Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi!
Szerintem ide is jöhet, hogy mi a jó babakocsi titka, mert engem is nagyon érdekel! (és gondolom minden elsőgyerekest) Kép Amúgy nálam egy fontos szempont lesz, hogy egyenes derékkal tudjuk tolni a férjem is meg én is, mert mindketten elég magasak vagyunk, és a normál konyhaasztalt is mindig megszenvedem, ha gyúrok rajta, mert nekem nagyon alacsony.

Üdv!
Nóri
norcee

sziasztok!

Melinda, egyenlőre csak megköszönni tudom:-)

Bence 4900g és 58 cm
Panka 8410g és 71 cm.
Tanácsadáson voltunk, Bence szurit is kapott, most nagyon nyűgös, kapott fájdalomcsillapítót, most itt gagyog az ölemben.

nagyon fáradt vok.

Erika, kövezz meg, ha ma sem válaszolok neked!
:-)))))

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Ma sikerült a 2. vizeletgyűjtő zacsiba belepisilnie Lottinak, igaz, 30 ml sikerült csak. Remélem elég lesz.
Holnaő megyünk a sportorvosiba, szemészetre, a Kocka doktornőhöz, és be szeretném adni a pisikét is a laborba.
8-ra kell menni (időpontot kellett kérni!), így holnap reggel ébresztés lesz a lánynak. Szerintem nem fog örülni neki.

Évi! Üdv, gratula a 3 gyerekhez! Az ikrek simán születtek vagy császárral? Jó kis súlyuk volt.

jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Anita,köszönöm a gratulációt!A gyerekek a Karolina oviba járnak alsovároson,ami több szempontból is nagyon jó,pl:kevesen vannak egy csoportban,nagyon jó pedagogusok vannak és kb:30m-re van töllünk

Gabi3:Látom te még az elején vagy!Bármi lehet belőlle,akár 3 pinduri is!
GRATULA!!!:-)

Szedem:Téged a sors küldött a chat-re,azóta áldom a neved!:-))

GIGI1:köszi,jól sikerűlt az első nap...sőt túl jól,mikor hazaértünk a gyerekek vissza akartak menni az oviba.
A mák pedig tényleg jó!Csongornak a sok mákos tészta teljesen rendbe rakta a vérképét.

Gabriella:Igen,spontán jöttek és hárman voltak,de a 10.hét körűl a harmadik baba "ellaposodott"Ezért is lett Blanka
Könnyű volt velük,nagyon jó babák voltak.A rendszeresség náluk is és Blankánál is beválik.

Karmen:mennyi időd van még?

Lara:Hangának kistestvér mikor várható?:-)

mozgalmas volt a mai nap,megyek szundítani
sziasztok!
Éva
Losoncziné Róth Éva

Melinda,mi is a Kocka doktornőhöz járunk.Nagyon jó ,megbízható és aranyos csak sokat kell várni.
Sok sikert a holnaphoz
szia :Éva
Losoncziné Róth Éva

Sziasztok!

Nóri!
Írtam neked mélt, segélykérőt... Előre is köszi a választ!

Anita
fanita

Sziasztok!

Ma ment volna Beni először oviba. Szeptember 1-től rendeltük meg neki a kaját az oviban. De nagyon bealudtak Bálinttal (fél 10-kor keltek fel). Ha Balu felkelt volna időben, akkor Benit is felébresztem. De így? Szóval itthon maradtunk. Délben elmentünk az oviba a kajáért, mert 1 nappal korábban kell lemondani a kaját ha nem kérjük.

Éva!
Örülök neki, hogy jól érezték a gyerekek magukat az óvodában!Kép Délben hozod őket haza, vagy alvás után? A Karolinában vegyes csoportok vannak, v. külön van kiscsoport, középső, nagycsoport? Az tényleg lényeges szempont, hogy közel legyen az ovi! Nagyon jó hogy ilyen közel laktok az óvodához, pláne így 3 gyerekkel.

Lara!
A Pöttöm azért jobb pelus, mint a Baby dry.

Angi!
Én is rátaláltam már az EBAY-ra. A szállítást hogy oldják meg? Mennyit fizettetek a szállításért?

Szilvi!
Most Peg Perego Sherpa kocsink van, szerencsére jó nagy "terepjáró" kerekekkel. Nekünk most ez nagyon kellett, mert építkezés kellős közepén álltunk mikor született Bálint. A kertünkben ha eső volt térdig jártunk a sárban, télen jól tudtam tolni a hatalmas hóban is, most a térkövet rakják le az udvarunkban, most a sóderban, és a homokban mászkálunk lassan 2 hete. Ababakocsi bírja a strapát.
Benivel is egy 3 funkciós P. Peregonk volt Classic vázzal. Már nem emlékszem a nevére.

Karmen!
Nagyon jól néz ki a táblázat! A mi gyerekorvosunk a Hegedűs Ágnes.

Melinda!
Ma én is vettem 3 pisigyűjtő zacsit.Holnap próbálkozunk pisit gyűjteni...

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Nóri: Összeszedem minden gondolatomat és leírom a főbb szempontokat.

Éva: Gabi3 és a Gabriella egy és ugyanaz! Kép Most váom a másodikat, de én nem szeretnék kettőt sem hármat egyszerre. Építkezés kellős közepén. Ez igen 3 lettek volna!

Banita: Máris lóg az oviból Beni?Kép

Karmen: Mi is a Hegedűs Ági nénihez járunk!

Ma megyünk megnézni a babót odabenn!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni pisigyüjtés ügyben. Szeretném, ha megírnátok, hogy nektek milyen módszerrel sikerült a fiúktól pisit gyüjteni, mert mi már 2 zacsit elhasználtunk, de az első próbálkozásnál melléfolyt, a 2. alkalomnál pedig kaki is került a zacsiba.

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Ha összegyűjtitek a jó babakocsi szempontjait, akkor légyszi' nekem is küldjétek el, vagy tegyétek publikussá. Igaz, hogy itt, most nem túl sok a kezdő kismama, de úgy gondolom ez hasznos info lehet mindenki számára.

Előre is köszi.
Gabici
gabici

Sziasztok!

Dani dokinénije is Hegedűs ÁGnes.

Kriszti:Én úgy csináltam,hogy a kis kukiját meg a zacsit beletettem a zacskóba s rá kellett ragasztanom a kis hasára az egészet.Este raktam rá,s hajnalban néztem meg addigra volt benne elég.S nekem a dokinéni azt mondta sokat itassam de nálunk ez mondjuk nem jött be,mert nem kellett neki a tejcin kívül semmi.Kép
Én naív először csak a kis kukiját tettem a zacsiba s persze,hogy nem ment bele semmi...
Nekem így sikerült.(megjegyzem nekünk azért mindig könnyebb mint a lányos anyáknak) Kép

Gabi3:köszi az infot kúp ügyben.

Enikővel mi lehet?

Pussz!

Erika
erika76

Éva! Ha a szülésre gondolsz, akkor még sok idöm van. Még csak 17 hetes terhes vagyok. Mi a feltétel az ovihoz, mert mi is gondoltuk hogy jó lenne ha oda járna. Nekünk még messze se lenne.

Akit érdekel új babakocsi, most láttam a szept. kismamában a CAM Apollo csak 30e Ft! Szerintem mi is ilyet tipust veszünk majd, nekem nagyon tetszik. Lara is dicsérte.

Hü ez a vizeletgyüjtés nem tünik egyszerünek, föleg lányoknál nem. Ez rutin vizsgálat, vagy csak azoktól kérik, ahol beteg a baba?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Általában, ha semmi gond nincs, akkor egy éves korban kell pisit gyüjteni. Mi úgy csináltuk, hogy adtam a Flónak inni, majd egy jó fél óra múlva le a pelust, bevonultunk a kisszobába és műanyag pohárral a kezemben vártam az eredményt. Árgus szemmel figyeltem mikor jön a pisi. Lara a kádban folyatta a vizet hasonló módszerrel.

Flóra mostanában csak paradicsomot hajlandó reggelire fogyasztani.

természetesen közzéteszem egy jó babakocsi tulajdonságait.

Erika: Szívesen.Kép

Gabi3
inecsg

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gabi3!
Az évenkénti rákszűrés alkalmával 7000 Ft (+ UH, vizsgálat), babavárás alatt 5000 Ft (ha jól emlékszem, UH, vizsgálat). Ő mondta, hogy nem császárra készülünk, de természetesen nagyobb az esély rá. Lili azért lett császáros, mert nagyon korán megrepedt a burok, egyáltalán nem akartam tágulni még az oxitocinnal sem és már nem akart tovább kockáztatni a doki. A Gellén csak akkor vág, ha már tényleg muszály, kérni meg szerintem egyáltalán nem lehet nála a császárt. Le is nyelné egybe azt a kismamát aki ilyet akarna Kép Kép Kép!

Legyetek jók!
Éva(vevike)
vevike

Melinda, persze h elég, még kevesebb is (SZVSZ).

Anita! A sógórnőmék kint élnek, és hozták nekünk haza. TEhát sztem nem megoldott másik orszáégból, de ha tudtok németül, írj nekik, mit mondanak. Még, ha több ezer is a postaktsg, akkr is megérheti egy-egy dolog.

.:Angi:.
angiszeged

Vevike:Tényleg jó drága a Gellén. Én sem tertom jó megoldásnak a kérésre császárt.

Gabi3
inecsg

Lányok!
Kérlek soroljátok fel nekem a Szegeden található kismamis ruhaboltokat (én csak a tesco-t, corá-t, brendont meg a mixáltüzletházast tudom), mert EGYETLEN nacim se jön rám, csak a szabadidő, így most abban megyek tanítani, mert a ruháim meg még nagyon bővek, meg ahhoz cipő kell, de nacihoz sporcipőben is tudok nyomulni, és abban sokkal jobban érzem magam.
Előre is köszi!

Nóri
norcee

Eleonóra! Az Oskola utcán van egy üzlet, kifejezetten kismamaruhabolt. Le kell menni, egy virágüzlettel egy helyen van. És a Micimackóban láttam szuper kismamarucikat. A Brendonban nagyon drágák, és bénák voltak annakidején, mikor én néztem.

angiszeged

itt vannak a jó babakocsi tulajdonságai:

-Könnyű legyen, 5-10kg-ig. A közlekedés miatt, nem midnig segítenek a buszon le illetve fel.
-Elég széles legyen a belseje,hogy később is beleférjen a babó, még ha be is van öltözteve.
-A háttámláját legalább 3 fokozatba lehessen dönteni. Teljesen fekvő, félig ülő, teljesen ülő.
-A kerekei nagyok legyenek és az elsők bolygósíthatók(könnyebb kanyarodni és a boltban közlekedni), az természetes,hogy a hátsókat lehessen fékezni.
-Lábzsák és esővédő is legyen hozzá. Az esővédő általában nincs minden kocsihoz, de lehet külön pár ezer forintért kapni.
-Legyen nagy bevásárló kosár alul(de tényleg nagy legyen), sok minden elfér benne. Táska vagy gyerek játék, homokozó készlet.
-Ha lehet a huzata levehető és mosható legyen. Meg kell nézni, hogyan kell levenni a huzatát, mert a mi Graconkat majdnem szét kell szerelni.
-Kicsire összecsukható legyen.
-Vízlepergető legyen a külső huzat.
-Esetleg legyen hozzászerelhető bébi autósülés. (Fontos,hogy hozzá lehessen szerelni ,mert csak így biztonságos.)
-A tolókarnak nem muszály irányváltoztatósnak lennie, mert ha szemből fúj a szél rá lehet tenni az esővédőt. Ha magas vagy válassz olyan magasságú kocsit ami kényelmes, azért nem kell állíthatónak lennie.
-Jó ha a kerék nem fatengelyes, egy kis rugó vagy más alakalmatosság legyen rajta, amitől nem ráz annyira a kocsi, ha rossz az út.
-Az sem mindegy,hogy milyen a háttámla rögzítése. A kengyeles vagy hevederes megoldás igaz, hogy lehetővé teszi a fokozat mentes állíthatóságot, de tapasztalatból beszélek, hogy az el is tud szakadni.
-Ötpontos öv is jó ha van rajta.
Számítani lehet ár hogy egy babakocsival nem tudjátok megoldani 2 éves korig. Mert egy idő után nagy lesz az első kocsi. Utána egy kisebb ún. sport kocsit lehet pár ezerért venni. Ezek nagyrésze kicsi kerékkel rendelkezik. De vannak olyan kocsik amelyek a babakocsik és a sportkocsik között vannak. (Graco Mirage XL/ City Sport)Annál néhány szempont:
-A háttámla 2 fokozatú legyen és merevített.
-5 pontos öv.
-Legyen valami napfényvédő rajta.

Ha van valakinek még ötlete írjon hozzá!Természetesen ha valamelyiket nem tudja az a kocsi, amit kinéztél attól még vedd meg!

Gabi3
inecsg

Kriszta: Tegnap délután a Fecskeutcában láttalak benneteket!
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nóri!
Kismamaruha van még a Micimackóban is és épp most találtam a Plazaban egy ilyen XL-es szerű butikot, ahol viszont kismamaruhákat is láttam! És a La Halle-ban is rábukkantam egy kismama gondolára (tábla is jelzi), bár az aktuális választék elég gyér volt, de hátha bővül.
De a szegedi mamik biztosan többet tudnak segíteni.
Egyébként még mindig számolgatok, majd jelentkezem!

Anita
fanita

Angi!
Köszi! A Micimackó a kolesztól a tesco felé vezető úton van?

Gabi!
Köszi! Messze vagyunk még a babakocsivásárlástól, mert téli babaként ugyse az lesz az első, hogy sétálni menjünk, szóval még semmit nem néztem ki, hanem információkat gyüjtök.
Szivesen várok konkrét márkákat!

Anita neked is köszi! Várom, hogy jelentkezz, addig is írok...

Nóri
norcee

Mi úgy vettünk pisit Lottustól (apa ötlete alapján), hogy ráraktuk a zacsit, le a pelust, lefektettük a csajszit és a kezébe adtunk egy üveg teát. Megitta, és jött a pisike rövidesen.

A vizeletvizsgálat eredménye 4-re lett meg, biztos jó, de semmit nem értek a leletből.

A Kocka doktornő tényleg nagyon ari volt, alig vártunk. Semmi gond nincs Lottussal. De mivel én szemüveges vagyok (és erősen rövidlátó), évente kell majd vinni kontrollra.

Ja, a reggelünk elég érdekes volt. 5-kor ébredt a csajszi, és majdnem hétig virgonckodott (semmi baja nem volt), mikor már majdnem készen voltunk az indulásra, elaludt. Úgy kellett "felrázni".
Persze a tízórai után 11-től aludt 3/4 2-ig, és 5 óta megint alszik.

Nóri! Én a Mix üzletházban (emeleten) vettem egy jó kismama cuccot (nadrág+blúz) magamnak anno, és nem is volt drága.

Gabi3! Jól összegyűjtötted a kocsik tulajdonságait.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Nóri:jÓ kis bolt van a volt alabárdos éttermmel majdnem szemben.

Erika
erika76

Gabi3! Igen, erre én is rájöttem hogy a babakocsi tolókarja nem mindegy milyen magas. Nos, eddig amit láttam kocsit (mozeskosaras nem érdekel) és elég magas volt az min. 50e Ft volt. Most remélem az Apollo elég magas lesz, 2 hét múlva nézzük meg, akkor jön a boltba. De tartok töle, hogy a végén csak emiatt kell egy vagyont kiadni a kocsiért.

ma kérdeztem meg, kissé tartottam töle, hogy a kórházban összeszedtem valamit, negativ lett a hüvelyváladék tenyésztésem! Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Eleonóra! Igen az az! És én is ott tudtam venni egy nagyon klassz, pocakbetétes, kényelmes, szürke nacit. Illetve az Oskola utcán (az Alabárdossal szemben).

angiszeged

Sziasztok!
Az elöbb rengeteget írtam,de mikor a végére értem lefagyott a gépem(Nagyon dühös lettem!)

Karolina oviról:A nyitvatartás:fél 7-fél 5-ig
Mi 8-16-ig vagyunk,amit a gyerekek keveselnek.Ma a dada közőlte velem kikérés után,hogy a csemeték nem akarnak haza jönni.A jelentkezésnek nincs feltétele.Felvételi beszélgetés van a szülőknek.Azt,hogy mi alapján döntenek nem tudom.Nekünk az volt a szerencsénk,hogy már az előző évben is jeleztük,hogy idén jönni szeretnénk.Jelenleg 2 kicsi,1 középső és 2 nagy csoport van.Karmen,ha tényleg jönni szeretnétek beszéljetek a vezetővel minnél hamarabb.

Vízeletgyüjtő zacsi témában nagyon sok tapasztalatom van!Nálunk az vált be legjobban,ha a zacsi felrakása után a hasuk aljára langyos vízes vattát raktunk.A lázas gyereknél pedig fenékbe mérés előtt raktuk fel a zacsit,ami elég hamar megtelt.(Néha mással is)
sziasztok:Éva
Losoncziné Róth Éva

Sziasztok,

Kismamarucik: Brendon (szerintem vannak nagyon klasszak, de csak 1-1 db, en ott vettem nagyon jo gatyokat)
Micimacko,
La Halle (Plaza)De meg eleg kicsi a valasztek
Oskola ucca
Mix uzlethaz emelete Mikszath K. ucca Mars ter felol

A Cam Apollo nagyon jo kis kocsi.
Asszem nem vizszintezheto.
Vizszintes babakocs:::
nem tom miert kell vizszintesnek lenni, amikor az autos hordozok sem azok? Jazminnal is es Simcinel is a kisagyunk meg volt emelve mindig az elso 2-3 honapban a bukas miatt.
Jazminnal Vizszintes kocsink volt az elejen.
Simci Jazmin mostani kocsijat orokolte, igy mar egybol olyan kocsiba kerult, ami nem vizszintezheto.

Semmikeppen nem vennek mozeskosarasat, megha teli a baba, akkor sem. A labzsak az nem art ha van, bar be is lehet takarni vastag takaroval a babot.
Nagy kereku legyen aranylag es nagyon jo, ha az elso kerek bolygosithato.
A 2 iranybol valo tolhatosag is nagyon jo, csak az olyan kocsi eleg draga. A Peg Peregonak van allithato karu kocsija.
Moshato huzat es strapabiro szinu. Mert amikor mar eszegetnek a babok, akkor osszetudjak jol kenni.

ezeket nezzetek meg

www.camspa.it ezek is szuperek
www.neonato.it Simcinek ilyen van, nagyon jo
www.pegperego.it nagyon jok
www.abcdesign.de ezek aranylak olcsobbak, Jazminnak most ilyen van, kis sportkocsi
a graco cimet nem tom, talan www.gracobaby.com ??? ezek is bnagyon szepek,
es meg a www.bebecomfort.com ortok is jok

mindenkeppen ezek kozul erdemes valasztani, mert eleg profi mindegyik, igaz az aruk is.

En azt ajanlanam magamnak, ha most szulnek eloszor, hogy kapjak kolcson kocsit, v. vmi nagyon olcsot venni. Es kozben rajon az ember, mire is van szuksege. Mert ugye ugy is lehet jarni, mint Szilvi, hogy par het alatt kinotte a klassz kocsit a babo. Jazmin 1. kocsija 1 hasznalt PP volt, amiben elveszett a 2,5 kilojaval.

Nem tudja vki, hogy atesverfellepo milyen kocsira szerelheto?

g.
gabomamo

Sziasztok!

Hát mi is bénáztunk ma a vizeletgyűjtéssel. 3 zacsit használtunk el, abból 2 kakis lett, 1 pedig gondolom félrecsúszott, mert a pelus tiszta pisi volt, a zacsiban meg egy csepp se volt! Holnap megint veszek zacsit, és tovább próbálkozunk. (Benivel szerencsére az 1 éves kontrollvizsgálatra nem kellett pisit gyűjtenünk...)

Ma már volt Beni oviban, reggel alig tudtuk felkelteni, nem tudom meddig aludt volna. (Bálint negyed 9-ig aludt.)

Karmen!
Szerintem a 3 funkciós babakocsi egyik előnye, hogy amíg kicsi a baba nem háttal van neked (ahogy tolod a kocsit, "belátsz" a babához). Én még most is jobban szeretem, hogyha velem szemben ül Bálint, pedig már 1 éves. A mi Peg Peregonkat meg lehetne fordítani (két irányból tolható), de így jobban szeretem. Van egy kis kerekű sportkocsink, abban a menetiránynak megfelelően ül Balu.

Most biztos sokan nem adtok nekem igazat, de azok a babakocsik, amire hordozót lehet illeszteni nem mindenkinél válnak be (sajnos ezt előre nem lehet tudni). Egy ismerősünknek volt ilyen, és a baba nem aludt benne olyan jókat, mint az én gyerekeim a teljesen vízszintes babakocsiban, ami végülis olyan, mint egy kiságy. Arról meg nem is beszélve, hogy azok a hordozók, amit rá lehet csatlakoztatni a babakocsikra elég kicsik, hamar kinövik a babák. Még azok is, akik nem nőnek olyan hihetetlen gyors ütemben (mint egyesek...). A mi hordozónkat Bálint a mai napig használja, pedig már elmúlt 1 éves. Hordozóból érdemes olyat választani, ami jó széles, hogy minél tovább használhassa a baba.

Kép

Kép

Kép
banita

Gabó: Én utána néztem a testvér fellépőknek. A Micimackóban van egy ami a mi Graco Mirage-unkra tuti jó. Meg kell nézni. 14 ezer pengőbe kerül. Sima fellépő és kész. Olyan amit a hátsó kerék tengelye mellett lévő áthidalóra lehet szerelni. A Faktumban olyan van, amire rá is lehet ülni, de az nagyon nagy szerintem. Ezt a kocsi két függőleges áthidalójáhor lehet csatlakoztatni. Az is ennyibe kerül. Meg kell nézni és rápróbálni a kocsira.

Megnéztük a kistesót ma. úgy fickánsozott hogy az csak na. Flóra is megnézte, meg a Papája is. Teljesen jók a méretei. Megnéztem Flóra ilyen idősen éppen csak fele ekkora volt.

Szerintem az Oskola utcai kismama bolt tök jó, csak kicsit drága. Énis ott vettem magamnak egyetlen kantáros nacimat. De most lesz még egy. Kép

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Anita,

szerintem jokat irtal, mindenki a tapasztalatait irja le. Szerintem a babakocsira rakhato hordozo idetlenul nez ki es en nemtom mi az ertelme? Miert nem lehet a kocsiba rakni a babot 1bol? Te tudod?

Gabi,

koszi, megnezem oket. A baj az, hogy a mi Neonatonk esernyore csukhato, nemtom van-e vizszintes osszekottetese a kerekeknek, bar biztos.

g.
gabomamo

Sziasztok!
Csak nagyon gyorsan.....
Mi is a gyermekkórház vendégszeretetét élveztük sajna a múlt héten!!! Bogi hányt és majdnem kiszáradt pedig az első hányástól számítva 1,5 óra múlva, már a kórházban voltunk. Ki volt kötözve, több, mint 2 napig, mert infúziót kapott. Én meg ott bőgtem a kiságya mellet, mint egy hülyegyerek!!!KépKépKépVele voltam vévig!! Azóta tök anyás. Nem bír máshogy elaludni, csak velem. Olyan szar! Nem az a szar, hogy anyás, hanem, az hogy eddig nem volt az, és muszáj mellette aludni, mert különben ordít! Még 1 hónap van a sulimból, ezt ki kéne bírni, nekem is és Neki is. De nem megy. Most is át jöttem Szegedre, de anyukám már hívott, hogy húzzak haza, mert Bogi kiabál értem!!!
Most mit csináljak??? Holnap (csüti) megyek haza!! Már most lelkiismeretfurdalásom van,hogy a gyerek ordít otthon, én meg Szegeden vagyok. De ahhoz, hogy később megéljünk,kell ez a rohadt papír nekem, basszus!!!Sőt!! Na mindegy, most jól összejöt!!!
Remélem Ti azért jól vagytok!!
Puszika

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gabó:A kocsira rögzíthető hordozó akkor jó,ha elaludt a kocsiban a babó és így nem kell felébreszteni. Neküünk többször bejött. Felvinni igaz nehezebb, de kényelmesebb, mellette vihetsz még egy csomagot, vagy foghatod a tesó kezét.

Enikő: Gyors gyógyulást Boginak! Szegény nagyon megkínozták.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Lányok, köszi minden infot! Tényleg kitettetek magatokért a kismamaruha, babakocsi és egyéb kellékek ügyében.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Sziasztok!

Gabi3:a múltkor amikor találkoztunk,te ugye olyan babakocsival voltál mint a Laráéknak van.?

Enikő: puszika Boginak,ó nagyon rossz lehetett mindkettőtöknek!Képolyan útálatos ez a kikötözés,Zsófi is rakott fel egy ilyen képet Pankáról,szörnyű!Vigyázz magadra.

Puszi Mindenkinek!

Erika
erika76

Sziasztok!

Én még nem szóltam bele a babakocsis dologba! Én annó Lilivel 16 ezerért vettem Eichorn (talán) 2 funkciós babakocsit. Ennek nagyok a kerekei, fém vázas, olyan mint a régi babakocsik, de azt hiszem nagyon jól választottam. A baba magasan ül benne, nagyon jó a rugózása, minden úton el lehet tolni. Egyedüli hátránya hogy a buszra biztos nem rakod fel, de én egyébként is szivesebben vittem Lilit is és Annát is kenguruba, ha el kellett menni a városba. Nagyon nagy a kosara alul, bevásárlásnál szuper (több liter tej, 6 ásványvíz, 6 l mosószer + az apróságok). 3 pozícióba dönthető a támlája, bár nálunk egyiknél se jött be a félig ülő helyzet. Annát úgy vittem egy időbe, amikor még nem tudott ülni, de feküdni sem akart, hogy a babakocsiba beletettem a hordozót (még az is elfért benne). Kicsit hülyének néztek, de ő nagyon jól elvolt, és ha netán elaludt, akkor felvittem mindenestől. Úgy elnézegetem a babakocsikat amik mostanában vannak, de én még most sem cserélném el ezt olyan "babakocsicsodákra" :-) :-) Hát nekem ennyi a hozzáfűznivalóm a témához. Kép Kép Kép

Na legyetek jók!
Éva(vevike)
vevike

Erika: Nekünk Graconk van az nem olyan,mint Laráéké. Ma láttalak benneteket a Keresztöltésen, mi a csirkésnél voltunk benn. kár hogy nem tudtunk beszélgetni. Kép Mire kijöttünk már nagyon messze jártatok.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen alaposan kitárgyaltátok a babakocsikat, meg a boltokat. Valószínűleg pénteken körbejárjuk őket, és aztán leírom a friss tapasztalataimat.

Voltam ma a Kajtárnál, vett kenetet, de így ránézésre nem látott semmi gubancot. A méhszájam is cx3000-et kapott, szóval dolgozhatok, meg ilyesmi, csak persze ő is óvott, hogy pihenjek, meg ha van valami, akkor azonnal menjek. APF-m is jó lett 30 (normál érték a papíromon 8-80) meg 1.0 MOM (normál 0.027-2.7). (Bejött, hogy egy csöppet se foglalkoztam vele, kb. egy hónapja volt a vérvétel, és azóta volt olyan hét, hogy még csak eszembe se jutott, hogy valyon mi lesz az eredménye.) Genetikai UH-m meg szept. 17. a klikán.

Enikő!
Te ugye vajdasági vagy? És merre élsz? Csak azért, mert én is vajdaságból jöttem, Kishegyesről.

Nóri
norcee

Ma találkoztunk a szülésznőmmel. Tök véletlenül összefutottunk. Teljesen el volt ájulva a Flótól. Meg persze a kistesótól. Mondtam is neki, hogy írjon be a naptárába április elejére. Kép

Nóri: Várjuk éleménybeszámolódat a babakocsiktól és bababoltok helyzetéről. Kép

Többiek befagytak? Kép Én kezdek nagyon fázni. Útálom a telet!

Flóra megtanult szívószállal inni. A Burger Kingben elleste az egyik kislánytól,hogy kell és már tudta is. Nagyon büszke vagyok rá.Kép A túró gombócot még most sem szereti. Kép

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

lányok!
ma eltörtem a kezem,ezért sajna egy darabig nem tudok írni.Mindenki vigyázzon magára és a családra,majd gyogyultan jelentkezem
:-(
sziasztok!
Éva
Losoncziné Róth Éva

Sziasztok!

Gabi3: Hétfőn tényleg jártunk a Fecske utcában. A kaktuszház még készül, most éppen a garázsépítéssel igyekszünk, mert ez fontosabb. Elkészült Gergő szobájának kifestése is, hamarosan már nálunk is lehet talizni.

Erika: Köszi a pisigyüjtési ötletet, ma sikeresen leküzdöttük ezt az akadályt. Sajnos a kis törperősünk tegnap este belázasodott és ma mennünk kellett az orvoshoz. A piros torkon kívül nincs más baja, kicsit bágyadt, fáradékony és étvágytalan de egy kívánatos banánnak sosem tud ellenállni.

A mi babakocsinknak van mózeskosara és sportkocsi része is. Én azért választottam ezt, mert Gergő télen volt kicsi és remekül ki tudtuk használni a mózeskosarat. Amióta tud ülni már csak a sportkocsi részét használjuk. Nekem is szempont volt a nagy kerék, a ringathatóság, a csomagtartó, a mosható és vízlepergető huzat.

JÓ éjt!

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Képzeljétek, ma a TÁKISZnál találkoztam Zsófival, és láttam Bencét és Pankát is! Nagyon édesek és álmosak voltak (legalábbis annak tűntek.)

Éva!
Nagyon sajnállak, ez, gondolom, nem hiányzott... Lesz segítséged?

Enikő!
Nagyon sajnállak mindkettőtöket! Fő, hogy Bogi jobban legyen! Nagyon jó volt neki, hogy mellette voltál, talán te rosszabbul is érezted magad, mint ő...

Kriszti!
Milyen típusú kocsitok van?

Nóri!
Genetikai uh-ra aKajtár kért neked időpontot?

Egyébként attól tartok, nehéz kálváriát kezdtem el... A GYED lejárta után egyszerűen elfelejtettem beadni a GYES-igénylést, így ma, amikor a sulihoz kértem a GYESről szóló igazolást, csak néztek rám kérdő tekintettel. Szerintem hülyeség, hogy egy alanyi jogon járó támogatásért, ami GYED után is automatikusan következik, megint a bürokrácia útvesztőiben kelljen tévelyegni. Szerintem képezzen kivételt az, aki a GYED lejárta után visszamegy dolgozni, és jelezze az "illetékes" szervek felé.
A nagyobb gáz, hogy a TB-nél a munkáltatóm után is érdeklődnek, amely minden valószínűség szerint jogutód nélkül megszűnt vmikor az utóbbi két év folyamán, amiről én persze egy árva hivatalos papírt sem kaptam... Most ezután is kezdhetek nyomozni, és már körvonalazódik egy nem túl törvényes megoldás (megtaláltam az alapítvány vezetőjének a feleségét, aki hajlandó egy visszadátumozott munkáltatói nyilatkozatot aláírni és lepecsételni...)
No és mindennek tetejébe tuti, hogy hétfőre, a beiratkozáshoz nem bírok vinni igazolást a még nem is iktatott Gyes-emről - remélem, empatikusak lesznek és várnak, különben pengethetem ki a majd' 100000 froncsit.
Ne haragudjatok, hogy ilyen részletes voltam, de nagyon kétségbe vagyok esve és nagyon dühös vagyok.

Ráadásul Marci ma kis élete szerintem legkatasztrofálisabb napját produkálta, már az apukája és én is a tettlegesség bevetését fontolgattuk... Talán a közelgő melegfront...

Sziasztok!

Anita
fanita

Sziasztok!

Nálunk most nagyon alvós volt mindkét gyerek. Szerencsére ma én vittem Benit oviba, így nem kellett ébreszteni, magától kelt fel 8-kor. Mikor hazaértünk az oviból Bálintot lefektettem. Fél 10-től 12-ig aludt, du. meg fél 4-től 6-ig (de csak arra kelt fel, hogy megjött a nagymama, és Benit ébresztgette). Beni 2-től 6-ig aludt, és nagyon nehezen tudtuk felkelteni. Bálint fél 9-kor aludt el este, Beni meg negyed tízkor.

Éva!
Hogy tört el a kezed? Mit csináltál? Szegénykém, most elég nehéz lehet neked! Gyógyulj meg mielőbb!Kép

Gabi3!
Nekünk nem volt fontos, hogy a hordozót a babakocsira csatlakoztassuk, mert ha Bálint elaludt a babakocsiban (ez sűrűn előfordult), akkor betoltam a teraszra, és kész.

Enikő!
Szegeden volt Bogi kórházban? Most már jól van? Szerintem ez természetes, hogy most ennyire anyás lett, biztos nagyon megviselte szegényt a kórház. Legyél türelmes, biztos szépen lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Kép

Kép

Kép
banita

Anita,

bosszanto, hogy mennyit alszanak a gyerkoceid! Kép Kép Kép Mi a titka? Bar en i s tudok 1-2 otletet: palinkas cumi, maktea Kép
Jazminnal ugy allunk, hogy 2 napot alszik nappal, 2 napot nem v. 2-3 naponta 1 nap kimarad. Berakom a kisagyba es uvolt, de ugy torkaszakadtabol. Hagyom fel oraig, hatha . Ilyenkor van, hogy elalszik, de van, hogy nem.
Ma fel ora utan kivettem a kisagybol es megpuszilt.
Az egyik baratnom mondta, hogy az o lanya is masfel 2 eves kora korul nem aludt nappal, utana ujra visszaszokott.

g.
gabomamo

Sziasztok!
Eleonóra! KépKépKép SZijjjja!! Igen én palicsi vagyok, de Szegeden élek. Illetve itt is ott is!KépKépKép Te hogy kerültél át Mo-ra??? Mikorra várod törpét? A párod is Vajdasági?

BAnita:Igen Szegeden voltunk a gyerekkórházba. Nagyon rendesek voltak a dokik is és az ápolónők is. Le a kalappal előttük. Bogit is maximálisan ellátták és az én lelkemet is ápolták Kép Ezentúl bármi lesz, rögtön oda viszem Bogicát!!Remélem nem lesz rá szükség sosem, de azért jó tudni, hogy jó kezekben van a gyerkőc ha valami éri...... Már másnap jól volt BOgi evett és ivott is rendesen, sőt széklete is volt minden nap, de vigyáztak rá és benttartották pár napig. Én türelmes vagyok és nem zavar, hogy anyás lett, mert szivesen altatom el, nem az a baj, hanem, hogy nem lehetek mindig vele, mert iskolába járok. Nem tudjuk megoldani, hogy átjöjjön velem Szegedre, mert anya nem tud átjönni. Másra meg nem merem bízni. De nemsoká vége a sulinak úgyhogy bízom benne, hogy addig kihúzzuk, utána meg úgyis együtt leszünk KépKép

L-né Éva: Nem ismerlek. Szia Kép Jobbulást. Hogy történt a kéztörés ??? Vigyázz magadra!

Most a pasimnál vagyok innen netezek.Nagylelkűen megengedte Kép Rendes! Kép
Pussz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Anita:
Az alvás miatt maximálisan irigy vagyok!!!!KépKépKép
MI ha 4-szer kelünk, az már jó éjszaka!De már nem is untatlak benneteket ezzel
Képzeljétek Vanda olyan ügyi, megengedi, hogy megmossuk a fogacskáit. Tetszik neki.
Pedig féltem tőle.
SAjna most sem tudok irni, mert szereli a nyomtatót.
Nina
nina74

Sziasztok!

Fanita: Men semmi dolgok ezek. Már előre félek nekem merre kell mejd szaladgálnom a tb-s szerződés miatt.

Éva: Gyógyulj meg gyorsan!

Banita: Nekünk azért volt jó a hordozó, mert a harmadikra kell felcipelni a babót. Kép Nem semmi alvókájuk van a fiúknak!

GAbi3 (10+1)
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?