Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Wera: az avocado étlapja nekem bejött, ha sikerül kirobbantani a párom megyünk, és főleg jó, h gyerekbarát, remélem az én fiaim sem teszik próbára a pincérek türelmét :lol:

mindenkinek jó hétvégi pihizést!!!!

jóéjt minden pocakosnak

íme két friss kép az ördögökről :lol: Kép Kép

manomama

szia dodó még nem "találkoztam" veled :)
érdekes amit svédo-ról írtál, az én nagynéném is kint él már 10 éve, csak neki nincs gyerkőce :(
akkor neked most olyan, mint anyáink idejében, amikor utsó pillanatig lehetett izgulni, h mi lesz a neme :) de ennek is megvan a szépsége szerintem

manomama

manomama!
Igen, egy ideig elhanygoltam ezt a topikot! :oops: Pedig miattam lett nyitva!
Hát igen....megvan ennek is a szépsége! De hátha most a 18. heti uh-n sikerül valamit véletlen meglátnunk :)
Amugy szupik a képek!

d.dodó

Dodo, és milyen vizsgálatok vannak? Mármint amiből kiszűrhetik a rendellenességeket??? Meg minden mást! Tényleg érdekelne ez a dolog!

KépKép
hene

Dodó, huh nem is tudtam, hogy annyi ott az arab... Rengeteg könyvet olvastam az arabokról és kultúrájukról, sőt voltam is kinnt náluk és valahogy nem jönnek be.... De gondolom ha megkéritek szépen, akkor bizti elárulják. 19.hétig el lehet vetetni??? Az azért elég durva. Az már egy kész kisember. Pont múltkor néztem egy dokfilmet arról, hogy a baba 24.héttől életképes!!!! De minimális a túlélési esély :(
magdolnam

Dodo, akkor figyeljetek erőssen, mert mi a 18 hetes genetikai UH láttuk meg az a bizonyos kukacot! :)

KépKép
hene

na ismét itt vagyok. moziban voltunk, az amerikai gengsztert néztük. denzel washingtonnal. kedvencem!!!!!! :) jó film volt, de nem semmi hogy több mint két és fél órás...

amúgy amit írtam a torkos csütörtök, az ugyanaz mint aminek a linkjét magdolnam felrakta. mi először az A38-at hívtuk fel (nem pestiek kedvéért egy állóhajó-étterem a Dunán) és mondták, hogy már teljesen telt ház van, de a nagy sikerre való tekintettel ők négy napra rá tartanak egy torkos hétfőt is, és oda sikerült is helyet foglalni, és így csütörtökön is tudunk menni, meg utána hétfőn is. :) vicces. és az a legjobb az egészben, hogy a férjemnek azon a héten van a szülinapja. :)

most viszont elhúzok lefeküdni mert hulla fáradt vagyok. remélem ma este tudok majd aludni, mert tegnap nem nagyon sikerült. egész éjjel félig ébren voltam és fél nyolckor felkeltem és nekiálltam takarítani hogy legalább csináljak valamit. aztán délután próbáltam aludni egy kicsit de akkor sem jött össze és ettől tök morcos lettem. úgyhogy remélem a most éjszaka más lesz...

szép álmokat!

KépKép
muffin

jó reggelt. nem sikerült... mármint aludni. megint egész éjjel fenn voltam. olyan idióta szél fúj, hogy iszonyat hangja van... :( már iszonyat fáradt vagyiok... szerintetek mit csináljak?

KépKép
muffin

Nekem az jön be elalvásra, hogy ha ágyból tvzek, vagy ha apát "zaklatom" :oops:
magdolnam

magdolnam

hene!
Hát mondjuk én mikor otthon voltam, akkor 11 hetes pár naposan csináltak uh-t, akkor szerencsére az NT érték (nyaki tarkóredő) 0,9 volt, ami tökéletes.
Itt van ez az egy uh, meg minden alkalommal vérvétel és vizeletvizsgálat. Ha valami rendellenességet találnának a 18. heti uh-n akkor viszont rendszeresebben ellenőrzik az anyát!

magdolnam!
Érdekes ez a cikk! nekem még van hogy most is hányingerem van! Barátnőm is pont ezt mondta, akinek ennyi hányingere és hányása van terhesség alatt, az tuti lányt vár :) (nála is igy volt)!

d.dodó

hmmm, nagyon kíváncsi leszek rá. Nekem elmúlt a h.inger, de néha még előjön, jaaaaaaaj majd elfelejtettem!!!! Találtam Neked valamit!!!!
http://cogito.blog.hu/2007/09/08/fiu_vagy_lany_1
magdolnam

Remélem Dodó ezzel tudtam, tudok segíteni....
magdolnam

magdolnam!
Köszi a linket! :) de ugysem fogjuk megcsináltatni, hiszen azért nem olyan olcsó! és azt a pénzt amit ráköltenénk inkább a gyerekszoba felszerelésre költöm! Ugysem akarunk kimondottan rózsaszín vagy kék szobát! :) És azért 8-án az UH-n megpróbálok nagyon sasolni, hátha meglátom! De elmondom nem ettől leszek boldogabb vagy kevésbé boldog! Mindegy mink lesz, csak egészséges legyen..... és szerencsére a párom is igy gondolkodik!

d.dodó

Magdolnam, a cikk igen érdekes, de nálam úgy néz ki beigazolódik. Kis gyomorégésen kívül semmilyen rosszullétem nem volt! És a dokibácsi is azt mondta kisfiúnk lesz! 8)

KépKép
hene

Sziasztok!

Henka, sz..ni az ilyen emberre!!! :twisted: Szerintem hajrá babaprojekt!!! Bejelented, hogy Te is babát vársz, hátha megüti a guta!!! :wink:

Én pár napja elég depis vagyok. :cry: De tegnap babáztam egy 4 hetes fiúcskával! Jót tett a lelkemnek! Aludt a karomban, Nokedli pedig piszkálta belülről. :lol: Biztos ismerkedett. :wink:
Most meg itt vagyunk anyuéknál és tegnap este Ők is érezték Nokedli mozgását. Nagyon boldogok!!! :lol:
Az utazó ággyal mi is így jártunk, mert a budaörsiben is már pénteken 10 ezer volt. Sebaj!!! Lesz még akció!!! :D

Vigyázzatok magatokra!!!!

Kép
sziszka82

Sziasztok!

D.Dodó! Nem semmi, hogy a 19.hétig el lehet vetetni. Még nem is hallottam. Az első babánál nekünk sem számított, hogy fiú lesz vagy lány. Örültünk, amikor kiderült, hogy fiú, de teljesen mindegy volt. Most azért inkább kislányt szeretnénk.

Én sem aludtam valami jól az éjjel. 2:45-től kb 4-ig csak forgolódtam. Közben Roli is felsírt egyszer. Reggel meg már 7-kor fent volt. Ráadásul az idő is felhős! Szóval ez nem a legjobb napnak indul.

Kép
szly27

Sziasztok!

Annyira izgi lehet a szülőszobán megtudnod, milyen nem a babád!!! Nálunk apa nagyon szeretné tudni, így valószínűleg megkérdezzük.
Nekem Toncsival egyáltalán nem volt hányingerem, néha kis émelygés. A végefelé gyomorégés, ennyi. Előre hegyesedő pocak. Szóval minden arra mutatott, hogy fiú :D .
És gyönyörű kislány :D .
Szóval ha megszületik, az a tuti.

Ismerősöméknek a 38. héten is azt mondták, lány. Miután megszületett, kiderült fiú :lol: . És 2 napig nem volt neve :shock: , mert végig biztosra állították, hogy lány :? . Azért mindenkinek legyen a tarsolyba 2 név :wink: .

Most az elején végig hányingerem volt, hánytam is párszor. Fiú v. lány :roll: .

Ez tényleg borzalmas, hogy a 19. hétig elvetethetik a gyereket. Ő tényleg már egy igazi kis ember. Én már a 12. hetes uh-on is csak ámultam, ahogy ugrált, hadonászott :) .

Tegnap olyan jó kis pincebuliban voltunk. Toncsi végig táncolta, végig ette a menüt :shock: . Aztán egész hamar kidőlt :wink: . Én nagyon jól aludtam, bár általában én mindig jól alszom :roll: . Majd küldök álommanókat Nektek :D .

Manomama, édesek a srácok! Gratula a vizsgádhoz! Ezzel vége a vizsgaidőszaknak?

Szétnézek a család után :wink: .

Csilla

Kép

Kép
csillala

Csillala! Azért nem semmi, hogy ekkorát tévedtek! Szegények, mindenből biztos rózsaszínűt vásároltak!
Általában én is jól alszom, most nem tudom mi volt :?

Ezek a dolgok, hogy kinek van hányingere, kinek nem, és hogy milyen alakú a pocak semmit nem jelentenek. Végül is elég nagy esélye van annak, hogy valaki eltalálja! Nálunk is mindenki lányt érez. Hát majd kiderül!

Kép
szly27

Sziszka: képzeld én is depis vagyok pár napja. egyszerűen nem tudom levetkőzni. Teljesen elviselhetettlen vagyok. Annyira sajnálom Olivért, mert egyáltalán nincs türelmem hozzá. Na meg a picúrkámat is sajnálom, mert ő is kap ebből a sok negatív hormonból. :cry:

A bébi mozgását sem érzem még egyértelműen, ami egyre jobban zavar. :( :roll:

Mi is voltunk tegnap a párom tesójáéknál ahol 2 hetes a kis Luca baba. Nagyon édes volt. Meggfogtam és azt sem tudtam, hogy tartsam. Tök fura volt. :D

Sajna már nem emlékszem kinek mit akartam írni. :roll:

Képzeljétek Olivér a minap megállt a konyhaajtóban és azt mondta nekem-"Milyen szép vagy mamikám" Azt hittem elolvadok.
Előtte való nap meg amikor felébredt a délutáni alvásból (ilyenkor kicsit még legfekszik a mi ágyunkra és teát iszik) azt kérdezte-" TUDNÁL nekem kakaót hozni?" Szóhoz sem jutottam, olyan édes volt. Hogy ezeket honnan szedte azt nem tudom. :D :D :D
Meg mostanában úgy szokott játszani, hogy közben mondokázik, énekel és kokettál ténykedés közben. Ja és eszközök nélkül eljátszik dolgokat: úgy csinál mintha lenne valami a kezében pl.: hoz nekem kávét az összecsippentett kezében. Ja és tárgyakat is át szokott nevezni. Múltkor a nagyinál begyújtották a kandallót és most ő is itthon eljátszotta ugyanet. A szék alatt volt a kájha oda tette az összetépett újságot és a fának kinevezett játékait. Keresett valamit amit kinevezett gyufának, meg öngyújtónak és meggyújtotta a tüzet. :D :D :D
Annyira édes! :D :lol:

Na sok voltam az ömlengésemmel, csak el akartam mesélni, olyan büszke vagyok. :lol: :)

Szép napot mindenkinek, majd még jövök! :D

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Én sem alutam jól, de hát ez akkor lenne érdekes ha nem így lenne :? .
Tegnap benéztünk a Soroksári Auchanba, ott meg már 14 ezer volt az utazóágy, sőt, a színes 16! Tiszta kabaré... úgyhogy majd veszünk egyszer, vagy nem, meglátjuk! :lol:

[quote]a írta:múgy amit írtam a torkos csütörtök, az ugyanaz mint aminek a linkjét magdolnam felrakta

Muffin - tudjuk! :) És én tavaly tapasztaltam hogy nagyon sok étterem tart a rá következő hétfőn is akciót, az általad említett okból! Érdemes érdeklődni! :wink:

Manómama - örülök hogy mentek "hozzánk" kajcsizni! :D Ha foglaltok mindenképp mondjátok, hogy 2 kisgyerekkel fogtok érkezni, mert nincs leválasztott nemdohányzó rész, de mindig igyekeznek úgy ültetni hogy a dohányosok és nemdohányzók ne kerüljenek egymás mellé. De gondolom Ti amúgyis viszonylag korán mennétek, akkor még tuti nem lesz ilyen gond! A felszolgálók nagyon szeretik a gyerekeket, ettől nem kell félni. Sőt, az egyik lány is terhes, csak még nem látszik rajta! :wink:

Dodó - kiakadtam ezen hogy a 19. hétig el lehet vetetni! Ez már gyilkosság! Brrrrr.... :!:
Én is drukkolok hogy ki tudjátok szúrni van-e kukija vagy sem! :lol:

Szép napot mindenkinek!
Vendég

Hene - Köszi a kérdést, az esküvőszervezés most abban a fázisban van, hogy minden le van foglalva, de még pontosításra szorulnak a dolgok. Ezeket majd otthon tudom intézni Anyuéknál, kedden utazom haza pár napra. Most fogom megrendelni a virágokat, bemegyek az anyakönyvvezetőhöz, és a teremdíszítőkkel is lesz egy randim a hotel éttermében, lefoglalózom a szállást, bejelentem fodrászhoz a fodrászomat :lol: és a barátnőmet, menyecskeruhát nézek + beszerzem az ékszereket a ruhámhoz. Apára most kicsit berágtam mert 2 napra le tudna velem jönni, de nem akar, úgyhogy már megint egyedül utazom és szervezkedek... :( .
Hát itt tartunk most! :) és már csak 41 nap! Brrrr... :lol:
Vendég

Jeneik! Látom te Debrecenbe jársz dokihoz! Tudnál nekem segíteni 4 D-s UH ügyben. Szeretnénk menni és úgy hallottam, hogy Debrecenben is több lehetőség van. Melyik a legjobb?

Kép
szly27

Wera, apával nem kell foglalkozni, tudod ilyenek a pasik. Tudom, hogy vele együtt jobb lenne, de hát ez van. Ők már csak ilyenek! De ezért is szeretjük őket! 8)

KépKép
hene

ha gyorsan akarsz összedobni egy mennyei "sütit":

Banánlepény:
2banán, 4 tojás, 1 cs. vanilliás cukor, 2 ek cukor, 2 ek liszt, 4 dkg vaj

A banánt vajon megpirítod, közben készíted a lepényt. Tojásokhoz a lisztet, cukrot, v.cukrot hozzáadom, elkeverem simára. Amikor kész leontöm a banánt és tovább sütöm.
Ha kész porcukrozzuk (én egy kis fahéjascukorral tettem) és isteni! max 10 perc alatt elkészül

ez szerintem 1 főre értendő.

Én kiegészítettem még annyival, hogy fahéjaztam és néhányigazi citrom levét adtam a masszához
magdolnam

Jól hangzik! CSak az a gond, hogy délelőtt ettem meg az utolsó banánt! De maj kipróbálom!

Unatkozok!

Kép
szly27

Magdi - köszi a receptet, valamikor tuti kipróbálom, nagyon jól hangzik! Cserébe én is hoztam egyet, méghozzá az Avocado chef-jének csokifelfújt receptjét (szintén gyorsan elkészíthető és mennyei!)

Hozzávalók: 30 dkg jó minőségű étcsoki, 3 tojás, 9 dkg vaj, 9 dkg liszt, 9 dkg cukor.
Elkészítés: a vajat a csokival összeolvasztjuk, a tojást és a cukrot habosra verjük. Az egészet összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Elkeverés után formába öntjük úgy hogy 6 adagra osztjuk szét. (Én kis 1,5 decis porcelán capuccino-s csészékbe szoktam tenni.) Hűtőben lehűtjük, majd 200 fokos sütőben kb 15-20 percig sütjük. A lényeg hogy kívül megsüljön, belül pedig lágy, krémes maradjon. Vanília fagyival és 1-2 szem eperrel tálalva a legfinomabb! :D Kis adagok, de annyira tömény hogy fejenként 1 tuti elég! (Hacsak nem falánk kismami az illető... :lol:)
Vendég

figyu Wera, nemtom mennyire publikus vaggy sem, de amit múltkor írtam, hogy mi keltette fel a figyelmemet az a fügés pipi, annak a receptjét esetleg nem tudnád megszerezni??? Nagyon hálás lennék érte!!!! Imádok főzni Hú ez sem hangzik rosszul :roll: Jövőhéten meg is csinálom
magdolnam

Lehet, nekem is valami gasztronómiai hivatást kellet volna választanom... :roll: Annyira szeretek főzni és kísérletezni :!: Ha van még valakinek jó kis receptje.... mondjuk én nem nagyon szoktam édességeket enni, de 1-1szer ez is belefér.
magdolnam

De meg tudom! Ha legközelebb megyek kifaggatom a chef-et! Kb 2-3 hét múlva! Nem felejtem el! :wink:
Vendég

Magdi - mi ez az izé a vonalzód helyén?? :shock: :lol:
Vendég

Ja, jó, már megjavult, lehet hogy csak a gépem nem rajzolta meg, bocsi! :lol:
Vendég

Izé??? Én a vonalzomat látom :shock: Köszi, egyébként. A nationale Geography csatornán az embriókról van szó...
magdolnam

Sziasztok!

Szly27 én még nem voltam 4d Uh-on de tudom, hogy a Klinikán is csinálnak ki van írva és egy magánrendelőt tudok ami olcsóbb mint a Klinika és állítólag nagyon kedvesek Tel.:52/431-620 vagy 20/4247948, én valószínüleg ide fogok menni ha jól tudom 10 ezer dvd, fénykép jár, és kb 25-30 perc, ha jól emlékszem a Klinikán ugyanez 16 ezerbe kerül. Ezt a kettőt tudom Debrecenben, remélem tudtam segíteni.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
jeneik

Magdolnam: Amikor leöntöd a banánt a serpenyőben sütöd tovább vagy a sütőben??? Nem tudom elképzelni, hogy milyennek kell lennie. Darabosnak, mint a császármyorzsa vagy simának mint egy süti?

S.o.s!!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Köszi Jeneik! Van még egy 3. is. A NAP, ott 20 perc , képek meg egy foto kinyomtatva 12000.

Kép
szly27

serpenyőben sütöm tovább. Azért kevergeted közben, feldarabolva, hogy mindenhol átsüljön. Hasonlít a cs.morzsára. Én amikor ettem rácsöppentettem citromlevet úgy sokkal finibb
magdolnam

Ja és te mikor fogsz menni?

Kép
szly27

Magdolnam: nagyon szépen köszi! Megyek is és meglepem vele a fiúkat!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
titanilla78

nincs mit. Megcsináltad?
magdolnam

Magdolnam: nagyon köszi, már kész is. Én megbolondítottam egy kis tejszínes ízű pudingal. Most hül, már alig várom, hogy megkostolhassam. Sajna csak 3 tojásom volt, de megoldottam. Így is jó lesz.

Jöhetnek még gyors és könnyű receptek! Mostanában nincs sok türelmem a konyhában, pedig nagyon szerettem főzöcskézni. :roll: :? :D

Kép
Kép
Kép
titanilla78

hú micsoda receptek. nekem csak egy csokis muffinra volt ma energiám. már alig várom hogy itthon legyek, ne dolgozzak, és akkor majd alkotok finomságokat. megígértem a zuramnak. :D

mia_snow

hű, pudinggal is isteni lehet, vagy tejszínnel. Olyan érdekes, mert most utóvacsiztam salit, de olyan jól esett. Volt benne sok sok pari, sok retek, sali, jégsali, mozzarella, répa, káposzta reszelve ezersziget öntettel. Isteni lett. Annyira rá vagyok kattanva a parira.... Le kéne dolgozni a banánlepényt, aszem bicajozni fogok egy picit. Na hogy ízlik a süti?
magdolnam

Magdi - ment válasz! :wink: Én is pont ilyen salit vacsiztam és utána egy bazinagy ananászt és most nagyon kész van a gyomrom! :( Sok lehet a savam vagy mi, mert nagyon fáj. Be kell majd szereznem vmi bogyeszt erre, mert már elég gyakori. :?
Vendég

nemtom lehet 6-szor kaptad meg Wera a privit.... szarakodik a netem
magdolnam

nem tudom, a tej nem segítene a gyomorégésen?
magdolnam

wera, most nekem is elég sok a savam. mondjuk rám ezelőtt is jellemző volt, őgyhogy nem meglepő...

épp elkaptam még a national geographicon a filmet amit magdolnam is írt, az élet az anyaméhben. de most az ikres része volt, úgyhogy jó lenne majd megnézni a másik részt is ami az egykékről szól. :) amúgy hihetetlen volt, hogy a szülést is pl. vették méhen belülről is meg kívülről is és láttad ahogy a doki benyúl a gyerekért. szóval döbbenetes volt!

na most megyek enni aztán szerintem szunya. és a mai alvásról előre letettem mert olyan szél van kinn megint, hogy szerintem megint fenn leszek egész éjszaka a hangoktól... egyszer majdcsak sikerül aludni :)

KépKép
muffin

gyomorégésre nekem a legelején a hideg tej nagyon jo volt. na azt azota is iszom pedig már nem ég a gyomrom.

ha meg nem szereted, a rennie-t babavárósan is lehet szedni nyugodtan. (bár az meg nekem olyan mintha krétát szopogatnék....) :D

mia_snow

Múltkor nekem a vérnyomásom miatt volt olyan hogy nem bírtam 3 napig! aludni 150/90/100 volt.... Mérd meg Muffin a vérnyomásod, hátha ez a baj. Bár nemtom mit lehetne akkor bevenni, ha magas.
magdolnam

Köszi a tippeket csajok, megpróbálom a tejcsit. A rennie-t én is próbáltam de pont a krétaszopogatós-dolog miatt nem tetszett nekem se.

Magdi - csak 1x jött át a privi! :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?