Sziasztok!
Beleolvastam a topikba, most sajna aktuális a gyógyszer adás a 26 hóaapos lányomnak. Volt idő, 1 és 2 év között, amikor tényleg ketten kellettünk a kanalas gyógyszerek beadásához.
Aztán 2 éves elmúlt amikor ismét gyógyszert kellett adni. Először idegenkedett tőle, majd a párom, és a bátyók elkezdtek vele bohóckodni, mutatták, hogy hogy kell bevenni, úgy csináltak, mintha ők is bevennék azt a gyógyszert. Ja, és mindezt az etetőszékében ülte végig, azaz kaja után volt a gyógyszer bevétel. Így könnyebben letudtam fogni a kezét egy átöleléssel az egyik kezemmel, uazzal a kezemmel amivel öleltem, lehúztam az állát, és a másikkal meg gyorsan beleöntöttem a szájába a kanál tartalmát. Ez első 2 nap így ment, majd hirtelen rájött, hogy ez az ő érdeke, nem is olyan rossz, vagy csak azért mert egy-egy alkalommal nagyon megdicsértem, amikor sírás és üvöltés nélkül lenyelte a gyógyszert, meg olyan jó volt amikor este elmondtam apjának, hogy milyen ügyes volt, akkor apa is megdicsérte, és este a vacsi után büszkén mutatta be mindig a tudományát.
Most amikor megint kanalas gyógyszert kapott, már nem is ellenkezett, sőt.... volt, hogy ment a gyógyszeres pulthoz és követelte a gyogyszit. Most kapott Nurofen lázcsillapítót, amiben injkciós valamihez hasonló az adagoló, és a leírás alapján azt a szájába kell tenni és fecskendezni. Végülis ugyanúgy mint ahogy Kukacz is írta. Ezt először Bea nem szívlelte, majd most 2 napja csak azzal hajlandó elfogadni a Nurofent, de az Abrobenét rendesen kanállal veszi be.
Nekünk a doki bácsi, amikor még kicsi volt a kúpot részesítette előnybe. Én személy szerint utálom a kúpot, viszont egy kis gyereknél azért jó szerintem, mert elvileg nem köpi ki, gyorsan felszívódik, és csak pillanatnyi kellemetlenséggel jár. Bár ez akkor ciki, ha valamelyik gyereknek erre beindul a székelési ingere.
Amikor fogzási fájdalmai voltak a Beusnak, kaptunk fájdalomcsillapító kúpot. Amikor vittem neki a kúpot, most szeptemberben, már feküdt is be a pelenkázó pózba, emelte a kis fokhagyma popsiját, és hagyta, hogy benyomjam neki, és tudta, utána már csak jobb lehet neki.
A kúp miatt soha nem sírt, legfeljebb egyszer-egyszer nyüszögött egy kicsit.
bocsi, ez egy kicsit hosszú lett.
Zsuzsa + Beababa, aki simán beveszi a kanalas gyógyszert, és a kúpot is elviseli.