Új privát üzeneted érkezett!

ja, elfelejtettem írni, hogy a GYEDdel és a GYÁSsal szenvedek még mindig...
Vendég

Márti, lehet hülye vagyok ehhez, de nem 180nap biztosítottnak kell lenned, hogy kapjál pénzt rendesen? Nem tudom mennyire számít a részmunkaidő és 3 hónap.

Kép
Kép

Kép
Kép
vikike_

Amit kapnál pénzt, hogy egyetemista vagy vagy főiskolás az asszem csak huszon valahányezer forint, szóval éjjél meg mi :roll: ? Még szerencse, hogy párod dolgozik, bár azért jobb lenne ha többet kapna az ember lánya is. Szar az egész.

Kép
Kép

Kép
Kép
vikike_

Viki, én se vágom, ezen szenvedek 1 hete, próbálok rájönni, mert nem akarom, h mikor eljutok a TB-hez, elküldjenek vmi hülyeséggel, pedig lehet, hogy jogosult lennék rá... :? De nem értem, amit legutoljára írtál, h
"Amit kapnál pénzt, hogy egyetemista vagy vagy főiskolás az asszem csak huszon valahányezer forint" ez mi? :)
Vendég

Ezt mindenképp kapod mert ez jár, az egyik ismerősöm is fősulis, nem dolgozott és ennyit kap. A gyesnek felel meg ha jól tudom. Szóval gyedet csak akkor kapsz ha 180 napra biztosított vagy( fél évet legalább dolgoztál). Én legalábbis így tudom. Viszont szülés után is kapsz pízt, egyszeri anyasági támogatás és annak idején 60ezer forintot kaptam.

Kép
Kép

Kép
Kép
vikike_

jaja kábé én is ezeket tudtam meg, csak azért vagyok szomorú, mert a védőnőm még az elején azt mondta, tuti kapok gyedet is, mert az egyetem biztosítási időnek számít... :( Jövő csütörtökön ha minden igaz megyek kórházi uh-ra (ha keresztanyám addig meggyógyul és megy dolgozni) és hazafelé bemegyek a tb-hez. Már jó lenne tudni, hogy mi van, mivel az egyetemről is kell igazolás, ha mégis kapok... Az ismerősöd mennyire ment utána ezeknek?Neki nem mondták, hogy kaphat gyedet? Vagy lerázták? :?
Bocs hogy ezzel pakolom tele a fórumot, mindig lelombozódok az ilyenektől, pedig olyan fincsi ebédet-vacsit főztem :D
Vendég

A TBs témához nem tudok érdemben mit hozzászólni... esetleg prószáld meg a MÁKot is... Hátha mákod lesz. :)
Vendég

a MÁK ügyintéző aranyos volt, de nem hozzájuk tartozik, nem tudja... :D Titababa kép???
Vendég

A gyermekgondozási díj megállapításának feltételei:

"Gyeremekgondozási díjra jogosult az a biztosított személy, tehát az apuka vagy az anyuka, aki a gyeremekgondozási díj igénylését a gyermeket szülő anya esetén a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, továbbá a terhességi -gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt szűnt meg (feltéve, hogy a terhességi gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennálása alatt keletkezett és a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt), és a gyermeket saját háztartásában neveli."

A gyeremekgondozási díj összege a naptári napi átlagkereset 70%-a, de legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a (2006-ban 87.500ft).

Kép
Kép

Kép
Kép
vikike_

Majd megkérdezem az ismerősőm, hogy nála mi volt és irok majd.

Titababa kép :D ? Én is várom már!!!!!!
vikike_

Márti most jut eszembe, hogy én oviban dolgoztam és van egy anyuka aki a tb.-nél dolgozik, majd iwiwen tudok nála csak érdeklődni ha úgy jó neked. Mennyire sűrgös?

Kép
Kép

Kép
Kép
vikike_

Ja, 1000 bocs (és egy anyamedve). :D
Titababa képet 6 után tudok feltenni, előtt lesz még egy nagyobb lélegzetű melóm. :?
Vendég

Sziasztok!

Szilvi!Örülök,hogy minden rendben van Veletek!Titababára én is kivi vagyok! :D

Vikike!Jó,hogy jelentkeztél!Már mindenki nagyon hiányolt! :wink:

Márti!Én sajnos nem tudom,hogy mi a helyzet ha valaki babát vár és egyetemista is!A másik topicban nem tudnak Neked segíteni?(Itt mellettünk,amit Te indítottál.)
Vendég

Ki gondolná, hogy az összes ügyfélnek pont pénteken akad tennivalója... Nincs ezeknek családjuk?!?!?!?!?! :twisted:
Vendég

Jajj,most lapoztam vissza,és látom,hogy vannak képek Leviről!Nagyon aranyos! :D Mindegyik kép tetszik!!Szerencsére Martinka nem nyitogatja a szekrényajtókat,és nem huzogatja a fiókokat,bár lehet,hogy később még rájön,hogy ott is lehet rakodni! :D Egyedül az a fogantyú van leszedve,ami a CD-khez,DVD-khez"vezet". :D
Vendég

Szilvi!Ma hány óráig kell dolgoznod?Mikortól fogsz táppénzre menni?
Vendég

Hova érdemesebb menni: Rossmann vagy DM?
Gondoltam, holnap egy kis vásárlós túrát csinálok. Elverem a maradék pénzem. :lol:
Vendég

Alexa
Ma 10ig vagyok, mert helyettesítek. A kezdő kollégát még nem lehet egyedül hagyni. :)
Április 1-jével szeretnék táppénzre menni, persze, ha Titababának is van kedve addig dolgozni. RL már március 1-el szeretne otthon látni. :?
Vendég

Szilvi, menj a főutcára, ott egymás segében találod a 2 konkurens boltot :D

Viki, naggyon imádnálak, ha gyorsan megkérdeznéd nekem az anyukát, aztán akár át is irányíthatod hozzám, hogy ne kelljen közvetíteni... :D kössszi!!!

Alexa, az a topik nem igazán sikeres, vagy nincs egyetemista babázó, vagy nemtom... :D
Vendég

Sziasztok!

Szilvi
Nem bánnám, ha ikrek lennének, így "csak egyszer" kellene végigcsinálni ezt a herce-hurcát és egy kalap alatt lenne két gyerkőc. :D :D
Gratulálok Titababához! Kész férfi. És egy héttel nagyobb a koránál? :shock: ez igen! :wink: :lol:
Drága doktorunk megint hozta a formáját? :D

Ani
Nekem az első babakocsi nagyon tetszik, de az ára miatt a riasztót is be kell szereltetni a biztonság kedvéért. :wink: :lol: :lol:

Krixta
Nagyon sajnálom a malackádat! :cry: Az ilyen pici állat is nagyon az emberhez tud nőni.
Amikor voltak halaim én azokat is nagyon tudtam sajnálni amikor pusztult belőlük. Úgyhogy egy pillanatig se gondold, hogy valaki bolondnak néz, hogy megsiratod!

Tand
Köszi, hogy leírtad az ismerősödet. Ez már felér a csodával!
Jól esik, ha írtok ilyeneket, erőt meritek belőlük. Segít felkészülni lelkileg az előttünk álló hónapokra.

Alexa
Édi Martin baba!

Chrissy
Minő hurkák! Meg kell zabálni! :D

Vikike
Benne vagyok a minitaliban nagy pocakkal! :wink: :lol:
Aranyos ahogy Levi elaludt a szőnyegen. Én is mindig Halász Juditot hallgattam gyerekkoromban.

Ildi
Sajnálom a herpeszt! Kellemetlen lehet. Nekem még szerencsére soha nem volt, de anyukámnak szokott lenni és meg szokott vele szenvedni. :(
Megírod a titkos kislány nevet? Vagy nagyon titkos? :wink: :)

Vicuska
Hogy vannak a tüszőcskék?

Márti
Nagyon szépen kerekedsz! Szép a pocid! :D
bessy76

Szilvi

Elmult 6 óra! :lol: Titababa képet kérünk :wink: :lol:
bessy76

Tudom, hogy elmúlt 6 óra, félig megborult svájc.... Most oltom a tüzet. :) Ígérem, gyors leszek. :D
Vendég

Márti írtam az ismerősömnek iwiwre, már csak a választ várjuk! Szólok ha írt.

Kép
Kép

Kép
Kép
vikike_

Titababa képet kérünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép
Kép

Kép
Kép
vikike_

Vikike!
Nekem van bergon babakocsim,állítható a kar,meg minden rajta!
Nekem nagyon bejön ez a kocsi! :D
Át lehet alakítani sportbabakocsivá is!
Én a neten vettem,Pestről le is hozta nekem a srác!
Szinte vadonat új volt,pár hónapot használták,még garancia is volt rá!
Ja 30ezer volt!

KépKép
KépKép
andesz78

Azt hittem elmegy a maradék hajam..... Végre vége... (legalábbis remélem)
No, megszállom a szkennert. :D
Vendég

Akkor a várva várt Titababa-képek. :)

19. hetesen:
Kép

20. hetesen, épp relaxál :D :
Kép

Az elrejtett kukac (meg egy talpacska):
Kép

Titababa-UFÓ :D :
Kép
Vendég

Vikike
Jók a képet, a földön alvós nagyon szupi!!! :)
Az ajtókikötözés egész jó ötlet.
Vendég

http://www.babavilagnet.hu/?q=bevkocsi&cs=4
Vendég

Április 19-én lesz a budapesti vásárközpontban bababörze.
Vendég

Szilvi, köszi!
Nagyon cuki Titababa :D , milyen szépen látszik a kis gerince. Lassan mehetsz haza nem?

Andesz neked is köszi a kocsi infót, a kistesónál le akarom cserélni ami most van mert nem túl széles a fekvő felülete a bergoné meg úgy tudom, hogy széles, szóval kényelmesebb a bébinek :D .

Kép
Kép

Kép
Kép
vikike_

Vikike
Szeritem addig hatszor megőszülök, mire hazajutok... :?
Annyi meló van még..... Egy része marad az éjszakásra....
Vendég

Látom a fényt az alagút végén!!! De miért dudál?!?!?!?!?!?!?!
Vendég

Ani
Azta, ti aztán bevásároltatok. :) Szép dolgokat találtatok!
Vendég

Szilvi, nagyon szép Titababa, jók a képek. Teccik a fütyis kép. Örülök hogy minden rendben veletek.
Köszi, :) letudtuk eccerre, nagyon örülök. Rengeteg dolgot kell még vennünk, most hogy láttam az üzletbe mik is vannak.

madiani

Na, még nem alszom így elolvastalak benneteket.

Tand, hát babaüzletbe csak a Babyoutlet-be voltunk. Ott mindent megvettünk. Tényleg nagyon jó, persze ezeket mind használtan is megtudod venni. Vannak leértékelt cuccok is, jókat ki lehet fogni (természetesen olcsóbban).

Ildi kiváncsian várom a gyerekkorod óta tervezett nevet. :)

Chrissy, hu de megpuszilgatnám, kis husis. :)

Márti, a pénzes GYED-es mizériához nem tudok mit hozzáfűzni. Ehez nem értek.

Bessy, végül azt a kocsit nem is néztük meg. (talán jobb is :) az ára meg a súlya miatt is).

Ma nagyon sokat mocorog Roni, talán ő is izgul mint az anyukája. ?

madiani

Ani
Titababa is csinálja a műsort. :D

No, elzúzok haza, már így is túlórába estem. :?
Akkor, hétfőn folyt. köv. Mindenkinek nagyon szép hétvégét!!!
Vendég

Jó reggelt!

Viki, nagyon köszi! :)

Szilvi, Titababa nagyon jól látszik!! :D

Ani, légyszi írd meg, mennyit fizettél ezekért!!! Nagyon tetszenek, lehet elmegyünk mi is.

Bessy, neked is kösssziii 8) :mrgreen:
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Márti, szívesen leírom külön-külön ha kell, de sztem így egyszerübb:

www.babayoutlet.hu

Asszem a neten nincscsenek fenn az értékcsökkent cuccok, de az üzletbe elég sok van (kisebb nagyobb hibákkal).

Jah és a kiscipő a neten 4890,- ért van, mi 3500,-ért vettük (apa meglátta és nem tudta ott hagyni) Különben én meg egy ágynemű huzat szettel voltam így (kispárna, takaró huzat, rácsvédő, baldachin 7000,-)

Nem tudom hogy drágák voltak-e mert igazán nem néztem utána elötte. Csak a babakocsit és a babahordót néztem elötte. Természetesen használtan olcsobban hozzájutsz ezekhez a dolgokhoz. (útólag megnéztem)

Remélem nem érzitek úgy hogy nagyzólni akarok ezekkel a dolgokkal. Nem akarok senkit megbántani, de tényleg. Szerncsések vagyunk, a szülők sokat segítenek és nekünk is van erre félrerakott pénzünk. Na nem rizsázok....... remélem megértitek.

:) Tegnap este Roni csuklott, elösször nem tudtam mire véljem a rendszeres rezgést, de aztán rájöttem. :)

madiani

Kösz, Ani! Csuklott? :) tök furi érzés nem? Én mindig késztetést érzek, hogy abbahagyassam szegénnyel, de semmit se tehetek... :D Dehogy nagyzolsz ezzel, hát mindenki mindig felpakolja ide, mit sikerült épp lőnie, hiszen ürölünk neki! :) Nemtom írtam-e, anya azt mondta ne vegyünk már semmit, mert ők még nem vettek semmit Kisatinak, minden más már az ő reszortjuk. Beleegyeztünk :D Bár nincs is már olyan sokminden, még a kistakaró a legdrágább. A nekem kellő cuccokat (mellszívó, ilyenek,) úgyis én veszem...
amúgy lányok, ti hol vettetek mellszívót? Brendonban? Vagy hol lehet még itt fehérváron? :roll:
Vendég

Márti :) köszi nagyon jól esett amit írtál. A csuklása nekem nagyon tetszett, hisz így minden pillanatba éreztem hogy itt van. Olyan aranyos.

Pont írni akartam hogy ma senki nem jön? Nagyon hétvége van. :(

Hát mellszívót nem tudom hol lehet még venni. Bababolt van még kettő (amiről én tudok) egyik a nagy Meki mögött, a másik meg a vágóhídnál. Ott bizti lehet ilyet kapni.
Tényleg milyen mellszívót ajánlotok?

madiani

nekem a védőnő az Aventeset mondta, hogy jó, én mindenképp kézipumpásat akarok. Már az se biztos, hogy akarok-e fejni, valaki állítólag tök jól elvan fejés nélkül is, mivel a mell elvileg (ha van elég tej és minden oké) pont annyit termel mindig, amennyit a baba evett, vagyis amint többet eszik, többet termel és így felesleges leszívni a maradékot. Viszont valakinek meg begyullad így a melle, szóval sztem majd meglátom... Amit montak még, a bimbókiemelő, állítólag azért tök jó, mert összegyűjti az egyik ciciből a kifolydogáló tejet, amíg a másikból szoptatsz, ha akarod el is teheted, de olcsóbb is mint mindig kidobálni a telerakott melltartóbetétet szoptatás után.
Melyik a "nagy " meki? A piactéri vagy az intersparos? :lol:
Vendég

ok, nemigen járok mekibe, max pisilni. Tök vicces, csak besétálok ha arra járok és épp kell, célirányosan be a budiba és ki onnan. Aztán csá. Néha furán néznek rám, ha ilyet csinálok, lehet, hogy nem tetszik nekik?? :lol: :lol: Mostanában a kínaira kattantam rá... :wink:
Vendég

hű, pont 9 hét van hátra! :shock: :shock: :shock: :lol: 8) :wink: :P :) :D :mrgreen: :o
Vendég

Már csak 9 hét? Ripsz ropsz elmegy :)
A kínait én is nagyon csípem, a mekis kaja annyira nem jön be.

madiani

én mindig sült üvegtésztát eszem zöldséggel, vagy szecsuáni marhahúst bambusszal és barnarizzsel... mmmm..... :D hát sztem nem lesz abból 9 hét. Remélem 5-6 azért még igen.
Vendég

ez 2 napon belül a 2. laptető. Nem szándékos!!!! már elfelejtettem, mit kell figyelni... :oops: bocsi... Én Kisati után legalább másfél évig nem lehetek babás, pici a hely!!!!! jaj...
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?