Sziasztok!
Rebi! Köszi az együttérzést és az IKEÁs 5letet is, feltétlenül szét fogok nézni. Oda még viszonylag egyszerű is eljutni tőlünk.
A fiók kihúzását megakadályozó kis kütyü nagyon jó - bizonyos típusú fiókokhoz.
Az asztal lapja alatt lévő első fiókra megoldás, de a következő háromnál már nincs hová felszerelni.
Mondjuk ezt a fajtát MegaToys-ban láttam, lehet, hogy az IKEÁ-ban van másfajta is.
Szegény kicsi Csenge, rossz idők járnak rá mostanában.
Zafi! Még szép, hogy először az Apjának mondod el, mit láttatok az UH-on!
Nagy gratula Petikéhez!
Nálunk is ez a második babának választott fiúnév, és most sincs (persze még rá is ér) lánynévre 5letünk.
Nyuszimanó! Mint már írtam, én is teljesen egyetértek Coryval. Nálunk is csak azt nem szabad, amit nagyon tilos. A konyhában én is külön pakoltam, amivel játszhat, és külön azt, amivel nem. A tiltott dolgokat babazárral védem. Ezt már úgy megtanulta, hogy amikor pl. a kukát rejtő szekrényre elfelejtettem visszatenni a babazárat, még ő figyelmeztetett, hogy az nem jól van úgy.
Szóval igyekszem minél nagyobb teret engedni a világgal való ismerkedéséhez, és minél kevesebb tiltással keseríteni az életünket. Mi is rendszeresen pakolunk el együtt, igaz, Lacika miután lelkesen segít pl. összeszedni a LEGO-t, gyakran azonnal kiborítja a dobozt, és hangosan kacag rajta(m).
Az is úgy van nálunk is, hogy ha valamiben szót fogad, vagy valamit megcsinál mert megkértem rá, akkor nagyon megdícsérgetem, meg összepuszilom. Ilyenkor látszik rajta, hogy csak úgy dagad a büszkeségtől.
Az az 5let viszont új nekem, hogy ne is tudja megkaparintani a tiltott dolgokat. Mondjuk ehhez rengeteg idő kell, de amióta a WC-re is velem (utánam) jön, azóta ez megoldhatónak tűnik.
Most megcsillant egy kis remény előttem.
Tegnap, amikor az Apja hazajött, elfelejtette a bejárati ajtóra ráfordítani a heveder zárat. Lacika persze kinyitotta, állt nagy boldogan a köszöb belső (!) oldalán, és lelkesen kiabált értem, hogy Anyanyanyanya!!!!, de nem lépett ki! Ezt a nemszabadot már régen tanítgatom neki, mert akkor se volt szabad egydül kilépnie a nyíló ajtón, amikor még nem tudta kinyitni. Szóval lehet, hogy csak túl sok most az újdonság, amit még nem tanult meg, hogy szabad-e, és most hirtelen már meg tudja csinálni, eléri, stb.
Talán mégsem reménytelen a gyerkőc...
Az alvás...
hát igen, mindig is gondunk volt vele.
Rengeteget gondolkoztam már rajta, hogy mivel és hogyan segíthetnék rajta, de nem sikerült rájönnöm a megoldásra.
Lacika újszülött kora óta soha nem aludt el egyedül, talán itt a hiba gyökere. Amikor megszületett, még azt mondogattam, hogy milyen nagy váltás ez most, hogy külön vagyunk, milyen rémísztő lehet ez neki, nem hagyhatom egyedül! Tele van az albumunk olyan képekkel, hogy még evés közben is az ölemben tartom, gyakorlatilag mindig rajtam lógott, amíg meg nem tanult valamennyire önállóan közlekedni a lakásban. Ráadásul ha egy kicsit letettem, úgy bírt üvölteni, hogy nem vett közben levegőt, és ellilut a feje. Így utólag nevetségesnek érzem, de akkor attól féltem, hogy ott hal meg, ha egy kicsit is sírni hagyom. Szóval piszkosul elkényeztettem és felkapattam újszülött korától, ez tuti. Már ő is heverőn alszik, de mindig mellé szoktam feküdni, amíg el nem alszik, és azonnal átmegyek hozzá, ha éjszaka felsír. Már tudom, hogy nem hal bele, de még most se tudom elviselni, hogy sírjon.
Előfordul, hogy az egész éjszakát átalussza, az utóbbi időben az éjszakánkénti 1-2 ébredés volt a rendszer, és szinte azonnal vissza is aludt, amikor átmentem hozzá. Odaadtam a cumiját, visszafektettem, megsimogattam, és már aludt is. Most pár napja jött elő újra ez a sok ébredés, nagy sírásokkal, és nehéz visszaalvással. Egyszerűen nem tudom, hogy mitől lehet.
Köszi az 5leteket, és a segítő szándékot, eszem ágában sincs ilyesmiért megharagudni!
Szuper, hogy ilyen jó híreket tudsz írni Donciről is és a Babóról is!
Melltartó ügyben (bár nem vagyok éppen átlagos alkat) én 75D-ről indultam. Amikor terhes lettem, szinte azonnal kellett a 80E, és a terhesség vége velé már a 85E is. Illetve inkább 80F kellett volna, de olyat nem kaptam kedvemre valót. Amikor belövellt a tej, akkor óriásiak lettek a melleim, nem lett volna az a melltartó, ami követni tudja. Egy félbehajtott textil pelenkát tettem rájuk, és úgy kötöttem meg a köntösömet, hogy megtartsa a pelust. Viszont pár nap múlva normalizálódott a helyzet annyira, hogy a 85E-seket tudtam újra hordani, amiket a terhesség végén.
Most is azokat hordom, pedig Lacika már 4 hónapja nem szopizik.
Norci! Én is mindig igyekszem bevonni Lacikát abba, amit éppen csinálok. Már ha éppen lehet. Ő is imád törölgetni, de a főfő kedvence a porszívózás. Mondanom se kell, mennyi ideig tart együtt felporszívóznunk, de legalább jót játszunk közben.
Azt viszont nem értem, hogyan tudsz házimunkázás közben leülni Vilivel szülői felügyeletet igénylő játékokat játszani.
Nálunk is van néhány ilyen, imádja őket Lacika. Ha nyűgös, és szeretném, hogy veszteg maradjon, én is ezeket szoktam előszedni. Azzal viszont nagyon nem értek egyet, hogy időnként megengedni olyasmit, amit máskor nem szabad. Én fekete-fehérnek kezelem a szabad - nemszabad kérdést, mert szerintem különben elbizonytalanodna a gyerkőc, és motiválnám arra, hogy újra meg újra megpróbálja a tiltott dolgokat, hátha most szabad. Persze lehet, hogy nincs igazam, hiszen az én gyerekem az, aki direkt vadászik a tiltott gyümölcsökre.
A játszótér utáni zuhanyozás nálunk nagyon bevállt.
Lacikának a pelenkája is tele szokott lenni homokkal, úgyhogy muszáj is. Szerencsére imád fürödni, és nagyon szépen megértette, hogy este van kádban fürdés, nagy pancsizás és játék kíséretében, és amikor kukiig homokosan hazaérünk a játszótérről, akkor állva, zuhannyal fürdetem le, és nem fogunk hozzá pancsizni.
Cory! Az hiszem, befoghatom a számat cici-ügyben...
Dzsili! Igen, a pucér Csibészkével fürdeni induló krapek Életem Párja, és a fa alatt én csücsülök a Soproni Botanikus Kerben.
Szerencsére nem sok látszik belőle.
Édes lehet Napocskád, amikor megszeretget, hogy ne fájjon!
Na, Lacika ilyesmit nem csinál(t még eddig
), sőt, ha kérem, hogy adjon neharagudjanya puszit, akkor még a fejét is elfordítja.
Konok kis bak.
Szóval szerinted ismételgessem kitartóan és konokul a nemszabadokat, mert csak játsza a kis hülyét, aki nem érti meg?
A WC kefe higiéniai okból zavar, mert előbb vagy utóbb a szájába kerül. Viszont erre a környékre kitaláltam a megoldást. Egy keskeny kis folyosó szakaszról nyílik nálunk egymás mellett a WC és a fürdőszoba, az utóbbivel szemben van a gyerekszoba. Oda egy ajtókeretbe való babarácsot már fel is szerelt Laci, amivel ebből a 3 helyiségből ki tudom zárni Lacikát legalább a mosás idejére, hogy ne áztassuk el már megint szegény alattunk lakót. A WC ajtóra lehet, hogy tetetek még Lacival egy sima félfordítót, amivel kívülről bezárható, jó magasra, hogy Lacika ne érje el. A szekrény tetején halmozódó dobozokra meg Apukám felajánlotta, hogy csinál kiegészítő szekrény elemeket, amikkel együtt a plafonig fog érni a szekrénysorunk, de eltünnek szem elől a dobozok.
Hurrá! Előbb, vagy utóbb minden megoldódik!
Nagyon köszi a biztatást, sikerült kicsit lelket önteded belém!
Bogancsi! Örülök, hogy nektek is pozitívak voltak az tapasztalataitok szívünk Doktor Bácsijával!
Tomi tényleg egy hős, hogy még együtt is működött a bőrgyógyászaton.
BMárti