Új privát üzeneted érkezett!

Basszus cseriani!
Remélem minden rendben lesz.
Szoritok neked hogy ne legyen semmi komoly. :( :(
Vendég

Itthon vannak. Mindketten alszanak. :D

Kép

Kép
enahma

Nagyon szuper!
Majd kérünk szépen képeket. :) :)
Vendég

Hol van mindenki ebben a rossz idöben?????
Vendég

Vagyokvagyok!
Árminapuka, ez nagyszerű hír! Meglátjátok, minden rendeződni fog. Sok-sok boldogságot nektek!
És várjuk a képeket, meg Enahmát, ha majd Ármin hagyja... :lol:
Cseriani, ez nem jó hír... Inkább akkor influenza legyen... Drukkolok!
Vendég

Ármin apuka és Enahma gratulálok, hogy otthon vagytok. Én is szorítók, hogy otthon rendeződjön a tejci gondok.
Cseriani kitartás, csak rendben lesz minden.
Moni mikor költöztök vissza, vagy már itt is vagytok?
Nálunk az óvi nagy része már kibukott az influenzától. Csodálatos módon az én lányom még nem kapta el. Eddig mindig az elsők között volt aki beleesett.
Vendég

Rékababa!Jövö hónapba cuccolunk!
Hivatalosan Március 1-jétől lakunk majd otthon.
Már nagyon várom. :) :) :)
Csajok mikor lesz babanetes találka? :lol: :lol: :roll:
Vagy ti már taliztatok?
Vendég

Még nem taliztunk, de majd megbeszéljük!
Ma azt hallottam, hogy egyszerre csak egy szülő nő használhat gázt, mer hiába van kettő, az egyik mindig üres... :shock: Remélem, ez hülyeség. Cáfoljatok meeeg! :lol:
Vendég

Mámint Szekszárdon. Na, szal értitek... :lol:
Enahma, ha jössz: remélem, jól telt az első éjszakátok otthon!
Szörnyű ez a járvány. 6-8 hétig is eltarthat, hallottam a tv-ben. Vigyázzatok magatokra.
Vendég

emmamami Azért ne vegyél mindent készpénznek, amit a tévében mondanak :D
Enahma Várjuk a képeket . És pihenjetek sokat
Vendég

Sziasztok! Ez most én vagyok. :)
Az első éjszaka kissé zombisztikusan telt, aludtam vagy egy órát, ezért majd holnap vállalom a képek feltöltését - ma eddig vagy 40 levelet válaszoltam meg, és alig tudok ülni. ;)
A tej még mindig nem indult be, de 1. bizakodom 2. azzal biztatom magam, hogy én is tápszeren nőttem fel, és mégsem lettem sorozatgyilkos... ;)
Na, megyünk fürdeni, mert a látogató rokonok előtt jól kell kinéznünk... :)

Kép

Kép
enahma

Emma,nem igaz,hogy az egyik üres. Ez tuti.
Enahma,én is tápszeren nőttem fel :?
De azért próbálkozz csak. Ha nem megy,hát nem megy,erőltetni meg görcsölni rajta azért nem szabad,de ezt tudod te is...
Én még mindig nem vagyok jól,szédülök,hányinger,és rettenetesen fáj a fejem még mindig,bármit veszek be,nem is csillapodik :cry:
Vendég

Jaj, még két gyors kérdés: körömvirág krémet lehet kisebesedett mellbimbóra és gátsebre (ami egyébként nagyon szép) tenni?
És a másik: mennyit is kell(ene) ennie egy 5-6 napos gyereknek 1 étkezésre?
enahma

Enahma, akármi is lesz, tejügyben, ne ess kétségbe. Mindent megpróbálsz úgyis, van úgy, hogy nem rajtunk múlik. De azért csak kitartást!
A gátsebre biztos jó a körömvirág. "Mennyit kellene" ügyben én nemtok tanácsot adni...
Cseriani, sajnálom, hogy nem vagy jól, tán mégiscsak influenza lesz az...
Devcsa, nem veszek mindent készpénznek; a gázosat nem a tv-ben hallottam :lol: Tegnap mesélte egy nemrég szült anyuka. Örülök, hogy nem így van ... :lol:
Vendég

emmamami Nem a gázosra gondoltam :P Hanem a 6-8 hétig eltartó járványra (szerintem mindenki vonjon le belőle köbbgyököt)
Enahma Zsombikám kis súllyal született; azt mondták minden evés előtt után mérlegeljek (na én ezt nem tettem); minden este megmértem és hízott. (az átlag alatt evett még is szépen hízott) Amíg a korán voltam minden babi más mennnyiséget fogyasztott. Mondjuk az számít, hogy hány óránként eszik. Zsombi három óránként hamizik máig is (sokszor keveset). Este 6-tól reggel 5-ig pedig alszik.
Vendég

Az én tapasztalatom is az hogy ugyan 2 gázos kütyü van,de csak az egyikbe van. Amikor én voltam bent akkor ez volt.Enahma:kisebesedett mellbimbóra garmastan kenőcsöt ajánlok és minnél többet legyen szabadon a melled,vagy esetleg megpróbálhatod a mellvédővel szoptatni,viszont én úgy jártam azzal hogy most meg már anélkül nem hajlandó szopizni Csilla......de nem érdekel,az a lényeg hogy szopik!Csajok most megint több lett a tejem pár napja,nagyon örülök neki :lol: Influenzához annyit hogy a férjem 2 napja nyomja keményen az ágyat,non-stop láza van(38.6) nem akar neki lemenni....nagyon félek hogy mi is elkapjuk :?

Kép
Kép
josi

Jahértem, Devcsa! :P De azé mindenki vigyázzon magára... :D
Igen, ez az ismerősöm is azt mondta, miután 8. órája kínlódott, hogy kéne má az a gáz, de Varga sajnálkozott, hogy nem lehet, mer más szívja... :roll: Elég elkeserítő.
Josi, dejó, megint több a tejed! Vannak ilyen időszakok. Csak maradjon is így! :lol: Garmastan, igen, az csodát tesz!
Vendég

Járvány az van és tényleg mindenki egy azt a C-vitamint(gyümölcsöt) :)
A gáz nekem spec nem segített, ha netalán még valaha szülök, akkor szívesen felajánlom másoknak :D
Vendég

Van, akinek nem jön be... Hát, fájni ugyanúgy fájt, csak épp azt nem éreztem, meddig fáj, úhogy Hannával elég jól kiesett így nálam 1 óra... :lol: Fájdalom volt, időérzék nem volt.
Vendég

Én csak a rókát dobtam ki! És rendesen se tudtam venni a levegőt.
Nekem nem segített :(
A betegséget kishúgom haza hozta, mi már túl vagyunk rajta.
Vendég

Huhh! Hát, nekem is koncentrálni kellett, hogy ne kapkodjam... Örülök, hogy túl vagytok a nyavalyán.
Vendég

Enahma! Üdv újra közöttünk, reméljük minden ok a babával és veled. Kitartást a szopi ügyben, de nyugi, a tápszeres babák is ugyanolyan gyönyörűek és okosak lesznek mint az anyatejesek!!! Ne aggódj!

Cseriani jobbulást, és mindenkinek akit elkapott ez a nyavalya!!!
Babákra vigyázzatok!

Kép
timesz

Emma nálam is kifogyott a gáz, hiáb szívtam nem jött belőle semmi, mikor szóltam kicserélték. Találkoztam én is a rókakomával gáz szívása közben, de csak azért mert már szerintem kicsit túlszívtam magam. Én viszont nagyon imádtam.
Enahma még most is azt mondom kitartás, minden rendben lesz. Mérni szerintem nem szabad a babát, mert ha nem annyit eszik amennyi elvileg elő van neki írva akkor csak aggodalom lesz belőle és ez nem tesz jót neked se.
Éjszakára Evelint is elkapta az influenza, belázasodott. Kapott Nurofent azóta egy kicsit jobban van, de eléggé szipog. Már várom, hogy mikor kapom el tőle, nem szoktam kimaradni ezekből a nyavalyákból.
Vendég

Enahma,
ne méregesd mert tápszer lesz belőle! Nincs mennyit kell ennie. Mellsebesedés ügyben szerintem is a Garmastan a legjobb, de fontos hogy elég mélyen a szájában legyen a kicsinek a melled, különben egy idő után könnyek közt fogsz szoptatni. Beindul az a tej csak soksoksok szopi!!!
Josi,
te bimbóvédővel szoptatsz? Ezt nem mondtad eddig. Akkor ne is csodálkozz hogy kevesebb a tejed mint kéne. A tejtermelés miatt nagyon fontos hogy inger érje a bimbót miközben szopik a baba, a műanyag meg ennek nagyrészét elveszi. Így nem választódik ki elég hormon ami a tejtermeléshez kell. Sebes mellbimbóra a helyes szoptatási technika a megoldás, nem a bimbóvédő. Persze eleinte a legtöbb nőnek kisebesedik de arra meg ott a Garmastan.
Vendég

Basszuskulcs, Rékababa, tegnap elkiabáltad... Jobbulást Evelinnek!
Timesszel - is - maximálisan egyetértek. Hogy vagytok, Timesz? Olivér fogacskái?
Vendég

teljesen igaza van Áfinak!!!
Kristóf mindig is kevesebbet evett,mint más gyerek,és 3 éves létére akkora,mint egy 4 éves. Eliza meg már a kórházban is 100-110-eket szopizott.
Enahma,mérd,ha az megnyugtat,de szerintem csak idegesíteni fog. Én voltam úgy,hogy Kristóf olyan jól beevett,hogy nagyon,lemértem,de csak 60-at evett,ere még próbálgattam,hogy egyen,dugdostam a szájába,hogy ez kevés volt neki,stb...na,ezt csak egyszer,aztán úgy voltam vele,hogy ha ő jóllakott,akkor oké. Nyugodt,derűs,szépen növekedett,akkor neki csak annyi kell.

Sokan vannak,akik hánynak szülés közben,de az nagyrészt a rossz levegővétel,a rosszul szívott,vagy túl sok gáztól van. Nem akarok senkit megbántani,de nekem ezt mondták. Rám is rámszólt egyszer a doktorbácsi,hogy ne lihegjek,ne ziháljak és ne kapkodjam a levegőt,mert hányni fogok. Szerencsére megúsztam :wink:
Vendég

Hú, ez jó, hogy nekem nem mondták, mer akkor biztos lihegtem volna... :lol:
(Tejügy: meggyőződésem, hogy nekem Hannánál azért apadt el a tejem, mer folyton mértem és stresszeltem magam. Ármin szinte egyhuzamban szopizott, soksok energia meg türelem kellett hozzá, de addig jutott, hogy mostmeg átesett a ló túloldalára és nem hajlandó más enni, csak anyatejet... Enahma, neked is sikerülni fog... ) :wink:
Vendég

Ja, még ezt akartam: jobban vagy, Cseriani?
Vendég

Én a gáz szagától hánytam, két szippantás és jött is ki minden. Szép lassan vettem a levegőt. Azaz az igazság engem teljesen lefoglalt egész szülés alatt, hogy normálisan vegyem a levegőt, annyira igyekeztem. Más nem is nagyon érdekelt :D nagylevegő és lassan kienged. Nekem nem volt egyszerű feladat :oops: (nehezemre esett rendesen lélegezni)
Vendég

Köszi a sok biztatást! Úgy gondolom, áttérünk a napi egy mérlegelésre, de már most látom, hogy szépen nő a mennyisége egy-egy szopásnak, szóval inkább megnyugtatott eddig a mérleg, mint idegesített. De igazatok van. A férjem is úgy látja, hogy kövérebbek a kezecskéi, mint amikor hazajöttünk, és 3 dekával nehezebb is, ami egy nap alatt nem rossz. Iszom a laktoherbet meg szedek valami homeobogyót, most pedig elmegyek és alszom legalább két és fél órát, hogy minden rendben legyen. Sok-sok puszi a segítségért és a támogatásért, és mindenkinek gyógyulást!!! 8)
enahma

Na látod, mondtuk mi! :lol: Nem lesz semmi gáz.
Pihenjetek, amennyit csak tudtok!
Vendég

Devcsa, nekem a végén nemhogy rendesen lélegezni, de lélegezni is nehezemre esett... :lol: Gondolom, nektek is. :)
Vendég

nem akarom elkiabálni,de kicsit jobban vagyok. Nem fáj annyira a fejem,nem szédülök annyira már. A hányingerem is kicsit jobb. Remélem már csak jobban leszek... :shock:
Vendég

Igazán nem figyeltem hogyan veszem a levegőt szülés közben a fájások elnyomták, hogy másra figyeljek. Egyetlen egy dolog maradt meg bennem: a szomszédban szült egy másik kismami aki éppen olyan nyögéseket produkált mintha éppen valakivel együtt lett volna, nem pedig szül. Igaz a szülésznő rá is szólt, hogy szedje össze magát, mert én már jóval régebb óta ott voltam és egy hangomat sem hallották. Reggel fél hatkor értünk be, délelőtt 10 óra után kaptam oxytocint és negyed háromkor lett meg Evelin. Ez a kismami pedig csak NST-re jött és onnan küldték szülőszobára olyan tizenegy és dél között.
Vendég

Áfi, nem tudom mennyire függ össze a mellvédővel a tejtermelés,de 3 napja 2xesére nőtt a tejmennyiség........és azon kívül hogy iszom a teát és szoptatok mindkét mellemből (amit eddig is csináltam)semmi pluszt nem tettem érte. 4 hetes koráig használtam a mellvédőt,mert addig sebes volt,aztán odaadtam neki anélkül és fintorgott,rázta a fejét,sírt és ki is köpte a cicit......többször is próbáltam,olyankor se fogadta el amikor nagyon éhes volt.Aztán úgy gondoltam,hogy nem is erőltetem azt,ami nem megy. Védőnőnek is mondtam,azt mondta ő is hogy az a lényeg hogy szopik!Oxytocint én is szerettem volna,de a hegem miatt azt mondták hogy semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaphatok :? 13 óra vajúdás után döntötték el hogy akkor műtő.......de ezt már tudjátok.

Kép
Kép
josi

Férjem továbbra is rosszul van mi meg megpróbálunk a legkevesebb időt itthon tölteni. Remélem 1-2 nap és jobban lesz! Mi pedig megússzuk!

Kép
Kép
josi

Josi, szegény férjed... JObbulást neki!
Oxitocyn nem fájdalomcsillapító, hanem hormon, a méhizmokat serkenti, hogyúgymondjam (a szülés alatti méhösszehúzódásért főleg ez a felelős). A szervezet maga is termeli, de szülés közben infúzióval rá szoktak segíteni, ha fájásgyengeség van. Asziszem, császárosoknak is adják a műtét után rögtön és nagy adagban, hogy jobban össze tudjon húzódni a méhük.
Vendég

Basszus Emma...... meglátszik hogy ma leszívták az energiámat :) hát persze hogy az oxytocin méhösszehúzó,a gáz meg megint más,bocsi összekevertem :oops: és persze hogy kaptam belőle műtét után :? azt hiszem jobb ha elmegyek aludni :)

Kép
Kép
josi

Josi... :lol: Pihenjél! A gáz meg asszem nitrogén és oxigén keveréke, és kéjgáznak is hívták régen. Vajonmé... :roll: :lol:
Vendég

Azért, mert a legelső fájdalomcsillapítást-érzéstelenedést szolgáló gáz az orvoslásban. A kéj kábulatot jelentett régebben, nem azokat a jelentéstartományokat fedte le egészen, mint ma.
Árminapuka
enahma

Árminapuka, köszönjük a magyarázatot! :lol: Hát, a kábulat megvolt, az tény. (Nem is vártam mást mondjuk...:P) Nitrogén-oxidul egyébként asszem pontosan. Lükepék férjem, míg én kínlódtam, azt próbálta kitalálni, milyen arányú a keverék... :roll: :mrgreen:
Vendég

Emma gondolj bele,mit csinált volna még szegény férjed? :D
Ugye nyomni nem tudott helyetted,se a fájásokat levenni rólad,hát valamit csak kellett csinálnia :lol:
NNa,csak vicceltem ám :wink:
Josi jobbulást a párodnak. Méghogy az erős férfiak,mi? :lol:
De komolyra fordítva,ne játsszon vele,maradjon csak ágyban,amíg lehet. Maximum most nem fekszel mellé :wink:
Vendég

Írtam, aztán elszállt...
Újra:
Cseriani: :lol: Remélem, már sokkal jobban vagy! Ilyen korán felkelni... Nem hagyott Eliza?
Hát, igen... max még annyit csinált szegénykém, hogy szorongattam a kezét és hagyta. Utána mutatta, hogy véresre karmoltam... :? Az első szülés óta egyébként tudja, hogy neki csendben kell maradnia, ha én szülök, és tilos löködnie az ágyat, még véletlenül is, mer különben leüvöltöm a fejét. :twisted: Tehát vigyázzban és csendben kelkl állnia mellettem. mrgreen Hihetetlen tudatmódosuláson és önkontrollvesztésen bírok keresztülmenni ezalatt.
Ki hogy van ezzel? (Rékababa egy hős, azt már tudom... ) :wink: Jó, mondjuk én se nyögtem és nem üvöltöttem (tudomásom szerint...max egyszer Andrisnál fájdalomcsillapítóért, jah, és Árminnál a szülésznőkért, hogy 1. elfolyt a víz; 2. jön a baba... :?), de sztem ez se gáz, valakinek úgy könnyebb. Vagy nemtom.
Cseriani, neked is ugye bent volt a párod? És többiek?
(Ha, milyen aktív vagyok így korán reggel...)
Vendég

Milyen arányú a keverék... Kép

Hát én csak addig jutottam a vajúdásban hogy néztem az NSTgépet és verejtékezve néztem mikor megy már lejjebb a fájásmérős szám. Illetve indőnként megjegyeztem a mellettem ülő páromnak: ez baromi sz*r! :lol: Valamint ha megláttam a Vargát agresszív hangulatom támadt mert gyanúm szerint vizsgálat közben tágított is és kegyetlenül fájt, simán le tudtam volna rúgni magam mellől. :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Segített, hogy minél hamarabb a műtőbe tudjon tolni... :mrgreen:
Az télleg baromira fájdalmas. :shock:
Vendég

Vége fele már ordítottam :oops: Sűrű bocsánat kérések közepette. De így utólag vissza gondolva nem kellett volna, nekem ez ösztönösen jött. És elkezdtem oldalazni le az ágyról, mire megkérdezte a szülésznő Hova megyek?. Másnap vettem észre, hogy belilult a karom, mert úgy szorított, hogy ne menjek el. Velem édesanyám volt benn, mert a gyermekem apja nem bírja az ilyet.
Vendég

Szerintem is ösztönből jön ez a kiabálás.
Vendég

Azért én sem vagyok hős, csak valami miatt nem akartam kiabálni. Mi volt az oka nem tudom. Nekem Rékánál mondta a szülésznő, hogy ez a gáz kéjgáz. Nagyon szerettem a hányás ellenére. Evelinnél párom is mondta, hogy ő is kérne egy szippantást belőle, de mondták, hogy csak a kismamiknak jár. Kéz szorítás nálunk is volt, meg is jegyezte, hogy ha vége akkor megy leoperáltatni a kezét mert már nem is érzi, biztos elhalt.
Vendég

na,akkor már nem égek annyira én sem:igen,kiabáltm időnként rendesen. Meg a dokinak kiabáltam,hogy csináljon már valamit,meg segítsen már,mert ezt nem bírom tovább...utána én is könnyek között kértem bocsánatot,Kundoktorbácsi meg megkérdezte,hogy ugyan már,miért? :lol: Szegény Zoli,vele meg majd összevesztem,hogy ő is akarta Elizát,és hagy szenvedni,nem segít semmit nekem...a gáz dolog volt a legjobb,ő fogta rám a maszkot,és végig az az érzésem volt,hogy meg akar fojtani,és ezt tudomására is hoztam :lol:
Szóval,volt előadás rendesen. Utána kérdeztem szobatársam,hogy mennyire voltam hangos,de azt mondta,nem hallott semmit :shock: Vagy tényleg,vagy csak nagyon rendes? :wink: Egyébként elöl,a 101-esben nem egy szülést hallottunk. :?

Kristófnál is jó volt a helyzet,csak ott Wallnerdoktorbácsit piszkáltam,meg szegénynek úgy megszorítottam a kezét,hogy elzsibbadt.
Én is el akartam szökni,sőt,szegény Zoli nem egyszer tett vissza az ágyra,mikor majdnem leestem...
Vendég

Eliza nagyon rosszul aludt,tízkor aludt el,egykor meg négykor volt fennt,hatkor meg már vissza sem aludt.
Az eredeti felállás az,hogy 8 körül elalzik,és hajnali 4 körül ébred,majd még visszaalszik hatig-hétig. ez most éjjel nem jött be... :?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?