Micsoda kis romantikus-pajzán oldal lettünk, némi "szükségességi" felhanggal.
Ha peteérés van, akkor muszáj, ha tetszik, ha nem, papa!
Szóval viccet félre, én is örülök a sok bevállalós párosnak (a mi baráti körünkben is van 1-2 régóta próbálkozó).
Timi: klassz, hogy végre megszabadulsz a gipsztől!!!
Nekem is, úgy néz ki, jó a jan.23, bár még elég messze van, úgyhogy addig még úgyis beszélünk itt. Most csak szombatig látok előre, amikor 2 vizsgám lesz egymás után...
Orsi:elvileg 4 UH a kötelező, de ha kéred, biztos megnézheted +3000-ért minden alkalommal (bár én már azt is hallottam, hogy ez nem a legjobb a gyereknek. Már csak azért sem, mert a víz felerősíti a rezgéseket, és a pici ezt élesen hallja is, és nincs annyira oda tőle...) Nekem is többször volt egyébként UH, a vége felé 2 hetente nézte, mert faros volt. Neked meg a császár miatt (meg nekem is) a hegvastagságot is folyton nézegetni fogja, szóval a 4 szerintem csak a protokoll.
Az első 24 héten 4-6 hetente kell menni, kb. így alakulnak a kötelező vizsgálatok is (első laborok, nyaki redő-vizsgálat, AFP, genetikai UH, cukros vérvétel...). Aztán a 24. héttől havonta, majd a 36. héttől 2 hetente. Erről egyébként, ha jön a baba, az első vizsgálat után szokott adni egy gondozási tervet is, amin minden részletesen le van írva. Ha nem adna, kérj egyet!
Ha netalántán nem volt UH egy vizsgálaton, akkor vért vettek éppen, vagy (ilyen csak egyszer volt, a 20. héten) kézzel nézte meg... Ez ugye nem a legkellemesebb, de ki lehet bírni. Szóval a beszélgetésen kívül volt mit csinálni.
Mostanában mintha érezném a picit mozogni, de a védőnő szerint ez elég korai. Nem tudom, de emlékszem, hogy Boldival is hasonló érzés volt, ezt nem lehet összekeverni a gyomorkorgással...
Mi nem nagyon szeretjük ezt a 4D ultrahangot, valahogy olyan torz fejük van a babáknak... Biztos hülyeség, de egyikünk sem szeretné, úgyhogy nem erőltetjük. A nemét Boldinál is a 18. heti genetikai UH-nál mondta meg a Schöpfiben a genetikus orvos (Kósa dr.). Domokos nem látta végig, mert az ő készüléke szerintem ehhez nem elég jó, ezért is kellett akkor is, és most is ezt a speckó UH-ot a kórházban, szakemberrel végeztetni. Nálad nem így volt?
Szóval szerintem majd most is ott mondják meg, hogy anonimus, vagy anonima. (Bernát??? vagy Borostyán???) Eddig talán ez a két név játszik. A lány-verzióval megint csak nekem van 1-2 fenntartásom. Valahogy fiúnevekkel nincs ennyi gondom...
Na, én is lépek, mielőtt betelik az internet.