Új privát üzeneted érkezett!

Nekünk semmi mellékhatása nem volt a szurinak, de állítólag gyakori a hőemelkedés. Én nem néztem utánna a dolgoknak, a dokink azt mondta, hogy most, én meg nem ellenkeztem :?
Vendég

rékababa akkor a ti meg a mi doktornénink összebeszélt,nekem is ugyanezt mondta a szuriról :roll:
Vendég

Valószínűleg. Én Evelinnél akartam születése után rögtön beadatni, akkor mondták, hogy nem kell olyan nagyon sietni ezzel a szurival.
Devcsa te írtad, hogy nem adatod be a bárányhimlő elleni oltást? Szerintem pedig nagyon is kell, igaz nekünk előzményünk is van. Evelinnel nagyon csúnyán jártunk. Azóta, ha a gyerekorvos ajánlja valakinek mi vagyunk a példa, hogy miért is kell beadatni. 9 hó-s koruktól lehet adni, Réka akkor meg is kapta.
Kép Apa és lánya
Vendég

rékababa nekünk is a védőnénink ajánlotta,3 lánya van,és nagyon odavoltak,még a torkukon,nyelvükön,meg ott is tele voltak nagyon-nagyon csúnya pöttyökkel,melyek kifakadtak,stb...nem részletezem.
Vendég

Mi pont az ellen példa vagyunk. Az egész családom meg a fiam apjának a családjába is nagyon enyhe lefolyású volt a bárányhimlő. A húgomnál teljesen tünet mentes.
Hát nem tudom :?
Vendég

ez a baj devcsa,hogy előre az ember nem lehet okos...
rékababa nektek mennyi volt az agyh.gyull.elleni? A mienk 7000 ft.
Vendég

Nálunk is nagyon enyhe lefolyású volt. Csak hőemelkedése és pár pöttye volt. Ezzel nem is lett volna probléma. Csakhogy Evelinnél ráhúzódott az immunrendszerére, ezért kapott egy lázgörcsöt. Pedig az én lányom nem a lázas fajtából való. Pláne az volt, hogy előbb a lázgörcs jött, majd utána lett csak lázas. Szerencsére én nem láttam, mert a bölcsiben történt. A doktornéninek egyből átvitték (egy helyen van a bölcsi és a rendelő). Ott tisztult ki, már majdnem mentőt hívtak. Délután mikor mentünk érte akkor úgy döntött az orvos, hogy beutal. Szekszárdi kórházban voltunk bent majd 1 hetet, sz.....-t se ért. Nem igazán foglalkoztak velünk. Lányom folyamatosan lázas volt. 3 nap után jutott eszébe a kezelő orvosnak, hogy valami antibiotikumot is kéne adni. Persze egy 2,5 éves gyereknek tablettával kezdte! Ezt kihányta, majd a szirupot is, végül kanült kapott. Miután megkapta az első dózist már nem is volt lázas. Szegénykémet kellet CT-re és MR-re is vinni. Szerencsére minden rendben volt vele. Kaptunk immunerősítő gyógyszert, azóta (kop, kop) helyre állt, és újra a régi. De mikor a kórházban voltunk akkor csak feküdt az ágyon lázasan, nem is mozdult. A húgom azt mondta mikor meglátta, hogy tényleg nagy a baj, ha Evelin így fekszik. Ő már akkor is egy izgága, örökmozgó gyerkőc volt.
És ezt mind a bárányhimlőnek köszönhetjük, én ezért vagyok híve az védőoltásnak. De azért ezzel senkit nem akarok rábeszélni, csak én tudom, hogy milyen rossz.
Vendég

Nekünk 3300 ft körül volt, de valszeg azért volt a tietek drágább, mert Kristóf már nagyobb. Kórtól függ, hogy mennyibe kerül. Ezért, ha Elizának adatod akkor 11 hó-s korában kell kiiratni akkor olcsóbban kapod meg.
Vendég

Nálunk ilyen volt a bárányhimlő, pöttyös és mosolygós:
Kép
Vendég

Áfonya!
Olyan szép Enikő!!!!!!!!!
Ezek a nagy szemek! :) :)
Vendég

Josi, igen, Paksra járunk, sokan viszik be a gyerekeiket... Egriről én csak jót hallottam, mi is hozzá szerettük volna vinni Hannát, de nagyon rendes volt és azt mondta, ő vidékieket már nem vállal, de javasolt maga helyett másokat, így jutottunk el a mostani dokinéninkhez. Ármint is hozzá hordjuk.
Rékababa, ez durva lehetett a kislányodnál... :shock: Oltásokkal mi úgy vagyunk, amit a dokinéni javasol, azt megvesszük... Így viszonylag korán kapott Hanna is és Ármin is agyhártyagyulladás ellen. (Hanna 4 és 6 hósan, Ármin meg 7 és 9 hósan.) Bárányhimlő ellen is kapacitált minket, nem kértem rögtön receptet, átgondoltuk, utánanéztünk, védőnőt kérdeztük, aztán végülis beoltattuk Hannát, Ármint is majd be szeretnénk. A dokinéni szerint már nem olyan enyhe lefolyású ez a himlő, mint régen volt, ezért kapta meg Hanna is. A védőnő meg azt mondta, ha az ő kisfia nem esett volna túl már a himlőn, ő is beoltatta volna. Dehát természetesen se le-se rábeszélni nem lehet senkit, mindenki a saját belátása és tapasztalatai szerint dönt ebben.
Devcsa, ezek a nevek, tejóéééég... :shock:
Vendég

Emma,kihez jártok??Nálunk Noémi már túl van a bárányhimlőn,szépen zajlott voltak kiütési,de szerencsére már megértette hogy nem szabad vakargatni,így meg se látszanak. Csillának nem tudom hogy beadassuk-e vagy se.

Kép
Kép
josi

Nvekre még visszatérve nekem a középsuliba volt egy osztálytársam akit Cserepes Veronika Virágnak hívtak..........de a Veronikát használta. :lol:

Kép
Kép
josi

Josi, mi a Bátai doktornőhöz járunk. Veronikavirágnak biztos jókedvükben adták a nevét a szülei... :lol:
Enahmáról és Árminról nincs ma hír? :roll: Nemsokára mehetnek haza!
Vendég

jó reggelt.
Látogatási tilalom van a szülészeten,az influenza miatt. Remélem enahmáék tényleg hazamehetnek hamarosan...
Vendég

továbbolvastam a cikket:a babákat 10.30 és 11.30 között tv-n láthatja a látogató. És aki esetleg olyan szerencsés,hogy van munkahelye?? Az nem láthatja.
Oké,legyen látogatási tilalom,de azért a babákat mutathatnák du.is,nem?
Na,jól elmorogtam itt magamban korán reggel :twisted:
Vendég

Enahma holnap jöhet haza, de nincs még igazi teje.
Iszik, feji stb., mindent megtesz, amit kell.
Ezen felül ki mit ajánl??
???
Árminapuka

Kép

Kép
enahma

Oldom fiam szopása miatt érzett feszültségemet egy kis vidámsággal, úgy, hogy a névadás témájához csatlakozom, Cserepes V. Virág kapcsán.
Velünk megtörtént, hogy amikor a Tescoban vásároltunk, bemondták a hangosba, hogy Erdei Virágot várják a vevőszolgálathoz.
Feleségem egyik osztálytársát Anika Enikőnek hívták. Az egyik történészt, aki a török hódoltsággal foglalkozott, dr. Nemoda Budának hívták, v. hívják még ma is, ha él.

Kép

Kép
enahma

Árminapuka,
szoptasson, szoptasson, szoptasson! Annál nincs jobb tejmennyiség fokozó. Ha esetleg hallott ilyet hogy max. 10 percig, vagy hogy csak 3 óránként és társai, azt gyorsan felejtse el. Ahányszor hajlandó szopni a baba (nem kell megvárni míg sír az éhségtől) tegye mellre, de vigyázzon a helyes technikára mert ha túl kicsi részt tart a szájában a baba akkor fájdalmas lesz a szoptatás, és ripszropsz kisebesedik a melle (erre melegen ajánlom a Garmastan kenőcsöt, csodát művel).
Vendég

Árminapuka egyetértek Áfival, ez a leghatásosabb. Nekem Evelinnél mondta a védőnő, hogy ne aggódjak, majd, ha hazajövünk a kórházból beindúl rendesen a tejci. Így is lett. Csak az a lényeg, hogy ne aggodalmaskodjon Enahma. Bár ezt könnyű mondani. Főleg egy első gyermekesnek.
Vendég

Árminapuka csatlakozom az elöttem szólókhoz. Nyugalom,lesz ott tejci.
Vendég

Csajok volna egy kérdésem. A mogyoró okozhat pöttyös kiütést? Evelin szereti a kinder maxi kinget és Réka állandóan kunyerál belőle. Most egy pár napja kapott egy-egy kis darabkát. Tele van az arca kicsi pöttyökkel. Ez is pár napja kezdődött. Előforudlhat, hogy ez miatt van?
Vendég

Rékababa, a mogyorót - allergiás hajlamú gyerekeknél pláne - 3 éves kor alatt nem ajánlják... Tuti attól pöttyös Rékád.
Árminapuka, én is csatlakoznék az előttem szólókhoz... Csak semmi para... Nekem sem volt normális mennyiségű a kórházban, de kiengedtek, mert a gyerekek gyarapodtak azért; éshát itthon indult be igazán. Sokatsokat szoptasson Enahma, ahogy a lányok is mondták, én még ittam a Lactoherb teát, bűnrossz, de nagyon sokat segített az elején. 6 filtert ittam belőle egy nap. Kitartást, fog az menni! (Gyszertárban, DM-ben is lehet kapni.)
Nemoda professzor nagyon jóóóó! :lol: Nála nagyon bejött a nomen est omen...
Vendég

rékababa olajos magvak,méz,eper,stb...sorolhatnám,de még a csoki is. :cry:
Hugom pl.nem ehetett semmit,amiben csoki,kakaó volt. De kinőtte :D
Vendég

Rékababa,nem tudom miket evett már Réka,mert lehet hogy a tej miatt lett pöttyös. Nálunk ugye Noémi nagyon allergiás többek közt a tejre is. Namost Csillánál nagyon vigyázunk nehogy ő is az legyen,bár ha a génekbe benne van.....fene tudja,szóval mindent megteszek azért hogy ne legyen az. Én még a tejet sem ihatom,1 kortyot se,mert Csilla pöttyös lesz :( Árminapuka,tényleg csak a sok szopi és a nyugalom,pihenés kell babának és mamának egyaránt és biztos hogy lesz tejcsi :lol:

Kép
Kép
josi

Én azért gondoltam a mogyoróra, mert ez az új dolog amit most kezdtünk. Tejtermékeket már egy jó ideje eszik. Túrórudi, krémtúró, puding, joghurt. Ezektől semmi baja sincs. A tejet önmagában nem hajlandó inni. Egyszer próbáltam, egy korty után nem fogadta el. Valószínűleg az anyatej jobb. :lol: :lol:
Eperről, málnáról tudtam, csokiról is. Csokit bírja, bár nem igazán szoktam adni neki. Evelin se egy csoki, cukor imádó. Inkább kinder pingut, rudit veszek nekik. Ezekben is van kellő csok, de talán egy kicsit egészségesebb mint az édesség.
Vendég

Ármin apuka nekem Rékánál a védőnéni azt mondta, hogy minden egyes szopi után igyak meg egy pohár vizet, bármit lehet, csak a lényeg, hogy folyadék legyen.
Vendég

Akkor valószínű hogy a mogyoró mégis.......ha ennyi tejterméket evett már akkor az kizárva.

Kép
Kép
josi

Mindenkinek kösz a támogatást.
Továbbítottam.
De az se gond, hogy hétfőn már megszületett, és már csütörtök van??
69 órája megérkezett, és Enahmának még csak az előteje van. Erre mit mondanak a tapasztalt anyukák? Valószínűleg ez még belefér, de aggódom.
Stresszoldás: Tényleg van Sólyom Ákos ornitológus. Azt mindenki tudja, hogy az ornitológus madártanász, de azt már kevesebben, hogy az Ákos sast jelent.

Kép

Kép
enahma

Ja, különben Szép Ernő direkt összegyűjtötte az ilyeneket, amiket az életben talált, hogy Fenyő Béla asztalos, meg hasonlók.

Kép

Kép
enahma

Ármin apuka nem kell aggódni, majd meglátjátok, hogy otthon szépen beindul. Nekem mind a két lánnyal itthon lett bőségesebb. Bent a kórházban mind a kettő kapott pótlásnak tápit. Itthon inkább sűrübben szopiztattam.
Vendég

Árminapuka, tudom, hogy ez nem vigasz, de nekem a lányomnál 4 napig nem volt tejem (vagyis csak előtejem volt), a fiamnál meg háromig. És utána is nagyonnagyon minimális, nagyon gyakran szoptattam, szinte egyfolytában, és beindult. Nem lesz semmi gond, meglátjátok! A baba kint van Enahmánál? Mert akkor talán többször meg tudja szoptatni, és annál jobb, minél többször próbálja, ahogy írták is a lányok.
Jaj, nagyon tetszenek ezek a neves dolgok... Én spec. tényleg nem tudtam, hogy az Ákos sast jelent. És nálatok abban, hogy Ármin lett a fiúcska, közrejátszott a név jelentése is?
Jah, még Cserianinak: ez durva, ez a tévén mutogatás naponta eccé... Igazán mutogathatnák szegénykéket délután is. Én nem is gondoltam, hogy működik még ez a rendszer; az öcsémet 20 éve is így néztük, mert akkor még egyáltalán nem volt szabad felmenni. :)
Vendég

Ármin apuka az előtej nagyon hasznos, a baba imunrendszer kialakulásában nagy szerepe van.
Vendég

Bocsánat, de az Ákos nem sas, hanem sólyom. :D

"ÁKOS (török-magyar) fehér sólyom"
Vendég

Sziasztok! Újra itt köztetek:)
ENAHMÁNAK NAGY - NAGY GRATULA ÁRMIN BABÁHOZ!
A tej-témához még annyit tennék hozzá, hogy ha hétfőn született, akkor ma 3 napos. A tejbelövellés a szülést követő 3-4. napon sincs későn!!!! Még tele lehet a fagyasztótok is tejjel :lol: A laktoherb teával vigyázni kell, csak akkor igya már, amikor beindul a tej, különben begyulladhat könnyen a melle, nekem legalábbis ezt mondták a kórházban mikor Dani született, és már két napja ezt a teát ittam :?

Emma! Lassan február, megyünk dokibácsinkhoz? :wink: Nemsoká aktuális lesz nálam a mikulás, aztán utána mehetünk, ha neked is jó. Csak időpontot kell kérni. Hm?

Ja csajok, 4-es lett a szigorlatom!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Nagynagy gratula, Dadomi!!! Akkor még 1 vizsga és vége, ugye? Hú, ezt a teáról nem is tudtam... Pedig van benne logika... Jó, hogy írtad!
Jó, szólj, ha aktuális lesz, aztán vmelyőnk kér mindkettőnknek időpontot! Iszonyúan nem várom, de, ha találkozhatunk, máshogy állok hozzá én is! (Naja, hát ki szeret nőgyógyászhoz járni... ) :? Majd utána levezetjük a feszültséget. :D
Akkor Sólyom sólyom? Így se rossz... :P
Vendég

dadomi gratulálok!!!
És nagyon irigyellek!!! :oops:
Véletlenül velem nincs kedve valakinek eljönni Kundoktorbácsihoz?Két ünnep között kellett volna mennem rákszűrőre,elmaradt,el kellene mennem hamarosan,de SEMMI KEDVEM!!!! :twisted:
Vendég

Cseriani, hozzád nagy kedvem van, de Kundoktorbácsihoz, hááááát... :lol:
Vendég

hú,Emma,még jó,hogy lány vagy,ha ezt egy fiú szájából hallottam volna,ezt a mondatot :lol: :wink:
Na,de váltsunk komolyra-muszáj lesz elmennem..semmi problémám,legalábbis remélem,de akkor is.
Viszont,nem tudom,mi van velem,de negyedik napja fáj a fejem,szédülök,meg hányingerem van. Mielött bárki azt gondolná,NEM VAGYOK TERHES!!!
De remélem nem bújkál bennem valami..a gyomrom sem a legjobb. Hétfőig várok,ha nem jobb,elmegyek dokihoz. Ja,hétfőn szemészet..na,majd meglátjuk,mikor végzünk ott...
Vendég

Húúú, Cseriani, nemisúúúgy gondoltam! :lol:
Lehet, influenza... Én fejem is szinte minden nap fáj (migrén), én az időjárásra fogom... Remélem, jobban leszel hamarosan. Szedsz valami vitamint?
Én is csak rákszűrésre megyek a Vargához, remélem, nem talál semmit... Se cisztát, se akármit... Panaszom nekem sincs hálistennek. De aszonta júniusban, kb 3/4 év múlva vár, úhogy igyekszem neki szót fogadni... :?
Vendég

Cseriani,nekem azt mondták a nőgyógyon hogy amíg szoptatok vagy nem telik el 1 év a szülés után nem érdemes rákszűrést csináltatni,vagyishogy a doki addig nem csinálja meg. :shock: akkor most mi van??Én most januárba 1 éve hogy voltam......

Kép
Kép
josi

Hát, mostakkor nemtom, micsináljak... Dadomi, asszem én kérek időpontot majd kettőnknek és akkor egyben meg is kérdezem, menjek-e egyáltalán... Hátha azóta meggondolta magát.
Vendég

Josi nekem a hathetes kontrollon a doki megcsinálta a rákszűrőt. Nekem azt mondta, hogy egy éven belül nem lehet többet csak egyet csináltatni. Különben nekem is kell mennem szűrésre, valaki én velem Bakó dokihoz?
Vendég

Rékababa, kíséret ügyben ua. mondom neked is, mint Cserianinak... :lol:
Na, ez újabb variáció. Én mondjuk csak azt hallottam, hogy 3 évenként ingyenes (mámint sztk-ban, magándoki ugye más), de. hogy 1 éven belül nem lehet csináltatni... :shock: , na, ez új. Nekem a 6 hetesen nem csinált egyébként.
Vendég

Igen, kint van a baba a szobában az anyucikájával, nem együtt bent az újszülöttön.
Tegnap 30-at szopott, ma 20-at, de ma nem bukott - ha jól értettem. Ma adtak neki cukros vizet is.
Ma visszahízott két dekát.
Bizakodók vagyunk, de még nem úszott el felőlünk valamennyi felleg.

Kép

Kép
enahma

Úgy érzem, pontosítanom kell:

Biztosak vagyunk benne, hogy lesz elég tej, és minden rendben lesz, csak alig várjuk!

Kép

Kép
enahma

Ármin apuka csak kitartás. Biztos, hogy ha otthon lesznek eahmáék akkor beindul rendesen. A laktoherb teával vigyázni kell, mert állítólag van olyan baba akinek hasfájást okoz. Cukros vizet kaptak az én lányaim is és még tápszert is adtak nekik bent. Itthon már nem volt szükség rá.

Emma nekem ezt a Bakó mondta. Állítólag a főorvos nem engedi, valaki akart csináltatni, 1 hét volt vissza az 1 év leteltéhez és nem engedte meg megcsinálni a rákszűrőt. Elég nagy cirkusz is volt belőle. Különben az SZTK-ban évente is csináltathatod és mindig ingyenes. Én mindig ott csináltattam és nem kellett fizetnem érte, pedig évente megyek szűrésre.
Vendég

Ma délután itthon lesznek!

Kép

Kép
enahma

Ármin apuka!
Ennek nagyon örülünk.
Most kezdödnek a szép napok! :) :)
Vendég

na,voltam dokinál..vagy az influenza bujkál bennem,vagy epe-bajom van. Mivel ugye epém már nincs,ezért vagy elfolyási probléma,vagy epekő a vezetékben-ami igencsak durva dolog. Hétfőn szemészet elött vérvételre kell mennem,maj kérnek időpontot uh-ra,aztán majd többet tudunk. Mindenesetre be vagyok ... rendesen... :cry:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?