Új privát üzeneted érkezett!

Nekem is van egy lukas fogam. Terhesség alatt végig nézettem a fogorvossal. Foggondozásra is jártam :D
enahma Minden elismerésem a tiéd.
Vendég

Ez az ára, hogy fizetőképes diplomám legyen. 8) (ha végzek nem leszek diplomás munkanélküli és mellesleg elég jól fogok keresni, ha az égiek is azt akarják) :roll:
Vendég

Devcsa,
nem gonoszságból nevettem ám! Csak vicces a címe (nekem :oops: )

Mi leszel ha nagy leszel? Valami közlekedésmérnökféle?
Vendég

Finom-optikai gépész. ( Itt ne egészen lencsékre tessenek gondolni)
Nem is gondoltam, hogy gonoszságból nevettél. ( csak sejtettem :twisted: )
Vendég

Szerintem mindkét szakdolgozat-téma horrorisztikus. Az én szakdoli-témáim sokkal emberbarátabbak voltak:
1. A kánaáni és a bibliai istenképek közös vonásai a 82. zsoltár alapján
2. Psat, targum, midrás: az Ékhá a rabbinikus irodalomban.
:lol: :lol: :lol:
(Kinek mi...)

Más, áfi: az "all in one" pelus az olyan, mint a papírpelenka, nincs belső meg külső, hanem egy az egész. Ilyenből elég sok van nekem, de azok főleg Kushies márkájúak. Igaz, ezekbe is lehet plusz betétet tenni, ami növeli a pisibefogadóképességet, éjjelre ez ideális. :)
A papírbetétet azért teszem a pelusba, hogy a kakit, ha van, egy mozdulattal a klotyóba "iktassam".

devcsa: nem kell gratulálni, igazából szórakoztat a pelenka-kérdés. Komolyan. A gyereknevelés sok szempontból egy nagy társasjátékra emlékeztet (éjszakánként néha túlélőtáborra :D). Ez csak az egyik eleme - igazából nem nehezít annyit rajta, mint amire számítottam.

Kép

Kép
enahma

Moni örülök, hogy jobban van már apukád. Szekszárdon laktok már?
Cseriani akkor azért minden rendben Elizával szerencsére. Azt a kis páleszt vérvétel után kellett volna inni.
Enahma le a kalappal előtted pelus ügyileg.
Emma mi újság?
Vendég

sajnálom,nem tudom megtagadni vendéglátós múltam :wink:
Vendég

Rékababa!
Köszi ari vagy!
Majd szerdán kezdünk el költözni,akkor megyek dokihoz is de még nem találtunk albérletet,ugyhogy addig anykámhoz pakoljuk a cuccokat.
Szekszárdon nincs annyi kiadó lakás mint pesten.
Sajnos!
De majd csak lesz valahogy!
:roll: :roll:
Vendég

Enahma,
a te szakdolid se semmi váháháhá :lol: :lol: :lol:

Az enyém a lakáshitelpiac alakulása Magyarországon címet viselte. :P :P :P
Vendég

Ittvagyok ittvagyoook...
Tegnap is voltam, de csak olvasó üzemmódban...
Enahma, annyira tetszett a pelusbemutató! Nagyon szimpatikus ez a mosható pelus.
Cseriani, eeej, az a pálesz... :lol: Nem lesz semmi baj, meglátod.
Moni, örülök, hogy jobban van apukád!
Szakdogacímek, jeesszuuus...
:shock:
Enyimek ezeknél jóval prózaibbak voltak.
1. Munkanélküliség - közhasznú munka empírikus vizsgálata Pakson
2. A 60-as évek lakótelepeinek bemutatása a magyar szociológiai irodalomban. :lol:
Vendég

hűha,itt mindenki diplomás?(vagy lesz)? Akkor én nagyon kilógok a sorból :cry: :oops:
Vendég

Cseriani én is kilógok a sorból, nekem csak érettségim van.
Vendég

hú,akkor megnyugodtam. Nekem is csak az van,meg hozzá pár szakma... :oops:
Vendég

Ha ez vígasztal titeket nekem sincs diplomám, felsőfokú szakképzettségem van de mivel fősulin oktatták szakdogát köllött írni :?
Vendég

egyre jobban kezdek megnyugodni :D :wink:
Vendég

Emma! Azért az első szakdogám nekem is kellemesebb hangzású volt, már pontosan nem tudom a címét, de kb. Koordinációs képességek fejlesztése az óvodában. Valahogy így hangzott, nincs kedvem most megkeresni, mert szerintem fent van az előszobai beépített szekrényben, oda meg kertitörpe méreteimből adódóan csak létrával jutok fel :) Az nagyon jól sikerült, a konzulensem 4-est, az oponensem 5-öst adott rá, aztán védéssel együtt 4-est kaptam. Annyi idős volt akkor Dani, mint Dominik lesz az államvizsgámon. Nem lesz egyszerű mutatvány. :?

Egyébként nem a diploma teszi az embert, szokták mondani, hogy diplomával észt nem osztanak, és ez nagyon is igaz, van pár olyan ismerősöm, hogy valahogy megszerezte a diplomáját, de amúgy olyan sötét, mint az éjszaka. De én nagggyon okos vagyok ám :lol: :lol: :lol: :lol:
Devcsa! Ha nekem is úgy akarják az égiek nagyon szép fizetést zsebelhetek be majd. Aki ismeri mondjuk a köztisztviselői béreket, az tudja, hogy miről beszélek:) Szívesen dolgoznék majd mondjuk az adóhatóságnál (az tuti nem fog csődbe menni :wink: ), meg bankban is. Mondjuk nem ügyfelezőként, mert nem lenne türelmem az értetlen, de magukat baromi tájékozottnak tartó ügyfelekhez :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

dadomi Meg szerény is, na meg lusta :D :D :D
Ez nagyon igaz, hogy diplomával észt nem osztanak. Nekem is van egypár középiskolai osztálytársam diplomával, pedig az érettséit is alig tudták letenni.
Mondjuk én humán tárgyakból mindig szarvoltam, mert mondták, hogy az nem mese. Seggelni máig sem tudok.
Valaki írta, hogy nem jó a brokkoli sűrűn. Én ezt nem olvastam Miért?
Vendég

Devcsa! A szerénység a legfőbb tulajdonságom :lol: És kegyetlen lusta vagyok :wink: :lol: :lol: :lol: Honnan ismersz ilyen jól? :wink:

dadomi

Mintha magamat látnám :D
:oops:
Vendég

Azt hiszem, jól megértenénk egymást. :lol: :lol:
Szólj, ha egy kis ön igazolás kell, én is ijesztően közel vagyok a tökéletességhez. :D :D
(Nehogy komolyan vegyetek :twisted: )
Vendég

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Persye csak ha emlékeztek még rá. :lol:
Cukorterheléses vizsgálat:Lehet-e citromot vinni?
Gondolom szárdon a szarabbik változat van és cukros vizet itatnak nem pedig zsemle meg tea!?? :roll:
Vendég

Persye=persze
szárdon=szekszárdon :oops:
Vendég

Tea van és vihetsz citromot. Zsemle nincs.
Vendég

Devcsa!
Komolyan tea van!?
Huuuu de jo.
Megörültem a cukrosviz gondolatától.
Amúgy ez kötelezö vizsgálat?
Köszi hogy ilyen gyorsan válaszoltál. :)
Vendég

Szerintem igen. Ja és éhgyomorral kell menni :(
Vendég

Moni zsemlét nem adnak, de a tea ízesítve van tömény cukorral és citromlével v. citrompótlóval. Szerintem az a legjobb, ha megpróbálod egyszerre felhajtani, kortyonként biztos nem megy. Annak idején úgy mondták, hogy 1 dl teában van 70 g cukor azt hiszem v. valahogy így. Az biztos, hogy nagyon rossz, főleg, hogy előtte és utána sem lehet enni. Ez a legrosszabb egy kismamának. Kitartás mi is túléltük.
Vendég

Az tudom!
Szerdán megyek dokihoz,csinál 4 d-t is csütörtökön meg vérvétel. :roll:
Vendég

Szerintem a szülés *picit* rosszabb, mint a cukrosvíz-ivás... Persze nem vagyunk egyformák... ;)

Kép

Kép
enahma

Nincs kötelező vizsgálat. Pontosan arra mész el, amire jónak látod.
Én Pakson 4x ittam cukros vizet citrommal, de megmaradtam :P
Vendég

Devcsa! Mi ketten a tökéletes lököttek! :wink: :lol: :lol: :lol:

Moni! Egyik vizsgálat sem kötelező, nem fog odacibálni senki, de minden vizsgálat a babádért történik, hogy egészséges legyen!!! Egyébként a zsemlés cukorvizsgálat nem ad tökéletes képet a cukoranyagcserédről, és ha a zsemlés reggelitől megemelkedik kicsit a vércukorszinted, úgyis meg kell innod a cukros löttyöt. Egyébként szerintem raknak bele valami citromfélét, mert van egy kis savanykás íz benne, attól függetlenül, hogy iszonyat édes, olyan émelygősen édes. Egy tipp, inkább kanalat vigyél magaddal, és kevergesd meg időnként, ha nem tudod egy huzira meginni (én nem tudtam, nekem jobb volt szépen lassan), mert a cukor leüllepedik az aljára és akkor a vége iszonyat édes lesz. Ha megittad a löttyöt, utána feltétlen menj friss levegőre és a két órát próbáld meg ott eltölteni, úgy könnyebben kibírható. Ha hányingered lenne tőle, akkor meg a friss levegőn jó mélyeket lélegezz, ha kihánynád, meg kell ismételni valamikor.
De szerintem nem olyan szörnyű, mint amilyennek tűnik. Ha választani lehetne a császár utáni napok és a cukros lötyi között, hát inkább a cukros lötyi :shock:

dadomi

Ja, még annyit Moni, hogy azért Szekszárd sem az őskorban él, nincs olyan felszereltség, meg annyi lehetőség, mint Pesten, de azért ami a terhesgondozásban elő van írva, itt is megcsinálják :wink: és azért Pest sem biztosíték arra, hogy minden tökéletesen működjön. A cukros lötty sem itt sem ott nem rosszabb.

dadomi

Dadomi!
Én egy szoval se mondtam hogy a pesti korházak jobbak!
A szekszárdi korházat meg nem kell bemutatni nekem,anyum is és apum is ott dolgozott,láttam egyet s mást!
nem azért kérdeztem a hogy kötelezö e a cukor vizsgálat mert nem akarok elmenni de ha nem mennék el abba se halna bele a gyerekem.
A férjem kérdezte hogy kötelezö e.
Vendég

Enahma igen csak egy picit rosszabb a szülés. :lol:
Dadomi én is a cukros lötyire szavaznék császár helyett. Nem egy leány álom assem. De ha választanom kéne a sima szülés és a csaszi között akkor a sima szülést választanám. Tudom, hogy mennyire fájdalmas, de messze nincs a császártól. Dominikod is locsogós? Réka rengeteget magyaráz. Evelin ilyen idősen csak kussolt (bár most le se lehet már állítani).
És tényleg nem maradt Szekszárd az őskorban terhesgondozás és szülészet terén. Szerintem meg, ha baj van akkor édes mindegy, hogy hol szül az ember.
Vendég

Moni én is láttam már jó pár dolgot a kórházban. Mikor az ambulancián dolgoztam volt olyan, hogy a mentősök gyorsan letették a beteget nálunk (csak azért, hogy ne kelljen a mentőautót alaposan kitakarítani és lefertőtleníteni), aki 2 perc után elhunyt. Legalább egy órába telt mire jöttek a hullaszállítók érte, én meg ott gépeltem mellette. De azért láttam olyat is akit a cukor kómából hoztak vissza pillanat alatt. Intubálást szerencsére csak egyszer láttam. stb. stb. stb.
Vendég

Látom kissé kiakadtatok azon hogy azt irtam hogy "gondolom szekszárdon a szarabbik változat van"
Nem találom ebbe a mondatba azt hogy a szekszárdi korház az őskorban élne.
Ja és még annyit hogy nem véletlenül nem pesten szülök hanem szekszárdon én választottam igy szülhetnék pesten is,csak szekszárdinak érzem magam nem pedig pestinek.
Boccs csak nem szeretem ha kioktatnak.[/quote]
Vendég

Móni én nem akarok ebbe belezólni,de így végigolvasva az egészet szerintem snki nem akart téged kioktatni. :shock:
Vendég

Cseriani!
Mindegy hagyjuk!
:lol:
Komolyan!
Boccs mindenkitöl.
Vendég

Hulla mellett gépelni???
JESSZUSOM!!!
Kép
Vendég

én már a vér látványától rosszul vagyok... :?
Mikor Elizával voltunk vérvételen,és végeztünk,mire kiértünk a rendelő ajtaján tisztára átvérzett a kicsi kezén a kötés,és már folyt ki alatta. Én azt hittem,rosszul leszek-Zoli kikapta a kezemből,és visszaviharzott vele a rendelőbe. Nem tudom,mit csinálok,ha egyedül vagyok.Lehet kiabálok :oops: :cry:
Vendég

Áfi amint látom,Barnus kapja hamarosan az utolsó védőoltását :wink:
Vendég

Moni! Nem kioktatásnak szántam, azért raktam oda a kacsintós jelet, hogy félre ne értsd, amit írok.
Viszont amit írtál, abban meg kell cáfoljalak, miszerint ha nem mész el a cukorterhelésre, abba nem halhat bele a babád. Sajnos lehet nagyon nagy baj, éppen ezért szűrik a cukorbetegséget, ugyanis,ha a kismama terhességi diabéteszes, és nem kezelik, nem tart diétát, súlyosabb esetben inzulinos kezelést, abba sajnos belehalhat a baba! Nem ilyeszgetni, meg kioktatni akarlak, de én Danival cukros voltam, diétáznom kellett, ezért tudom, hogy milyen baj lehet, ha ezzel nem foglalkoznak.

Rékababa! Hogy locsogós-e? :wink: Be nem áll a szája egész nap, magyaráz még Daninak is. A legújabb tudománya, hogy ha hisztizik a nagytesó, odamászik hozzá, rámutat és kineveti :lol: :lol: :lol: :lol: Mondja, hogy szi (szia), busz, apa, anya (bár ezt ritkán), papa, hamamm(szopi), baba, (Danit is babának hívja), hoppá, adod. Ezeket már tökéletesen lehet érteni a halandzsájából :D

dadomi

áááá, tudok ám aztán helyesen írni :oops: ilyeszgetni = ijesztgetni!!!! bocsi

dadomi

Boccs Dadomi!
Kissé ingerült vagyok!
Nem kéne irogatnom.
:oops: :roll:
Vendég

Móni, ezek a fránya hormonok... :)
Ma voltunk védőoltáson,de most kicsit "elszúrhatta" a doktorbácsi,mert nagyon vérzett a lába Csillának és párszor még fel is sírt,jóval a szuri után. Most épp alszik,de már 1x felsírt. Azért remélem komolyabb nem lesz! Szerintem elég kicsi:5240gr és 58cm. :shock: Vagy mégse?

Kép
Kép
josi

Josi!
Hát igen a hormonok! :lol:
Nem akarsz Csilláról képet tenni?
Ugy megnézném a kiscsajt. :)
Meg a többiek babóját is.
Rég raktatok képet. :roll:
Vendég

Josi most néztem Réka 5290 g és 59 cm volt. Szerintem nem pici.

Áfi bizony volt ilyen, de gyomormosást is egyszer végig láttam, hát többet nem kívánom. De mikor Evelin után visszamentem dolgozni áttettek a neurológiára, igaz ott is vannak "szép" dolgok. Ha visszamegyek majd kíváncsi vagyok, hogy maradok-e a helyemen v. áttesznek máshova. Majd ősszel kiderül.

Moni én sem akartalak megbántani, bocs, ha mégis.

Dadomi hasonlók ezek a gyerkőcök Réka is mondja, hogy apa, papa, anya, gyere, baba, vau-vau, cica, papka (sapka). Meg hasonlók. Ma voltunk méreckedni, hát szomorú vagyok. Múlt héten beteg volt és sajna csak szopizott pár napig, ez meg is látszott, 13 dkg-ot fogyott. De nőttünk 4 cm-t 4 hét alatt.
Vendég

josi Eliza jóval nagyobb volt,de sztem nagyobbnak is született:3 hósan 5920g és 61 cm volt.
A babaszoba.hu-n van egy oldal,ahol be lehet írni a babák adatait,és kiadja a percentilis táblázatot,nagyon jó,nézd meg.(kalkulátorok,ha jól emlékszem)
Vendég

Én is vagyok, illetve ma csak olvastalak titeket, mert borzasztó fogfájós napunk és éjszakánk volt. 4 óra alatt 6 -szor kelt fel az Olivér ill. üvöltött a foga miatt. Fojtak a könnyei , már annyira nem tudtam mit csináljak, hát vele sírtam én is. Annyira szívszorító volt szegénykém. De hatott, mert rövidesen abbahagyta.

Cseriani, ti hogy álltok a fogakkal? :roll:

Kép
timesz

Timesz, szegénykéim... Remélem, most már jobb éjszakátok lesz. Próbáltál Nurofent? Amúgy olivér a sokadik baba, akiről hallom/olvasom, hogy múlt éjjel nem aludt... EnyémÁrmin se aludt. :( Lehet, a fogfájáson túl volt még valami a levegőben... :roll:
Cseriani, a diploma valóban semmitdesemmit nem jelent! :) Az értékek belül vannak... És sajna, ahogy Devcsa is mondta, ma már olyanok jutnak diplomához, hogy ihajjj, én szégyellem magam miattuk, de komolyan... :evil:
Grat a szépen beszélő egyévesekhez!
Josi, semmi baj lánkád súlyával!
Moni, fránya hormonok! :lol: Tessék csak írogatni nyugodtan. :wink: Lötyiiváshoz én is a lassú kortyolgatást tudom javasolni, illetve: nekem az jött be, aztán menet közben meglátod... Sok sikert hozzá!
Vendég

Hú, Timesz, ne haragudj: OLIVÉR :oops: :lol:
Enahma, hogy vagytok?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?