Új privát üzeneted érkezett!

Sofka,

Én és így gondolkodtam, de azért jó, hogy valaki megerősített. Egyébként a Csokigyár isteni volt, jóformán csak csokin éltem - és valahogy így sem sikerült elhíznom egészen addig, amíg terhes nem lettem. No, akkor aztán csak úgy hipp-hopp felugrott 20 kg, amiből 16 hat hónap alatt. De szülés után a 6hetes kontrollon már csak 2kg-mal voltam nehezebb, mint mielőtt terhes lettem Kép pedig 3-5 kg rajtam maradhatott volna.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Heppi, ezért irigyellek. Ma felhúzott a férjem, amolyan négyéves szintű hisztijével. erre muszáj volt megennem némi sárgabaracklekvárt, némi milkacsokit. Pedig nekem az ilyen csemegékre ránéznem sem szabad.
sofka
sofka

Sziasztok!

Ezt le kell írnom, tök jó!
Pedig teljesen reményterlennek indult a napom.

Ma a nagyobbik fiam(2év) csak penetráns viselkedés után volt hajlandó elaludni, utána viszont úgy gondolta, hogy ma már nem ébred fel. Kihúztam a függönyt, felhúztam a rolót, elpakoltam körülötte a szétdobált játékokat, puszikat adtam neki, de nem ébredt. Kínomban melléfektettem az aznap délután legalább harmadszor felébredt kisebbiket(3.5hó). Párat gurgulázott, majd Zsombi kinyitotta a szemét, de még nem látszott tisztának a tekintete. Kicsit féltem, hogy mi lesz az első reakció a kicsi ottlétére, de félálmos darabos mozdulattal megsimogatta! KépKépKép
Vacsikor közölte, hogy együtt akar fürdeni Prücsivel, pedig eddig erre nem hajtott.Kép
Az iszonyúan álmos és fáradt Prücsi pedig amíg Zsombi evésére vártunk számosszor rámosolygott, pedig ezt ma nem nagyon gyakorolta. Kép

Snoopy
snoopy

Én most várom második gyermekemet,és irtó jó hatással voltál a lelkemre leveleddel Snoopy!!!!
Talán nálunk is lesznek ilyen szép napok,s talán nem is kell folyton (titokban)aggódnom a nagyobbik lelkéért és várható reakcióiért.Persze az óvatosság mindíg jól jön.Igaz?
Jó éjt:Lilla
Névtelen

Szia Lilla!

Az óvatosság létszükséglet az első időkben. Mostanra jutottam el addig, hogy egy gyors pisilésre együtt merem őket hagyni.
Az aggódás is fontos, mert jobbnál-jobb megoldások jutnak előre eszedbe a gázos szituk kezelésére.
Nekünk nagyon bejött a Kicsi ajándéka a Nagy számára a kicsi születése alkalmából! (egy matchbox trailer (made is China))Onnantól hajlandó volt ránézni és számolni vele. Mostanra nagyon szereti.

Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Beszámoló rólunk:
Bálint hétfőn befulladt. Addig nem kapott claritine-t, lelkesen flp-ztünk pollen-tablettával. Egy hete folydogált az orra, hétvégén elkezdett köhögni, hétfőről.-keddre jött a Darth Vader-ezés. Előkaptam a claritine-t azóta nem fullad, de továbbra is köhög, ráadásnak már a párom is hőemelkedéses, szóval simán lehet, hogy nem is a parlagfű a ludas.

Ancsi meg elkezdett fogzani, persze jókor, most döntsem el, hogy attól hőemelkedik, vagy azért, mert ő is elkapja a többiektől a nyavaját. Hétfőn kezdett nyálzani, kedden zöldet kakilni, kedd óta nyűgi, tegnap megláttam a fogacskát.

Vettünk neki kiságyat (ikea, azt hiszem kifutó modell, le volt árazva, 8 ezerre), végre elfér kényelmesen. Persze nappal még mindig inkább a babakocsiban alszik.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

A listát még mindig nem tudtam beüzemelni, így én is ide írok!

Még jó, hogy van végre netünk, alig jut rá időm, hogy gép elé üljek!

Persze az időnk nagyrészét nem a lakásban töltjük, amikor meg kicsit itt vagyunk, más dolgom is akadKép
Nagyon sokat csavargunk, és a fél életünket a játszótéren töltjük. Akkora banda van, hogy egy bölcsis-ovis csoport kijönne belőleKép
Nagyon jól el vannak a gyerekek, meg mi anyukák is jól kidumáljuk magunkat!

Tegnap voltunk itt Szolnokon az ünnepi rendezvényeken! Délelőtt Csongi ahogy odaértünk meglátott egy pici pónilovat (éppen lómániában szenved!), ami egy kicsi lovaskocsit húzott maga után. Persze ment vele egy kört! Aztán egy nagyobb pónit, azon meg lovagolt! Úgy ülte azt a lovat, hogy öröm volt nézni!
A ló és boci mánia anyósoméktól indult. A szomszédban vannak állatok, reggel azzal keltünk, hogy menni kellett bocit nézni, este lefekvés előtt egy újabb kör. Volt egy jó beszólása is. A kisboci megnyalta a kezét! A gyerkőc felkiállt: Anya, megharapott! Á, mondom, nem harapott meg csak szúr a nyelveKép

Este elmentünk a tüzijátékra. Tavaly még nem vittem ki, gondoltam, most már nagyfiú, hát legyen. A hajós felvonulást még élvezte, sőt a tüzijáték elejét is, aztán egyszer csak megszólalt, hogy anya, menjünk haza? Kérdem, hová haza? Hát aludni! Aztán elkezdett sírni, így a tömegen keresztül próbáltuk elhagyni a helyszínt.

Bocs mennem kell.

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Evi

Milyen levelet kaopsz vissza mit csinalsz meg? Ird le legyszives. Jelzi nekem hogy elkezdted csinalni, de valamit nem csinalsz vegig es addig nem tudlak betenni a listara.

Napocska
napocska

Napocska!

Az utolsó levél az volt, hogy engedélyezésre várok! Azt a levelet, amiben jelszót kaptam volna, olyat nem kaptam! Kaptam egy levelet, visszaküldtem "Feliratkozás" tárggyal, majd erre jött a levél, hogy várom az engedélyezést! Ha ez így nem elég, elküldöm neked emailben, csak szólj!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Evi

A fenebeKép amig nem kapsz jelszot addig nem enged ugy hiszem engedelyezni teged. Kép Utalom az egesz rendszert.
A francba nem ismerem ki magam ezen a primlistanKép.
Egy otletem van, meg kene probalnod a levelcimeddel bejelentkezni a primlistara barmi hulye jelszoval . AMire majd kozli hogy nem letezik es akkor eltudsz kuldetni magadnak egy uj jelszot. Lenyeg hogy 1 szer probald 24 oran belul ezt, mert kulonben sok elkuldot jelszo kozott a fene tudja mi marad a rendszerbe ervenyes. Hatha ettol attenne vegre engedelyezhetove teged.

Napocska
napocska

Hello Mindenki,

Tudom, régen voltam már errefelé, de tényleg nem egy pörgős topik ez Kép

Magunkról: Mióta érdeklődtem a hasrafordulás ügyében, azóta igazi profi lett a kiccsaj. Annyira, hogy már a pelenkázón is gyakorolja az új mutatványát, amitől a szívbajt hozza rám. Sőt, a napokban olyat csinált, hogy mégcsak! Szal a nappali kellős közepére szoktam rakni a babygim-jét. Éppen ott foglalatoskodott, amíg én kávéztam, és amikor kivittem a bögrét, gondoltam, ezt a két tányért meg ilyesmit gyorsan elmosom. Télleg nem volt több 2 percnél. De mire visszanéztem a nappaliba, a gyerek sehol. Persze már a nagy csendből gyanakodnom kellett volna....... Szóval olyan tökélyre fejlesztette a forgást, hogy begurult a sarokülő lábához (kb 3m), de onnan tovább már nem tudott. Azóta így közlekedik. A másik, hogy próbálom "tanítani" kúszni, mégpedig úgy, hogy a kedvenc játékait olyan távolságra teszem tőle, amit már PONT nem ér el. Erre őnagysága, nem kúszik oda, hanem addig rángatja a lepedőt (vagy ami alatta van), míg azt teljesen nem gyűri a hasa alá, és így a játék is elérhető lesz. Nem mondom, kratív, az tény Kép)

Pildi,
fogacskák hogy vannak? remélem, csak emiatt volt a hőemelkedés!

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Napocska! Évi!

Ne idegeskedjetek, most sokadikra nekem is megjött a kódos levél, csak próbálkozni kellett. Kép Kép

Magdi
gallainémagdi

Heppi!

Nagyon emlékeztet a lányod Zsombira. Prücsi még nem tart itt. Kép

Snoopy

KépKép
snoopy

Heppi!
Mennyi idős az a kiscsaj, aki olyan kreatív? Nem kell Neked tanítani kúszni-mászni, hidd el, magától is megtanulja, győzd utolérni!
Középső Tündér hátrafelé indult el először, talán négykézláb. Óriási ordítás, gyerek sehol. Betoletott a parkettán csúszva a franciaágy alá. Úgy kellett leemelni róla, mert ordítás közben felfelé feszítette a fejét. Én emeltem, Kata gyereket mentett. Mire a férjem műszaki úton akarta megoldani a problémát (ágylábak közé léc), lánygyermek leszokott. Egy hét volt. Kemény hét.
sofka

Sziasztok,

Sofka,
A lányom kedden lesz 5 hónapos, és a gyomorrontásos férjem miatt azért aggódtam, mert sajnos Orsi már régen nem szopizik (Kitől ne fogadj el tanácsot topik vmennyi hibáját elkövettem Kép ) Franciaágyas sztoritól már most hullásnak indult a hajam...... Mondd mi vár még rám ???? Egyébként tök jó, hogy itt vagy, és már most felkészítesz Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Lilla a húgom. Kép Pussz mindenkinek! Kép

Virág
Virág

Sziasztok!

Nekem nem is volt listaengedéllyel jelszavam, hanem eleve úgy kezdtem, hogy listától függetlenül regisztrálok a primre, és azután küldtem a jelentkezést. Igaz, nekem is kavar volt utána....

Évi: bizonyos szempontból nem is baj, hogy a fránya prim ilyen nehezen megy, legalább irsz ide is!!!! Aranyos lehet a kis lóimádó!

Fog: egy fogacska van, büdös kaki, nyálzás maradt, nyügi változóan. Párom egy nap alatt letudta a virust (38.7-el), nagyok másznak kifelé a köhögésből, nálam semmi. ANcsi éjjel szerencsére most nagyon jókat alszik (kop-kop) 2-3 napja, szinte úgy, mint régen, 9-fél 10 tájban elalszik, 2-szer még megébred,de csak visszaaltatásra vágyva, 2-3 perc alatt visszaalszik (ebből az első sokszor még a vacsi, amikor fürdés után már túl álmos és bezuhan az alvásba), kb 10-fél 11-re túl van ezeken is, és innen fél 5-5-ig alszik, akkor eszik és jön a 2,5 órás plusz alvás. Ezt imádtam május-júniusban, ebben tudtam minden csinálni és ezt hiányolom egy hónapja, örülnék, ha visszatérne tartósan.

Elmentünk tegnap a Gellérthegyre a csúszdákhoz. Hát, tényleg rég voltam, de egy nagy csalódás volt. Ugyebár hajdan volt összesen 6 db nagy csúszda. Most csak 3 db van, plusz egy kicsi. Viz nincs, régen pedig volt, csak a lejjebb levő játszón. Srácok is inkább mentek a környéket felfedezni egyedül (kishiján a Citadellához is elindultak egyedül, de végül rábeszéltem őket, menjenek az apjukkal.) Ancsi is csúszdázott, Bálint ölében, nem mondom,h ogy kacagott, de nem is sirt, leginkább érdeklődő és meglepődő volt. Nagyon élvezte utána a buszokat villamosokat (hason van a kocsiban és kikukucsál, imád igy nézelődni).

Forgás:megvolt a 4. hasrafordulás, ezuttal pelenkázón és játék nélkül. Ha már úgy volt, elkezdte a fenekét is emelgetni, gondolom a szivacson jól megtapadt a térde, nem csúszott ki annyira. Most már csak az lenne a jó, ha rájönne, hogy nyafi helyett is inkább magától forduljon meg, ha már unja hanyatt...

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok,

hááát, úgy látom, csak fellángolt kicsit a topic, majd megint leült Kép

Akkor ideírom, nem a levlistára, hogy tegnap megkaptuk az 5 hós oltást (majd' hathósan, de a dokinéni három hétig szabin volt), kicsit sírt Luca, de nagyon hamar megvigasztalódott. Délután 4 órát aludt, és este fél 8 óta eddig még nem "találkoztunk" Kép 7,90 kg és 69 cm Kép
És egyfolytában dumál.
Tomi meg hétfőn kezdi a bölcsit, nagyon izgulok, kíváncsi vagyok, hogy veszi az akadályokat. Mindesetre a játszótéren már nem az a megszeppent kisfiú, aki korábban volt, játszik mindenkivel, a csúszdán viszont továbbra sem csúszik. Érdekes módon, bárhol máshol csúszdát talál, lecsúszik, az udvarunkban lévőn nem Kép A múltkor felmásztam vele a toronyba, ott ültünk vagy félórát, és akkor megnevezte a kisfiút, aki lelökte állítólag Kép viszont ezzel a kisfiúval is lelkesen játszik.

Megpróbálok feltenni egy képet, nem jó minőségű, mert telefonnal lett csinálva, hátha "élvezhető" Kép

Kép

Sziasztok, szép napot nektek és ÍRJATOK!!

Erika
kerika

Hello,

Gyors segítségre lenne szükségem. Már egy másik topikban is kértem segítséget, de inkább itt is leírom a gondomat. A lányom (5 hó ma éppen) kb egy hete nem úgy eszik mint rendesen. Eddig napi ötször kiürítette a kimért adagját minden zokszó nélkül (tápis). Mostanában meg van olyan, hogy egy v. két evésnél csak a felét/harmadát eszi meg. A Spock könyvben azt olvastam, hogy ilyenkor lehet megkezdeni a napi 3x-i főétkezést, tehát a tízórai és az uzsi egy kicsit könnyebb legyen (pl gyümölcs). De még nincs fél éves, akkor most elkezdjem a hozzátápit, vagy ne? Valahol meg azt olvastam Ibolytól, hogy a hozzátápira való megérést különböző jelek vannak, pl van foga, tud ülni (ez nálunk még nem játszik )vagy pl már nem érdekli annyira a szopi, ilyenkor a szopi után, ha keveset evett meg lehet kínálni mással. HELP HELP HELP

köszi mindenkinek:

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Heppi: szerintem kináld meg,de ne erőltesd. Ismerős lányka, dettó egyidős a tiéddel (holnap 5 hó), amúgy negyedik baba és negyedszerre tápis, egész nyáron alig eszik. Minap összefutottunk, meséli anyuka, hogy egész nap addig (este fél 8 volt) összesen 350 ml tápit evett meg 2 dl teát ivott a leányzó, ami még folyadéknak is kevés. Szóval ilyen is van.

Erika: gratula Luca méreteihez. 4 óra alvás du irigy-irigy! Nálunk ha 40 percnél több van, toligatás nélkül, már gyanakszom... Oltás helyzet ismerős, mi jövőhéten megyünk a 4 hósra, holott addigra közelebb leszünk az 5-höz. Csúszda: az már egy mumus csúszda Kép. Egyébként most hogy jártunk a Gellérthegyen, elméláztam a gyerkőcök csúszdaszokásain és eszembe jutott, mennyit könyörögtünk anno Ilcsinek, hogy ne tartsa fel a sort, mert felmászott a csúszdára, de lecsúszni n em mert.Tán még ovi elején se.

Ancsi ha hason van (amire többnyire forditani kell, mert nem jut eszébe, hogy tkp. ő már meg tud fordulni), akkor emelgeti a fenekét, kutyázik. És hátrafele halad, néha egész sokat. Ma gondosan kivakartuk a szőnyeget, hogy ne kelljen plédet tenni alá, olyannyira, hogy a végén kipurcant a porszivó. A ciki benne, hogy kb 6 éve két hétre kértem kölcsön anyámtól, lévén taknyosak voltak éppen a srácok, kellett az orrszivóhoz... Az előtte levő porszivónk sem birta itthon a gyűrődést. Hogy mit csinálok én velük rosszul???
És jön a második fogunk, már látszik, szerintem ma vagy holnap kint lesz.

Én is úgy reménykedtem, hgoy feléled a topikKép.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Ildi,

nagyon-nagyon ügyi a lánykád!!! Luca továbbra sem produkál hasonlókat... viszont ma szegénykém nagyon nyűgös volt Kép mióta megszületett nem sírt együtt annyit, mint ma KépKép, popsiban 36,7 volt, szerintem nem ez az oka, hanem a készülő fogacskák, nagyon-nagyon duzzadt az ínye, plusz 6 napja nem volt kaki Kép, szerintetek ez már sok idő? Mindenesetre már alszik, nem tudom, milyen éjszakánk lesz.
Ildi, azért 6 évig csak bírta a gép, nem? Szerintem az nem feltétlenül kevés, pláne, ha naponta használtátok KépKép.
Heppi,
sajna, nincs tapasztalatom, de bizti tudja a babád, hogy mit miért csinál másképp most.

Sziasztok, Erika
kerika

Sziasztok!

Erika, azért szerencsére nem minden nap kellett a jószág..., meg amikor elhoztam anyutól, már akkor sem volt friss. Kép

Heppi: tiszta h*lye vagyok, nem holnap, hanem ma 5 hós az a baba is, tisztára abban éltem, hogy ma 25 és hétfő van, nem tudom miért. MÉg azt akartam irni, hogy az a kislány nem fogad(ott egy hete) el még semmit.

Erika, köszi a dicséretet. Ereje van a kiscsajnak, csak a kis esze hiányzik, hogy rájöjjön, hogy dehisz ezt ő már tudja. Estére meglett a 2. fogacska.
Egyél szilvát, az nekünk nagyon bejött! Sokkal sűrűbben volt kaki, mikor én jól beszilváztam (pontosabban ringló szilva volt, de talán sima szilva is jó.) Egyébként simán lehet a foga miatt, Ancsi is rém nyűgös emiatt néha, máskor 2-2,5 órát ébren van, és még a végefelé is elszórakoztatható nyafi nélkül, de ha a foga már nagyon készül, akkor sokszor 1 óra ébren lét után is olyan, mint aki már régóta fenn van. Ancsi amióta fogacskázik újra jobban alszik éjjel. Ez ugyan nem logikus, de hátha Luca is jól fog aludni!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok,

Pildi,
Köszi, hogy megnyugtattál. Tudom, hogy minden rendben van, hiszen jól alszik, mosolyog, gőgicsél stb. csak hát aggaszt. És még csak a nagy melegre sem lehet fogni Kép Hozzátápi ügyében attól tartok, hogy mivel ő már kóstolta a gyümiket, talán egyszerre sok is lecsúszna neki. Megterhelni meg nem akarom. Egyébként tegnap 10-kor evett 100g-ot!!!!! aztán du 2-kor SEMMIT (se tápi, se tejpép, se gyümi, SEMMI), fél3-kor bealudt, és aludt 5-ig. Fél6-kor evett 160g-ot (tehát nem többet, mint egyébként egy evésre szokott). Este 10-kor megint nagy immel-ámmal ette meg a 160g-ot, amivel aludt fél7-ig. Szóval nem nyűgös ő, meg tkp nincs is vele probléma, csak nem eszik...... De bizti oka van rá. Lehet, hogy a vonalaira vigyáz??? Kép)
Ja, és tegnap 4kézlábra állt. Teljesen szabályos volt, csak a feje maradt lenn a földön (fejnehéz még a gyerek Kép ) Most is azt csinálja, de most rugózik is előre-hátra (ezt hívják kutyázásnak?). Olyan édes - mindig igyexem lefotozni de persze mindig elkések.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!
Most csak annyi :
Pele!
Gratula a 2. helyhez!!! Láttam a kismamában!
Ruhát megkaptad már?
Pusza
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Kanga!

Köszi! És igen, már ott a Szigeten megkaptamKép

Puszi: Pele
pelcsi

Sziasztok!

Pele, mihez lehet gratulálni, help?!!

Heppi:és amikor szerinted keveset eszik, akkor is kivárod a közel 4 órát, vagy kinálgatod korábban? Gőzöm nincs, hogy tápival mit kell csinálni, szerencsére ebben tök amatőr vagyok, de többször feltűnt ahogy irod ezeket a fix 4 órákat. Szopizós babánál tuti, hogy ilyenkor hamarabb újra megkinálnám, lánykámnál van olyan, hogy éppen más érdekli, nem az evés, aztán félóra múlva meg bekajál. Kutyázáshoz gratula!!!! Én is a lefotózással küzdök mostanában.Kép

Tegnap strandoltunk, Ancsi is kipróbálta a vizet, piszokul élvezte. Persze a végén meg is kóstolta, úgyhogy most lelkesen izgulhatok, különböző testnyilásain sikerült-e valamit összeszednie. Egyelőre negativ.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Ó!
Ne csináljátok már... nekem nincs Kismamám... Kép
Én is gratulálok azért!

Jöttem, láttam, megyek:
üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület

Hali,

Pildi,
Igen, próbálom megkínálni gyakrabban, de úgy látszik, később sem kell neki. Meg aztán ugyanúgy tud aludni is, meg minden.... Szóval próbálkozom én mindenfélével, de mostanában valahogy nem eszik annyit. Na, mind1. Kutyázáshoz a gratulát köszönjük. Képtár rólunk itt....
http://kep.tar.hu/friss_babak/index.phtml?aid=27590619

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Pele,

nagyon-nagyon szépek vagytok!! KépKép Ja, és gratulálok!!

Erika
kerika

Pele

En is gratulalok de mihez ha tudnam?

Napocska
napocska

Pele, bármi legyen is, gratulálok.
Heppi, megnéztem a képeket, tündéri a kölök.
PIldi, remélhetőleg legcseppebb leánygyermek jól van. Kell az a kis edzés az immunrendszerének.
Mennyi idősek nagyobbak? És TE? Csak hogy tudjam, mikorra tervezzem négyeskét, úgy hogy az mindenkinek jó legyen. Mert Marci-Hármaska az az igazság, hogy Középső hercegnőmet igencsak felkavarta.
sofka
sofka

Sziasztok!

Minden érdeklődőnek, amíg Pele erre jár. Szopi-fotó pályázat volt a Kismama és X (LLL?) szervezésében. Az előválogatás után az szopisséta alatt kellett választani szavazni a a nagyérdeműnek a kiállított képek közül. Itt lettek Peléék másodikok.

Heppi!
Ahogyan elnézem a nagyobbik fiam egészen rapszódikus evési szokásait (ami miatt cseppett sem aggódom, gondolom nem hal sem éhen, sem szomjan) azt hiszem nem nagyon aggódnék tápszer fogyás hiánya miatt sem. A kisebbiket nem igazán tudom megítélni, mert szopis és mérleget egy hónapja látott.Kép
Szerintem Te is csak azért aggódsz, mert mércés üveg van a kezedben.Kép
Ne tedd!!!

Snoopy

KépKép
snoopy

Bár mi nem tervezünk 3 gyereket, azért kíváncsi lennék, hogy vajon miért a 3. gyerek borul ki a legjobban. Logikusan azt hinném, hogy mivel ő sosem volt egyedül, neki nem gond feldogoznia az új családtagot. Én mindig azt hittem, hogy az 1. gyerek kéri ki magának, hogy mire megemésztette a trónfosztást, megint beállítanak egy jövevénnyel.
Az közismert, hogy később a középső a magányos a se nem kicsi-se nem nagy szerepben, de sok helyről hallom, hogy a középső már az elején is rosszabbul viseli a kistesót. Érdekelne, hogy mi lehet az oka.
rjuli

Bocs, elírtam. Természetesen az a kérdés, hogy miért a 2. borul ki.
rjuli

PIldi!

Észrevetted, hogy van egy névrokonod- p.ildi néven írogat regisztrálva? Elég megtévesztő, bár semmi gond nincs a hsz-aival, azért én a helyedben megkérném, hogy válasszon valami megkülönböztetést.
Juli

Sziasztok!

Juli, igen, láttam őt, sőt volt, hogy egy topikban 2-3-al egymás után irtam, de közvetlen még nem akadtunk össze, de lehet, tényleg megkeresem majd és megkérem.

Sofka: a nagyok 10, 8 és 8 évesek, én most leszek 32 (jaj). Kép Ebből a legkisebb 8 évesem az, aki egy kicsit felkavarodott, aki ugyan elvileg nem fiatalabb a korábbi középső most 8 évesemnél, de mégis kisebb (soványabb, anyásabb stb) volt, és ráadásnak ő volt, aki legkevésbé tudott mit kezdeni a húgával. De nem érzem vészesnek a dolgot, ahogy nő a kicsi, ő is bátorodik, egyre inkább tud ő is játszani vele.
Klasszikus második gyerek problémához én továbbra sem tudok hozzászólni, nekem olyan nem volt. Avagy most van 2, de hát 8 év korkülönbséggel...

Pele: akkor gratula!!!! Valahol a neten nincsenek ezek fent??

Leányzón egyelőre semmi nem látszik, remélem ez azt jelenti megúsztuk. Tegnap este megint nagyon aranyos volt, kutyázott, közben haladt vagy 2 m-t, hátrafeleKép. Most kel és kutyázik, megyek.

Sziasztok:
ILdi

Ildi
pildi

Sziasztok Lányok!

Remélem, hogy nem írtatok le végleg..csak hát tudjátok..KépKép Lassan eljutunk a költözéshez is, de szerintem van még egy jó hónap addig. Így félig összecsomagolva, bedobozolva (stílusosan Örkény-Tóték jut mindig az eszembe) éldegélünk ebben a rühös faluban.

Ugye nem baj, ha hosszú leszek és önző??

Szóval kezdem Marcival: Elmúlt fél!!!!éves a Lelkem, 70 cm és 9.5 kg. Nagyon intenzív bébi lett belőle: megtanult mindenfélét. Mászik, ha alacsony bútort talál -vagy bmit amiben meg tud kapaszkodni- feláll. Remegős térddel ugyan, de áll és nagyon büszke magára. Szerencsére nem biztos teljesen a dolgában, így csak óvatosan csinálja, azaz, ha van vki a közelében.. Aztán támaszkodva felül..Tényleg nagyon ügyi babaKépKép Fogai is lassacskán kibújnak, ma éjjel óránként ébredt nyüszögve. Imádja ha a földön van és felfedezheti a Nagyvilágot, mindent pakolunk el előle-is. Na, ja, ez a rumli, amit a pakolás eredményez csak nekünk gond, a srácok imádják. Előkerül mindenféle lim-lom, amit „már annnnyira kerestünk Anyu!!” és hiába szeretném kidobni, mert –szerintem- nem kell, nem lehet..
Marci sajnos továbbra is köhög, többször fulladt (szerencsére Ventolinra javult), és hát letelt a hatáidő, így megcsinálták a nyeletéses rtg.-t.
Snoopy, rendesen kifaggattam a dokinkat, hogy mi micsoda..a vasc. ring. egyfajta érfejlődési zavart takar, a CPI, pedig nyelési problémákat, ill. a gége nem normális működését..
Szóval minden rendben volt, Makkóka (ja, Ildi, ez a Makkó név Jancsi kreálmánya, időnként mi is így hívjuk, de azért általában Marci..) rendes gyerek volt, nagyon édesen lenyelte a vanilia ízű kontrasztanyagot, nem sírt, mintha tudta volna, hogy mi a teendő, mert mikor oldalra kellett fordítanunk, csendben és nyugodtan feküdt tovább.
A lelet OK, de ezzel csak bonyolódik a helyzet, sajnos nem menekülünk meg a bronchoszkópia elől.KépKép Két-három héten belől azt is megcsinálják. Remélem, hogy ott már fény derül a köhögés okára, mert igencsak aggasztó.
Továbbra is csak szopizik, bár őszibarackot már kóstolt, de nagyon nem tetszett neki, tehát hanyagoljuk. Napról-napra szebb, okosabb és olyan nagyon szeretreméltó….le sem lehet írni!!Kép
Jancsi egy másik szuper kölyök, oltári dumája van, ( látszik a kamaszok ráhatása: szlenget nyomja, minden “Kijáj” vagy “dujva” illetve “végképp dujva”, időnként becsúszik egy “öcccsém-sijáj” is KépKép) a Wc-t időként meg-meglátogatja, bár a kakálás szigorúan pelusba megy. (Addig toporog, amíg rá nem adjuk, akkor bebújik pl. az asztal alá és alkot..)
Voltunk Balcsin nyaralni 21.-ig, szinte ki sem szállt a vízből: a haja lenszőke lett, mellette a csoki színe, a fekete szemei..igazi Don JuanKép Továbbra is autó-bolond, márkákat is megnevezi. És hát persze nem veti meg a repülőket, a helikoptereket (a Police feliratút igazán kedveli) a buszokat, vonatokat, motorokat..asszem mindegy, csak motorizált vmi legyenKép
Kari készül az ovira, bár megbeszéltük, hogy ide már nem fog járni, de az újban már tudnak róla és várjákKépKép
Egy tündér, mindenkit az ujja köré csavar, -bár időnként kissé erőszakos- imád énekelni, rajzolni..rákapott a Paint-re, egyre ügyesebben használjaKép Imád öltözködni (Heppi, csak idő kérdése, hidd el, Orsit is úgy kell majd elráncigálnod a szekrénye mellől..), van hogy egy délelőtt folyamán 3 féle összeállításban jelenik meg..
Tomi..hát továbbra is magántanuló marad..ez sajna azt jelenti, hogy nem igazán van jól. Bár a parlagfű szezonra rákészültünk, ritkábban fullad, de azért korántsem fúj jókat..A csontritkulása nem lett rosszabb, de még így is lehetséges, hogy télen D-vitamint kell kapnia.KépKép
Baromi nagy srác lett, 140 cm., 38-39-es lábú..és csak 8 éves. Hihetetlenül tele van energiával, alig alszik, de igyekszünk mindig találni neki vmit, ami el/lefoglalja és kellőképpen kifáradjon.
Neki is oltári dumája van, jókat derülünk rajta (is). Pl. ma reggel az öcsém cseszegette, hogy mit-miért ne csináljon..erre Tomi: “Azt csinálok amit akarok, szabad ember vagyok, szabad országban élek!!” Kitől hall ilyet ez a gyerek??KépKép
Hannus pedig lassan kész nő..5.-es lesz!! Hihetetlen, hogy szalad az idő!! Szerencsére még nem érte el őt a kamaszos pimaszkodás és tesztelés..de hiú álom lenne az hinni, hogy sosem fog eljönni.

Heppi, üdv én is Kép

Pildi, Marci is így kezdte..kutyázott, minél jobban el akart érni vmit, annál jobban eltávolodott tőle..aztán egyszer csak előrefele is megindult. Cukin csinálta, volt, hogy négykézlábról előre vetette magát, aztán csinált olyat is, hogy totál kinyomta kezét-lábát, de ez nem tetszett neki, mert időnként felborult, ill. így nem jól látta a környezetét.
Gratulálok Ancsi fogaihoz!!! Nem harap? Mert Marci próbálkozik és van, hogy igencsak fáj, pedig neki még nincs egy foga sem.

Erika, ha nem jelentkeznék vasárnapig: Boldog névnapot!! Luca is szép nagy baba lett, olyan helyes az a kis pofazacskója!!, Tomi meg…úristen, én csak az egyik züllésen láttam, fotóról..igazi remek bátyóka!!

Snoopy, ugye megkaptad a levelemet? Azt hiszem tökéletesen értem/átérzem, amit írtál Pücsiről és Zsombiról.

Évi, na végre, hogy van netetek!! Örülök, hogy jól van Csongi, remélem, hogy ilyen ügyből kifolyólag sosem kell többé beszélnünk telefonon.
Sulid mikor kezdődik?

Judó, ha olvasol itt: írni fogok ám, csak…csak..

Befejezem, (hallom ám a sok megkönnyebbült sóhajt!!Kép) igyekszem többször jönni, de most még kissé zaklatott az életünk.

Verus

Kép
verus

Heppi,
én úgy tudom, a tápis babák emésztőrendszere lassabban érik, mert nem kapják meg azokat az enzimeket, amiket a cicisek az anyatejből, ezért nem 6 hónapos korban, hanem asszem 1-2 hónappal később ajánlja az LLL a hozzátáplálást. Addig tápszer. Puszi,

Virág
Virág

Szia Verus!!!!

Végre egy üde folt, egy újabb fecske lábadozó topikunkon!
Fantasztikus ez az óriásbébid!!! Nem tudom, mi hol vagyunk súlyban, valahol 7,5 táján, de ennyi bőven elég, hogy birod el azt a legényt??? Lám, fogakkal beelőztünk, bibibiKép. Egyébként szerencsére nem harap, illetve mielőtt kibújt, akkoriban harapott (tán jó volt maszirozásnak?) azóta vagy én vagyok jobban résen, vagy ő a rendes, de még nem harapott meg. Na, az ujjamat meg az orromat már igen!Kép Azt hiszem (igy a negyediknélKép) igaz, amit LLL állit, miszerint ha rendesen szájában van, akkor nem tud harapni, csak akkor tud, ha már kicsit kijjebb engedte a cicit. vagy ilyesmi.
Csokiszinű Don Juanról küldhetnél valahova (primlista!) képet!! Tomi meg óriási, nagyobb, mint BÁlintom! Amúgy mi most lelkesen pollen-tablettáztunk, a múltkor volt egy befulladás, de kiderült, hogy virusunk is volt, azóta kimászott belőle a srác, most csak folyik az orra, semmivel sem jobban, mint tavaly ilyenkor claritine mellett. Sőt,tavaly a szeme is tök vörös volt, eddig szinte minden évben kellett szemcsepp, most eddig nem az. MÁrpedig a csúcs 20-25 körül el szokott jönni, reménykedem, hogy már idén is elértük a tetőt, ennél már csak jobb pollenhelyzet lesz.
Hannus mit szól a költözéshez, suliváltáshoz??? (csak azért, mert Bálint hallani sem akar róla, hogy esetleg keressek valami 8 osztályos gimit és esetleg jövőre el kelljen vállnia a haverjaitól, sőt nővérem negyedikes lánya dettó, nem hajlandó sulit váltani a barátnői miatt)

Költözéshez sok erőt és türelmet, és gyere, irj amint tudsz!

Ildi

Ildi
pildi

Verus De jo volt olavsni rolatok. Jo tovabbi csomagolast es koltozest es mindig orulunk ha jossz meselni.

Pele en is gratulalok neked a kepert. Elmaradot emberke is megtudjak tekinteni valahol a kepet kivansci vagyok elegge.

Pildi fogakhoz es kutyazahoz meg nem is gartulaltam. Ugyes aniko es milyen gyorsan rohan az ido ...

Napocska
napocska

Verus,

annyira jó volt olvasni rólatok!!
Marci nagyon ügyi kisfiú, ehhez képest az én Lucám "csak" az oldalára fordul, viszont ezerrel mosolyog és kommunikál, sajna mostanában éjjel is KépKép, ez a legújabb szokása...
Remélem Makkival amúgy is minden rendben lesz, szegényke hamar megismeri az orvosokat.
Jancsi nagyon zabálnivaló lehet a dumájával, és hogy Don Juan Kép Tomi is édeseket mond. Valamelyik nap apa ment el itthonról és inget vett fel (egyszerű "hétköznapi" inget, plusz farmert, igaz ő viszonylag ritkán hord inget), mire Tomi megjegyezte: "Apa, milyen csinos vagy" Kép
Nagyon csodállak, hogy ilyen ügyik vagytok a te Tomiddal, amúgy járhatna osztályba, vagy inkább ezt javasolják, illetve választottátok? Ő hogy viseli ezt? A dumája Kép
Bár én csak képeken láttam a gyerekeidet, de Hannus már tényleg nagylány, te meg még csitri vagy Kép Karinak tetszik az új ovi gondolata?
Ja, még akartam írni neked a múltkor, hogy azért is elismerésem, hogy a tesóidat felkaroltad, nekem lehet, hogy nem menne...
A múltkorában felmerült, hogy a bátyám (tudod ő meghalt 3 éve) kisfia (10 év) esetleg hozzánk kerül, mert az anyja mindent csinál, csak vele nem foglalkozik Kép, hááát, kicsit összeugrott a gyomrom, pedig csak Gáborral beszélgettünk a lehetőségekről. Most egyelőre sulit váltott, Waldorf iskolába ment, de az anyja januárban ki akar menni Olaszországba, ugyanis egy olasz hapsija van. Persze gyerek nélkül Kép, legalábbis gondolom KépKép Nem tudom, mit hoz a jövő.. Iszonyú felelősség azért!

Na, elcsendesedett a család, megyek én is, pótolni az éjszaka kimaradt órákat.

Puszi nektek, sok erőt a költözéshez, remélem, hogy jól fogjátok érezni magatokat délen is, majd írj még addig, ha tudsz, és aztán is!!

Erika
kerika

Ildi,

kutyázó Ancsihoz gratula!! Lucám, mint fentebb Verusnak is írtam, nem részesíti előnyben a mozgást, de ami késik, nem múlik! Kép
Nálunk is nagyon jönnének azok a fogacskák, aztán mégsem...
Topic: soha nem gondoltam volna, hogy én leszek az egyik "életben tartó" KépKép

Erika
kerika

Hali,

Verus, nem emléxem rád, biztos azért, mert - gondolom - viszonylagosan ritkán írsz. De azért télleg tök jó volt olvasni rólatok. Sőt, bekukkantottam a profilodban is - gyönyörű gyermekeid vannak. Betegségek Kép

Pelének nagy-nagy gratula

Virág,
Köszi a tanácsot. Nem is tudtam, hogy tápis babáknak később kell kezdeni a hozzátápit, de van benne logika... Igyexem odafigyelni!

Megyek, mert asszem kezdődik a "birkanyírás" a gyereknél, aztán apa egyedül nem bírja Kép

pusz: heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Heppi, én is az előbb rendeztem birkanyirást a srácoknak, no nem ANcsinak, neki még nem kell.

Gratulákat köszi. Amúgy ANcsi is inkább dumás kiscsaj (mint a nővére volt anno), imádja ha énekelünk, mondókázunk neki. (Na, aki ismer, elképzelheti, milyen vagyok, amint éneklek... nálunk mindenki úgy kap jegyet énekből, hgoy tud kottát olvasni, merthogy énekelni már anyám se tudott, na apjuk kivétel, ő tud) Érdekes, mert a játékokért csak akkor nyúl, ha felé adjuk, avagy beleakad a keze, hason se, háton se, holott emlékszem, Gergő a Bálint autóiért tanult meg hasrafordulni. ANcsi inkább nyafog, tudja, hogy akkor is visszakapja....

Most fagyasztottam neki szőlőt, a változatosság kedvéért paradicsompaszirozón átnyomva, sajna töri a magját, szűrögettem, remélem nem maradt benne. Tényleg, hozzáértők, ha mag jut bele, az csak kényelmetlen, vagy árt (allergia stb?)??

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

PIldi! nekem úgy rémlik, mintha a szőlőmagból lenne természetgyógyász-szer is. AMi belekerül, nem hiszem, hogy árt.
Nálunk is nagyon más A Fiú. Pedig kifejezetten szelíd, barátságos lény. de olyan szerelős, Mindig tekergeti a járóka rácsait,meg a fejvédőt is leszerelte a ksiágyról. És mocskosul tud küzdeni a játékokért. Pipa lesz, mikor szélsebesen távolódik tőlük. (Ismeritek, nem? Kutyázás, aztán hátra) De imádja, ha énekelek, verselek neki. Nem zavarja a varjú hangom.
Verus, minden jót a gyerekeknek.
heppi, hogy sikerült?
sofka
sofka

rjuli,
ez a második gyerek probléma egy kicsit más megvilágításba kerül, ha több is van. Inkább úgy veszem észere, hogy a gyerekek mindig a pont utánuk következőt veszik "rossz néven". Különösen, ha már kinőnek a rácsos ágyból. Amíg picikék, addig általában tetszenek a nagyobb testvérnek, akik inkább csak anyából akarnak többet, nem pedig a testvérből kevesebbet. Amint aztán már közvetlenebbül is sértik az érdekköreiket, hozzányúlnak a játékokhoz, kérnek a joghurtból, stb, megkezdődik a testvérharc is. Az eggyel kisebbek esetében rendszerint már nincs így, ők megmaradhatnak kicsi kedvencnek.
Szia,
Kíváncsi

Ja, és hadd köszönjek be nektek is, többiek, ha már így hívatlanul belekotyogtam a topikotokba. Mellesleg mi is túl vagyunk az első heteken-hónapokon, legkisebb fiam, Kelemen hét és fél hónapos.
Kíváncsi
kíváncsi

Jééé! Kíváncs, végül én is ide jutottam. Hogy nem középsőgyerek szindróma van, ahnem szimpla testvérféltékenység. Csak: A kétgyerekes családmodelll mellett már a három gyerek is vmi különös példa. Szerintem így lett belőle szindróma. Akinek még ennél is több bvan, az meg már biztos nem ér rá pszichézni... Ahogy Eszterházy is mondta: A sok gyerek normálissá tesz. Reggel felkelsz, és muszáj tenned a dolgodat.
sofka
sofka

Hát ez az Eszterházy! Telitalálat! Kép (Persze van egy régi sanzon is, amely szerint "nem hiszem, hogy normális vagyok" - azt is szeretem Kép)
kíváncsi

Verus,

az agyam kicsit szita, így tegnap kimaradt:
köszönöm a köszöntést!! Kép

Puszi, Erika
kerika

Sziasztok!

Verus!
Igen, megkaptam a leveledet, köszi! Kép
Minden világos lett!
Remélem hamar kiderül, hogy nem kell többet brutál vizsgálatokra mennetek!

Heppi!
Ahogyan olvasom logikusnak tűnik Virág érvelése, de az én szita agyamban úgy van, hogy 1-2 hónappal előbb lehet elkezdeni a tápihoz való hozzátáplálást, mint a tejcsihez. Megokolni nem tudom ám!
Reméljük jár erre Iboly hamarost és mindent tisztába rak...

Snoopy

KépKép
snoopy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?