Cicus!
Ezer helyre írtál, nehéz így mindenre szétszóran válaszolni. Javaslom neked símán az ikrek topicot, ott vagyunk rendszeresen, és könnyebb egy ablakból válaszolgatni.
Mindenesetre én most épp ide írok neked, és igyekszem mindenféle kérdésede válaszolni.
Először is gratulálok! Ne légy tőle nagyon megijedve, nem törvényszerűek a problémák.
Rólam, és a helyzetről mindent megtalálsz fenti topicban, azokat nem írom ide.
Van egy web-page, ahol szintén vannak még ikres dolgok is, bár szerintem on-line-abb fenti rovat. De azért ideírom:
http://w3.swi.hu/mama-baba/ikrek.html Na, nézzük csak a kérdéseket.
Az AFM-m már oly rég volt, hogy ezt most nem fogom fejből ideírni, bár tuti, hogy nekem nem írogatott a kórház miatta. Amúgy a magasabb az jogos, de nem tudom mennyi az annyi.
Mindenesetre inkább ne izgulj, az biztos nem jó, ha túl sokat izgulsz.
A veszélyeztettség bélyege jár, a kórházba fektetés rémét lebegtetik végig, az én dokim 36. hétig hagyott szabadlábon. Én akkor egyetemista voltam, diplomamunkaírás, államvizsga stb. plusz a nagyobb gyerek, de mindez bírható volt.
Kocsi ügyben is megtalálod amiket írtunk, én nem vettem ikret, mert egy már volt, ahhoz vettem egy kb. ugyanolyat, és szét ill. össze lehetett szerelni.
GYED és GYes dolgokból tuti nincs kettő, anno nekem még várandóssági volt, ami a családi pótlékkal egyezett meg a terhesség alatt, de abból is csak egyet adtak meg a terhesség alatt, és a másodikat utólag adták. Alapelv, hogy amit az anya "részére" (munkából való kiesés stb.) miatt adnak, az mindig csak egy, ami a gyerekek után jár, az a kettő. (szemétség, mert 3 évi GYES-t minimum spóroltunk az államnak, dehát ez van.)
Nem tudom hogy állsz anyagilag, én nem voltam túl eleresztve, de azért inkább nem mosogattam a pelusokat. Kezdetre nadrágpelust vettem, később csak éjjelre, nappalra meg betétpelenkát. Ez utóbbi akkoriban azért még jóval megfizethetőbb volt.
A két kengurut nem tudom, hogyan akarod, olyat láttam, hogy egy kenguru, meg egy baba kézben. Nekünk két kengurunk volt, de akkor a párommal együtt mentünk.
A babakocsiról még annyit, nagyon függ attól, hol laksz, liftben, járműveken a dupla széles kocsi nem igazán használható.
Az ikerterhesség fő kockázatait leírtad már, ráadás még, hogy sokszor lesz császár belőle, a babák állapota, avagy fekvése miatt. A ill B-ként kezelik őket, az A az, aki közelebb van a kijárathoz. Neki fejfekvédűnek kell lenni, hogy normál szülhess.
Tipikus dolgok, hogy esetleg a méhszáj nem marad zárt, ezért megelőzendő összevarják, de nem törvényszerű, nekem ilyen nem volt. Van még olyan, hogy nagy különbség - akár 1 kg is- lesz a babák között. De azt hiszem ezekről sokat olvashatsz a M. könyvben.
Hú, azt hiszem elég rémisztő lehettem ,pedig nem volt szándékomban. Sok rosszat hall az ember, de bízni kell, és optimistának kell lenni, mert sok sima eset is van, reméljük a tiéd is ilyen lesz.
Na, most elsőre ennyi, ha vannak még konkrét kérdéseid, bátran írj, lehetőleg egy helyre, javaslom továbbra is az Ikrek topicot.
Szia, kitartás:
Ildi