Szia Lynn!
Már klezdtem megijedni,hogy vmi nagyon rosszat írtam
!
Először is nem akarok senkit még véletlenül sem megbántani(talán írtam is:"tisztelet a kivételenek",ha nem,akkor most írom
) és persze azt is hozzá kell tenni,hogy a magyar gyerekek között sem mindegyik angyal.
Egy biztos,a gyerek olyan lesz,amilyenné neveljük(mekkora igazság
),vagyis igazándiból én nem a agyerekeket hibáztatom,nyilván a szüleiket.
Elég sokat dolgoztam egyébként németek között is kint Németországban.Ott ugyan gyerekekkel nem találkoztam,de a német mentalitás ott is kiütközött.Ez nem baj,csak nekünk kicsit idegen.Ahogy nekik is az a mi mentalitásunk.
Ami engem elrettentett,hogy 1-2 éves gyermekük még vígan hancúrozott este 11-kor az étteremben,vagy éppen aludt összegömbölyödve a padon.Ezt én nem iagzán tudnám megcsinálni a sajátommal.Nem mondom,hogy olyakor nem fordul elő,de nem 2 hétig folyamatosan.
A másik dolog,amin folyamatosan megdöbbentem(és akkor még nem voltam anya),hogy mivel etetik a gyereket.A legáltalánosabb a sültkrumpli volt ketchuppal(pedig nem az a bizonyos nagy étteremlánc voltunk
),de gyakori volt a nokedli pörköltszafttal is.És amikor azt látod,hogy a gyerek két hétig minden nap ezt eszi,hát engem bizony kirázott a hideg!!!
Arról nem is beszélve,hogy a gyerekek egy percig nem ültek meg egyhelyben.Ami ekkora gyerekeknél teljesen normális,főleg,ha nem is figyelnek rájuk.De amikor én a forró levessel közöttük szlalomozok,vagy 5 tányért viszek egyszerre és még arra is figyeljek,hogy egyikben se botoljak el...hááát,nem tudom,elég dühítő volt.Mert nem akarok balesetet okozni és fájdalmat sem egyik porpontynak sem,főleg,hogy a szülő ilyen ostoba.
Az,hogy esetleg úgy esznek,hogy a földön is köt ki vmennyi,az egy dolog.De ezt is ki lehet védeni.Odaülök mellé,megetetem,ha egyedül nem tud stb.Vagy feltakarítom,amit csinált
.Mert én ezt tenném ....
A másik,hogy a németek pl. nem tudnak kérni.Vagyis ha vmit rendelnek,elég kevés teszi hozzá,hogy "kérem".Arra gondoltam,hogy náluk ez nem szokás,ezért teszik,de amikor voltam kint többször is,akkor azt láttam,nem így van...Íg utólag,de ott is elég dühítő volt.Amikor 3szor mész vissza ugyanahhoz az asztalhoz,mert egyesével rendelnek és még azt sem mondják,hogy kérem...Aztán volt,hogy rászoltam egy-egy nagyobb gyerekere,és olyan bután néztek rám,hogy én döbbentem meg!!!
És egy csomó dolgot leírhatnék még,de már elfáradtam.Ha érdekel,akkor még szívesen írok,milyen tapasztalataim voltak.
Előrebocsátom,nem akarok általánosítani és nem csak tapasztalataim voltak,mert vannak köztük teljesen normális,igen kedves és szeretetre méltó emberek,akiket nagyon megkedveltem.És nem akarok diszkriminálni,de általában a keleti régióból érkezettek viselkedtek elég furcsán(autórendszámból tudom,mielőtt leharapná bki a fejem
!!),de talán ez is magyarázható....
Na,ennyit,mert már így is végem van
Üdv,Anyapoc