Monee... ugye nem harapod le a fejem, de írom a kommentjeimet (szigorúan úgy, hogy mi az ami nélkül SZERINTEM tökéletesen elvan az ember, de ha futja rá akkor jó ha van - más valszeg mást fog írni...)
Nagy értékű dolgok:
- Babakocsi otthoni - a lakásba gondolod? Oda nem érdemes szerintem, max. 10 perccel tovább tart az altatás, de a gyerek nem szokik rá az állandó ringatásra
- Babakocsi travel system - ez praktikus, használtan nem olyan vészes. VISZONT: mielőtt megveszed nézz körül az ADAC stb. oldalakon, hogy a gyerekülés elég biztonságos-e. A PP Primo Viaggio asszem még pont OK, de a legtöbb az nem OK!!!! (max. olcsó). Ha olcsó autósülés kell akkor újonnan a babyoutlet.hu-ban nagyon jókat lehet kapni garanciával.
- Kiságy matraccal - teszvesz, max. 10e-ért kapsz jót
- Pelenkázó szekrény ? - minek is?
- Ruhás szekrény ? - nekünk van, én nem használom mert amikor SOS ruha kell csak zavar. Nagy kosárban tárolom a tiszta ruhát
(ha futja rá akkor OK persze)
- Légzésfigyelő (egyetértek, jobban aludtam tőle)
- Szopis fotel ? (kanapé vagy fekve szoptatás... én direkt ezért nem dobtam ki az egyik fotelünket de végül soha nem használtam)
- Kenguru ? (na ezen nem érdemes spórolni, viszont a baba 2-3 hónapos koráig felejtős, hiába írják rá, hogy mehet. Addig inkább kendő... használtan vagy varrni egyet!)
- Mellszívó ? - Praktikus. Használtan olcsóbb
- Pihenőszék ? - izé. Ma viszik el az enyémet. Nem tudom, hogy jó volt-e, de legközelebb a leggagyibb, legvékonyabb lábút veszem meg használtan, fillérekért.
Ami fontos még:
- Kád / Tummy Tub vödör - én egy ezresért vettem a dézsát, annyit megért, többet nem. Kiskád állvánnyal 3000 körül van használtan. IKEA olcsóbb, ott van állvány nélküli egész jó kis kád.
- Biztonsági fürdető ? - felesleges
- Pelenkázó betét - IKEA gagyi
- Pelenkatartó vödör - vettünk. utólag már bánom. Dög drága bele a zacskó.
- Anyatej tároló alkalmatosságok ? - Metro, mini mirelittes poharak (Leifheit) vagy sima néhányszáz forintos jégkockakészítő zacskó.
- Szoptatós párna - van. Rühelltem. Most ablakszigetelésnek használjuk.
- Mikrós sterilizátor ? - csak ha tápos (ne legyen - vagy koraszülött) lesz a baba. Én simán leforráztam mindent.
- Baba szennyes tároló - minek? ha egyszer úgyis együtt élsz a babával minek külön rakni a ruhát? (öblítés ecetes vízzel, az a ti ruháitoknak sem árt. A sima folyékony Persil ecettel szerintem elég - pedig Lilla ekcémás de még neki is)
Ami csak úgy kell:
- 2 db ágynemű huzat - 2 lepedő, sok textilpelenka a fej alá. Mondjuk később kell majd a 2 garnitúra, de nem az elején.
- 1 db ágynemű garnitúra - na Lillának olyanja még nincs
- Fejvédő a kiságyba ? - ja. Ikea. Ennél olcsóbban nem kapsz. Sima fehér.
- 2 db vékonyabb hálózsák - használtan
- 1 db vastagabb hálózsák ? - használtan, de csak ha tényleg hideg van.
- Pléd vastag - ha hideg van
- Pléd vékony - minek? Arra ott a nagyméretű kifogó.
- 2 db törölköző - ja. De legyen min. 120*120-as
- 2 db textil kifogó - na ez kell
- 2 db pamut lepedő - minek is?
- 2 db gumis lepedő - ja
- 1 db impregnált huzat a matracra - minek is????? majd 2 éves kora körül ha elkezdődik a szobatisztaságra nevelés
- 1 db pólya ? - max. az a fajta ami kistakarónak széthajtható. Így nem kell megvenni a vastag plédet.
- 20 db textil pelenka - kb. de csak az elején.
- Lázmérő - Microlife, kb. 2000 Ft, fenékbe dugós, 10mp-es
- Vízhőmérő - felesleges. könyök a vízbe
- Körömcsipesz / olló - ja. Mi csipeszt vettünk, valaki az ollóra esküszik
- Orrszívó - porszívós
- Baba hajkefe - DM-ben a legolcsóbb
- Fürdető kesztyű ? - rühelltem
- 2 db cumisüveg / cumi ? - ja. Egy a víznek egy a tejnek.. ha tápos akkor nem tudom.
- 3 db előke - Az elején nem kell, utána textilpelenka plusz IKEA komplett vegyvédelmi felszerelés
(na jó, 3 darab jól jöhet:)
- 2 cs. baby pelenka (newborn és kis súlyú) - ja
- 2 db műanyag kiskanál - úgyis kapsz DM kupont, azzal olcsóbb
- 1 db gyógyszertári szemcseppentő - minek? (na nem mintha tétel lenne)
- Cumisüveg mosó kefe ? - ????? minek? (ha tápos baba az más)
- Fertőtlenítő folyadék / tabletta ??? max. utazásnál
- Éjjeli fény a babaszobába - 6 hónapos kora előtt nem kellett
Baba kozmetikumok:
- Gyógyszerári fürdető - receptre
- Gyógyszertári sampon - a fürdető elég
- Gyógyszertári hintőpor - minek?
- Testápoló - minek? (olivaolaj vagy receptre napraforgóolaj)
- Popsikrém - nekem nem kellett de a Sudocrem a legjobb szerintem
- Popsitörlő kendő - ja
- Steril vatta (köldök) - steril? ja. fültisztító pálcika.Az a legjobb.
- 70%-os alkohol (köldök) - receptre
- Steril gézlapok - mire kell?
- Hexachloropohen hintőpor (köldök) - receptre
- Fültisztító pálcika - ja (csak nem fültisztításra:)
- Lázcsillapító kúp / egyéb gyógyszerek - receptre
- Pelenkakiütés krém - Sudocrem
- Masszázsolaj ? - Oliva/napraforgó
- Bőrkímélő mosópor / öblítő / fertőtlenítő szer / hypo - Folyékony Pedrsil vagy hippoallergén DM-es plusz ecet. Fertőtlenítő minek???? Mi lesz a gyerek immunrendszerével ha minden steril körülötte? (ez koraszülöttekre stb. nem vonatkozik persze)
Ruhák:
Rentgeteg body (összekakilja) - én télen sem szeretem a hosszúújjút, rentgeteg rugdalózó (lebukja/kakilja). Ha elfogy, a teszveszen/vaterán sokan postáznak is, utólag is vehetsz.
Happy baby: - szerintem bőven ráér.
Kedvenc játékok:
- sima leporellós mesekönyv (fél év alatt 10 darabban) - kb. 300 ft volt. Nagyon szerette.
- Világítós, zenélős izé (babamozi)
- Mozart hallgatás (mialatt én fórumoztam:) - hozzá Winamp
- csörgők stb. 3 hónap után
- Diavetítés (abszolut nyerő) kb. 7-8 hónapos korától (török és a tehenek, iciripiciri, kutya-tár) - további javaslatok wellcome