Új privát üzeneted érkezett!

Ja, még annyit,h amikor adódott egy kis gond az afpvel meg a genetikai uhval, akkor kifejezetten empatikusan, és megnyugatóan viselkedett velem.
bukcsi

Szia Bukcsi,
személyes dolgok miatt, válasz priviben ment.
racy

Köszi Racy, nagyon felcsigáztál! De nem jött meg a privi. :(
bukcsi

Küldtem egy próbaprivit, az sem jött meg? Ha nem, kénytelen leszek - némileg rövidítve a sztorit - kilépni a placcra...
racy

Szia.Racy!én két dokit tudnék ajánlani,Dr Kiát,És Dr Rácz Tibort.Ők empatikusak,és minden kérdésre válaszolnak,ha kell többször is.
Szia Soja!Köszi,jól vagyunk,már nem vagyunk lázasak,tornán is voltunk.A névnapját nyáron tartjuk,nem is tudtam,hogy most is van Dániel,de azért köszi szépen.Szerintem ne szurassátok újra a fülét,majd nagy korában megoldja.Nagyon feltünő a külömbség?Puszi nektek.

Kép
mushuka

Racy, nem jött, pedig nagyon érdekel a dolog (lehet,h aktuálissá kezd válni). Küldök egy privit én, és próbálj meg arra válaszolni!
Köszi!
B.
bukcsi

Szia Racy!

Küldtem egy privit. Én Dr. Asbóth Ákost tudom ajánlani.

Kép
kona

Kona, Mushuka! Köszönöm szépen a tippeket! :D
Bukcsi! Próbálkoztam a válasszal! Csak megkapod most már... :?
racy

Sziasztok!
Racy, én is Rácz Tibort tudom ajánlani, mert nála szültem, és nem csalódtam.
Mushuka, egy reggeli műsorban köszöntötték a Dánieleket, ezért írtam, de közben megnéztem, és nincs is névnapja a Dánielnek. De akkor miért mondták a tévében? Teljesen megbolondítottak :) Na majd nyáron újra! A fülbevalóval kapcsolatban a jobb fülében a kövek előre néznek, míg a bal fülében inkább oldalra. Ha nem kimondottan ezt nézi az ember, akkor nem feltűnő, de én már folyton ezt figyelem. Azért gondoltam arra, hogy újra kellene lövetni (leglábbis a bal fülét), mert most még gyorsan beforr a régi lyuk. Aztán lehet, hogy már nem is fog neki. Nekem is mindig azt mondták gyerekkoromban, hogy ne vegyem ki, mert beforr a lyuk. Na ehhez képest több éven keresztül nem viseltem fülbevalót, és mégis megmaradt a lik. Azért még gondolkozom rajta egy kicsit... Puszi: Soja

Kép
soja

Soja, Neked is köszönöm a tippet!
Bukcsi, eltűntél! Megkaptad végül is a levelem :?:
racy

Racy, megkaptam, sőt válaszoltam is! Ezek szerint te meg azt nem kaptad meg? Jól működik a rendszer...
bukcsi

Bukcsi, sajnos nem jött meg...még esetleg várok, lehet, hogy csak lassú...
Kona, Asbóth doktor csak a Medve Medical-ban magánrendel? Te oda jártál? A MM-t az interneten találtam. Más telefonszámot, elérhetőséget sajnos nem találtam hozzá, de esetleg az MM-ben megkereshetném...
racy

Kedves Racy!

Asbóth doktor a Stadionok metróállomással szemben rendel hétfőnként. Én oda jártam. Priviben küldöm az adatokat.

Kép
kona

Racy!

Azén telefonszámom 06-20-546-9073 (Ha esetleg nem érkezne meg a privi.....)

Szép napot!

Kona

Kép
kona

Bocsánat, de úgy tűnik, én sem tudok privit küldeni valami miatt.

Racy: Asbóth doktor elérhetősége:
Ginemed Bt. (hétfőn délutánonként rendel itt)
VIII. Kerepesi út 29/c, I/138.
Tel.: 461-6500/29274 (Hétköznaponként délután lehet bejelentkezni)

Kép
kona

Sziasztok!
Hallotatok esetleg valamit Abkarovics doktor úrról? Visszajött már, vagy sem?
Előre is köszönöm!
szinti

Szia Szinti!

Abkarovics doktor még mindig minden második hónapban külföldön van, pontosan nem tudom, meddig. Februárban pl. itt lesz Magyarországon és rendel. Ennyi konkrétumot tudok. Kia doktor helyettesíti egyébként.
Vendég

Kedves Kona,
megjött a privid, válaszoltam is rá. Mindent nagyon köszönök!
Úgy látszik, a privik csúsznak - aztán végül csak megjönnek...
Racy
racy

Racy, írtam még egy üzenetet, kicsit MK védelmében, meg egyéb kórházi tapasztalatokról.
bukcsi

Bukcsi, próbáltam privit küldeni, de nem ment el.
Örülök, hogy a Te tapasztalataid kedvezőbbek voltak, de ez sajnos már nem változtat az én személyes tapasztalataimon...van a "lazaság" és a bunkóság között egy igen finom határ, és ezt a bizonyos határt MK nálam több alkalommal sajnos átlépte, legutóbb nem is kicsit. Arról nem is beszélve, amikor valaki az én bőrömre "laza"...hangsúlyozom, hogy én igyekeztem mindig maximálisan udvariasan viselkedni, jónéhány kikívánkozó beszólást lenyeltem - talán hiba volt...de nincs kedvem a saját orvosommal "hadakozni": szerintem vagy magától is tud és érez valamit - pláne az ő korában -, vagy úgyis hiába. A hadakozás, az már nem bizalom.
Egyébként nem vagyok egy aggódós típus, tehát az olyan típusú "lazaságot", amikor az orvos néhány - egyébként is felesleges - vizsgálatot inkább kihagy, pozitívan értékelem. De itt nem erről volt szó.
Nagyon köszönöm a megosztott info-kat!
Racy
racy

Sziasztok!

Én új vagyok itt, csak most regisztráltam. Szeretnék egy jó orvost találni a Péterfyben, mert a barátnőm akit javasolt (Lollok dr) sajna már nem dolgozik ott. Lombikos vagyok, és ez az első babánk :) . Még nincs orvosom, ezért ha ismertek jó dokit ebben a kórházban légyszí osszátok meg velem az infókat.
Nagyon köszönöm.
Üdv
malabata

Sziasztok!
Malabata, én még mindig Rácz dokit tudom ajánlani, mert nála szültem. Ha gondolod, írok elérhetőséget.
Hogy vagytok anyukák? Régen írtatok. Mi kigyógyultunk a náthából, jövő héten megkapjuk a 3 hós oltást. Nem tudjátok, hogy mitől hullhat a hajam? A lakás már tele van az én hajszálaimmal. Gondolom a szoptatástól van, de mit lehet ellene tenni? Ez valamilyen vitaminhiány? Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Sziasztok!
mushuka, soja!!!
mikor beadatattok a rota ellenit, volt vmi utozngeje?
köszi

KépKép
roxii

laz stb..

KépKép
roxii

Soja,
ne aggódj a hajhullás miatt. Egy-két hónap alatt, vagy még hamarabb elmúlik; tenni nem igazán lehet ellene, de igazából csak az a mennyiség hullik ki, ami a terhesség alatt pluszban "hozzágyarapodott". Egyszerűen visszaáll az eredeti állapot...
A fodrászom annak idején, mikor az elsőt szoptattam és három hónaposan nekem is hullott, azt mondta, hogy ez már a szoptatás végéig így lesz...ami vicces lett volna, mert 3 és fél évig szoptattam, tehát ma már erősen kopasz lennék...de a hullás hamarosan abbamaradt (a fodrásznak meg nem volt gyereke egyébként sem).
Racy
racy

Sziasztok!
Racy, köszi az infót, remélem tényleg abbamarad, különben a kislányom megrémül majd a kopasz anyjától :)
Roxii, nekünk semmi bajunk nem volt a Rota után. Bár oltásnak hívják, de valójában nem szúrják meg a picit, hanem a szájába nyomják be az injekciót. Lehet, hogy ezért sincs utólag gond vele. Hogy vagytok? Soja

Kép
soja

Sziasztok!
Soja!A hajhullásban Racynek igaza van.Nekem is hullik,de ez a szülés után teljesen normális.Náthásak voltatok?Bogi is?Mit kapott gyógyszert?Nálunk én vagyok náthás,lassan egy hete,szóval ez valami brutál vírus,hőemelkedésem is van.Dani eddig nem kapta el,igaz,hogy dupla szájmaszkot viselek,folyamatosan kezet mosok,és mielőtt hozzányúlnék lefertőtlenítem a kezem(Még jó,hogy műtőben dolgozom,és bespejzoltam ezeket a dolgokat)Örülük,hogy meggyógyultatok.Mi újság a fülbevalóval?Lyukasztasz újra?
Roxii!Mi egyszerre kaptuk meg a Rotát a három hós oltással,este és másnap reggel volt lázféléje,de utána semmi.Azt is jól tűrte.Lehet,hogy ez így egy kicsit sok a szervezetének...A foga miatt meg teljesen híg a kakija,így a kamilla teát teljesen abbahagytuk.Jól vagytok?Puszi

Kép
mushuka

Sziasztok!

Soja!
A hajhullás tényleg normális ebben az időszakban. Nekem akkor kezdődött, amikor Gergő 2 hónapos volt, és 2 hónapig tartott. Voltam akkoriban bőrgyógyásznál is, ő is azt mondta, hogy szülés után 1 évig teljesen normális jelenség. Mivel én csak 4,5 hónapig szoptattam, lehet, hogy azért maradt abba ilyen "hamar". De reggelente a párnám tele volt hajjal, és persze az egész lakás is.
Örülök, hogy kigyógyultatok a náthából, és mindenki rendben van.

Mushuka!
Jobbulást! Remélem Te is hamarosan rendbe jössz.

Úgy látszik, ezen a télen mindenki megkapja a náthát :(

Nálunk lehet, hogy Gergőnek hamarosan jön a foga, mindent rág, állandóan folyik a nyála, és a nyelve mindig ott van az ínyénél. Már vettem Dentinox-ot, az állítólag enyhíti nekik a fájdalmat az ínyükben. Még nem használam.

Catwoman

Kép
catwoman

Még csak annyi, hogy mi nem adattuk be a Rotát Gergőnek.
A 4 hós oltását is 5 hónaposan kapta, mert beteg volt. Nekünk nem is említette a gyerekorvos, hogy van ez a Rotavírus elleni védekezés, igaz, mi sem kérdeztünk rá konkrétan, hogy milyen egyéb védőoltások vannak a kötelezőkön kívül... :( (Csak akkor hallottam róla, amikor Gergő már beteg volt, akkor úgysem adták volna be neki.) Úgy tudom azt csak 5 hós kor alatt lehet nekik beadni, ugye? Akkor már le is csúsztunk róla ?!
Azt hiszem, nálunk sincs erre támogatás...

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Köszi az infót, tűröm tovább a kopaszodást... Bogi is náthás volt, de szerencsére nem az influenzát kaptuk el. Nem volt láza, és a kedve is jó volt, csak az orra volt eldugulva. A dokinéni C vitamin injekciót, és Calciomuscot írt fel, meg kétféle orrcseppet.
A Rotát nem tudom meddig lehet beadni, nekem csak annyit mondtak, hogy 6 hetes kor után lehet az elsőt. A nyála Boginak is folyik, de szerintem még nem a foga miatt. Gondoltam megtapogatom az ínyét, hogy érzek-e valamit, de az ujjamat nem rágni, hanem szopogatni kezdte :)
Mushuka, jobbulást neked! Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Én Dr. Anga-Kis Balázst tudom mindenkinek ajánlani. Szerintem tök jó fej, kedves, szakmailag a toppon van (már amennyire ezt mi meg tudjuk ítélni) stb... Ja és szülésznőnek meg Keserű Ágit! Én örülök, hogy náluk szültem és a többi csemetét is így tervezem.

kispiskóta

Rotából, a 26. hétig meg kell kapnia az összeset. Hajhullás a szopi miatt van, nekem is hullik még. Igaz az étkezésének a nagyrésze még mindig szopi. Szívja a vitaminjaimat. :lol:

kispiskóta

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, és arra lennék kíváncsi, van-e a Péterfyben szülésre felkészítő tanfolyam, csak mert a honlapjuk frissítés alatt áll (legalábbis ez a rész). És ha igen, mikor van. Ha tudtok valamit, lécci írjátok meg!

És ha már itt vagyok, okoskodom is :lol: : a hajhullás ugyan tényleg normális szoptatás alatt, de ha a babó fél éves lesz, úgyis elfogynak a vastartalékai és jó, ha az ember szed plusz vasat. Ez egyébként általában a hajhullást is elmulasztja, mert a vashiány is lehet az egyik ok. Ha szedtél valami magzatvédő vitamint a várandósság alatt, most újra kezdd el szedni, mert abban is van vas, meg egy csomó egyéb fontos vitamin+minden jó.

Jó babázást mindenkinek: Dóri

Kép

Kép
odod01

Kép
kona

Sziasztok!

Új vagyok itt, remélem csatlakozhatok hozzátok! Legutóbb mikor itt jártam még terhes voltam, azóta már van egy 8 hónapos kislányom!
Én a Péterfyről csak jókat tudok mondani! Dr Templom Józsefnél szültem, és Nagyon-nagyon elégedett voltam/vagyok vele!

Kép
Kép
liló

Szia Lilo!
Hogy hívják a kislányodat? És milyen baba? Nekem is kislányom van, Bogi. Igazi kis csibész, szerintem apja lánya :)
Mushuka! Meggyógyultál már? Hogy vagytok?
Soja

Kép
soja

Szia Soja!Még beteg vagyok,ez valami nagyon agressziv nátha,egy hete tart,állandó hőemelkedés,orrdugulás.ennyi a tünet.Semmi nem fáj,láz sincs,ezért nem írnak fel antibiotikumot.Már ittam Neo Citránt,eszem a C vitamint,mézes citromot eszem,lázcsllapítót,és semmi javulás.Már elegem van,mert Danival sem tudok úgy foglalkozni,nehogy elkapja.Külön alszom tőle,anyu és Miki alszik vele,anyu kel éjszaka,mert legújabban korábban elalszunk,ám éjjel kelünk enni egyszer.A foga is jön fent szegénynek,tegnap este nagyon fájt neki,a végén Camomillát kellett adni,hogy aludni tudjon.Ti jól vagytok?Puszi

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Mi jól vagyunk, köszi. Bogi sem alszik az utóbbi pár napban jól. Miután éjjel másodjára is eszik, nehezen alszik vissza, és utána egy órával újra felkel. Bár már bevetettem a cumit, és így visszaalszik még kb. 7-8 óráig de nyugtalanul. Daninak nagyon hamar elkezdett kibújni a foga! A barátnőm mondta, hogy az ő kisfia 7 hónapos, és fáj is az ínye, viszont még nincs kint egy fog sem. Ez is babától függ...
A fülét még nem lyukasztottuk újra, de szerintem túlesünk rajta, mert engem nagyon zavar, és nem akarom, hogy amikor nagy lesz, akkor az anyját okolja miatta :)
Puszi nektek: soja

Kép
soja

Köszi szépen, kona!

Kép

Kép
odod01

Szia Soja!Először is Boldog 3-om hónapot Boginak!Most fog igazán új szokásokat felvenni,legalábbis Dani így tett...Nem mindegyik pozitív,pl esténként hisztisebb az elalvásnál,de mindig kijátszuk :D Úgy érzem,hogy kevés neki a tápszer.Általában 5-6 szor eszik egy nap,összesen már több mint egy litert szlopákol.Néha másfél óra múlva újra enni kér,(követel).Igaz,hogy nagyot nőtt az utóbbi 2 hétben hosszra,de sokszor már tényleg nem tudom,hogy normális-e,hogy így eszik.A foga nem bújt ki,és valószínü,hogy csak megindult neki,lehet,hogy még 2-3 hónapon keresztül szenvedünk vele.Csak éles az ínye,az öklét sokszor a torkáig nyomja=fulladozik,és néha este sír,és látszik,hogy fáj neki.Szóval,náunk ez a helyzet.Puszi nektek,főleg a kis hónapfordulósnak!Puszi

Kép
mushuka

Köszi Mushuka!
Mi már rögtön a hónapfordulón eljátszottuk, hogy újra "kicsik" vagyunk, és ismét nem lehetett éjjel visszarakni az ágyába szopi után. Harmadjára benne hagytam, egy kicsit nyűglődött, de nem sírt. Aztán a hátára fordítottam, cumi a szájba, és nézegetett egy órán keresztül. Végül simogattam a pociját, és elaludt. Az öklét Bogi is a szájába nyomja, de nem tudok ellene tenni. Egy könyv szerint most fedezi fel a kezét, és ebbe beletartozik az is, hogy megkóstolja :)
Puszi: Soja

Kép
soja

Szia Soja!

Az én kislányomat Mónikának hívják, álltalában Moncsinak szólítjuk!
Hát a mi babánk is ugyan olyan csibész mint a ti Bogitok, Olyan rafkó, hogy néha elcsodálkozok rajta! :lol: :lol:
Nagyon jó baba(kop kop kop), bár most jön neki egyszerre az alsó két foga, az egyik már félig kint van, és ez most egy kicsit megviseli sztegényt, de hősiesen tűri! Már kapaszkodva áll, és egy igazi "roszcsont" Mindent a szájába vesz, és ezt Bogi se fogja másképp tenni! állandóan nyáladzik.... hú, befejezem nem akarlak untatni, mert Moncsiról órákig tudnék beszélni, de gondolom, te is így vagy a kislányoddal!!! :D Mushukának igaza van abban, hogy most fogsz csak igazán azon csodálkozni, hogy egy ilyen pici baba, mikre képes :)

na, megyek!

Köszi, hogy írtál

Puszi nektek

Kép
Kép
liló

Sziasztok!

Egy gyors kérdés: a hasfájós korszak kinél meddig tartott? (Nálunk éppen most kezdődik.....)

Kép
kona

Sziasztok!
Lilo, az én kislányom igazi ördögfióka :) Nagyon kedves, mosolygós baba, de az alvással nem vagyuk jóban. Most például két napja nem alszik éjjel rendesen. Nem tudom, hogy az időjárás zavarja-e meg, de ugyanott vagyunk, mint egy hónapja. Ha elalszik az ölemben és leteszem, akkor azonnal felkel, és nem akar visszaaludni. Ezt éjjel háromszor játszottuk el. És biztosan nem fáj semmije, mert nevetgél és "beszélget" a rácsvédőnek. Kissé már fáradt vagyok... Remélem nem erről a változásokról beszéltetek :)
Kona, mi is hasfájósak vagyunk, bár már most kezd talán alábbhagyni. Eddig néha olyan keservesen sírt, és hiba próbáltunk ki mindent, nem használt. Most ánizsteát itatok vele, nem tudom, hogy ennek köszönhető-e a javulás. De nem kiabálom el, mert amikor valamiben megdícsérem, akkor utána azonnal visszajön a rossz.

Kép
soja

Sziasztok!

Én is új vagyok még itt. Hallott már valaki Dr. Domokos Tamásról? Ö is a Péterfyben van.
talibea

Sziasztok!
Kona!Teljesen normálisan kezdi a hasfájást.Mi (mint utóbb kiderült)a tápszertől voltunk hasfájósak,amikor váltottunk elmúlt.Addig próbáltam az Infakolt,de nekünk nem volt jó,még jobban fájt a poci,mert szorulása lett tőle.Próbáld meg az édeskömény teát adni,az szokott segíteni.
Soja!Szegénykém,nem irigyellek.Egyébként néha én is úgy érzem,hogy visszafelé megyünk az időben,Dani 6-szor eszik 3-om hós kora óta,igaz nem nagy adagokat,és újra kelünk éjjel.De majd elmúlik.lehet,hogy ha elkezd almát enni csökken az étkezések száma :D
Talibea!Én csak futólag ismerem Domokos dokit,és azrintem egy lelkiismeretes fiatal orvos.Bátran ajánlom.

Kép
mushuka

Sziasztok!

Kona!
Nálunk a hasfájás Gergőnél 2 hetes kora körül kezdődött. Adtunk neki Infacolt, és kb. 3 hét után el is múlt. Az édesköményes bébitea nekünk nem vált be, attól jobban fájt a hasa. Akkor még csak anyatejet kapott. Lehet, hogy szopizás nem ment neki igazán még az elején, és sok levegőt nyelt.

Lehet, hogy nálunk is megindult a fogzás, nagyon nyálzik, mindent nagyon rág, még a kezét is.

Gergő már lassan fél éves, de még mindig 3 óránként eszik. Nem eszik egyszerre keveset, de mégis alig bírja ki a 3 órát. Ha reggel 6 körül kel, akkor aznap 6x eszik. Ha később (8 körül) akkor csak 5x. Igaz, egy evésnél már kiváltottuk a tápszert szilárd étellel - ez általában zöldség, és egy másodiknál is csak kevés tápszert kap, mert gyümölcsöt is eszik. Éjszaka nem eszik, és általában végig alszik. Ha mégis felébred, evés nélkül altatom vissza, esetleg megitatom.

Catwoman

Kép
catwoman

Soja, Mushuka, Catwoman!

Nagyon köszönöm a tanácsokat. Szépen sorban ki is próbáljuk majd, hogy enyhüljön a hasfájás...Amúgy Noi is leginkább az én karomban szeret elaludni, és nálunk is az a gond, hogy ahogy berakom az ágyába, azonnal kinyílik a szemecskéje, csodálkozik, hogy mit is keres ott, és követeli, hogy azonnal vegyem fel megint. Aztán ahogy felveszem, öt-tíz percen belül megint békésen alszik. Viszont most éjjel ezt csak egyszer játszotta el, így sikerült két részletben összesen 7 órát aludnom :D A védőnéni szerint ez már szuper.

Mindenkinek további szép napot!

Sziasztok!

Kona

Kép
kona

Sziasztok!
Jó olvasni ahogy a sok Péterfy topicos mama így összetart később is, illetve főleg hogy ittmaradtatok tanácsokat adni nekünk!
Nekem annyi kérdésem lenne hogy milyenek a tapasztalataitok, nagyon különleges igény-e nem hanyattfekve vajúdni/szülni? Eléggé derékfájós vagyok egyenlőre el se tudom képzelni hogy 5 percnél többet hanyattfekve vagy ülve kelljen léteznem... A vizsgálószékből sem tudok segítség nélkül letápászkodni..
Milyenek a tapasztalataitok az ügyeletes dokival/ szülésznővel? Mennyire megértőek ilyenekben vagy ragaszkodnak valami kórházi rutinhoz?

a szülésfelkészítők alapján minden nagyon pozitív, de ahogy közeledik a nagy időpont előjön némi bizonytalanság... még pár hetünk van hátra..

Anga-Kis Balázs a dokim, Kispiskóta, az ajánlásod még plussz megnyugtató.
Szülésznőt hogyan választottatok? A szülésfelkészítőn csak Cser Katival lehetett megismerkedni..

köszi, sziasztok!
dka
dka

Szia Dka!

Hááát, van egy szülőszék, de általában fekve szülés van. Nálam nem okozott gondot, hogy feküdtem, sőt, a 8 órás 10 perces fájások után kifejezetten pihentem, miután megkaptam az epidurált. :D És még olyan sok volt hátra... de volt, akinek nem tudták beadni az epidurált, mert olyan hamar megszületett a kicsi. :D Pedig szegényem szeretett volna...

Szerintem a szülésznők nagyon jók! Nekem nem volt felkért szülésznőm, és most se kérnék fel! Sőt, szerintem az ügyeletesnél szülnék, és csak oda járnék terhesgondozásra. :)

Gyors és könnyű szülést nektek! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?