Miszike!
Koszi a jokivansagokat, talan most mar megmaradok, bar lehetne jobb is.
Teljesen elszontyolodtam attol, amit Fotrol irtal
Leszterrel es Petraval mar haromszor elmentunk setalni Fotra, hogy szetnezegessunk (persze meg kozel sem vasarlasi cellal), egyszer a to melletti reszen, de az udulo terulet, a hazak kb. fele nyaralo, es a tobbi is aranylag kis haz, pici telekkel (nem biztos, hogy tul jo dolog ilyen helyre koltozni allando lakas celjabol), illetve ketszer pont az emlitett Kisalag reszre. Gyonyoru hazak vannak arrafele, aranyos kis csendes utcakban (ugy tudom teljes kozmuvel), de konnyen megkozelithetoen. Bar mi nem ereztunk kellemetlen szagokat, de ha ez igy van, tenyleg egy eletre szolo atok lehet. Legutobbi alkalommal Kisalagnak a legszelen parkoltunk le, ott ertek veget a hazak, es onnantol parcellazatlan terulet kezdodott es jo par szaz meterrel arrebb latszott csak erdos terulet, vagy legalabbis valami, ami messzirol annak tunt, de ezek alapjan lehet, hogy az onnan szepnek latszo szele mogott par meterrel mar hatalmas szemetdomb tornyosult.
Voltunk meg tavaly (Petra benszulott koraban, vagy meg az elott) Fot mas reszen is setalni, hat az meg mar vegkepp nem a mi kategoriank. Olyan iszonyu mennyisegu penz sutott azokrol a hazakrol, hogy nem hinnem, hogy ha olyan borzaszto lenne ott lakni, akkor ragaszkodnanak ahhoz a terulethez.
Bocs, ha egetvero hulyeseget kerdezek, de ez a nitrit ertek miben nyilvanul meg? A talajviz tartalmazza es ezen keresztul a furt kut vizeben es a kertben termesztett novenyekben? Azaz ha vezetekes vizet hasznalok es nem termesztek semmit a kertben, akkor mindegy? En csaladi hazban nottem fel, es azt nagyon regen megfogadtam, hogy konyhakertet tartani mi pedig nem fogunk, az biztos. Es nem a nitrit miatt
Rengeteget volt szerencsem latni (es tapasztalni) a kerti novenyekkel valo veszodseget, macerat, nem no ki, elrohad, kiszaras, megragjak, lehullik, megfagy, minden penz ramegy locsolasra, stb, stb., sokat kell vele szoszmotolni, rengeteg ido, faradsag, penz, en ezt nem akarom csinalni. Inkabb megveszem a boltban, es egyaltalan nem biztos, hogy osszessegeben tobbe fog kerulni (ha csak nem hektaros meretekben gondolkodom, de az vegkepp nem az en asztalom). A mi kertunkben (ha egyszer lesz) fu, soveny, 1-2 juhar (vagy hasonlo nem tul maceras) fa lesz es pont.
Na jo, ha nagyon muszaj, esetleg ra lehet majd venni egy vagy ket kevesbe kenyes gyumolcsfara, de arra sem tul konnyen.
Ami a kozbiztonsagot illeti, szerintem betores mindenhol van, en az en hazam, az en varam szemleletet vallom magamenak, es minden erommel azon leszek, hogy az elerheto technikai eszkozokkel megvedheto legyen. A betorest lehetetlenne tenni nyilvan nem lehet, de ha az ember hajlando ra aldozni, biztosan lehet annyit neheziteni a betorok dolgan, hogy legalabb ne legyen erdemes vele probalkozni (vagy legalabbis erdemesebb legyen inkabb a szomszedet kiramolni
). A betoresek gyakorisagat tekintve talan inkabb a ritkabban (allandoan) lakott udulo jellegu teruleteket erdemes kerulni.
Egyebkent ami meg Fot mellett megfordult a fejunkben, az Dunakeszi, az sincs (sokkal) messzebb, ott is vannak szep hazak, bar amennyire lattam, hasonlo adottsagokkal rendelkezoek valamivel dragabbak.
Vannak emberi aron a budai oldalon is elfogadhato teruletek (pl. erdi hirdeteseket neha megdobbentoen kedvezoeknek tunoket is latok, bar van aki azt mondja, hogy meg se forduljon a fejunkben), de mi a rokonsag/ismerettseg elhelyezkedese, a bevezeto utvonalak zsufoltsaga ill. szubjektiv okokbol inkabb a pesti oldallal szimpatizalunk. De ha megvannak mar a szukseges eroforrasok, es konkretan mar a kivalasztando hazat keresitek, erdemes szetnezni hirdetesi ujsagokban budapesti rovatokban is, es ingatlan ugynoksegeket megkeresni, mert multkor pl. a XV. keruletben setalas kozben egy kis ingatlaniroda kirakataban egeszen (pesti arakhoz kepest) baratsagos aru hazakat is lattam (volt koztuk ami hasonlo arkategoria volt mint a fotiak, es hat megiscsak Pest). Mi csupan nyalcsorgatas celjabol vettunk nehany kepes ingatlan expresszt is, de azt nem ajanlom, nagyon irrealisak benne az arak (ugyanolyan hazakat fele-ketharmada aron meg lehet kapni mashol hirdetve).
Amit meg ingatlanvasarlasban jartas ismeroseim javasolnak, hogy a lakas-/hazvasarlasra kiszemelt teruleten hirdeteseket kell kitenni vasarlasi szandekkal, amiben hatarozottan feltunteted, hogy nem ingatlankozvetito vagy, es allitolag nagyon sokan szoktak ra jelentkezni es jokat lehet kifogni.
De valoszinu, hogy Nektek legcelszerubb lenne inkabb minden lehetoseget megragadni az ikerhazfel megtartasara, mert abban en is egyet ertek a lanyokkal, hogy biztos van ra (nem tul bonyolult) megoldas, hogy ne kelljen egyben eladni a hazat, es hat biztosan kedvezobben jonnetek ki belole, ha megtarthatjatok, mintha az arabol kell valami mast venni.
Udv.,
UG