Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Bea!!

Írtam privit homeos ügyben, kérlek a ha tudsz válaszolj a kérdéseinkre. Köszönöm.Mindig veled dicsekszem, hogy vagy nekem és most megrohantak a pocakosok a kérdéseikkel :lol: :lol: :lol:

Éva!!

Hát! Meggyógyultak szerencsére!!! És ami még nagyobb szerencse, hogy én sem lettem még mindig beteg. úgy tűnik le is zajlott az oviban is, úgyhogy megy is hétfőtől a Marietta oviba (2 hetet volt itthon)
"
Alvás??!! Ez olyan érdekes, hogy nálunk a levegőzés nem igazán befolyásolja az alvásukat. Persze én is próbálok minnél többet levegőn lenni velük, de akkor sem alszanak jobban. Ha szar az idő és napokig be vagyunk zárva, akkor is ugyanúgy alszanak. De már nem panaszkodom, mert a Marietta nagyokat alszik éjjel, szinte ébredés nélkül, és a Sára is alig ke (most), jó a betegség miatt tuti kimerültebbek - vagy a fene tudja!!!
Ja, és az is igaz, hogy mióta a Marietta fejénél jelzőfény ég, azóta alussza át nyugodtan az éjszakákat. Viszont a Sárát zavarja minden fény.
Réka jó hamar visszahízott - gratula neki!!!l
:lol: :lol:
Olyan érdekes ez a koraszülés is. Sokat változott az elmúlt években Én még azt tanultam pl. hogy 28. héttől bezsélünk csak szülésről, előtte sbortusz. De ezt kitolták már 24. hétre!!! Ennyit fejlődött már az orvostudomány!!! És ennyit öregedtem már!! :oops: :oops:

Ikerbabák spontán készültek!!!

És beletrafáltál!! :lol: :lol: Valóban jobban érezném magam körzeti védőnőként, mint iskola védőnőként :lol: :lol: :lol: De örülök ennek is, és ez sem lesz rossz, de valóban jobban szerettem csinálni. Ez van, örülök, hogy van munkám :lol: :lol:

Na, és az a ciciztetős kép!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Imádnivaló!!!! Emlékszem Marietta is ciciztette a cicáját :lol: :lol: Olyan édesek!!

Andi!!!

Miért tablettában kap antibiotikumot a csajszi??? Van ennek valami konkrét oka??? Sára is Augmentint szedett, de szirupban és nem volt gond a beadással. Én is piszok mód mindig megkostolom és kifejezetten fincsi - mint a rhinatiol :lol: :lol: :lol:

Tünde!!!

Ki a fenét érdekel a Balaton, amikor a fiad képét is nézhetem :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez az utolsó kép tudod milyen??!! :wink: :wink: Olyan "spirálkicsúszós" :lol: :lol: :lol: Nagyon szépek ezek a gyerekek, és fiu képek, hogy fájdítsátok a szívem!!!! :cry: :cry: :cry: Mindjárt nekem is megjön a kedvem a harmadikhoz :lol: :lol: :lol: :lol:

Kory!!

Bárány!!!

Hiányoztok!! Hol vagytok!!???

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!

Tünde a lekvár helyett aánlanám neked a barackos aloea vera gélt, amellett, hogy természetes úton segíti a salakanyag távozását még méregtelenít is. ( szopi mellett is fogyasztható )

Ha gondolod moni0511@freemail.hu
nellibaba

Bocsi csajok majd valamelyik nap visszaolvasok,most el vagyok foglalva a bánatommal,hogy nagyon lecseszett a doki a 10 kiló plusz miatt!!!
Amúgy ultrahang rendben teljesen jó minden!!!
FIÚ!!Dávid lesz :D
2 napja diétázok!
Gyöngyi ez jó?
Reggeki egy kifli egy joghurt
Ebéd párolt zöldség pipi mell pici rizs
Uzsi 1 zsömi kefír
Vacsi zöldség
Vagy ebédre tervezek főzeléket keményitővel!
sok gyümi egész nap és répa,ásványvíz
De nem akarom,hogy a gyerek megszenvedje,mert azért eddig zabáltam!!
Ugye ez nem árt neki
Ja és minimális só!!
Vendég

Majd olvasokm is de a képek nagyon jók szépek a gyerekek tündié is gyönyörű és a cumikás is gyönyörűűű
Vendég

Sziasztok!

Andi, nagyon eltűntél, mindig csak 2 mondatra ugrassz be. Nálunk Martin is még szirupban kapta az antibiotikumot. Minek ez a tabletta macera?
Bárány, gratula, (én biztos hülyét kapnék, ha még egyszer fiút mondanának uh-on) nagyon szép nevet választottatok!!!!!!!!!!!!!!!

Gyöngyi, az a helyzet, hogy én már szeretnék 3-at (kislányt), de ilyen zűrös időben meggondolom, hogy biztos nem elég ez a 2 gyerek? Mindenki kérdezi hány kiló vagyok, mert le vagyok strapálva. Én fogyok, férjem idegességében zabál - ő hízik. Lassan elérjük, hogy dupla súlyban lesz. A munkahelyi bizonytalanság "segít" a fogyásban.

Na lejárt a mosógép, megyek teregetni.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva!!

Na, igen, ha meglátok egy ilyen szép babát, mint amilyeneket Ti felraktok :lol: :lol: akkor nagyon megjön a kedvem. De ha belegondolok, akkor nem vállakozom rá. Öreg vagyok, fáradt és csoró!!! :cry: :lol: :lol:
Pedig én mennyire örülnék, ha szt mondanák az uh-on, hogy fiu!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bárány!!!

De jó hogy jöttél, nem baj ha nem olvastál, majd később, csak már aggódtam, hogy mi van veled!!!!
10 kg?? Hát a karácsony!!!! Azt tudatosítsd magadban, hogy nem vagy extrém kövér, ez a súlyfelesleg nem okoz gondot a babának, "csak" baromi nehéz lesz leadni. Bár nem tudom Te mennyire fogysz könnyen :lol: :lol: Én nehezen :oops: :oops:
Diéta!!! Te szegény, sajnálom. De jónak tűnik a diétád. Ügye tudod, hogy fogyni most nem fogsz!!!! :lol: :lol: :lol:
Szerintem ha a Norbi diétát tartod, az elegendő : délelőtt szinte bármit, és kettő után csak fehérjét és zöldséget. Inni csak ásványvizet, vagy sima teát. Kerülni az édességet, kenyeret, sütiket.Ezeket úgyis tudod!
De fontos, hogy minden alaptápanyagot magadhoz vegyél, kell a szénhidrát is. Jó ötlet a keményítős fözelék, szerintem úgy is finom, egy ideig én is csináltam úgy a főziket.
Nálam már az is nagyon látványos, ha csak vizet iszom, és nem eszem csokit

:oops: :oops: :oops:

ágyöngyi

Gyöngyi:fogyni ilyenkor nem lehet,mármint képtelenség,vagy nem szabad???Tehát vigyázzak,hogy nehogy foggyak??
Mert nem is célom,a fogyás csak az a célom,hogy még 5-6 kiló és ennyi..
Hát elkeseredtem,hogy előkerestem a kiskönyvemet ami Szilveszterrel volt(a lányomé már nincs meg),és bizony 34 hetesen nyomtam ennyit :twisted: :twisted:
Vendég

Lehet fogyni terhesség alatt, csak nagyon kontrollált diétával, ezt inkább diétetikus állítsa össze. Inkább arra gondoltam, hogy "csoda" lenne - magamból kiindulva nem tudnám annyira gyötörni magam. De két barátnőm is csak 4-5 kg-ot hízott (és 4 kg volt a baba) mert epe diétát tartottak. Az nagyon kemény diéta, de a babáknak semmi bajuk nem lett szerencsére. Szerintem ez is jól ki van találva, mert a kis "pióca" elszedi ami neki kell!!! mégha kevés a bevitt tápanyag akkor is!!
Szóval a fogyás szerintem nem megvalósítható nagyon kemény diéta és testmozgás nélkül (vagy a stressz nélkül, mert az fogyaszt a legjobban, de ezt senkinek nem kívánom) -ezt szokták alkalmazni eleve kövér nőkön, akik még teherbe is estek, mert a szivük nem bírná a terhelést - de hol vagy Te ettől!!!!!!!!!!
Vagyis nem lenne gond a babával akkor sem, de ha marad a súlyod akkor sem.Csak esztétika! :roll: És talán a császár is nehezebb, ha több a háj :D Lehet az a baja a dokinak, hogy többet kell dolgoznia??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Hidd el nagyon sok doki nem is törödik a hízással!!!

ágyöngyi

Sziasztok

Köszönöm,hogy hiányoltok :)

Évi.

Annyira tutik a képek.szupi

az az igazság,hogy karácsony óta nem igazán babaneteztem...pár hete visszakapcsolódtam a szolnoki topikomba,és mire itt is mindent elolvastam,már nem volt energiám írni
:oops: -de mindíg olvaslak benneteket.szóval igyekszem gyakrabban jönni.
na meg zizi vagyok:ha nagyon belemerülök a babanetezésbe-tuti közbejön valami (betegség)...asszem babona?! :twisted:

GYöngyi,Évi.
Szóval azért adtam neki az Augmentin tabit,mert Cefzil löttyött kapott és azonnal kitaccsolt tőle (amúgy is hányt folyamatosan...meg utálja is a szirupokat) a tabit ki kell könyörögni (kellett),hogy bevegye,de attól legalább nem undorodik,meg a hányós poci is bírta.

Már a héten volt amúgy oviban is :)
Megvettem neki a jelmezt -tündér hercegnő lesz :lol: -igaz a tigris jobban illett volna a jelleméhez :roll: :twisted:
Zsoltikának még nem találtam megfelelőt-hát ugye a nagyfiúk már nem vesznek fel akármit...

Bárány.
Gratula a pici pasihoz :)
a 10kg-hoz -hát elhiszem,hogy nem örülsz neki, de te messze állsz alapban is a kövérségtől,ahogy a képeidet néztem.meg ahogy Gyöngyi írta-szerintem is az ünnepek miatt egész más számítási módot kéne alkalmazni ilyenkor a kismamáknak :twisted:
az ötleted jó,hogy nem a fogyás a cél,hanem,hogy összesen ne legyen sok a hízás.

nekem is diátázni kéne,mert én is az ünnepek alatt annyit felszedtem.(ráadásul nekem alapból is fogyni lenne jó).Csak hát a csoki,süti.ez nálam már tuti függőség :cry:
nálam is elég lenne,ha mellőzném őket az étrendemből,de az olyan nehéz...pedig muszály..........!!!
Hallottam valamikor olyan szerről,ami az édesség kívánását mérsékli vagy mi?!

Tündi,
Nagyon jók a képek
szépek a balcsisok is. tegnap éjjel pont arról álmodtam,hogy ott nyaralunk..:)

Üdülési csekkre szokott v. pályázott valaki régebben?

Én idén is megprobálom,tavaly előtt sikerült,most majd újra beadom...hátha...

Bea.mi újság veletek? nem jöttök kirándulni Szolnokra?:)

kory!!!írjál ám te is :) hogy vannak a gyerkőcök?

puszim mindenkinek.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Gyöngyi:igen mondta is az orvos,hogy neki akkor könnyű a műtét ha semmi hájréteg nincs a hason.
Próbálok azért minden félét bevinni,csak üditőt csokit kenyeret tésztát nem.De napi 2 zsömlét azt igen,egy reggel egy uzsonna..
Én nem szeretném ha ettől kis súlyú lenne a baba,de cukros sem szeretnék lenni :twisted: :twisted:
Az a bizonyos epediéta biztos sokkal keményebb...
Az esztétikai része a dolognak őszintén szólva nem érdekel :oops:
Az majd érdekel utánna...bár lehet,hogy utánna sem :oops:
Most egy érdekel,hogy minden rendben menjen!
A férjem így is azt hazudja hogy csinos vagyok :oops:

Cleo köszi a gratulációt,én örülök neki,hog fiú annak ellenére,hogy lányra voltunk beállitva,valahogy az volt a 7. érzékem..
Vendég

Sziasztok!
Úgy látom mindenkinek mozgalmasan telik a hétvégéje,
hogy eszébe se jutott írni. :lol:
Bárány!
Nagyon gratulálok a kisfiúhoz!
Nem emlékszem pontosan,hogy én mit is jósoltam nektek?
Én vagyok most úgy a kg.-okkal,hogy se fel ,se le,ez szinte így van 3
hónapja.Mondjuk egyelőre még nem is tettem semmit,hogy le menjen.
A hasam nagyon csúnyán megnyúlt lett,nem tudom magától visszatud-e ez húzódni.Szerintetek?
Tornázni kellene,de mikor?
Majd holnaptól...
És a hajam is hullik,amit utálok.
Félévi biziosztás volt?
De jó,hogy nálunk ilyen még nincs!
Szindinek,hogy sikerült?
Mit mond mi szeretne lenni,ha nagy lesz?
Tündi,Andi!
Nagyon szépek a képek!
És a két baba nagyon hasonlít egymásra.
Szerintem olyan egykorúak is lehetneek,meg egyforma husik.
Gyöngyi!
Már alakul a kicsi bőre a fürdetőtől,amivel utólag is bekenem.
Már nem olyan érdes ha hozzáérünk.
És olyan ügyesen hasal már kis 3hós létére.
Ja,meg is tudod nézni az iwiwre tettem fel ilyen képet.
Lenne még egy védőnős kérdésem :lol:
Kingának az álla alatt mondta a Dr.nő mikor legutóbb volt beteg,hogy milyen duzzadt a nyirokcsomója.
Azóta is megvan és ilyen nagyobb borsó nagyságú kemény.
Ez ilyen méreganyagoktól duzzad be,vagy mitől van?
Ill.elmúlik ez magától?
Lányok,hogy vannak?
Jól működik a beosztás,a program szerinti vigyázás rájuk mióta dolgozol?
Ők nem irigyek?
Mert Kinga még a játszótéren a más játékára is az tud lenni,ha kinézi magának! :lol:
Ja,a téma amit fel akartam hozni,amit lehet nem lehet szó nélkül megállni :lol: ,hogy kinek milyen anyja és anyósa van????????????????????????????????????????????
Majd én is kifejtem,de most öltözés és sorba reggeliztetés lesz,kb 2órán keresztül!!!!!!!
Kory

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Kory:köszi jól vagyunk!Te is fiút jósoltál nekünk?Nekem a 7. érzékem lány volt(először fiu),de már annyira,hogy nézegettem a kis rózyaszín rucikat!Sőt a barinőmtől is egy jó pár rózsaszín rugit kaptam,ezért eleinte azt is rá fogom adni(otthon).Egy éves koráig úgy se tudja,hogy fiú-e vagy lány :D

Bizi:Szindinek magához képest egy árnyalattal jobb lett.Ez azt jelenti,hogy csak egy kettes volt(matek),a többi 3-4,de a komolyabb tantárgyak inkább 3 :oops:
Másoknál ez a rossz bizi,de nálunk haladás..

Nyirokcsomó:én a saját gyerekemet ilyen esetben biztos ami biztos alapon megszuratnám(vérvétel).Persze tutkó,hogy semmi baja de én ilyen vagyok,volt is már rá példa ,hogy valami nem tetszett és inkább megszurattam :oops: Tudom nem engem kérdeztél!
:oops: Amúgy a nyirokcsomó nem méreganyag, hanem a szervezet immunválasza állt,valami gyulladás az oka!Akár torok stb stb
Vendég

TádÁÁ...

Megjöttem újra. Olyan jó idő van. Remélem így is marad.. :)

Nyirokcsomora: az egyik ismerősnek is van a pici lánya füle mögött,azt mondta a doki neki,hogy ha nem nő akkor nincs gond. :)

Gyöngyi
:hát igen az emer mindig sompánkodik,ha lánya van a fiú után ,ha fia van a lány után. :) De ez így normális,majd lesz fiad ha viszik a lányok. :lol: :lol:

Képzeld megint nem volt kakusunk 5 napig. Kamilla tea hozta meg,de nem volt sok. Pedig olyan sűrűn eszik,meg sión voltunk ott meg fel is kell este 9kor enni 2 óránként evett megint éjszaka.! És csak 100at nőtt 2 hét alatt.! Nem kellett volna többet? A kevés kaksi miatt és a sűrű evésnél?Na oké befejeztem. :)

Kory:milyen néven vagy fent iwiwen?

Voltunk sétizni szombaton,nagyon élvezte Benci. :) Dobok fel képeket. :)

Kép Dominik és Én. :)

Kép Bence és Dominik. :)

Kép A szombati séta.

Tündi és a fiúk. :)
varga tünde

Sziasztok!

Most megijedtem ezzel a nyirokcsomóval kapcsolatban.
Ez nem múlik el magától?
Lehet ebből valami baj?
Eddig nem aggódtam ,mert a gyermekorvos itthon megnézte és
nagy jelentőséget nem tulajdonított neki.
Bárány!
Ha javított akkor meg kell dicsérni!!!!!!!!!!!!
A matek nekem is gyengébben ment mindig, főleg a gimiben.
Meg mindenki nem lehet kitünő,nem biztos,hogy annak jobb lesz később az életben.
Amúgy már többször mondani akartam neked,hogy szeretek
tőled kérdezni,meg nagyra becsülöm az őszinteségedet,legyen az jó dolog,vagy nem jó dolog mindig őszintén leírod.
Legyen az evés,beszéd,bizi minden.
Tudod néhány anyukával(itt a környezetemben is van ilyen),hogy szeret hozzátenni,felnagyítani a dolgokat.
Pl.én régen mondtam:Képzeld Kinga felállt magától vagy ilyesmi.
Erre ő:Ó AZ ENYÉM MÁR 2HÓNAPPAL EZELŐTT.
Én utálom az ilyet!
Tünde ,te neved szinte teljes,milyen városba is laktok?
És akkor én bejelöllek!
Nagyon nagy fiú Bence is a képekenen,és nemsokára lesz a szülinapja.
Ti miért vándoroltok egyébként?Sióra majd vissza?Építkeztek ott vagy nagyszülőkhöz?
Bárány!
Nem tetszett még meg a Noel név kisfiúnak.
Olyan édi,nekünk van a családban,és a ti hosszú nevetekhez jól menne.
Nem akarlak befolyásolni,csak tudod imádom a névválasztást!!!
Kory

Kép

Kép
kory

Kory írtam privit. :)
varga tünde

Sziasztok4
Kory nem akartalak megijeszteni a nyirokcsomóval!!!
Írtam is,hogy egy sima torokgyuszitól is megnagyobbodhat és tök lassan húzodik vissza!!!kb 500 féle betegség van amitől megnagyobbodhat!!!
És a dokid is megmondta hogy semmiség..

Őszinteség:szerintem evidens,hogy nem az én két gyerekem a legtökéletesebb a világon,miért is lennének?? :shock:
Én látom a hibáikat,imádom őket de nem akarok elfogult lenni (nagyon).
Én is akár hány anyukával beszélek biztos ,hogy a gyereke 1 évesen szobatiszta volt 2 évesen olvasott írt,3 évesen 6 ismeretes egyenleteket oldott meg..
:D :D :D
Most szeptemberben a kisebb is elkezdi a sulit és lehet reménykedni,hogy majd neki jobban megy :P
De ha neki sem akkor majd a legkisebbnek.. :P

Név:nem rossz a Noel,de valahogy a Dávidot már megszoktuk mert egy ideje ezt mondogatjuk,a gyerekeknek is tetszik úgyhogy marad..
Vendég

Sziasztok!

Én is utálom a vetítést. Mindenkinél mindig minden rendben van, csak nálunk betegek, csak nálunk későn érő típus, csak nálunk pisilget be, és még sorolhatnám.
Erre jó, hogy vagytok Ti és őszinén kimondjátok a problémákat, és meg lehet beszélni mindent. Végül kiderül, hogy a problémák hasonlóak másnál is és az én gyerekeim sem a legrosszabbak/ legbutábbak a világon. Nő az önbizalmam :lol:
Anyós ügy: épp szombaton vesztünk össze. Pl. miért nem adok csokit ( amit minden alkalommal kilószám hoznak- én pedig rakom a spájzba) a rossz evő gyereknek, mert azt legalább megeszi.
Kory, tudod mikor jó az anyós? Ha porhanyós. Bár én ezt nem kívánom, mert apósom önállóan életképtelen és nem szeretném a nyakamba venni.
Anyám pedig bele van pistulva a báttyámba, úgyhogy minden mondatában az ő imádata hallatszik, ráadásul most meglett az ő várva várt lány unokája, mi már nem rúgunk labdába, csak, ha segíteni kell. Mikor megszülettek a fiúk a gratuláció így hangzott: Jaj, fiú! Apám meg teljes elnyomásban van, de ez az ő érdeme is.
Röviden ennyi.
Kory, na aggódj, majd leugrálod a kilókat. Nekem most olyan a hasam, mint egy deszka. Egy kis idegesség, és lemegy, igaz ehhez 3 év kellett, nyáron olyan voltam, mint aki a 3-at várja. Martin után 6 hónap elég volt.
Tündi, gyönyörű helyen laktok!!!!!

Pusszancs!

Éva

KépKépKép
agmano

Bárány, gratulálok a kisfiúhoz, hidd el, minden rendben lesz!

Lányok, holnaptól nem tudok jönni, vannak problémák az életemben, és ezek megoldására kell most az időmet és energiámat fordítani.

Köszönöm, hogy voltatok nekem és sok mindenben segítettetek.

Természetresen iwiwen, vagy mailen keresztül utolérhető vagyok.

Puszillak Benneteket szeretettel

bea
öreganyu

Sziasztok

Bea. :(
Ez sajna nem hangzik túl jól,de kívánom,hogy sikerüljön megoldani a problámákat úgy,hogy a legjobb legyen mindenkinek.
És...remélem visszajössz majd hozzánk..ide,ha minden megoldódott.
várunk vissza szeretettel.:)
puszillak benneteket

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Bea:Én is remélem sikerül megoldanod a problémát, és hamar visszajösz. :)

Pusz
varga tünde

Évi.

ebbe pont beletaláltál.ugyanígy látom én is :D -Én is ezért jöttem ebbe a topikba,mert máshol,így az életben is annyi ilyen ahogy te írtad "vetítést" löknek a kedves emberek.
Úgy utálom az ilyen szöveget:óóó már megint betegek...ti mindíg betegek vagytok...szerencsére mi alig.. -mennyiszer hallottam már ilyet.
Persze eme kedvesebbik fajta ember (és gyermekei) mindíg különbek lesznek (szerintük).Vonatkozik ez a sulira stb stb.

Kory

.szerintem ne aggódj a nyirokcsomó miatt,de majd muti meg dokinak.Zsoltinak is van egy a nyakán 6hetes kora óta.már vagy 10dokinak megmutattam (persze nem ezzel vittem konkrétan el)

Gyöngyi.

merre jársz?Lányok hogy vannak?
Képzeld,terjed ám az otthoni arcüregátmosás úgy látom.egyre több anyuka csinálja már otthon.de szerintem tök jó,hogy ezek a dolgok terjednek a neten és amúgy is :)

Tündi.

Nagyon szépek vagytok a képeken :)
Az is valami,ha már a kamillától tud kakálni.nálunk anno Zsoltival voltak e téren gondok.egyszerűen nem tudott kakálni magától és ha 2naponta nem kakáltattam meg,akkor minden baja volt :? -szerencsére mikor elkezdtük a hozzátáplálást megszüntek ezek a bajok

Bárány.

Mindjárt félidős vagy :) :shock:
Igazad van,nem lehet mindegyik gyerek zseni :)-el kell fogadni őket,és örülni az apróbb dolgoknak is.
Diétával hogy állsz?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

A vetítéshez:
Én is eléggé eszem magam,hogy Kingám beszélhetne választékosabban,ragozhatna többet,tisztábban is beszélhetne.
Próbálok anyukákat kérdezni kinél,hogy megy ez .érdemes e ilyen idős korba logopédia stb..
Legtöbben azt mondják most lett 3éves sokat tisztul még a beszéde stb..
Hétvégén találkozok egy anyukával,feljött ez a téma.
Így mondja.Úristen hát mi már külön angol nyelvoktatásra járunk,és már angolul is beszél és ragoz,és úgy mintha anyanyelve lenne.
Na mondjuk megnézném én ezt!!!!!
Csak egy ilyen anyuka után az ember fejlógatva sétál haza,és
már beképzeli,na az én gyerekemnek biztos van valami baja.
Férjem jó leteremtett mit hasonlítgatok ,és miért nem kontráztam én is rá,persze VALÓS DOLGOKKAL.
De nekem az ilyen dicsekvés soha nem ment.
Andi!
Akkor ez nem nagyon múlik el,ha már nektek 6hetes kor óta
megvan?
Nől ez vagy ugyanolyan?

Anyós anya dolog.
Anyukám életvitelével hosszú évek óta nem tudok azonosulni,mégpedig azért mert neki egy élettárs sem felel meg hosszútávon.
Amúgy ami az unokázást illeti abban,ha lehet ilyet mondani maximálisan elégedett vagyok.
Volt éjjelre itt maradt mikor férjem külföldön volt segíteni.
Kingát elviszi hosszú hétvégére,hogy kikapcsolódjunk.
Viszi a télapóhoz,gyerek koncertekre.
Maximálisan eteti,ellátja,mindent tud a gyerkőkkel kapcsolatban.
Anyósommal is szerencsénk van,minden vasárnapot ott töltünk,ő is
szereti az unokákat,de nem úgy rajong ,mint anyum de ez nem is baj,de szereti őket.Amúgy nagyon kedves emberek.
Éva!
Hát úgy lenne jó fogyni,hogy az ne idegeskedés miatt történjen.
Bea!
Ezt nagyon rossz volt olvasni!!!!!!!!!!!
Remélem csak egy kis átmeneti hullámvölgyről van szó!!
Tudod ilyen mindannyiunk életében van!!!
Nagyon várunk vissza!!!!!!!!!!!!!4
Igérd meg,hogy visszajössz!
Gyöngyi!
Hol vagy?
Tessék jegyzetelni és mindenre írni!
:lol:

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Kory:nekem eggyik sem tudja az R betűt!!Szilveszter az L -et sem!!
Elég gáz,pedig ő még logopédushoz is jár hetente 2szer.
De nem sok reményem, van mert Szindi 4 évig járt.
De minek??
Vendég

Bárány: tényleg bocsi nem is gratuláltam még. Gratulálok.! :) A név meg majd kiderül,melyik jön be jobban nektek. :)
Azért jártak,hogy elmondhassák ők ott is megfordultak. :lol: :lol:
varga tünde

Tündi köszi szépen!!!!
Vendég

Sziasztok!!!

Haldoklik a gépünk valamiért már megint :twisted: :twisted: :twisted: Most bejött minden, de csak rövid leszek, mert fürdetés és esti mizéria indul :wink: :wink: Apropó esti mizéria: Sára két napja nem kap cicit!!!! Egész jól bírjuk!!! :lol: :lol: :lol:

Kory!

Nyirokcsomó: ha fertőzés éri a szervezetet, akkor beindulnak az immunrendszer részét képező szervek. Ilyenek a mandulák és a nyirokcsomók. Ezért duzzad meg, mert jól működik, ez a dolga: rengeteg benne az a fehérvérsejt, ami a védekezést végzi, ezek befalják a vírusokat és ott tárolódnak, ezért dúzzattabb a nyirokcsomó. Egy komolyabb betegségnél hónapok is eltelhetnek, hogy elmúljon. Ne aggódj!!!! És csak 2-3 naponta ellenőrizd :lol: :lol:
írigység?? Mire gondolsz?? Ők is ölik egymást néha a játékért, sőt néh a a lábamért is :lol: :lol: , ez van, de csak pár gyerek van a környezeteünkben , akikkel nem lehet őket összeereszteni, mert mindig veszekedés a vége. Nem gondolkodunk azon a másik anyukával, hogy kik miatt: nem jönnek ki (most) egymással - ennyi!! :lol: :lol: De legtöbbször szépen eljátszanak idekenekkel, idegen helyen. Persze itthon minden rosszabb :lol: :lol:

Andi!!!

Értem a tablettát!!! :lol: :lol: Nekem szerencsém van velük, bármit bevesznek. De tudom, hogy ez nem az én érdemem, ők ilyenek és kész, Bár Marietta már egyre töbször ellenkezik olyan dolgokra, amiket nem is ismer és a tesója gond nélkül megeszi. De ha nem muszály nem szoktam eröltetni (de a gyógyszert igen!)

Csokifüggőség!! :lol: :lol: :lol: Ismerem!!!!! Lenkei szerint C vitamin hiány okozza!!! Valóban érezhető, ha odafigyelek arra, hogy eleget egyek belőle, akkor nem zabálok annyit és amikor a Lenkei vitamint szedtem, akkor szinte nem is ettem. Csak most nincs rá keret. :cry: :cry: Úgyhogy C vitamin nagy-nagy dózisban!!

ágyöngyi

Bárány!!!

Esztétika! :lol: :lol: Három gyerek mellett meglesz az esztétika, tuti!! :lol: :lol: És a férjed nem hazudik - kikérem magamnak az ő nevében!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Látuk a képeket!!!! Tényleg csinos vagy!! És nem lesz a baba kissúlyú sem Te cukros, attól még messze van a kövérséged!!! És ez egyébként nem is ettől függ - bő téma ez is!!!
Bizi ügyben az én véleményem is az, hogy nem lehet mindenki kitűnő és bannak későn érő gyerekek. Szerintem a jegyek nem is tükrötik a gyerek igazi intelligenciáját és lehetőségeit. Fontosabb, hogy élvezze az életet a gyerek is, minden joga megvan ehhez!!!

Tünde!!!

Nem is mondok semmit a képekre!!! :lol: :lol: :lol: Gyönyörűek vagytok!!! És ha képet is raksz fel Domiról, akkor ne panaszkodj légyszi a hízására!!!! :lol: :lol: :lol: Ellentmondasz maganak a képekkel, olyan gyönyörű ez a fiucska!!!!!! :lol: :lol: :lol: Csoda, hogy vágyom egyre!!!! És a barátnőmnél kiderült, hogy a harmadik baba is fiú lesz!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Na, a vetítés!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Már akkor is kiakadtam, amikor körzeti védőnő voltam, amikor jöttek az anyukák, hogy mondjam meg mi baja az ő gyereküknek, mert ezt meg ezt hallotta a játszótéren. De az ő gyereke még nem csinálja, mondja , tudja, stb. És akkor volt gáz, amikor a dicsekvő anyuka is hozzám tarozott és tudtam az igazságot. Konkrétan hazudozott a játszón!!!
Egyik gyerek ebben, a másik abban jó vagy roszabb. Ezt el kell fogadni !!!!!!!!!!!!!!!!! Nem mondom, hogy nem voltam büszke a Mariettára, amikor másfél évesen folyékonyan és érthetően beszélt, persze tök jó volt nekem!!! És nem győztem nyugtatgatni a vele egykorú gyerekkel rendelkező anyukákat!! :lol: :lol: :lol: Na és három évesen meg már nincs is köztük különbség!!! És Marietta sem beszél szebben azért mert korábban kezdte!!
Most hogy írtátok én is végiggondoltam és a Maritte is " beszédhibás" , de eddig eszembe sem jutott ezzel foglalkozni!!! :lol: :lol: :lol: :lol: kicsi még, ráér!!!!!
És valóban, nekem az enyém a legszebb, legokosabb, legügyesebb ,legkedvesebb , de tudom, hogy nem tökéletes. Egyetértek Báránnyal!! :lol: :lol: :lol:

Anyós, anya kérdés!!!! :roll: :roll: :roll: Na erre most nincs elég időm sajnos (így is apa fürdeti a csajokat :oops: :oops: ), erre csak nagyon bőven tudnék írni!!! :roll: :roll: :roll: :roll:
Mi nem vagyunk nagyon írigylésre méltő helyzetben ezzel kapcsolatban.

Bocsi de lépnem kell!!!

Pá-pá!

ágyöngyi

Gyöngyi a próféta beszéljen belöled!!!!!
Nem akarok cukros lenni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Csak azt nem értem ,hogy a dokinak miért ez volt az első gondolata amikor rám nézett!!!Azért tényleg vannak nálam nagyobb darabok!!

De 4.-én megyek cukor vizsgálatra és vele együtt csinálják a toxoplazmózist is!!
Többiek ti már átestetek??
Én rengeteget kutyáztam életemben gyerekkoromban macskáztam is,de azt halottam ez még kicsit sem biztositék arra,hogy átestem...
Úgyhogy addig amig terhes vagyok nem simogatok kutyát..
Gyöngyi neked mi a véleményed erről a nyavajáról?

Melyikőtök írta:"anyós akkor jó ha porhanyós"???
Eggyetértek!!!
Vendég

Hali Bárány!!

Én arra akartam célozni, hogy a terhességi cukor nem igazán függ a súlytól, vékony kismamáknál is előfordul, nem a hízás függvénye (teljesen) :roll: :roll: :roll:
Toxoplazma is van már??? Tök jó!!! Bizony kell!! Mert magzatkárosító ez a vírus. De csak a friss fertőzés. Szerintem aki állatok között nő fel, az átesik rajta, úgy hogy észre sem veszi. Csk a magzatra veszélyes. Azért kíváncsi leszek az eredményre - hogy átestél-e már rajta. Én arra szavazok, hogy igen :lol: :lol: :lol: Nem mintha lenne jelentősége :lol: :lol:

ágyöngyi

Én Bencénél cukros voltam,és tök vékony.Huu de rég volt :oops: .
Viszont minig volt egy csomo macskánk mikor gyerek voltam, állandóan macskáztunk meg kunyáztunk. És a toxoizém negatívvolt. 2 havonta (aszem) ismételnem kellett,mind a két gyereknél.
varga tünde

Gyöngyi olyan jó lenne ha ez is bejönne neked(toxoplazma)
De én is azt halottam ,hogy attól még ,hogy kutyázik macskázik valaki,koránt sem biztos ,hogy átesett :(
Mint Tündi sem :(

Tündi fejts ki bővebben lécci a terhességi cukorral a tapasztalataidat!!!Köszike
Remélem nem leszek érintett de ha mégis legalább tudjam mire számithatok :(
Vendég

Bencével rosszul voltam 4 hónapig,levették az első vérvétel és 7.2 volt.Bekellet feküdnöm terhelésre 2 óránként vettek vért miután megitaták azt a cukros lötyött borzasztó volt :shock: . Diétára fogtak. És minden két hétben mehettem a házi dokihoz cukrot méretni.Szigoruan írnom kellett. Azt mondják,hogy aki cukros annak mikor felmegy a cukra kevesebbet mozog a törpéje,és így visszagondolva igaz,mert Beni alig mozgott :shock: . És nekem rá is ment a szememre.Lett szemüvegem sajnos. És az utolsó hónapban meg állandóan alacsony volt a cukrom :shock: így Benim fogyott is,de itt kételkdem,hogy csak ez lehetett-e a baj.Így végülis 2,5kg volt. Az tuti,hogy nem játék,de van aki sz@rik rá.
De csak nem leszel te is az.
varga tünde

Tündi köszi a kielégítő választ!
Hát ez elég rosszul hangzik,remélem megúszom :twisted: :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Beát sajnálom, remélem azért néha olvas még minket.
Van egy hírem, közületek senkit nem érint, de adjátok tovább minden érdekeltnek!!!!!!!

Akinek két 3 év alatti kisgyereke van, ott az anya a kisebbik gyerek után kapja az ellátást (terhességi gyerekágyi segély vagy gyed). DE!!!!!!!!!! Az apa igényelheti akár napi 8 órás munka mellett is a 3 év alatti (nagyobbra) a gyes-t. Ez fontos, ezt elfelejtik a munkaadók közölni, ha nem kérdeznek rá. A gyes visszamenőleg 2 hónapra igényelhető a gyerek 3 éves koráig. A MÁK-hoz kell benyújtani, nyomtatvány a neten.
Most szereztem ezzel az infóval 150 ezer forintot a barátainknak.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Állítólag ez a gyeses dolog nem teljesen legális így, de az én cégemnél mindenki ezt csinálja...

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Csajok!
Nem tudtok valami jó dolgot ilyen sprőd hajra?
Olyan szar állagú lett a hajam(pedig mindig szép hajam volt),közepétől lefelé tiszta szálkás,borz.
Nem beszélve arról,hogy rohadtul hullik!
Gyöngyi!
Ha van időd,te is szólj az anyós-anya témához!
Meg mindenki akinek van kedve!
Hurrá Bárány holnaptól félidős!
Kory

Kép

Kép
kory

Sziasztok én nem szoktam ebbe a forumba irni de nem birom ki szo nélkül...
anyós akkor jo ha porhanyos :shock: :lol: :lol: :lol: helyes :wink: :twisted:
Vendég

Kory nekem a schauma kiwi nagyon bejött,nekem a sok szőkítéstől szar a hajam.De nem mondom hajmosásonként rá megy a dodoz egy harmada :twisted:

Igen igen holnap félidő!!!
Ultrahang szerint 21 hét...
Ők előre tettek egy héttel! :D
Remélem a diétától nem fog visszamaradni a növésben csórikám
Vendég

Bárány!
ok.majd vesze!.ez samponban,vagy balzsamba használod vagy mindkettő???
Tudom olyan lenne hatásos balzsam, amit rajta hagynék vagy
20percig,de én a DM-ben is csak olyat veszek amit nem kell kimosnom,mert nincs időm.
Hát nekem is valószínű a szőkítés,mert aug.-ban,szept.-ben már
szinte szőke volt a hajam,aranyló barnába volt ez a szín satírként.
Annyi kencét teszek rá,nem kimosós balzsam,gliss k... spré stb
Akkor azt mondod a kiwis jobb?
Látod Bárány 1héttel többre írtak ,elején meg besza..tál,hogy kisebbnek látták elsőre.
Nekem nehogy ezt a diétát is halál komolyan vedd.
Kicsit kevesbbet eszel,kevesbb édességet és kész!!!!!!!
Anyáink anno 20kg-kat híztak,azt mégse volt minden 2. cukros!!!
Én akkor is ,most is,sajnos minden ebéd után bekapok valami édességet!Berögzült!!

Kép

Kép
kory

Hali.

Évi.ez tuti info-ha tényleg meg lehet csinálni :) pár emberkének bizti segít :)

kory.én mikor tavaly daueroltattam a hajam-akkor tök szálkás,száraz volt-azóta használom a sunsilkenk egy balzsamját vagy mit-ezt a megmosott,de akár száraz hajra is rá lehet kenni és nem kell kimosni :) Kis henger alakú flakonban van.pedig akkor jónak kellene lenni,ha olyat használsz,amit nem kell kimosni,mert azoknak lesz tényleg látszatja.vagy esetleg hajpakolás (inkább fodrász-szaküzletből).én is tök sokat költök a hajamra :twisted: ,mondjuk ekkora loboncra lehet is :lol:

Huu.csajok,nekem ősszel hullott,de annyira...még vérvételre is elmentem-na azóta még szőkíttetni sem merem (pedig csak 1-2árnyalattal volt).pedig jobb volt kicsit szőkébben :wink:

Bárány.dili az a doki,miért lennél cukros.igaza van Gyöngyinek,hogy nem a hízástól lesz vki cukros.én alapban pár kilo súlytöbblettel indultam Sziszinél és rengeteg édességet ettem mégis tök alacsony lett mindíg a cukorszint.
Na ...a toxoplazmozist Szolnokon nem nézik...legalábbis mikor én terhes voltam akkor nem...

Anyós téma...nem tudok rosszat mondani róla-nagyon jól megvagyunk-igaz 70km van közöttünk és havi 1*látom :lol: :lol: :lol: -mondjuk a gyerekemet nem hagynám 1hétre nála...

Ma megvettük Zsoltikának is a jelmezt:páncélos lovag lesz.úgy örülök,hogy tetszik neki (nála ez nagy szó,mert nagyon szégyenlős).ma 4* felprobálta.:)
Bárány.látom az iwiw-en keresitek a csontokat :) :) sikerült szerezni?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Hali!!

Anyóstéma!!!??? Hát.... Holnap reggel hozzá viszem a Sárát. Most jóban vagyunk. Lehet rájuk számítani annyira amennyire én is akarom (nem akarom nagyon). De nem volt ez mindig így. Elég furcsák, talán maradiak, vagy nem is tudom.
Már amikor együtt jártunk is nagyon furcsák voltak. Amikor elhatároztuk hogy összeköltözünk, akkor szó szerint el kellett menem hozzájuk és "elkérni a fiukat" . Meg kellett indokolni, hogy miért karunk összeköltözni eskűvő előtt!!!! :lol: :lol: :lol: Érdekes szitu volt ez 29 évesen egy élettársi kapcsolattal a hátam mögött. Képzelhetitek mennyire nehezen nyelték le, hogy nem volt esküvő, csak gyerekek. :lol: :lol: :lol:
Három utcára laknak tőlünk, de sokáig csak akkor láttuk őket, ha mi mentünk. Volt úgy, hogy mi átmentünk névnapra köszönteni őket és amikor jöttünk haza, akkor a kapuban nyomtak a kezembe születésnapi ajándékot. Eléggé felkaptam a vizet.
Nehezen viselték, hogy nem kérek segítséget a Marietta gondozásához, de soha eszükbe sem jutott bármit is felajánlani (ebéd, bevásárlás, sétáltatás, hogy vasalásról és egyéb házimunkáról ne is beszéljek) Amikor bejöttek a kórházba meglátogatni Marietta születése után, anyósom egyetlen "kedves" mondata felém : "De nagy hasad maradt!" Képzelhetitek mennyire jól esett!! Abban az állapotban. Amikor a sára született, akkor már annyira szar volt a helyzet, hogy be sem jöttek megnézni.
Na, szerencsére azóta kifejezetten jó a helyzet, de vannak fenntartásaim. Most élvezem ami van. Egyszer már ott is aludt a Marietta - nagyon nehezen viseltem :lol: :lol: :lol: :lol:

Anya: nekem nagyon jó anyukám (volt). Egészen a Marietta kb másfél éves koráig. Utána szó szerint meghülyült (és együtt laktunk!!) Teljesen megváltozott. A Sárával voltam terhes és olyan vitáink voltak, hogy egyszer be is görcsöltem miatta. Bár anyám szerint nem lehet ilyentől megszülni, de én ettől fogva megpróbáltam elkerülni, hogy nehogy megismétlödjön Persze ez neki úgy jött le, hogy eltiltom tőle a Mariettát.
Na tovább nem ragozom.
Úgy tűnik nem adatik meg mindkét oldalról a nagyszülői lét. Ha az egyik normális, akkor a másik nem.
Csak velem az a baj, hogy én nem nyelek (nehogy már gyomorfekélyem legyen!!) Túl nagy a pofám! :roll: :roll: Már a suliban is a színjeles mellett mindig volt 2-3 igazgatóim a pofám miatt :lol: :lol: :lol: :oops: :oops:
Ez az anyós- pórhanyós dolog vicces, csak mivel anyósom rákos nem élvezem annyira (nem bántottatok meg vele és tudok is rajta nevetni, csak most nem gondolom ezt - bár korábban igen :oops: :lol: )
Bár azt hiszem a jó viszony kialakulásában nagy szerepe volt ennek a halálközeli élményének 2X 2 hónapig volt karanténban!!! Gondolhatjátok, hogy volt ideje rágódni és átértékelni!!
ennyit köszönhetünk a betegségnek.

Hajra nem tudok mit írni :oops: :oops: :oops:

Marietta elöször banya akart lenni (vettem fekete körömlakkot is) , de amikor minden meglett hozzá úgy döntött indián lány lesz (kaptunk jelmezt!! :lol: )

ágyöngyi

Cleo!
Jó,hogy végre te is írtál!
Neked tényleg szép hajad van láttam az iwiwen.
Sunsilkban milyen színű,mert nekem van lila,ez ilyen magasabb flakon,erre az van,hogy kisimító hatás.
Majd Zsoltikáról tegyél fel képet.
Kinga is visszahúzódó,szégyenlős fajta nagyon,csak itthon nagy király.

Kép

Kép
kory

Gyöngyi!
De jó volt olvasni ilyen "igazi életszagú"történetet az anyós-anya témáról!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!
Anyós témához annyit,hogy én 2 éve nem beszéltem anyósékkal!
Amikor összeházasodtunk megmondták,sose nyelik le a békát,hogy 2 gyerekem van,de azért volt szebb körítés is ehez!
Na azóta kapcsolat nulla velük férjem sem jár hozzájuk!
Azt sem tudják,hogy terhes vagyok!
Legalábbis tőlünk nem

Kory persze balzsam is nekem a sampon önmagában semmi
Vendég

Ja és nincs csontvázjelmez :(
Ma fogom megcsinálni én magam!!!
Majd megmutatom ok?
Vendég

Sziasztok!

Anyós és após témában nem tudok hozzá szólni,mert nincs egyik se. :(

Haj az nekem is hullik,de már nem foglalkozom vele. Talán hajvégápolót kellene kenned a végére,azt nem kell kimosni.

Huu még nekem is vissza van a kalóz jelmez gyártása. :shock: :lol:
varga tünde

Sziasztok!

Tündi a hajra nekem mindkét terhességem után az olló volt a megoldás, levágattam. Amíg szoptattam hullott, de már rövidebb szálakban. Sampon nekem csak a L'oreal Elseve 2 in 1 multivitaminos hajápoló sampon jött be - normál hajra, már évek óta csak ezt használom. Hosszú hajjal elég volt heti 1 mosás, most 2 kell, hogy megint rövig és mindig igazgatom.

Bárány én láttam csontváz jelmezt az Árkád (Bambi) játékboltban, de már 2 hete.

Azt tudjátok, hogy a C&A-ban téli kiárusítás van? 5000-ért megvettem a jövő évi kezes-lábas overállt. Van dzseki 2500-ért, de világos. A Jeans-Clubban pedig gyerek pulcsik-nacik 1000-1500-ért dzseki és mellény 1500, felnőtt pulcsi 1500-2500-ért. Én bevásároltam jövő télre.

Csokinyufff! Édi a babád! Martin is ilyen kis mókus-nyuszi volt!

Gyöngyi, szuper a megfogalmazásod, jót nevettem a fiúkéréseden! :D :D :D :D Sajna a szülök ha változnak, akkor az már csak rosszabb lehet!

Éva

KépKépKép
agmano

Andi, Sziszi hogy áll a becsöpögéssel?
Norbira közölte az óvónéni, hogy nem szobatiszta, mert tegnap 2-szer becsöpögtetett a bugyijába, így nadrágot is cseréltek neki, ami amúgy tök száraz volt. Hiába nyúzom a gyereket, nem tartja vissza és mindig bemegy 1-2 csepp pisi. És ez kizáró ok az oviból? Nem csurgat végig sehol, csak tényleg pár csepp és immár 8 hónapja nincs rajt éjjel sem pelus.
Mondjátok meg mit csináljak? A végén még kiteszik az oviból...

Éva

KépKépKép
agmano

Éva: micsoda baromság,ezért az egészért kizárnák? nálunk is volt,hogy oviban becsúszot-egy csepp de azért, mert annyira játszottak elvonta a figyelmét,és mire elindult wc-re már alig bírta tartani. ezt is meg kell tanulnia.. nem.. hát szép..akkor itt volt anyuka aki minden nap vitte haza a pisitől csurgó gatyát..mégsem mondták,hogy ne vigye,mert még mindig látom az oviban,no meg a szatyrot is. :)
Ja és épp tegnap kérdeztem rá Beninek lesz a szülinapja és hallottam tőletek,hogy nem mindegy honnan hozzuk a tortát és sütit. De itt nálunk hála mindegy, akár én is süthetek neki. :) Ennek örülök. :)

A hajamra most hajhullás elleni sampit használok,megfogja-e?Fogalmam sincs. :?
varga tünde

Sziasztok!
Tényleg Gyöngyi,védőnői tapasztalatod,mai elvárások szerint
mit kell tudnia egy óvodába induló 3évesnek?????
Kell tudnia!?,hülyeség ,hiszen én időmben csak a játékról szólt
a dolog,nem az elvárásokról,de a mai világ más.
Godolok itt,mint írták a -szobatisztaság
-a beszéd milyen szinten legyen
-ismerje a szineket
-tudja a nevét,hol,lakik
-számoljon 10-ig
-öltözni tudjon
Ezek juttak eszembe,ja önállóan egyen.
Ebből engem a beszéd zavar,ami tisztának és szépnek nem nevezhető.
Ja,meg az evés,szerintem hozzá nem nyúlna.
Vagy mik az elvárások?
Mert ha őszinték vagyunk,sajnos az ilyen kicsiknél is vannak elvárások.
Kory

Kép

Kép
kory

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?