Sziasztok!!
Benettke/ Adrienn!!
Ez lett a barátnőm válasza a homeos topikról és a szerválasztásról:
"..átfutottam, nagy hülyeség, vagy szakmai hiba végülis nincs benne, a gyógyszereket valsz. könyvből másolta be, elírások-hibák vannak jócskán....
Énnekem mindenesetre az a véleményem, hogy ha valaki még soha nem járt homeopata orvosnál, vagy nem végzett el, legalább egy laikustanfolyamot, ne kezdjen el saját szakállára szedni semmit, mert bajt lehet vele csinálni, nem igaz hogy nincs mellékhatása, van, ha nem szakmaszerűen alkalmazzák (pl. az alascony potenciájú szereket nem szabad heteken át szünet nélkül szedni, a magasak szedéséhez meg pláne orvos kell).
Mindenesetre ne ettől a csajtól kérjetek tanácsot azért. ""
Nos!! Ez a "hivatalos" verzió!!De azért természetesen egy csomó mindent szedünk orvosi utasítás nélkül: Stodal, oscillococcinum, stb.
Bár azt tudom, hogy Bea inkább az egykomponensű szereket részesíti előnyben - persze ő tutin ért hozzá.
Nekünk ezek maradnak.
Az alap: csak alacsony potenciájú szereket szabad szedni és rövid ideig. Többihez orvos kell: Okos Ella itt helyben.
Azért leírom, hogy én miket szedtem (Ildinek is ezeket javasoltam):
- szülés után a babának, ha minden rendben volt: Arnica C200 - 1X
3 golyó
- ha komplikáció adódott a babánál (elhúzodó szülés, inkubátorba került, besárgul, nagyon nyugtalan, akkor: Aconit C30 1X 3 golyó (ez jó az anya halálfélelmére is)
- Sima szülés esetén az anyának 24 órán belül: Arnica C 200 3X5 golyó
- gátmetszés, császár, vizelési panasz esetén: StaphysagriaD12 - 7-10 napig 1X5 golyó
-gerincvelőérzéstelenítés esetén: Hypericum D12 - 24órán belül 4X5 golyó
-Szülés előtt fejreállítani a babát: Pulsatilla C200 - 1X 5 golyó
- ha nehezen indul be a tejtermelés, vagy kevés van - Pulsatilla D 12 és Urtica urens D 12 - 2-3 napig 3X 5 golyó
Fogzásra, ha sírós, nyűgös a baba:Camomilla D12
Fogzásra, ha bújós a baba: Pulsatilla D 12
Anno 5 éve én ezt kaptam a barátnőmtől, akiben teljesen megbíztam. Ma már vannak mások is biztos.
De nagyon fontos a homeos szerek alkalmazásánál, ha nem akrjuk elszúrni a hatást (nekem már többször sikerült
)
- műanyag kanállal kell bevenni
- kézzel sem szabad hozzányúlni
- elektromos eszközöktől legalább 1 méterre kell tárolni
- beszedése előtt -után egy óráig nem szabad mentolos dolgot és kávét fogyasztani.
Én a csajoknak müanyag kanállal (amit vittem magammal a szülőszobára) simán beleraktam a szájukba, ahol szépen elolvadtak a golyók és felszívódtak. De természetesen
úgy, hogy a személyzet közül senki ne lássa, mert nem szerettem volna senki okoskodását hallgatni - még most sem annyira elterjedt, hogy ezt szó nélkül elfogadják szerintem.
Ibolya!!!
Encihez gartulálok én is!! De ne bánd, hogy "lazább" lett a lányod. Emlékszem én is végig ilyen maximalista voltam, hogy az 5 -ös volt a saját elvárásom, a négyes sem volt jó. De egy idő után már annyira természetes volt az ötös, hogy örülni sem tudtam neki, így csak bánat ért, ha nem kaptam meg. Nem jó érzés!!! És annyira réár még komolyan venni az életet. Jó, persze anyaként ezt nem mondhatod
Marietta meglátta Gergő képét és rögtön sípákolt " Anya a Sárának is ilyen cicája van!!"
Értekezletet túléltem
, nekem nagyon unalmas volt , pedig csak az első másfél órán voltam jelen. A cél a bemutatkozás volt és hogy elmondjam mit szeretnék.
Szandra!!!
Cumira fel!!!!!!!
Szerintem valami kell minden gyereknek a nyugtatáshoz, csak vannak kis piszkok (mint Edó és az én lányaim
),akik konkrétan a cicit használják erre. Én is nyomkodtam a szájukba, csak ők nem fogadták el!!! Szerintem próbáld meg!!! A fogak milyensége inkább a genetikától függ. Úgysem fog a szájában lógni nappal és éjjel sem, ha elaludt.
Ja!! Benettke!!!
Én emlékszem, hogy Te császárt akartál!!!
(de nem csak ez maradt meg rólad!!!) ehhez képest az EDA nagy lépés. Az én gyávaságom is abban nyilvánult meg, hogy nem mertem volna a gerincemet szúrkálni hagyni
. Szenvedtem is piszkosul a vajúdás alatt, de utána viszont gond nélkül mozogtam, míg EDA-val nem lehet 24 óráig - engem ez is inkább eltántorított. De nem vagyunk egyformák. DE Anett inkább mérvadó ebben a témában, ő kipróbálta mindkettőt
Császár helyett ez EDa lesz, a következő meg már nem
De ha szerncséd van, akkor úgy szülsz mint az Andi és idejük sem lesz beadni, mert olyan gyorsan jön a legéyn!!! Kívánom, hogy ilyen gyors legyen és ne szenvedj sokat - nem törvényszerű
És csajok!!! 5-től síszünet lesz a suliban, itthon leszek, azon a héten összehozhatnánk a játék és ruha börzét