kéne :lol:
Csak gondolj bele,én már vén csont vagyok,lasan elérem a nyugdíjkorhatárt,hát a minimum az,hogy veszélyeztetett terhes legyek :lol:
Na de viccet félretéve.Hála égnek nekem nem kekeckedik a körzeti doki sem,és a nőgyógyász sem.
De sajni én is pont most halottam olyat,hogy lombikos,hematómája van,és a nődoki közölte,menjen csak dolgozni,majd az élet eldönti mi lesz??
Na ezt viszont tökfelhábotrítónak tartom.Szerencsétlen egy vagyont költ a kezelésekre,ki tudja mióta vágynak babára,végre terhes lett,és a nődokinek az a válasza,hogy dolgozzon.Ha erős a magzat akkor marad,ha nem akkor had menjen el :roll:

mimi12

Na az ilyen nődokit, azonnal ott hagynám!!!! :?
Nekem azt mondta a háziorvos, hogy a terhesség nem betegség, mikor ki akartam íratni magam, elmondtam a diabot,(vittem leleteket is) haematomát, de nem írt ki amíg nem vittem az igazolást! :roll:
Nődoki meg szó szerint ezt mondta: ez hülye!!
Most komolyan, 35 fölötti terhesség az már veszélyeztetetnek, számít?
arivirág

Arivirág! Dehogy számít a 35 év feletti terhesség veszélyeztetetnek,csak mondtam a dokinak egy indokot :lol:
Hogy egyébként is.De rendi volt,mert beírta a kiskönyvembe is,és adott igazolást is a körzeti felé.SZerintem ezek kellenek.
De a te körzetidet tényleg nem értem???Az enyém simán kiírt,és mondta,hogy ha megyek a nődokihoz,kérjek tőle papírt(javaslatot a tp-re).
Szóval nem kekeckedett.

Hát a fent említett dokihoz én sem mennék többet az tuti!Nem is tudom mi lehet a csajjal??Csak neten beszélgettünk vele.Majd megnézem de,úgy rémlik nem írt,múlt héten sem.Remélem minden okés vele!

mimi12

Na az Én dokim nem mondana semmilyen indokot, hogy kiírjon!
Neki a leleteim sem voltak elég, mert neki az igazolás kell!

Szabi, mit szól hogy tesó jön a házhoz?
arivirág

[quote="arivirág"]
írta:
arivirágSzabi, mit szól hogy tesó jön a házhoz?

Szerintem fel sem fogja.Majd gondolom,ha megszületik a kistesó,akkor fogja felfogni,hogy hoppá,már nem ő a kicsi.
Bizti lesznek majd nehéz pillanatok de,te is túlélted,én is túl fogom élni :lol:

mimi12

Nálam az volt a nehéz pillanat, mikor behozta férjem Biankát a kórházba, az nagyon hülye ötlet volt!
Bianka nagyon kikészült, hogy nem jövök haza és ott maradok Dominikával!
Mikor itthon voltunk, és már dajkálhatta hugit, akkor minden oké volt, most meg, ha az egyik nincs itthon, keresik egymást!
arivirág

Igen az nekem is eszembe jutott,hogy a SZabi nemfog bejönni a korházba,he eljön az ideje.Hiába,még csak 2és fél éves lesz akkor.SZerintem ennyi idősen még kicsik ahoz,hogy megértsék,anya most nem tud hazamenni,majd csak pár nap múlva.De adig még rengeteg időnk van.EGyenlőre azt kell megoldani,hogy elaludjon úgy,hogy nemén rakom a kiságyba.Most ha az apja viszi lefektetni,akkor legörbül a szája,és hív,hogy menjek.Pedig nemkell elaltatni,csak a rituálé,hogy anyapuszi,anyasimi,és anya teszi be a kiságyba. :)

mimi12

Sziasztok,

Arivirág, Mimi,
Szóval a tp kontra gyes úgy néz ki, hogy vagy tp vagy gyes, egyszerre nem jár a kettő. Csak akkor járna egyszerre, ha munkából menne az ember tp-re, nem pedig azért, mert pocakos. De mivel a gyest a családban más is igényelheti férj, nagyszülők, ezért a tp ideje alatt másik családtag kérheti a gyest. Mi is így szeretnénk majd, h míg én tp-en leszek, addig párom kapja majd a gyest, mert ugye gyest mellett lehet 8 órában dolgozni.
És egy tipp, ha nagyszülő veszi fel a gyest és már nyugdíjas, akkor a nettó gyes több, mivel nem vonnak a gyesből nyugdíjjárulékot.

Dolli,
Szerintem teljesen jó, h kiálltál az igazadért :) Időnként én is találkozom érdekes HR-esekkel, nem mintha én is egy zseni lennék, de pl. párom cégét még eddig csoda, hogy nem büntették meg, mert ami ott folyik HR és törvényi betartások címszó alatt, az vmi katasztrófa :roll:

Judit,
Ez tényleg igaz, h Egerszeginek van itt uszija? Wow, mindig tanul vmit az ember :)

Mimi,
Őszintén szólva annak a nőnek a helyében, akiről írtál, h lombikkal jött össze a bébi, én biztos orvost váltanék. Az ilyen doki tehet egy szívességet :evil: Egyébként nálam sem volt Adélnál probléma tp-re íratással. A házidoki amúgy is felvehet egy hónapra szakigazolás nélkül is tudtommal, persze, akkor nem veszélyeztettet terhesként :? És állítólag havonként kellene kérni a nődokitól igazolást. Én összesen kétszer kértem a 6 hónap alatt :lol:

Gabi,
Sikerült vmi rucit vennetek? Vagy nem ma mentetek végül? :?
Egyébként én annyira nem bántam, h ilyen kevesen voltunk tücsök-zenén :oops: nem szeretem a tömeget :lol: Persze, ez sem annyira jó, de ha 5-6 gyerkőc van még rajtunk kívül, az tök ideális lenne :)

Arivirág,
Hú, nálatok tényleg ez volt, amikor a kórházban voltatok? :( Nem tudom, h tényleg mi lenne a jó megoldás majd, amikor ott tartunk, de már hallottam olyan gyerkőcről is, akinek kifejezetten jól esett, h bevitte apukája és láthatta anyukáját és a kistesót :) Megnyugtatta a dolog, h minden okés :)

Kép Kép
curse

[quote="curse"]S írta:curseziasztok,

Arivirág, Mimi,
Szóval a tp kontra gyes úgy néz ki, hogy vagy tp vagy gyes, egyszerre nem jár a kettő. Csak akkor járna egyszerre, ha munkából menne az ember tp-re, nem pedig azért, mert pocakos. De mivel a gyest a családban más is igényelheti férj, nagyszülők, ezért a tp ideje alatt másik családtag kérheti a gyest. Mi is így szeretnénk majd, h míg én tp-en leszek, addig párom kapja majd a gyest, mert ugye gyest mellett lehet 8 órában dolgozni.
És egy tipp, ha nagyszülő veszi fel a gyest és már nyugdíjas, akkor a nettó gyes több, mivel nem vonnak a gyesből nyugdíjjárulékot.

Curse!!
Most akkor ez azt jelenti,hogyha nekem sikerül a tp. ,akkor elvileg a párom,aki dolgozik,vagy anyum,aki nyugdíjas,kérheti helyettem a gyest??? :lol:
Ezt nem mondod komolyan???Tényleg?Én erről nem is halottam.Ha ez igaz,és okes a tp.-m akkor elküldöm anyámat gyesre :lol:

mimi12

Sziasztok lányok!

Szerintem minden gyereket megvisel hogy anya nincs othon és bent kell maradnia a korházba. A lányom 9éves volt mikor megszületett Robika, és olyan levek kerültek azota elő, amit kiirt magábol amig korházba voltam. Volt benne anya nagyon hiányzol, nembaj hogy öcsém lett, csak gyere haza. A nagyfiam ugy ölelgetett a korházba, hogy anyukám szerint ugy nézet ki mindha ő lenne az apuka. Szerencsére már csak 3napot kell bent lenni. Régen nekem még egy hét volt.

Arivirág!
Váltanod kéne körzetit, a megélhetésed mulik rajta. Az enyém szuper, na és az aszisztensnője egy tündér. :lol: Szabad orvos választás van, nem kell a Doktor House-hoz járnod. :lol:

Mimi!
Voltunk a barátnődnél és nagyon csini lett a kutya. Kép Dorisz
Olyan rendes volt, hogy megtudtam vele beszélni hogy tavasztol csak a lábát és a fejét csinálja meg géppel. Mondtam neki hogy én szoktam nyirni. Eddig bármelyik kozmetikust hivtam hogy nekem csak ezt kéne csinálni, nem válalták. Tőle is félve kérdeztem de nagyon rendes volt.
Találkozott nála a kutyám egy ugyanolyan uszival csak az fiu volt. Láttad volna a kutyám fejét, ez tükör vagy egy másik kutya. :lol:

Alvás után mentünk mégis elaltatta a fiamat az auto.

Kép Robika

Másfél ora mulva kellett visszamenünk a kutyáért, és hogy ne keljen felkelteni, kivittem a kocsiba a bébiörzőt, nem ébredt fel igy álmában indultunk vissza. Jol kialudta magát ma.

Sziasztok
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?