Szia Zsófi!
Ugyanilyen félelmeim voltak nekem is.Hogy tudom-e majd ugyanúgy szeretni a kislányomat,mint az akkor már 5éves fiamat?Most van lelkiismeretfurdalásom,hogy a lányom már 2éves,és egyre jobban a barátnőm lesz..Átvette a fiam helyét,mert sokáig egyedül neveltem a kisfiamat,és ő volt a mindenem,óvtuk-védtük egymást.Most a lányommal igazi csajos a kapcsolatunk,nézegeti-dicséri a nyakláncaimat,elkéri a pirosítómat,és meg csinin öltöztetem(sosem hittem volna,hogy ilyen leszek
).A fiammal meg átalakult a kapcsolatunk,ő az én őrangyalom,aki véd engem,aki intézkedik nekem és helyettem,aki félti a kishugit,olyan igazi férfi lett belőle 7 évesen
.
Állítom,bár furcsán hangzik,hogy nekem sokkal könnyebb két gyerkőccel,mint előtte az egy fiúcskával.Féltem a kezdeti időktől,de sok dologban már meglepődtem magamon,hogy rutinosan csinálom a tapasztalat miatt,és nem volt stresszes,mint az elsőnél sok dolog.Nem pattantam föl olyan hamar,bíztam a babámban,nem görcsöltem annyit,stb.A házimunkát is sokkal jobban be tudom osztani,ezerszer nyugodtabb vagyok,tényleg furcsa.Bár biztos mindenkinél másképp jön ki.Egyedüli gondom,hogy mehetnékem lett....Én Domi születése óta folyamatosan itthon vagyok,ez már 7. éve van így,közben félévet dolgoztam csak,mert diplomáztam épp.Nem vágytam vissza dolgozni,most sem vágyom,de a pénz miatt kellene.Emberek közé viszont vágyom nagyon,itthon teljesen bedepisedtem egy időben,de szerencsére felismertem,és tenni akartam ellene,nem titkoltam,felvállaltam,és túljutottam rajta.Pont akkor költöztünk ide,én 65-ről meghíztam 93kg-ra,a szép hosszú szőke hajamból rövid semmi lett,és nem éreztem magam nőnek,anyaként egy csődtömegnek,és az utcára nem mertem menni,behúztam a sötétítőt,ha sütött a napocska
Pár hónap alatt vége lett,szépen fogyni kezdtem,és a 31évemmel most simán huszonéveim elejének néznek,nem hiszik el,hogy enyém a 2 lurkó
Amennyire vágyom emberek közé,annyira örültem,hogy nincs hely a bölcsiben,és maradhatok itthon 3éves koráig Dórival.Érdekes ellentétek...A mai napig megmaradt az a megmagyarázhatatlan lelkiismeretfurdalásom Domival szemben.Mert Dorina még kicsi,egyfolytában testközelben van,ha pelusozom,etetem,fürdetem,öltöztetem.Domi meg már nagyfiú,önállóan teszi ezeket,ezáltal nincs annyi testközelség,pedig nagyon bújós.A bújásra meg sokszor a tennivalók miatt kevés idő vagy energia marad,pedig kellene.Majd ez is múlik bennem,ahogy Dóri is önállósodik,de most még épp ezért elnézőbb vagyok Dominál,bármit tesz,valahogy kompenzálom,még ha nem is helyes,mit tegyek.Szóval vannak félelmek,amik elmúltak,és lelkiismeretfurdalások,amikkel meg gyötörjük magunkat,holott ez az élet rendje.Csak tényleg olyan nehéz.