Új privát üzeneted érkezett!

Szia dka!Szerintem is jó dolog,hogy megmaradt a kis társaság,még szülés után is,néha visszalapozok azokra az időkre,amikor még pocakosak voltunk,ránézek a fiamra,és nagyon jó érzés tölt el :D Hamarosan Te is csatlakozol a Péterfys anyukák körébe :D A különleges igény dolog,szerintem orvos függő,de a vajúdásnál ha jól láttam,használnak labdát,széket,szóval nem kell hanyattfekve,ha neked nem kényelmes.A szülésznők is nagyon rugalmasak,Cser Katiról eddig csak jót hallottam.Nekem jó tapasztalatom van,hiába lett császárom,előtte mindenki odafigyelt rám,nagyon aranyosak voltak.Kitartás az utolsó hetekre,és könnyű,kellemes szülést kívánok!

Kép
mushuka

Sziasztok!

Kona!
Az elalvás nálunk is hasonlóan ment kb. Gergő 4 hónapos koráig. Amikor leraktuk, mindig felébredt, és elkezdett sírni. Még sajnos mindig kézben alszik el, de annyi változás van nálunk, hogy amikor leteszem és felriad, gyorsan cumit teszek a szájába, és azzal szép lassan általában visszaalszik. Igaz ez sem mindig jön be, de azért az esetek 70 %-ában igen. Már ez is valami. Egész pici korában nem kellett neki a cumi, örültem is neki, hogy nem lesz cumis. Az elalvásnál azonban - 4 hónap után - kipróbáltam, mert mindig felébredt, és már nem tudtunk mit kitalálni, hogy elaludjon. Ott úgy tűnik, hogy bejött. Napközben csak néha kap cumit, elvan nélküle.

Dka!
Én fekve vajúdtam, de a fájások között kifejezetten jót tett nekem a fekvés és a pihenés. Persze, ez mindenkinél más. Nekem nem fájt a derekam egész terhesség alatt.
A dokim választott orvos volt, de a szülésznő az épp ügyeletes volt, őt nem választottam. Kovácsné Margit volt ott az elején, de aztán Cser Katinál szültem, mindketten nagyon jók voltak.

Catwoman

Kép
catwoman

Köszönöm a sok biztatást és információt!

vok, még nálam is esélyes az ügyeleteseknél szülni, ahogy indultam a terhességem elején, bár a végére telebeszélték a fejem hogy nagy szívás lesz.. majd meglátjuk...

egyenlőre nagymamámtól kaptam a legfőbb biztatást: mindegy mekkora, az első úgyis nagyon nehezen születik :) fő hogy egészséges legyen :))

dka
dka

Catwoman:
Köszönöm a cumis tippet. Próbálkozni fogok vele.

Dka:
Nekünk volt választott szülésznő (Cser Kati, szuper volt). Amíg ő beért, addig az ügyeletesek foglalkoztak velünk. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt :) Nem hiszem, hogy nagy katasztrófa lenne, ha nincs választott szülésznőd.

Kona

Kép
kona

Dka!
Ha nem kell császározni olyan mindegy, hogy dokiból ki áll ott.... TE, a baba és a szülésznő csinálja a lényeget. a doki asszisztál és a végén ő vág és varr, ha kell egyáltalán. És az se biztos, hogy nehéz szülésetek lesz! sok olyan elsőbabás van, akinek 2 óra alatt kint van a babája. :)
Írj majd, hogy mi volt veletek!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Szia!
Én ott szültem tavaly..a dokim szuper..a másodikat is nála szeretném majd.. Neve: Dr. Bahrehmand Kiarash
beleba

Szia dka!
Én megkérdeztem a dokimat, hogy kit ajánl és mondta, hogy mind jó, de általában Vele dolgozik sokat és Ő nagyon jó! Ez igaz is..Egy nagyon aranyos csaj, Farkas Adrienn a neve..Ő is itt szült:-)
beleba

dka! sztem nagyrészt itt fekve szokás, de nekem másfél óra volt mindenestül az első fájástól,odautazásostul, stb.. de épp beért a szülésznő :lol: pedig első baba volt, 3700 g és az eda-t úgy vártam már hogy beadják...utána már gyerekjáték volt...én a megagyors lefolyásúak közé tartozom, de voltak akik keményem 8 órát ott szenvedtek...
beleba

Belba!

Én 22 órát vajúdtam Hannával :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Nekem Kovács Margit volt a szülésznőm, de jobbat el sem tudtam volna képzelni. Nagyon megnyugtató volt, hogy ott volt velem. Nekem 9,5 óra telt el a magzatvíz elfolyásától a szülésig, de mintha csak 1,5 óra lett volna. Nekem nagyon jó emlékeim vannak a szülésről, gondolom ennek az oka főleg három betű: EDA :)
Próbált már valamelyikőtők homeopátiás szert székrekedésre a kicsinél? Olvastam egyről, de nem tudom, hogy lehet-e csecsemőknek is adni.
Bogi napról napra huncutabb, a héten már megtanult átfordulni a hátáról a hasára, és mindenhol ezt akarja gyakorolni (a pelenkázón is, aminek annyira nem örülök) Az alvással még mindig vannak problémáink, de 10-12 éves korára már talán átalusszuk az éjszakát :)
Mushuka, hogy vagyok? Soja

Kép
soja

Hát Lányok, akkor a hosszú szülések toplistáját biztosan én vezetem.....Nekem egyik este hétkor indultak a fájások, aztán hajnalban mentünk be a kórházba, négy körül, és aznap éjjel 23:20-ra született meg Noi... :wink:

Kép
kona

Szia Soja!Köszönjük jól vagyunk,csak a fogunk zavar,nameg néha a frontok.Dani még csak oldalra próbál fordulni,azt sem viszi túlzásba.A gyógytornász azt mondta,hogy ennyi idős korban még nem kell átfordulni,főleg Dani nagy baba,így neki nehezebb dolog.Azért megnyugtatott,hogy nem marad mindig háton.Küldtem képeket.Ti,hogy vagytok?Puszi

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Megnéztem Danikát, nagyon gyorsan nő ő is. Köszi a képeket, nagyon édes még mindig. Hány centisek vagytok most? Mi 61 körül vagyunk, és 6 kiló pár deka. Mi jól vagyunk, már kezdjük nem ellenségnek tekinteni a sétát :) Így aztán kihasználom, hogy kint lehetünk, mert a négy fal már nagyon uncsi. Alig várom, hogy tavasz legyen, és még többet lehessünk kint. Ne félj, Danika át fog fordulni. Én sem vártam, hogy Bogi ilyen gyors lesz. Az biztos, hogy iszonyú erő van benne, már alig bírok vele :)
Puszi: Soja

Kép
soja

Soja!
Székrekedése van Boginak???? Mi a baja? Még mindig csak szopiztok? Az anyatejes babáknál előfordul, hogy akár egy hétig sincsen kaki.
A kakikihozásra mi a lázmérőt használtuk, a barátnőm meg a glicerines kúpot. "szerencsére" ezekről a szerekről ugyan olyan "egységes" vélemény van, mint minden másról. Eró, neked kell döntened, hogy szerinted mi a jó... Én úgy gondolom, hogy egy csak anyateje babánál olyan, hogy székrekedés nincsen, de utána kérdezek. :D Hanna a bélváltozásokat nehezen kezelte, így kb 6 hónapos koráig haszáltuk szükség esetén a hőmérőt. Ez max heti1, de inkább 2hetente 1 alkalmat jelentett.

Eszter
Kép
Kép
vok

Soja, Vok,
az én gyerekemnek is volt székrekedése, akkor amikor még csak anyatejet kapott (6hós koráig). Csodálkoztam is, de van ilyen. Nem az volt a baj, hogy ritkán volt széklete, hanem nagyon kűzdött a "kitolással", és volt, hoyg kis, kemény golyócskákat kakilt. Ami segített: LAEVOLAC szirup, (a védőnőnk ajánlotta) vmiféle laktóz, hashajtónak árulják, pici babának is adható, és nem okoz hozzászokást. Néha a hőmérő is kellett, de valahogy azt túl durva beavatkozásnak véltem. Ez egyszerű és hatásos.
bukcsi

sziasztok!

Soja!
Bocsi hogy ilyen későn válaszolok, de semmi időm nem volt! igérem többet nem lesz ilyen :lol:
Moncsimnak is volt olyan hogy egy hétig nem volt kaki, és mi is a hőmérőt használtuk, de csak akkor mikor már láttam, hogy tényleg "szenved"!Mert én sem vagyok ennek a híve! Ez tényleg elég dúrva módszer! :cry: kb 2-3 alkalmat jelentett nállunk, mert amúgy normálisan ment nálla minden! Még mindig csak anyatejet kap és én úgy tudom hogy az anyatejes babáknál ez normális, de hát mikor látod hogy tényleg kellemetlen Boginak segíts neki!
Azt a mi Moncsi is csinálta, hogy beraktuk az ágyba, és elkezdett dumálni a rácsvédővel, mikor meg már tudott mászni, mindig lekuszott annyira, hogy kilásson és onnan nézett minket! Nagyon ari volt! :D Mi már kapaszkodva állunk, és eléggé aktiv! Úgy le tud fársztani :D És éjaszaka is egyre jobban alszik, bár most jön a 2. foga, de használok rá egy jó homeos kenöcsöt és ezzel szinte észre se veszi!

Egy nem ide tartozó kérdésem lenne! Szoptatás alatt lehet festeni a hajat? annyi mindent hallok!

Kép
Kép
liló

Szia Soja!Örülök,hogy Bogi kezdi élvezni a sétákat.A tavaszt már én is várom,remélem addigra már meggyógyulok.Így két és fél hét után már nagyon utálom az egészet.Dani legutóbb 62-63 cm volt,tegnap mértük,7760gramm volt.A fiúk mindig nagyobbak súlyra.A székrekedés biztos,hogy az anyatej miatt van.Szegény lányzó.Daninak csak a régi tápszertől volt,rossz volt hallgatni,ahogy szenved.Akkor volt,hogy én is bevetettem a hőmérőt,de nem szabad sokat használni,mert akkor nem tanul meg kakilni.Mi a kamilla teát adtuk neki,és vettünk Levolack szirupot,de végül nem kellett használni.Kiváncsi leszek,hogy ha elkezdhetjük adni neki a gyümölcsöket,mit fogunk harcolni a kanállal! :D
Liló!Milyen homeós kenőcsöt használsz fogzásra?Mi a Dentinoxal kenjük be Daninak amikor hirtelen felsír a foga miatt.Ez eddig bevált.Puszi

Kép
mushuka

A Levolac laktóz alapú. Én azért nem adtam olyat Hannának. 1 éves koráig semmilyen tejalapú dolgot nem kapott és én se ettem, mert nagyon allegriás vagyok és nem akarom, hogy Hanna is az legyen. De biztos jó. Én nem adnám....

Eszter
Kép
Kép
vok

Liló!
A feketére szoktak azt mondani, hogy az gáz, de általában a többi szín ellen nem hadakoznak. Én csak melíroztatok, így az még kevesebb festékkel jár. Nekem annó nem tiltották, de 2 év alatt sok minden új infó is lehet. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Talán Vok emlékszik még rám, 2005-ben én is Péterfys kismama voltam, akkor Dr. Kovács Zoltánnál szültem!
Most, 2008. nyarán pedig egy újabb babónak adok életet! Ha minden igaz, ő is kisfiú, mint az előző.
Elég nehezen találtalak meg Benneteket, a régi helyen nem vagytok!
(Amúgy másfél évig nem volt számítógépünk, azért nem jelentkeztem eddig!)
Ha nem bánjátok, jövök!

Kép
Kép
hannablanka

Szijjja Hannablanka!

Nagy gartu a ketteskéhez! :D:D:D
Maradsz a Kovács drnál? Bencéről raksz fel képet? :D Jó nagy pasi lehet már. :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Bogi nagyrészt még anyatejet kap, csak néha van olyan nap, amikor az esti etetést ki kell egészíteni fél adag tápszerrel. Az első hónapban naponta kétszer volt tele a pellus, aztán már csak egyszer, most pedig egyáltalán nincs. Mi is lázmérővel szoktunk rajta segíteni, de attól félek, hogy hozzá fog szokni. Egyébként Boginak híg a széklete, ezért nem értem, hogy miért nem jön ki belőle. De ahogy a lézmérővel ingereljük neki, már folyik is. Ezért is gondoltam, hogy már hozzászokott. Egyébként a dokinéni is azt mondta, hogy anyatejes babáknál előfodul, hogy 5-6 napig nincs széklet. De ha kimarad egy nap, akkor már nyűgös.
Lilo, én is melíroztattam a hajam, de szerintem a festés sem tiltott.
Muhuska, a kamillateát mi is ittuk, de a családom például azt mondta, hogy az hasfogó. Lehet, hogy csak nálunk, de ettől tényleg semmi nem történt. Állítólag ha én sok gyömölcsöt eszek, akkor neki is könnyebb lesz. Tapasztaltatok ilyet? Nem tudom, hogy attól viszont nem fájna-e a hasa... Köszi a tanácsokat! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Ez tényleg elég furi,hogy Boginak híg a széklete,mégsem jön ki.Szerintem hanyagoljátok a hőmérőt,próbáld meg a lábát a pocijához nyomkodni,masszírozni a hasát.Régen Daninak is segített,amikor székrekedése volt.Mára szerencsére könnyen kakilunk,már csak akkor vesszük észre,amikor büdi van.A kamilla nálunk bevált,de ez is szervezet függő,én nem bírom meginni,mert ugyan azt váltja ki,mint Daninál.Valakinek semmi baja nem lesz tőle.Bogi nem szokott néha olyan hangot hallatni,mintha horkantana?Dani szokott,de nem folyik az orra,nincs láza,néha egy-egy cicakai van benne,amit nedves vattával kiszedünk.Az orrán veszi a levegőt is,nem tűnik úgy,mintha el lenne dugulva neki.Puszi

Kép
mushuka

Szia Soja!

Én baracklevet ittam, de végül nem segített Hannának... Viszont a síma baracktól meg olyan zöld kakija volt, hogy azt hittem valami baja van... Amikor ő ette, semmi baja nem lett tőle. Érdekes ez a kémia :D

Az egyik barátnőm masszírozta a végbelét a kicsinek, állítólag az is segít. Bár ő inkább glicerines kúp párti.
Hannát csak hőmérőztük, amikor nem jött ki neki a kaki. (ezért kérdeztem székerekedést, mert szerintem ez nem az) Neki is folyt. Ez akkor volt nála, amikor fejlődtek a bele is a kitolás nem ment. Mára semmi baja. Tökéletesen kakil egyedül. Szerintem mióta elmúlt 6 hónapos, azóta nem is használtuk a lázmérőt, max ténylegesen lázmérésre. Nekem a péterfy-s gyerekorvos annó azt mondta, inkább azt, mint bármi mást (pl. kúp). Ő ajánlotta az Espumizán cseppeket is, mrt hogy az kaja után kell, nem előtte, mint az Infacol. Chamomillával mixelve Hanna jól átvészelte ezt az időszakot. Drukkolok, hogy hamar túl legyetek ezen is! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Muhsuka, nálunk nincs horkantás, néha szörcsög, főleg reggel. Lehet, hogy a párásítótól? De nélküle meg olyan száraz a levegő. Szoktunk tornázni, próbálom úgy kipréselni belőle, de eddig még sosem jártunk csak így sikerrel. Glicerinkúpot már próbáltunk, és tényleg van hatása, de nem szeretném, ha hozzászokna, így csak végső esetben használjuk azt.
Vok, az Infacolt mi is használtuk, de az csak a szelekre volt jó. Az Espumizánt is próbáltuk, de utána kerültünk kórházba. És mivel konkrétan nem tudták, hogy mi baja Boginak, ezért attól is begörcsölhetett. Így azt nem merem. Ezek szerint marad a lázmérő, aztán reménykedünk, hogy majd kinőjük ezt is. Köszi a bíztatást :) Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok........én is a Péterfybe szültem, Farkas Adriennél és Dr. Kia-nal, 2007.05.04én. Ha valakinek kérdése van, akkor kérdezzetek, szívesen válaszolok!

Kép
elizabeth25

Kedves Elizabeth25!

De jó hogy írtál, én pont náluk fogok szülni:-))) Pár hete kerültem hozzájuk, mivel eddig a nyírőbe jártuk, de az fizetős lett, így sajnos váltanunk kellett.
Minden info érdekel velük kapcsolatban. Két hete mentünk volna a szülőszobát megnézni, de az influenza miatt sajnos zárlat volt. Érdekel, hogy mi volt a tapasztalatod, mire érdemes figyelmi, mi az amit jó lett volna ha tudod. Mit kell vinni a babának (pelenka, ruha) stb.)? Hálóinget adnak a vajúdáshoz vagy érdemes azt is vinni? És nem utolsó sorban, nem tudom hogy nekik mennyit szokás/illik adni... Ha gondolod priviben is folytathatjuk.

Előre is nagyon köszi!

üdv, Renyo
renyo

Szia Soja!
Mizu Veletek?Bogi szépen fejlődik?Kifurattad a fülét újra?Én még mindig beteg vagyok,több,mint egy hónapja küzdök az arcüreggyulladással(mint utóbb kiderült),szerintem lassan felszúrják,mert még mindig nem vagyok tökéletes.Dani jól van,tegnap voltunk uh kontrollon,még tágabb a bal vesemedencéje,ezért elküldtek nefrológushoz,aki azt mondta,hogy első lépésként kell egy vizlettenxésztés,és addig nem is kaphatja meg a 4 hós oltását.Vettünk a gyógyszertárban sterill zacsit,amit a fütyihez kell ragasztani,abban kell a pisit felfogni,és átönteni egy edénybe.Kiváncsi leszek,hogy a pelust hogyan fogom rátenni.Elkezdett majdnem hasra fordulni,már csak arra kell rájönie,hogy a kezét jó helyre tegye.Bogi kinyomja magát hason fekve egyenes karral?Tegnap rossz volt a lift,így a közel 8kg-os Danit kézben hoztam föl.Gondolhatod :D !Remélem jól vagytok,puszi nektekMushuka

Kép
mushuka

Szia!
Köszi, mi jól vagyunk, Bogi egyre nagyobb huncut. Két hétig alig aludtunk valamit, volt, hogy éjjel hatszor keltünk fel. Most citromfű teát itatok vele, azt hallottam az nyugtató hatású. Most "csak" kétszer keltünk éjjel. A fülét újrafurattuk, most jobban tűrte mint előzőleg. Bogi úgy ki tudja nyomni magát, hogy a hasa is alig éri a földet. Most az üléssel próbálkozik. Eddig is ült már az ölünkben, de ha a hátán fekszik, akkor a fejét és a vállát is felhúzza, próbál felülni önállóan is. Iszonyatos mekkora erő van benne. Tornáztatni már alig lehet, mert a lábát nem engedi nyújtani, hajlítani. Elég makacs :) Szegénykém, jó lehetett Danit felcipelni! A babahordóval Bogit is elég felhozni néha, pedig csak az elsőn lakunk. Most nem tudom, hogy hány kilósak lehetünk, de szerintem 6,5 körül lehetünk. Remélem Danival nem lesz semmi gond, majd szurkolok értetetek! Feltétlenül írd majd meg, hogy mit mondott a doki!
Vigyázzatok magatokra, puszi! Soja

Kép
soja

Szia!Én is reménykedek,hogy nem lesz komolyabb baj,nem úgy néz ki,mint akinek bármi baja is lenne.Szegénykém,még mindig problémás az alvásotok?Napközben mennyit alszik Bogi?Dani akkor nyűgös este,ha valamiért nem alszik eleget napközben.Egyébként este 9-fél 10 között követeli,hogy tegyük be a kiságyba.Elalszik,és még 11 felé kivesszük etetni,hogy éjjel 3-fél4 ig kibírja.Ma a jobb oldalárol majdnem átfordult hasra,csak egy pici segítség kellett neki.Nála a súlya is befolyásoló tényező,mert erő benne is van...Sokszor úgy kell megfogni etetéskor is.Majd írok,ha tudok valamit,puszi.

Kép
mushuka

Renyo
Én is Kia dokihoz járok, nála fogok szülni is júniusban(remélem)! Szülésznőm még nincs, nem tudom, lesz-e egyáltalán!
Én konkrétan rákérdeztem, hogy mennyibe is fog kerülni nála a szülés, mert nem mindenki tud egyszerre leakasztani egy csomó pénzt. Szóval: a magánrendelése 8000, és ennek a tízszeresét kéri.
Mivel az első kisfiamat is a Péterfyben szültem, én is tudok segíteni:
Kaptok naponta 5 db pelust a kicsinek (ha viszel sajátot, ne hagyd elől, mert akkor nem adnak)
Van popsikrém, a köldökcsonk ápolásához szükséges szerek.
Amit vigyél: popsitörlő, és 1-2 db textilpellus(ez is van, de büfihez is kell!)
Nem kell külön ruhát vinni nekik, rékliben, és angolpólyában vannak a babócák. Csak a hazavitelhez tegyél be!
Hálóing: lehet a sajátban is szülni, de engem lebeszéltek róla, mondván: miért kenném össze a sajátomat! Tényleg jobb volt!

Most voltunk 4D-s ultrahangon, nagyon tetszett, érdemes elmenni, főleg, hogy most olcsóbb is!

Kép Kép Kép

Kép
Kép
hannablanka

Szia Hannablanka!
Én a 2.gyermekemet készülök szülni a Péterfyben. Az 1.-nél még nem volt ott 4d-s ultrahang, ez most új? Leírnád nekem, hogy hogy m űködik és mennyibe kerül? A 4 kórházi ultrahang ezzel van, vagy csak ha külön fizet érte az ember? Nagyon köszi!
Bukcsi
bukcsi

Bukcsi
Bencénél még nálam sem volt, ez valami új! Állítólag az AFP utáni uh-n megnézik a kicsit 4d-n, de sajnos nekem nem, mert beteg volt az az illető, aki ezt csinálja. Ez ingyen lett volna, vagyis nincs fénykép, cd, dvd! Ha magadtól akarsz elmenni, akkor most február 28-ig 9800 Ft, amúgy 12 ezer. Kapsz dvd-t, cd-t, és 1 fényképet a babóról nyomtatva. Minden további fénykép 900 Ft. Azon az uh telefonszámon kell bejelentkezni, amin egyébként is, csak mondani kell, hogy 4d-re szeretnél menni. Egyenlőre csak kedden, és csütörtökön délután van, 2-5-ig, kb. fél óra. Nagyon jó, és a nagyobb gyerkőc is találkozhat így a kistesóval! Nem reklámot akarok csinálni, de fantasztikus volt, és Bence is naponta elmondja, hogy ő látta a kistesóját!
Amúgy kinél szülsz majd, és hányadik héten vagy?

Kép
Kép
hannablanka

Szia Mushuka!
Utólag is boldog 4.hónapot kívánok nektek! Tegnap elfelejtettem :( Bogi napközben változóan alszik. Általában két óra fent lét után alszik el. Általában csak 40-45 percet alszik, délben mondjuk van, hogy 2-3 órát is. Ez elég ritka. Ma például még csak kétszer aludt egy-egy órát, meg most aludt el kb. fél órája. Ma viszont nyűgös valami miatt. Te elkezdted már Danit gyümivel vagy valami mással etetni? Én már nagyon várom, mert hátha akkor lenne Boginak magától széklete. Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!Köszönjük szépen a köszöntést.Ma Dani is nyügi volt délután,látszott rajta,hogy álmos,de nem bírt aludni,végül a babakocsiban aludt el.Azóta jókedvű.Nem kezdtem el,mert a védőnő azt mondta,hogy az a legujjabb nézet,hogy tápszeres babánál is 6 hónaposan kezdjük el,mert így csökken az esély az allargiára.Az immunrendszer is erősödik addig.Szóval még várunk 2 hónapot.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Hannablanka,

köszi a sok hasznos infot!
Igen, én is így tudtam, hogy a dokik a magánrendelés árának 10X-ést szokták kérni. Egyébként ha a kórházba mész vizsgálatra ott szoktál neki vmit adni?
Pénteken megyünk megnézni a szülőszobákat stb. 3 hete már voltunk, de akkor az influenza miatt zárlat volt.
Én dec-ig a Nyírőbe jártam, volt ott egy szuper orvosom. Csak sajna magánosították és egy szülés 250e-be kerül... Az ottani dokim ajánlotta Kiát, barátok. Szombaton mesélte a Kia, hogy nagyon próbálják őt átcsábítani a Nyírőbe. Mondtam, ne tegye ezt velem... Egyenlőre még gondolkodik, mert nagyon szereti a Péterffyt... Drukkolok, hogy a babád születéséig tartson ki!

üdv, Renyo
renyo

SZiasztok!
Hannablanka, félidős a pocakom. Móricz doktornőnél fogok szülni. (Kerestem dokit a Szentimrében, mert az közelebb van hozzánk, mint a Pétrefy, de nem találtam.)
Köszi az ultrahangos infókat! És nagyon aranyos a pocaklakód a képeken!

Racy, neked sikerült új orvost találnod?
Én nemrég voltam MK-nál (két hete), és velem megint nagyon rendes volt. Alaposan megvizsgálta a pocakomat.

Lányok, én mindenképp várnék a hozzátáplálással a 6.hónapig, azt mondják előtte még nem érett a baba bélrendszere.
bukcsi

Sziasztok!
Renyo,
itt köszönöm az info-t, amit a Nyírőről próbáltál adni, de úgy látszik, mindketten a Péterfyben kötünk ki...
Bukcsi,
igen, átmentem Asbóth dokihoz. Azt mondta, hogy kórházon belül az orvosváltásból nem csinálnak problémát.
4D-s ultrahang: januárban véletlenül betoppantam ide. Úgy véletlenül, hogy a normál ultrahangra hetekre nem volt hely, és mivel kicsúsztam volna a 18-20. hét közötti "kötelező" ultrahangból, végül is ide irányítottak. A 4D-s asszisztens először húzta is a száját, mint nem fizetős "vendéget", vissza akart irányítani a "normál"-ba, de mivel ott nem volt időpont, én kitartottam...Végül is megcsinálták, és annyira tetszett a mozi, hogy még egy képre is befizettünk... Ekkor még egyáltalán nem volt szó arról, hogy ez ingyen és bérmentve egyszer mindenkinek járna, január óta talán változott a helyzet? (Lehet, hogy annyira telített a másik kapacitása, hogy ennél a kompromisszumos megoldásnál maradtak?)
Szoptatás: az elsőt egy évig csak szoptattam...nem azért, mert én akartam lenni a "hős anya", hanem, mert egyszerűen nem fogadott el mást, egy kevés gyümölcsöt leszámítva. Majd kicsattant az egészségtől, és szinte gurult, tehát egyáltalán nem hiányzott a 6 hónapos kortól melegen ajánlott hozzátáplálás (persze, az idősebb rokonaim - akik már a 3-4. hónaptól hozzátápláltak annak idején, szörnyűlködtek, sőt egyik-másik szerint éhezett az egyébként minden növekedési elvárásomat felülmúló gyermek). Azóta azt mondom, nincs recept: mindenki úgy és akkor etessen hozzá, ahogy azt a baba és a saját érdekében a legjobbnak látja.
Üdv mindenkinek,
Racy
racy

Racy, örülök,hogy megoldódott az orvos gondod! És Asbóthtal meg vagy elégedve?
Azért az furcsa, hogy beruháznak egy drága 4d-s ultrahang gépre, aztán meg alig használják (csak 2 délután/hét). Vagy használják amúgy is, mondjuk a bent fekvőkkel? De gondolom nekik sem ingyenes. Nem egészen értem ezt. Ha fizetős, akkor az lenne az érdekük, hogy minél jobban használják ki.
Az elsőnél nem próbáltuk, bár amikor 25. hét után sem látszott a neme, akkor kacérkodtam a gondolattal (akkor még nem a Péterffyben persze), de végül a normál ultrahangon is megmutatta magát.
Most biztos kipróbáljuk! :)
bukcsi

Bukcsi,
hát dehogynem használják! Tele van a fizetős ügyfelekkel, még várni is kell...csak azt akartam mondani, hogy az ingyenesekre nem használják (illetve lehet, hogy egy kicsit most mégis, erre én is kiváncsi vagyok). Ugyanaz a szőke doktornő, aki de. "normál" ultrahangot csinál, du. átmegy a "fizetős"-be, és ott folytatja. Ez tehát egy külön szolgáltatás, a cég, aki üzemelteti, úgy hiszem, megállapodott a kórházzal, de a megállapodás januárban még nem volt egészen tiszta. A nem fizetősökre talán azért is használják, mert hiszen rájuk meg fizet a TB; és talán ez volt a kórházban maradásuk feltétele. De én is csak találgatok.
Igen, Asbóthtal egyelőre meg vagyok elégedve. Nem kellett nála várni, és nem intézett el 15 perc alatt...
Racy
racy

Jaj,értem már. Akkor, amit Hannablanka írt (kedd/csüt.du. azt hiszem) az a nemfizetősökre vonatkozott csak. Bocsi!
MK nekem 2 hete sokáig nézegette ultrahanggala pocakomat, válaszolt a kérdéseimre is (bár nem volt túl sok-egyenlőre...)
Lényeg az, hogy megbízol Asbóth dokiban, és nem idegesíted magad! :)
(Csak azért írom, hogy a beleolvasók előtt ne tűnjön fel csak rossz színben! :wink: )
bukcsi

(Mármint MK ne tűnjön fel rossz színben csak, nem Asbóth.)
bukcsi

Renyo
Jaj, ne keseríts el, hogy elmegy! Akinél Bencét szültem (Dr. Kovács Zoltán), ő is elment a Péterfyből a Szent Imrébe. Én meg ott nem akarok szülni!!! Brühühühühü!!!! :cry: :cry: :cry:
Az az igazság, hogy én hozzá eddig csak egyszer mentem be ultrahangra a kórházba, akkor ő hívott, és nem kért semmit! Szerintem készülj úgy, hogy kér valamit, és a végén meglepi lesz, hogy nem! :P

Bukcsi
Én most vagyok a 21-22. héten! Lehet, hogy együtt szülünk? :D

4 D-s ultrahang
Na, jól feldobtam a témát, látom!
Fizetősök kedden, és csütörtök délután mehetnek félóránként, a nem fizetősök általában az AFP utániak (ezt a dokim mondta, hogy csak akkor, egyszer nézik meg így), őket besűrítik egyszerre (ezt abból gondolom, hogy amikor voltam a kötelező uh-n, csak AFP utániak voltunk ott!!!)
Bocsi,ha egy kicsit félreérthető voltam! :oops:
A számlán, amit ott kaptam, egy XIII. kerületi 4d-s rendelő címe volt, amit még Bencus idejéből ismerek. (Felvetődött, hogy esetleg ide megyünk 4d-t nézni, aztán hülye fejjel a Mamutnál kötöttünk ki.)

Kép
Kép
hannablanka

Babaetetés
Racy, egyetértek veled! Az jön be,ha nem a szakkönyveket bújjuk, hanem mindenki figyel a saját babájára. A doktornőnk szerint úgy lehet legkönnyebben megállapítani, hogy a gyerkőc érett-e a más kajára, hogy kinézi a szádból a falatot!
Tehát: mindenki tegye úgy, ahogy ő érzi! És ez a legfontosabb!

Én Bencét 5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni (alma), majd egyre gyakrabban akarta megkóstolni azt, amit mi ettünk. Aztán egy borzalmasra sikeredett nyaralás után elment a tejem, meg ráadásul megjött, így ami volt, az sem kellett neki, úgyhogy sürgősen dönteni kellett!Tápszert naponta 1-szer, uzsonnára kapott, a többi kaja pedig bababarát volt! Aztán már csak 2-3 naponta kellett a tápszer, helyette joghurt, vagy sima tej (persze először higítva). Végül 1 éves szülinapja után nem sokkal már abszolut nem kapott tápszert, nem is kellett neki!

Puszi Nektek!

Kép
Kép
hannablanka

sziasztok!Én is a péterfyben fogok szülni.Móricz doktornőhöz járok.
bukcsi!Látom te is hozzá jársz.hány hetes vagy?a szülést még nem kérdezted tőle?Én 10 hetes vagyok és ikreket várok.ja és még valami ,neked adott magán tel.számot?
s.csilla

Bukcsi!
Tényleg aranyos, ahogy MK-t véded...és nem is akarnám, hogy meginogjon benne a bizalmad. Én sem hallottam felőle semmi szörnyűséget, csak nekem egyszerűen nem jött be a stílusa és a modora, ennyi. A korábbiakból egyébként azt hittem, hogy még csak tervezitek a másodikat, és nem pedig már várod: de most tényleg még rosszabb lenne, ha bármilyen kételyed is lenne az orvossal kapcsolatosan.
Csilla!
Bár most már nem őhozzá járok, MK rögtön adott nekem mobil számot, amikor ezt kértem tőle, úgyhogy szerintem kérd el tőle nyugodtan.
Racy
racy

Racy!köszi,akkor bátrabban fogom kérni :) Megirnád nekem,hogy te miért hagytad ott.ha gondolod elküldheted priviben vagy a mailemre .persze ha csak akarod.
s.csilla

Mindenkinek szép napot!

Egy ideje nem jártam erre, és most próbáltam visszaolvasni.
A mi kislányunk nagyon szépen növekedik (4650 g-nál járunk, és 3460 volt amikor született.) Noémi szinte egész éjjel alszik, maximum egyszer ébred hajnali 2 és 4 között. És este fél tízkor már ágyban van. Szerintetek kell ébresztgetni, hogy többször egyen éjjel, vagy adjak hálát az égnek, hogy ilyen rendes gyerek, és én is ki tudom aludni magam éjszaka??? (Csak azért kérdem, mert én nem szívesen keltegetem, amikor olyan szépen alszik, de vannak akik azt tanácsolták, hogy ébresztgessem és etessem. Ami mondjuk nem túl egyszerű dolog egy jó mélyen alvó csemeténél.)

Sziasztok!

Kona

Kép
kona

Jaj, elfelejtettem. Sok-sok kép Noiról időnként frissítve:

http://kep.tar.hu/noeemi2008/

Kép
kona

Szia Kona!
Szépen fejlődik a kislányod!Ne ébreszd fel,ha alszik,örülj neki,hogy egyenlőre nem kelt többet éjjel.A kórházban mindenkinek azt mondják,hogy 3-om óránként ennie kell a babának,és ha alszik keltsd fel enni.Ez hülyeség.A babák tudják,hogy mikor éhesek,és akkor esznek.Van egy bioritmusuk,és ha azt megbontod,nem jó.Dani annyi idősen,mint Noémi,volt,hogy 5 órán át nem kért enni.Aztán evett egy nagyot.Ő is csak egyszer keltett éjszaka,most is egyszer kelünk hozzá.Az evési rendjük is változik ahogy nőnek,ha az egyik evésnél nem eszik eleget,hamarabb kér,vagy,ha sokat eszik,tovább bírja.Szóval bízd a babára,hogy mikor eszik,ha szépen fejlődik(és szépen fejlődik),semmi baj nem lesz.Mi 4 hónaposak vagyunk,74-es ruhát hordunk,és 8 kg-ak vagyunk.Dani 3680-al született.További kellemes babázást,Üdv:mushuka

Kép
mushuka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?