Új privát üzeneted érkezett!

Jaj GAbi neked is akartam írni! Nagyon örülök, hogy már jobban vagy. Ne aggódj hamar eltelik a várakozós idő, bár valóban sokan nem várják ki a 3 hónapot!

Zsu! Hogy állsz a tanulással???
Látom közeleg a pé! Akkor tüzelésre felkészülni!!!!

Pusza!
Vendég

Krisz,
nagyon szép menyecske voltál! :D
És milyen jó lehetett az a sielés, szép élmény marad, az biztos!
Néztem a görbéd, hát nem semmi, bár most fent van, de már cd 40... :shock: Volt már ilyen hosszú ciklusod?
sirkici

Szia Krisz,
Köszi a beszámolót, annyira jó lehetett. Sajna én még sohasem voltam síelni, de tuti, h. egyszer kipróbálom.
Húúú, jó hosszú a ciklusod, de úgy látom, h. mindent megtesztek a cél érdekében... :wink:
Vendég

Krisz: Csudaszép menasszonyka voltál te is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Az elős féléven túl vagyok, de 14-én kezdődik a következő félév :cry:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Bocsánat, h eltűntem, de van megfelelő magyarázatom:

Péntek óta a HÁZUNKBAN LAKOM!!!!!!!!!!! Bálintot csak azért nem írtam oda, mert ő még csak aludni jár haza :?
Sajnos nincs netünk, de akinek van vmi jó netes ismerőse, az szólhat nyugodtan, mert megőrülök nélkületek!!!!!!!!!!

Akkor lássuk, miről maradtatok le:

1. A rövid ruhát nem tudtam megnézni, mert CSAK rendelni lehet! 3 hónap alatt érkezik meg .... vicc!!!!! 3 hónap alatt és ha nem jó mégsem, vagy élőben nem is tetszik, esetleg nem áll jól, akkor így jártál.... hallottatok ti már iylet?!
Na mindegy... msot próbálok vmi szuper varrónőt keresni, aki megvarrja nekem. :roll: (de ez még nem jelenti azt, h ez lesz a befutó ruha)

2. A pcos dokibácsi el van ájulva tőlem!!!!!! 7,5 alatti inzulinra azt mondják nálunk, h gyógyult. (Nekem az induló 22 volt!) Nem fogjátok elhinni: a mostanim 8.1!!!!!! :) :) :)
Annyira boldog voltam, mert minden értékem olyan mértékben javult, h azt mondta a dokim: "hihetetlen! magácska rekord rossz értékekkel jött és rekordgyorsasággal javul!"
már ekkor kiugrottam örömömben a bőrömből, de utánna hozzátette, h valószínűleg egy-két hónapon belül beindul a peteérés nálam és rendszeresen lesz!!!! Vagyis bármikor teherbe eshetek és a dokim szerint olyannyira javultam, h 1000%, h meg is maradna a babám!!!! :wink:

Röviden ennyi!
Nagyon hiányoztok!!!!!!!!!

Aki ismeri, annak boldogan jelentem be, h Panda végre kismamiból átavanzsált anyukává!
Ma 12:15-kor megszületett Kovács Dóra Bianka; 3850g és 56cm
Itt is gratulálok és sok tejcsit kívánok!!!!

babszika

Babszi,
ezek szuper hírek: a ház is, az értéked is, annyira örülök, h. meggyógyultál!!! Ez fantasztikus!!! Nagyon megérdemled!!

Pandácskának meg gratulálok! Bár én csak annyira nem ismertem, de utánaolvastam, és hát elég sok rossz dolgon ment keresztül!

Ez egy nagyon szép vasárnap!! :D
Vendég

Babszi:nagyon nagyon jó hírekkel jössz, örülök!!!És hogy a házban vagytok már...ez is szupi, remélem nagyon boldogok lesztek ott! :wink: De ajánlom, hogy mihamarabb szereltessétek be a netet!!!! 8) :wink:
Pandusnak a topikjába már gratuláltam, egy hónapja már mindennap néztem, hogy mi van velük és a topik nevében gratuláltam. :D
Vendég

Babszi: nagyon örülök, hogy már az új házban laktok, legyetek ott nagyon boldogok. Hűűűű, és isteni az eredményed is! :D :D :D :D :D Gyors babásodást! Micsoda csodás hírekkel jössz! :wink:
jaimee1

Babszi,
húha, szuper hirekkel jöttél! :lol: Gratula, hogy már a házban laktok, az eredményeidhez mégjobban gratulálok, nagyon ügyes voltál, a mihamarabbi babásodáshoz nagyon szurkolok, és Pandácskának is gratulálok, legyenek nagyon boldogok! :lol:
sirkici

Sziasztok!

Gratulálok Babszi! Sok örömet az új lakáshoz!!!!!!!!!!

Pandának is gratulálok és jó egészséget kívánok!!!

Krisztinka, nagyon jó lehetett a síelés!!!

Kép
Kép
gabi82

Szép reggelt! :)

Csajok, hogy telt a hétvégétek? Nekem nagyon szuper volt! Nem történt semmi extra, csak jókat röhögcséltem, pihiztem (pihiztünk), csocsóztunk a keresztgyerekeimmel, vendégeskedtünk. Csajok, ajánlom figyelmetekbe Jim Carrey-től a Dick és Jane c. filmet. Dvd-n néztük meg, állati vicces volt... :lol: :lol:

Gabi,
Jól látom, h. megint fogytál 1 kg-ot? Ez szuper! Látod, én megmondtam! :wink:
Vendég

Arikon:jóóó reggelt!Mi "kirándultunk" szombaton, volt egy kis elintéznivaló az ország másik végében, reggel mentünk-éjjel jöttünk.Úgy volt, hogy ottmaradunk és vasárnap csatangolunk, de szakadt az eső egész nap, így inkább hazajöttünk.Tegnap pedig sütés-főzés, pihi, dvd, olvasás, babaproject...vagy amit akartok... 8)
Vendég

Sziasztok!

Köszi a gratukat!!!!

Most értem még csak be.... nem volt kedvünk felkelni :oops: :) 8)

Legyen nagyon szép napotok!!!!

babszika

Kép
Vendég

Babszi: Nagyon jó dolgok történtek most veled illetve veletek. Már az új házban laktok biztos szuper érzés és a baba is lassan útban lesz meglátod.
Az új házat lakjátok be és töltsétek megszeretettel és sok gyermekkel :)
A ruha , hogy csak 3hónap múlva érkezik meg szerintem égi jel, hogy az első mellet kellene dönteni. Szerintem mindig az első megérzés a jó.

Csajok: Mi eladtuk a házat végre egész hétvégén házakat néztünk. Találtunk is kettőt ami már félkész és igéretet kaptunk, hogy kész lesz április 7 re. Na jó nem félkész már csak a fűtést kell beszerelni meg csempézni festeni. Két hónapunk van , hogy sinre tegyük mert nekünk április 7-én már az új házban kell lakni innen kidobnak. Na meg ma döntjük el melyik házat veszük meg. Mindkettő ugyanolyan csak az egyikhez sokkal nagyobb a kert. Viszont a másik hangulatosabb helyen van szinte közvetlen a dunaparton.
Nehéz a döntés de ma választ kell adnunk este.

Na ezt szerettük volna , hogy ilyen gondjaink legyenek ezért nem panaszkodok.

Szóval örülünk de közben jár az agyunk folyton , hogy is legyen. Még éjjel is felébredünk mindketten a férjemmel és ezen filózunk.

Kép
csucsu05

Nóri,
akkor jól telt a hétvégéd...főleg a vasárnap! :wink: :D
Javítanád nekem a ciklus hosszát: 28-35-re. Mert az utóbbi 5 hónapban kb. így jött meg. :wink:

Csucsu,
Na akkor Neked is izgalmas az életed! Én a Duna parti házat választanám... :wink:
Vendég

Csucsu:én a nagyobb kertre szavazok...mert ha feljön a duna, akkor elönthet...és soka szúnyog a vízparton. :roll:
A futópadot megvettétek végülis?
Vendég

Arikon:végre valami, amiben különbözünk! :D
Vendég

Szép reggelt mindenkinek!!

Atyám, mi minden történt itt :shock: :shock: :shock: :shock:

Babszi: Olllan jó,hogy végre minden kezd a legjobb úton haladni nálatok......a babó is biztosan csak erre várt :wink: :lol: :wink: :lol: Én tudok egy jó informatikust ajánlani neked :wink: :wink: :wink:

Nóri: Nálam is javítanál? Szerencsére nem szedek semmit már.

Csucsu: Én is csatlakoznék Nórihoz.....rengeteg szúnyog tud lenni a Duna parton és biztos az sem jó, ha ázik a kert az áradástól :roll:

Panda: Nagyon sok boldogságot nektek és főleg egészséget :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Nóri :lol: :lol:

Attól függ, h. a Duna melyik szakaszán lenne a ház...nem mindenütt szokott kilépni a medréből. Nincs is annál hangulatosabb, mint egy saját stég, Apa horgászik, kint a parton ebédeltek és este amikor a gyerkőc már szunyál, Ti a vízparton...köhöm köhöm :oops: :D Beindult a fantáziám! :lol:
Vendég

Arikon:akkor is az a sok szúnyog....brrr...brrr... :oops: :D
(engem zabánlak a szúnyogok, sőt, harapnak...kész vagyok tőlük) :evil:
Vendég

Tyűűű, Babszi, mennyi jó hír, gratulálok! :lol:

Engem is esznek a szúnyogok, barátaim szerint ha velük vagyok, nekik nem is kell riasztó, mert az összes dög engem zabál! :evil:
Vendég

Csatlakozom.....sajna engemis imádnak a dögök :? :? :?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Én is csatlakozom azokhoz, akikhez imádnak a szúnyogok! :lol:
sirkici

Hali.
Csucsu, mi nyaranta a tisza tó partján szoktunk lenni. És rettentő sok szúnyog van. Pedig nem közvetlen a parton vagyunk. És én is félnék az áradástól.
A nagyobb kertben nagyobbat játszhatnak a gyerkőcök is. :D

Arikon, azt már nem is merem írni, hogy tegnap beléptem a bűvös 107-be. (Azaz -5 kg).
Lassan elkezdem mérni a hőmet. Biztos, ami biztos. De a 12. hétig maradok a napi 1 metnél. :)

Az unokatesónk már a 2. babát várja. Örülök, de dühöngök is. Nekem miért nem sikerült??????

Hajrá csajok, babára fel!(meg apára...
:oops: )

Kép
Kép
gabi82

Babszi :D
Tök jó, hogy végre betudtatok költözni. Most már minden adott lesz a babaprojekt beteljesedéséhez. :wink: :D

Csucsu :D
Akkor ti lesztek a következő "házfoglalók". Aztán remélem röviddel követünk mi is titeket.

Bíborlány :D
Nálunk a férjem az "édesebb vérű", én azért viszem magammal tópartra, kerti partyra, mert akkor engem sokkal kevesebb szúnyog talál meg. :lol:

Gabi :D
Nekünk miért nem? Nehéz kérdés. Talán még nincs itt az ideje. Na jó, de mikor lesz? :?
Megfogadtam a tanácsodat, semmi félrebeszéd, csak full sex.... Csak hát sajna most teljesen "veszélytelen" vagyok. :? :(
Vendég

szép estét nektek!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Csucsu!
Lehet, h egy égi jel volt a ruha..... de meg kell mondanom, h msot írt nekem a szalonos csaj, h elkészítettek egy mintaruhát nekem, amit meg kéne néznem, felpróbálnom és ha tetszik, akkor beszélünk az anyagiakról. Persze, a próba ruha varrása/megnézése nem kerül pénzbe. :wink:
Szóval, a fene sem tudja.
de nem agyalgok. Megnézem és ha nem tetszik, akkor marad a "királylányos" ruha. :lol:
Ha érdekel, én a nagy kertes házat választanám, de csak azért, mert én is imádtam a kertünkben rohangálni a kutyával.... nálatok is 2 gyerkőc (legalább).... kutya..... :roll:

Zsuzska!
Tudom, h van informatikus ismerősöd :lol: de nekem olyan kellene, aki internetet tudna occsóér'. :roll:

Gabi!
Szívből gratulálok!!!!! Tudom, h mennyire tud örülni az ember 1-2 kg-nak is. De az 5 az már erőt ad a továbbiakhoz! :wink:

Tegnap megint hulla voltam. Egyfolytában csak mosok, takarítok.... remélem, hamar vége lesz ennek, mert nem akarok mindig hulla lenni Bálint előtt.
Főleg, mert tegnap megkérdezte, h tudom-e, h mikor lesz pé-m, mert most szeretne célba találni :!: :roll:

babszika

Jó reggelt!!!
Azt nem tudom, hogy mennyire van tisztában az árakkal, de általában szokott. Majd megkérdezem.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Ezer köszi!
Léptem...

Puszákok!

babszika

Pussancs!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

csajok: Végülis kiderült mindkettő házhoz ugyanakkora nagy kert tartozik. A dunapartinál van gát amit képtelesnég, hogy kiönt a duna. Azért a Duna messzebb van tehát a gátnál át kell sétálni egy jó nagy séta és ott a Dunapart. sdzóval nem közvetlen dunaparti. Az árterületre nem is adnak ki építési engedélyt. Most mi úgy döntöttünk hogy a dunaparti illetve ahoz közeli lesz a befutó. Amúgy Halásztelken általában sok lenne a szunyog hisz a csepel szigeten van. De itt másképp írtják a szunyogokat. Illetve odafigyelnek. Már 3éve itt lakunk és nincs több szunyog mint pesten ahol laktunk.
Szóval a ház még nagyobb 3nm el és a kert is akkora mint a másiknál. Viszont ez hangulatosabb mint a másik. Ott változott a kert mert nem úgy lesz megcsinálva elosztva mint eredetileg szóval sok kisebb terület lenne füves rész.
Itt pedig Van egy hosszú út a házhoz és utána egy nagyon nagy terület. A teraszról az egész kertet belátni.

Nóri: Még nem vettük meg mert nem akarunk még több mindent átköltöztetni. Ha átköltözünk akkor már oda vesszük meg. Végül is március 30-án lesz kész. Tetőt most csinálták meg. Ma teszik fel a maradék cserepeket megyünk megnézni délután milyen lett.

babszi: Biztos jön majd egy égi jel melyik ruha lesz a nyerő. Bár szerintem mindegy mint veszel fel mert a párod még lepedőben is téged fog látni a legszebbnek. :)

Kép
csucsu05

Csucsu,
Örülök, h. a "dunaparti"-t választottátok! :wink:

Gabi,
én megmondtam, h. olvadnak rólad a kilók! :wink: Hogy döntöttél, kivárod a pihenőidőt?

Mirci,
mi újság veled? Remélem megnyugodtál és élvezed a kismamaságot!

Csajok tegnap olyan szupi napom volt! Hastáncon voltam, jól megdolgoztatott minket Aminah, este meg olyan kényeztetésben volt részem... :oops: 8)
Vendég

Arikon: Kis mázlista......az én uram elvileg itthon van ma velem.... gyakorlatilag ügyfélnél van :cry: :cry: :cry: :cry:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Arikon:kis huncut! 8) (mondjuk mostmár bele is kell húzni, lassan pé...) Mi este átmentünk 4 éves korosztályba...és birkó volt, annyit röhögtem meg sikítoztam, mint akit nyúztak...szerintem a szomszéd tömb is hallotta, hogy jól érezzük magunkat.A végére tiszta vörös lett a drágám, akit agyon csípkedtem, martam, haraptam...de jól elvoltunk!(mondjuk ez kevésbé romantikus, de ilyen is köll! :D )
Vendég

Nóri,
:lol: :lol: az ilyet én is imádnám, de a Drágám a csikizés gondolatától is majd elájul. Állatira érzékeny a "kicsikém" :lol: De legalább tudom, h. mivel lehet belőle kiszedni amire épp kiváncsi vagyok... :lol: :lol:
Vendég

Nekem csak a lábam, térdtől lefele és a talpam hiperszupersensitive...na ezekre ment rá tegnap, csak már nem bírt tovább lefogni, mert annyira röhögött a sikítozásomtól, ami állítólag inkább visítozás. :D
A hastáncihoz van ruhád is?
Vendég

Hali!

Arikon, még nem tudom. Illetve de. nem várok. de nem is figyelem magam. Ha sikerül sikerül ha nem nem. Nem nézem a pém. Nem nbézem a hőm. Diéta, torna. Meg egy kis folsav meg elevit :D

Kép
Kép
gabi82

Nóri,
igen, 2 hete vettem egy gyönyörűséges hastáncis ruhát, türkizkék színű (na ezt lehet, h. rosszul írtam... :oops: ) csípő buggyos nadrág, kis toppal. Csörgős kendőt még Anyumék hoztak Egyiptomból. Totál odáig vagyok ezért a hastánciért!! Annyira feldob! Mindig hepi leszek utána! :lol: :lol:

Gabi,
okés vettem! Mindenesetre érted is "izgulhatunk"...csak úgy nyugisan! :wink:
Vendég

És ráadásul jóttesz a női szerveknek...(vérbőség)...nameg apának is...(vérbőség szintén...) :oops: 8)
Vendég

Nóri.
Te miket tudsz? :D Gyanús vagy Te nekem, csak nem titokban hastáncolsz? 8)
Amúgy tényleg így van, az oktatónk mondott egy-két dolgot, h. miknek tesz jót ez a fajta mozgás, és többek között a nemi szervnek is. :wink:
Vendég

Akár hastáncolhatnék is, a hasikám megvan hozzá! 8) Valahol olvastam, azt hiszem az Elixír-ben vagy Ideál-ban, hogy ez a mozgás mit mozgat...valahol az Aviva torna cikkben.Azt meg csak elképzeltem, hogy Férjecskére mindez milyen hatásaal van... :D
Vendég

Itt az elveszett barany...marmint en...sorycsajokde a hetvege tele volt :oops:

Arikon
Azert meg nem annyi mindenen nem mentunk keresztul,mint sokan masok de koszonom az egyutt erzest :roll: Anyajegy ugyben pedig en is epp mennek levetetni vgy 3mat meg nyar elott 8) mer vgy heges :?: neked kivagtak :?:

Kuzsanna
A viccek halalosak voltam meg engem is felviditottak :lol:

Krisztinka79
fu...sielest ne is mond...en is sielgeteg sot szombat hajnalban megyunk hokkaido-ra sapporo szigetere sielni 3napra. :P na persze elotte csinalok egy tesztet nem am valami baj lesz :roll:

Babszik
jaj de jo...gratula az uj hazhoz :!: 8) a netet meg szoba se hozzuk mert itt van csak kint a nappaliban en meg ilyenkor mar agybol nyomom ahol is a wireless- vgy minek kene mukodnie de neha egyszeruen semmi jelet nem fog es egyszeruen eltunik minden...ezt is mar 2szor irom :twisted: :evil: es ahogy olvastam az eredmenyeid is szupik lettek :wink:

Csucsu
szerintem is csudaszep lesz a Dunapart-on lakni...majd talan mikor mindenki buszkelkedhet egy bebivel...akkor egy grillezest megcsinaunk nalatok es megy mindenki meg a mamak meg a papak meg a bebik szal kell az a nagy kert :lol:

Szal en vgyok am kozben csak amikor irni akartam elment amit irtam es utana nem volt turelmem ujra irni :roll: kepzeljetek faj a hasam :idea: :cry: remelem nem a piri jon mer meg ngyon korai is lenne meg amugy se :evil: :twisted:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridget,
nem akarok okoskodni, csak egy jó tanács: amikor leirtad, amit akartál, akkor copy-zd ki a szöveget, és ha nem menne el a hozzászólásod, akkor csak paste, és nem kell újrairnod. Nálunk is sokszor szörnyű a net, ezért én mindig igy csinálom... :wink: :D
sirkici

Nóri :lol: :lol: Áááá, lehet, h. tegnap este Férjecske fantáziáját ez indította be... :oops: :D

Bridget,
jaja, sajna sebészileg metszik ki az anyajegyemet, ezért marad utána heg. De van Bioptron lámpám, amit ha rendes csaj módjára használnék, elmúlna a heg. Az elején mindig csinálom, de kb. 2-3 hét elteltével megunom a dolgot. Tudom, h. hülyeség, de ez van! Na, ma hazamegyek és meglámpázom magam! :wink:
Amúgy melyik országból, honnan írsz? :roll:
Vendég

Bridget: oké én benne vagyok a grillezésben. Imádunk grillezni meg kerti bulit tartani. Jó is lenne :)
Én semmi rossznak nem vagyok az elrontója. baba nélkül is tarthatunk ilyet. ha meg valakinek már lesz akkor pocaklakója akkor az még jobb. :)

Babszi: Milyen érzés volt az első éjjeletek az új házban? Tudom már benne laktok de mégis? Hogy haladsz a pakolással?

Kép
csucsu05

Arikon:nekem is sebészek szedtek egyet a derekamról a bugyi vonalában és a kulccsontomról, nem is látszik szinte, pedig 3 öltéssel varrták.Szerintem körömvirággal (a tömény változat) ha kened, tök szépen elmúlik.
Vendég

Nóri,
köszi, de kentem én speciális direkt ilyen műtétekre kitalált krémekkel és nem nagyon segített. Az egyik teljesen eltűnt, azonban a másik kettő pirosas-lilás maradt! ÚÚÚtáááloooom! :evil:
De azért köszi a tippet megpróbálom, ezen ne múljon a dolog! :wink:

Bio-őrültek figyelem!
Voltam ma a szokásos bio-boltomban és vettem egy zacskó "Bio tökmagos tönkölykekszet". Egész finom, bár jó fogak szükségesek a rágásához. Azonban rá volt írva, h. "ANTI CANDIDA"!?? Ez mit takar? Mitől lesz egy termék anti candidás? :roll:

Csucsu,
Ilyesfajta buliban én is benne lennék! Vicces lenne találkozni egymással. :D
Vendég

Arikon:azt jelenti, hogy tök egészséges cucc, nincs benne tartósító, szénhidrát és zsír...így nem engedi a candida gombákat elszaporodni a bélben, ami a bélflóra egyensúlyának felborulásáshoz vezet.Ergo:könnyen emészthető, mert rostos!
A candida gomba a test bármely pontjában képes betegségeket előidézni.Általában a csajok könnyebben fertőzödnek a gombával.
Szóval hajrá továbbra is biobolt!!! :D
Vendég

Ezt találtam, kicsit jobban fogalmaz, mint én... :oops: :?

A candida - okai, tünetei és a helyes táplálkozás
Maga a Candida albicans egy teljesen ártalmatlan emésztőgomba, amely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható anélkül, hogy problémákat okozna.

Amíg az immunrendszer normálisan működik, a gomba nem terjed el és nem okoz panaszokat. Ha azonban bizonyos okok miatt elszaporodik, akkor olyan akut és krónikus tüneteket hozhat létre - minden embernél egyedi, más és más tünetek jelentkezhetnek - amely első látásra nem, vagy csak alig mutat bármiféle összefüggést gombás megbetegedéssel.

Napjainkra a candidiasis a fejlett országokban népbetegséggé vált, csak az Egyesült Államokban 50 millió regisztrált fertőzött van. Nem véletlen, hogy a candidiasist sokan "jóléti" betegségnek tartják - a szegényebb országokban jóval kevesebb a fertőzött - mivel kialakulása legtöbbször a helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Ugyanis a nem kórokozó baktériumok, amelyek az emésztés problémamentességéért felelősek, ellenőrzésük alatt tartják a Candidát. A baj akkor kezdődik, amikor a bél bakteriális egyensúlya felbomlik, amely leggyakrabban az egészségtelen ételek és ezek túlzott fogyasztása miatt következik be.

Tehát, nézzünk néhány okot - a teljesség igénye nélkül - amely a Candidiasis kialakulásához vezethet.

A helytelen táplálkozás. Legtöbben gyorséttermekben étkeznek, hamburgert, colát és egyéb készételeket fogyasztanak. Ezen ételek legelemibb összetevője a fehérliszt, az élesztő, a cukor és a különféle tartósítószerek. Ez a fajta vitaminban és ásványi anyagokban szegény táplálkozás lerombolja az immunrendszer falait, szabad utat engedve a fertőzésnek.

A baktériumölő szerek. Ezek az agyonreklámozott piperecikkek gyakran elpusztítják a bőrfelület bakteriális klímáját. Ez egyfelől helyes, mert elejét veheti a különféle fertőzéseknek, ám a Candida-gomba természetes ellenségei hiányában rendkívül gyorsan elszaporodhat.

Az antibiotikumok felelőtlen és túlzott alkalmazása. Ezek egyrészt elnyomják a bélben a normális baktériumflórát, megindítva a Candida-gomba szaporodását, másrész elpusztítják a szervezetben a mikroorganizmusokat. Az így keletkezett elhalt szövet a gomba legkedvesebb élőhelye - a gomba a szaprofiták osztályába tartozik, azaz a szerves anyagok élettelen bomlástermékéből táplálkozik.

A szintetikus fehérnemű. A műszál megakadályozza a bőr légzését, amely így különösen érzékennyé válik a Candida-fertőzésre.

A stressz. Az állandó hajtás, feszültség és teljesítménykényszer legyengíti az immunrendszert, zöld utat biztosítva a gomba túlzott elszaporodásának. Természetesen az ember védekezik a fáradtság ellen, ám az alvás, a pihenés és a nyugalom helyett a nikotin, a különféle energia-italok és tabletták segítségében bízik - ám ezek a szerek, csak tovább rombolják az amúgy is meggyötört immunrendszert.

A Candia a betegségek nagy illuzionistája: tüneteiben képes előidézni szinte az összes lehetséges kórképet. Áldozatai eleinte csak rosszul érzik magukat, és nem tudják hogy miért. Gyakran még a szakembereket is becsapja, mivel első látásra egyszerű ételallergiának vagy bőrbetegségnek tűnik.

Pedig a kórt és legtipikusabb tüneteit - a különféle kiütéseket, illetve a nőknél jelentkező folyást és hüvelygyulladást - már Hippokratész is feljegyezte. Mindezek ellenére napjainkban az orvosok általában későn diagnosztizálják a betegséget. Ennek oka a Candida-gomba villámgyors terjedésében keresendő. A gomba azonnal kihasználja az immunrendszer és az őt féken tartó baktériumok meggyengülését. Gyorsan elszaporodik, majd a szervezetben mindenhol telepeket alkot - ezért képes a test bármely pontján elváltozásokat, betegségeket előidézni.

Leggyakoribb tünetei:

Különféle szívpanaszok

Folyás és a szeméremajkak indokolatlan megduzzadása, érzékenysége

Petevezeték gyulladás

A legkülönfélébb bőrkiütések

Szorulás vagy krónikus hasmenés

Különféle izom-és izületi fájdalmak

Ezeken felül még a candidiasis hajlamos megtámadni az idegrendszert és a hormontermelésért felelős mirigyeket, a szívet, a vérkeringés és a nemi szervek különböző részeit is. Különösen a nők veszélyeztettek: a betegek az esetek jelentős hányadában soraikból kerülnek ki. Természetesen a férfiak is megfertőződhetnek - általában nemi érintkezés folyamán - de a candidiásisra a nők sokkal érzékenyebbek. Ennek okát még nem tudjuk, a vizsgálatok napjainkban is tartanak.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?