Új privát üzeneted érkezett!

Jutta!
Corában, Auchanban is lehet kapni. Nem drága! BioPont a gyártója.

Kép
Kép
giga1

Timi:
semmi baj :). Hát szegénykém egy kicsit már szenvedett, mert nem tudott egy hétig kakilni és fájt neki a pocija, de sikerült és azóta jól van. Érdekes, pedig előtte minden nap kakilt azóta, mióta egyszer volt az a gond, hogy akkor sem sikerült. Remélem, nem lesz ezentúl sem gond. Lehet, hogy kicsit hiányoztam neki, mert hiába voltam ott mellette, akkor sem olyan, mint amikor vele foglalkozom. Akármilyen rosszkedve volt, ha hozzászóltam földöntúli mosollyal válaszol. :):)
Amellett szerintem most fog megjönni, mert fájt tegnap a hasam és olyankor sztrájkol, nem akar enni, nekem annyi tejem volt tegnap, hogy majd' megőrültem, majdnem szétdurrant a cicim, de ő nem akarta leszívni. Meg is szenvedtem vele, most már sikerült, ki is fejtem, meg ki is szopizta, de fáj elég rendesen. Nem tudok, mit csinálni, menszeszkor megy a sztrájk sajnos :(. De tudom, hogy csak egy-két nap, úgyhogy nem idegesítem magam. Tegnap átmentem a szomszédasszonyhoz, mert azt mondtam, hogy a tegnapi délutánt megkapja a Didrike és nem tanulok, na, hát volt nagy boldogság :), annyira happy volt :). Mondjuk amikor tanulok, akkor sem az van, hogy nem szólok hozzá egyáltalán, csak tanulok két-hérom órát és utána jön ő pár percig, aztán megint. De van, mikor nem bírom ki és odamegyek hozzá és félreteszem a tanulnivalót, mert annyira édes, amikor ránézek, már nevet. És sokszor van, hogy nem bírom ki, agyonpuszilgatom. :):):) Egyébként meg szerintem nagyon jól viseltük mindannyian a vizsgaidőszakot, jól vettük az akadályokat. Nem mondom, hogy könnyű volt, mert én nagyon megkínlódtam, de a gyerek nem sérült, Hála Istennek egész jól elvan. A kakival még vizsgaidőszak előtt is volt egyszer gond, tehát az nem ettől van szerintem. Már nagyon várom a pénteket, akkor rendesen kitakarítok és onnan már csak az övé leszek :):):) Na jó, az uramé is :):)
Szóval velünk nagyjából ennyi van.
Láttam, tettél fel szilveszteri képeket. :):):) Élvezték gondolom :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Gumicuki:
van szülésfelkészítő, a szülésznők nagggyon aranyosak! :) Szobát nem lehet előre lefoglalni, a dokidnak azért jelezd, de szerintem nem lesz könnyű. Egyébként a kétágyasak napi 3.000 ft, a családi (ahol egyedül vagy és oda bemehet a férjed és ott is alhat), az napi 10.000. Szép szobák és kényelmesek, van hűtő, mikró, tv (hát nem tudom, ki az, aki ilyenkor tv-zik, gondolom azok a kismamák, akiktől elveszik a babát, mert koraszülöttek és szegények biztos rossz lehet nekik), az ágy nem olyan magas, mint a többi, szóval jó. Csak az az egy hátránya, hogy mindenki olyanba akar menni és nagyon sokan szülnek, nincs annyi alapítványi szoba.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Pirinyó:
Itt nagyon sok jó doki van, nagyon jó helyed lesz itt. A szülésznők nagyon aranyosak. A Várkonyira én azt hallottam, hogy hangulatember, de én még csak jót tapasztaltam vele kapcsolatban. A munkatársai azért nem mondanak olyan szépeket róla, mint én :), de jó orvos, az biztos. Szóval nem tudom, én azt merem remélni, hogy itt nincs rossz választás, ha dokit keresel. Az Erdélyi állítólag nagyon jó doki, a Szabót is szeretik, bár volt vele itt-ott nézeteltérés, de úgy tűnik, megoldódott, a Surányit is nagyon dícsérik, a Toldit is, én a Szentágothainál szültem, de soha máshoz nem megyek, nagyon rendes és segítőkész. Ha megengedheted magadnak, fogadj szülésznőt, az a legfontosabb, ő van veled végig és nagyon sokat segít. Remélem, tudtam segíteni. :)
Sok sikert és írj, hogy mi van veletek :).

Na, most már tényleg megyek.

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!
Jó reggelt!

Jutta!
Sajnálom,ami veletek történik,de próbálj meg neki adni esetleg Bio kölest!
Pár link,ahonnan megtudod rendelni,ha akarod!ezek bio köles tejpépek!Kizárólag allergiásoknak van!Én adtam sokat Zsaninak! :wink:
http://www.etelallergiabolt.hu/webshop/bebietelek/holle_glutenmentes/?target=list
http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?shop_id=3487&cikk=unas_415046
Remélem tudtam segíteni! :wink:

Piroska!
Ajánlom neked is a bio kölest!
Igaz,hogy 4 hónapos koruktól ajánlják,de szerintem kipróbálhatjátok,hiszen pár hét ide vagy oda!Lehetne ez az első kanalas kajcsi! :wink:
Persze ti döntitek el!Nekem ezt ajánlotta egy nagyon jó orvos,amikor Zsaniról azt hittük,hogy tejérzékeny lessz! :wink:
Örülök,hogy lassan sinen van minden nállatok!Gratula a vizsgákhoz! :wink: :P Nem semmi teljesítmény amit te csinálsz! :shock:

Most csak ennyi,csajok!Majd késöbb részletesen átnézem,hogy mit írtatok! :wink:

Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Piroska!
Bekell ütni a keresőbe Fótot! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok,

még mindíg elég rossz a derekam, már nem először csípődött be, de igazán nem is tudom, hogy egyáltalán ez az-e. Mert a családunk tele van gerincsérves emberekkel, én viszont nem merek elmenni és ezt kivizsgáltatni, egyszer igen, de nem most. Szóval mozdulni nem bírok/tam,most már fel tudok ülni és kicsit járkálni.

Tegnap 8:45-re volt időpontunk a szemészhez. Most kellett visszavinni, hogy kancsal-e még vagy sem. Szerencsére nem. De mi csak 11 körül jutottunk be. Ami ok, mert hát sokan vannak stb. de minek adnak akkor egy fél évvel ezelőtt a mai napra időpontot és akinek van időpontja, miért nem mehet be. Lelle nagyon jól érezte egyébként magát, csak én voltam szarul valamint annyira ideges és feszült voltam, mert nagyon fájt a derekam, nem vagyok nyígós és úgy érzem a fájdalomküszöböm is magasabb az átlagnál, de ez nagyon gáz volt, a szülés ehhez képest csak a desszert. Egyébként azt sem értem, hogy a gyerekszemészetnek miért kell együtt, egy folyosón lenni a felnőtt szemészettel és fül-orr-gégével. Mondtam is, hogy ha eddig nem volt beteg, most tuti az lesz...

Aztán még elmentünk a gyerekdokihoz, aki nem sok jóval kecsegtetett. Lehet nálunk is tej(fehérje)érzékenység okozza a kiütést. Menni kell bőrgyógyászatra és vérvételre. Hát én bele sem merek gondolni, hogy az hogy lesz. Egyébként ha visszagondolok, akkor nem hiába volt Lellének 4-5 napi széklete, igaz nem hasmenéses volt, de lehet ettől. Ajjj, mindíg van valami.

Lelle elaludt most, úgyhogy megyek zuhanyzok, amíg lehet. Apa már ma ment dolgozni, pedig olyan jó volt, hogy itthon volt....

Piroska, gratulálok a szép eredményeihez!!! Ügyes vagy! Képeket tehtél fel Didriről!!!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát lányok!
Én most csak reménykedni tudok, hogy nem mostanság fogok szülni, mert kivagyok. Szegény lánykám olyan nagyon taknyos, és csúnyán köhög, hogy csak na. Alig alszunk esténként. Tegnap köztünk aludt, ma éjszaka viszont csak forgolódott. Attila visszavitte a kiságyába, és rögtön megnyugodott. Úgy látszik nagyon ki kell találni, hogy éppen mi a jó neki. Úúúgy sajnálom ilyenkor! És már én sem tudom olyan nagyon ölelgetni, ringatgatni, pedig ez biztosan sokat számítana neki... :cry: Mindemellett szerencsére napközben jó a kedve. :) Én meg csak reménykedni tudok, hogy nem kapom el tőle! :?

Pimpo!
Most már azért lassacskán csak rendbejön a derekad! Szorítok!
Jó hír, hogy Lellének nincs baj a szemével! Viszont az alergiavizsgálat már nem annyira. Remélem nem találnak majd semmit nála!

Gumicukor, Piroska!
Nem kell az orvosnak szólni az alapítványi szoba miatt, fel lehet rá iratkozni, csak egyáltalán nem biztos, hogy a kórházba kerülésed napján rögtön ágyhoz is jutsz (mármint alapítványi szobában). Lehet, hogy pár napot 6 ágyasban kell tölteni. Én csak bementem a szülészeti nővérpulthoz és ott feliratkoztam. Elkérik az orvosod nevét, de semmi jelentősége nincs. Én is bemondtam Szabóét, de nem nála fogok szülni.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok Lányok,

Köszönöm a Várkonyis visszajelzéseket, sokat segít. 28-án megyk hozzá UH-ra, aztán majd az első benyomás dönt :D

Nálunk elég nagy lesz a korkülönbség 10 és fél év. Van valakinél hasonló??? Hihetetlen érdekes, hogy a kamaszkám mennyire megéli a tesóvárást.

Piros
pironya

Helló

Pimpoka, hát jól kifogtátok!
Miért nem mész el dokihoz? Vagyis mért mondod, hogy nem most? ha az sérv, azzal nem szabad viccelni, de gondolom te is tudod, ha már van a családban. :(

Pironya, ha én valaha is majd szeretnék még egy gyereket, hasonló korkülönbséggel, mint a tieid. Érdeklődéssel figyelem, milyen a szitu nálatok. :) Mondjuk én már kicsit öregecske leszk akkor hozzá, így hát nem biztos, hogy lesz. Na mindegy.

Piroska, gratulálok a vizsgákhoz!

Uhh Giga, nálatok is a legrosszabkor jött a betegség. Szegény Lili. :(

Nálunk seggig érő köd van. :x utálom. :evil:

thenus

Sziasztok!

Pimpoka, jobbulást neked!

Giga, gyógypuszit küldök Lilinek!!!Remélem, te nem kapod el!

Pironya, első gyerkőcöd fiú, lány? Hogy hívják? Nem csinálsz neki is vonalzót?

Voltunk ma a kórházban vérvételen. Hát hogy ott hogy megváltozott minden. Giga már mondtad, de én most szembesültem vele, hogy kijelző van, baromi hosszú sorok, sorszám. Még jó, hogy a kismamákat soron kívül fogadják. Sorszámilag 60 embert kellett volna végigvárnom a bejelentkezésnél...De így hamar ment :wink:
Sára édes volt, szép türelemmel várakozott, sétált apával a folyosón, de azért sokszor odajöttek hozzám, lecsekkolt a lány, hog nem tűntem-e el :lol: Már messziről hallottam, ahogy kiabál: "Lálá" ez én vagyok, így mondja az anyát :lol: Egy gömbölyödő pocakú kismama hasára mutatott, és mondta, hogy baba. Olyan édes volt :D

Henus, itt is pocsék idő van...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok,

A tinim, leányka és Nagy Katalin a becsületes neve, de mi csak Katicának, Katának hívjuk. Apa kis hercegnője. teszek fel majd fotó is és könyvjelzőt is (otthon) csak a meglóhelyen le vannak tiltva a nem szorosan a munkához kapcsolódó oldalak. Szóval ez az!!!! :D :D :D

Katica Karácsonyra kapta a kistesót, illetve a hírt hogy lesz, még mindig meghat ha eszmbe jut, hogy elsírta magát örömében......csodás érzés volt. Azt hiszem a legtöbb,amit adni tudok neki az életben, hogy nem lesz egyedül, a testvére mindig ott lesz neki.

Nekem 2 nővérem van és bár nem mindig lehet velük dicsekedni, azért csak ott vannnak nekem, van kit felhívni.

A férjem egyke, ebből adódóan szinte alig van közeli rokona.

Szóval én magunkon átom a különbséget.
pironya

Hihihi csak sikerült találnom egy könyvjelzős oldalt, még ha nem is a hazaiak között!!!
pironya

Sziasztok!
Szeretnék hozzátok csapódni,igaz már vagy egy éve olvaslak benneteket. Piroskával és Juttával is voltam egy szobában szüléskor. Sokszor szerettem volna csatlakozni de mindig lebeszéltem magam mert eléggé nagy dumás vagyok és titeket olvasva is sok idő így két gyerek mellett. De eddig bírtam mert Juttának szeretnék segíteni.Van egy 4 éves lányom Karolina és egy 3 hónapos kisfiam Flávió.
Jutta
Nem tudom emlékszel e rám alapítványiban a szomszéd szobában voltam,közös fürdővel veletek.Egyszer rád köszöntem már a gyerekorvosunknál is csak be kellett mennünk.
Szóval mi is nagy kajásak vagyunk és 2 hóig nagyon hasfájósak,nálunk is 4 szopi van elég nagy mennyiségek de nem egyformák.A reggeli és az esti 250 ml körül a déli és délutáni 200ml.Azért csak kb.mert mi először kiegészítő tápisok voltunk és most 3.hónapra lettünk anyatejesek 95%-ba ha kell kiegészítés csak este és kevés. A gyógytápszert akartam javasolni de látom már a Lecner helyetese megtette. Szóval szerintem nem kell mindig egyforma mennyiség a felnőttek sem étkezünk egyformán a nap minden szakában. És az éjszakát átalussza 3 hetes kora óta 9-től 7-ig. Már elsőre nagyon hosszú voltam bocs.
Sziasztok,szép napot!

lice
Kép
Kép
lice72

Sziasztok!

Ég a fejem, de mostanában egyszerűen nincs időm írni. Így inkább csak olvasgatok.

Jövőhét csütörtökre sikerült időpontot szereznem a doki bácsihoz, az I. sz. gyermekklinikára. Remélem most már felgyorsulnak az események.

Pironya, Lice, üdv köztünk!

Pironya, nálunk 13 év van a 2 lány között. Imádják egymást.

Giga, jobbulást Lilinek!

Kismamiknak pusszantás! Rohanok tovább...
Vendég

Sziasztok,

Egykicsit had dicsekedjek a már meglévővel is :o :o

Katica:
Kép

Szerintem érdemes volt próbálkoznunk a sokszorosítással :o :o
pironya

Pironya, nagyon szép lányod van!!Tényleg érdemes volt "sokszorosítani" :lol: Ja, és a druszám Katica, mert engem is Katalinnak hívnak, a szüleim Katicának becéztek, nagyon szerettem, így rajtam maradt felnőtt koromra is :wink:
Mikor Sára megszületett, és a férjem meglátta, azt mondta, "a prototípus sikerült, jöhet a szériagyártás":lol:

Pilla, remélem, most már tényleg hamar megoldódik ez a sarok probléma!Kitartás!!Veletek vagyunk így gondolatban :D

Lice, üdv köztünk! :lol: Majd tegyél fel képeket a gyerekeidről!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok,

Henus, attól fosok leginkább, hogy tényleg az van, és akkor azt biza műteni kell, viszont én most nem szeretnék távol lenni Lellétől, valamint ez egy kicsit hosszadalmas is lenne, mert ha kiderül, akkor keríteni kell egy normális kórházat, orvost, mint ahogy szülni nem szeretnék itt, úgy más beavatkozást sem, ha nem életmentő.
De, a kistesó előtt meg csak meg kellene tudni, hogy mitől fáj egyre jobban a gerincem, derekam. Jah, és hát persze azt a sok plusz kilót kell először levetni. De már két hete nem eszek kenyeret, tésztát és még édességet sem.
No meg az is van, hogy még mindíg Gödöllőn van a háziorvosunk... :D, át kellene már íratkozni ide, de még nem találtam meg azt a háziorvost, aki előnyben részesíti a homeopátiát.

Lelle ma annyira örült, kapott egy új babakocsit. Muszáj volt venni egy könnyebbet, mert a jelenlegit én nagyon-nagyon szeretem csak éppen a haradikról nem egy kellemes élmény le-fel cipelni. Ígyhát beújítottunk egy mindössze 6 kg-os ra. Még fájós derékkal is felcipeltem :). Most már valamelyest könnyebb lesz. Annyit próbálgattam, tologattam a bababoltban, hogy már hülyének néztek, erre a séta alatt derült ki, hogy mégsem annyira jó, mert menet közben folyton rugdosom a féket. Valamit valamiért.

Ma megint kocsonyát fogok főzni, holnap jönnek hozzánk vendégek, sose főznek maguknak, én meg letudom ezzel, így nem lesz olyan nagy retek, a sok edénytől. Szombaton barátnőm lesz 30 éves, persze nekem szóltak, hogy szervezzek már neki meglepetés partit, mondanom sem kell, hogy a társaságban nekünk van csak gyerek...

Nincs valami ötletetek, hogy mit tanuljak? :D Egy hónap múlva fel kell adni, de még nem is néztem konkrétan utána, logopédia érdekelne, de az meg ha jól tudom Pesten van. Lehet jogot kéne, de sose leszek ügyvéd. Na még ezügyben futok egy kört.

Pár napja Lelle kicsit nyöszörögve alszik el, két napja meg nem lehet beletenni a fürdőkádba, csak áll benne és bőg. Nem tudom mi lehet. A kiskádat már kölcsönadtuk a márciusban születendő kisuncsitesónak. Valamelyik éjszaka meg én is betettem közénk, azt hitte játszás van, pedig már látni sem láttam, és nagyokat kuncogott, visítozott, piszkált minket. Remélem nem most romlik el az alvókája, amikor már lassan egy éve átalussza az éjszakákat.

Pironya, nagyon szép lánykád van!

Giga, gyógyuljatok meg mihamarabb! Szerinted Bulcsú hamarabb fog kibújni, mint Lili? És ha ő is repetázik? :D

Ja, képzeljtek, tök ügyesen mos fogat, persze csak velem együtt. Ma megpróbáljuk vacsora után is.

Verna, oh, ha jössz legközelebb Miskolcra, találkozhatnánk!!! Vagy ha nem tudod Lolót kire hagyni és itt vagy, hozd csak magaddal, majd Lellével jól ellesznek!

na, porszívózok, mert már addig hajlik a derekam...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Lice!
Üdv köztünk! Nem baj az, ha nagy dumás vagy. :wink:

Pironya!
Szerintem is nagyon szép a nagylányod! :D

Pilla!
Remélem hamarosan túl lesztek ezen az egész mizérián!

Lilibaba borzasztóan nyűgös most, nekem meg nincs hozzá erőm. :oops: :oops: :oops: Állandóan fel akar mászni, de nem vehetem a nyakamba, és hordozgathatom magammal a lakásban. Pedig hogy élvezné... :roll: :( Szegénykém.

Kép
Kép
giga1

Pimpo!
Tényleg nem túl vidám a helyzet a derekad környékén... Nagyon meg kéne nézetni már! Tessék elmenni dokibácsihoz!
Hogy mit tanulj? Szerintem a logopédia jól hangzik. Ne legyél ügyvéd, már nagyon-nagyon sok van belőlük!
Hááát nem tudom, hogy Bulcsú mikor akar kibújni, de a mostani helyzet mellett szerintem nem túl sanszos, hogy tovább húzza. Szerintem baromira kényelmetlen is neki, mert elég furcsa formája van a méhemnek, és Lilivel is sokat kell mozognom, szóval nincs túl nyugis élete odabent. :? :)

Kép
Kép
giga1

Pimpoka, ha van kedved a tanuláshoz, nyiss a pedagógia fele. Szerintem annak nagy hasznát veszi az ember az életben. ( legalábbis én ezt tapasztalom) De ha a pénzszerzés a cél, valami teljesen mást keress. :? a jog engem is nagyon érdekel, de nekünk most nincs pénzünk tanulásra :(

Alvást ne is mondd. :? Szonja esténként úgy él, mintha délután lenne. Még 10-kor simán futkos, meg játszik, nyitogatja a hűtőt. Eszik, iszik. :roll:
Minden gyerek életében van ilyen biztos, nálunk nem is először. Vannak idpőszakok, mikor nagyon jó az alvókája, de van mikor kibirhatatlan.
Ráadásul most fokozottan nagy a cici igénye, amit bevallok őszintén, egyre nehezebben tolerálok. Van, hogy megy egy kört, és már jön, rángatja a ruhámat. Elterelni lehetetlenség. Annyira belehergeli magát ha nem kapja meg, hogy nézni is rossz. Meghát igaziból nem szeretnék ilyen drasztikus lenni, csakhát nekem is leszalad néha a cérna. :oops:
Na jól kifakadtam, mindenkitől bocsi.

Pironya, helyes a kislányod :wink:

thenus

Sziasztok!

Alvás nálunk is mindig más. Van, hogy alszik, mint a bunda, van olyan éjszaka, hogy egyfolytában forgolódik, sokszor kel :roll: bezzeg 7 hónapos koráig átaludta az éjszakát, na, az óta se...

Pimpoka, tényleg nem hangzik túl jól ez a derék-gerinc dolog!Keress minél hamarabb orvost, hogy kiderüljön, mi a gond. Tanulás: én alig várom, hogy befejezzem, nem hogy most kezdjek neki!!Még egyszer gyesen nem tanulnék, az biztos! Persze mindenki más, biztos azért vagyok ilyen negatív, mert most benne vagyok nyakig...A logopédia nem rossz, állítólag hiány is van belőlük. A joghoz nekem nem lenne seggem(bocs a kifejezésért :oops: )

Kicsinyítettem pár képet, de majd legközelebb rakom fel, mert a lányom anyázik :wink:

Szép estét mindenkinek!!!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok,
kérdezni jöttem :oops:
Beni baba 2 napja nagyon nyűgös és nem nagyon van időm olvasni...
Ami furcsa, hogy 2-3 napja csak a hasán hajlandó aludni, pedig eddig az oldalán aludt. Bár mióta forog, azóta hiába teszem le az oldalára, rögtön háton van, tehát lehet, hogy amiatt szeret inkább hason lenni, mert nem szeret a hátán. Napközben nem bánom, de éjszaka félek így altatni. Mit gondoltok?
A másik kérdésem az, hogy eddig hetente hízott 250-280 g-ot és most ezen a héten, meg a múlt héten mindössze 180-190 g-ot. Amúgy nem láttam nagy változást, most az elmúlt 2 napban volt nyűgös, de nem azért mert éhes az biztos. Viszont nem gondolom, hogy most kevesebb lenne az igénye, mert a babakönyyvben találtam egy diagramot, és a görbén látszik, hogy 6 hónapos koráig elég lineárisan nő a görbe, tehát semmi nem indokolja, hogy most kevesebbet egyen. Bár azt hallottam, hogy később majd már lassabban gyarapszik, de mikortól? Lehet, hogy a tejem nem elég tápláló? Van egyáltalán ilyen? :?

KépKép
Kép
danka33

Danka, az altatási pozíciókról nagyon megoszlanak a vélemények. Van aki szerint a hason altatás nem jó, van aki szerint a háton nem jó. Én elmondom neked most a mi tapasztalatunkat. (tehát ezt nem vitaindítónak szánom :wink: )Sára 4 napos kora óta a hasán alszik. Így szeretett aludni, háton mindig összerezzent álmában és fölkelt rá, így hason altattam. Semmi hátrányát nem láttam a dolognak. Mióta forog, változik az alvási módja, sokszor alszik oldalt, de még hason is. (én is hason szeretek aludni :wink: .)
Mostanában melegebb van, nem lehet, hogy a melegfront miatt nyűgösebb? Csak találgatok...
A gyarapodásával meg szerintem nincsen semmi gond. Még a 180-190g is jó. (bár már nem emlékszem pontosan, de szerintem ezzel az értékkel nincsen semmi gond)Sárika az első két hónapban 1-1 kg-ot hízott, utána kevesebbet. Kb 6. hónaptól 500g-ot, de lehet, hogy már hamarabb. Nem akarok hülyeséget írni. Holnap megnézem a kiskönyvében. (mondjuk ő mindig a husisabb babák közé tartozott. Most is már 12 kg. Pedig nem eszik szerintem sokat, odafigyelek rá, hogy mit adok neki. Ilyen alkat. Mint az anyja kiskorában :oops: :wink: )
Szóval szerintem nyugodj meg, Beni szépen fejlődik. A nyűgösség meg sok mindentől lehet. A pici babáknak is lehetnek rossz napjaik, csak ők nem tudják elmondani, hogy "pocsék hangulatom van", helyette sírdogálnak. Remélem, holnap jobb kedvű lesz a fiacskád :)

Jó éjszakát!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sárikának nagyon boldog szülinapot kívánok így utólag is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak a magam bajával voltam elfoglalva, ne haragudj! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Na, de barom vagyok.... Úgy olvastam, hogy 1 év 4 napos! Ciki.................. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Nircee: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neked megbocsájtjuk, a félre nézést :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

thenus

Sziasztok,

Nircee ez nagyon jó volt :lol: én is csak néztem, hogy de hár melyik Sárikának lehet most szülinapja.

Lelle megint felsírt 3-kor, Apa berakta közénk, Őfelsége nagyon jól aludt keresztben, mi a szélén az ágynak, Apa is nagyon jól aludt, mert úúúúgy horkolt, hogy csak na, én meg folyamatosan próbáltam kézzel, lábbal, kispárnával bökdösni Apát, hogy csend legyen végre, de reménytelen volt. Szóval ők ketten édesdeden aludtak, már azon is gondolkodtam, hogy kijövök a kanapére, csak Lelle, ha felkel, nincs átmenet, akkor ébren van, az meg nem hiányzik, hogy lezúgjon az ágyról. Amikor felkeltek, autós újságot nézgettek, Lelle édesen brümmög minden autónak és rázza a fejét, melyik nem tetszik neki.

Jaj, akkorát esett ma, az asztalhoz akart megfordulni, de elmérte megint és a levegőbe kapaszkodott meg és rápuffant az asztal élére. A szeme és a halántéka között annyira felrepedt, hogy vérzett is, lekezeltem egy kis betadine oldattal.

Jaj, és akkorát rottyolt reggelre, hogy zuhanyoztatni kellett. Tegnap este sem akart beleülni a kádba, lehet ma veszek egy nagy lavort és abba rakom, arra mindíg szükség van. De szerintem azért nem akar fürdeni, mert egyik este az Apukája finoman lekiabálta, mert a haját mosta és nem akart már utána visszaülni, az Apja meg folyton visszaültette.

Na elaludt, gyors zuhany és éjszaka megfőtt a kocsonya, le kell szűrni...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Danka!
Szerintem se aggódj amiatt, hogy nem hízott a héten annyit a srác! Én ezért sem vettem itthonra mérleget. Néha hajlamosak az anyukák túlaggódni a dolgot. Szóval, ha a kedve nem rosszabb, nem látsz rajta más aggasztó dolgot, akkor nincs gond! A nyűgössége lehet ezer más dologtól is, ahogy Ichtus is írta talán a melegtől.
Lilit én eleinte az oldalán altattam, mert bukós baba volt. Amikorra nagyjából kinőtte háton altattam. Megmondom őszintén nem mertem hason altatni.

Nircee!
Nem hiába vagy kismami. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
giga1

Jó reggelt!

Pimpoka, tegnap elfelejtettem, hogy Szonja szinte sosem ül le a kádba, csak jön-megy, és a magasított ülőkén szokott trónolni. Nálunk is volt, hogy egyszer hozzányúlt a csaphoz, ami melegebb volt az átlagnál, és másnaptól bele sem akart menni a kádba. Én akkor azt találtam ki, hogy vele megyek, és együtt fürcsiztünk. Azóta is nagyon gyakran van közös fürcsi, anyával, vagy apával. :) Amúgy biztos, hogy az a baj, amit mondasz, hogy apa megpróbálta "megerőszakolni". :)

Na nálunk az éjszaka megint jó szar volt. Szonja egész éjjel a cicin lógott. Olyanokat mondtam, hogy most mehetek perselyt pakolni. :oops:

Most pediglépek, mert főznöm kell, pápá

thenus

Sziasztok!
Köszönöm az üdvözlést és hogy csatlakozhatok,már eddig is nagyon sok jó tanácsot "kaptam"tőletek.Teszek fel képet majd a gyerkőcökröl most megpróbálom a vonalzót remélem sikerült.
Pironya
Én igaz Surányinál szültem és nagyon meg voltam elégedve,de Várkonyival is összehozott a sors mert szülés után 10 nappal 40 fokos láz mellgyulladás és ő volt az ügyeletes.Nagyon emberséges,türelmes és alapos volt az biztos hogy kicsit nagyhangúbb mint Surányi de mintent szájba rágott.A szülésznőm pedig beutazott (4 napos hétvége) azért hogy ő vigyen be a dokihoz nagyon aranyos őt is tudom ajánlani (Ignáthné Évi)
Danka
A súlygyarapodás miatt ne aggódj ahány gyerek annyi féle.Nekem a két gyerek szinte egy súllyal született Karolinka 3870 gr Flávió 3950 gr. és Flávi most 3 hósan 7 kg! Karol egy évesen volt 9 kg! és most 4 évesen is csak 13. Volt hogy Flávi 400-at is gyarapodott egy héten és volt mikor szinte semmit. Én azért mértem mert az elején pótolni kellett és különben nem tudtam mennyit adjak mert akkor még mindent megevett nem volt kontroll.

lice
Kép
Kép
lice72

Sziasztok lányok!
Most olyanoktól szeretnék kérdezni akinek már nagyobb gyerkőce túl van a "félek a sötétben korszaktól".Karolinnál 3 hónapja kezdődött eddig mindig egyedül elaludt a szobájában sosem volt ilyen,de most már szinte egész éjszaka konektoros éjjeli fény van mert ha elalvás után lekapcsoljuk észleli éjszaka és azonnal kiabálni kezd.Tudom hogy ilyenkorra rendesen beindul a fantáziájuk hiába nem néz "félelmetes" meséket. Ez nem is lenne gond csak azt hallottam az igazi pihenéshez teljes sötétségre van szükség úgy igazán pihentető. Meddig tart vajon ez az időszak vagy van valami tippetek a megoldásra?
köszi

lice
Kép
Kép
lice72

Sziasztok!

Lice,Pironya!
Kép

Pilla!
Örülök,hogy valami megindúlt nállatok!Remélem hamarosan túllesztek mindenen!

Pironya!
Nagyon szép nagylányod van!!!Mindenféleképpen megérte a sokszorosítás! :wink: :lol:

Danka!
Zsani párhetes kora óta hason alszik4mostanában teszem le mindég oldalra,de pár perc és már hason is van!Háton nem nagyon szokott aludni,de előfordúl!Szerintem nem lessz semmi gond,ha hason alszik!A súlygyarapodása pedig tökéletes!Hiszen azért már többet mozog mint eddig(irtad is,hogy forog)!Nem híznak mindég sokat! :wink:

Nircee!
Jaj de jót nevettem!!!! :lol: :lol: Képzeld kétségbe esve keztem keresni,hogy milyen Sárikáról is beszélsz!!!Aztán amikor nem találtam :oops: tovább olvastam és jót nevettem az egész dolgon!De érthető a te "állapototban"!!! :wink: :lol: :lol: :P

Zsani egyre többet beszél,már minden szót próbál leutánozni!Olyan édes!!!Megyünk az utcán,és mindent amit már ismer,sorol folyamatosan!Zabálnám meg!Hála az égnek mi mostanában jól alszunk éjszaka !Napközben 1x alszik 1 órát!az étvágya is megnőtt,úgyhogy most megvagyok nyugodva,főleg,hogy látom miket írtok a súlyokról!Zsani 10 és fél Kg most!akkor nincsen vele semmi gond! :D

Szép napot sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Lice!
Sajnos én nem tudok segíteni neked ebben a témában, de kíváncsian várom, hogy mit írnak majd a többiek!

Tiop!
Ritkán jössz mostanság. Mi a helyzet? Remélem nincs semmi gond!
Örülök, hogy Zsani ilyen kis ügyes már! Biztosan zabálnivaló ahogy dumál! :wink:

Jaj lányok!
Én olyan nyűgös vagyok ma. Szegény Lili is csak felidegesít a hisztijeivel, pedig most beteg szegénykém, és állandóan lógna rajtam, de hát nem lehet. Az egész lakás egy kész káosz. Akkora a rendetlenség, hogy egy hétig tudnék takarítani (na jó, ez enyhe túlzás...). De ma nagyon ki vagyok fáradva... :(

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Giga, akkor pihenj!!A lakás megvár, a pihire meg szükséged van. Tudom, hogy idegesítő, ha szalad minden, de holnap lehet, hogy Lili is jobban lesz, esetleg többet játszik egyedül, és akkor tudsz haladni. Inkább pihenj, és játssz Lilivel. Ha hazajön az urad, fogd be egy kis házimunkába :wink:

Nircee, köszi, nagyon aranyos vagy a köszöntéssel kapcsolatban!! :wink: Először én sem tudtam, mire gondolsz, de aztán megértettem :lol: Egyébként mi van veletek? Nem vagy jól? A "magad baja" ezt jelenti?

Az ígért néhány kép:
Kép karácsonyi kép :D Kép fini Kép nagylányos frizura Kép boszi :D Kép ez mind az enyém

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szia Mindenki!

Juj, de jó!!! Gyarapodunk! (mármint a fórum... :lol: )

Lice,
nálunk 2 éves sem volt még a nagylány, amikor elkezdte ezt a sötétség-mizériát. Azelőtt csak letettem, és elaludt magától. Viszont jó ideje már, hogy nem hajlandó egyedül elaludni, csak ha Apa ott van vele és mesél, de legtöbbször én kellek. Nekem még az ágyába is be kell néha feküdnöm, a kezemre kell húzni egy nyuszis bábot, és a "nyuszikás anyakezet" ölelgetve alszik el. :roll: Éjjelifényt mi is használunk, amióta egyszer totál pofára estem a gyerekszoba közepén egy ottfelejtett plüssizékében... Jobb az, ha látom, hová megyek, ha felsír a gyerek és meg kell vigasztalni. Neki is könnyebb, ha nem a vaksötétbe ébred fel. Mi két éjjelifényt használunk a szoba két végében, mert így vannak a lányok ágyai elhelyezve, mindkettő konnektoros, az egyik egy Disney-s Micimackó, ALIG van valami fénye (még a Roni légzésfigyelőjének a zöld villogója is fényesebb), a másik meg egy kombinált éjjelifény-szúnyogriasztó, amiben fényérzékelő van, és magától kapcsol ki-be, de ez sem valami nagyon világos. (Ez van az ablakhoz közelebbi konnektorban, lehet állítani, hogy csak éjjelifény legyen, vagy bekapcsoljon a szúnyogrisztója is - nyárra nagyon jó.) Én úgy vettem észre, hogy a csajok jobban alszanak így, mint a vaksötétben - bár Ronikám akárhol, akármikor elalszik... :wink: Szerintem, ha szüksége van a gyereknek erre a minimális fényre, nyugodtan használjátok, nem fogja kevésbé kipihenni magát. Azt meg, hogy meddig tart ez a korszak, gyereke válogatja. Keresztfiam félévesen kezdte, most múlt 3, és már nem kell neki, a keresztlányom meg 4 évesen igényelte először, most 10 éves, és még mindig ragaszkodik hozzá...

nircee,
terhességi hormonális elmebaj... nagyon édi vagy!!! :lol: :lol: :lol:

Giga,
kitartás!!! Nálam is folyton kupi volt a lakásban az utolsó hetekben, nem mintha most valami überrendéstisztaság lenne... Ne izgulj emiatt, majd ha Lili tényleg hozzákezd a lakásban garázdálkodni, és esetleg már a kicsi is besegít, akkor gondolj vissza ezekre az időkre, és hogy milyen nagy rend volt... :wink:

Lányok,
Segítsetek!!!
Jan. 30-án leszünk 10 évesek életem szebbik felével, és dunsztom sincs, hogy mit találjak ki meglepit. Azt már tudom, hogy milyen kaját csinálok, és milyen süti lesz (a kedvencei), de valami ajándékot is szeretnék, mert tuti, hogy ő is vesz nekem, ha mást nem, akkor a városban kapható legnagyobb csokrot... (nem viccelek, 30. szülinapomra 30 szál vörösrózsából köttetett csokrot - csak azért nem kékből, ami a kedvencem, mert nem kapott sehol egyszerre annyit :shock: ) Igaz, hogy ez nem házassági évforduló, hanem "csak" együttlétezésünk évfordulója, de nekünk ugyanolyan fontos. És nem valami drága dolgot szeretnék, mert most nincs rá... És sajna a szexi új fehérnemű bemutatásának se akkor lesz a megfelelő időpontja... :oops: :( Annyira kimerült az ötlettáram! HELP!!!
andibab

Sziasztok!

Pironya: engem is Nagy Katalinnak hívnak, igaz én kizárólag a Katát használom. Nagyon szép a nagylányod.

Giga kitartás! Lili is lázas volt 3 napig, én meg nagyon szarul vagyok mert fölfáztam. Tegnapelőtt éjjel összesen 1 órát aludtam mert Lilit be kellett borogatni. gondoltam majd tegnap du. alszom egy fél órát, de Lili az istennek sem akart elaludni. Mikor a férjem hazajött sírva vártam, mert rákiabáltam Lilire, hogy mi a francért nem alszik. Szal elszakadt a cérna. Mikor beteg nem tudok csinálni mellette semmit, még enni se nagyon. Úgyhogy ne foglalkozz a lakással, próbálj meg pihenni mikor Lili is pihen. Nem irigyellek most ami azt illeti.

Voltunk ma dokinéninél, hát Lili még mindig nem egy nagydarab: 8640 g és kb 71-72 cm (nem hagyta magát megmérni). De a születési súlyát megháromszorozta és azt mondják az okosok h azt kell elérni 1 éves korára asszem.

Na mennem kell mert folyamatosan piszkál, így nem lehet írni.

üdv murphyke

Pimpoka: nekem porckorong sérvem van, viszont a dokim azt mondta, hogy csak a legvégső esetben érdemes megműteni, mert teljesen úgysem gyógyítható. Gyógytornáznom kéne, de mindig elhanyagolom. Lehet neked is elég lenne az. Csak tényleg ki kéne deríteni mi a helyzet pontosan.

Alvásról nem is beszélek, nálunk nagyon más mindig. Kb. 6 hónapos koráig nagyjából átaludta az éjszakát, azóta tök gáz. Van hogy már éjfélkor magunk közé veszem, mert nincs energiám átjárkálni hozzá. De van olyan, hogy reggel 7-ig szunyál egyhuzamban.

Kép
murphyke

hm összekeveredtek a sorok...

Kép
murphyke

Sziasztok!

Giga
Ilyenkor csak pihenni szabad amúgy is olyan álmosító az idő a kismamák pedig még érzékenyebbek majd lesz olyan amikor energikusabb leszel és akkor mindent bepótolsz.Nagyon nehéz az utolsó hetekben már mindent menetrend szerint csinálni pláne ha Lili is nyűgi.

Andi
Jót rötyögtem (bocs ) a gyerekszobai pofára esésen,de tényleg így van nálunk is pláne mióta kertesben lakunk semmi fény nem szűrődik be kintről, nem úgy mint anno a panelban.Jó ötlet a nyuszibáb,az a baj hogy annyira fel van pörögve Kari és jár az agya hogy ha bent maradok nála csak dumál hozzám és kérdezget.
Nagyon pörgős a csaj mint a te Bogid.Még szerencse hogy nálunk is Flávi a nyugis nemtom mi lenne ha fordítva születtek volna. Így nagyon jó dolgom van mert a kislegény még egyszer sem kelt fel éjjel :lol: Szóval az alvásra visszatérve lefevés után még háromszor kimegy pisilni meg inni hogy húzza az időt meg persze jojózik a szeme mi történik odakint őnélküle.Ja és persze hogy fény van eljátszik az ágyban a macijával,pónijával bármivel. össz vissz ha 9-10 órát alszik a délutánival együtt,ez nem kevés ebben a korban?

ichtus
Nagyon huncut Sárika a csonttal.

tiop
Nálatok hogy alszanak a gyerkőcök? Ők egy szobában vannak? Három gyereknél már nem semmi lehet az lefekvési ceremónia.

lice
Kép
Kép
lice72

Lice, kicsi lánykád azért dumál, és kérdezget, mert húzza az időt. Szerintem válaszolj, beszélgessetek, (reggelig úgysem birja) és várd meg amíg elalszik. Mondd is meg neki, hogy ott leszel amíg elalszik, ez majd megnyugtatja. A pici fény pedig hagy legyen. A macival, egyébbel is azért játszadozik, hogy megnyugodjon. Pont most olvastam ezt a fejezetet a Ranschbugban. És nagyon sok óvodás van aki nem alszik délután egyáltalán, ők sem alszanak 9 óránál többet. Szerintem ha nem pihenné ki magát biztosan több igénye lenne. És az is fontos, hogy nála most ott van a kistesó, ami nagy változás az életében, és ez is megzavarhatja az alvókáját.
Nem okoskodom, csak segítő szándékkal sorolom a tippjeimet. :)

Katica, Sárika halálos. Micsoda arcok!!! :lol:

Andi, mi a 10 évesen elutaztunk, de akkor még nem volt gyerek. De ha jól emlékszem te is említettél valami utazásfélét. :roll:

thenus

Sziasztok!

A lányok alszanak, úgyhogy van egy szusszanásnyi időm.

Giga, a takarítás megvár, Te csak pihizz! Lili nem marad el veled az ágyban? Én, ha már nagyon fáradt vagyok, bevonulok Lajával a franciaágyba. Viszünk babát, mesekönyvet, formabedobót. Olyan jókat szoktunk így játszani, és én pihizek közben. Jobbulást a lánynak! :wink:

Andi, amikor konkrétan egy vasam sem volt ajándékra, akkor csináltam apának kis kártyákat, amire különböző dolgokat írtam fel. Ezeket be tudta váltani, amikor kedve volt hozzá. Ilyenek voltak, hogy:
- megmaszírozom a talpad,
- megfőzöm a kedvenc ételed,
- hátmasszázs,
- tetőtől talpig megfürdetlek, :oops:
- most rögtön elmegyek a közértbe és hozok Neked sört,
- vetkőzés zenére, :oops:
és még egy csomó minden extra "szolgáltatás. :oops: Ezek mellé kapott még egy fincsi csokit is. Örült neki nagyon.

Murphyke, jobbulást Neked is. Vigyázz magadra!

Ichtus, Sárikának milyen szép hosszú már a haja. :shock: Rögtön engedte, hogy csatokat tegyél bele, meg gumit? Laura mindig kiszedi őket... :evil:

Lányok, én azt hiszem kussolok, mert az én ördögfiókám alszik egész éjszaka. Van, hogy 12 órát. Most 2-szer maradtunk le a babamuzsikáról, mert a kisasszony még 9 órakor szunyált. :shock: Mondjuk nap közben max. 1 1/2 órát alszik. Pedig tartottam tőle, hogy a külön szoba miatt majd nem fog alukálni, de még jobban alszik, mint amikor egy szobában voltunk vele.

Lányok! Ismeri valaki a MILUPA TEJITALT? Lecserélném erre Laja esti tápszerét, csak nem tudom, hogy ez van -e olyan laktató?

Hoztam pár képet is:

Kép Rajzolok Kép Sátrazok Kép Elbújtam a szekrénybe Kép
Vendég

Pilla, nagyon édi Laura! Mekkorát nőtt, változott mostanában! Látom, a szekrénybe bújócska nálatok is jó móka. :lol:
Frizura: azt megengedi, hogy beletegyem, de nagyrészt ő is hamar kiszedi. Kb öt percig bírja a gumi, csat :roll: ilyenkor gyorsan csinálok pár képet, aztán volt frizura-nincs frizura :D De ha elfelejtkezik róla, akkor egész sokáig megmarad a csajos külső :lol:

Tök jó ötlet ez a kártyácska-meglepi.

Éjjeli fény: nálunk kicsi kora óta van, bár nem igényli, csak hogy én lássak, megtaláljam a kiságyat :wink: Sólámpát szoktam égve hagyni, annak kicsi a fénye, pont annyi, amennyi kell.

Köszi lányok a dícséreteket a leánykám nevében is :wink:

Szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Mégegyszer köszi a kekszes tippeket. Ki is próbáltuk a 3 Pauly-t - elnyammogja Márk, bár annyira nics oda érte. Először azt hitte játék, és mikor odaadtam neki, rögtön eldobta (merthogy mostanában ezzel szórakoztat, én meg szedegethetem fel a vackait :? :lol: ) Jól bele is kente a kekszet a szőnyegbe meg a ruhájába, de ez legyen a legkisebb bajom. Biokölest is vettem, ezt is eleszegeti és olyan édes ahogy rázza kezét, mikor rátapad a nyálas köles :lol:

Giga, remélem hamar meggyógyul Lili. Én is azt akartam javasolni, amit Pilla, hogy bújjatok be az ágyba, vagy heveredjetek le a kanapén, így oda tud bújni Lili, meg tudod ölelgetni, de mégsem kell még + 10 kilót cipelned.
Én is kipróbáltam, mondjuk nekünk nem nagyon jött be, mert Márk arra utazik hogy jó kondiban legyünk :wink: Alakulnak is a karizmaim :wink:

Ichtus, Sára haláli. A fa alatt úgy ül, mint egy kisangyal, a többi képen pedig olyan, mint egy ördögfióka.

Pilla, Laura sem semmi. A szekrényben terpeszkedős képen, úgy ül, mint egy igazi nő :shock: Nagyon csini.
Tök jó a kuckója! Nagyon jó ötlet - szereti?

Alvásról annyit, hogy ha Henusnak igaza van, akkor nálunk a 9 hónapnyi nemalvást egész biztos alvás fogja követni :roll: :wink:
Viccet félretéve, nagyon vágyom már egy 6-7 órás alvásra - egyhuzamban! :oops: :roll:

Danka, ne aggódj a súlygyarapodás miatt, szerintem is rendben van. Nálunk az első két hónapban egyforma gyarapodás volt, a harmadik hónapban pedig pont a fele, onnantól pedig fokozatosan csökkent. Legutóbb 100 grammot hízott.
Még egy Beninél nagyobb babát is nagyon meg tud viselni az időjárás, a pocija, vagy bármi - számunkra apróságnak tűnő - dolog. Nem kell rögtön amiatt aggódni, hogy nem lakik jól és nem hízik eléggé. Nyugi! Amiatt is nyűgös lehet, hogy érzi rajtad az aggódást.

Andi, sajnos semmi ötletem. A páromnak most lesz a 25-ik szülinapja és én is tök tanácstalan vagyok. Pláne hogy babakocsival nem szívesen mennék be a városba nézelődni..

Murphyke, nektek is jobbulást! Tényleg milyen picúr a lányod, pedig sokat nőtt. Én ahogy számolgattam, több mint 11 kilónak kéne lennie Márknak egyévesen, hogy megháromszorozza a születési súlyát. Hát nem ragaszkodnék hozzá :roll: :oops: :oops:

Ja, és persze üdv az újaknak!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Még mindig ég a fejem, de legalább szereztem nektek néhány vidám percet! :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hát igen, a "magam baja" konkrétan 2 dolgot jelent: az örökös hányingert 5 percet hidegrázással, torok- és fülfájással, amik miatt csak árnyéka vagyok önmagamnak, alig van erőm alváson kívül bármire is.
A másik Marci betegsége, mert bár már kifelé jön belőle, még mindig sokat kell szívni az orrát, amit csak én tudok csinálni, mert a férjem nem képes rendesen lefogni a gyereket. Viszont már nagy és erős Marci, úgyhogy az összes erőmre szükségem van (testi-lelki egyaránt), ráadásul a térdeimet már kék-zöldre rugdosta szegénykém. :cry: Igaz, hogy szívás után megfogja a szívó csőrét, és maga dugdossa az orrába, persze mikor már nem megy a porszívó. Éjszaka is hol átalussza az éjszakát, hol óránként kel. Átköltöztem a szobájába, mert a férjem is úgy horkol még, hogy nem lehet mellette meglenni.
Szóval szép az élet. :? :cry:

Mindegy, nam akarok panaszkodni, csak helyzetjelentettem, túlélem, csak most sok lett ez így együtt.

Pironya, Lice,
üdv köztünk!!!! Várkonyival nekem is csak jó tapasztalataim voltak, bár nem az én orvosom.

Giga,
csatlakozom az előttem szólókhoz!!!!!!!!!!!!!!! PIHIZZÉL!!!!!!!!!!!!!!! Sz.rd le a lakást, lesz ez még rosszabb is!!!! Anyuék vasárnap gyönyörűen kitakarították a lakást, míg mi elmentünk vásárolni, mondanom sem kell, hétfőn délben már senki meg nem mondta volna, hogy egyáltalán volt-e nálunk valaha takarítás. Marci 3 perc alatt csatatérré változtat mindent, és nemcsak rendetlenséget csinál, hanem mindenhova elcsorgatja a nyálát, amibe gyönyörűen beleragad minden kosz, valamint minden inni- és ennivaló megtatlálható a lakás összes pontján. Szóval add lejjebb az igényeidet, mert kettővel még rosszabb lesz a helyzet! :wink: :lol:

Laja, Ichtus, Pironya,
gyönyörűen a lánykáitok!!!!!!!!!!!!!!!!

Danka,
Marci is a 3. hónaptól hízott kevesebbet! Képzeld el, ha 6 hónapig mindig 1 kilót hízna, hány kiló lenne addigra????? 9-10???? Az egy 1 éves átlagos súlya!!!! Mi az 5.-9., hónap között összesen híztunk 1 kilót! Természetes, hogy a mozgással lassul az ütem, nyugi!

Pimpó,
Lellének gyógypuszi a sebére! Ja, és JOGOT SEMMIKÉPPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hacsak nem akarsz garantált idegösszeomlást és nyugtatókon vagy éppen speed-en élni az 5. év végére!!!!!!!!!! Tudom, mit beszélek! Épp elég ilyen évfolyamtársam volt! Én "csak" depressziós lettem, 1 évbe telt kihevernem, és azóta sem tudok könyvre ránézni!!!! :evil: :evil: :evil:
A derekadat meg igenis MEG KELL NÉZETNI!!! Anyunak sérve volt, 2x is, műteni kellett mindkétszer, mert teljesen elhanyagolta! Ha tényleg sérv, akkor idővel kizáródhat, és az iszonyat fájdalom, olyankor morfiumozzák egy ideig az embert, remélem, nem ezt akarod!!!!

Danka,
amióta forog, Marci is hason alszik. Én is úgy szeretek. Én sosem altattam háton, nehogy a büfi visszafolyjon, mindig valamelyik oldalán, de 3 hónapos kora óta hasra vágja magát. Néha átfordul az oldalára, de háton a mai napig nem alszik. Igaz, nekünk van légzésfigyelőnk, amit a mai napig használunk, és fogunk is, még egy ideig. Kistesónak majd veszünk újat.

Tiop,
jöhetnél sűrűbben!!!!!!!!!!!!!!!!! Édes lehet Zsani, ahogy beszél!!!!! :lol: :lol: :lol:

Lice,
azért az éjjeli fény nem olyan erős, mint egy csillár, attól még nyugodtan fog aludni a gyerek, ne aggódj! Inkább, mint hogy féljen! Mi eddig használtunk fényt, eleinte klasszikus éjjeli fényt, majd kaptunk egy sólámpát, de nemrég kialudt, és lusták vagyunk benne izzót cserélni, így most sötét van. Marcit egyelőre nem zavarja. Van egy IKEA-s elemlámpa bent az ajtó mellett, ha be kell mennem, azt kapcsolom fel, épp elég fényt ad, hogy lássak.

Pilla,
Én nem ismerem azt a tejitalt, de szerintem az nem más, mint folyékony táp, azokat hívják tejitalnak, ha jól tudom. Én már rég áttértem volna, csak iszonyat drágák! Sima tápból 6 napi adag kerül ugyanannyiba, mint ebből 3 napi. De ezerszer egyeszrűbb velük az élet, az tuti!

No megyek, mert már lefordulok itt az émelygéstől, iszom valamit, és lefekszem tévézni. :?
Jó éjt!

Kép
Kép
nircee

5 percet = 5 percenkénti. :oops:

Kép
Kép
nircee

Szantre, Laura imádja ezt a labdás sátrat. Néha becipel egy vagon játékot és ott játszik. Múltkor bemásztam mellé és besértődött, de Sárával elvan bent is. :shock: :lol: Bezzeg, ha kintről dobálom be Neki a labdákat, rötyög ezerrel.

Nircee, ez a tejital is por. Azt írják a reklámjában, hogy már nem tápszer, de még nem tej. Mondjuk Laja már tejet iszik reggel, de este még tápszer van. Gondoltam kipróbálom ezt a tejital port, hátha beválik.
Jobbulást Nektek! Gyógyuljatok meg mihamarabb.
Vendég

Köszi lányok! Aranyosak vagytok!
Képzeljétek! Délutánra annyira erőre kaptam, hogy puccba vágtam a lakást, és jól esett! Persze a végére elfáradtam, de jó hogy megcsináltam, és nem éreztem kényszernek, vagy nyűgnek. Mosogattam, főztem egy baromi gyors borsófőzeléket, ruhákat hajtogattam, mostam, teregettem, összesöpörtem, elpakoltam Lili játékait... Szóval nyüzsögtem. Este asszem jól fogok aludni a fél deci borocskám után :wink: , ha a lány hagyja... :D
Holnap megyünk délelőtt a védőnénihez egy éves státusz vizsgálatra. Meg meghallgatjuk Bulcsú szívhangját is. Feltéve persze, ha nem fog esni az eső.
És holnap még sütni is szeretnék valami fincsis sütit a férjecskémnek. Egyébként felajánlotta ma, hogy majd ha hazajön ő rendet rak, meg a ruhákat is elpakolja, de örült neki, hogy szép tisztaság várta, és nekem is jól esett, hogy nem ezzel kellett már foglalkoznia, hanem velünk. :wink:

Ja!
Azt még szerettem volna kérdezni, hogy volt közületek valaki, aki kilós ruhát vett neten keresztül. Az érdekelne, hogy mennyire megbízhatóak az ilyen csomagok? És megéri? Nem tudok most kölcsönkérni fiús rucikat, mert a sógornőméknél kislány van, az ismerősöm, akinek meg fia is van már odaadta másnak a ruhákat. :? Arra meg most nincs pénz, hogy mindenből újat vegyünk Bulcsúnak... :oops: :( És Lilinek sem ártana néhány ruci, mert már nincs sok, amit rá tudok adni. :?

Kép
Kép
giga1

:cry: :cry: :cry:

Panaszkodni jöttem!!!

No az új tápszertől elkezdett köhécselni,meg krákogni evés után, böfi közben... ezt ma addig fokozta, hogy a déli kajánál okádott egy hatalmasat... majd majdnem fuldokolni kezdett... hirtelen az se tudtam hogy mit csináljak... :cry: :cry: :cry:

Lejött a helyettes házidoki, azt mondta, hogy a visszatérő hasmenés (mert egyszer már javulni kezdett) most vmi vírus miatt tért vissza.... és ez a fő baj... a gyógytápit meg valószínűleg nem szereti visszabüfizve és ezért krákog, végül ezért hányta vissza az egészet...

Dorka visszakapta a régi tápiját, azt köszöni - megette, nem hányta vissza...
Ezenkívül egy Protexin Restore nevű vény nélküli cuccot ajánlott, ami olyasmi mint a Normaflore, csak speciálisan csecsemőknek...
Na megyek, mert kupi van, mert ma nem foglalkoztam mással...

Jutta

KépKép
jutta

Uhh ne tudjátok meg milyen estén vagyunk túl. :shock: :?
Szonja kisasszony hozta a formáját. Délután viszonylag hamar ébrest, 1/4 3-kor ( ez nála korai), de így is aludt kb másfél órát. Szóval reménylettem, hogy este majd hulla fáradtan dől el. Áh tévedtem. Fürcsi után, mint aki akkor ébredt, elkezdett játszani. Evett, ivott, és finoman mondtam neki, menjünk aludni. Akkor már 9 óra elmúlt. Jött is ügyesen. Csakhogy már amikor azthittem bealszik, felpattant, és kezdte volna a második menetet. De én nem engedtem ki megint a szobából, mert aki egyszer már majdnem aludt, arról nem hiszem el, hogy nem álmos. Szóval sírt, húzott engem, stb, a szokásos. Végül lefeküdt mellém, de a sírást nem hagyta abba. Már nem hisztis sírás volt, hanem "igazi". nem értettem mi baja. Aztán bejött apa, mert 1000 KHrz-el szólt, és felvette. Kivitte a nappaliba. Én meg sem mozdultam, gondoltam, hogy pár perc, és jönnek, és kezdődik az egész este előlről. Ehhez képest csönd volt jó hosszú ideig. Kinéztem, és Szonja édesdeden aludt apukája ölében.

Így:
Kép

Na ezzel feltettem a mai napra a koronát, mert úgy látszik itt a topicon is egy panaszkodós nap volt. :wink:

thenus

Henus, de aranyosak! Ha az estén túl vagytok, szorítok, hogy az éjszaka jó legyen!

Lelle ma a tescoban: ráadtam egy dzsekit, hogy megnézzem mekkora és jó-e rá, annyira tetszett neki, hogy összefonta a karjait és nem engedte levenni. Úgy pöffeszkedett a bevásárlókocsiban, persze melege is volt, mint a fene. A pénztárnál pedig a nyakából ki kellett tépni a vonalkódot. A kijáratnál nagy bömbölés, mert fel kellett húzni azért a zippzárt.

A kajálást sem vitte túlzásba. Reggeli: 100 ml tápi kis kakaóval, ebéd: semmit nem evett meg, bármit kínáltam, kivéve 3 cikk mandarin, uzsi: egy negyed kifli a tescoban, vacsi: 130 ml tápi. Hát nem egy nagy evő, el sem hiszik nekem, hogy nem tud megenni egy teljes üveg bébikaját. Amikor meg főzök, annyira sajnálom kiönteni, de a tizedét sem eszi meg.

Este megint elesett majdnem ugyanúgy, csak most nem vérzett.

A fürcsi nagyon szar volt, pedig olyan szupi kis pancsit csináltam, de már a pólyázon elkezdett bőgni, amikor mondtam, hogy megyünk fürdeni. A lavor felett pedig lógott a nyakamban, annyira kapaszkodott. Lehet holnap behozom a szobába, hátha ott belemegy.

Giga, én nem vásároltam még kilós ruhát, hol lehet? A vaterán szoktam néha csomagot venni, de leginkább az index fórumán, felesleges gyerekholmik-on vagy turkálok. Persze, neked most nem könnyű, csak mondtam. A tescoban most nagyon nagy leárazások vannak, esetleg, ha eltudtok oda menni, megéri. Lelle dzsekijét 1600 Ftért vettem eredeti ára 5900 Ft volt. A férjemnek is vettünk egy csomó nadrágot, inget a nadrágok 6200 helyett 1700 volt, persze én is kaptam.

Már hajlok afelé, hogy elmenjek dokihoz... ilyen sokáig még nem szenvedtem ezzel. Persze nyáron is, mikor máskor, mint nyaralákor volt ez. Tavaly meg 39 hetes terhesen, imádkoztam, hogy még ne bújjon ki, így nem tudok szülni, megfogadta a 42. hétig, persze most imádkozhatok neki bármiért is...:D

Na círok aludni...

Jó éjt!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?