Új privát üzeneted érkezett!

Most volt egy fájás, figyelek, hátha...
Mára vagyunk kiírva. :)

Kép
tittina1982

hajrá Titti!
Szilvi! tündér!!!

Kép
nyafi

Sziasztok Lányok!

Tudom nagyon eltüntem, de elég nehéz napjaink vannak.
A tejcsim beindult, de egyszerűen nagyon nehéz szaporítani, mert nem igazán tudom jól mellre rakni Csongort. A kórházban is hasonló bajunk volt, nem nyitotta elégnagyra a száját és így nem kapja be eléggé a cicit. Így leszívni is keveset tud (max. 30 gramm, egyszer szárnyaltunk mert 50 gramm volt). Nem tudom mit csináljak, már szegény gyereket is agyongyöntörm ezzel a szopi kérdéssel és én is kivagyok. Elméletben mindent tudok, ezer oldalt végigolvastam, de semmi. Tudom így a fejéssel lehetne még szaporítani, de Csongor van, hogy 3-3,5 órákat van fent, max. 5-5 perces alvásokkal. Így nem hogy 2 óránként, de sokszor 3 óránként sem tudok fejni. Ha gyakran rakom cicire sincs értelme, mert szétrágja a mellem és még éhes is marad. Kicsit a 22-es csapdájában érzem magam. Kellene a tejet szapoírani, de nem tudom, mert közben a kisfiamat altatom, hogy végre fejni tudjak. Értitek gondolom. Ráaádul azt sem lehet, hogy akkor a 3 óra alatt sokat van cicin, mert belealszik és az amúgy sem hatékony szopás miatt keveset eszik és a 3 óra alatt újra megéhezik. Így szinte fel sem tudnék állni a szoptatásból, ő meg a rengeteg energia árán is kevés tejhez jutna (már próbáltam, így tapasztalatból írom, igazából már az égvilágon mindent próbáltam).
Eléggé ki vagyok emiatt és bevallom nem tudom hogy lesz így több tejem és hogy fogom tudni tartani a tempót a növekvő igénnyel. Éjelente is két óránként kell, van hogy egy óránként. Napok óta nem aludtam éjjel csak 1-1órát és nappal pedig a maradék időmben gyorsan eszem és fejek. No, ez sem a tejszapoírítás túl hatékony eszköze, mert ugye pihenni meg sokat kellene.

A géphez most ennyi időre fértem, mert megyek fejni.

Még olvasni sem volt időm, csak gyorsan végignézni a sok boldog babát a képeken :) .

Ha tudnék szoptatni és Csongor is tudna jól szopni (ráaádul a szívem szakad meg, mert állandóan elégedetlen amikor aktívan szopik, hiszen nem kap eleget), akkor én lennék a világ legboldogabb mamája, de most eléggé kivagyok.

Bocsi, a késői és elég depresszív bejelentkezésért, de szerettem volna hogy tudjatok rólunk és arról hogy nem feledkeztem el rólatok és sokat gondolok rátok.

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Solymosy!
Először is próbálj megnyugodni. Tudom nem túl könnyű ebben a helyzetben, de ha stresszelsz azt a gyerek is érzi és a tejednek sem tesz jót. Ne keseredj el, hidd el lesz ez még jobb is. Bármennyi tejet is eszik az kincs a számára. Nem tudom cumizik e a kisfiad. Talán az éjjeli ébredésekre megoldás lenne mert ez az óránkénti az azért sok. Bár lehet, hogy meg is zavarná az eleve rossz szopási technikáját. Fejjél kitartóan ha még csak 10 perced is van, és meghálálja magát. Tudom nem irtam valami túl okos dolgokat, nekem is voltak gondjaim a szopival. Az én kislányom 4 hónapos lesz most hétvégén, és már nem szopizik sajnos.
Kitartás!!!!!!!!!! :wink:

kikuka

Réka, borzasztóan sajnálom, hogy ilyen mókuskerékbe kerültetek. Mintha a mi esetünket írtad volna le Krisztával. Úgyhogy nagyon is értem és átérzem, hoyg miken mész most keresztül. Tanácsolni, őszintén, semmi okosat nem tudok mondani, hisz nekem sem sikerült megoldást találni anno a problémára. Most is hasonlít az esetünk a tietekre, de azért azzal a különbséggel, hoyg Boróka ügyesen szopizik. Ő nem lusta, nem alszik el csak a végén, aminek már sokszor örülök is. :) És azért éjszaka ő a 4-5 órát kialussza, én kelek 3 órára, hoyg fejjek.

Cas, kérdezted, hogy haladunk. Úgy érzem, haladunk, bár nagyon aprócska lépésekkel, de amint írtam, Boróka ügyesen tud szopizni, és úgy látszik, a cumi sem kavar be neki igazán. Azért fejek állandóan, mert 1-2 evést kap cumiból, utána meg cicizik 1-2-3x. Tehát egy nap kb. ugyanannyiszor eszik üvegből, mint mellből. Tegnp viszont csak hajnalbn és későeste kapott cicit, egész nap pihentettem a melleket, és ma már mintha egy fokkal jobb volt. Igaz, most is nagyon kiszívta, de legalább már nem fájt annyira még amikor elkapta a bimbót, akkor sem.
Szóval, nem tudom, mi lesz majd, most ez az állás.
Már annyiszor elhatároztam fájdalmamban és elkeseredésemben, hoyg vége, mostantól kezdve csak fejek, mégis pár óra után elkezd gyötörni a lelkiismeret és gyengének titulálom magam, és újra megszoptatom a kis drágámat. :) Valahogy kialakul nálunk is, na, azért! :)
Képzeljétek, ma pancsiztunk először, mert csak tegnap esett le a köldökcsonkja. Igen, csak tegnap, bár fogalmam sincs, miért iylen későn. :roll: Nagyon élvezte a kiscsaj, és bár éhes volt, a fürdés alatt egy szava sem volt. Az öltöztetés nem tetszett annyira, de azért azt is kibírta némi sírással. :)

Most megyek fejni, majd pihenni, mert rám is rámfér. :roll:

Titti, drukk! :D

Szilvi, nagyon édi kispasi a fiad! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Holnap reggel irány a kórház, remélem mondanak valamit...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Köszönöm az együttérző szavakat és tanácsokat. Tegnap tudom nagyon depresszív volt a levelem, aztán este másfél órát volt cicin (ez az ő szopási technikájával kb. szerintem az aktív 40 perces szopinak felel meg). Úgy döntöttem nem adok neki mást, se tápszert, se teát. Elaludt a végén elég mélyen és képzeljétek este 9-től hajnali negyed 1-ig aludt. Ez valami fantasztikus volt. Apró de sikerélménynek könyveltem el, hiszen egy éhes baba nem tud ennyit aludni üres gyomorral, tehát csak ment a pocijába elég tej. Ugye ez a következtetésem azért valós lehet?
Utána 1-3-ig voltunk fent és utána 4-5-ig, majd 6-7-ig. Szóval elég nehezen ment a dolog, de annyira aludt, hogy szinte olyan volt mint egy bekómált gyerek. Hihetetlen mennyire bealszik. Most megint alszik, de már az ágyába. Remélem ezzel a sűrű szopival megint ment egy kis tejcsi a pocijába és azzal el van. Tényleg csak reménykedni tudok hogy így eleget eszik és nem fog rohamosan fogyni. Úgy gondolom, hogy ha éhes lenne akkor sírna utána.

Most megpróbálom ezt a taktikát, hogy tényleg akkor szopiztatom, amikor csak akarja és ha az két szopi között fél óra, akkor fél óra. Valamikor biztos lesz nagyobb szünete amikor én is szusszanáshoz jutok egy kicsit. Így talán az állandó fejés is kicsit ritkítható, hiszen ő is ugyanazt csinálja. Ha hosszabban alszik, akkor persze a fejést is mindenképpen csinálom, hogy fenntartsam a tejet vagy épp szaporítsam.
Minden este fürdés előtt mérni fogjuk és két-három nap múlva meglátom az eredményt. Mindenképpen jelzem nektek.

Tittina nagyon drukkolunk neked!!!

Szilvi, tényleg nagyon édes a kislurkó :D .

Nálunk a fürcsi szintén nagyon jó, borzasztóan élvezi és Apa már egész ügyes, de az utána jövő öltöztetés persze már nekem "jut", amit végigsír (bár nem vészes), mert már akkor nagyon unja a dolgot és gondolom éhes is.

Készült pár kép ha lesz időm holnap felteszem.

Puszi Mindenkinek!
Réka

Kép
solymosy

Hogyan készüljünk az anyaságra/apaságra?

1. A szülőségre való felkészülésként először menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy nyugodtan szolgálja ki magát. Azután menj a szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át. Majd menj haza és vedd elő az újságot, és most utoljára olvasd el.

2. Mielőtt vállalkoznál a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mértékű elkanászosodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és általános, viselkedésén. Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ.

3. Ahhoz, hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel s alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal. 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni. 2-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal fél óráig. Állítsd be 3-ra az órát. 3-kor, amikor megszólal a vekker, kelj fel! Énekelj a sötétben halkan 4 óráig. Állítsd be az órát 5 órára. Kelj fel és csinálj reggelit! Csináld ezt 5 éven át és közben nézz ki boldognak!

4. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba és húzd végig a frissen festett falon. A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

5. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot. Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idő: egész reggel.

6. Végy egy tojástartó dobozt. Egy ollóval és egy doboz festékkel csinálj belole krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt, amiből ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj egy karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban.

7. Felejtsd el a sportautókat és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház elott fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki. Vegyél egy csokoládé jégkrémet, és tedd a kesztyűtartóba. Felejtsd ott! Végy egy tízforintost és dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt, és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes.

8. Készülj fel a sétára! Várj a vécé előtt egy fél órát, majd menj ki a bejárati ajtón. Gyere vissza. Menj ki. Gyere vissza. Menj le az utcára. Gyere vissza. Menj le megint. Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig. Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendőt és döglött bogarat útközben. Ugyanazon az úton gyere vissza és ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön és rád nem mered. Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kis gyereket!

9. Mindent ismételj meg legalább ötször. Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket. Egy felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél. Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kivülre engednéd. Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek. Amíg ezt nem tudod könnyen megcsinálni, addig ne is ábrándozz a gyerekekrol!

10. Vájd ki egy dinnye belsejét és csinálj rá egy kis lyukat. Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfozeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedezo dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülogép. Csináld, amíg a spenót fele el nem fogy. A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belőle bőven. Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!

11. Tanulj meg minden nevet a Power Rangersbol, a Szezám utcából és a Tapsi-hapsiból. Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a szülői hivatást!

6-12 hónap között

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis, és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel…
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal…na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat.
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után

- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de „csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni .
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból…
- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi…"
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá .
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
-a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére

A későbbiek folyamán

- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni . Mindkét helyen ott marad.
- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- le lehet dobni a csillárt egy párnával…
- a legjobb móka a sütőbe bemászni.
- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.
- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
-2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

Kép
nyafi

remélem mindenkit feldob egy kicsit!!!

Kép
nyafi

Nyafi!!!

Ez nagyon édes volt!!! És milyen igaz is!:-)
Honnan szedted???

Solymosy!

Ha vígasztal, mi a mai napig küszködünk. Nálunk sajnos Domi nagyon lusta is rendesen szopizni. :oops:
Én is szinte megállás nélkül fejek, és szopi után pohárból adom. Annak nem sok értelme van, hogy állandóan üvöltsön az éhségtől, úgyhogy az éjjel-nappali ciciztetést sajnos elhagytuk.
Ha gondolod, vedd fel szoptatási tanácsadóval a kapcsoltaot, nekünk nagy hasznunkra vált. És nagyon bejött a lányok által javasolt Urtica Urens 5 ch homeos bogyó + laktoherb tea.

Tittina!!!

Ha hazaértél, kérünk beszámolót!

Edith!

Nekünk is pont a 3. héten esett le a csonkunk, ne aggódj! Utána még egy kicsit váladékozott, ugyanúgy kezeltük tovább. A fiamnak például már a 10. napon leesett. Nem értem!

:roll:

Mi is utálunk ám öltözni!!!!Bezzeg később!!!!!!!Nem győz majd az ember túlórázni, hogy kifizesse az imádnak öltözködni végeredményét! :roll:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Ma voltunk doktor néninél.4680 grammosak és 54 cm hosszúak vagyunk!Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Na megjöttünk! :)
Minden rendben, dokibá' előadta a lehetőségeinket.
- kérhetjük, hogy megindítsák;
- várhatunk, hogy magától induljon be (max. 10 napot szoktak)
Hát mi a várakozás mellett döntöttünk; egy hét múlva kell visszamennünk. Ha addig sem jön elő, akkor kérjük a megindítást.
Volt UH, burok ép, magzatvíz normális, fejünk a "helyén". Kb. 3,5 kg-ra saccolta. Sztem nagyobb. :)

Réka, Edit
Annyira sajnálom, hogy ennyit kell küzdenetek a szopival, de idővel biztosan megéri majd. Kitartás!

Szilvi, Krisz
Édesek a Babókák! :) Énis-énis-énis!

Kép
tittina1982

Tittina!

Még egy kis kitartás!!! Nekem is indították, az is kibírható.:-)
Egyébként nagyon szorítok, hogy inkább a természet "intézze" a dolgokat! De hát egy hét az nagyon nagy idő!!! Addig biztosan kikívánkozik a Te Manód is!!!!

Az a lényeg, hogy minden rendben legyen!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Csilla egyre aranyosabb, ügyesen tartja magát hason, mostanság már az ujjszopival is próbálkozik, egyre többet mosolyog, és pár napja elkezdett gőgicsélni. (Majd teszek fel képeket.)
Lassan kialakul az életünk rendje, ez meg az én lelkemnek tesz mindenképp jót. :)

Titti
Na jól megvárakoztat benneketek Törpi?! :)
Várjuk a híreket! :)

Réka
huh, elég durva, amiket írsz, nem csodálom, hogy teljesen készen vagy! :( Én Sebivel csináltam ugyanezt végig az elején... :(
MIndenképp hívj el magatokhoz egy szopis tanácsadót!!! Ez í]y nem állapot, biztosan fog tudni segíteni a helyes mellrehelyezésben.
vagy pedig hívd fel a Szt. István kórházat, keddenként van szopis-ambulancia, és mielőbb menjetek el oda, mert ez így szörnyű neked is meg a babának is!
Addig is kitartás!!!

Edit
A ti esetetek se könnyű! :( Kitartást, és mielőbbi gyógyulást kívánok nektek!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Domi! 2007 decemberére babát szeretnék topicból. A kislányod tán rappernek készül? :D
Cas! Mit jelent, hogy ügyesen tartja magát hason?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Szilvi
Tényleg aranyos fiú Levi!

Bukás.. Nekünk van - sajna - majdnem minden hami után.
Fürödni még most is nagyon szeret Manó :P

Titti
Gratula a 40. héthez. Remélem hamarosan előbújik a kis manód magától és nem kell indítani.
Drukk!
Döntöttél már, hogy lesz e második neve?

Edith
Remélem helyrejön a dolog és tudsz majd CSAK SZOPTATNI és nem fog fájni!

Nekem szerencsére nem fáj.. csak néha érzékenyebb.. pedig Levi nyelve még nem az igazi..

Domi
Gratula a méretekhez!

Mi így nézünk ki:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nyafi!

Jeee. Cool, hogy észrevetted!:-)
De szerintem csak a mintát akarja mutatni! :-)

Cas!

Mi is van azokkal a képekkel???? Hol vannak mááááár???
Mi is megtaláltuk a kezünket. Istenieket lehet vele mártírkodni, ha sikerül kicsit üresebb pocival behajítani az ágyba őkelmét!:-)
Én is kérdem: mit értesz az alatt, hogy ügyesen tartja magát hason?
Tán azt, hogy hason fekve karok és lábak az égben egy kicsit??

Kia!

Nagyon édesek vagytok! :lol: Az utolsó fotó pláne nagyon édike.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Tartja magát: betámaszt a két kezével és előrefelé nézeget felemelt fejjel. Egyre hosszabban. Majd tényleg teszek fel képet, de a férjem laptopján vannak letöltve, és csak holnap hozza haza.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Fekvőtámaszt csinál! G I Jane lesz belőle! :P

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
:lol: :lol: :lol:
Akkor Sebi volt GI Joe, mert 3 hónaposan kúszott, 6 hónaposan felállt, 8 hónaposan elindult. :)
Szóval Csillának van hová fejlődnie... :D

Kép
Kép
Kép
cas

Na erre gondoltam, ezt ma (6 hetesen) produkálta :)

Kép

Kép

ma este mázsáljuk is, kíváncsi vagyok mennyi lesz?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Csilla nagyon ÜGYES!

Levi nagyon nem szeret hason lenni, csak néhány percig bírja..
De tudom, hogy szorgalmaznom kell, mert csak így fejlődik a nyakánál, hátánál lévő izom.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia
Ha nagyon utálja, erőltetni úgyse lehet, attól nem erősödik a háta-nyaka, ha fekszik és ordít tiltakozásképp... :D
Eddig Csillának se nagyon tetszett, kb. 1 hete hajlandó huzamosabban így nézelődni és dumálni a jószágoknak az ágya végében... :) Aztán ő is rázendít, hogy elfáradt. (De az nem jut eszébe, hogy letegye a fejét?! :lol:)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Én rimánkodok, hogy ilyen korán ne induljon el!!!:-)
Egy kis nyugit mééég!!!!
Nagyon ügyes ám Csilla....!
Mi mondjuk folyton hason fekszünk, de ezt még nem csináljuk. Én is teleraktam állatkákkal neki a kiságyat és olyan édesen elvan a "haverokkal". De a kedvence, a favorit az a világító állólámpa!!!!
Mi a fenét lehet hosszú percekig nézegetni rajta????!!!!Persze csak, ha világít ezerrel....
Várom a mázsálós eredményeket.Pehely vagy nehézsúlyú kategóriában indul G I Jane?

Kia!
Ne aggódj, mi nem szeretünk háton feküdni! Képes álmából felriadni, ha idióta alattvalója (anya) hátra merészeli fektetni! Én el nem tudom képzelni, hogy ekkora pocakkal hogyan lehet jóízűen hason feküdni!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Képzeljétek úgy megijedtünk apával,hogy csak na.Valamitől,igazából nem tudom mitől,mert anyatejet kap,meg tápszert,és emlékeim szerint én sem ettem semmi olyat ami megfogja a székletét.De annyira,hogy csórikámnak vörös volt mindene az erőlködéstől,és annyira kemény volt,hogy nem tudta kikakilni,már egy picit véres volt a feneke.Gyorsan hivtam a doktornőt,azt mondta cukros kamillateát adjak neki,és ha 11-ig nincs széklete,akkor vigyem le.Valami csoda történt,mert tényleg lazitott neki rajta,és sikerült kakilnia.Azóta alszik a drágám.A szivem szakadt meg érte annyira szenvedett.7 óra óta még enni se evett csak ivott.Bocsi,hogy ilyenekkel traktállak benneteket,de ki killett irnom magamból.

Amúgy Réka is nagyon szeret hason aludni,és képes ő is hosszú perceken keresztül tartani a fejét.
Ja mi is voltunk mázsáltatni hétfőn.12 hetesen volt 4140g,és 55cm.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Szegény Réka! :( Tápszertől sajna Sebi is ilyeneket kakilt!
Ezek szerint akkor mindenképp kéne folyadékot adnod pluszban... hátha segít. (A kamillatea tényleg hajt...)

Krisz
A lámpába Csilla is szerelmes! :)
Mozgás: anno anyósom mesélte, hogy férjem már 8 hónaposan járt. Legyintettem, á, biztos rosszul emlékszik már, olyan nincs, hogy olyan korán járjon. :D Aztán Sebi megmutatta, hogy simán meg lehet csinálni! :lol:
Ennek is megvan a maga előnye különben, hamarabb el lehet vele játszani, mint egy kis lustasággal. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Csak pár képet teszek, ha nem baj...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Elolvastam, amiket írtatok, de ne haragudjatok, hoyg most nem reagálok. :( :oops:

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ancsa!

Én azt vettem észre, ha kicsit több a tápi, mint az anyatej, akkor nehezebben megy a kaki is. Talán nálatok is ez lehetett a gond?
Még próbálkozhatsz a "lázmérős módszerrel" is, sokat segít szintén.
Sajnos a tápszer nagyon meg tudja fogni a kakikát. :cry:
Szegényke iszonyúan szenvedhetett!
Mi még néha használjuk az Infacol cseppeket pocifájás ellen (mi sajna
délután 5-től este 8-ig üvöltözünk a pocifájás miatt), bár őszintén bevallom, hogy nem tudom mennyire befolyásolja a kakit. Én se szívesen adom neki, de hihetetlenül tudunk szenvedni és azt meg nem bírom tétlenül nézni.
Remélem ez volt az utolsó ilyen nálatok!

Gratulálok a méretekhez! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Cas!

Sokat nem kell törnünk a fejünket, hogy szülinapra mit vegyünk a gyerekeknek!
Falikart vagy elemlámpát, vagy állólámpát, stb....:-)

A fiam pont szenteste lepett meg azzal, hogy elindult. 14 hónapos volt. A mai napig "beteszem reggel a sarokba-este előveszem és leporolom" stílusú mérleg gyerek. Vagyis kiskamasz.
Dominika már most olyan aktív, akaratos, hogy szerintem dupla vastag kötéllel keresem meg a padláson a legvastagabb gerendát, ahogy elkezd aktivizálódni! :lol:
Hogy fogok én mellette itthon dolgozni?....??? :wink:
Egyébként mindegy mikor kezd el járni, a direkt sétáltatom módszerrel ezt nem fogom erőltetni!
A hugom 20 hónapos koráig a fenekén csúszott!!!!Betonböske volt a beceneve.Én már 9 hónaposan. Szóval kíváncsian várom, ezek után mikor fog.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika:Igazából azt nem értem,hogy Réka kb.már egy hónapja 80%-ban tápos,és a maradékaz anyatej,és eddig olyan higat kakilt,hogy a háta és a hasa közepéig folyt a pelenkába.
Remélem hamar helyrejön szegénykém.

Most viszont már az aggaszt,hogy hajnali négykor evett utoljára.Az nem gond?

Ime egy kép a sonkáinkról.... Kép

Kép

Kép
ancsa03

Cas
"Aztamindenit!" :) Nagyon ügyes és csodaszép Csilla-baba! Nem semmi, milyen gyorsan fejlődnek.

Kia
Úgy látom Levi huncutkodásból jeles. :wink: És mellesleg le sem tagadhatod, sztem nagyon hasonlít Rád. (Bár a Párodat nem igazán láttuk.)

Edith
Mindkét Lányod gyönyörű - tejfölszőke haj, kék szem. Tudom, még változhat, de akkor is...
(Én fekete hajjal születtem, ovis koromban világosbarna volt, most meg középbarna.)

Ancsa
Réka egy igazi nagylány már. :) És ténlyeg micsoda combija van...

Rólam/rólunk:
Egész éjjel és még most is fáj a hasam. De nem fájogat, hanem folyamatosan. Pedig már voltam nagywc-zni. Hogy ez mitől lehet?
Amúgy semmi változás. Törpi állandóan bevackolja magát jobboldalra, én meg majd megőrülök, úgy fáj... Nem győzzük "visszasimogatni" középre.

Egy buta kérdés, ez még nincs megoldva nálunk.
Akinek nincs szagelzárós pelus-tárolója, az hogy oldja meg ezt a kényes feladatot?

Kép
tittina1982

Cas
Ha lesz egy kis időd, Sebiről is tegyél fel egy-két friss képet, pls!

Kép
tittina1982

Tittina!

Ha sűrűn kell "nagyolnod" és rendszeresek a fájások, akkor kapd elő az órát mérni! :-)
Ha nincs szagelzárós bödönöd, sűrűbben üríted a kukát! :lol:
De ha anyatejes, akkor az nem olyan büdi, mint a tápis kaki. De szaga így is lesz.
Ha nem vagy megrögzött környezetvédő, akkor minden egyes pelust amit kidobsz, külön nylonba tedd bele és szorosan kösd össze a nylon száját. Ez valamennyire visszatartja még a szagokat.
Ha környezetvédő vagy, akkor lebomlós nylonba tedd! :lol:
Nekem is szagelzárós bödönöm van, érdemes szerválni egyet, baromi jóóóóóóóóóóó!!!!!!!

Ancsa!

Nincs több ötletem. Én arról nem tudok, hogy anyatejjel együtt átmegy olyan anyag ami székrekedést okoz. Legfeljebb csak hasfájást és puki hegyeket.
Édesek a sonkácskák!!!Olyan harapnivalóak!!
:wink:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jelentem javult a helyzet!Azóta már egyszer kakilt,és nem keményet.De szenvedett,mert gondolom fájt a kis feneke.Amúgy egész nap alszik.Remélem estére helyrejön teljesen.

Kép

Kép
ancsa03

Elővettem az órát.
Van, hogy fél óra is eltelik egy-egy fájás között, de van, hogy 8 perc, aztán megint 15. Kitartóan mérem az időt.

Tök jó lenne, ha páratlanadikán születne a kis Drágám.
Párom is, én is: páros évben, páratlan hónapban és napon stülettünk. Az első kettő Törpinél is stimmel - hacsak nem csúszunk át februárra. :roll:

Ancsa
Biztosan rendbe jön, és reméljük többet nem lesz ilyen!

Kép
tittina1982

Folyamatosan mennyi ideig kell rendszeres 5 perces fájásoknak lennie ahhoz hogy elinduljunk a kórházba?

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Titti drukkolunk továbbra is és de ahogy írod, itt talán már tényleg baba lesz ma vagy legkésőbb holnap :) .

Nagyon édi a képek kicsik és nagyok egyaránt!!!

Cas
Köszi tanácsot. Gondokodom rajta hogy hívok egy tanácsadót. Levelezni már leveleztem egyel, de amilyen tanácsokat kaptam a szopi közben elalszom dologra, az nem igazán jött be.
Azt mondta, hogy mérjem az aktív szopi percek számát és ha elalszik fektessem a hátára, majd felébred. Hát ez az esetek többségében nem válik be. Amikor ilyen alvós kedvében van olyan mint egy narkós és szinte semmit nem lehet vele csinálni, csak visszatenni az ágyba és kb. 5-10 percet várni hogy ott magához térve rájöjjön már megint lekerült a mellről. Már minden módszert próbáltam, a létező összeset amit felleltem az Interneten.
Szóval a tanácadó szerin méjem az aktív szopi percek számát és csak akkor hagyjam abba a szoptatás, ha már a két mellre kijött a 20-20 perc. Hát ezt is kipróbáltam és így lett másfél óra egy szoptatás. Szegénykém ő is kifáradt én meg nagyon padlón voltam a végén, ráadául mire befejezte szerintem az elsőre lenyelt falatokat már meg is emsztette, mert mire befejeztük szinte újra éhesnek tűnt.
Ma ismét inkább azt csináltam, hogy fejtem és azt adtam neki, mert azt gyors ütemben kapja és így magánál marad, de az elején és a végén kicsit szopiztunk is, hogy ne essünk ki a gyakorltból (azt hiszem egyébként veszek egy olyan Szoptanít eszközt, amit a mellre kell vezetni - kis csövecske - és akkor eszik az anyatejet amit korábban fejtem, de mégis mellről).
Az éjszakák még szörnyűbbek. Éhes és felébred rá, de annyira nincs magánál, hogy sokszor még a mellemet sem tudom a szájába tenni (pontosabban a buksiját odahúzni). Kb. akkorára nyitja a száját (mert nincs magánál), mint egy kis 1 Ft-os rágó (biztos emlékeztek rá).
Sose gondoltam hogy ilyen bajaim lesznek és az az igazság, hogy egy ilyen alvósággal nem tudom mit tud egy szoptatási tanácsadó kezden, mert már végigolvastam az összes irodalmat az Interneten, amit szopis tanácsadók írtak és semmi nem használ.
Egyébként ha jó passzban van a mellretétel egész jól megy már és szívni is elég nagy erővel és kitartóan szív, de ez 10 esetből max. 2-ször fordul elő.
Viszont hihetetlenül nem sírós gyerek, valami eszementem nyugodt mindig, csak egy-egy alkalom van naponta amikor kiakad (ha már nagyon éhes), valószinűleg ennek a nyugodságnak később nagy hasznát fogom látni, csak most küzdelmes a dolog.
Persze amíg az etetések nagy százaléka anyatejes (80%-20% az anyatej javára), addig kicsit nyugodtabb vagyok. A fejéssel pedig napról-napra egyre több tejecske jön le fél óra alatt. Igaz csak 10 ml-ekben mérhető, de szerintem ez is nagy eredmény!

Csilla egyébként nagyon ügyes, hogy már így tartja magát.
Csongor is hihetetlen erőben van, 3 hetes volt ma és van hogy 2-3 percig is tartja a fejét, sőt néha pár fokban el is mozgatja. Nagyon sokat nézelődik, szó-szerint belenéz az arcodba, nézi a virágokat, függönyt (nagyon színes) és sokat mosolyog. Imádom ilyenkor :D .

Kia
Csongor sem szeret hason feküdni, mint Levi sem. Kb. 1 perc után lebiggyed a szája és elkezd nyüszögni (hát nála ilyen az elkeseredés magasfoka).
Majd azért remélem kicsit rá tudjuk szoktatni.
Amúgy szinte mindig oldalt fektetve alszik el és ha úgy akarja sokszor a hátára fordul magától és úgy ébred fel.

Na, megyek, mert egy kicsit pihenni is szeretnék, bocsi ha valakihez nem szóltam, majd igyekszem legközelebb.

Puszi

Kép
solymosy

Tittina
Drukk!!
Lehet már azóta....

Vigyázz magadra és a kicsire!!

Nekem pl. össze-vissza jött délután a fájás... Volt, hogy 10 perc, volt, hogy 2-3. Na és az időtartam is nagyon eltérő volt.
Ha arra vártam volna, hogy 5 perc - akkor itthon születik meg.

Bocsi, hogy csak ennyit írok - megyek aludni...
Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Tittina!

Mindenkinél más, hogyan alakul! Nekem mindkét szülésem indítva volt, nem méricskéltem semmit.
A fájások erősebbek és intenzívebbek, illetve eltérőbbek is a jóslófájásoktól.
Lehet, hogy ebből lesz valami????!!!!
Bár most, hogy írom...... :lol: eltelt egy kis idő....
Nagyon szorítok.........remélem pár napig nem "látlak" (ne értsd félre! :lol: )

Ancsa!

Rékapoci rendbejött???????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Cas! Kipróbáltam, hasra fordítottam a gyereket és tartotta ő is a fejét, mondjuk nem túl soká, meg utál hason ezért nem szekáltam sokáig. De légyszi írd még miket szoktatok tornázni…
Titti! Mi a Corában vettünk gyerek kukát, műanyag, tigrises, ezt kb két naponta ürítjük. Sima neylonzacsi van benne…Most olvasom! Sok boldogságot, neked és a babának és sok tejcsikét. Lányok sztem lehet neki gratulálni.
Ancsa! Amíg ilyen kis dagi a babád, sztem nem kell félned, hogy csak 6-7 óránként eszik. Hiszen ez a cél. Bár igaz, hogy éjjel.

Kép
nyafi

sziasztok!
Már jó régen jártam erre, de olvasni azért sikerül ám, csak az írás..
Nálunk is zajlik az élet, csütörtökön átjáróház, tegnap próbáltam utólérni magunkat, de közben megint tombol a szél odakint, ablak-ajtó zárva, de a sok kosz jön befelé, s naponta 3-szor porszívó...közben hangyák megint előjöttek, s kisírtam (mit sírtam, hisztiztem), hogy találjunk rovarírtó céget...jöttek, felmértek, s kedden jönnek írtani, de ki kell költözni egy napra Marcival :roll: most azon idegeskedek, hogy hova, hogyan, stb...
De tuképpen ezzel menjen el minden rossz..

Ancsa - sajna Réka babát, de örülök, hogy már rendeződik a kakikája :) Szép nagy baba már ő is, nagyon behozta magát a drága!

Cas - Csilla egy tündérbogár, s nagyon ügyes!! Ahogy emlékszem, Sebi is ilyen baba volt, hasonlítanak, ugye??? Gratula a napirendhez! Nem csalódtam benned :wink: gyorsan ment :wink:
Egy barátom fogja majd jövő héten két napra idehozni a négyéves kisfiát, s már most pánikolok, hogy mi lesz velem, pedig akkor Kristóf is itthon lesz (szünet a suliban, oviban)...tuti, hogy idehívok még valakit, mert én ezt nem tudom megoldani, neki már enni kell, mozogni vele rengeteget, én a kismanóval pedig még inkább bent vagyok...na majd beszámolok, hogy hogyan sikerült :roll:

MOST ÍRT TITTI AZ SMS-re: "Bent vagyok a kórházban. A fájások elmúltak megint, de 3centire nyitva vagyok, úgyhogy haza már nem engednek. Köszi, hogy gondosz/tok rám. puszi, Kriszti"
REMÉLEM, HOGY JÖN HAMAR A "MEGSZÜLETETT" HÍR IS!!! HAJRÁ KRISZTI ÉS TÖRPI NA MEG APÁCSKA!!!!! (megírom neki sms-ben is)

Réka - nagyon sajnálom a szopi sztoritokat, de nagyon ügyi vagy, s borzasztóan kitartó, hogy a 80%még így is anyatej...biztos vagyok benne, hogy Csongor "meghálálja", s előbb utóbb megtanul szopizni :wink:

Edit - nagyon szép a két szőkeség!! amin ketten vannak azok nagyon jó képek, főleg az utolsó..biztos, hogy nem egyszerű

Kia - Levi nagyon szép baba, s te is jól nézel ki!!!

Szilvi - a ti Levitek is gyönyörű, szép nagy szőke haja van :wink: én úgy látom, hogy rád hasonlít :wink: örülök, hogy már egyre jobban vagytok, s az éjszakák is rendeződnek!

Domi - azt hiszem, hogy még nem dicsértem a kicsi lányodat....gyönyörű szép, formás babóca!!

Majd én is igyekszem képeket tenni..ma "szépítkezős napot tervezek, kértem páromat, hogy rám "csak" az etetéskor legyen szükség, s közben a fürdőszobában megtalál (manikür, pedikür, szőrtelenítés....rámfér :wink: )

Marcival voltunk vérvételen csütörtökön, s tegnap hoztam el az erdeményt, nagyon sok a két csillagos (eltér a határértéktől), félek nagyon, de csak hétfőn tudjuk megmutatni a doktornéninek...szorítsatok, hogy minden rendben legyen!! Hívtam a magyar doktornénit, aki azt mondta, hogy a sárgaság még rosszabb lesz az anyatejtől, s itassam, ha nem fogadja el a teát, akkor adjak neki cukros vizet (abból tegnap becupákolt 30ml-t)...ezt itt miért nem mondják???
Egyébként jól fejlődik, már lassan két kili hízásnál tartunk, s nagyokat rötyög (apa most szólt, hogy lent vigyorognak egymásra :wink: ), ő is szépen tartja a fejét, bár hason is szeret lenni, de akkor a legszembetűnőbb, ha a válunkra tesszük, s járkálunk vele, ekkor szabályosan nézelődik tágra nyílt szemekkel :lol:
Imádom őt "csak úgy nézni", minden rezdülése egy élmény 8)
Na megyek megnézem őket, s aztán irány a fürdő :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Titti
Remélem már túl vagy a szülésen, és Törpi boldogan szuszog a karjaidban! :)

Szilvi72
Milyen napirend?!?!?! :shock:
Annyi van, hogy 8-kor fürcsi, 1/2 9 felé már alszik, aztán olyan 3 körül kel szopizni, aztán 6 és 7 között felkel, mert reggel van. :D
Onnatól teljesen kiszámíthatatlan, mikor óhajt enni és/vagy aludni a kisasszony, bár szerencsére mikor elindulunk a játszótérre általában szunyál egy jó nagyot a babakocsiban.
De ennyi! :lol:

Na most mennem kell ebédet adni, majd még jövök! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Kicsit eltűntem de semmi extra, csak rendbe kellett vágni a lakást meg ugye napi főzőcske a fiúknak csupa finomság csülkös bableves és társai nekem meg a külön étrend barbi miatt semmi hüvelyes semmi K betűs a vérhigító miatt meg szinte semmit nem ehetek ami marad. így krumplin meg halrudacskákon élek. :roll:
Csajok én nem tudom kinek mennyit eszik a babája de mi igen csak leragadtunk a 70-80 szopin. Este 11-kor nagy szám ha 50 tápot lenyom. Most 4710 gramm. Most az utolsó héten csak 10 grammot hízott. Az a furi, hogy nem sír álandóan hogy éhes és ha elfordítja szopi közbe a fejét, hogy nem kér többet egyszerűen nem lehet belediktálni már semmit. Szerintetek meddig kell a heti 150 grammokat hízni? Én arra gondoltam, hogy egy 2800 grammos és egy 4000 grammos babát nem lehet összehasonlítani. Lehet hogy ezt is tudja a természet, hogy a nagyobb súlyú gyereknek már nem kell annyít híznia??? És már csak 1X kakil. 5 hetes koráig minden kaja után volt csomag, mos már csak este rak egy bőröndöt. :lol: :lol:
Tittina: DRUKKOLOK NAGYON!!! :wink:

drumka

Viki!

Bízd Barbarára mennyit akar enni!!! Ameddig szépen hízik, addig nincs ok az aggodalomra. Tudom mit érzel egyébként, mert a lányom éjjel egy kis cicikézésen kívül másra nem vágyik, este meg képes benyomni
140 ml-t is!
De most visszatértünk mi is a 70-80 ml -s fogyasztásokra. Szerintem az a 4700 gramm tökjó. Kis husika! :lol: Képet kapunk?

Tittina!!!

Hajrá! Remélem nem szenvedtél vagy szenvedsz meg nagyon!!!

Szilvi72!

Köszi a bókot lányom nevében is.!
Megkérdezhetem miért vettek vért Marcustól? Nem vagyok szakértő, nagyon szorítok, hogy azok a 2 csillagos valamik ne rossz értéket jelentsenek!!!!
Nagyon irigyellek ám a szépítkezős napért. Már nem merek tükörbe nézni, mert mindig valami neandervölgyi néz velem szembe.
:cry:

CSAJOK!!!!Gyönyörű idő van, húzunk az udvarra!!!!!

Ui: mikorra fogyja le az ember lánya szülés után a feleslegét???
Akarok venni Leg Magic-et, ismeri valamelyikőtök????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Krisztám helyett írok.
Nincs még baba.
Kértük hogy indítsák meg a szülést, de azt mondták hogy mivel ez az első baba, és még "csak" 3 napot késik, így nem...
Most olyan 10 percenként van fájása a Drágámnak, de sajna nagyon rövidek.
Doki szerint erősödnie kell a fájásoknak, és hosszabb ideig kell tartaniuk.
Lehet hogy csak holnap lesz baba.
Én most hazajöttem szunyálni.
Szégyellem magam miatta, de ha változás van Mumu szól, és 15 perc alatt ott vagyok.
Na jó éjt!

Kép
tittina1982

Köszönjük a híreket!
Szegénykém, jól elhúzódik neki ez a vajúdás... :(
Aludj nagyot, még jól jön, ha neki elfogy az ereje!!!
Várjuk a híreket, és drukkolunk nagyon!!!!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Dominika:Igen,köszönjük szépen,úgy néz ki minden rendben.
Mi az a Leg Magic?Ha lehet vele fogyni,akkor engem is érdekelne.Igaz én nagyon elrontottam a dolgokat,mert a szülés után lement rólam 12 kg,és a karácsonyi evészeteknek köszönhetően,visszajött 5kg.
Bár voltam cukor kontrolon,és azt mondták,hogy nem rossz,de még jobb lett volna,ha tartottam volna a diétát.Úgyhogy erőt kell vennem magamon.Napi 150g szénhidrát diéta.

Tittina:Szoritunk érted nagyon.Kitartás,az eredmény felegtet mindent........

Cas:Ha jól olvastam,ti a Flórián környékén laktok.Mi elég sokat járunk arra,jó lenne egyszer összefutni.

Kép

Kép
ancsa03

Röviden:
A helyzet változatlan...

Kép
tittina1982

Titti!
Ne csigazz mar minket!!! Veled vagyunk!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szegény Titti!!! Nem értem, miért hagyják ilyen sokáig szenvedni?! :(
Drukkolunk nagyon, hogy mostmár mielőbb kibújjon Törpi! :)

Ancsa
Oké, összefuthatunk! Mondjuk mi általában játszóterezni járunk délelőtt, ha van kedvetek vmikor csatlakozhattok! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?