Új privát üzeneted érkezett!

hát ez az Emma,nem érzek semmit,hogy valami baja lenne a torkomnak...nem értem én ezt. :roll:
Emma,az érzéseiddel nagyon egyet értek-mármint gyerek nevelés-szeretettel kapcsolatban. Én attól féltem még,hogyan fogom a kettőt ugyanúgy szeretni,főleg,hogy különböző neműek...
De megoldódott ez is :D
Vendég

Igen, én is ettől féltem... :lol:
Vendég

Enahma,nyugi ez nálam is így volt a Noémivel. Hetekig még a neve se jött a számra és egyáltalán nem éreztem azt,hogy anya lettem, amit most Csillával,mint ahogy a többiek is mondták a másodiknál előbb jön a szeretet. Noémivel én is sokat aggódtam,hogy mi hogy lesz emiatt nem is tudtam arra figyelni hogy szeressem is. Az ilyen "beszólásokkal" ne is foglalkozz,mert a te érzéseidet csak te tudod befolyásolni. Majd szépen összerázódtok!!

Kép
Kép
josi

josi,ez nálunk is így volt,Elizát jó pár hétig huginak szólítottuk :oops:
Vendég

Mindig is tudtam, hogy apa hülye... :D
josi: na igen, én sem érzem, hogy anya lettem, a szülőágyon is tök furcsa volt, hogy az a kisfiú belőlem jött ki. Nem tudom, értitek-e, de belül valahogy "valóságosabb" volt. :shock:

Kép

Kép
enahma

Enahma Milyenek a mosható pelenkák?
Ne izgulj nálam is így volt, előbb a felelőség tudat utánna az imádat napról-napra egyre jobban. :)
Vendég

Enahma! Ez tényleg így van, ahogy a lányok mondják. Előbb csak a hatalmas felelősséget érzed, és a kételyeket, hogy meg tudsz -e majd anyaként felelni, de aztán megjön az anyai szeretet, ami határtalan nagy..... Biztos ezt is a szülés utáni hormonváltozások okozzák.

Ne aggódj, szuper anyukája leszel Árminnak, és imádni fogod őt, napról napra jobban.

Nálam ez már-már olyan szerelemmé vált köztem és a fiam között, hogyha néha csinálunk valami programot ketten a férjemmel, hogy végre kimozduljunk egy kicsit, ahogy elmegyünk, már hívjuk is a nagyikat hogy monden ok-e és mi van otthon. Egyből hiányzik és nem érezzük teljesnek magunkat nélküle, bár néha rengeteg lemondással, fáradsággal jár de azt egyből elfelejti az ember, ha ránéz és ő visszamosolyog!biztos ti is így vagytok evvel.

Kép
timesz

2 éves volt Noémi mikor először otthagytuk a mamánál,mi pedig elmentünk Hajdúszoboszlóra egy hosszú hétvégére. Első este 13 órát aludtam,második reggel meg már nyaggadtam a férjem hogy menjünk már haza,mert már biztos valami baj van a gyerekkel......nevetséges,de szinte meg voltam győződve róla hogy a gyerek nem eszik nem alszik rendesen,mert én nem vagyok ott :) aztán persze kiderült hogy tök jól elvolt.

Kép
Kép
josi

timesz,ezt nagyon-nagyon szépen megfogalmaztad. Én sem érzem magam teljesnek,ha nincsenek velem..
Vendég

Ahoj, élek ám még, csak időm nincs egy szál se!Ma is délután kerültem először a számítógép elé, de akkor meg olyan fáradt voltam, hogy inkább irány az ágy!Ezek a déli alvások életmentőek!
Jól vagytok?Enahma, babád gyönyörűszép!
Zsófi szépen fejlődik, egyre több a mosoly, a nézelődés. Bátyussal is jól haladunk, már meg is puszilta és simogatta a kiscsajt, kezdetekhez képest nagy szó!
Puszi mindenkinek, azért olvasgatni szoktam, írjatok minél többet!

Kép
Kép
banoed

Enahma! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz :D Leszel te még olyan "szerelmes" Árminba, hogy el sem hiszed! :wink:
Josi! Nekem is nehezen állt rá a szám mindkét gyerkőc nevére, én eleinte mindkettőt babának hívtam, és mindkettőnél olyan kételyeim voltak, hogy úristen, lehet, hogy nem jó nevet választottam nekik, mert nem tudom úgy szólítani őket. Aztán dehogynem! Más nevet elképzelni sem tudnék nekik :lol: Dani olyan Danis, Dominik meg tiszta Dominikos :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Banoed! Ha összebeszéltünk volna, akkor sem sikerült volna ilyen egyszerre küldeni a hozzászólást :D Dani volt, hogy oda akarta adni a tesót a szomszéd kislánynak :shock: , most már nem adná senkinek, szereti nagyon, bár elég sokszor bántja, de szerintem egy testvérpár sem nőtt még fel enélkül :roll:

dadomi

Akkor úgy tűnik nincs semmi baj nálam se. Én is ugyan így éreztem. Egy kicsit bűntudatom is volt, hogy Evelinnél nem éreztem egyből azt mint Rékánál, de akkor ez természetes.

Dadomi én se tudnék elképzelni más nevet a lányaimnak, Evelin igazi elevenke. Rékánál egyből tudtam a nevét. Ő olyan igazi Rékás. Az enyémek is folyton bántják egymást. Most már a kicsi is egyre többet üti, harapja a nagyot, húzza a haját. De a nagy is ahol csak tudja bántja.

Banoed kitartás majd csak könnyebb lesz, igaz csak egy kicsit.
Vendég

Ármin ma okosodott öt dekát!!! (Tegnap óta.)
Árminapuka

Kép

Kép
enahma

Akkor nincs ott tej gond :D
Vendég

Gratula Ármin okosodásához! :lol:
Vendég

Látom ma sehol senki.

Mindenkinek nyűgös ma a gyerkőce vagy csak az én két lányom? Az enyémekkel ma nem lehetett bírni.
Vendég

Visszavonom eddigi aggodalmaimat, hogy Ármin túl sokat alszik meg hogy nincs tejem. Két napja inkább az a gond, hogy rengeteget sír: szinte nincs olyan két szoptatás, amelyek között ne sírna legalább egy fél órát, néha többet. Néha éjjel is. Talán benne reked a levegő? Nem tudom. Most büfiztettem sokat, ki is jött egy csomó levegő, de most is sír. Ha felveszem, akkor is. Ha ringatom, akkor is.
Talán túl sokat eszik? A súlya szépen megindult fölfelé, átlépte a 4,2 kilót. Nem szokott bukni, eddig csak kétszer egy keveset. Tanácstalanok vagyunk... Mit gondoltok, ez mi lehet? Vagy csak az időjárás?

Kép

Kép
enahma

Vannak sírós és kevésbé sírós babák (bár én kevésbé sírósakat csak hallomásból ismerek :P ). Nem tudom nektek mekkora vígasz, de nálunk most, a 3. hónapot átlépve normalizálódik a sírás mennyisége. Hozzá kell szoknia a kicsinek az élethez, ez van akit megvisel, van akit kevésbé. Tegyetek meg mindent amit tudtok, a többi az idő dolga. Lehet hogy nektek is egyszerűen sírós baba jutott. Kinövi. Nem hiszem hogy túl sokat eszik, a gyerek pontosan tudja mennyit kell ennie. Túl keveset se eszik ha van lehetősége annyit enni amennyit szeretne.
Vendég

Széklete rendben? Lehet hogy fáj a hasa,pukizni szokott? Próbáld még hogy simogatod a hasát,vagy fektesd hasra,ha szereti. Lehet hogy te ettél valami olyat amit nem bír Ármin. Nagyon nem tudok segíteni mert nálunk egyik gyerekkel se voltak ilyen gondok,se hasfájósság se az hogy sokat sírt volna......talán majd Áfi tud még tanácsot adni. De lehet hogy csak a szeles idő,vannak gyerekek akik nagyon megérzik.

Kép
Kép
josi

Mondtam én hogy Áfi a szakértő :lol: :lol:

Kép
Kép
josi

Egyetértek Áfival, szó szerint... Elképzelhető az is, hogy adaptálódik még. Nemrég született... No para! :lol:
Vendég

enahma,te és Ármin vagytok a népújságban? Faludinál szültél? :D
Vendég

Szia, Cseriani, korareggeli lapszemlét tartasz? :lol:
Enahma a Faludinál szült (asszem), nademajd ő megmondja... Anyuéknak jár a Népújság, majd én is megsasolom, ha ők vannak benne.
Jól vagytok?
Vendég

Emma,elmesélem az éjszakám-ilyen még nem volt,és remélem nem is lesz:Eliza ébren volt 11-kor,1-kor,3-kor,majd 5-kor,de akkor már vissza sem aludt... :twisted:
Jókedvű,gagyarászik,sikongat,csak aludni nem hajlandó :cry:
Vendég

ja,köszi,jól vagyunk...
Elizának hihetetlenül jön a foga,ha rágja az ujjam szinte érezni a recéket.
Egyébként minden ok-remélem marad is így... :shock: :wink:
Vendég

Ez jó éjszaka lehetett... :shock: Fő, hogy jókedvű - gondolom, te már annyira nem... :lol: Biztos nemsokára kint lesznek azok a fogacskák.
Vendég

Ja, mi vagyunk a Népújságban. Fú, remélem, holnap valamelyik öreglány elhozza istentiszteletre a Népújságot, és megnézhetem magunkat. :D Ármin egyébként volt a Szekszárdi TV-ben is a múlt héten, amikor egy rövid, képes tudósítás jelent meg arról, hogy az influenzajárvány miatt a kórház nem látogatható. Még alig született meg, máris sztár. :lol:

áfi: kösz, most már csak arra adj tippet, mit csináljak, ha sír? Volt már itt minden: pocaksimogatás, rázogatás, büfiztetés, tisztába tétel, de amikor sír, csak a cicire nyugszik meg, de nem szopik, csak cuppog rajta, amitől viszont felázik a mellbimbóm és fáj, szóval ezt nem hagyom neki. A cumit utálja, próbáltuk (pedig azelőtt megfogadtam, hogy cumit soha! :D). Ötletek?

Kép

Kép
enahma

Áfi az én lányaim sem voltak sírós babák. :D Úgy tűnik akkor azért szerencsém volt velük. Enahma lehet, hogy megérezte az időváltozást, Evelin is olyankor volt nyűgős, sőt még most is. Ő a hidegfrontra érzékeny. Olyankor csak a kezemben volt el.

Cseriani akkor sok pihenésben nem volt részed. Elizának akkor elég korán jön a foga.
Vendég

az az érdekes,hogy nem érzem magam fáradtnak. Voltunk sétálni az elöbb,nagyon szép idő van. Kristóf végre biciklizhetett :lol:
Annak idején Kristófnak is korán jött a foga,hat hónaposan már kinnt volt az alsó kettő,még nem volt két éves,mikor kinnt volt mind a húsz. De arra nem emlékszem,hogy ő is ennyire nyüglődött volna :?
Vendég

Cseriani Rékánál 9 hó-san jött az első és neki is 2 éves korára kinn volt mind, ő se volt nyűgös a fogzás alatt, Réka annál inkább. Most 4 foggal kínlódunk már 2 hete, iszonyat nyűgös és folyamatosan dugdossa a kezét a szájába.
Vendég

Eliza is,de mindig azon küszködik,hogy a sajátja helyett a mi kezünket csócsálja :D
De nagyon édesen csinálja. Az tetszik még,mikor "repülőzünk",és a fejem fölé emelem,és egy hatalmas nyáladag a fejemen köt ki,vagy az arcomon :lol:
Vendég

enahma,tedd el jól a cikket,meg tudd majd mutatni kicsifiadnak,ha felnő :D
Ha esetleg nem jár a népújság,és senki nem viszi el,szólj,szívesen elküldőm nektek...
Vendég

Sziasztok csajok!
Nem voltam már kedd óta!
Nagyából visszaolvastam mindent!
Bárány gratula a tökösödhöz!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Lányok nagyon cuki rucikat vetettek,tényleg édesek.

Nekem jo szar napjaim voltak most.
Remélem nem baj hogy leirom mi történt velem ebbe a pár napba.
Szoval kedden este lementünk szekszárdra a férjemmel,mert szerdán reggel 8 orára vittük apukámat Pécsre szivkatéterezésre.
Már eleve paráztam hogy minden rendben legyen.
Apukám nagyon félt és ez látszott is rajta.
A portán kiderült hogy anyu nem mehet be vele,a járvány miatt látogatási tilalom van.Na akkor láttam apun hogy teljesen kivan,na meg persze anyun is.
Fogtuk magunkat kimentünk a kocsiba,ott ücsörögtünk egy orát aztán aztán felhivtuk aput hogy miujság van mondta hogy még vár,(remegő hangon).
Elmentünk plázázni kicsit elterelni a figyelmünket.Aztán mentünk vissza a szivklinikára.
Olyan fél 12 körül megszolal anyu telefonja hát nem apu szolt bele hanem a doki,sajnos a férjének szivrohama volt azonnal meg kell müteni.
Na hát mondanom se kell milyen idegesek voltunk,aggodtam anyu miatt is.6 orás szivmütétet végeztek el rajta,mindezt ugy hogy katéterezésre ment be és azt mondták 2-3 ora és vihetjük haza.
Na de hálistennek minden rendben volt,nagyon jo orvosok vannak ott.
Remélem fiacskám jol van oda bennt de nagyon sokat sirtam,tudom hogy nem jo ez a babának de sajnos a sors igy hozta,legalábbb ez a hülye járvány ne lenne.
Na de mostmár megnyugodtam.

Jajj ne haragudjatok ilyenekkel zaklattalak titeket de olyn jol esett leirni. Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Amugy Mirko esténként nagyon nagyon ficereg. Very Happy
Vendég

Melyik népujságba van enahma?
Nekünk nem jár de interneten is meglehet nézni asszem.
Vendég

MOni,, kicsit eltévedtél... :wink: De nagyon sajnálom, hogy ilyesmik történnek apukáddal, gyakori szövődménye lehet a katéterezésnek ez, úgy tudom. Minden rendben lesz mostmár biztosan. Neten nincs [b]Enahma, néztem. :) [/b]
Vendég

moni jobbulást apukádnak. Komolyan mondom,még jó,hogy Pécsen voltatok.
Tényleg kicsit eltévedtél :wink:

Hallottátok,hogy június végétől hivatalosan is lehet otthon szülni? Épp most olvastam a blikkben.
Vendég

Na, de béna vagyok... :oops:
Vendég

ja,moni,és nyugi,kicsifiadnak se lesz-lett baja,tapasztalatból mondom :cry:
Vendég

Köszi csajok!
Ja kicsit eltévedtem. :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Enahma,
ha szopásra nyugszik meg, szoptass. A cumit szerencse hogy nem fogadja el, de tudom hogy a kétségbeesett szülő mindent kipróbál, nálam senki nem nagyobb ellensége a cuminak oszt mégis bepróbákoztam mindkét rettentően sírós gyerekemnél, szerencsére mindkettőnek több esze volt mint nekem, nem fogadta el egyik sem. :D Amelled nem "ázik fel" legfeljebb ha nincs elég mélyen a bimbó a gyerek szájába akkor kisebesedik, figyelj hogy eléggé bekapja és akkor nem lesz baj.
És ha semmi nem segít, akkor csak az idő. 3 hónapos kora környékére elmúlik. Nekünk nagy barátunk volt a szélcső is, de nemigen merem ajánlgatni (pedig nekünk orvos tanácsolta a használatát) mert az anyukák általában "én be nem dugok semmit a gyerek fenekébe" és "nem mert biztosan hozzászokik és majd nem vesz levegőt nélküle" felkiáltásokkal szokták fogadni az ötletet.
Szóval tegyetek meg mindent amit bírtok, a többi nem rajtatok múlik csak a falubeliek "túl erős a tej" "túl gyenge a tej" "tea kell neki" és hasonló jótanácsaitól óvjon titeket az ég. :D
Vendég

Cseriani! Olivérnél dettó ezek a fogzásos tünetek vannak, éjszaka 2 óránként felriad a fogára, reggel 4-kor már ki van aludva és gagyog, és én is érzem a recéket már 2 hete de fog még sehol. Kitartást!

Kép
timesz

Na Móni most kivagyok teljesen....anyukámnak 6 éve volt 2 infarktusa és azóta mondogatják az orvosok hogy katéterezni kéne. A héten megint elvitte a mentő,mert infarktus előtti jeleket találtak az ekg-n,persze szekszárdra vitte a mentő ahonnan 1 óra múlva hazaküldték. Továbbiakban Pécsre szándékozik menni és azt mondta hogy most megpróbálja a katéterezést. Eddig sikerült lebeszélnem de most hajthatatlan.......bele se merek gondolni :cry: Remélem apukád már jobban van!!!

Kép
Kép
josi

Zsombikámnak kijött az első foga :D
Vendég

Josi!
Pécsen jo kezekbe lesz anyukád ha megy.
Arrol hogy apu szivrohamot kapott nem a dokik tehetnek,söt katéterezés közbe azt is észre vették hogy egy infarktust már lábon kihordott otthon ugyhogy már ezért megmütötték volna.
Az a legrosszabb most ebben az egészben hogy nem lehettünk melette,ugyhogy nehogy most mennyen anyukád mert ez a hüly influenza járvány miatt levan zárva minden korház.
Szoritok hogy ne legyen komolyabb baj anyukáddal. :)
Anyunak azt mondta apukám hogy már jobban van de én is felhivtam délután akkor azt mondta nincs jol de anyunak ne mondjam :roll: :roll: :roll:
Vendég

Devcsa, gratulálok a fogacskához!! :lol:
Móni, nem tudom mikor megy az anyu,de azt mondták neki hogy még erősödnie kell. Bízok az orvosokban. Ha esetleg tudnál orvost ajánlani,megköszönném.

Kép
Kép
josi

Josi!Egyenlöre nem tudok de akik a szivklinikán dolgoznak mindenki jo.
Olvass utána a neten.irnak pár dolgot.Én csak jokat olvastam.Meg apu is mondja hogy mindenki nagyon rendes.
Az a baj hogy nem tudom még hogy ki mütötte aput meg hát ugye nem voltunk még bent se a látogatási tilalom miatt de amint tudok valaki biztosat ajánlani akkor szolni fogok. :)
Vendég

Devcsa! Gratula a fogacskához :)

Valamelyikőtök gyerkőcének volt gombás a popsija amikor jött a foga? Dominik minden fogánál szenvedünk, tiszta gombás lesz a popsija, akármit csinálok vele, és olyan nehezen múlik el. Kaptunk már rá lila ecsetelőt - eddig jó volt, most csípte neki tegnap :? , kentem már Canestennel, túl sokat nem segített, kaptunk különféle gombaölő kenőcsöket, gyógyszertáriakat, nem használtak. Ahogy kibújik a foga, elmúlik pár napon belül, de addig nagyon csúnya a feneke. És olyan hirtelen jön ki neki, nem is szép fokozatosan. Tegnap reggel még szép volt, estére már tiszta vörös+gombás volt a feneke. Csináltam neki kamillás ülőfürdőt (szegénykém csak lesett, hogy miért ültetem egy lavórba, amiben víz van, de hamar feltalálta magát :lol: ), a pirosságra hatott, de sajna a gombának nem ellenszere a kamilla.

Moni! Jobbulást apukádnak!

Mindenhol ilyen ronda szeles idő van? Már úgy várom a nyarat (több szempontból is :lol: ) Kép

dadomi

Jaj, csajok, ezt a képet találtam a neten, nézzétek meg, haláli :lol: :lol:
Kép

dadomi

Dadomi nekünk most volt gombás a fencie, más pelust használtunk és attól. A doktornéni írt ki két fajta kenőcsöt, az egyik fekete, mintha sár lenne a másik pedig ruszli szagú, de nagyon jó hatásosak voltak. Ha gondolod, holnap megkérdezem az orvost mi a nevük. Nekünk bevált.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?