Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

cory: de jó, hogy szopizik Zsoma Kép Kép KépBiztos corynak is furcsa volt, amikor először vehette kézbe és olyan nagyon könnyű volt neki. Én Julival voltam úgy, hogy majdnem "elszállt" a kezemből, olyan kis pihekönnyű volt Zsófi után. Kép

Beja: húúú, nagyon drukkolok kistesó-ügyben!!!!

Márti: nagyon ügyes Ármin!!!

Zsuzsi: remélem, nem lesz nehéz az átszokás! A Katicás bölcsis néni szerint nagyon nyugis, könnyen kezelhető gyerek Tomi és nem lesz vele gond ott sem. Szerinte ott meg is úszhatom akár a beszoktatást. Jó lenne!

Dzsili: de jó, hogy jelentkeztél!!!!!!!!! Képzeld, nekem nem is kell könyvet meg füzetet csomagolnom, csak mint egy úrinő Kép veszem a jelentéseket a nagyoktól, ki mit csomagolt már be Kép

Heni: Gazdag Erzsit én is nagyon szeretem Kép Barni már teljesen tökéletesen beszél, nem semmi Kép

Norci: szörnyű ez a baleset Kép

Most már tényleg azt hiszem, hogy Tomival nem lesz semmi gond, amikor dolgozni fogok. Ma is tök lazán bement a bölcsibe, a beszámolók szerint nagyon jókat játszott, szépen reggelizett, hagyta magát pelenkázni Kép és nagyon vidáman fogadott. Megfogta a kezem és behúzott a szobába, hogy megmutasson egy játékot, ami roppant tetszett neki Kép Aztán mindenkinek integetett pá-kat mondott, puszikat küldött és lelkesen bólogatott az "ugye jössz holnap is" kérdésre.

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem reagálok semmire, de még nem tértem magamhoz az örömtől.KépKépKépKépKép

14:45: Zsani szól, hogy "BEKAKA!" és 1 tiszta pelussal és a BILI-jével közeledik felém. Először nem értettem mi van, azt hittem csak pelust kell cserélni, de NEM!Kép Próbálta tudtomra adni, hogy szeretne levetkőzni és a bilire ülni. Én készségesen segítettem neki és néhány pillanat után a bili is elégedett lett, mikor megkapta az első pisijét!KépKépKépKépKép

Bilire szoktatás nálunk ugye nem volt, de kb. 1 hete Zsani este fürdés előtt és után ragaszkodott a bilire üléshez és lám már az eredmény is meglett!Kép

Ügyi Zsani + egy boldog anyukaKép
sztigris

Gratula az ügyes Zsaninak!!KépKépKépKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok!Kép

Nyuszimanó
Nekem Petivel egyáltalán nem szállt le a hasam.Kép

Dzsili, Henke
Köszi a gratulákat!Kép

Henke
Barni dumájától is hátast kell dobni.Kép

Szilvi
Gratula Zsaninak!Kép

Menta
Émelygésűzőnek: KépKépKépKépKép

cory
Örülök, hogy szopizhattatok.Kép További drukkok mennek!KépKépKép

Volt az a rosszullétem a tali után, aztán úgy-ahogy rendbejöttem, de az émelygés úgy tűnik, hogy maradt.Kép Persze sokkal jobban vagyok mint akkor 1-2 napig, de most is egész nap tart a nyavaja, ami most már tuti, hogy a babának köszönhető. Petivel egy fél émelygésem sem volt. A főzéstől előre rosszul vagyok, kaja előtt és után sem vagyok jól. Már most utálom, remélem rövid ideig tart.Kép
Petinek továbbra is bűzös, hasmenés-szerű, de nem folyós kakija van, de kb. 2 naponta kakil csak. Nem tudom, mitől van.
A TV bekrepált. Nem megy ez a mai nap nekem.
Éjjel fél 5 körül Peti felébredt és cicit akart, de nem kapott. ILyen előfordul néha, de egy ideje tényleg nem szopizunk éjszaka, ehhez ragaszkodom. Bele is nyugodott, de negyed óra múlva óriási bömbölést csapott, egyszerűen nem lehetett megnyugtatni. Csimpaszkodott belém, szorított, még ölelkezve sem tudtam lefektetni magam mellé. Aztán végül cici elő és teljesen megnyugodott. De most nem kérte a cicit, szóval nem tudom, mi tört rá, rosszat álmodott volna?

Menta
Az anyás korszak kapcsán írtad, hogy most milyen jó a gyereknek, hogy hozzád bújhat és szopizhat. Még mielőtt beindult volna a nagy anyázás, eldöntöttem, hogy csak reggel és este szopizunk, a napközbeni 1-2 szopit kiiktatjuk, mert nekem már jó ideje teher az egész és gondoltam, hogy aztán lassan már csak 1-et szopizunk, stb. Peti egész jól vette, néha persze kérte a cicit, de elmondtam, hogy nem és miért, stb, elfogadta. Mostanában viszont nagy sírás van, ha nemet mondok.
Az éjszaka történtek miatt aztán elgondolkodtam, hogy ő vajon úgy érzi, hogy el akarom lökni magamtól pont most, amikor ilyen anyafüggő lett? Szóval ma délután szopiztunk, így aludt el és ébredéskor is. Elégedett volt. Szerinted akkor várjak még a leszoktatással? Persze mindenki véleménye érdekel.
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem.

Szép napot!
Gorsi ++
gorsi

Ha érdekel valakit, az Auchan-ban láttam csomóféle pizsmát ill. annak való rugikat is. Nálunk ilyenkor hosszú ujjú body, harisnya és nem vastag ujjatlan frottír hálóruha. Ezt most vastagítjuk, mert Peti egész hideg volt reggel, bár nem panaszkodott.

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Most csak gyors helyzetjelentés, átolvastam a topic elmúlt 5 napját. Mégegyszer köszi mindenkinek a gratulákat Kép

Ma már kétszer szopizhatott Zsoma, délelőtt nem volt mérhető, amit szopizott (ez azért érdekes, mert a mérleg, amin mérik 10 g-nál kisebbet nem érzékel, és délelőtt még 8g anyatejet kapott volna fecskendőből, szóval a mérési hibán belül van), délután viszont már 20g-ot szopott, úgyhogy nem is kapott cumiból semmit Kép Még kap infúziót, mert egész egyszerűen 20-25g után bealszik, akkor is, ha cumiból kapná, és nem merik kockáztatni, hgoy sokat fogyjon.

Menta: A Schöpf-Mérei után azt mondom, a Szent Imre hotel a babáknak is meg a mamáknak is. Azért nem hagyták, hogy hamarabb mellre rakjam, mert nem lehetett tudni, hogyan reagál az emésztése a kajára. Vannak itt durván kicsi babák is, akik még nem táplálhatók, mert nem indult be az emésztésük Kép De az tényleg nagyon gáz, ahogy ezek a szoptatások vannak. Összesen 4-szer szoptathatom majd meg egy nap, azt is 3 óránként, és mindeössze fél óráig tarthat a dolog. Ezért is döntöttem úgy,h ogy hazajövök, mert nem bírom elviselni, hgoy még csak le sem mehetek hozzá, hogy megsimizzem, és ott ülök a kórteremben (8 ágyas), miközben Balu itthon vár rám.

Szüléstörténetet estére felrakom Kép

cory+Balu+Zsoma (4 napos Kép)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Az ígért szüléstörténet csak erősidegzetűeknek:
Az egész úgy kezdődött, hogy augusztus 30-án, szombaton este 3/4 7-kor az ágyon fekve elöntött a magzatvíz. Azért biztos ami biztos, felhívtam Mártit magzatvízszakértőnek Kép Telefonon riasztottuk a barátnőméket, hogy jöjjenek Balura vigyázni. A fickóm észnél volt, és elkezdett egy sporttáskába összepakolni nekem. Mikor megérkeztek, a srác bevitt a Szent Imrébe, bár tudtuk, valszeg nem maradhatok ott. Megvizsgált az ügyeletes doki, megállapította, hogy a magzatvíz folyamatosan folyik (szerencsére tökéletesen tiszta volt), nincs mit tenni, ebből szülés lesz. Hívtak mentőt, ami fél óra múlva ért ki. Volt villogó, sziréna stb. Majd megérkeztünk a Schöpf-Méreibe. Itt is vizsgálat (szegény fickóm közben ült az előtérben, és nem tudott semmiről), majd irány a szülőszoba. Fickómat simán kint felejtették volna, ha nem szólok rájuk. Lefektettek egy szülőágyra, ahol a következő 24 órát töltöttem hanyattfekve (ez este 9-kor történt). Innentől kezdve nem ehettem és nem ihattam semmit.
Ez egy 3 ágyas szülőszoba volt, ketten vajúdtak mellettem. Akkor egy nagyon kedves szülésznő és orvos volt ügyeletben, de ekkor még nem történt semmi, fájásom egy szál se. Megkaptam a tüdőérlelő injekciót, aminek legalább 6-12 óra kell, hogy hasson. Még jó darabig semmi, közben mindketten megszültek, orvosoknál, szülésznőknél műszakváltás volt, én meg egyre fáradtabb voltam az éjszakai nem alvástól.
Nappal két szülésznőt és két dokit láttam. A szülésznő (aki nálam volt) alapvetően kedves volt, de nem tűnt a munka hősének. Valaki mindig volt nála, akivel csacsogott, ami elég idegesítő volt úgy, hogy az ember lánya kétségek közt vergődik. Azért időnként rám is szakított időt. Pl beszélgettünk a gárvdelemről, és kifejtette, hgoy koraszülötteknél mindig csinálnak. Néhányszor megvizsgáltak, délelőtt a doki kézeel tágított, így eljutottam 1 ujjnyiról 2 ujjnyira, fájásaim 10 percenként, de nem voltak komolyak (a kézzel tágítás rémes volt). 2-re ígérték az oxitocint, ha nem történik változás. Végül 3-kor kötötték be (vizsgálat nélkül). Innentől kezdve 2 perces fájásaim voltak, de mivel a baba koponyája nem illeszkedett még be, nem kelhettem fel továbbra sem az egyre kényelmetlenebb szülőágyról. Az infúzió bekötése után már 15 perccel szerencsére Laci is ott volt velem (nélküle nem tudtam volna végigcsinálni). A fájások csak jöttek, egyre erősebben (bár lehet, hogy ezt csak a kimerültség miatt éreztem így).
5-kor megvizsgált egy doktornő, és kiderült, hogy semmi sem változott. A szülésznő még azt is elárulta, hogy az a gond, hogy a baba túl magasan van még, azaz a méhnyak nem rövidült semmit, és közölte azt is, hogy ha 6-ig nem változik a helyzet, császár lesz (a doktornő nekem semmit sem mondott a vizsgálat után, és ezt nagyon rosszul viseltem). Ettől a kijelentéstől azonnal leálltak a fájásaim, és 10 perc szünet következett, és kezdtem teljesen bepánikolni. Nagyon féltem egy esetleges császártól, és nagyon kiborultam attól, hgoy ennyi fájdalomnak nem volt semmi értelme. Innentől kezdve próbáltam tudatosan lefelé nyomni a babót minden fájás közben. Ez azért volt kifejezetten nehéz, mert ha egy kicsit is figyeltem a külső dolgokra, akkor ismét ritkultak a fjások, és vészesen közeledett a 6 óra.
Végül nem 6-kor, hanem 1/2 7-kor vizsgált meg a doktorúr, és bíztatóan mondta, hogy haladunk. Aztán mikor rákérdeztem konkrétan, kiderült, hogy még mindig 2 ujjnyinál tartunk, de már lent van a baba. Innentől mintha még durvább fájásaim lettek volna (pedig már eddig is volt, hogy sírtam fájás közben). 7 óra 5-kor újabb vizsgálat, majd döki közölte, hogy nagyon jól állunk. Először lesápadtam, mert nem mondott ennél többet, és azt éreztem, ha közli, hogy 3 ujjnyi, akkor megbolondulok, mert ekkor már császárért könyörögtem, de kiderült, hogy már csak kis perem van, hívja a doktornőt. Ettől hirtelen magamhoz tértem, és mondtam,h ogy márpedig én a doktornőnél nem szülök, én nála szeretnék szülni. Ezen csöppet meghökkent, úgy túnt, a nő előrébb van a ranglétrán, de ez nám változtatott azon a tényen, hogy tapló volt velem. A doki mondta, hogy forduljak oldalra, ők előkészülnek a baba fogadására. Megkérdeztem, nyomhatok-e. Válasz: kicsiket, igen. Próbáltam, de kicsiket nem ment. MOndtam, is, hogy csak nagyot tudok, de akkor szétszakadok. MEgnyugtatott, hogy nyomjak csak nyugodtan, nem lesz gond. Hát nyomtam, és 19.09-kor megszületett Tersztenyák Zsombor. Hátamra visszafordulni nem volt idő.
Hát ennyit a koraszülötteknél lévő kötelező gátmetszésről Kép
Azonnal rohantak valakiért a koraszülött osztályra, Zsomát rögtön elvitték megvizsgálni. Doki megvizsgált, szerencsére semmim nem sérült a tempótól, azért egy öltést kaptam. Ekkor még jött belém az infúzió, ami rettenetes volt, mert Balutól arra emlékeztem, hogy megszületett, és vége volt a féjésoknak. Hát most nem. Még egy jó ideig majdnem ugyanolyan fájásaim voltak, mint a vajúdáskor.

Én most kimenőn vagyok, megyek vissza a reggeli szoptatásra.

cory+ 4 napos Zsoma

cory
Budapest

Cory,
egy hős voltál, tényleg!KépKép Tisztára magam elé tudtam képzelni az egészet, úgy írtad leKép.

Szila
szila

Jaj Cory, ez nem lehetett egyszerű, nagyon ügyes voltál!
Én is megfigyeltem, hogy a női nőgyógyászok sokkal durvábbak, mint a férfiak.Kép Jó, hogy legalább ragaszkodhattál a szimpatikusabb orvoshoz.

Nagyon szép Zsombor!

Mikor jöhet veled haza? Meddig kell bentmaradnia?

Otthon mindene megvan már, vagy még kell vásárolnotok pár dolgot? Balu látta már a kistesóját, mit szólt? Férjed most hogy birta a szülést?

Üdv és még egszer gratulálok!
Zsuzsi
zsu26

Szilvi!

Zsani bilizéséhez már délután gratuláltam, de a rendszer nem engedte elküldeni.Kép
Szóval nagyon okos lányod van! Büszke lehetsz!Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Cory, őszintén gratulálok, szuper csajszi vagy!!!!!!!!!! KépKépKép Én is úgy éreztem, mintha látnám is az eseményeket, olyan részletesen leírtad, meg is könnyeztem bizonyos részeket. Továbbra is hatalmas drukkok Nektek, Zsomi babának hajrá-hajrá szopi-ügyben!!!! Drukkok: KépKépKépKépKépKép milliószor!

Solya, mi importáljuk Németországból. Van egy béténk is ApávalKép

Bogancsi, köszönöm a drukkokatKépKépKép

Szilvi, gratula Zsaninak!!!KépKépKép

Henke, de örülök, hogy "látlak" KépKépKép A kisfiad nem semmi, vajon kitől tanulhatja a szövegeket??? KépKépKép

GOrsi, lányod leszKépKépKép

Zsu, örülök, hogy tetszenek a holmikKépKépKép

Végül röviden rólunk: Ma 9-től 11-ig volt bent Bácu a bölcsiben, holnap ott ebédelKép Pici síri volt reggel, de ismét nem vészes, inkább csak nyüszi. Csak addig tartott ma is, míg be nem értek a terembe. Ma is poharazott bent, tök jóKép Itthon bezzeg bénázik...

Pusszantás mindenkinek,
Beja+Bálint
beja

Sziasztok!

Babásoknak: itt egy cikk a reggeli rosszullétekről
http://velvet.hu/velvet/v-test/v-egeszseg/reggrosszul/

Cory!
Te egy hős vagy Kép Remélem hamarosan együtt lehet az egész család drukkolok.

Henke!
Örülök, hogy jelentkeztél nem semmi Barnika.

Zsuzsi!
Nem, nem kért elnézést a doktornő Kép

Szila!
Nekünk is van egy 70*140es paplanunk (kb. annyi, de az még óriási, és a kiságy is, csak 120*60) azt a méretet találtam nagynak.

Szilvi!
Gratula biliző Zsaninak!

Beja!
Drukkok Kép

Gorsi, Menta!
Hányinger űzők Kép

Zsuzsi, Andi , meg akinek ilyen határozott gyereke van. A ti gyerekeiteknek is vannak hóbortos időszakai? Vilinek most az étkezések kapcsán, örökké üvöltözi, hogy épp mit akar enni, ma a játszótéren közlte, hogy banánt, beugrottunk a piacra banánért, erre mire megvettem észrevette a szőlőt és azt kiabálta, hogy "szőlő". Végül megette a banánt is, de ebédnél a levest kérte csak, mikor akartam neki főzeléket adni, tovább kiabálta hogy "vese", utána a hűtőből válaszott magának almát, meg grapefruit-ot. Egyelőre ráhagytam és adtam amit kér. Ti ilyenkor mit csináltok?

Ma voltunk Vilivel "fofonéninél" (fodrásznéni), remélve hátha ott nem ordít úgy, mint a géptől, de ordított, végül szopizott és közben vágták le a haját Kép A végén azért mondta a fofonéninek, hogy "köszi".

Vili mai szóalkotása "porszika" (porszívó bcézve) Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Jó volt olvasni mindenkiről KépKépKép

... most tényleg nem azért, de ebbe az osztályba csupa kivételesen édes-aranyos-tehetséges-gyönyörű-szuper gyerkőc jár Kép

Nem írok mindenkinek külön, ugye nem baj?

Az émelygésem elmúlt, ez nagyon jó... de most másféle émelygésem van ... a munkától Kép ... Bár most ez a hét könnyű volt, mert csak holnap megyek be... Egyetlen reményem, hogy a főnököm megint normálisabb lesz szabadság után, mint anno Csengénél, mert különben tuti nem bírom ki... A hetet kihasználtam: doki, meg hajnali vérvétel.. Meglepően jók lettek az eredmények Kép Bár úgy néz ki a kezem, mint egy kezdő narkósnak .. Kép .. pedig nagyon ügyesen vette le a vért a nő, egy olyan hajszálvékony érből, amit eddig még nem szúrkáltak... Néha belegondolok, hogy 1-2 hét múlva újra mehetek vérvételre az AFP miatt... grrrr... Inkább nem gondolok bele Kép
Viszont az jó volt, hogy leletre menetkor találkoztam egészen véletlenül a védőnőnkkel... nagyon aranyos (bár szakmailag nem az a naprakész, de nem erőltetett soha semmit)... vele is sikerült megbeszélni, hogy majd egyeztetünk egy időpontot, mert mindig olyankor van, amikor nekem dolgozni kell(ene)

Amúgy azon gondolkodtam, hogy nem lehet, hogy azért látszik nagyobbnak a Picur (vagy mérik mindig nagyobbnak), mert most szedem az Elevitet.. és ettől gyorsabban nőtt?

Amúgy amunkahellyel kapcsolatban az a rossz, hogy szerettem ott dolgozni (a főnök vallomásáig), szerettem csinálni azt, amihez értek... de most minden megváltozott, és mindenki idegenként kezel, aki csak ideiglenesen van ott, és ez nagyon rossz érzés... De sajna anyagilag még a TP-t sem igazán engedhetem meg magamnak... Na mindegy.. nem nyafizom tovább Kép

Ja.. még az a változás van, hogy nem kell aggódnunk, mikor ki vigyáz a gyerekre, meg lett kocsink is... igaz, hogy ilyen áron nem szerettem volna egyiket sem... A tesómnak elvették a jogsiját, Apát meg elküldték az iskolából... Kép Költözni még nem tudom, mikor fogunk... Halad ugyan a ház, de most nem a mi szintünk a fontosabb, hanem a másik 2, mert Anyóséknak költözni kell október végén. Most ott tartunk, hogy azért nem halad a munka rendesen, mert nem szállították még le az ablakokat meg az ajtókat, a villanyszerelő meg lerakta a munkát, mert kifújta a kezéből a zsinórt a szél...
Nekem elegem van a bútornézésből, igaziból nincs még semmink Kép ...
Nálunk hideg van, a párom nem hajlandó már felvinni a vizet a galériára, mert CSenge literszámra öntögette ki a vizet... úgyhogy most - ha már van kocsink - a szüleimhez járunk fel minden este gyereket fürdetni... Kép Ők is élvezik, nekünk is könnyebb... Kép

... lassan indulunk is haza... úgyhogy "ennyi" Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

A nagy káosz kellős közepén végre van netem. Bár időm szinte nulla, azért nem bírtam ki, hogy ne olvasgassak egy kicsit.
Köszönöm szépen mindenkinek a keresést, igazán jól esett, szerencsére a gyulladásom is hamar elmúlt.
És akkor a gratulációk!(Ezért (is) jó „idejárni”)
Cory!
Bár a részletekért még vissza kell olvasnom, nagyon sok szeretettel gratulálok nektek a gyönyörű kicsi Zsomborhoz(természetesen azonnal meg kellett néznem!) Remélem, most már a szopival is minden rendben lesz!

Gorsi!
Gratulálok a két pozitív teszthez! Ti most akkor kislányt szeretnétek?

Zafi!
Gratulálok Petikéhez és az okos nővérkéjéhez is!

Természetesen még sokaknak szerettem volna írni, de vár a szokásos pakolás és már most hullafáradt vagyok.

Petiről néhány mondatban: extra aranyos és extra ördögfióka felváltva, nincs arany középút. Vagy valami olyasmit csinál ami tényleg kárt okoz(pl. az új rattan asztalkánkat kezdi el lebontani) vagy édesen közli, hogy anyuci! Rengeteget beszélget ő is, bár a nagy része még nem igazán odaillő. Minden szavunkat próbálja utánozni és néha nagyon aranyosakat mond.

Most már tényleg megyek.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Gorsi!
Szopi ügben, ugyan én nem vagyok szopi szaki, és múltkor már én is ott tartottam, hogy nem bírom ezt a félig cicizik Vili, félig nem állapotot és tudatosan le kellene választani, de most szopizik újra, így nem zavar. A tesóproject kapcsán sokat gondolkodom, hogy mégiscsak tudatosan, de óvatosan kellene terelgetni a leszokás (szoktatás) felé. (Tudom lehet terhesen szoptatni, de én félek ettől egy kicsit). Ugyanakkor azt is gondolom, hogy a 100%-os igény szerinti szopi miatt (is) ilyen okos, egészséges, és főleg kiegyensúlyozott Vili, ha pedig elkezdem eválasztani akkor romba döntöm mindazt, amit az eddigi 100%-os szopi nyújtott neki. Ráadás őt már csak drasztikusan lehetne leválasztani, pl. ha sír napközben én meg csak reggel és este adok neki "didit", én már azt is drasztikusnak tartom, félig hogy ő elég határozottan tépi le a pólomat és kiabálja hozzá, hogy didi.

Menta!
Arra hogy hogyan lehet csökkenteni a szopizásokat én is kíváncsi vagyok. Nyáron mikor alig voltunk itthon Vili nem is akart összevissza szopizni,d e most a téli itthonülős időszakban biztos többször követeli majd.

BSzilvi!
Jó, hogy te is jelentkeztél.

Norci
norci

Sziasztok!

Jaj, de jó, hogy ennyien hírt adtak magukról!Kép

Rebi: jó fárasztó lehet, ennyi felé rohangálni (fürdetés, bútorok, építkezés és még a munka is)! Lehet, hogy az Elevittől nagyobb a baba, de az is lehet, hogy ő erősebb csontozatú lesz mint Csenge. Azért azt már most lehet látni, hogy Csenge egy kis filigrán, vékonyka leányzó leszKép Én 20.hétig szedtem az Elevitet, így nem lett túl nagy Dorka (3400g).

Szilvi: akkor most már teljesen rendben vagy? (gyulladás és a lábad is) Hol tartotok a pakolásban?

Zsuzsa: tényleg ti is készen vagytok az új szobával?

Dzsili: és ti hol tartotok? szép lett a konyhabútor, megjött már végre?

Beja: MA DORKA EBÉD KÖZBEN EZT MONDTA: SZERETEM BÁLINT!Kép Gondoltam, jobb ha tudja az uraság! A világoskék kapucnis pulcsi nagyon bevált, Dorka nagyon kényelmesen homokozott benne.

Norci: egy ideig én is hagytam neki, hogy ugráltasson kajaügyben, de aztán begurultam, mikor csak azt akarta, hogy ugráljak, de enni meg nem evett semmi és nagy hisztik mellett az lett, amit én akartam. Bár mostanában az van, hogy együtt megyünk a hütőhöz és ő választja ki, hogy mit kér, vagy megkérdezem, hogy mit enne. Általában tényleg azt kívánja, amit kér, de van mikor csak szórakozik velem. Különben nagyon élvezi, hogy ő választhatja ki magának a kaját, láthatóan örül ennek Kép Na, az irományommal nem nagyon tudtam segíteni Kép Szóval türelemjáték.

Borcsa: mi az a immunerősítő, amit ajánlottál valamelyik talin, és hogy a DM-ben lehet kapni?

Még nincs itthon apa, elég üres így a lakás, szegény Dorka alig látja az apját max. 1 órát egy nap Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Henke, Bszilvi! De jó titeket olvasni!Kép Most már akkor jöttök sűrűbben, ugye?

Beja! Már tegnap is akartam: baba-drukkokKépKépKépKépKépKépKépKép

Rebi! Nekem állították, hogy nem az Elevittől lesz nagy a gyerek. Nem tudom, én is kb. a 20. hétig szedtem Rékánál, az egy dolog, hogy mostanra hatalmas, de azért nem volt átlagon felüli. Szerintem simán elszámoltak valamit, vagy másképp számolnak. Én mindig azt hiszem, hogy több vagyok, mint amennyit mondanak, mert ahogy te is mondtad, én voltam ott...Kép na mindegy!
Mikor mész AFP-re? Nekem 12.-ére van beutalóm a MÁV-ba. Akkor most lehet, hogy egyidősnek vagyunk számolva?Kép

Cory! Jó, hogy megint olvashatunk téged! Nem semmi szüléstörténet, tényleg csak erős idegzetűeknek, ami ugye én nem vagyok, úgyhogy kicsit pityeregtem is! Nagyon ügyesen végigcsináltad! Mégegyszer gratula, és most már csak a szép részére emlékezz!KépKépKép

Biztos akartam még írni másnak is, de hulla vagyok, elfelejtettem. Madj pótolom!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Bocs előre is, ha sok lesz a félreütés: kicsit más kiosztású lett a billentyűzetem tegnap óta Kép

Cory! Bőgtem egy jót KépKépKép Továbbra is drukkok, hogy Zsoma minél többet szopizzon és minél hamarabb hazamehesen ő is Kép

Dzsili! Jó, hogy jelentkeztél! Kép És hogy nincs baj! KépKépKép Géplerohadás nálam is volt tegnap és ma csak nagyon félve használom, egyelőre sajnos András sem érti pontosan, hol a hiba, mindenesetre elég labilissá vált a rendszerem Kép

Norci! Én nem nagyon akadok ki azon, hogy Ármin hol ezt kér, hol azt. Ha van, általában kaphat, amit kér, ha meg nem, akkor mondom, hogy ebből ma nem adok, vagy többet most nem. Többnyire szó nélkül elfogadja Kép De ha egy napig csak savanyúubit, vagy olajbogyót eszik, nem szólok érte.

Rebi! Kitartás! KépKépKép Jogosítványt miért vették el? És hogyhoigy elküldték az iskolából? KépKépKép Ezt nem értem!

Beja! Gratula a boltocskához! Kép És drukk a tesóhoz! Kép - akkor ki viszi majd a boltot?

Gorsi! A te példádból is látsyik, hogy nem lehet tudni, fiúnál vagy lánynál ban-e rosszuil az ember Kép Van vki segítséged a nehezebb napokra?

Tavaly ilyentájt fogant Vilka KépKépKép Igaz, csak jó sokára árultam el - de hát még nem tudtam, "hogz kell" elmondani Kép Úgy örülök, hogy azóta ilyen sok a pocakos KépKépKép

BSzilvi! Ez az ördög-angyal kombináció nagyon ismerős Kép

Szilvi! Zsani nagyon okos KépKép A te lábad teljesen helyrejött már?

Heni! Csudajó, hogy írtál! Kép De még-még-még!!! Kép Írtó édeseket mond Barni is! Kép

Zsuzsi! De akkor most meint van rendesen munkája a férjednek, nem? Ez azért jó hír, hátha könnyebben belemegy a kistesózásba! Kép És mi van a te munkakereséseddel?

Nyuszimanó! Te kérdezted még régebben, hogy nem fura-e újra a picike. Szóval, onnantól, hogy Vilkát megfogtam, az lett a "termésyetes méret" és az volt nagyon fura, hogy az én kicsi Árminomból hogy lett egyetlen nap alatt egy ló? Kép De tényleg: babából kisfiúvá nőtt, alig hittem, hogy milyen hosszú, miket tud, stb, stb. Ne aggódj, menni fog minden! Kép Megérkezett anyósod?

Na, nem tudok így tovább írni, megőrülök, hogyí folyton javítgatnom kell a félreütéseket, úgzhogz jóéjt! KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Szilvi!Zsaninak gratula a bilizéshez,nagyon okos kislany!Kép

Cory!Szerintem jol dontottél,tényleg idegesito lehetett,hogy le se mehettél megsimizni Zsomat.Raadasul Balunak is szuksége van rad!Tovabbra is drukk a szopiért,meglatod erore kap a kisficko!KépNem semmi,amit véghez vittél!Nagyon ugyes vagy,hogy a faradsag és minden ellenére hatarozott tudtal maradni és valasztottal a dokik kozott.Milyen volt oldalt szulni?Nagyon kényelmetlen?Bar annyi hanyattfekvés utan biztos megvaltas volt,ugye?
Nekem eddig jobban bejottek a nonemu nogyogyaszok,rendes pasival még nem talalkoztam.

Dzsili!Végre hallunk rolatok is!Kép

Heni!De jo,hogy irtal!Mar mindenki extazisban volt,hogy mi lehet veletek!KépUristen,mar 30 hetes a baboka?De kivancsi vagyok a nemére.
Barni nagyon ugyike,jopofa lehet,amikor igy szovegel!Kép

Solya!Ez a féluton talalkozas jo otlet!A sielést szivesen kiprobalnam,de annyi idonk tuti nem lesz.KépApa mondta,hogy gyertek el megnézni a musort,amiben dolgoznak(Apollo Varieté),csak hat mondtam neki,hogy két gyerkoc is van,szoval nem olyan egyszeru eljonnotok két napra.

Nyuszimano!Képzeld,pont aznap,amikor szultem hallottam eloszor ezt,hogy a cici és a poci kozé kell tenni a kezet.Ha befér,akkor mar nincs messze a szulés.Nekem még nem fért be,ez délelott volt és este 11-kor elment a magzatvizem.Kép

Zsuzsi!De aranyos Dorka,hogy szereti Balint!Kép

Rebi!Hat nem egyszeruen porog az élet korulotted!Ne aggodj,nem sokara lelassul!KépKépKépKitartas!Kép

Bogancsi!Tomi nagyon ugyes,alkalmazkodo!KépMég azt akartam kérdezni,hogy Julinak volt alkalma gyakorolni a francia nyelvet?

Laura!Hogy vagytok?

Végre megpillantottam az osszevisszasag okat,illetve okait.Riki ujabb két fogacskat noveszt.Borzasztoan ki vannak mar dudorodva az also 3-asok!Kép
Mi is most készulunk pizsamat vasarolni Rikinek,mert ourasaga is allandoan kitakarozik.

Ma elmentunk kirandulni,megnéztunk egy sziklaparkot és kiderult,hogy az a hely nagyon nagy és rengeteg latnivalo van még ott:kilato,emlékmu,to,folyo..stb.Csak kocsival lehet bejarni,mert a térkép szerint az egész 64 km.Kicsit féltem a kullancsoktol,de ugy néz ki,hogy egyikonkben sincs.KépRiki nagyon élvezte.Szedte fel a makkokat a foldrol.Egyszer a nadragzsebébe raktam egyet,onnantol kezdve oda gyujtotte.KépOlyan aranyos volt,ahogy odahajolt az egyik zsebéhez és percekig kotoraszott,amig sikerult beleraknia.Kép
Apa persze nem birta ki,hogy ne masszon fel egy jo nagy szikla tetejére és ne alljon ott egykézen.Kép

Remélem nem felejtettem el semmit!Ja,tudom:koszonom a kajadobalassal kapcsolatos valaszokat.Legtobbszor olyankor mar Riki sem kéri az ételt,de volt mar olyan,hogy alig evett és dobalozott.Akkor segitenem kellett,mert faradt volt az egyedul evéshez.Kép

Jo éjszakat!
Edit
edith16

Zsani! Nagyon ügyes vagy! Csak így tovább! Mondd meg Anyának, büszke lehet Rád! Kép

Henke, ezek a dumák! Kép Már 30 hét? Istenem, hogy rohan az idő.

Cory,
nem irigyellek! Nekem ezek után már nem volt erőm megszülni Sárát. (Igaz tolófájásaim sem igen voltak.) Minden esetre le a kalappal előtted! Csala hogy bírta mindezt? Hős volt?
Mikor kerülhet ki Zsomi az inkubátorból? Mit mondtak, mi a feltétele, hogy hazavigyétek? Balu mit szólt az egészhez? Tudja, hogy vmi nincs "rendeben"? Kép Iszonyú lehet, ha így szétszakítják az embert...

Edit,
szerintem Apa benne lenne egy utazásban, csak ilyenkor a téli időszakban nagyon sokat és sokáig dolgozik. Kép Egy hat órás útra pedig csak úgy lenne értelme elmenni, hogy péntek este beugrani a kocsiba, vasárnap pedig vissza. De akkor ő semmit nem pihenne. Kép Szóval ez sajnos nem lehetséges. Kép De a gyerekeink nagyon jól bírják az autózást! Hazafelé kb. 10 órás úton csak két pihenőt tartunk, igaz azok jó fél- egyórásak, hogy ki tudják magukat rohangálni. Kép

De már csak egyszer megyünk haza kocsival, mert Karácsonykor vonattal, vagy repcsivel megyünk. Kijelntettem Andrisnak, hogy én még egyszer nem vagyok hajlandó 4 órát állni dernmesztő hidegben Hegyeshalomnál. Kép

Olyan furcsa volt, mikor visszajöttünk, akkor értettem meg, hogy 10 hét milyen sok idő. A kezdő pocakosok haladókká váltak, Egy csomóan kezdővé. Kép A gyerekeink beszélni kezdenek, meg bilizni. Mi meg vénülünk... KépKépKépKép

Norci,
én is hagyom, hagy egyen amit akar, DE! hülyét nem csinálhat belőlem! Kép Ha már a 3. kajára mondja, hogy inkább azt, akkor elé teszem és választhat. Akár az összeset is, de valamit ennie kell belőlük, hiszen azt választotta ki. Szerencsére nálunk csak Sára ilyen, Máté mindenevő. Kép

Jó reggel mindenkinek! Szép napot!
solya

Cory!

Én csak most találtam ide, de gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok Zsombihoz. Kép

Magdi
gallainémagdi

Zsuzsi, Márti, Solya!
Köszönöm kaja ügyben a választ!

Solya!
És ha épp szőlőt, vagy szilvát kér joghurttal? (Ma banánt,, túrórudit és gabonapelyhet kért tízóraira, megette mind Kép )

Norci

Ui. Megyke névnapi sütit csinálni Vityának
norci

Norci!

mi baj van a szőlős vagy szilvás joghurttal? mi ilyet eszünkKép
szerintem most fedezi fel az ízeket Vili, nincs ebben semmi baj.

Ma reggel mentem az új lakásba, mert jött a gázszerelő, erre niagara várt ott, a 4.-ről tőlönk csurgott le a víz a fsz-re, szép látvány volt! Amíg felértem, azon töprengtem, hogy az egész lakás úszik, vagy már az összes alattunklévő... Szerencsére "csak" ahol csempe volt, ott várt 3 cm-es tavacska, és persze az oldal falak alja ázott el, a szomszédok még nem. Kép Akkor elvarázsoltam a vízet, majd jött a szerelő, lenyúlt szép pénzzel, különben neki köszönhettem a vízesést, mert rossul zárta el a csapot. a többit nem mesélem....

több szerencsét mindenkinek!

zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Cory! Ezek után még nagyobb gratulációmat fogadd. ez szörnyű volt olvasni és úgy átéltem én is.

Beja! Szoritok nagyon, bár megvárhatnál.KépKép

Zsuzsi! Szóval Dorka lenyúlta Bálintot?Kép

Rebi! Lehet egy kis vasgyúró fiad lesz?Kép)

egyébként köszönjük a gratulációkat, de nálunk már változott a szitu bölcsi ügyben.
Beja, téged sem akarlak riogatni, mert lehet nektek a hosszabb beszoktatás miatt nem jön elő. Hanna fél, hogy otthagyom ezért az elválás katasztrófális, aztán egyész nap tündérke a bölcsiben, viszont ahogy megjelenek a nyakamba ugrik és nem enged el, ha leteszem jön és fogja anadrágomat, fél hogy eltünök. Ez kiterjedt már az éjszakákra is. Apa nem jó neki, nem csinálhat semmit, csak én. Ma éjszaka óránként üvöltött, egyszer apa ment át hozzá, hát olyan síró görcsöt kapott, biztos azt hitte nem vagyok otthon. Szóval elég nehéz, ha valakinek van ötlete, tapasztalata írjon lécci, mert én már spockot is elolvastam, de semmire nem jutottam.

A suli elindult rendesen, már zsong a fejem a sok "csókolom nelli néni"-től, de aranyosak a gyerekek.

Na jó hosszúra nyúltam, de tanácstalan vagyok.

puszi nektek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Cory!
Szeretnénk én is mégegyszer gratulálni immáron a szüléshez is, nem lehetett könnyű, de örülök, hogy végül nem lett csaszi!Kép Ügyik vagytok és óriási drukkokat küldök Zsomának a szopihoz!

Beja!
Csík DRUKK!KépKép <- ennyi csíkot kívánok... A bolthoz pedig sok sikert!

Henke!
Olyan jó volt hallani Rólatok! Már a 30. héten vagytok??? Miket mond már Barni, hihetetlen szövegek!Kép

BSzilvi!
Dejó, hogy sikerült picit írnod.Kép Örülök, hogy jobban vagy már. A KÁOSZ-hoz kitartást küldök, egyszer minden úgyis a helyére kerül...bízz benne!Kép

Dzsili!
Látod, hogy hiányzol mindenkinek!!!Kép A gépünk nálunk is az utolsókat rúgja, mi meg belé!Kép Tudjuk mi a gond, de most nincs keretünk rá, hogy kicseréljünk ezt azt.(pedig a párom már alig várja, hogy ismét könyékig legyen a gépbenKép)

Edit!
Szikla tetején 1kézen???? Igaz a párod nem amatőr, csak belegondoltam abba, hogy én már attól rosszul vagyok, ha a párom felmászik egy sziklára.Kép Gratula a fogacskákhoz!

Márti!
Köszi, a lábam már teljesen a régi! A minap vettem észre, hogy hámlik a bőr a talpamon és nem értettem miért? Lassan rájöttem, hogy épp ott ment be az a fránya szög...

Rebi!
Szerintem se lesz óriásbébi az Elevittől! Egy dokitól hallottam, hogy max. +30dkg jelenthet az Elevit. Zsanival csak az 5. hónaptól szedtem, de nem sokáig és olyan "picinek" született mint én. Most viszont az 1. hónaptól szedem és ez a gyerkőc is kisebb(igaz nem 2 héttel csak 6 nappalKép), szerintem a lényeg, hogy mekkorák a szülők illetve milyen méretekkel születtek! És talán azért is nagyobb ez a babó, mert kissrác lesz...?

Beja, Andi3, Bogancsi, Tikk és minden bölcsibe készülőnek szorítok!

Lányok, köszi a gratulákat "bili-ügy"-ben.Kép Hihetetlen, de ma reggel saját kérésére bilizéssel kezdte a napot.Kép Zsanka sajna még mindig köhicsél(inkább éjszaka), de ronda köhögésben most én viszem a pálmát!Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép20+0Kép
sztigris

Nem bírom ki:

Szilvi, én 2350 grammal, a férjem kicsit több, mint 3 kg-val született. Máté születési súlya: 3980gramm! Kép

Na jó, apai nagymamám 5 hasonló méretű, sőt nagyobb gyermeknek adott életet! Kép

Solya
solya

Nem bírom ki:

Szilvi, én 2350 grammal, a férjem kicsit több, mint 3 kg-val született. Máté születési súlya: 3980gramm! Kép

Na jó, apai nagymamám 5 hasonló méretű, sőt nagyobb gyermeknek adott életet! Kép

Solya
solya

Solya!
És időre születtél? Nálunk tökéletesen bejött eddig(én 2800gr 48 cm, Zsani 2850gr 47cm voltKép), bár mindenki(szüleim, nagyszüleim, Tomi szülei, nagyszülei) elég kistermetűek(145-160cm között van) Persze a nagyszülők is "belaszólhatnak" a dologba...Kép

Szilvi
sztigris

Két nappal túlhordott anyum. Kép
solya

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szülés után kiderült, már nagyon elöregedett a méhlepény és jócskán vesztettem a versenysúlyomból már méhen belül is.
solya

Sziasztok!
Tikk!
Én úgy irigykedek a sok "csókolom, Nelli néni" miatt, de komolyanKép Nekem úgy de úgy hiányzik a tanítás, és ki tudja, egyszer még visszajutok-e valahára a pályára, uis a párom nagyon fontolgatja, hogy esetleg itt ragadunk Finno.-ban, itt meg ugye nem kell annyi magyar-történelem szakos tanárKépKép

Solya!
Hú de szép súllyal született MátéKép Milyen volt megszülni? Normál szülés volt? Már lelkileg én is készülök a nagy babára, mondjuk hétfőn megyek vizsgálatra, akkor talán már meg tudják saccra mondani, mekkora lehet. Remélem anno csak riogattak a közel 4 kilóval. Én most úgy érzem, kiegyeznék 3.5-lelKép

Cory!
Annyira ügyesek voltatokKép Írjál már Baluról is, ő hogy viselte az egészet?
A kórházon meg csak ámulok és bámulok, sajnos negatív értelembenKépKép Most akkor nem kezdek el mesélni, hogy is volt itt anno Doncival, de gondolom el tudod képzelni, hogy nagyon másként. Úgy sajnálom, hogy Mo. még ennyire le van maradvaKépKép
Tejcivel mi a helyzet?

Norci!
És Vili új frizurájáról mikor lesz kép??

Puszi lányok. Ja és el is felejtettem mondani, hogy én annyira jól érzem magam, hogy ihajKép Totál felszabadultam lelkileg, hogy itt van anyósom, betöltöttem a 37 hetet, bármikor jöhet a babóca. Olyan jó érzésKépKép Az viszont kevésbé, hogy egyre inkább érzem, hogy csak a kiírás környékén lesz itt baba, uis bébi nagyon jól érzi magát bent, nagyokat mocorog, nyújtózkodikKép NA de a lényeg, hogy akkor jöjjön, amikor jönni akar, én nem siettetemKép

Ja van egy kérdésem. Nem tudja valaki, hogy otthon mennyiért vállal valaki egész napra takarítást? Mondjuk úgy reggel 8-tól 4-ig, 5-ig tartó időszakra?

köszi: NYuszimanóék 37+0KépKépKépKépKép
nyuszimano

Sziasztok!

Solya!Kar,hogy ez igy nem valosulhat meg.KépMondanam,hogy gyertek vonattal,hogy a parodnak ne kelljen vezetnie,de az meg biztos nagyon draga.Sot,van allitolag valami nagyon olcso repulojarat is ott orszagon belul.Na,jo nem adom az otleteket.KépEgyébként se tudnank elszallasolni benneteket,mert tudod mi is a varietétol kapunk appartmant.

Szilvi!Koszi a gratulat!KépKuldjek neked egykézenallos sziklas képet?Kivancsi vagy ra?KépGyogyok a kohogésekre!KépKépKépKépKép

Nyuszimano!Jo olvasni,hogy milyen jol érzed magad!KépBiztos nagy orom ez most neked.Marmint,hogy mar 37.hétben vagy!KépCsak igy tovabb!KépMeddig marad anyosod?
Takaritasban nem tudok segiteni sajnos.

Cory!Olvastam a szopis topicban,hogy alig engednek meg valamit a korhazban.Mi az,hogy nem fejhetsz bent,csak délelott?Nalam ugy volt eleinte,hogy minden etetés utan hazamentem,otthon fejtem és bevittem az eredményt a kovetkezo etetéskor.Ok adtak steril uveget.Aztan ez elég megterhelo volt és utana mar szopiztatas utan ott maradtam,elfordultam és ugy fejtem.Nagyon nem érdekelt,hogy hany férfi doki jon be vizitelni,vagy akarmit csinalni.Nekem ezt megengedték,de kérni sem kellett.Megbeszéltem veluk,hogy igy jobb és kész.En is csak 4x mehettem be egy nap.Tudom milyen faradt lehetsz.Nekem volt olyan,hogy bent maradtam két etetés kozott,de nem ultem bent Riki mellett,hanem lementem a varoba.Muszaj voltam elfekudni a padon,mert kulonben ulve elaludtam volna.Eletemben elotte soha nem éreztem magam olyan faradtnak és azota sem.
Nem lehet oket megkérdezni,hogy adnanak e steril uveget amit elviszel,vagy mégis ott szopi utan lefejni?Foleg este,hogy éjszakara legyen neki a te tejecskédbol?Mit gondolnak mitol fog Zsomi erore kapni,ha nem az anyatejtol?
A mérések elég csalokak.Néha én is néztem nagyokat.Azt hittem sokat evett és kozben alig,de volt forditva is.

BMarti!Hogy vagytok?
Légyszives segits nekem.Mar azt sem tudom ki,de valaki belinkelt neked egy rajzolos oldalt,ha jol emlékszem.Kerestem,de nem talaltam sehogy sem!Nem emlékszel mikor volt ez?Szeretném megnézni.Koszi elore is!Kép

Hogy ma milyen pangas volt itt!!!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Depis vagyok ezerrel Kép Elegem van a kórházasdiból, pedig még sok van hátra Kép Küzdünk a sozpival, fejek ezerrel.

Edit: mert szabadságolások vannak, és csak délelőtt van nyitva az anyatejgyűjtő. De ez már nem is érdekel, ezt már feladtam, ráadásul vért izzadvais alig néhány csepp tej jön ki, pedig este Balu simán jóllakik vele, tehát többnek kell lennie 10ml-nél. Csak abban bízom,h ogy napi 4-szer hagynak már szoptatni (ma nem akartak), és akkor Zsoma belejön, és mehetünk haza hamarosan!

Félelmetesen nem figyelnek oda semmire. Pl rendszeresen raknak be a szobába olyat, aki abortuszra megy, meg vetélésgyanúst. Remek párosítás Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

cory
Kitartás!!! Nagyon szorítok, hogy javuljon a helyzet.KépKépKépKépKépKép
A szüléskor igazi hős voltál.Kép

Bszilvi
Köszi a gratulát.Kép Naná, hogy lányt szeretnénk! Remélem, Bejának lesz igaza.Kép
Milyen kint lakni?

Beja
Drukkok mennek!Kép

Márti
Szerintem azért még nem volt annyira nehéz napom, hisz még nem is hánytam. Így egy szavam sem lehet.Kép Kerülöm a nagy főzőcskézést és próbálok keveseket enni még mielőtt nagyon megéheznék. Ja, és sokat levegőzünk, ami kifejezetten jól esik. Segítségem, az nincs.

Zsuzsi
Árvíz.Kép

Tikk
Ez elég gáz. Otthon azért tudsz vele foglalkozni házimunka meg ilyenek nélkül? Talán ezt kéne erősíteni, hogy amikor együtt lehettek, akkor minél többet csak vele törődni.

Szilvi
További gyógyok mennek!!!KépKépKép

Képzeljétek, újítják a játszóterünket.Kép Elvitték a csúszdát, hoztak fából készült mászókát és lesz új csúszda is. A hintákat lefestették. Biztos az új rendelet hatása. Tök jó.Kép

Rebi
Nem irigyellek, de bírd ki!KépKépKépKép

Üdv: Gorsi
gorsi

Cory!

Nem ismerem az ottani korulményeket,ezért lehet,hogy hulyeséget fogok kérdezni.
Nincs ott nekik steril uveguk kikészitve?Akkor hol csinaljak meg a baboknak a tapszert,vagy barmit?Nincs hutojuk sem?
Vagy a Tuzolto utcaban vették ezt lazan?Vagy atvagtak csak én nem tudok rola?A lefejt tejemet betették a hutobe,majd kiontotték?
Kuldok neked mailben egy kis mosolyogni valot,hatha egy masodpercre fel tudlak viditani!Kép

Edit
edith16

Edit: nem tudom, mi a rendszer itt, mert nem mondanak soha semmit Kép Én meg már teljesen ki vagyok, és mindent elfelejtek, amit meg akartam kérdezni Kép Hétvégén tuti nincs anyatejgyűjtő itt Kép Aztán hétfőtől csak délelőttönként vannak. De steril üvegbe hogyan lehet fejni? Kézzel én nem tudok Kép

cory
Budapest

Cory!
Kérdezd meg nem fogadjak e el,hogy a kifozott fejogépedbol atontod steril uvegbe.Biztositsd oket,hogy kifozod,hiszen te se akarsz rosszat a babadnak.Vagy adjanak ottani fejot,amirol tudjak,hogy steril.Nekem ugy elfogadtak,hogy a fejogépembol atontottem.Hiszen a tejecske is steril!
Nekem se mondtak soha semmit,ido volt mire rajottem magamtol,mi a rendszer.Kétszer ki is borultam,sirva veszekedtem veluk.Erdekes olyankor készségesek voltak.
Probald meg,hogy felirod egy fuzetbe,amit szeretnél és azt hordd magaddal mindig.Tudom,kicsit buta otletKép,de hatha segit.

Milyen géped van?

Edit
edith16

Cory!
Gondolom, milyen nagyon nehéz lehet most neked Kép, de kitartás! KépKépKép ZSomának és Balunak is nagyon nagy szüksége van rád, égy vidám és bizakodó anyukára! KépKépKép Gondolom, ők mindig ezt is látják belőled Kép, és csak akkor engeded el egy kicsit magad, mikor nem látják - de hát mi meg azért vagyunk, hogy bíztassunk és erőt adjunk Kép SZerintem a felírás jó ötlet Edittől, én a sima nőgyógyászati vizsgálatokra is úgy mentem és gyerekorvoshoz is úgy járok, hogy előtte itthon összeírom, mit akarok kérdezni, ott pedig előveszem és kipipálom Kép Nincs vmi doki ismerősötök, aki ismer a Schöpf-ből vkit? Esetleg a te eredeeti dokid? Ha vki odaszól, érdeklődik rólatok, talán jobban odafigyelnének rátok, nem?

Küldök nagyon sok kitartást, DRUKKDRUKKDRUKK, hogz mihamarabb hazamehessen Zsoma is! KépKépKép

Hogy van ez most? Egész nap nála vagy vagy valahogy bejutsz naponta négyszer és közben haza?

Márti++
márti

Edit: Avent Isisem van. De viszem be a kórházba, hogy ott is tudjak fejni, aztán itthon is. Azt sem tudom, mikor lenne esélyem állandóan főzögetni Kép

cory
Budapest

Szia Cory!

Nagyon nehéz lehet most nektek, úgy sajnálom, hogy nem tudják megoldani, hogy rendesen szopizhasson Zsoma vagy legalább a te tejedet megkapja!
Próbálj valamelyik nővérkével, orvossal többet beszélni, vagy kérdezd meg a védőnődet, ő hátha többet tud a Schöpf-Méreiről. Mikor 9.ker.-ben laktunk, a Lónyay - Bakáts u. sarokra jártunk védőnőhöz, Mariannhoz, ő elég jól ismerte ezt a kórházat, nagyon segítőkész, ha van időd és úgyis arra jársz, beugorhatnál hozzá, hátha tud valamilyen tanácsot adni. Ha akarod megkeresem a telefonszámát. Hétfőn van egészséges rendelés a Lónyay u.-ról kell bemenni, 9-12-ig. Hátha beajánl valakihez vagy legalább ötletet ad, vagy náluk kifőzhetnéd a fejőgépedet. Ha hülye ötletnek tartod, akkor hagyjuk, de ha mégis segítene neked, akkor megkeresem a számát.
Van még egy gyerekorvos barátunk, aki újszülöttekkel foglalkozott, mentőzött, biztosan ismer valakit a Schöpf-ből, ha akarod megkérdezem, hogy kihez forduljál bizalommal, kitől várhatsz bármi segítséget, mit tudsz csinálni.

Próbálj megnyugodni, mert a tejecskére nagy szüksége van Zsominak. És mikor nagyon nehéz arra gondolj, hogy pár hét múlva, annyira messze lesz ez az időszak és boldogan lesztek együtt!

Családból valaki tud segíteni nektek? Balu hogy bírja? És férjed, ő meg tud nyugtatni?

Most mondanám, hogy lehet, hogy pénzt várnak a kórház nővérei, de tudom, erre sokan azt mondják, hogy képtelenség. Én megpróbálnék azért valami kis ajándékot vinni valamelyiknek, aki többet van Zsomával (egy csomag kávé, az egész személyzetnek a munkájukért-szöveggel). Szerintem ez is sokat lendíthet a dolgokon... Tudom, hogy sokak szerint túl anyagiasan gondolkodom, de ne egy csomag kávén múljon, hogy normálisabbak legyenek coryékkal, nem? Mégis egy gesztus, amin nem sértődhetnek meg és talán tényleg megoldják a szopi problémát.

Na üdv, bocsi ha csak szövegeltem, de segíteni szerettem volna!

Pihenj egy picit cory !

Üdv: zsu
zsu26

Sziasztok!

A hajnali fejés közben jelentkezem Kép

Márti: napközben a kórházban vagyok, van ágyam stb, és 3 óránként megyek szoptatni, este 6-kor jövök haza, reggel fél 9-kor meg vissza az első szopira. Próbálok bent aludni, de nem egyszerű Képmost meg azt sem tudom, mennyi időm lesz rá, mert minden etetés után fejni is fogok).
zsuzsi: segítségünk nem túl sok Kép Párom nem tud mit kezdeni a hangulatommal, de szerencsére van, aki tud, és folyamatosan tartjabennem a lelket.

Nyuszimanó: Balu hősként tűri a dolgot, pedig még nem is láthatta Zsomát.

Közben fejtem két mellből 40-et Kép (Balunál ez volt a napi rekord Kép)

cory

cory
Budapest

Cory! 40 az már nagyon jó! KépKépKép Nagyon sokat gondolok rátok, szólj, ha segíthetk valamit!

Márti
márti

Nyuszimanó,
sokkal könnyebb volt megszülni, mint a 3400grammos Sárát. 12 körül mentünk be a kórházba és 14.15-kor már meg is volt Máté! Az egyetlen gond a fejecskéje volt, mert szép nagy ám, mint az anyjának! 38cm-s fejkörfogattal született. És egy picit nehezen bújt ki, de a testsúlyát meg sem éreztem! Kép Olyannyira, hogy mikor hallottam ezt a szép nagy számot, megkérdeztem, kié ez a gyerek? (Én szültem egyedül. Kép)

Cory,
szorítok nektek, hogy sikerüljön, nem tudom, a többiek mit tanácsoltak, de nincs időm elolvasni, csak egy vmi megütötte a szemem: hogy nem tudsz főzögetni. Ha ez a mellszívóra vonatkozott, akkor a Neomagnol tablettát ajánlom, pont elég elmosás után két szopi között a fertőtlenítésre! Ha nem, akkor bocsi a belekotyogásért. Miért írtad, hogy még sokáig kell kórházban maradnia Zsomának? Én nem tudok semmit, csak itt aggódom a messzi távolban! Kép

puszi mindenkinek!
Solya

És nagyon kellemes hétvégét!
solya

Cory!
Az jutott eszembe, hogy van olyan mellszívó, hogy egyből egy steril zacskóba kerül a tejci. Segítsetek lányok, melyik az! Azt a zacsit pl. nem lehetne beletenni az aventes üveg belsejébe és pl. úgy rácsavarni a tetejét? És akkor nem kéne állandóan főzőcskézni.
A másik: kérdezz rá, nincsen a kórházban elektromos mellszívó???? És steril üveg?????
Miért nem lehetsz bent Zsomával, akkor amikor csak akarsz?????
Fejésről: nem tudnál valakitől szerezni egy elektromos Medela-mellszívót? Nekem ilyen volt otthon, és sokkal egyszerűbb volt, hiszen nem egy alkalommal kell fejni. És már az is segítség, ha nem neked kell állandóan pumpálni. Hirtelen ennyi.
Ja és tessék kérdezni, azért vannak ott és kötelességük maximálisan tájékoztatni téged!!!!!!!!!!!
SzurkolokKépKépKép

Puszi, NYuszimanóék 37+1
nyuszimano

Nyuszimanó! Épp az Aventes Kép És Corynak az van! EZ jó ötletnek tűnik! KépKépKép

Solya! Lehet, hogy ez nagyon hülye kérdés, akkor bocs, de miért Tamtam család???? Ez lenne a valódi nevetek? Vagy honnan jön? A képek egyébként nagyon szuperek, nekem továbbra is a vízben táncolók tetszenek legjobban, ami a profilodban is van!

Márti++
márti

Márti++,Kép
küldtem leleplező mailt Tamtamékról, de nem ment át a profilodban szereplő címre. Küldj egyet nekem és válaszolok! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Az Aventnek van ilyenje, hogy az üveget úgy kell a fejőre csavarni, hogy benne van a zacskó (oda kell szorítani csavaráskor az üveg szájához, hogy kilógjon), így a tej egyből a zacskóba folyik és ugyanezzel a módszerrel a "egyenesen a zacskóból" lehet etetni a babót. Ez persze nagyon költséges módszer Kép

Annamari
muter

Cory!
Sok-sok KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép nektek!
Nem megy ám a fogalmazás.... nagyon-nagyon ügyik voltatok! És azok is lesztek!KépKépKépKépKép Elég brrrzasztó ez a SöpfiKép, rengeteg drukk repül, hogy sikerüljön vmi értelmes megoldást kieszközölni.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Solya! neth@index.hu - kilyukad az oldalaaaam KépKépKép KÖszi Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

A tegnapi depi után egy kis jó kedvű helyzetjelentés Kép
Zsoma ma össze-vissza szopizott. Úgy tűnik, a bal mellemet ő sem kedveli, mint anno Balu. A jobból reggel 10-et evett, aztán délben bal 0, 3-kor jobb 30, este bal 0. De ma nagyon jó fej ápolónő volt bent Kép Rákérdeztem az igényszerinti szopira. Hát most még tuti nem, de ha legközelebb ő lesz ott, és még bentvagyunk, kipróbálhatjuk 6 órán át, hogy nem ad pótlást, és ha felsír, lehív. Reméljük, azt már nem várjuk meg ott, de azért jó fej volt Kép
Ha minden jól megy, holnap már nem kap infúziót, felemelik a szájon át adandó adagját 40-re, és innen már csak hízni kell, és mehetünk haza Kép Tegnap este 2100g volt, és súlyhatárként 2200-at hallottam, szóval ha végre beindul, akkor talán hamarosan hazajöhetünk Kép
Anyatejleadás: köszi mindenkinek a tippeket, de közben arra jutottam, hogy nem küzdök a leadással. Kiderült, hogy csak akkor adhatnák az én tejem, ha bevizsgálják előtte, ennek legkorábban keddre lenne eredménye, és akkor szerdán kaphatná először az én sterlien fejt tejemet, amire 1. nincs erőm, 2. remélem, már nem lenne mikor esélyük odaadni.

Egyszer majd ha lesz erőm, reagálok másokra is. Bocsi mindenkitől!

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?