Új privát üzeneted érkezett!

Agmano Szilveszternek,is tele van a nyaka és mostmár a melkasán is megjelentek azok a szemölcs szerű izék.Először olyan volt mint amikor a szörtüsző begyullad,vagy mint valami miteszer,és végül mindeggyikből egy maradandó valami lett...olyan szemölcs féle.De már nagyon idegesít,főleg,hogy a dokinénink szerint csak leszedetni lehet.

Juniusi kismamik cimű topicban szinte senki nem tud már aludni,még a nálam 15 kilóval könnybbek sem...
Késöbb mi lesz ?mégjobban fog fájni :(
Sajna minden eggyes terhességemnél egyre jobban kijönnek ezek a csont izom stb fájdalmak...
Vendég

Sziasztok!

Vagyunk..:)

Majd ma visszaolvasok. Csak egy kis segítséget kérek.

Péntek óta nem kakilt Dominik. Tök puha a hasa meg pukizik egy csomót csak kaki nem jön. Hogyan tudnák segíteni rakta szerintetek? Hőmérőzés semmi,alma semmi. Mi lehet a gond? Ettem elevitet jobban de most nem mertem a kaksi miatt.Lehet,hogy az fogta meg a pocakot,de akkor az almától kellett volna kakilnia nem? Meddig nem lehet székletük? Help.!!

Köszi Tündi
varga tünde

Sziasztok!
Tünde ez valami új,hogy az alma hajt???Gondolom igen ,de hidd el az alma fog,pont úgy mint régen...akárki akár mit is mond!!
Viszont van egy csomó más kaja ami lazítja a székletet...
pL őszilé,narancslé,spenót,sóska...
Vendég

Bárány, mi az a leszedetni? Összekaszabolni vagy lefagyasztani?
Azt hittem, csak én nyüglődök mindenfélével, de azért szépen kiderül, hogy majdnem mindnekit megvisel már 2 terhesség is.

Tündi, a narancs, mint gyümölcs is székletlazító. Evett eleget? Ha a hasa puha, akkor nem is biztos, hogy kell neki.

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano:nekem azt mondta a dokim(körzeti gyereorvosunk),hogy lézerrel szedik le,de nem volt benne biztos..
Viszont azt is mondta,hogy ráér,de ezt nem értettem egészen.
Mennyire ér rá,hiszen szép lassan egyre több van rajta,leginkbb a tokáján....persze nincs tokája de így tudtam legjobban behatárolni,hogy érthető legyen hol van..
Ne hidd hogy csak nektek vannak ilyen gondjaitok,Szilveszternek tyúkszeme is van,amit még ecseteléssel sem tudtam elmulasztani,azzal sem tudo mi lesz :(
Vendég

Köszi. :) Mindent. :)

Én úgy hallottam,hogy az alma fog ha kell és lazít is. Hát narancsot még nem adhatok neki. De most már adok neki főzeléket,hogy legyen egy kis rostos a pocakban.,Így elkezdem a kajcsik bevezetését. Jó tudom van,aki nem tartja ezt jónak,de ha csak így lesz kakusunk nem érdekel.Amúgy: Elég sűrűn szopizik, mint mindig. Pisispelus van bőven. A védőnő ajánlotta a glicerines kúpot,picit adtam és 3 perc múlva jött is a kakus. :) De megnyugodtam.. :) Huu...
varga tünde

jaj, Csajok, vagyok, pedig elhatároztam h egy darabig kilépek, de nem bííírok.
Magunkról: eddig betegséget megúsztuk, Dóri kezd ráállni a napi egy alvásra és éjjel elkezdtük az inkvizíciót:nem kap cicit és kiköltöztünk mi aludni a szobából, ha jól megy a dolog akkor pedig berakom Domival egy szobába. Ez a terv, de majd meglátjuk.
Születetteknek mindjárt vége sajnos, majd várjuk a 3. évadot. Linett nekem is tetszik nagyon!!!! Domi jól van, ha ez a székrekedés gondunk megoldódna, komolyan úgy érzem ezt a gyereket ki lehetne pipálni, de majd biztos jön újabb gond.... felfedeztem (illetve ajánlották) egy nagyon jó kis könyves-és játékboltot, csupa klassz fejlesztő könyv és játék, mondjuk a többsége 5-6 é kortól, de azért kisebb óvodásoknak is van, Domival elkezdtük egyik-másikat, annyira élvezi. Ez a fejlesztés hülye szó, mi annak idején jártunk a Gekkoba, csak rohadt drága és akkor azt mondta egy fejlesztőpedagógus hogy 3 é alattit nem szabadna fejleszteni csak hagyni játszani, utána már érdemes. Ki tudja?

SZemölcsök: szerintem leszedetés után is megvan az esély h kijön újra, jó homeopata gyerekorvos lehet tudna segíteni.

Bőrszárazság: Babé készítmények jók, nekünk a sampon vált be koszmóra 1-2 alkalom után teljesen elmúlt.

Tünde szerintem még főzeléket ne adj, narancsot se,őszibarack lehet szerintem, körte is (én pl. mkét gyereknél körtével kezdtem), az alma tényleg fog - kivéve a nyers, de ehhoz még pláne pici.

bea
öreganyu

Ja és Gyöngyi is sok puszi!

bea
öreganyu

Bea te nem tudsz ajánlani valami homeos dolgot a szemölcsökre?
Nem csak golyócskák vannak?
Van kence is?
Vendég

Háát ahhoz legalább 2 órás beszélgetés meg vizsgálat kéne ha valaki korrektül akarna szert adni, ui. ilyenkor személyre szabottan kell ún. alkati szert adni. Varázsszer nincs és "azonnali" hatás sem várható, a homeop. türelmet igénylő gyógymód. Az akut eset (pl. torokgy., láz, stb) az más, ott vannak ún. bevált indikációk de ez a szemölcs ez egy krónikus probléma és bármilyen hihetetlen de ilyenkor a szerválasztáshoz a gyerek lelki alkata is számít még.

bea
öreganyu

Hahó!!

Szemölcshöz!!!
Ezeket futószemolcsnek hívják és nem ritka gyerekeknél!! De valóban én is csak a "radikális" megoldást ismerem: bőrgyógyász egyenként eltávolítja. Ma már sokat fejlődött minden, ezt is lehet lézerrel, de nem fog magától elmúlni!!!!!!!!!!!! Ne hagyjátok tovább terjedni, tegyetek valami!!!!!

Tünde!!!

Jaj, Te már ennyi mindent adsz a kicsinek??!!! Ha én lennék a védőnőd, akkor még nem ajánlottam volna, pláne nem narancslét, mert nagyon allergizál.
Kezdjük az elején!!!!! Amikor elmaradt a széklete is kapott már hozzátáplálást???? Mert ha nem akkor nem baj, ha napokig nincs széklete, tudod az anyatejes babáknál ez normális!!!! akár 4-6 napig is, hiszen az anyatej 100%-ban emészthető!! Nem megoldás ilyenkor, hogy gyümölcsöt kap, csak azért hogy legyen széklete.

Ha úgy marad ki a széklete, hogy kap már az anyatej mellé mást is, akkor is elfogadható, ha pár napig nincs széklete, hiszen nem eszik még akkora mennyiséget, hogy legyen megfelelő mennyiságű salakanyag.
Alapjáraton az alma fog, persze, de csak akkor ha valaki vegyes koszton van. Dominál, aki eddig csak anyatejet kap lehet "lazító" hatása, de inkább azért, mert a rostos kajcsi gyorsítja a bélmozgást. Ez olyan ál-lazítás. :lol:
Ha puha a hasa, és nem sirdogál a hasát fájlalva, akkor nincs semmi baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha mindenképp adsz neki kajcsit, akkor egyenlőre: alma, burgonya, meggy, áfonya, szőlő, őszibarack mehet szép fokozatosan beépítve. Két nap alatt egy új ízt lehet bevezetni a régihez. Répát 6 hónapig nem szabad adni, mert a répa (cékla is) magábagyűjti a föld nitráttartalmát, ami a babáknál megköti az oxigént és nem kap levegőt - ez a nitrát mérgezés fél éves kor előtt. 6-7 hónaposan már kialakul az az enzim, ami bontani tudja a nitrátot. Citrusféléket, banánt nem ajánlják csak jóval később. Lazításra nagyon jó a meggy és a szőlő is.
Bea írtad a körtét, csak azt nem, hogy mikor adtad nekik!! Az enyémek nagyon sokáig nem bírták a körtét, mert fájt a hasuk tőle, amit nem is csodálok, mert engem is nagyon megcsikar :roll: :oops:

És még egy megjegyzés: én is adtam a Mariettának 4 hónaposan a gyümiket, mert ő nagyon nem hízott, de utólag már nem tenném. Nem lett semmi baja (egyenlőre), de nem híízott többet akkor sem, így felesleges volt ennyire sietni vele. Ha ezzel az ésszel újracsinálhatnám......, de sajna nem megy.

Bea!! Altatáshoz sok sikert!!!! :lol: :lol: :lol: Még egy év és tuti lesz, mint nálunk :lol: :lol: :lol: , jó most gonosz voltam. Egy barátnőm azt mondta, hogy olyan extra rossz alvó gyerekei mint nekem másnak nincs is!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Nem tudom, így útólag már nem tűnik vészesnek, de akkor azt hittem belehalok a kialvatlanságba. :cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Megint csak köszi csajok!
Természetsen még a gyógyszertári fürdetővel fürdik,ez a
hidrophiles valami fehér kence.
Akkor elhagyom az olajat meg a hintőport is és bekenem
a popsikenőccsel,csak az meg olyan sűrű,nem?
Gyöngyi,külön köszi a lefekvés előtti választ.
Éva!
Ezt a testápolót receptre lehet csak,amitől mondod,hogy nagyon bársonykák lesznek?
Vártam volna,hogy írjál valamit a kis kerilányodról.
Írtátok itt a futószemölcsöt,Hála Égnek ebbe nem vagyunk érintettek,de a családunkban már volt ilyen.
Nekik azt mondták a nem jó emésztés miatt méreganyagra szaporodik.
Nem tudom,ők mondták.
Egyébként én ilyen szemölcs,anyajegy terén Bp.-re a Kelen Kórházba mennék.
Kingának volt a kis orrán Haemangioma,szinte egy forintos nagyságúra nőtt,és 15hós korába már semmi nem látszott.
Itt van akkor még kizárólag ez a -90fokos hidrogén pálca,és
ezt érintette hozzá 3másodpercig több alkalommal és szerencsére
teljesen elmúlt.
A gyerek semmit nem érez,nem fáj.
Nagyon csúnya bőr,szemölcs,foltok stb keresik fel ezt a klinikát.
Tasnádi professzort kell keresni,tudom rendel a Heim Palba is,de ott
nincs ez a felszereltség,meg nagyon futószalagos a dolog.
Ez a Kelen magánkórház,időpontot kell kérni,várni nem kell nagyon
kultúrált,barátságos hely.
Remélem most én is tudtam segíteni.
Bea!
Mi is a babé-t használjuk Kingánál,szerintem is jó.
Egyszer tegyél már fel a gyerekekről képet,annyira szeretném őket látni.
Most azért úgy érzem nálatok is nyugodtabb,kiegyensúlyozottabb
időszak van.Aztán meddig tart?
Jan.-ba már én is kissé besokaltam az itthoni mókuskeréktől.
Tudod mindenki megfelelő időben egyen,aludjon,meg levegőn is legyen,meg külön is legyen vele foglalkozva+még amik hozzá
jönnek nem eszik,akaratosság,nyüglődés..
Dominak hogy-hogy székrekedése van?
Azt hittem ilyen babáknál van!
És ez megviseli vagy fáj a hasa vagy hogy jelentkezik?
Kingánál meg pont az van,hogy iszonyú kis vékony és
még az anyagcseréje is gyors.
Örülök ha egy nap csak egyszer kakil nem kétszer háromszor!
Mindent kikakál én meg itt tömöm :lol:
Tündi!
Látom te már elkezdted a hozzátáplálást és bizti jól is haladtok vele
ha már a főziknél jártok.
Hogy fogadta a kicsi?
Mennyiket eszik?
Szerintem legkönnyebben a kizárólagosan anyatejes babának van széklete.
lEHET hülyeséget mondok,de akkor majd kevenc védőnöm kijavít. :lol:
Amúgy alma,répa az hasfogó ahogy bárány is mondta.
Na nem pofázok már tovább,írjatok ti is.
Következőleg ha jövök dobok egy témát,na arra majd bizti írtok!

Kép

Kép
kory

Gyöngyi!
Szinte egyszerre írtunk!

Kép

Kép
kory

Gyöngyi én a bébiétel körtével (Nestlé?) kezdtem 5 hónaposan a hozzátáplálást, szerencsére nem volt baj.

Kory, megpróbálok képet tenni, majd erről a székrekedésről írok, csak ez nem egyszerű, hosszabb téma.

bea
öreganyu

Kép gyerekek

bea
öreganyu

Sziasztok!
Gyöngyi a mi doktornénink mind a két gyerekemnél 0 éves korban az első látogatásánál már ajánlotta a gyümölcsöt :wink:
És én betartottam :D
A teljes vegyes táplálkozásra 2-3 hetesen rászoktak,de ezt már nem a doktornéni ajánlotta..
Most majd lehet,hogy megpróbálok én is normális lenni de a gyümölcsöket adni fogom,mert az allergia szerintem az immunrenszer hibás reagálása,amikor a fölösleges ingerekre is válaszol...nem hinném,hogy egy kis gyümi okozza.Inkább a tulzott puceválás,domesztosz,hipó,és a brutális vegyi anyagok jelenléte...
Próbálom mellőzni a vegyi anyagokat amennyire lehet,és nem mosatok kezet minden szar után,kutya,kosz stb..
Ha ennek ellenére alergiásak lesznek az már környezeti ártelom,nem tehetek róla.
Vendég

Öreganyu,nagyon szépek a gyerekeid nem is tudtam,hogy van egy ilyen csöppecske is.
Vendég

Ez a kedvencem D Kép Dóri óriról

bea
öreganyu

Sőt visszatérve a kajára mindig azt mondta a doktornéni,ha nem izlik nekik a táp akkor turmixoljak bele egy kis cseresznyét vagy ami épp van
Vendég

Vigyázz ez a csaj már most fotomodellkedik :D
Vendég

Mármint a kép a kedvnecem, nem a Dóri, mert az természetesen mindkettő.

Köszi Bárány, hát van: Domi 4. lombikra, Dóri meg nem tervezetten magától meglepetésszerűen, 15 hónapos.

bea
öreganyu

Gondoltuk,hogy a kép a kedvenced és nem csak az eggyik gyereked :D :D
Érdekes te a sokadik vagy akinek lombik után természetes uton összejön a következő terhesség..
És miért kelett lombik?
Vendég

Nem tudom, egyszerűen 10 évig nem sikerült.....nem derült ki semmi konkrét ok.
jó, majd vigyázok, már most rosszul vagyok hogy majd valami rosszéletű pasi lenyúlja! :lol: :cry:

bea
öreganyu

Sziasztok!

Visszaolvasni mindent nem tudtam, de bocs Tünde, azt hittem Bence nem kakil. Narancs ugrott.
Holnap olvasok majd.

Éva

KépKépKép
agmano

Bea!
Nagyon sármos Domi,és nagyon hasonlít Rád az ála és mindene.
Ő pontosan mennyi idős?
A kicsi Dóri nagyon szép,és látszik rajta,hogy nincs gondotok az evéssel!
Jó látom nektek is Salus szanditok van,mert Kingának is ilyen van csak narancssárga.
Köszi a képet!

Kép

Kép
kory

Hali!!

Kory!!!

:lol: :lol: :lol: Ismerős Kinga esete a kakilással!!!! :lol: :lol: Marietta ugyanilyen : napi két kaki a minimum :roll: :roll: , minek etetem, ha kikakilja??? :roll: :roll: Jó, én még szerencsés vagyok, mert eszik, ezzel nincs gond, de valóban nem látszik rajta, hogy milyen jó evő!! Bár talán ez szerencse!!!
És valóban, igazad van: legkönnyebben az anyatejes baba kakil, még akkor is ha ritkán. (És köszi a jelzőt :lol: :lol: )

Mi is az a téma, amire majd reagálunk??? Kíváncsivá tettél -ez volt a cél??

Bea!!

Azt hittem később kaptak körtét. Én magamból kiindulva csak 8 hónapos koruk után mertem kipróbálni, aztán hagytuk is a fenébe. :cry: :cry:
Hallod mennyire hasonlítanak ezek a gyerekek egymásra - és rád! :lol: :lol: :lol:
Te félsz attól, hogy pasizni fog a lányod????? Naná, hogy fog (nálunk a Sanyi van ettől betojva) Azt hittem az akinek fia van jobban félti a "fiacskáját"!!??

Bárány!!!

A dokinénidre nem reagálok - gondolom tudod, hogy mennyire nem értenék vele egyet :lol: :lol: :lol: Ennyire már ismersz :lol:
Abban egyet értek veled, hogy a túlzott sterilitás, puceválás nem jó, persze kell dolgoznia az immunrendszernek.
De azért nincs teljesen igazad, gondolj csak a gyógyszerallergiára: elöször találkozol valamivel és rögtön allergiával válaszol a szervezet (penicillin, jód, stb) A déligyümölcsökkel az a baj, hogy messziről hozzák (és nem is a mi szervezetünknek teremtek, akármennyire szeretjük) és mindenféle gázzal kezelik, hogy ne rohadjon vagy érjen túl a szállítás alatt - na erre lehet allergiásan reagálni. És ezt a nagy számok törvénye bizonyítja. Persze nem mindig és nem mindenkinél. De az csecsemő immunrendszere még nem működik teljesen jól, ezért kell jobban védeni és vigyázni rá.
Az is igaz, hogy nagyon sokminden , idegen, allergizáló hatás éri a szervezetet (amit többnyire tolerál a szervezet) Én úgy vagyok ezzel, hogy a környezeti hatásokat, a genetikai adottságokat nem tudom befolyásolni. Az egyetlen dolog, amibe bele tudok szólni az a táplálkozásunk (többé-kevésbé :lol: , ezt is lehetne boncolgatni persze) . Így egy nehézséget ki tudok küszöbölni a gyereknek.
És nekem egy kicsit ellentmondás az, hogy védjük a csecsemőt szájmaszkkal (bár jogos) , de megterhelem a szervezetét számára még emészhetetlen ételekkel.
Mielőtt nagyon belemelegdnék: ezek a tanultakon és a tapasztalásomon alapulnak. És igaz, hogy itt vannak Te gyerkőid élő ellenpéldának!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: És ami bevállt kettőnél valószínűleg beválik a harmadiknál is, ezt értem.
Csak a dokinak is tudnia kellene , hogy mekkora kockázata van ennek a jővőre nézve. Kívánom, hogy nem legyen soha semmi, és felnőttkorukra cáfolják meg a gyerekeid azt amitől én félek!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Bárány, most megint az tűnik ki, hogy nem értünk a kajcsizásban egyet, de gondolom ez neked sem új már, és nem veszed bántásnak. Senki sem tudja melyikünknek van igaza, ez akkor derül ki, amikor gyermekeink 100 évesen a halálos ágyukon leltárba veszik az életüket :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez nem most lesz!!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Helló-helló.

Éva:nem baj. :)

Hát most jól össze vagyok keveredve!

Gyöngyi
: én sem adok neki narancsot. Nem kapott semmit tejen kívül mielőtt ,nem lett kaksia.Arra gyanakodtam,hogy az elevit mehetet át,mert nekem is székrekedésem lett tőle. :? Ez nem lehet? Viszont pont a védőnőm múlt csütörtökön ajánlotta,hogy kezdjek neki mást is adni. Most felhívtam,hogy mi legyen, mert beparáztam,hogy nincs kaksi és azt mondta,hogy anyatejeseknél max. 3-4 nap lehet nélküle. Te több napot mondtál. :shock: ajánlotta,hogy mindenképp adjak neki krumplit bele sütőtököt,utánna répát :shock: vezesem be a kaját. A gyümölcsököt későbbre mondja,előbb a főzi. Most akkor mivan??? Hát már nem tudom. Ma adtam neki sütötököt anyatejjel felhígitva,az nem jó? Ma ajánlotta, az én védőnőm. Most akkor mi a fenét csináljak? Már végképp nem tudom. Amúgy ma a kúp segítségével kakilt,de azt a sűrű nyákos vagy milyen cuccot ami kijött.Szegényem. Amúgy Kory tetszett neki a kajcsi,jókat cuppogott és úgy evett,mintha nem evett volna. Pedig szopi után adtam. Ja igen Gyöngyi azt mondta,hogy nyugodtan adjak belőle neki2-3 kanállal is.Most akkor rosszúl tettem. :shock: :cry: Teljesen készvagyok. Ez a kaja dolog kiborít,egyszer azt hallom adjak egyszer meg azt ,hogy ne. Bencénél nem volt gond ott egyöntetűen,mivel tápis volt,már ennyi idősen mondták a bevezetés dolgot stb. De most áhh... :x :shock: :(
Nem akarok ártani a lehető legjobban akarom csinálni,de akkor,hogy csináljam ha mindig mást hallok?.... :shock:
varga tünde

Gyöngyi,nem a csecsemőt védjük szájmaszkkal hanem egy 31 hétre született koraszülöttet influenzás időben!!!
Egy kicsit a szezont a fazonnal :D
Nem csak déli gyümölcsök léteznek
Én azt mondom ha valós lenne ez az allergia para,örökre elfelejtenéd:légfrissitő,autóillatosító,parfüm,dezodor,mosópor,öblítő stb stb
Na ezek gyilkosok(nem én mondom bizonyitott tény)
Haggyuk már ehez képest a szem cseresznyét vagy akármit... :wink:
Külömben zárójelben megjegyzem,hogy az én védőnőm is mindig felülbírálta az orvosokat,elöbb a nőgyogyit mikor meg volt a gyerek akkor meg a gyerekdokit...
Vendég

Hali!!

Bárány!!

Oké eltévedtem :oops: :oops: :oops:
De valóban elkerülöm a dezodort, parfűmöt, és egyéb illatos dolgokat (oké a mosóport, öblítőt nem), mert nem bírom őket, csak tüsszögök tőle.
Ez az allergia akkor az én parám -na nekem is van!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
És nem feltétlenül kell minden orvost felülbírálni, én nagyon sokat tanultam attól a dokinénitől, akivel dolgoztam, végülis az ő véleményét, elveit továbbítom.

Tünde !!

Valóban nem könnyű a helyzeted. Én a saját véleményemet tudom csak tolmácsolni, ahogy én csináltam és ahogy a lelkiismeretem engedi másoknak mondani. Tényleg mindenki mást mond. Nincs egységes álláspont, látod. De ha valamit később adsz valamiért, akkor abból bizos nem lehet baj.
Sütőtök - hmmm De hülye vagyok hogy elfelejtettem :lol: :lol: , az enyémek is imádták!!! És anyatejjel ahogy adtad a legtutibb!!! :lol: :lol: Ha répát adsz, akkor azt csak hippet, ami biogazdaságból való - írtam én miért félek tőle.
Szerintem a 2-3 kanál nem sok, ha szívesen eszi a baba, én soha nem tudtam még itt sem megállni ha a lányok nekiestek a kajának :wink: :lol:

Igen ez is nagy dilemma, hogy főzelék vagy gyümölcs előbb. Nálunk ez a hagyomány, hogy a gyümölcs jön előbb, de ahogy Bárány írta nem csak déligyümölcs van, vagyis csak a hazai. De Európa más országaiban a zöldségeket vezetik be előbb. Szerintem ez nem annyira lényeges kérdés, bár biztos meg lehet indokolni egyik vagy másik előnyét.

A lehető legjobb az anyatej!! :lol: :lol: :lol: Az legyen az alap és akkor szép lassan jöhetnek a kajcsik, végülis nem sietsz sehova! :wink: :wink:

ágyöngyi

Gyöngyi, a Fiamat is féltem, szörnyű anyós leszek! :lol: :lol:

Kory, Domi 3 és fél éves (aug-ban lesz 4). Igen Dórinál nincs gond az evéssel, mióta hagyom h annyit egyen amennyit ő akar. Ha úgy h keveset akkor annyit, ha sokat annyit. Tök változó egyébként. De cicizik még ezerrel. JA! éjjel aludtunk. be se kellett mennem hozzá, csak hallottam h ébred, elmotoszkált és visszaaludt fél 7ig.
Igen a Salust nekünk ortop. dr ajánlotta miután egy másik (hülye) felírt Dominak betétet, de aztán idejében kapcsoltam h ennyire kis ygerekenek tilos még betétet hordani és akkor kattantunk rá ezekre, azóta minden szandink, cipőnk ilyen. imádom.

Az allergiára azt mindta a gy.orvosom és igazat adok neki h a korai hozzátáplálás a tapasztalatok szerint a késői (3-4-5 éveskori) allergiák, asztma, ekcéma oka lehet. Bírjuk már ki azt a szűk egy évet utána még azt és annyit ehet amennyit akar, egy egyéven alulinak meg baromira nem számít a változatosság. Én nagyon óvatos voltam, pl. gluténtartalmút is csak 8 hó kora után adtam, addig rizs csak és alapgyümölcsök, zöldségek, még olyan bébiételt se amiben tejpor van. Mondjuk Domi tápot is kapott az anyatej mellé de azt is HA-t. Aztán vele szerencsém volt, 1.5 é koráig simán megette a bébiételt, meg a tejpépet vacsira, Dóri már nem, kivéve a gesztenyés bébikaja.

bea
öreganyu

Sziasztok!
Bevallom őszintén az evéshez nem igazán szoktam kommenteket
írni,nekem utál enni a gyerekem így nem alkotok véleményeket,semmit.
De azért azt gondolo mindennek megvan a maga ideje és érettségi
szintje.
Pl.egy 2-3hetes babánál igen korai a vegyes étkeztetés amikor
2hete még semmit nem kellett csinálnia ahhoz,hogy étkezzen,és az összetételről meg nem is beszélve.
Rá 2hétre igen megterhelő lehet a vegyes étkeztetés.
Az ő kis gyomruknak,beleknek kis emésztésüknek is meg kell érnie,hogy különböző étkeket lebontson,megemésszen.
Én 4hó előtt nem táplálnék hozzá.
Utánna almával,őszibarackkal,burgonyával kezdeném,és
kanállal adnám,vagy majd adom.
Olivérnél nem tudom,hogy lesz,de egész kis korától a vizet sem fogadja el,csak cumikázik rajta.
Anyum is szokta mondani ti ilyenkor ezt meg ezt kaptatok.
Igen csak az nem a Tesco-ba vagy az egyébb bevásárlóközpontba
beimportált vegykezelt,felturbózott gyümölcs volt,hanem ami a saját vagy a nagyszülők kertjében megtermett.
De tényleg ennyit erről,mert az én lányom tényleg nem evős lehet valamit én ba..tam el.
Pussz

Kép

Kép
kory

Bea!
Még neked akartam írni,hogy mi is a Salust használjuk!
Én is szeretem,igaz nem egy nagy konstrukció,nem túl nagy a választék,de a legfontosabb a funkciója és a célja.
Itteni ortopédusok is ezt javasolják a Siesta nagyon szidva van.
Talpbetétet isten ments,mert egyetértek azzal az elmélettel ,ha ott az izomzat meg van támasztva,akkor az mentén nem dolgozik és elernyed.
Ez a Salus nagyon jó.Főleg a boka magasság és a kéreg a nagyon jó benne.
Egy bajom van,hogy csak azt hiszem 18-as mérettől van,és most gondban vagyok,hohy pont a fontos tipegő korra mit adjak majd a kicsire!
Szerinted?Persze az mellett,hogy mezítláb is sokat lesz.
Ti mekyik helyen szoktátok venni?????????

Kép

Kép
kory

Egyetértek Kory mindenben!
Hát én 19, vagy 20-al kezdtem Dórinál a szandit, most 21-22-es a lába, hát miért akarsz kisebbet, mire elindul biztos kell 19-20-as. Én először a Heim Pál kh-ban vettem, ott van egy üzlet, de már egy ismerősöm hozza a nagykerből mert én mást is szoktam tőlük rendelni.

bea
öreganyu

Hali!!

Ebben a Salusban nincs harántemelés - jól értettem?? Én eddig úgy tudtam az jó!? :oops: :oops:

És van nekem is egy sajnálatos hírem koraszülésről. Egy ikerkismama itt a településen 28. hétre szülte meg a babáit!! Jól vannak, az első hét lesz kritikus, de én aggódom!! :cry: :cry: :cry:

Kory!!

Felejtsd el, hogy Te tehetsz a lányod szar evéséről!!! :lol: :lol: :lol: Butaság!! Biztos Olivér nem lesz rossz evő!!! :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Kory: tökre egyetértek,ezért is vacilálok,hogy ha elkezdema hozzátápit és HA én szeretném főzni a kajcsit Dominak,akkor honnan szerezzem be a vegyszermentes dolgokat. :shock: Bencének én főztem és ellene voltam az üveges dolgoknak(oké akkor a kertben megtermet ami kellett),de most nem tudom, kénytelen leszek megvenni a Bioval ellátott üveges kajákat. Mert igen , mi a garancia,hogy ha nem a tescoba megyek pl. almáért ,hanem kisboltba lehet az is pont ugyanazt adná. Baromi nehéz ügy. :shock:
De allergia sajna bármikor előjöhet,ott az élőpélda egy ismerős végi szoptatta a 2 gyerekét 6hósig és mára mind a 2 gyerek tök allergiás,napi 3 gyógyszer. Szóval,ha benn van a genetikában,akkor bármikor előjöhet. Csak azért,hogy semmi ne legyen olyan egyszerű. :evil: :evil:
varga tünde

Ja elfelejtettem mesélni,hogy Domika múlt7 pénteken végig aludta az éjszakát. :lol: :shock: :D Csak az a baj,hogy nem jöttem rá mi volt akkor a varázslat.. :( De sebaj. :) Legalább jót pihentem úgysem aludtam már ekkorát mostanában.. :)
varga tünde

Gyöngyi!
A Salus nem kialakított harántemelt,hanem enyhén kifelé döntött
talpú,persze ez kívülről nem látszik.
Mintha valaki fordítva venné fel a cipőt.És nagyon jó minőségből
van,és olcsóbb,mint a Siesta!
Hát ilyen korababáknál van sok aggodalom,úgymond hosszú az út addig mire az anyuka fellélegezhet.
Fiúk,lányok?
Milyen a súlyuk?
Első babák a családba!
Gyöngyi!
Mondani akartam,hogy nem csak te virrasztasz vagy riadsz fel éjjelente.
Nálunk,úgy néz ki,hogy a kicsi szinte egy hónapja végig aludja az éjjelt,a nagy meg vagy 4x kel.
Kingát egy kezemen megtudom számolni hányszor aludta végig az éjszakát.
Ha minden jól megy akkor felnyöszög,átmegyek,iszik,megfordul és alszik.HA JÓL MEGY 2ÓRA ELTELIK A KÖV.ÉBREDÉSIG.
De ma éjjel kiakasztott 20percenként picsogott magában,csukott szemmel van hanyatt olyankor.Várja menjek,iszik stb,de valahogy most sehogy nem aludt vissza huzamosabb időre.
Ma megpróbálom neki a Sedatif pc homeos bogyót,mert ez így nem állapot!
Bea!
Van erről a bogyóról tapasztalatod?

Kép

Kép
kory

A Férjem szedi 1 hete mert eléggé stresszel, más tapaszt. nincs.
Ha csak felnyöszög, muszáj bemenned?meg kéne szokni h akkor is visszaalszik, én Domihoz csak akkor mentem ha kifejezetten sírt, mondjuk mai napig van babyphone nála és már meg tudom különböztetni ha álmában nyöszög, vagy ha felébred....

bea
öreganyu

Az unokahúgom szedte,neki jó volt.
De van kúp formában is valami homeso cucc.Meg ahogy olvastam a könyvet taglalta,hogy különböző nyugtalanságora mik vannak egykomponensűek. Hát lehet ez csak egy rossz beidegződés nem?
Épp a múltkor kérdeztem anyumat,hogy én meddig keltem stb. Ugyanis emlékszem,hogy mindig felriadtam és addig nem fejeztem be míg fel nem jött és nem mondta,hogy nincs semmi baj.Csak az évre nem emlékszem meddig volt,hát ő sem de elég sokáig. :shock: :shock: Szép lehetem,na most visszakapom.. :lol: :lol: :roll:

Huu Gyöngyi én is eléggé féltem mindegyik terhességemnél,hogy nehogy előbb jöjön a kelleténél.
Akartalak kérdezni,hogy szerinted én szedhetek szopi közben tamarinax hashajtó lekvárt?Na nem mindha meghajtott volna mikor szedtem csak lazább lett a... na bocsi.. Vagy ne? A terhességemkor ajánlotta a dokim.

Ja és mellékelek egy képet,biztos tetszeni fog:

Kép Így alszunk mi. :)
varga tünde

Hali!!

Mindig nevetek, amikor azt tárgyaljuk, hogy kell-e menni a gyerekhez, ha nyöszörög :lol: :lol:
Nálunk már elég rég nincs szó arról, hogy én megyek - ők jönnek :lol: :lol: Sára is 11 hónapos korától kimászott a kiságyból és jött ha valami baja volt. Marietta meg már nagy. Én sem megyek a nyöszire, csak az a baj, hogy én ekkor már ébredtem. Ez nem olyan mint amikor véigalszom az éjszakát. Arra is felébredek, ha megfordulnak, pedig másik szobában alszanak.

Az ovónénink szerint álmatlanságra jó a mandarin olaj is: tenyérbe cseppenteni és mélyen belélegezni. Ő már használta a gyerekeinél, én még nem. De ő ajánlotta a bazsalikom olajat is köhögésre, éjjelre és az nagyon bevált.

Hát én sem vettem soha Siestát, csak utánzatot, feleannyiért. De akkor most az nem jó, pedig én ilyet adtam a csajokra. :oops: :oops: :oops:

Tünde!!

De jó amikor egy-eyg ilyen éjszaka adatik, igaz??!! Remélem rendszert csinál belőle Domika!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
A régi átkosban talán egszerűbb dolga volt az embernek, mert nem jutott ennyi információhoz, főleg nem ennyi ellentétes információhoz. Ez korunk átka. Nem könnyű eldönteni melyik mosóport, joghurtot, telefont, babjátékot, babkocsit, vagy bébiételt vegyük. A bio meg megfizethetetlen. Nálunk nincs is a környéken. Azért meg rendszeresen bejárni Budapestre valahova, kivitelezhetetlen. Ezért gondolom azt, hogy minnél később kapjon mást, akkor talán elkerülhető, hogy a genetikus adottságok felszínre kerüljenek. Talán!! Sajnos sokszor ez sem elég. De azzal nyugtatom magam, hogy én mindent megtettem, legalább magamat nem kell okolni semmiért, úgyis sokmindenért okoljuk magunkat :roll: :roll: :roll:

Kory!

Kérdezted a babákat: egy fiú és egy lány, 990 és 960gr-osak. Drukkolás folyik ezerrel.

Bárány!!

Hali!! Gyere , hiányzol!!! témát váltunk!!! :wink: :wink: Úgyis igértek a csajok új témát!!
Reggel is eszembe jutottál, amikor a reggeli műsorban a Czeizel a kismamákról és az influenzáról beszét (láttad?) Ő is azt mondta, hogy nem az a baj ha elkapják a kismamák, hanem ha nem csillapítják a lázat.

Andi, Éva??

ágyöngyi

Tünde!!

Megelőztél!! :lol: :lol: :lol: :lol: De nem bánom, ha ezt a gyönyörű legényt látom!!! Jaj, de édes. Imádnivalóak, ahogy szopizzák az ujjukat - és az enyémek sose tették ezt!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Te hallod, micsoda hurkás ujjacskák vannak ott!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Én nem mernék abból a lekvárból enni, mert engem nagyon ,megkínzott. De elég gyenge talán, ha nagyon muszáj!!!! Csak vigyázz az adagra, mert Domira is hatni fog. Én hiszek a sok folyadékban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Reggel éhgyomorra narancslé???Kávé nem hat???? De Te szedsz valami vastartalmú vitamint is, nem??? Attól is lehet székrekedésed. És ha azt elhagynád?
Szerntem próbáld ki ezt is azt is, figyelve Domit.

ágyöngyi

Jaj, nekem is van egy ilyen képem Domiról Tünde! Ugyanígy aludt az utazóágyban és ugyanilyen haja volt. És egy ilyen cicamintás hálózsákunk is volt.

bea
öreganyu

Úristen, megőrülök attól hogy a Domi nem bír csöndben maradni addig amjg a Dóri elalszik!!!!!!!!!!!!!!!! Hogy a francba fogom így egy szobába rakni őket! Jaj, 10 évet öregszem minden este ezen a vitán hogy nem bírja ki azt a 10-15 percet halkan.....

bea
öreganyu

Hali.

Köszi a hiányolást....huu...visszaolvasni nem tudtam még :oops: ,de a képeket megnéztem.
Most busszal jártunk a héten oviba-így úszik az egész napom :evil:
Holnap meg tanulok....

Bea.nagyon szépek a gyerekek.tényleg helyesek :D

Tündi.de kis drágán alszik :)

Bea.nyugi...engem is kiakasztottak ma a Plázában (meg is fogadtam nem megyek velük egy darabig...)Na.meg Sziszivel napi 3* bírkózunk,hogy bevegye az Augmentint (tabi),simán be tudja venni-de jobb hisztizni 1/2 órát,aztán bőgve lenyelni..miután mindenkit kiakaszt.jó,hogy már csak holnap kell bevenni.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Bea: nálunk is ez van,tudja Benci,hogy Domi aludni szeretne de annál inkább kajabál. hiába kérjük meg elfelejti? áhh nem csak azért is...szóval ez van.. :shock: :)

Ja meg esti szopi van lefekvés előtti,ketten bent a szobában Domival félhomáj stb. apa honlap szerkezt,így nem ér rá :? :( Benci meg cammog be,hogy anya persze fény stb. Dominak meg kipattanak a szemei és mintha nem is aludni szeretett volna,na félóra 3ban,újra lefekvési ceremónia megkérem,hogy most elszeretném altatni maradjon a másik szobába játszon vagy nézze a mesét stb.csak ne jöjjön át,oké megígéri eltelik vagy 10 perc addig csend,és elkezd átkiabálni,hogy valaki jöjjön már át hozzá is.Addig folytatva míg már teljesen kiakadok. És maradj nyugodt,hogy a másik ne vegye észre stb. Hát kész. :?

Nem tudom velünk is mi lesz majd,ha együtt akarom altatni őket. :?
varga tünde

Kerestem ujjszopós képet, de ezt találtam:
Kép

és ilyen is van:

Kép [/img]

KépKépKép
agmano

Szóval itt vagyok!

Nagyon ari képeket tettetek fel!
Bea, nagyon nagyok a gyerekek!
Tündi, nálunk is megy az ujjszopás 1000-rel.

Kajáról annyit, hogy én mindkettőt elkezdtem etetni fél éves kora előtt ( csak szopiztak), és nem bántam meg, mert szükségük volt rá. Martinnak megfogta a hasmenését az alma, Norbi pedig éhes volt, hiába gyarapodott jól a súlya.

Miért is nem jó a talpbetét? Norbi kapott sarokéket, mert lúdtalpas és befelé dől a lába: a térde összeér, a bokájánál meg van 3-4 centi, de Martin is tiszta lúdtalp. Mi csináltatott szandit hordunk (4000 Ft- Kids felirat van a talpán), amiben van sarokék. Előtte Siestáztunk, mi is annak a baja? Abban is van sarokék, nem?
Martint még nem vittem el ortopédiára, de tök lapos a lába. Ne is vigyem? Ő is csak sarokékes betétet kapna.

Gyöngyi, meggyógyult a család? Hogy bírod munka mellett? Szerintem Te nagyszerű védőnő vagy, nagyon felkészült vagy és neked családlátogatás lenne az igazi, nem? Köszi a részletes útmutatót a szemölcs dologra.
Vki ajánlott klinikát is Kory vagy Andi, köszi, de Pécsen is van egy lézerezős bőrgyógyász majd, ha nem boldogulunk felkeressük. Van a kertünkben vérehullató fecskefű, de csak 1 pici csepp jött ki 1 szárból, még várni kell arra tavaszig.

Alvás: nálunk is örök probléma. Torna utáni napokon jól alszanak, tehát a megoldás jól lefárasztani őket, lehetőleg a levegőn. Ja és ne legyenek betegek. Na most ez nyáron működik is, kivéve ha nincs túl meleg, nem ittak sokat este, nincs viharos szél stb...
Szóval, csak ideális esetben alszik egyszerre mindkét fiú, vagy ha 10-ig fenntvannak, de akkor reggel kaotikus a helyzet. Most már Martin nem fél és alszik sötétben, most Norbi kezd félni. Ez van.

Unokahugim, Réka visszaszedte az 1800 g-ot, 2 kilóval jöhtene haza, de holnapztól kezdik cumiztatni, de amíg az nem megy neki, addig marad. Érdekes, hogy én is grammra, centire ugyanekkora voltam, és csütörtökön is születtem...csak én 31 hetesen. És Gyöngyi, anyukám szerint 1 napig kaptam oxigént. Az ikerbabák lombikosok? Borzasztó picikék. Van egy 900 g-mal született ismerőske, most 4 éves és makk egészséges.

Reméljük a legjobbakat.

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Éva: Nagyon jó!!! :lol: :lol: :lol:

Szóval mielőtt elmegyünk megint,dobok nektek is pár képet,persze csak ha nem baj. :)

Kép Így szundiztunk. :)

Kép Ha már a balcsiról beszéltünk. :)

Kép

Kép

Kép És még egy Domiról :)

Na most már eldugulok.. :)
varga tünde

De jók a képek! Mindenki aranyos!

Áll. 4-5 éves korig simán belefér a lúdtalpasság, utána kell elkezdeni vele foglalkozni, Dominak is nagyon befelé áll a bokája.

bea
öreganyu

Szia!

Bea, ezek szerint ne foglalkozzam Martin lúdtalpával, Norbinak predig használjuk a sarokéket? Marinnak szép egyenes a lába, de azt is mondják ezek örökletes dolgok. Mindketten férjemmel kicsit lúdtalpasok vagyunk, de ami zavaró, az a sarkantyúkinövésünk.

Tündi, szépek a képek, főleg az első és az utolsó.

Megyek. Többiek?

Éva

KépKépKép
agmano

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?