Új privát üzeneted érkezett!

Lois,
hüvelyen keresztül adagolom az utrot.

Leo,
végtelenül sajnálom :cry: :cry:

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Alle!
Akkor nincs mese, babás vagy!! :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Jó reggelt! :lol:

Kidobott az ágy, pedig annyira szerettem volna még aludni!

Süt a napocska, jaj, de jó, jön a tavasz! :lol:

Köszönöm az álomfejtést, hát, Snufi akkor, talán....., na majd pár hónap múlva. :roll:

Leo: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Alle: mennek a drukkok! :lol:
Vendég

Leo :(
Nagyon szomorú vagyok. Küldtem privit.
És mindenkinek írom, hogy mielőtt lombikozna, mindent!!! vizsgáltasson ki magán még akkor is, ha a doki szerint nem szükséges. A 2 legfontosabb, csak sokadik lombik után vizsgálat probléma az IR (inzulin renzisztencia) és a Leiden mutáció, előszűrését APC rezisztencia vizsgálatnak hívják.
Szívből ajánlom mindkettőt mindenkinek!!!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Lois,
bárcsak igazad lenne :D

Fanni,
az általad írtakra nagyon jól visszacseng a boni által belinkelt cikk és szerintem sokunk véleménye, hogy a teljes, mindenre kiterjedő előzetes kivizsgálás sok esetben olcsóbb lenne, mint rögtön lombikra irányítani a párokat...De szerintem ettől még ma messze vagyunk Mo-n. sajnos.

Tobi, mik a hírek??????

allegrobarbaro

Allegro :P
Valóban. De sok múlik rajtunk is... Ha nem "hajtjuk" a vizsgálatokat, nem fognak elküldeni. Nem egyeznek az érdekeink :( Arról nem is beszélve, hogy amikor az ember belekerül a lombikos történésekbe, még semmivel sincs szinte tisztában... és most minden továbbit kitöröltem...

A lényeg, hogy hajrá Allegro :wink: meg Viktu :D és Snufi :P és Tobi :P
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

LEO!Nagyon sajnálom ,Hatalmas ölelést küldök

Kép
dalmácia

Leo!
Erre én sem tudok mit írni, csak fel a fejjel, biztos, hogy sikerül a következő, próbálj előre nézni.

Fannni!
Nekem a miskolci kaáliban múlt héten felírt a doki egy csomó labort, cütörtökön Sajgó doki Pesten megint, de nem mindet. És az APC-t nem.
A nődokim fogja a beutalókat adni, szerinted szóljak neki, hogy + ezt és ezt kérem?
Nagyon jó fej, teljesen megrendítette, mit kell átélnem:( :)
Ezeket írták fel: FSH,LH,PRL,E2,TSH.CA125, a másik doki itt Miskolcon még: Vérkép, vércukor, SE onzulin, FT2, FT3 Se valami horfizol( nem tudom kiolvasni.
Tesztoszteron

Ezt elég volt leírni is:)

lois
Én is az alig várom, hogy szúrhassanak táborát erősítem :)
A párom szúr, mindig azonosidőben :)
ebba

Sziasztok!

Leo,
nagyon sajnálom :cry: :cry:

Fanni :P
OK a márci eleje! :D

Lois,
tetszik ez az x-elős módszer! :lol:
Hajrá, itt a sikerhónapod! :wink:

Allegro, Viktu, Snufi,
soksok ++++++++++++++++++

Ebba,
sztem kortizol, amit nem nem tudsz kiolvasni!

Csatlakozom a "szúrhassak már" táborhoz! :)
angel37

Azt hiszitek én nem vártam, hogy kezdődjön már? Dehogynem! Az első két lombiknál rendes is voltam, de most valahogy a tudatalattim fellázadt vagy mi.... :? Végül is én is mindig ugyanakkor szúrok.....csak én éjszaka.... :lol:

Én most már bánom, hogy nem csináltattam meg így a harmadik lombik előtt még azt a néhány szűrővizsgálatot :? Ha már megműtettem magam (újra :( ) igazán belefért volna... Az a tippem, hogy a dokim csak a harmadik kudarc után fog vele előhozakodni..
Na ez csúnya negatív gondolat volt...buta-negatív Lois az új nevem.... :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Leo,
:(

Allegro, Viktu, Snufi
hajrá babargaik+++++++++++++++++++

Holnap 1/2 10 ET :wink: :P

Angel,
hajrá szurik :P

KépKép
tobi

Fanni,
persze, tájékozatlanok vagyunk többnyire, hacsak nem kerelünk be egy ehhez hasonló fórumra, ahol a tapasztaltabbak adják az ötletet, mit érdemes megnézetni.
Persze jobb lenne, ha az orvosok, akár a normál nőgyógyász, mielőtt meddőségi kp-ba küld, mindent végignézetne, és ha ő nem tud mit kezdeni a problémával, akkor küldene tovább.

Ebba, FSH,LH,PRL,E2 - ez a 4 alaphormon, ha igaz; TSH - pajzsmirigy, CA125 - passz; Vérkép, vércukor, SE onzulin - szerintem ez az inzulinrezisztencia, FT2, FT3 Se - az FT3 pajzsmirigy alhormon vagy mi, FT2-t nem tudom és a többit sem (kivéve a tesztoszteront). Azért szerencsére ez sok minden. APC-re meg kérdezz rá.

Tobi, holnap nagyon drukkolok nektek!!!!! Hány embriót kapsz vissza? Lesznek fagyibabáid?

allegrobarbaro

Attól tartok, hogy APC rezisztencia vizsgálatot csak haematológus kérhet, de azért kérdezz rá, Ebba!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Allegro :P
Igen. Ezt a véleményemet is lenyelem, hogy mihez ért a nőgyógyász...
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni,
most erre mondjam, hogy a korábbi nőgyógyászom minden különösebb megfigyelés, férjecske vizsgálata nélkül elkezdte nekem felírni a Puregont (kórházi orvos!), szúrtam, 1 UH volt, ok, vannak kis tüszők, majd megnőnek aztán ennyi...persze nem is lett eredménye, csak izgultam, ne legyen cisztám tőle. Ez verte ki a biztosítékot nálam és ekkor váltottam...
Szóval tudom, de idealista vagyok, (vagy naív) és szerintem ezt már nem növöm ki. :wink:

allegrobarbaro

Allegro :wink:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Allegro:)
A CA-125 azt mutatja ki, hogy visszanőtt-e az endom? Azt mondta dokibá, hogy a volt endosoknál/endosoknál kicsit magasabb.
ebba

sziasztok!

lois: mai gonal megvolt? :wink:

leo: nagyon sajnálom. ölelést küldök neked (((((((((((leo)))))))))))

tobi: drukk holnapra+++++

snufi, viktu, alle: drukk+++++

rólam: ma anyóséknál voltunk, este értünk haza.

katica
katica30

Katica!
Basszus nem hiszem el...köszi, hogy szóltál...... :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ezennel hivatalosan is gyengeelméjűnek nyilvánítom magam..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ebba! :)

CA 125

(cancer antigen 125)

Normálértékek:
<35 U/l

A CA 125 egy protein, amelyet a szervezet bizonyos sejtjei állítanak elő. Ide tartozik a méh, petevezetékek, méhnyak, peritoneum, pleura. Szerepe ismeretlen.

A megemelkedett érték értelmét csak a betegről már eddig összegyűjtött információ kontextusában kaphatjuk meg, mert ez a protein nagyon sok rosszindulatú és jóindulatú állapotban megemelkedhet.

Olyan betegeknél, ahol már tudjuk, hogy a rákos megbetegedés jelen van (pl. petefészek rák), a CA 125 hasznos lehet a betegség fejlődésének a nyomonkövetésére. A csökkenő érték gyógyulást és az emelkedő érték a betegség visszatérését jelentheti.

Megmelkedhet a következő rákos megbetegedéseknél:
1. ovárium
2. petevezetékek
3. endometrium
4. endocervix
5. pancreas
6. máj

Alacsony emelkedés lehet a következő szervek rákos megbetegedésénél:
1. belek (főleg vastagbél)
2. emlőmirigy
3. tüdő

Megemelkedhet a következő nem-rákos állapotoknál
1. terhesség
2. endometriózis
3. kismedence gyulladásos betegségei
4. menstruáció
5. májgyulladás
6. ascites
7. peritonitis
8. pancreatitis
9. bélbetegségek
10. tüdőbetegségek
11. pleurális effúzió
12. Meig szindróma

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

lois: javaslom, hogy állítsd be a telefont csörögni. én így csináltam a sok utronál. :wink:

katica
katica30

Katica!
Na jó a tréfát félretéve megtehetném, hogy beállítom, de anno így csináltam, mikor Anyukám már nagyon beteg volt, és ezer gyógyszert kellett beadnom neki, volt amit óránként...és valahogy kiborít, hogy magamat is telefonciripelésre gyógyszerezzem, csupa szomorú emlék jön elő, amiket nem akarok felidézni. :cry:
Tudom, hogy butaság :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

lois: írtam privit. :wink:

jó éjt, szép álmokat!

katica
katica30

Katica!
Válasz ment :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Drága Lois ! Csak ügyesen :D :D :D

Magamról ! Ma arra ébredtem hajnalba ,kiszakad a méhem :cry: Ez még bizti a lombiknak köszönhető,soha nem volt ilyen erős görcsöm :cry:

Üdv csajszik :!: Dalmi
dalmácia

Halihó!

Tobi!Most már Nálad vannak a babók!Ragacs! :)
Allle,Snufi!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Voltam reggel vv.-en, de ma még csak én- lehet, hogy nem indítják el, és eredmény csak holnap lesz :shock:
11 körül kiderül,-azért remélem valaki még volt reggel :roll: :)
Kénytelen leszek mégiscsak tesztelni :P
Cupp, Szép vasárnapot!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu

Sziasztok!
Lois!
Ne haragudj, de kinevettelek...Ahogy írsz magadról(gyengeelméjű).:)Nem vagy az..csak a hormonok hatására feledékennyé váltál...Valamint biztos ezer mésféle gondolat van a fejedben.....Azt pedig sajnálom, hogy rossz emléked van a "pittyegésről" :cry:

Tobi!
Már megvolt az ET!Drukkolok, hogy minden rendben legyen!Küldöm a babaragacsokat+++++++++++++++++++++++++++++

Katica!Lois!
Ti aztán éjjeli baglyok vagytok! :lol: :lol: Bár ekkkor még én is fent voltam, de csak az ágy tetején, nem tudtam aludni....
Nekem ma van pé-m, és majd megdöglöttem, úgy fájt..... :oops: :roll: :lol:

Na, további szép vasárnapot mindenkinek!Én dolgozom! :wink: Holnap pedig megyek UH-ra..... :roll:

morzsa
morzsa25

Viktu!
Kezem lábam keresztben érted!............Holnap tudod meg?Idegörlő!!!!!Remélem megtudjuk az eredményt, ha csinálsz tesztet! :wink:

morzsa
morzsa25

Sziasztok szép napot mindenkinek!

Vitku járom érted az eső táncot, remélem ma nagy öröm ér téged és a családodat is. :wink:

Kép
csinicsilla

Köszi Morzsa! :)

-Most hívott K.P. Valami elindult,de csak 10 körüli a hcg, szerdán ismétlő vérvételre kell majd mennem... :)

Nagyon örülök, mert bár ez nagyon-nagyon alacsony érték, de legalább végre elindult valaki!!! (azért egy ici-picit reménykedem )

"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu

Viktu! Lássuk azt az erdedményt :D Ilyenkor nekem csorog a kezemről a víz ,annyira kétcsíkosat szeretnék :wink:

Drukk a kétcsíkosért :wink: :wink:
dalmácia

Viktu! az Én eredményem 6/8 volt , a Mágus azt mondta legalább egy hétig voltam babás :( De örültem mert legalább egy kicsit kapaszkodtak Anyához :!: pusssssz dalmi
dalmácia

Csini! :)
Dalmi!Köszönöm!Igen én is ennek örülök, mert már kezdtem elkenődni, hogy edddig még sosenem indult el semmi, pedig tök szépek voltak, most meg ezek a pici sejtesek megkapaszkodtak-még ha csak egy kicsi ideig..akkor is... :)

viktu

Vitku szerintem a csoda ott él mindenkiben , csak rá kell lelni :wink:

Kép
csinicsilla

Sziasztok!
Ritkán szoktam ide írni, de sokszor olvaslak benneteket, és most azért írok mert nagyon megrendített ami Leoval történt :cry: Leo őszintén sajnálom, és sok erőt kívánok neked!

Angel, szívből gratulálok a két kisfiúhoz! Segítenél nekem, hogy ezt a Leiden mutációt szerinted az Istenhegyi géndiagnosztikában nem csinálják meg? Szeretnénk ott megcsináltatni a geneteikai vizsgálatokat és ha lehet akor ezt is megcsinálnánk! Mellesleg teljesen kiborít a tudat, hogy mennyire nem fogalalkoznak a dokik a kivizsgálásokkal: 12 éve küzdünk, hogy babánk legyen a legutóbbi 4-ik sikertelen lombik után rákérdeztem a dokimnál, hogy tutira mindent megvizsgáltunk-e már, mert én nem hiszem el, hogy minden jól működik nálam is és a páromnál is és mégsincs baba (biztos voltam benne, hogy nem lelki oka van a sikertelenségnek!) na ekkor kegyeskedett elküldeni immunológiai és genetikai vizsgálatra! Amikor rákérdeztem az IR-re eleinte támogatott, de amikor kiderült, hogy elég súlyos az IR-m azt mondta, hogy a gyógyszeres kezeléssel megint húzom az időt és így legalább fél évig nem tudok lombikozni! :shock: Nem igazán értettem, hogy ez neki miért gond! Így kerültem a Kaáliba, ahol Sajgó doki határozottan értékelte az IR vizsgálatot és ő volt az aki elküldött laparoszkópiára, hogy szétnézzenek a méhemben: azért ez is vicces, hogy ennyi lombik után senkinek nem jutott ez a vizsgálat SEM az eszébe...
Bocsánat, hogy hosszú voltam de olyan dühös vagyok!
Szép napot mindenkinek!
Vendég

Bocsánat, nem tudom miért írtam Fanny, helyett Angelt! Szóval Fanninak gatulálok a két kicsi fiúhoz! :oops:
Vendég

Viktu :)
Sajna a 10 elég alacsony a babához, de az mindenképp jó jel, hogy valami elindult, ráadásul fagyibabákkal!!! A következő egészen biztosan sikerülni fog!!!

Lois :?
Így telejesen érthető, hogy nem állítod be a telód. Engem is mindig itt figyeleztettek a lányok az esti szurira!!!

Tücsök :P
Nincs baj. Talán Angel is örül majd márciusban 2 fiúcskának :wink:
Kérdezd meg telefonon az Istenhegyit, hogy csinálnak-e APC rezisztencia vizsgálatot. Ez a neve az előszűrésnek.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Viktu :)
Sajna a 10 elég alacsony a babához, de az mindenképp jó jel, hogy valami elindult, ráadásul fagyibabákkal!!! A következő egészen biztosan sikerülni fog!!!

Lois :?
Így telejesen érthető, hogy nem állítod be a telód. Engem is mindig itt figyeleztettek a lányok az esti szurira!!!

Tücsök :P
Nincs baj. Talán Angel is örül majd márciusban 2 fiúcskának :wink:
Kérdezd meg telefonon az Istenhegyit, hogy csinálnak-e APC rezisztencia vizsgálatot. Ez a neve az előszűrésnek.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

jó reggelt!

dalmi: szegénykém! jobban érzed már magad?

viktu: várjuk az eredményt! drukk++++

morzsa: drukk a holnapi uh-hoz!

alle, snufi, tobi: drukk+++++

rólam: ma orrfújosan, torokfájósan ébredtem. :(

katica
katica30

Fanni, köszi!:-)
Vendég

Pandus Hír!!!

Ma 12:15-kor a Föld és az Ég egy pillanatra összeért! Megszületett Dóra Bianka! 3850g és 56cm. Határtalanul boldogok vagyunk. Anya és Apa

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

pandus: gratulálok, és sok boldogságot kívánok nektek! :lol: :lol: :lol:

hanna: köszi a híreket.

katica
katica30

Pandus nagy gratula a kislányodhoz :D

Kép
csinicsilla

dobok már egy táblát a változásról:

Kép
Kép
Kép
Kép

katica
katica30

Jaj, de jóóó! Pandusnak a ma megint megjöttből is sokan drukkoltunk! Gratulálok Pandus, végre!!!
Vendég

Pandus Család,
hatalmas gratula és Egészséget, Boldogságot, minden szépet és jót kívánok Nektek!!! :P

Babaragi: Allegro, Snufi, Viktu +++++++++++++++++++

Dalmi,
remélem jobban vagy!

3 embriót kaptam vissza :lol: és megbeszéltem velük, hogy nagyon kapaszkodjanak :P

KépKép
tobi

Panda!!
Sok boldogságot Nektek!!

Dórika!
Isten hozott!!

Tobi!
Szuper, ügyesen kapaszkodjatok bébik!!!!

:)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pandácska, éljen, éljen :D Nagy gratula Dórababához, aki nagyon szép méretekkel született, sok tejet kívánok nektek!

Tobi, babaragacs ++++++++++++++++++++

Viktu, sajnálom, de legalább elindult valami.

allegrobarbaro

Lányok, csak bekukk.

Köszönöm a törődést és a kdves szavakat nagyon-nagyon jól esik.

Pandának gratula, a többieknek drukkolás!!!!!
leo50

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?