Új privát üzeneted érkezett!

Fú, mindenkinek gratula: eredményekhez, vérvételhez, lépésekhez!
Nálunk minden rendben, ha eltekintünk attól, hogy Ármin csak és kizárólag a biztonsági gyerekülésben ringatva hajlandó elaludni, akkor is jó húszpercnyi rázás után... Na, de legalább ennyi értelme volt, hogy vettünk ilyen gyerekülést. :)

Kép

Kép
enahma

Enahma, ezen mi is átestünk :) ,de ne szokassátok nagyon rá. Legyen az alvás helye a kiságy!!!Különben ezt szokja meg. Mi az ortopédián voltunk ma,de itt is rendben találtak mindent.

Kép
Kép
josi

josi: jó, hogy mondod, mostanában az a legújabb parám, hogy mire szoktatjuk rá. Pl. éjjel velünk alszik, mert így szoptatás után rögtön elalszik, és akár 3 órát is alszik egyfolytában, két éjjeli szoptatással megússzuk az éjszakát, és én is eléggé kipihenem magam. Közben érzem, hogy ez nem a legjobb megoldás, de ha mozgatom, felébred, és sír, és nem alszik vissza. :? De valamikor meg kell lépnem ezt a radikális lépést is, úgy gondoltam, akkor, amikor pár hét múlva eljutunk az éjjeli egy szoptatáshoz.
Egyébként borzasztó nehéz okosnak lenni, általában úgy érzem, nem is mindig sikerül...
Ja, egyébként szépen begyógyult Ármin köldökcsonkja, ma indul a mosható nadrágpelenka projekt, ha majd érdekel valakit, szívesen tudósítok az eredményről (akár fényképekkel is, és a kudarcokról is).

Kép

Kép
enahma

Enahma okosnak nem igazán lehet lenni, csak mindig hallgass az ösztöneidre. Ne aggódj, hogy melletted alszik, én is mind a két lányommal ugyan ezt csináltam. Most Réka alszik velünk. Apa imád hozzá bújni. Az enyéim egyáltalán nem rugdosnak éjszaka, nagyon nyugodtan alszanak. A mostani okosok is azt mondják, hogy jobb a babának, ha az anyával alszik, mert kell neki a közelsége.
Vendég

Enahma,
engem kimondottan érdekel a mosható nadrágpelus.
Amúgy mivel mosod? Valami spéci mosószerrel, vagy sima mosóporral?

Nálunk az első hónapban aludt velem együtt a gyerek, máshogy nem bírtam volna. 1 hónapos kora óta alszik a kiságyában, külön szobában, de babaőrrel így azonnal meghallom ha valami van. :)
Vendég

Enahma,ezen még ne parázz,mert egy 2 hetes babát nem hiszem hogy hozzálehetne akármihez is szokatni. Ezt későbbre értettem. Az első hetekbe én is mellettem altattam, ez teljesen normális neked is könnyebb,meg a babának is jó. Aztán jött az hogy csak a babakocsiba volt hajlandó elaludni,itthon ordított még akkor is ha a kezembe volt. Ez kb6 hétig tartott aztán szépen megszokja majd a ti bioritmosotokat és meglátod hamar alkalmazkodik majd ő is. Legalábbis nálunk így ment mindkét gyereknél. Voltatok már vele sétálni??

Kép
Kép
josi

Enahma! Egy ekkora babát még nem lehet elkényeztetni, borsózik a hátam az "ezzel elkényezteted azt a gyereket" beszólásokat. Miért elkényeztetés az, ha a pici gyerek jogosan az anyjára vágyik, vele szeretne lenni, és mindezt csak azért, mert az anya jelenti neki a biztonságot ebben a számára kiismerhetetlen világban. Ne aggódj, ha most a hordozóban szeret aludni úgy hogy ringatod, nem azt jelenti, hogy még 3 évesen is úgy fog csak elaludni, tapasztalat :) Jogos az igény a ringatásra, a hasadban kilenc hónapig ringattad folyamatosan, ez hiányzik neki. 9 hónapig hallotta minden egyes szívverésedet, folyamatosan veled volt, most miért kéne elvárni tőle, hogy egyedül aludjon távol az anyukájától? Csak gondolj bele az ő helyzetébe, próbáld az ő szemével nézni a világot. Hidd el, hamar rájössz arra, hogy miért csinál úgy, ahogy éppen csinál a baba. Igazán jól nevelni csak úgy lehet, ha elősegíted a kötődést, azt pedig csak úgy lehet, ha nem "taszítod" el magadtól, ha azt igényli, hogy veled aludjon, akkor hagyd, hogy veled aludjon, ha ringatásra vágyik, akkor ringasd (tudom mit beszélek, Dani másfél éves koráig csak a kezemben volt hajlandó elaludni, ringatva!!! aztán magától leszokott róla). Nagyon hamar elmúlik ez az időszak, most a baba legyen az első :)
Egy könyvben (Az éjszakai gondoskodás) olvastam egy nagyon jó és találó mondatot, nem tudom, hogy volt pontosan, de a lényege az volt, hogy inkább most éjszakázzunk a gyerekkel, amíg kicsi, minthogy nagykorában okozzon álmatlan éjszakákat. Ha most megszokja, hogy benned bízhatsz, te mindig ott vagy neki, ha valami baja van, ha tudja, hogy rád számíthat, akkor később, ha már nagy lesz, akkor is hozzád fog fordulni, nem a barátaihoz, ha bajban lesz, és azért ez nem mindegy.
Bocs, nem akartam túlpszichologizálni a dolgot, remélem nem haragszol érte.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy majd az ő felnőtt életére nagy hatással lesz az, hogy ő milyen körülmények között nőtt fel!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Köszi a megnyugtatást. :)
áfi: akkor majd átadom a pelus-tapasztalatokat. Egyébként szódabikarbónával mostam ki őket, és ecettel öblítettem (csakúgy, mint az összes babaruhát először - most együtt mosom a saját cuccainkkal őket, itt két evőkanál szódab. mellé teszek egy evőkanál mosóport és öblítőnek ecetet (1 deci 10%-os) pár csepp illóolajjal).
Kakis cuccal is volt már dolgom: ezt is szódab-val és ecettel mostam, de a kakifolt részben megmaradt - na, akkor kiteregettem a napra, ahogy tanácsolták, és a négy ruhából kettőből teljesen kiszedte a nap a foltot :shock: kettőből meg annyira megfakította, hogy a köv. mosás után eltűnt. Ezt a pelusokhoz ajánlották kakifolt ellen, de a gyerekruháknál is bevált. Eléggé meglepett a hatékonysága. Hiába, a jó kis napocska... :)

josi: voltunk sétálni, Ármin nem aludt el a kocsiban, nézelődött, az elején még sírt is. Egyébként ma éjjel szuperül aludt, ennek az is lehet az oka, hogy radikálisan lecsökkentettem a szoba hőmérsékletét. Most is hűvös van, a gyerek alszik is rendesen. Rázás nélkül. :) De azért ez még nem jelent semmit...

dadomi: igen, én is gondoltam ilyesmiket, meg hát egyszerűen nincs szívem "kirúgni" az ágyunkból. Arról nem is szólva, hogy én sem tudnék elaludni, ha nem szuszogna ott. :)

Kép

Kép
enahma

én először paprikafolta hallottam a napot,de aztán használom már minden folthoz :lol:
Komolyan,szerintem is nagyon hatásos.
enahma,ezzel így vagyok én is,valahogy megnyugtat,és jobbat alszom,ha hallot gyerkőceim szuszogását :wink:
Vendég

bocsi,az hallom akart lenni :)
Vendég

Enahma,
és honnan lehet beszerezni ekkora mennyiségű szódabikarbónát? Én még csak 2-5 dekás kiszerelésben láttam a boltokban, gondolom te nem onnan veszed.
És ha ecettel öblítesz és benn teregetsz, nem lesz nagyon büdös a lakásban?
Nekem amúgy nagyon szimpatikus ez a biomama stílus (szépen asszem környezettudatos viselkedésnek hívják) csak nem tudom mit hogyan merre meddig.
Vendég

Áfi mikor lesz nálatok keresztelő? Vagy már volt? :oops:
Vendég

Most vasárnap (27-én) volt :D
Gyönyörű volt tényleg! Van is róla képem, de a lelkészünk nem biztos hogy örülne ha egy nyílt internetes fórumon találná magát, ezért nem tettem képet. :P
Vendég

nem is meséltél róla... :cry:
Szép volt? Kik lettek Barnus keresztszülei?
Nálunk úgy néz ki,áprilisban lesz a névadó.
Vendég

Nagyon szép volt, tényleg!
Barnus keresztszülei a férjem 2 barátja lett, és mivel egyiknek sincs mégcsak kósza barátnője sem, így egyikük hugát elhívtuk keresztanyának hogy az is legyen a gyereknek. Amúgy jól jártunk, mert nagyon kedves lányról van szó. :)
Az istentisztelet elején lezajlott a keresztelő, utána Barnust kivittem és elaltattam mert nagyon nyűgös volt, és együtt bementünk a szomszéd terembe a gyermekistentiszteletre amit végig is aludt, de én nagyon élveztem. A többiek persze illedelmesen bennmaradtak a felnőtt szertartáson. Egyszerre lett végük, akkor átmentünk a falu egyetlen éttermébe ahol meg volt rendelve az ebédünk, nem voltunk sokan csak nagyszülők, mi szülők, a 2 gyerkőc, és a keresztszülők. Megebédeltünk, volt meseszép torta is, és tulajdonképpen ennyi :D

A torta:
Kép
Vendég

Áfi ez így is volt szép,mi más kellett volna még?? :wink:
Vendég

[quote="áfonyaaa"]E írta:áfonyaaanahma,
és honnan lehet beszerezni ekkora mennyiségű szódabikarbónát? Én még csak 2-5 dekás kiszerelésben láttam a boltokban, gondolom te nem onnan veszed.
És ha ecettel öblítesz és benn teregetsz, nem lesz nagyon büdös a lakásban?
Nekem amúgy nagyon szimpatikus ez a biomama stílus (szépen asszem környezettudatos viselkedésnek hívják) csak nem tudom mit hogyan merre meddig.

Nekem a gyógyszertárat ajánlották tippnek, és tényleg, még itt a pálfai patikában is tudnak adni - ált. kimérik 20 dekás zacsikba, úgy árulják, de ha előre szólsz, hoznak 1 kg-os kiszerelésben. Igaz, rám kissé furán néztek, amikor mondtam, hogy mosni szeretnék vele...

Ami az ecetet illeti: én is rettegtem a szagától, főleg, mivel pelenkaáztatásra-fertőtlenítésre is ezt ajánlják. De - a nap mellett itt ért a második baromi nagy döbbenet - SEMMI szaga nincs öblítőként (áztatóként még nem tudom, ma du. állítom elő az első áztatóvizet, majd jelentek, hogy mi volt), sőt, ha illóolajat csepegtetek bele, akkor azt lehet érezni a ruhákon, nagyon finoman.
Az ecet azért is jó, mert 1. fertőtlenít 2. jobban kioldja a mosószert a ruhákból, 3. nem tömíti el a textíliák szálait (ami törülközőknél kifejezetten jó nedvszívást eredményez) és 4. kalgonizálja is a mosógépet. :D
((Tudod, és "a mosógép is tovább ééééééééél!")) :lol:

Kép

Kép
enahma

Ja, és áfi, úgy beleennék abba a tortába... NYAMM... pedig nem vagyok édesszájú...

Kép

Kép
enahma

Tegnap előtt ledöbbentem egy kicsit. Evelinért voltunk az oviban, babakocsit az ovi udvarába toltam, Rékát kivettem és bementünk Evéért. A csomagtartóban volt kenyér, egy csomag gumicukorka (apa nagyon szereti és nasinak szoktam venni). Mire felöltöztettem Evelint addigra valamelyik gyerkőc kilopta a cukrot a babakocsi csomagtartójából. Csöppet kiakadtam, hogy csinálhat ilyen egy pici gyerkőc?
Vendég

Rékababa! A mai világban én már nem csodálkozok semmin. Pedagógus voltamból biztosan mondhatom, hogy ott a legnagyobb felelős a szülő, rengeteg dolog múlik a nevelésen. Hidd el, ne a gyereket hibáztasd!

Képzeljétek, ma voltunk reggel az ortopéd orvosnál, ugye már 3 hete éjjel-nappal rajta van a cipőcske az Oli lábán, hogy helyrehozza és a doki azt mondta nagyon szépen helyrejött 3 hét alatt. Nem is állított semmit rajta, 2 hétig még éjszakánként rá kell adjam, de nappal már nem kell. Nagyon örültem, hogy ilyen hamar megoldódott, mert sokan azt mesélték, hogy hónapokig rajta volt a babán. Ezt így hamar el is felejtjük, nem mintha bármi gondot okozott volna.

Kép
timesz

áfi: újabb helyzetjelentés mosható pelenka-ügyben: az áztatóvödörnek sincs ecetszaga, pedig nem légmentesen zárható, hanem billenős tetejű.
Eddig egy alkalommal sem áztunk át, a bugyor a ded fenekén csak kicsit nagyobb, mint az eldobhatóssal. Feneke egyelőre nem pirosodik, nem nyűgösebb, bár ez a pelus melegebb a fenekén, így jobban oda kell figyelnünk a hőmérsékletre, mivel Ármin nem szereti a meleget.

timesz: nagyszerű! Jó, hogy azért vannak olyan dolgok is, amelyek könnyedén rendbe jönnek! :)

rékababa: örülj neki, hogy nem a babakocsit lopták el - pár napja ilyet is hallottam. :?

Kép

Kép
enahma

Enahma,
köszi az infókat, várom a további tudósítást!
Ha lesz időd (és van technikai felszereltséged) teszel nekem képet a mosható pelusról? Akár Ármin popsijával együtt :wink:
Rékababa,
fuhh, hát az ovisok még nemigen tudják hogy az lopás. Persze csúnya dolog, és biztos én is kibuktam volna a dolgon, megértelek komolyan.
Vendég

hali,megjöttünk Bajáról,hatalmas élmény volt,ne tudjátok meg :evil:
Kilenc körül értünk oda,főnököm aláírt mindent,majd a főtéren álltunk meg,Elizát megetettem a kocsiban,majd bevetettük magunkat az oep-hez.
Sorszámot húztam,nyolcan voltak elöttem. Gyerekek jól elvoltak,csak már én voltam ideges a várakozástól. Ügyintéző nagyon ari volt,főleg,mikor közölte,hogy ez így nem oké,hiányzik pár nulla a foglalkoztatói ig.-ról-mivel ugye Eliza elött sem dolgoztam-. Visszaadott mindent,vagy menjek le ismét,vagy postázzam le.
A tgyást is későn kaptam meg a hülyeségük miatt...
Kimentem,felhívtam a könyvelőt,hogy ő mit mond: mondta,mit írjak be,de ők is símán beírhatták volna,mivel ugye eddig is tőlük kaptam a "fizetésem".
Mindegy,beírtam,visszamentem,ismét sorszámot húztam,ekkor már negyed tizenkettő volt,délig volt ügyfélfogadás,és az autómata szerint 9-en voltak elöttem. :twisted:
Zoli elment sétálni a gyerkőcökkel,én meg vártam a soromra.
Mikor én következtem,meglátott a hapi,és közölte,hogy még sokan vannak ám,nem kellett volna visszajönnöm,mindjárt vége az ügyf.fogadásnak. NNa,ekkor nagyon elöntött a méreg. Közöltem vele,hogy nem ezért jöttem le két gyerekkel,és,ha már itt vagyok,elintézem és kész.
Kérdezte,hogy lett kitöltve a papír,mondtam,hogy idejött a főnököm,felhívtuk a könyvelőt,aki mondta,mit írjak még be. erre ő,hogy én abba nem írhattam volna bele,stb...Mondtam,ha a főnököm írta volna,akkor nem tudnák elolvasni. És egyébként is,ha a papírokból vlami hiányzik,akkor azt nekik kell beszerezniük,nem ugráltathatják az ügyfelet.(ezt olyanvalaki mondta,aki hasonló munkát végez).
Mindegy,megcsinálta. Erre elkezdett a bunkóságai után jópofizni,hogy milyen szép neve van a kislánynak,stb...
Azt hittem,ráborítom a pultot :twisted:
Délben végeztem.
Úgyhogy tök jó napom volt!!!
Mindegy,utána ettünk egy jót,és a kocsi is készen lett a szerelőnél,mire hazaértünk :D (az árát hagyjuk :? )
Vendég

na,a vége eléggé érthetetlen:mielött Bajára mentünk,a mi kocsinkat vittük szd-ra szerelőhöz,és anyuéval mentünk le Bajára
Vendég

Cseriani,
a bürokrácia már csak ilyen :evil: :evil: :evil:
De tényleg felháborító hogy 2 kisgyerekkel te ugrálsz. Nem lehetett volna ezt postai úton elrendezni?
Vendég

de,el lehetett volna..csak a tgyást is úgy intéztük-Zoli akkor is lennt volt,de akkor sem tetszett nekik valami-így postai úton értekeztünk,ezért tgyást csak december elején kaptam először(októberben kellett volna),hála a postának és a lassú ügyintézésnek. Ezért gondoltuk,hogy lemegyünk,akkor minden ok lesz,meg kirándulunk is egyet :wink:
Vendég

Cseriani, ezt még olvasni is bosszantó volt... :evil:
Rékbababa, én is felháborodtam volna. Szerintem egy oviskorú gyerekkel már meg lehet értetni, hogy nem vesszük el, ami nem a miénk... Timesz, szerintem is jócskán a szülők felelőssége az ilyesmi.
Enahma, klassz lehet ez a biotechnika! Minden elismerésem. :D
(Ármin a mai napig köztünk alszik... 8) :wink: )
Vendég

tudod Emma,az volt a legrosszabb az egészben,hogy tiszta hülyének nézik a másikat :cry:
Az ilyenen nagyon fel tudom magam bosszantani :twisted:
Vendég

Na már megint be vagyunk zárva.........esik az eső :( . Banoed,merre jársz? Remélem minden rendbe veletek!!
Móni,apukád jól van?

Kép
Kép
josi

Helyzetjelentés a pelenkafrontról: az 1. mosás után a kakifoltok a pelenkán 40 fokon mosva 2 kanál szódab. és 1 kanál mosópor + ecet következtében 90%-ban eltűntek, kitettem a cuccost száradni a nyitott, de fedett verandára, ahol 99%-ban eltűntek a foltok. A nagyon durván összekent pelusokon látszik csak egy pici, világossárga elszíneződés, főleg a varrásnál.
Már az ecetes öblítés elég jól kezelte a kakifoltokat, ráadásul tök szagtalan volt: se ecet, se kakiszag nem volt a fürdőben.
A pelenkázás maga semmivel több időt nem vesz igénybe.
A fényképezőgép elemei feltöltődtek, innentől fotodokumentációt készítek a pelenkákról... :)

Kép

Kép
enahma

Kérjük a fotódokut, Enahma! :lol:
Énárminom kakafoltjait semmiféle mosópor nem szedi ki normálisan... Lehet én is áttérek erre a moshatós variációra? :roll:
Vendég

Josi, köszi az érdeklődést! Minden áldott nap be-benézek ide, és nem is az idő, hanem az energia hiányzik az íráshoz. A fáradtságom most csúcsosodik, igen keveset alszom éjjel, nappal meg a nagyommal is foglalkozni kell, ugye...De majd csak túljutunk ezen is. Kisasszony ma 5 hetes, a kórházi 3290-hez képest ma este 4340-et mértünk:-)Szépen kikerekedett, próbál már mosolyogni, bár néha még kis fintor lesz belőle, szemlélődő kisokos baba.
Remélem, mindenki jól van, influenza elkerüli a társaságot! Enahma, minden elismerésem ezzel a pelenka-dologgal kapcsolatban!(is)

Kép
Kép
banoed

Halihó! De eltünt ma mindenki! Mindenki nyüglődik ebben az időben? Mi legalábbis nagyon a fogunkkal, az éjszaka megint 1,5 óránként fennt volt, és hőemelkedése is volt a fogától , nagyon szenvedett és sírt szegénykém.

Lányok, ha a popsiban mérem a testhőmérsékletét le kell vonnom 0,5-öt? Olinak 37,8 volt popsiban, akkor az 37,3-nak felel meg, vagyis hőemelkedés??!! :shock:

Kép
timesz

Timesz,igen le kell vonni 0,5-öt,de a 37,3 nem gond.Én úgy tudom,hogy 37,5-ig nincs hőemelkedés egy ennyi idős babánál. Véletlenül nem ébredés után mérted?De 38-ig(levonás után)semmi képpen nem adnék lázcsillapítót.

Kép
Kép
josi

Timesz! A mi gyerekdokink azt mondta, hogy egy éves koráig nem igazán kell levonni a 0,5-öt, tehát ha popsiban 38,5-öt mérsz, nyugodtan lehet már lázcsillapítózni.

dadomi

na,ez is mindenkinél más..nálunk is le kell vonni.
Timi ha az öledbe ülteted nyugodtan mérheted neki már hónaljban,Elizának már a két hónapos szuri után így mértem.
Nekünk azt mondták,hogy hónaljban mérve 37.5-ig ne tegyek semmit,38 fölött adjak lázcsillapítót,39 fölött meg már fürdőztessem is.
Vendég

Fú, hosszú volt ez a mai nap - egész nap alig aludt 1-2 órát(!), most meg már három órája alszik... Félek, hogy hosszú lesz ez az éjszaka - az előző eléggé az volt.
Jó lenne már aludni 4-5 órát egyhuzamban... :wink:
A pelusokról meg a pelenkázásról csináltam jó pár képet, de most nincs türelmem lekicsinyíteni őket, meg ilyesmi: alig várom, hogy Ármin felébredjen, megszoptatom, és behullok az ágyba...
Viszont nagy hír, hogy mi is megindultunk fölfelé, de még hogy! 4530 grammosak vagyunk :) pedig egy hete még a születési 4310-et sem ütöttük meg. Úgy tűnik, van tejem - fejéskor örülök, ha 10-20 millit ki tudok szivattyúzni magamból... :)

((Új para: miért nem alszik a gyerek? Lehet már 2-3 hetesen is hasfájós?))

Kép

Kép
enahma

Enahma,
lehet. :? De a kólika jellegzetessége a vígasztalhatatlan sírás. Ha csak nem alszik, az még nem hasfájósság. Remélem nem is lesz az. Nagyon nagyon xar dolog.
Vendég

Eliza vasa jó lett,viszont enyhén emelkedett a májfunkciója :?
Ennek két oka lehet:egyik,hogy olyan valamit ettem,ami nála kicsit nagyobb májműködést eredményezett,a másik,hogy volt egy kis vírusfertőzése. Három hónap múlva ismét vérvétel emiatt,de a doktornéni szerint ne aggódjak,csak minimális az emelkedés...
Az én torokleoltásom is negatív,úgyhogy szerintem én kaptam el a vírust,és Elizába átment a tejcin
Vendég

Sziasztok!
Jo pár napja nem voltam,de olvasgattalak titeket csak nem volt idöm irni!

Josi!
Köszi apu már jobban van.
Pénteken haza hozták a szekszárdi korházba.
Kellett volna maradnia pécsen szanatoriumba még kb 3 hetet,de mivel nem voltunk a közelébe a mütétkor meg a katéterezésnél eléggé megviselte a dolog aztán inkább szekszárdra hozzatta magát.
Itt most jobban érzi magát mert ö is meg anyu is korházi dolgozó volt aztán sokan ismerik. :)

Képzeljétek már 24 hetes vagyok,ma reggel Mirko annyit ficergett,pedig este szokott reggel sose. :lol: :lol: [/b]
Vendég

Enahma! Én már több, mint egy éve nem igazán alszom 4-5 órát egyhuzira :? Pedig rámférne igazán. A nem alvásnak sok oka lehet, ha a hasa fáj, akkor sír kegyetlenül, és húzza fel a lábait. Szerencsére nekem egyik sem volt az a kimondott hasfájós, Dani egyszer üvöltötte át az éjszakát, este 10-től hajnali 4-ig, semmi nem használt, aztán többet nem csinált ilyet. Dominik kicsit volt hasfájós, de nem mindig, aztán rájöttem, hogy a csukláskor adott citromlé okozza nála ezt, ezért többet nem kapott, nem is fájt a pocija :D
Most már majd egyre többet lesz ébren Ármin két etetés között, és ez teljesen normális, a gyerekek alvásigénye sem egyforma, valaki még 6 hetesen is alszik szinte egész nap, valaki meg szinte semmit nem alszik. Ha túlfárad az sem jó, mert akkor sem tud nyugodtan aludni. A legfőbb oknak még azt is szokták mondani a nem vagy nehezen alvásra, hogy a rengeteg ingert, az új információkat nehezen dologozza fel a kis agyuk, és ezért zaklatott az alvásuk. Ekkora babának még minden új. Vannak olyan babák akik a napi feszültséget egy esti kiadós sírással vezetik le, és akármit csinálsz, nem tudod megnyugtatni, aztán egyszercsak ez is elmúlik.

Cseriani! Miért nem árultad el a dokitoknak, hogy esténként keversz egy kis pálinkát a tejcibe, hogy jobban aludjon Eliza??? :lol: :lol: :lol: :lol: Akkor nem csodálkozott volna a májfunkcióján! :wink:

dadomi

dadomi most miért buktatsz le? :oops: :lol:
Tudod,az inyét kenegetem pálinkával,lehet az a baj?
Lehet nem kellene egy nap 1 dl pálinkát az inyére kennem? :roll: :lol: :wink:
Vendég

Hát az az 1 dl, amit az ínyére kensz nem lenne gond, ha a másik 1 dl-t naponta nem öntenéd a torkába! :wink: :lol: :lol: :lol:

Nincs kedve valakinek szakdolit írni helyettem? :shock: Nagyon nem akaródzik hozzá a kedvem, és két hónap múlva le kell adni, sehogy nem állok vele :oops:
De jó, atomerőmű próba lesz mindjárt, Domi tuti felébred rá :evil:

dadomi

Ja, első mondat Cserianinak szól:)

dadomi

dadomiMegírom a szakdogádat:twisted: . De jövőre , akkor te írd meg az enyémet. A Téma: Szilikongumi szerkezetek mechanikai vizsgálatának összehasonlítása végeselemes szimulációval Előre is köszi :D :D :D
Vendég

Devcsa! Köszi, de ez nem lenne jó csere :wink: Az én témám egy vállalat gazdálkodásának, pénzügyi és vagyoni helyzetének elemzése. Nekem ez azért jobban hangzik :D Csak annnnnnnnnnnnyyyyyiiiiiiiiiiiiiiiraaaaaa nincs kedvem hozzá :( :( :( , nincs kedvem írni, meg gondolkodni :shock:
Valaki más esetleg? :wink: Gyerekfelügyeletet vállalok a dolgozatírás idejére :lol:

dadomi

:( Pedig már kezdtem megörülni !
Vendég

Devcsa! A saját szakdolimra is elborzadva gondolok, de a te szakdolid témája, hát elég szörnyen hangzik, sőt nagyon-nagyon!!! :P

Gyökértömtek ma egy fogam, és most van a képem olyan állapotban, hogy mindjárt kimegy belőle a zsibbadás, és tök sz.r :( Jövő héten egy másik fogamat is gyökérkezelni kell :(
Másnak is ennyire tönkretette a fogait a terhesség?

Jól ráérek doliírás közben, mi? :wink: De ti érdekesebbek vagytok :lol: :lol: :lol:

dadomi

No, akkor itt a pelusbemutató. Az itt szereplő pelenkák mind magyar gyártmányok (Monapel). Van kanadaim is, azok legközelebb (Kushies).

Kép All in one pelenka (külső és belső egyben)

Kép Előkészített pelenka (betéttel)

Kép Pelusbelső Árminon

Kép Már a külső is fennvan

Kép Készen vagyunk!

És a két legdurvábban kakis darab 40 fokos szódab-s mosás és napmentes, de külső teregetés után:

Kép Mosott pelus

Kép

Kép
enahma

Devcsa,
király lesz a szakdolid!!!
Kép

Enahma,
köszi a bemutatót. Én tök máshogy képzeltem el a mosható pelust. Én azt hittem pont olyan mint a papírpelenka, csak mosható. Erre kiderül hogy van külső meg belső. Még sosem láttam ilyet. Ha nem Pálfán laknál hanem mondjuk Pakson, tuti elugranék egyszer megnézni.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?