kavics ezen én is gondolkodtam, mi lehet vele, lehet fel is hívom, rá kéne kérdezni mi van.
ja azt elfelejtettem írni lányok, a sajtkrémet minimum centi vastagon kell kenni a pirítósra, akkor az igazi!
na hoztam három süti receptet.
az elsőben az a fergeteges, hogy ÖT (!!!) azaz 5 (!!!) perc alatt kész van. de ennyi. szóval nem diétás!!
de azért leírom, mert ha apa hazaszól telefonon hogy indulok haza a sielésből/munkából/pecázásból (ki honnan, lehet válogatni
) és elkezdi az ember csinálni, mire hazaér megsütve ott várja.
3,5 dl liszt
2,5 deci cukor(
kicsit lehet kevesebb is, elég édes lesz a süti így ) összekever. kivajazott tepsibe szórni a felét. 1/2 kilo (egy zacsi) túró rámorzsol, egy üveg magozott megy lé nélkül ráönt, aztán ami van otthon még rászór, reszelt citromhéj, vaniliás cukor, mazsola, maradék lisztes-cukor rászór.
3 egész tojás elkever 2-2,5dl tejben, + 8-10 dkg olvasztott vaj, rálocsol a tepsire. 50 percig sütni közepes lángon.
másik kedvencem, ez is nagyon-nagyon gyors, egy db. fakanál és tál kell csak hozzá, és nagyon könnyű süti.
sajttortának hívom, mert olyan mint a németeknél a sqajttorta, de túróból van.
1 kg túró,
1 zacskó vanilíás puding,
20 dkg porcukor,
1 kanál liszt (sztem ebből kicsit több kell, de eddig csak 1x csináltam, nem kísérleteztem ki) összekever,
4 tojás egyenként hozzákever.
vajazott tortaformában sütni, míg enyhén barna nem lesz, tűpróba!
isteni! és ez végül is diétás, mert sok benne a túró, és kevés a liszt, nem?
répás süti holnap! az hosszabb recept!