Szia!
Ugy olvastam ki leveledből, hogy legfőbb gondod az (többek közt), hogy alakits ki új társaságot.
Nemrég lettem anyuka, és meglepő módon teljesen átalakult a baráti köröm. Nem vesztek el a régi barátok, de nagyobb hangsúlyt kaptak azok, akik hasonló helyzetben vannak, azaz akiknek szintén van kisbabájuk /hasonlóak a gondok,ill napközben csak ők érnek rá
/. Ha körbenézel,neked nincsenek a szűkebb/tágabb környezetben ilyen anyukák? Emellett annyi program van, amit kimondottan kismamáknak szerveznek, babákkal(!) együtt.
- Én pl elvégeztem egy babamasszázst, ott is találkoztam sok anyukával.
- Vagy léteznek baba-mama tornák.
- Vagy ha nagyobb a baba, azt hiszem 1 év kortól már foglakozások is vannak kisgyerekek részére (ügyességi feladatok, tornák, ill. mondókákat és verseket, énekeket tanitgatnak nekik).
Ezek mind-mind jók arra, hogy más kisbabát is lásson a babád, illetve itt nem csak anyukákkal találkoznál, hanem hasonló érdeklődésű anyukákkal.
- Olvasom a Kismama újságot, ott is mindig hirdetnek különböző találkozókat (bár ezek többnyire Pesten vannak).
- Vagy kérdezd meg a védőnődet, tudd -e ajánlani kismama találkozókat. (esetleg hasonló helyzetben lévő kismamákat)
Látod mennyi lehetőség van arra, hogy barátnőket találj, akik hasonló helyzetben vannak, akik tudnak neked segiteni?
Nincs ki segitsen nektek? Olyat is hallottam, hogy pár kismama megszervezi egymást közt, hogy alkalmanként épp ki vigyáz a babákra. A kisgyerekeknek is jó, tudnak egymással játszani, (mint egy kisovi) illetve ha valaki három babára vigyáz pl egyszerre, nem egyre, az nem háromszoros megterhelés, azaz nem annyival nehezebb.
Ha bölcsibe viszed a kicsit, ott szintén csak anyukákkal találkozol, és a beszédtéma is adott, mit is játszottak aznap a kisgyerekek.
Társkeresés szempontjából szerintem jobb, ha előbb összerendezed az életed, -egyedül-, és ha már biztos lábakon állsz, akkor keresnél társat. Ellenkező esetben ki lennél neki csak szolgáltatva, ami nem jó alap egy hosszú és kiegyensúlyozott kapcsolatnak. (Másik visszaélhet a kiszolgáltatott helyzeteddel, te meg kényszernek érezheted, mivel nincs más választásod)
Nikko