Matska,
a Baloghot helyetesiteni a Janosban? Na ezt most nem ertem.
A XI. keruleti SZTK-bol azeret jottem el, mert egy bizonyos Balogh doki eleg nagy marhasagokat mondott, vagy legalabbis nem figyelt oda egyaltalan. A szivem meg a Devai dokihoz huzna (megjegyzem sokkal dragabb, mint a Siklos, csak eppen szamlat ad rola, mert ez egy maganklinika, akinek csak a lombik eljarasokra van a TB-vel szerzodese, na ezen voltam en), de nem akarok a JAnos korhazban szulni egy tok idegen dokinal. Es sajna a Devai nem vallal szuleseket, mert minden nap a maganklinikajan rendel kb reggel 7-tol este 8-9-ig.(legalabbi masfel eve meg igy volt) Amikor az elso babaval terhes lettem, akkor is eleg sokat dilemmaztam ezen, de mar akkor is megmondta, hogy o max akkr tudna benn lenni, ha ejjel szulok.
A termeszetessegrol meg annyit, hogy nalam azt hiszem, tobbet szamit egy tapasztalt doki es csak amsodsorban johet szoba a termeszetesseg
Eloszor en is arra gondoltam, hogy egy fiatal dokit kellene talalnom, de aztan vegiggondoltam es nem biztos, hogy ez olyan jo otlet.
Annak azert orulok, hogy nincs kimondottan rossz velemenyed a Siklos dokirol. Nekem igy elsore eleg korektnek tunt es meglehetosen sokat foglalkozott velem.
Felsoroltam, hogy milyen gyogyikat kell szednem mas okbol kifolyolag, mindnek kulon-kulon utana nezett, normalisan megvizsgalt + UH (nem fajt, nem vereztem utana), azutan megnyugatott, hogy a baba jol van benn es o nem latja jelet fenyegeto vetelesnek (mellesleg en sem, nem is ertettem az SZTK-s dokit, de jol megijeszetett) es legalabb 3* megkerdezte, hogy van-e meg kerdesem es csak nyugodtan gondolkodjak. Aztan azt mondta, hogy a szulesrol meg raerunk legkozelebb beszelni (na, akkor leszek kb a 12. heten
). Szovel velem nem sietett. Lehet, hogy az is szamit, hogy egy kollegaja kuldott hozza, nem tudom.
Mindenestre kertem idopontot a kovetkezo vizsgalatra is, oktober elejere. Igy masodik leszek, valszeg akkor meg nem nagyon lesz csuszas sem. Mert az tuti, hogy nem tudja nagyon tartani az idopontokat, ha 10 percenkent osztja be a betegeket. En legalabb 20-at voltam nala.
De amugy is azt hiszem, hogy varni kell szinte mindenhol. Legalabbis a Devai dokinal is fel napi hideg elelemmel indultam el, ha nem sima injekciora vagy ilyesmire mentem.
Mondjuk az elozo dokimnal, akinel a lanyomat szultem, nem nagyon kellett varnom, max fel orat, de o kb 3 perc alatt elintezett (mindenkit, nem csak engem), ha kerdeztem valamit, valaszolt, de toszavakban es leginkabb annyit, hogy majd ha eljon az ideje megbeszeljuk. A szulesre ugy ert be, hogy ha elobb bejon, a gyerek is elobb kinn van szerintem. Mert nem nagyon tagultam es mivel o nem volt, nme kaptam semmit. Amikor bejott vegre, bekotottek az infuziot es ket ora mulva meglett a lanyom. Igy 28 oran at tartott a vajudas-szules.
Hat, bocs, hogy ennyit irtam, nem kellett volna rad zuditanom, de ahoyg elkezdtem, csak ugy jottek sorban a gondolatok.
macsek