Új privát üzeneted érkezett!

Nettke!

Én is az emancipáció híve vagyok!Csak nálunk fordított a helyzet,mint nálatok!Én fürdetek,így engem csak napközben engednek el!!! :wink:
Bár ha sokat lubickolunk,lehet,hogy nem is fürdetünk este???

Cat!
Akkor te is úgy gondoltad,ahogy az uram!Napközben lesz "kimenő"!Mert gondolom, a bölcsi este 8kor már nincs nyitva!!! :wink: :wink:

Ancsa!
Nekem is vérzett sokszor az orrom!Csak úgy!Meg állandóan magas volt a vérnyomásom!Útolag elmondod,hogy ha nem ilyen "beleérzős" a dokim,akkor a kórházban töltöm a terhesség felét!(tudta,hogy ott a Dávid és nem bírnék nyugton lenni a kórházban).Meg nekem iszonyúan sokat keményedett a hasam,pedig 20hetesen már 4*2 magnesii citricit szedtem.Vasat is kellett végig szednem,én is vérszegény voltam.De ezek a velejárói"ekkora tömegnek".Aztán engem még ami nagyon megviselt,hogy nagyon fent feküdtek a fiúk és sokat fulladtam.Még ágyban fekve is.Sokszor éjszaka sem tudtam emiatt aludni,ablakot kellett nyitni télen,mert úgy több oxigénhez jutottam.
Szóval szerintem ezek a dolgok természetesek ebben a helyzetben!Figyeld őket,mert fontosak!És ha bármi szokatlant tapasztalt,menj azonnal orvoshoz!Amúgy meg próbáld élvezni ezeket a pillanatokat,mert soha se élhetsz át többé ilyet!!!
És gyere,amikor csak tudsz és mesélj!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit:
Akkor bocsánat, azt hittem neked kevesebb problémád volt, mert nem nagyon panaszkodtál :)

A másik dolog ami még aggaszt, hogy már 8-9 kilót felszedtem, pedig nem is eszem sokat, kerülöm a szénhidrátot.
Vérnyomásom szerencsére alacsony, olyan 90-100/70 szokott lenni, de fehérje is volt a vizeletben.
Majd ha ez nem változik, két hét múlva laborvizsgálat.

Nem vizesedek, de szerintem ennyi azért sok, pedig nem is látszik. Gondolom az étrendemen kellene változtatni, meg ugye főleg fekszem, az miatt is lehet...

Ti mennyit híztatok? Bár ha jól emlékszem olyan 15 kilót mondtál...
Gondolom Anett sem hízott sokat, fényképek alapján legalábbis.

Babák még mindig szép nagyok, átlag 290g-osak, ami azért szép súly, de ha belegondolok, akkor is csak max 3 kilósak a tartozékokkal együtt.

Nem is az zavar, hogy lehet olyan leszek a végére, mint egy bálna, hanem nehogy gond legyen.
Bár a hasam most még csak akkora, mint másnak egy babával. Szépen befele nőnek, meg egymás felett fekszenek.

Tudom, hogy túl sokat aggódom, de nagyon jó lenne ha ilyen szépen alakulna továbbra is minden...

Ancsa
anches

sziasztok!

Ancsa!

Gratulálok a babákhoz, csak így tovább. Én a fekvést egyáltalán nem bírtam, alvásra is 5-6 órát töltök az ágyban, engem egy napra sem lehetett odaparancsolni, úgyhogy mindenkit csodálok aki kibírja!

Valaki kérdezte, igen, Tunéziában készültek a képek, mondjuk a lányoknak nem volt nagy szám a tenger, nem nagyon mertek belemenni, így a gyerekmedencéket használtuk főleg.

Képzeljétek, tegnap voltam szóbelizni angolból, 88%-os lett :D A magnó mondjuk nem lesz ilyen jó, de ha egyetlen pontot kapok, a szóbelim akkor is megvan. szóval most ilyen vagyok: :D :D :D

Holnap megyek írásbelizni, remélem az sem lesz rosszabb :lol:

Ovi: nagyon könnyen ment a beszokás, az első héten teljesen simán, sírás nélkül, a másodikon volt egy nap sírás, de estére be is lázasodtak, szóval utána betegség, de mikor megint mentek megint nem volt gond. A héten már ott is aludtak, ebből sem volt semmi, most már azt is mondhatom, hogy szeretnek járni, bár még azért nem hisztiznének, ha azt mondanám reggel, hogy maradjunk itthon :D
Szóval megállapíthatom, hogy mindig én parázom túl a dogokat, ők sokkal könyebben veszik az akadályokat mint ahogy én gondolom. Rettegtem ettől az ovis beszokástól és szerencsére nagyon könnyen ment. Mondjuk délután alváskor már volt hogy mind a kettő bepisilt, de remélem ebből sem lesz gond. Itthon éjjel még mindig pelenkásak :oops: Fogalmam sincs mikor szoknak le, egyáltalán nem mutatnak semmilyen hajlandóságot rá :(

játék: úgy látom a többségnél csak a szobájukban van játék? Nálunk a nappaliban is van egy játékos doboz, meg a karácsonyra kapott babakocsi is ott van lent, fent nem lenne hely tologatni. Mondjuk a szobai játékokat is széthordják minden felé, nálunk az egész lakás terítve játékkal :( Pakolni meg többníire én pakolok, bár ez az én hibám is, nincs türelmem hozzá, hogy minden nap noszogtassam őket. Sokkal gyorsabb ha én elrámolok. Este mikor fürdenek ők már elvannak egyedül akádban, én meg 10 perc alatt összerámok meg előszedem a pizsamákat, megcsinálom az ágyat. Mondjuk lassan ideje lenne selejtazni ajátékok között, mert már sok van amit nem használnak. Mondjuk egy dolog van amit mindig elpakolnak, azok a társas játékok, mert azt olyan helyen tartom, hogy ne érjék el, különben elvesznének az apró kártyák, dobókocka, ilyenek, szóval azt csak együtt játszhatunk, előveszem, ha befejeztük elpakoljuk.

Megyek, fürdetni meg rámolni!

Jó éjt mindenkinek!

Ja, végül mi is úgy gondoltuk, hogy nem csinálunk ügyet a dologból, csak sajna ez már nem az első eset, pár hete meg az ügyeleti kocsi ajtaját rugdosta meg úgy egy fickó, hogy elferdült egy kicsit és nem lehet rendesen bezárni :( Ott sem mertek feljelentést tenni, pont azért mert féltek hogy mi lesz a következménye. így csak annyi a következménye, hogy azt csinálnak amit akarnak. Mint a vizitdíjjal is: rájöttek, hogy ha nem fizetik akkor se foglalkozik vele senki (tudom, elvileg behajtják, de gyakorlatilag még senkinél nem jeletkeztek) szóval elterjedt, hogy nem kell kifizetni. :evil:

Szép estét mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ditke :)

Hát nagyon ügyes vagy!! Gratula a vizsgához. Nekem adtak felsőfokút az érettségihez, de most sztem páros lábbal rúgnának ki. :oops:

A játékok helyével nálunk azért van kevesebb gond, mert a gyerekszoba egy kétszárnyú ajtóval nyílik a nappaliba. Gondolom én sem így rendezném, ha a földszint és az emelet között kellene rohangálnom a legodarabokkal. Vagy akár a lakás másik végébe. Szóval nekem könnyű. :)
Egyébként este ált. én is egyedül pakolok, de napközben néha kiadom a parancsot, hogy akkor most rendrakás, ha már nagyon botladozom a szertehagyott játékokban. Ma kiraktam pár játékot a teraszra, mert Bobó nem volt hajlandó felemelni egyet sem. Mondtam, hogy akkor kirakom. Nem hatotta meg. Levágott egy kisebb hisztit, de pakolni, azt nem. Úgyhogy most néhány maci hűsöl.

Társasjáték? Nálunk is van, de a játék lényege, hogy vesszünk össze rajta. Na nem a ki nyer, meg ki nem, hanem hogy kié az egész hóbelebanc. Mert a másik nem nyúlhat hozzá. KÜlön játszanak mindegyik társassal. :roll: :roll: :roll:

Az én gyerekeim fordítva csinálják a bepisilést. Alvás alatt nem, de ébren sokszor. :roll: :roll: :roll: Már az agyamra megy, hogy úgy kell odatrükköznöm őket a bilire, pedig tudom, hogy tudják mit kellene csinálni.

A férjedet sajnálom, de leginkább, hogy ma már tényleg mindent lehet. Mártírnak meg senki nem jelentkezik, hogy megváltozzon a helyzet. Én sem tenném.

Na megyek, mert apával játszanak (=az összes játék a földön van) és még össze kellene pakolnom.

A lányok pedig nagyon szépek!!!! És nagyon ügyesek is, hogy így beszoktak.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Őrült régen voltam már... :oops:
Mindenkinek boldog idei esztendőt kívánok! :wink:
Nagyon szépek a képek, mindenkinél látszik, hogy élvezték a csemeték! :D

Látom szuperül sikerült megszervezni egy klassz kis kiruccanást a Kolpingba. Ahogy Lilla is írta (nagyon rendi volt, hogy felhívott), nekünk nem jött volna össze, tavasszal (meg nyáron is) elég sok kiadás vár ránk, így most mellőzzük az ilyen élvezeteket. :D

A karácsony amúgy nagyon jól telt, bár még nem sok különbséget éreztünk egy átlagos naptól, de jó volt itthon a szenteste, meg jó volt családozni is. A fát 24-e du. Laci kezdte el díszíteni, de hamarabb ébredtek a csajok, így látták a befejezést. Nagyon vigyorogtak már messziről a fára, megfogdosták az alsó díszeket, megbeszéltük, hogy nem szabad azokat húzni, és békén is hagyták, amíg állt a fa.
Itt van pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Szilveszterkor anyukáméknál voltak a csajok, mi meg bevállaltuk, hogy nálunk lesz a buli (30-35 fő), ami oltári jól sikerült.
Dupla ünneplés volt, Laci megkérte a kezem 31-én napközben. :lol:
Mostanra ki is találtuk, hogy jövő nyáron lesz csak az esküvő, mert idén szeretnénk elmenni Krétára a lányokkal, plusz biztos lesz egy repülős tábor is, jövőre viszont már nagyobbak lesznek, akár koszorúslányok is lehetnek, és el tudunk menni kettesben nászutazni egy hétre. :wink: :D

Amúgy a mindennapok elég húzósak mostanában, valahogy nehezebb lefoglalni őket, mint eddig, ha nem foglalkozom velük, akkor folyamatosan megy a nyafogás, hiszti, ha véletlenül nem teszek meg egy óvintézkedést, tuti, hogy kihasználják, és csinálják, amit nem szabad.. :?
Anna, ha valami nem sikerül neki, vagy nem úgy van, ahogy szeretné, tombol, csapkod, vagdalkodik. Zsófi, ha kicsit is nyűgös, hozzá sem lehet érni/szólni, a legkisebb elesésből is olyan hisztit csap, mintha ölnék. :x
Ha jó kedvük van, meg lehet őket zabálni, Zsófi egyre többet próbál beszélni, már Annát is néven szólítja, mutat rá, és mondja, hogy Anna. Ha bekakil, paskolja a pelust, hogy kaka. Ma meg is volt az első kétszavas mondat, ránézett apjára: Apa, kaka! és mutatta a pelust. :lol:

Le sem akadnak a motorokról, amiket karácsonyra kaptak, egész nap mennek rajta mindenhová, a legszűkebb helyekre is, aztán persze kifelé már nehezebb... :)
Viszont utálnak kint lenni. Alig vagyunk levegőn, mert úgy behisztiznek, hogy meguntam. Fél óra öltözködés egy 5 perces kintlétért. Mondjuk nem csodálom, nekem sem barátom a tél.
Pedig ma kipróbáltam, hogy a motorokkal csalom ki őket, de így is csak 20 perc volt, amit felváltva bőgtek végig. :evil:

Ancsa,
szuper a nemek felosztása a pocakodban :D , és nagyon ügyes vagy, csak így tovább!
Én 20 kg-t híztam, bár nekem csak ketten voltak. Szülés után 3 nappal ebből 10 hiányzott.

Már nem nagyon merem elkiabálni, így csak csendben suttogva jegyzem meg, ha minden jól megy, vasárnap irány Esztergom (lányok másfél hete nem betegek)... :P

Kép
baba888

Baba,

Végre jelentkeztél! Nagyon aranyosak a lányok! Kár, hogy nem tudtok jönni a Kolpingba, de remélem, azért ha lesz nyáron ikertalálkozó, akkor majd találkozunk.
Ja, és K. mindenképpen szeretné egy kerti sütögetőt, úgyhogy majd jelentkezünk azzal kapcsolatban is.

Na és a lánykérés! Gratulálok!

Krétán merre szeretnétek menni? Már tudtok valami konkrétat? Krétán már voltam, de csak a keleti oldalon, ott nem finomhomokos a tengerpart, és ez nálunk fő szempont. A nyugati part viszont abszolút gyerekbarát. Én is nézelődök, hogy hová menjünk, Mallorca tavaly nagyon bejött! Még nem szeretnék velük autóval menni hosszabb útra, úgyhogy marad a repülős (azt meg utálom, sajnos).

Ditke,

Én kérdeztem, hogy hol voltatok, de Tunéziára tippeltem :lol: Melyik városban voltatok és melyik szállodában? Emlékszel még?

Detti

KépKép
kiliman

Baba,

Hová mentek Esztergomba? Ha az Aquaszigetbe, akkor készüljetek fel, hogy baromi sokan lesznek :cry: Mi két hete voltunk, és ezermillióan voltak, sajnos :(

Ha kirándulni, akkor rajta!

Detti

KépKép
kiliman

Baba :)
Gratulálok az eljegyzéshez!

Nagyon csinosak voltak a csajszikák karácsonykor, és rengeteget változtak. A kis dagi babákból igazi kisgyerekek lettek. Tündériek!

Mi ma voltunk az Aquaszigetben Esztergombiba ahogy Samu mondja. Nem voltak sokan, és szuper volt. Nagyon élvezték a fiúk. Mondjuk hazafelé beájultak, mi meg nem aludtunk így alig várjuk, hogy letegyük őket. Ez a szívás ebben. :evil:

Ditke :)
Gratulálok a nyelvvizsgádhoz! Én csak ámulok bámulok mennyi energiád van. Nekem a fele is elég lenne.

Ja és akartam már írni, hogy nagyon csinos vagy a képeken. Ha mától nem ennék a Kolping kiruccanásig egy falatot sem, akkor sem lennék ilyen sovány. :lol: :lol:

Nyaralás: Hezitálunk az autós és a repülős között. De nekem az autós felé húz a szívem, Lilláék tavalyi Olasz kiruccanása nagyon bejött nekem, fűzöm az uramat. :P Szerintem nekünk már bírnák a fiúk, és ott elég sok más program is van, nem csak a tengerpart. Hmm....

Cat
Kép
cateye

Sziasztok

mi Kölyökparkban voltunk ma, hát nagy élmény volt!! Rengeteget rohangáltak 1 óra alatt, ugráltak, lecsúsztak a nagy csúszdán, jó volt nézni őket!!

Mi ez az aAquasziget? lemaradtam róla..
Mi van ott gyerekeknek? Megnéztem most a weboldalát, de azon túl, hogy élményfürdő, nem sokra jutottam. Mit lehet ott 2 (v 3) picivel csinálni egész nap?

Baba, gyönyörűek a lányaid, igazán!!!

Ancsa,

én 20at híztam, zömét az utolsó 3 hétben (felét kb) a víz miatt. Igy szülés után 2 nappal a fele sem volt rajtam, 3 hét múlva a saját régi ruháimban jöttem ki a kórházból.
Semmi pánik, még nem durva a hízásod. Fog szólni az orvosod, ha az lesz. Azért figyelj nagyon oda, ebben a szakaszban már könnyen pörögnek fel a kilók, nagyon kezdenek nőni a babák. :D

Kép
nettke

Cat,

Szerencsétek volt akkor a mai nappal, mert én akárhányszor voltam, mindig nagyon sokan voltak.
Tavaly elmentünk egyszer nyáron is, az sokkal jobb volt.

Mi két éve voltunk autóval Olaszországban (Cavallino), amikor a srácok 10 hónaposak voltak. Igazából nem volt hosszú az út, de akkor sokkal jobban elviselték az autózást, mint most. Konkrétan azért, mert végigaludták. Aztán voltunk velük 11 hónaposan Németországban, Franciaországban, akkor sem volt semmi gond velük. Tavaly télen Innsbruckig jutottunk velük, akkor már nehezebb volt a helyzet.
Az a baj, hogy ahová én mennék velük autóval nyaralni (Franciaország déli része), azt nem biztos, hogy jól viselnék. Még akkor sem, ha több napig tart, amíg odaérünk. Pedig ezt az utat már évek óta tervezzük, csak mindig közbejött valami. Talán jövőre, akkor már majdnem 3 évesek lesznek, és tudunk velük esetlge kempingezni is (sajnos az utóbbi években ez is elmaradt).

Viszont ha Olaszország mellett döntötök, nézd meg ezt a szállást, a barátnőmék itt voltak tavaly kisgyerekkel, és nagyon tetszett nekik (sajnos Bibionéban van, de hátha...):

http://www.ashantiaparthotel.it/

Úgyhogy valószínűleg a repülős út marad, ami gyorsabb, de bizonyos szempontból kényelmetlenebb is (nem beszélve, hogy én kikészülök a repülőn).

Nettke,

Az Aquasziget egy wellness fürdő, ahová érdemes elmenni gyerekekkel is. Van játszóház is ott, de mi még nem próbáltuk.

Merre tudok venni a fiúknak fürdőköntöst szerintetek? Ötlet?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!

A város neve most nem jut eszembe, de kb. 2 óra volt a transzfer, szóval mi azt mondtuk hogy legközelebb csak a reptérhez nagyon közel megyünk :) Mondjuk a csajok végigaludták oda-vissza, csak épp ezért oda éjszaka nem akartak aludni, vissza meg a repülőn nem aludtak, és nekik még 2 óra repülőút is sok volt végigülni. :(
A szálloda neve Khayam Hotels, ez több szálloda, van 3 és 4 x-os is benne, a 4-esbe érdemes menni, az normális volt, viszont az összes szállodához tartozó medencét használhatod bármelyik szállodában is vagytok. Ez nekünk tök jó volt, mert volt 3 vagy 4 gyerekmedence, volt kicsiknek való kicsi csúszdával meg nagyobbaknak való 4 óriáscsúszdával. Mi ezt is kipróbáltuk a csajokkal, az ölünkbe ültettük őket és velük csúsztunk, egészen addig nagyon élvezték, míg egyszer a nagy lendülettől alá nem merültem érkezéskor, na onnatól nem akartak csúszni :(
Volt kinti játszótér is és gyerek animációs programok, bár azokhoz még kicsik voltak, így nem tudom milyen lett volna. A vízi aerobikot meg a táncikálást nagyon élvezték
:lol:

Cat!

A kocsi szerintem nehezebb mint a repülő. Legalábbis mi tavasszal Munchenben voltunk kocsival, éjszaka mentünk, de kicsit előbb felébredtek mint mire odaértünk és csak nyafogtak, visszafele ugyanez. A repülőn is nyafogtak, ha nem meg rugdosták az előttük levő ülését vagy hangoskodtak, de legalább csak 2 órát kellett kibírni. A reptéren míg vártunk volt játszórész, úgyhogy ott jól elvoltak. Az enyémek még azt a 1.5 órát is nehezen viselik a kocsiban míg anyósomékhoz elmegyünk :(
Mondjuk az idei nyaraláson mi is agyalunk még. A férjem nem szeret repülni, mert mikor elkezd ereszkedni a gép mindig szörnyen megfájdul a feje, de vezetni sem nagy élmény nyafogó gyerekekkel, szóval még nem dőlt el a dolog.

Lányok köszi a bókot, de a vékonyság nem az én érdemem, én eszek mint egy hízós malac, csak gyors az anyagcserém :) Ja, és tegyük hozzá, most 10 kilóval vagyok több mint 20 évesen :shock: Szóval én mindig hízókúráztam :lol: aztán a terhességgel feljött több mint 20 kiló és szerencsére még maradt rajtam. Bár az elosztásán változtatnék kicsit, a fenekemet-combomat felnyomhatnánk cicinek :lol: Na jó, remélem csak kiliman-né olvassa ilyen néven az oldalt :lol:

Befejeztem a hülyeséget, eldugulok :oops:
Ditke
ditke62

Sziasztok :)

Detti :)
Köszi az ajánlást. Éppen Bibionéra gondoltunk. Közel van Velence, és Lilláék tavaly ott voltak, minde a gyerekekre épült.

Nekünk annyiban jobb az autós út, hogy a cég fizeti az üzemanyagot, így költséghatékonyabb. Az utazás viszont mindenképpen gázosabb velük, mégha megalszunk valahol akkor is, mint a repülőnél. :?

Köntös: Én a Tescoban vettem nekik Cherokeet, pihe-puha, nagyon klassz. Igaz csak egyforma volt. :cry:
A C und A-t érdemes még megnézni, vagy a H und M-t.

Nettke :)
Az Aquasziget tök jó program, ha a kölkök szeretnek pacsálni. Az enyémek imádják. Vannak élményelemek a medencékben. Mondjuk egy játszóházban sem vagy 1-2 óránál tovább, itt is kb 3-4 órát bírnak.

Ma Lilláékkal játszóházaztunk a Kalandpark játszóházban. Szuper volt! :D

Cat
Kép
cateye

Ditke,

Tunézián én is gondolkodom, illetve most bejött még Djerba is. Most gyűjtöm össze az infókat a különböző fórumokról. Én már voltam ott kétszer, de persze nem gyerekkel, úgyhogy most ebből a szemszögből kell nézelődnöm.
És persze arab országban 4csillagnál lejjebb nem szabad menni....

És vékony vagy, örölj neki! Nekem most kellene leadnom kb. 7 kilót, de annyira gyenge vagyok, sajnos :cry: :cry:
Nekem meg pont a cicből kéne lefaragni, és a pluszt a fenekemhez odaragasztani :lol:

Cat,

Régen vetted ezeket? A H&M-ben és a C&A-ben nem láttam mostanában, a Tescot meg nem néztem. Az se baj, ha egyforma lenne.
Tavaly vettünk neki egy Micimackósat meg egy Tigriseset Innsbruckban a C&A-ben, de azóta sem láttam, és az már kicsi nekik, mert 86-os.
No mindegy, majd megnézem.

Mi Bibione mellett voltunk, és azt kell mondanom, hogy sokkal jobban tetszett az a kisváros, ahol megszálltunk, mint Bibione... Ha viszont Bibionet választanánk, tuti, hogy ebben a szállodába mennénk, mert tuti jó.

KépKép
kiliman

Kb 2 hónapja vettem nekik.

Tegnap találtunk a neten egy jó szállást. Nem Bibione, hanem mellette egy kisváros. Rákérdeztünk a körülményekre, árakra. A feltett aparthotel árai azért horrorak. Kb 1200 EUR lenne egy hét, csak a szállás. Még egy reggeli sincs benne. Kétségtelen, hogy nagyon szép, de szerintem olcsóbban is ki lehet színvonalas szállással hozni.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Mi a város neve? Én Cavallinoban tudok egy tök jó apartmant, ha érdekel...

Igen, akkor az a hotel tényleg nem olcsó, sajnos.

Detti

KépKép
kiliman

Na, sikerült tegnap tegnap bejutnunk az Aquaszigetbe. Igaz, hogy várni kellett egy picikét, míg kijött valaki, mert már tele voltak, és utánunk ki is rakták az ajtóra a megtelt táblát, amivel a múltkor mi is szembesültünk :? , de a lényeg, hogy bent voltunk.
A csajok érkezéstől távozásig (kb.3 óra) szünet nélkül a vízben voltak, nagyon élvezték. Tényleg ezermillióan voltak, de ez még nem is volt olyan gáz, viszont amin baromira felhúztam magam, az az öltöző! Hogy lehet így elqrni valamit, már bocsi!! :twisted:
De ezt leszámítva végül is jó volt.

Kilimanék, megy a privi!!

Kép
baba888

Cavallino. :lol: :lol: :lol:

Az öltözö tragikus szerintem is az aquaszigetben. Gyakorlatilag csak az menjen oda aki nem szemérmes, mert 1 nm-en 4 ember öltözködik úgy, hogy összeér a seggük. :evil: :twisted:

Egyébként azt beszéltük Zolival, hogy télen érdemesebb Siófokra lemenni a fürdöbe. Kb annyi az út mint Esztergom. 8) Nyáron ugye a dugó miatt nem tanácsos.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ma voltunk Brigiéknél, most értünk haza. Reményeim szerint manók folytatják az alvást....
Tök jól elvolt a négy gyerek együtt és nekünk is volt némi nyugtunk addig. A kutyájukért Dávid egyenesen meg volt veszve. :)

Nettke, felétek mentünk, Veresen keresztül- gondoltam Rátok. :)

Nyaralás: nekünk nem volt sose nagy problémánk, nagyon jól bírták az utazást mindig. Persze sakkozni kellett erősen, hogy mikor induljunk, hogy lehetőleg aludjanak. Mi éjjel mentünk tavaly és tavalyelőtt is. Végigaludták az utat. Igaz, odafelé felébredtek a pisiszünet alatt és onnan Niki nyafogott, de fél órát ki lehetett bírni. Venni kéne a kocsiba DVD-t és semmi probléma nem volna. :wink:

Mi idén is Bibione-ba megyünk. Hihetetlen jó a partja, tele játszótérrel (kb 50 méterenként). Nekünk nagyon bejött. Oda vagy vissza pedig megállunk kirándulni pár napot Karintiában.

Bár Kréta is nagyon vonz, de kocsival nagyon kényelmes, hogy mindent el tudunk vinni magunkkal és ott is szabadon mozgunk.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

A csajaim teljesen lemerültek a délelőtti programtól. Réka kb. fél 5-kor ébredt fel. :lol: :lol: :lol:

Lilla :)
Azt mondták, hogy máskor is gyertek! Igaz, hogy Bobó kb. 10 percet visított, amikor elmentetek, hogy Dávid nem hozott neki ajándékot. :shock: De aztán szépen elaludtak.
Én is remélem, hogy máskor is jöttök.

Szép estét,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Az enyémek is lefeküdtek még aludni mikor hazaértünk. Nem is reméltem igazán, hogy fognak aludni, mivel aludtak a kocsiban, de ők is 5-kor keltek fel. :D

És mesélték Robinak, hogy játszottak a kislányokkal- nem tudom, a nevüket mért nem akarták mondani- nem sikerült sehogyse kihúzni belőlük- meg a kutyussal. :D Jól éreztük magunkat. :D Majd még megbeszélhetünk ilyen talizós napokat- bácsak már tavasz lenne!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Már akartam írni az előbb is, hogy milyen nagyok lettek a lányok!!! Olyan helyesek. Zabálnivalóak, ahogy kisbabából kislányok lesznek.

Lilla :)
Eszembe jutottak a képek. Fel akartam tenni az óvónéni mesél a gyerekeknek (+ a kutyának) képeket, de Artúr most installálta újra a gépet és egy árva program nincs rajta. (A játékon kívül, mert az természetesen maradt. :twisted: :twisted: :twisted: )
Szóval nem tudok kicsinyíteni. Ha küldesz egy emil címet, akkor átküldöm őket, ahogy vannak. Nem sok, talán 6 kép.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Baba!

Gratulálok az eljegyzésetekhez! :)
Van egy barátnőm, akinek a lánya a csajok kis barátnője. Ők sem házasodtak még össze, úgy tervezték, hogy tavaly nyáron lesz majd esküvő, mikor 2 éves a kislány és lehet koszorúslány. Erre besikerült még egy babó aki most született, így úgy tervezik, hogy majd 2 év múlva lesz esküvő és akkor két koszorúslányuk lesz. Erre mikor beszélgettünk harmadik gyerekről az apuka azt mondta, majd az is besikerül :lol: Erre a csaj: És majd a nagyobbik lányunkkal egyszerre lesz esküvő??! :lol:

Lilla!

Mi akocsi dvd-t egyszerűen megoldjuk: laptop hátra a két gyerek közé középre :wink:
De sajnos annyira nem köti le őket, Csenge többnyire fél óra után már unja a filmet. A férjem szerint nem kellett volna eleinte tiltani nekik és akkor mostanra már órákat ülnének a tv előtt mint egy kollegánk 2.5 éves fia :roll: :evil:

Ditke
ditke62

Kata,
elfelejtettem írni, hogy 7.500.- a Flavon, és ha kell, szólj, megvan a lány száma.

Megint szükségem lesz a tapasztalatotokra, Annánál közeleg a köldöksérv műtét, ki mi mellett voksolna, altatás, vagy érzéstelenítés? Azt azért hozzáteszem, hogy ha altatnák, előtte egy hematológiai vizsgálatnak kéne alávetni, hogy örökölte-e a trombózis hajlamomat. :?

Ja, és köszi mindenkinek a csajokról a dícséreteket!! :D

Kép
baba888

Baba,

Nálunk mind a két fiút műtötték lágyéksérvvel. Altatták őket. A hematológiai vizsgálat nem tudom, hogy miből áll (vérvétel????), de inkább az altatás, mint érzéstelenítés...

Viszont nekem is van egy elég nagy problémám:

Ma reggel az egyik apuka elkapta a férjemet, hogy ha Bernát és Amburs tovább terrorizálja (???????) a gyerekeket, akkor kizáratják őket a bölcsiből :cry: :cry:
Egyszerűen nem tudok mit csinálni velük, nem vagyok épp akkor ott, nem tudom őket megfenyíteni, stb. Azt gondolom, hogy ez a gondozónő dolga lenne. Ha problémás a gyerek, akkor jobban oda kell rá figyelni.
Tök tanácstalan vagyok, mert egy két éves gyereknek a harapás után 5 órával már nem tudom megmagyarázni, hogy korábban nem szabadott volna harapnia. Otthon nem csinálják.
Arról nem beszélve, ha Ambrustól elvesznek egy játékot, akkor Bernát azonnal ott terem, és megvédi. Most én ezzel mit kezdjek????
Egyébként délután, amikor megyek értük, minden anyuka kedves, mosolyog, egy szóval nem említik, hogy bántotta volna őket Bernát. Utálom ezt a képmutatást :twisted:

Szerintetek mi a fenét csináljak???? (igen, igen, az anyósom gyerekpszichiáter, tudom, de hátha van nektek is valami ötletetek, akár a szülők felé is...)

Detti

KépKép
kiliman

Detti

Sztem a gondozónőknek kéne panaszkodni a szülőknek. Ők vannak ott, nekik kell tudni kezelni a helyzetet. Az világos, hogy Te a távolból nem tudsz mit csinálni. Nem is értem... én inkább azt szoktam hallani, hogy az oviban/bölcsiben milyen jó a gyerek, otthon meg rosszalkodik. Mert az ovónők a nagy tapasztalatukkal sokkal könnyebben fegyelmeznek, mint a szülők.

Nem szokott nálatok szülői értekezlet lenni v ilyesmi? Ott meg lehetne beszélni egyrészt a többi szülővel, hogy mi a bajuk, meg a gondozónőkkel, hogy mit lehet tenni. De beszélhetsz külön is a gondozókkal. Adhatsz tippeket, hogy otthon milyen fegyelmezés válik be náluk. Otthon nyilván azért nem csinálják, mert nem engeded?!!

És Ambrus is csinálja már v csak egy kalap alá veszik B-val?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Baba

Köldöksérves témához sajnos nem tudok hozzászólni

Lilla

Kép

Kép
cicamica

A hematológiai vizsgálat egy vérvétel, de közben beszéltem a dokimmal, és azt mondta, hogy ez a műtét nem igényel előkészítést. Max., ha akarjuk, akkor a Gy.klinikán levetetjük a vért, átküldik, és megvizsgálják.

Detti,
és hogy viselték az altatást? Meg utána? Evés-ivás hogy volt? Stb.?
Ami a bölcsit illeti, szerintem kérdezd meg a gondozónőket, hogy valójában mit tesznek a fiaid, mert a szülők neked panaszkodnak...
Te nem fogod tudni otthon megoldani a bölcsiben gerjedő nézeteltéréseket, ez ott helyben és akkor a gondozónők dolga.
Azt meg nem hiszem, hogy van olyan, hogy egyik szülő kizáratja a másik gyerekét.. :shock:

Kép
baba888

Sziasztok!

Baba!

Gratulálok, a csajok szépségéhez, a "leánykéréshez " !!!!!
Mutatom itthon a képeket, párom megjegyzése: Húúú, mekkorák lettek a " kis csokigolyók". :lol: :lol: :lol:
Olyan kis gyönyörűek!!!!
Műtéti kérdés nálam is passz.
Szeditek a lekvárt?

Detti!

Mi az, hogy kizáratás???? Ki az az apuka ott??? ( vagy legalább is kinek képzeli magát )
Ezzel a kijelentésével a gondozónőket is felül bírálta. Nekem is az a véleményem, hogy beszélj a gondzónőkkel, mi, hogyan történik, míg ti szülők nem vagytok ott.
Meg ezt a szót használni, hogy " terrorizálja " , komolyan mondom, el sem hiszem.
Teljesen megértem a felháborodásodat!!!!
A gondozónők nem is említik, hogy ilyesmik történnek? Vagy ha tényleg történnek, miért nem mesélik el?Vagy ők kezelik ezt, csak nem hatásosan?

Cat!

Beszélgettünk itthon Bobóországról, ill. hogy kikkel megyünk.
Pár órával a beszélgetés után Zsombi odajön és megkérdezi: " Anya, Oli és Samuvér is szereti az autókat? "

:lol: :lol: :lol:

Meme
szinta

A gnők gyakorlatilag minden nap azzal fogadnak, hogy Bernát kit harapott vagy csípett meg :( Amelyik nap nem mondják, azon a napon is történik valami, csak már engem sem akarnak idegesíteni.

Szóval ők teljes egészében tisztában vannak a helyzettel, de széttárják a karjukat, mert ilyen esetük még nem volt (mondjuk nem értem: nem tanultak arról, hogy hogyan kell kezelni a "problémás" gyerekeket??? Nézzenek meg kérdezzenek utána!!!)

Nem hiszem, hogy két éves korban már meg kellene bélyegezni a gyereket, mi lesz akkor majd később??? :cry:

Én megértem a másik szülőt is, nem is tudom, hogy én mit csinálnék az ő helyében, de valószínűleg ő egyáltalán nem érti meg az én helyzetemet, ami legalább annyira szar, mint az ővé, sőt :(

Otthon egyébként egyáltalán nem harap Bernát, nem mondom, hogy nincsenek taslik, meg egy-két csípés, de hát szerintem ez testvérek között simán előfordul, nem??

Teljesen kivagyok, már bőgtem is, mert legszívesebben nekimennék ennek a kedves apukának, de hát nyilván csak az ellenkezőjét váltanám ki :cry:

Baba,

Ambrust 1 hónapos korában műtötték, az durva volt nagyon, majdnem csak egy gyerekem maradt... :cry: :cry: :cry: :cry:
Bernáttal (2,5 hónapos volt) bementem reggel és kijöttem délután a kórházból. Endoszkópos műtét volt, altatták. Előtte nem ihatott asszem 2 órával, utána szintén nem ehetett kb. 2 órával (de ebben már nem vagyok nagyon biztos).

Detti

KépKép
kiliman

Meme :)

De jó fej Zsombi! :lol:

Fúú baromi nehéz a helyzet. Én tuti a gondozónőkkel beszélnék, hogy Ők is olyan súlyosnak látják-e a helyzetet. Bíztasd kicsit őket, hogy nyugodtan büntessék Bernátot, ültessék ki külön, hogy ne játszhasson a többivel, ha ilyet csinál. Szóval lássák rajtad, hogy együttérzel. Egy indulatos Apuka egyébként nem zárhatja ki a gyerekeket a bölcsiből, ehhez a gondozónők és a vezetőnő ajánlása kell.

Másrészt viszont unalomig szajkózni kell Bernátnak, hogy nem harapunk a bölcsiben, nem verekszünk, mert különben nem járhatsz oda stb.

Egyébként mondta nekem a gondozónéni, hogy a gyerekek nagyon kis gonoszak tudnak lenni, megérzik, hogy ki a gyenge, és rászállnak. Így a fiúk rászálltak egy kis görög fiúra Dimire, aki egy fejjel kisebb mint ők, és 3 kilóval kevesebb. Nem csak az enyémek, hanem másik két fiú is bántották folyton Dimit. De példaértékű volt a gondozónéni hozzáállása, mert mondta nekem, hogy Ő mindig Dimi mellett van, hogy ne tudják a kisfiút bántani, és elhesegette a nagyokat. Nem panaszkodott, tudta, hogy én semmit nem tudok tenni, hanem megvédte a kisfiút. Egy idő után leszálltak róla a fiúk. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Dögrováson vagyunk!!!! Kedden mentek volna a fiúk végre bölcsibe, mert hétfőn én voltam dokinál a gerincemmel és nem tudtam bölcsibe vinni őket, nem tudtuk megoldani a hazajövetelt....., erre hétfő estére belázasodott Gergő. Ma reggelre én is és marha szar a közérzetem. Lehet hogy influenza??? Nagyon csúnyán köhögünk is.
Vendel még bírja, de már ő is köhécsel, remélem ennyivel megússza.
Tök ciki már ez a bölcsi....holnap megint szólhatok le, hogy még a jövőhét is kérdéses...

Lilla!
Eljutottunk pulmonologushoz, Attila ma vitte el Gergőt, kapott valami másik sprayt, amit 6 hétig kell használni, aztán vissza kell menni. Állítólag mindig be van gyulladva egy kicsit a hörgői, ezért nem szünik a köhögés. A bőrpróbát meg akkor fogják megcsinálni, mert most szedett allergia gyógyszert is és amiatt nem tudták megcsinálni. Allergia gyógyszert nem lehet bevenni bőrpróba előtt 5 nappal. Még megyünk gégészetre is , oda is kaptunk beutalót az orrmandulája miatt....

Én meg ma megyek le a dokihoz, ha Attila hazaért a munkából.

Detti!
Nem semmi ez a dolog! Szerintem is a gondozónő dolga az ilyesmi, ne izgulj, örülj, hogy eleven és életrevaló a fiad! A harapás miatt mondjuk tényleg folyton mondani kell nekik, bár nem tudom mennyire hatásos. És folyton szapulom az enyémeket, hogy ezt ne csináld, azt ne csinád, aztán minden nap újra és újra csinálják. Szóval nem is tudom....

Csajok!

Szerintetek mi a jobb, októberben lesznek 3 évesek a fiúk, oviba menni vagy bölcsiben maradni? Azon gondolkodtam, ha oviba mennek, akkor ők lesznek a legkissebbek? Most is annyira szeleburdiak, a szobatisztaságról nem is beszélek...., bár mondjuk addig van még 10 hónap.

Meme!
Tegnap megkaptuk a hosszú Thomast, ma már azt néztük, szuper, nagyon köszönöm!

Baba!

Gyönyörűek a csajok! Tényleg nagyon nagyot nőttek.
Flavont még nem tudom, most gondolkodni sincs erőm...., bár tuti jó lenne. Mindenképp jelentkezem ezügyben. Szerintem fogok kérni egy üveggel... Az íze milyen egyébként?

Na megyek én is ledőlök, mert máskor nem tudok, most nem csinálok semmit, annyira szarul vagyok.

Kata

Kép
kateduo

Én ugyan nem adtam bölcsibe őket, de volt az a korszakunk, hogy Bobó akár minden ok nélkül nekiment Rékának. Akkor is azt gondoltam, hogy anyahiánya van, és most is úgy gondolom. (Más kérdés, hogy a munka miatt nem tudtam igazán megoldani, hogy eleget foglalkozzam vele.) Azóta persze sokat értek és talán már fel tudják dolgozni, hogy nem vagyok velük annyit, meg megértik, hogy más módon is fel lehet kelteni a figyelmemet, de azért biztos sokat számít, hogy megint egész nap én vigyázok rájuk.
Lehet, hogy Bernát a figyelemre vágyik, és nem jut eszébe jobb módszer, hogy magára vonja. Mi magyaráztuk Bobónak, hogy ha azt szeretné, hogy megöleljem, felvegyem, babusgassam, akkor mondja azt, mert nem akkor fogom megpuszilgatni, ha verekszik, hanem ha jól viselkedik. Talán Bernát sem elég érett még ahhoz, hogy ennyit távol legyen tőled, és azért "dühöng". Lehet, hogy nem több fegyelmezés, hanem több figyelem kell neki. Azt ne kérdezd, hogy hogyan lehet megoldani, mert nekem is csak gyöszösen sikerült.
A gondozónőkről meg mit mondjak?!! Egy normális két évesre ne mondja senki, hogy kezelhetetlen, mert az csak annyit jelent, hogy nem alkalmas erre a pályára.

Megyek altatni,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Vagyok én is,csak mindenki beteg (velem együtt :( )!
Kolpingból semmi nem jött!Már csipkedhetnék magukat! :wink:

Kata!
Nálunk 2évesen műtötték lágyéksérvvel Oli!Szóba se került a csak érzéstelenítés. Ilyen létezik ekkora babáknál?
Nálunk elméletileg gerincérzéstelenítés+ altatás lett volna,de Olinak a gerincérzéstelenítést nem tudták megcsinálni.Így szimlán csak altatták.Ez viszont azért nem volt jó,mert utánna több fájdalomcsillapítót kellett kapnia.
Reggel 1/2 9-kor műtötték.Előtte este 8-ig ehetett,éjfélig ihatott.Utánna semmi.Reggel mentük be a kórházba,ott kapott kúpban bódítót (kicsit elkábult tőle,de nem aludt el).Így viszont tök nyugodt volt,amikor elvitték.Műtét 20 perc,kb. 1órát volt távol.
Az altatást nehezen viselte,utána 1,5órát őrjöngött a kezemben,letenni nem lehetett (más gyerek is!).De utána már nagyon okos volt.Műtét után 2órával lehetett csak inni,de csak kortyonként.Amit kapott,zt mind megitta,de nem sírt,hogy adjak többet.Este hazamehettünk.
Én nem mentem volna bele,hogy csak érzéstelenítsék,mert így is fel kellett dolgozni a lelkének a történteket.Hát ha még a műtőből is lenne emléke???! :roll: Azért mert szavakkal még nem mondja el,mi történ,azért emlékszik rá!Pl: sokszor említi,hogy ő sírt a kórházban!pedig amikor "őrjöngött",akkor úgy tűnt,nincs magánál.Nem reagált kérésre,kérdésre,nem kommunikált stb.Csak épp nyitva volt a szeme.De mégis emlékszik!

Detti!
Csak azt tudom mondani,amit a többiek.A gondozónőnek jelezd,hogy pontosan melyik szülő és mit tett szóvá!Esetleg még abban segíthet,hogy ő is beszéljen vele. Aztán meg ha nem segít,akkor marad a szülőértekezlet!Az se rossz gondolat,hogy ha biztosítjátok a gondozónőt arról,hogy teljesen egyetértetek abban,ha megbünteti a Bernátot,ha harap.
Még az jutott eszembe,hogy Bernáttal azt kellene megbeszélni minden reggel,hogy ha mentek érte délután és azt mondják a bölcsiben,hogy megaharapott valakit,akkor otthon nem játszhat a...(valamelyik kedvenc játékával) vagy nem nézheti a tv-ben a ... (valameylik kedvenc mesét). Esetleg ugyanezt megbeszélni a gondozónénikkel,hogy mondják Bernátnak,hogy anya,apa szomorú lesz (mérges),ha harap.
És persze egy időre nem ártana szorosabb felügyelet a Bernát mellé,ha ők is így látják jónak!!!
Kitartás!Bizti több idő kell neki a szabályok elfogadásához!Ne csüggedj!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata :)

Tudod, pont egy év van a fiúk között, mi is októberiek vagyunk. Te látod rajtuk, hogy mennyire ovi érettek. DE én az egészségügyi gondok és a leírtak alapján mindenképpen hagynám bölcsiben őket még egy évet.

Kisebb a csoportlétszám, több figyelem jut rájuk. A betegségeket kevésbé nyalják be mint 24-25 gyerek között. Nem kell a szobatisztaságot hajszolni, ki tudod várni a valódi érettségüket. Komolyodnak még addig, benő a fejük lágya. :D

Én áldom az eszemet, hogy maradtunk. Samunál nem volt gond már 3 évesen a szobatisztaság semmilyen formában, de Oli 3 év 1 hónaposan ült először WC-re, addig hallani sem akart róla. És láss csodát nincsenek balesetek, szobatiszta lett 2 héten belül. Nekem nem hiányzott volna az az idegeskedés, erőltetés, amin sok szülő átmegy, hogy ovira szobatiszta legyen a gyereke. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Detti!
Harapás: meg tudom érteni az apukát, hogy kifakadt. Persze mondhatta volna másképp is, ha baja van.
Az oviban Vikit rendszeresen megharapja az egyik társuk :evil: , szerencsére már nem napi szinten. Amikor nincs az a kisfiú, és még egy másik, sokkal nyugodtabb a csoport. Párom karácsony előtt, mikor ez a fiú legutóbb úgy megharapta Vikit a nyakánál, hogy napokig látszott. :twisted: majdnem bement, hogy megveri a gyereket, vagy a szüleit. Gondolom ez az apuka is azért gurult be, mert tegnap megharapta nagyon a gyerekét a fiad.
A karácsonyi játszódu-n a kisfiú végig az asztal alatt volt. Nem mert előjönni, miután megkértük, hogy hagyja végre békén a Vikit.
Egyébként én azt tanácsoltam a fiaimnak, hogy harapjanak vissza. De sajnos még ezekután is harap néha. :( Ráadásul ez a kisfiú nem is nagyobb náluk, csak agresszívabb.
Kirakni az oviból/bölcsiből elvileg nem lehet olyan könnyen a gyereket. De én már láttam erre példát. Csak megfelelően befolyásosnak kell lennie a szülőnek.

Eri
simones

Kata!
Nálunk egyértelmű volt, hogy majdnem 3 évesen bölcsibe mennek. Ui. itt nincs hely az oviban évközben. Legfeljebb 2 külön oviban.

Cat!
Titeket átvettek volna az oviba? :shock:

Eri
simones

Eri :)

Protekcióval igen. De mi nem akartuk. Nagyon szeretjük ezt a bölcsit.8) Holnap megyek ovinézőbe.

Nehéz ez a harapás dolog. Mit tud tenni a szülő akinek harap a gyereke, szerinted?

Persze én is baromi pipa voltam amikor tavaly Samu mellkasán egy hatalmas lila harapásnyom volt, de eszembe sem jutott, hogy a szülőket vagy a gyereket szétverjem. Egyébként meg sem mondták, hogy melyik gyerek volt, másik csoportból volt, az udvaron történt.
De bementem, és mondtam a gondozónőknek, hogy nem szeretnék többet ilyet meglátni, igenis figyeljenek rá, hogy mi történik a csoportba, mert ezt Ők meg tudják előzni. Én továbbra is azt mondom, hogy a gondozónőknek kell ezt a helyzetet megoldani. Persze a harapós szülő belátásával, és nevelési segítségével.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Melyik oviba mész holnap? :lol:

Ma a Zolit harapta meg a hátán. :twisted:
Persze mi sem mentünk be verekedni, megpróbáljuk szép szóval és nem akarjuk kirakatni a gyereket. De sajnos eddig semmi sem használt. :( A legtöbbször akkor harap, amikor nem látják.
Azért az más, ha valakinek a gyerekét rendszeresen megharapják.
Akkor már valószínűleg te is másképp látnád.
Nemcsak a gondónőknek a feladata, hanem a gyerekek szüleinek is foglalkoznia kell ezzel a problémával. Nálunk ez eddig nem sikerült nekik. :(
Megoldás? :roll:

Eri
simones

Eri,

Én meg nem nagyon tudom megérteni az apuka kifakádását (egyébként készültek az egészre, mert hirtelen körbefogták K-t és úgy estek neki, ő meg köpni-nyelni nem tudott hirtelen).
Másrészről meg persze, hogy megértem: nekem van harapott és harapós gyerekem is. Látom mind a két oldalt.
De ott, abban a pillanatban, amikor harap, én nem vagyok jelen, tehát a gnő feladata, hogy megoldja.
Ha nem tudja, akkor meg nem alkalmas a pályára.

Egyébként ne gondold, hogy nem foglalkozom a problémával, ma egész nap bőgtem, meg bújtam azokat az oldalakat a neten, amik ezzel foglalkoznak. Képtelen voltam dolgozni a munkahelyemen az egész ügy miatt.
És mindig, amikor veszekednek, próbálok olyan dolgokat mondani meg tenni, amivel leszoktathatnám Bernátot erről az egészről, de ezek szerint nem vagyok túl sikeres :cry: :cry:

Ja, és nem hiszem, hogy gondolkodni fogok, hogy menjenek-e oviba ősszel (persze csak ha szobatiszták lesznek). Biztos király jellemzést fognak kapni a fiúk :shock:

Cat,

Nálatok pl. mennyire mocskosak miután behozzák őket az udvarról? Mert nálunk szarnak arra, hogy a gyerek a sárban fetreng (biztosan ezt csinálja, mert esküszöm, az anorákjukon nincs egy cm-nyi folt, ahol kilátszódna a ruha szine). ÉS érdekes módon csak az én két gyerekem ilyen mocskos! Miért nem lehet kiszedni őket a sárból??? Rendben van, játszanak, nyilván koszosak lesznek, na de ennyire??? Holnap haza hozom a ruhájukat, lefényképezem, és felteszem ide, hogy hogyan szoktak kinézni.

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Nem azt írtam, hogy egyetértek a módszerével:
" meg tudom érteni az apukát, hogy kifakadt. Persze mondhatta volna másképp is, ha baja van. "
Kifakadni lehet másképp is. Beszélni kell róla, ha ez nagyon gyakori eset, pl. rendkívüli szülői értekezletet is lehet tartani.
Az, hogy így rátámadtak K-ra reggel, valószínűleg azért volt, mert felhergelték magukat előtte. Sajnos ez mostanában nagyon gyakori. Nemcsak a bölcsikben, ovikban, ..hanem pl. a fórumokon is fel tudják az emberek magukat hergelni. Utána pedig néha meggondolatlanul cselekszenek.
Ha ma éppen arról írtál volna, hogy a gyermekeidet valaki mindig megharapja, akkor most mindenki a harapós gyerek szüleit szidná.

Én nem rólad írtam azt sem, hogy foglalkozni kell a problémával.

Nem tudom miért várják el az emberek a gondozónőtől, hogy minden gyerek mellett ott legyen, amikor valljuk be, mi ikresek sem tudunk mindig egyszerre a 2 gyerekre figyelni, pláne nem 12 vagy 24 gyerekre. Ráadásul a bölcsiben a gondozónőknek sokszor ki kell mennie rendberakni a gyerekeket. A haraós gyerek pedig ezt sokszor kihasználja.
A mai társadalom pedig minden felelősséget át akar hárítani a nevelőkre. De eszközöket persze nem ad neki. Persze adjuk vissza a diplomát, azt könnyű mondani.

Nálunk minden gyerek sáros egy picit. Ha nagyon nagy a sár nem viszik ki őket.

Az oviban nem kértek jellemzést róluk.

Eri
Ui. Azt hiszem ideje lesz a fórumról távoznom, mivel túl sokszor más a vélemény, mint a többségnek.
simones

Eri,
ezért el ne menj, így leszünk színesek! :lol:

Meme,
kaptak a csajok egy üveg lekvárt, pár napja fogyott el.
Lekopogom, szilveszter óta egészségesek. Mondjuk kapták a lekvárt, az Aloe gélt még mindig, turbó adag C vitamint...
"kis csokigolyók"? :lol:

Kata,
elég rosszul hangzik ez a sok betegség, meg orvoshoz járás, meg vizsgálat... nem csodálom, hogy azt sem tudod, hol áll a fejed! :shock:
A lekvárért bármikor szólhatsz, ha úgy alakul.
Amúgy szerintem baromi finom, én üvegszámra tudnám enni. :D
A lányok is odavannak érte. Bár ők az Aloét is imádják, Lilláéknál meg nem szeretik a gyerkők.. :P

Apropó, Aloe :!: , megint rendelek, ha kell valakinek valami!

Kép
baba888

Edit,
én kérdeztem a műtétes dolgot, köszi a választ. Bevallom nem is tudom, hogy lehet-e majd választani, csak már előre fel akartam készülni a témában, hogy ne legyek sült hal. :oops:
Aztán simán lehet, hogy igazad van, és nem is opció az érzéstelenítés!

Kép
baba888

Sziasztok!
Olvasgatok, csak semmi időm, teljesen el vagyok havazva a munkahelyemen. :(
A fiúk nagyon sokat nőttek, már 15kg-osak és 99 és 97cm-esek.
Egyre többet beszélnek, olyan édesek ahogy próbálják kifejezni magukat.

Edit!
Jobbulást nektek!!!!

Baba!
Csatlakozom Edithez, Ő már leírta az altatásos tapasztalatokat.
Nálunk is szinte ugyanaz volt, hogy este 6-ig vacsora, éjfélig ihatott.Reggel fél 9-kor volt a műtét.Nálunk is kb. másfél óra volt a műtét után a kritikus.Én sem tudtam letteni a kezemből Ákost.
Nem is mondhatnám sírásnak, mert könnye nem volt, hanem inkább kómásan szenvedett.Amikor már ihatott (kortyokat) sokkal jobb volt.
Mi csak másnap reggel mehettünk haza.
Nálunk semmire sem emlékszik Ákos (2 éves volt).

Detti!
Sajnálom a harapásos szitut!!!!
Valamilyen szinten a szülő és a gondozónő közös feladata ennek a szitunak a rendezése.Mindenképpen beszélj velük!!!!
Például nálunk eddig ugye nem nagyon beszéltek a fiúk, de most már beindultak és tegnap elmagyarázták, hogy bántották Zsoltikát, mert elvette tőlük a kuytusukat (ezzel alszanak) és ezért fejbe vágták.Na ezt a gondozónő nekem nem mondta el.Másnap rákérdeztem, és hebeget-habogott, hogy nem volt sírás, lehet lerendezték egymás között.

Eri!
Nehogy már eltűnj!!!!!!
Mindenkinek meg van a véleménye, nem kell hogy mindig mindenben egyet értsünk!!!!

Majd próbálok többször jelentkezni

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok ikres anyukák!

Bocs, hogy bealkalmatlankodom, csak volna egy kérdésem. :oops:
Egyébként minden elismerésem a Tiétek, ikreket nevelni nem lehet semmi! Sőt láttam van ahol hárman vannak, sőt a 4. is fiú!Húúúú.

Arra volnék kiváncsi a korai születés, a kisebb súly miatt volt-e valakinek apróbb fejlődéslemaradása? Ha igen mi és mit csináltatok? Konkrétan a 1,5 éves kor, járás, illetve beszéd érdekelne.
És az is, mikor lettek szobatiszták-ágytiszták?

Nagyon köszönöm

További örömteli napokat kivánok!

benianya
ákosbenianya

Még egy megjegyzés, és utána leállok a harapás-ügyről.

Eri,

Nem azért írtam azt, amit, hogy ezzel megbántsalak, csak más a véleményem. Nyilván, te pedagógus vagy (én is voltam, szerencsére már nem :lol: ), máshogy látod a dolgokat.
Azért abban egyet kell értenünk, hogy a bölcsiben történt dolgokért nem tudok felelősséget vállalni (bár ne így lenne...).

Akkor amikor harap a gyerek, nem vagyok ott, nem tudom megelőzni, ergó a gnő feladata, hogy lerendezze. Így vagy úgy. Tudom, hogy nem bírnak ketten egyszerre 7 (max. ennyien vannak egyébként) gyerekre odafigyelni, de aki problémás, arra oda kell állandóan. Ha tetszik, ha nem.

Másrészt ami leginkább bánt ebben a szituban, hogy a gyerekemet már kétévesen megbélyegzik, terrorizáló ikrekenek (idéztem az apukát) nevezik. Agyrém :twisted:
Örülök egyébként, hogy nem olyan gyerekek, akiket letesznek a szőnyegre, és két órán keresztül ott maradnak...

No, mindegy, eldugulok a témával kapcsolatban :cry:

KépKép
kiliman

Eri!

Egy két éves gyerek még nincs "kész". Ennyi idősen még a legalapvetőbb dolgokban is szüksége van az éppen VELE EGYÜTT LÉVŐ felnőtt irányítására. Nem tud egyedül átmenni az úton, pedig minden alkalommal elmondom, hogy álljon meg, nézzen körül, csak akkor menjen, amikor nem jön semmi, stb. De még nem elég idős, érett, hogy megértse. Nem tud egyedül felöltözni, levetkőzni, noszogatni kell, hogy szépen egyen, óva kell inteni a csúszdán, a hintán. És ide tartozik a közösségbe illeszkedés, a társak kezelése is. Még kevés eszköz áll rendelkezésére, hogy kifejezze az akaratát, és a vele lévő felnőttnek van lehetősége, hogy egy adott szituációt a megfelelő mederbe tereljen. Nem arról van szó, hogy otthon nem mondjuk el neki, hogy hogyan kell viselkedni másokkal, hanem hogy a közösségi élet szabályait a közösségben lehet megtanulni, és elsősorban azoktól, akik ott foglalkoznak velük. Nem akarjuk a gondozókra hárítani a felelősséget, mert a mi dolgunk nevelni a gyerekeinket, de vigyázni rá, és irányítani, amikor én nem vagyok jelen igenis feladata (nem csak a vegetatív fenntartás). Nem tudom lefogni a kezét, mert nem vagyok jelen, és nem tudom ott helyben elmagyarázni, hogy ezt hogyan kellett volna másképp csinálni. Utólag pedig elég nehéz egy kétévesnek elmondani, hogy amikor el akarta venni az xy a játékodat, akkor szépen meg kellett volna mondani, hogy még kicsit játszol vele, aztán odaadod. És ha az enyém meg is érti, mi a garancia, hogy a másik is?
Természetesen vannak életkorhoz kötődő elvárható minimumok, de egy kétévestől még sztem nem várható el, hogy jól kezelje a nézeteltéréseket a társaival, különösen, hogy éppen te írtad néhány hozzászólással ezelőtt, hogy még a ti felnőtt fejetekben is megfordult, ha csak kósza gondolatként is, hogy bementek és megvertek egy ötéves gyereket.
Az az érzésem, hogy azt feltételezed, hogy mi nem próbáljuk megoldani ezeket a problémákat. És ez engem marhára zavar. Igaz, hogy írtad, hogy nem erre a konkrét esetre gondoltál, amikor kifakadtál a pedagógusokat hibáztató szülőkről, de akkor rossz helyre címezted, mert ezt a fórumot mi olvassuk, és mi legalábbis igyekszünk jó szülők lenni, akik felelősséggel, mások tiszteletére próbálják nevelni a gyerekeiket.

Minden jót,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!

Detti!

Nálunk is haraptak a csajok, bár tény, hogy ahogy nőnek ezt kinövik, hóünapokkal ezelőtt volt az utolsó amire emlézsem. mivel nekem nem jártak bölcsibe, így arra nincs tippem, de az utolsónál tudom, hogy Pepe harapta meg Csengét két helyen is és nagyon csúnya lett. Csenge mutogatta fűnek-fának hogy hol harapta meg Pepep. egyszer apukámnak is mutatta, ő meg nagyon rápirított Petrára (nem kiabált hanem csak ilyeneket mondott, hogy csalódtam benned, azt hittem okosabb az én kisunokám, stb) és nagyon komoly képet vágott hozzá. Pepep elkezdett sírni és fogadkozni, hogy soha többet... És azóta tényleg nem harapott. Lehet hogy az segített, hogy nem én szajkóztam már ezredjére, hogy nem szabad, hanem valaki "kívülálló" aki azért mégis fontos a gyereknek. (Én a körömrágással voltam így kisiskolás koromban. Hiába mondta bárki, hogy milyen csúnya dolog, nem izgatott. aztán egyszer alegjobb barátnőm anyukája észrevette, rámpirított, utána egyszer sem vettem a számba a kezem :oops: )
Megpróbálhatnátok, hogy egyszer valamelyik nagyi megy a gyerekekért, és mikor mondja a gondozónő, hogy ki kit harapott akkor legyen nagyon szomorú, meg egész úton hazafelé. Nem mondom hogy tuti ötlet, de hátha :)
Amúgy meg én tuti a gondozónőnek szólnék, hogy ha harap valamelyikük akkor állítsa ki 2 percre. Üljön kisszékre, álljon sarokba, akármi, csak büntesse meg, szerintem ebben a korban még abból értenek, emlékszem, nekem ennyi idősen a fél életüket büntiben töltötték :? Most meg hogy nőnek már nagyon ritkán kell alkalmazni, szóból is értenek :)
(Ja, meg mondjuk aharapás eltűnt, de a szóbeli terror virágzik, szerintem ez is legalább olyan szörnyű :( Ma reggel is letoltam Csengét, hogy ne szekálja már Pepét, erre közölte, hogy ő csak beszélget :roll:

Baba!

Én az altatásra voksolnék. Mindenre emlékeznek, Pepe még azt is tudja, hogy mikor melyik rendelően vizsgálták (tudod, a nyirokcsomói miatt sokat voltunk vérvételen, UH-on), szóval szerintem jobb ha nem teszed ki ilyen traumának :( Ők még nem úgy fogják fel, nem értik mi miért történik, stb. Simán lokálban szerintem nem is csinálják, sőt, szerintem köldöksérvet már spinálban sem, odáig nem tudják felvinni a spinált, csak a lágyéksérvet lehet spinálban. De meg kéne kérdeznem az uramat, ő ezt jobban tudja.

A thrombosishoz csak vérvételt csinálnak, de minden műtét előtt vesznek vért, szóval ez annyi, hogy 1-2 kémcsővel többet vesznek le mint egyébként, nem szúrják külön érte. (Már ha jön az első vénából elég vagy nem kapja el a kezét, stb...) Legalábbis felnőttnél így csinálnák, gyerekekhez nem konyítok.

Eri!

Már miért kellene elmenned? mi a poén az olyan beszélgetésekben ahol mindenki ugyanazt szajkózza? Szerintem iagzad van abban amit mondtál, csak Detti félreértette, hogy ez mind szó szerint rá vonatkozik. Én is úgy gondolom, hogy ez gondozónő+szülő közös feladata, de az adott szituban csak a gondozónő van ott, neki kell lépni, a szülő annyit tehet, hogy nagyon sokat beszélget a gyerekkel erről. A szülőt is megértem akinek megharapták a gyerekét. A baj az, hogy az emberek manapság képtelenek normálisan megbeszélni dolgokat, mindjárt állatként ugranak egymásnak. miért nem lehet ezt normálisan megmondani??

Ja, még egy harapásos szitu: Még régen volt, kb. 1 évesek múltak a csajok mikor turizni voltam velük. Ott tébláboltak a lábamnál míg válogattam és egy kislány aki kb. 3 éves lehetett odament Csengéhez. Csak azt láttam, hogy megölelte, majd Csenge sírni kezdett. azt hittem megijedt, elkezdtem vigasztalni, mondtam, hogy nem bánt akislány. Erre megnyugodott, majd mikor megint odament a kislány és megölelte akkor éktelen ordításba kezdett. Akkor már nem értettem, elég fájdalmasan sírt, nem szimpla nyafogás volt. És minid nyúlt a sdapkájához. Erre mikor felhúztam láttam, hogy ott a nagy harapásnyom a gyerek homlokán :shock:
Szóltam a másik szülőnek, hogy harapott a lánya és legyen szives figyeljen oda rá míg vásárolunk, nehogy még egyszer előforduljon. (De tök normálisan mondtam) Erre a nő közölte, hogy az ő gyereke nem harap. Mutatom, hogy ott a nyoma, mire: azt biztos az én másik gyerekem csinálta. :shock: Megjegyzem, nem is nagyon voltak egymáés közelében, meg én láttam is, csak azt hittem megölelni akarja. Szó szót követett, már a többi vevő is mondta, hogy az ő lánya volt ott, erre a nő ahelyett hogy a gyereket regulázta volna meg, közölte, hogy biztos az én 1 évesem adott okot (!) erre, jobb lenne ha én nevelném meg :shock:
Szóval vannak ilyen szülők is, ezzel aztán semmit nem lehet tenni, legfeljebb leütni :evil:

Még akartam írni, de elfelejtettem
:oops:
Mennem kell, Pepe beteg megint :(
Tényleg, ti külön viszitek oviba-bölcsibe őket? Mert most Csenge jól van, de a férjem túl korán megy, ő nem tudja vinni őket, az meg hogy jön ki, hogy az egyiket elviszem, otthagyom, a másikkal meg visszasétálok? Nem beszélve arról, hogy így Pepét is öltöztetnem kellene lázasan :( Viszont így meg Csenge is tuti elkapja ha össze vannak zárva :(

Szép napot mindenkinek!
Ditke
ditke62

Ditke,

Én otthon tartom mind a kettőt, ha csak az egyik beteg is. Nincs szívem ott hagyni a bölcsiben az egyiket, úgy, hogy a másik meg velem van otthon.
Bár biztos könnyebb lenne, de sajnálom a másikat, hogy ő meg nincs velem.

ja, és persze én mondtam a gnőknek, hogy nyugodtan büntethetik (pont a székre leültetést javasoltam), de nem csinálják nagyon, mert az az elvük, hogy 3 éves kor előtt nem büntetünk... Hát most erre mit mondjak?

Brigi,

Köszi :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok

Detti,
nekem is harap a Natim, de csak a testvéreit.. szóval én harapós és megharapott gyerekek szülője is vagyok. Tiltás, tiltás, tiltás.. ennnyi, mást nem tudsz tenni. Hétvégén, este, amikor együtt vagytok, hiszen a nap nagy részét a bölcsiben töltik. Ott a gondozónő felelőssége és dolga. Ha nem akar büntetni, szidja le. Az nagyon fáj az ilyen pici gyereknek!
Tudom, hogy rosszul éled meg, szörnyű lehet ilyen 'megbélyegzettnek" érezni magad, de ez nem Te kudarcod!!! Nem te tanítottad harapni..

Eri,
szerintem jól megvilágítottad a másik oldalt a véleményeddel, el sem golndolkoztam rajta, hogy milyen lehet a másik szülő helyében, amíg le nem írtad! Azt hiszem, ha nem a saját gyerekem harapná a saját gyerekemet, akkor nagyon-nagyon-NAGYON ideges lennék!!
és olyankor az ember támad és olyat is mond, ami lehet hogy nem kulturált és nem is rá vall.. anya és apatigrisek vagyunk.. nagyon is megértelek.

Kép
nettke

Eri :)

Nehogy ezért száműzd magad, mert nem mindenben értünk egyet. Képzeld el, milyen lenne ez a világ, ha mindenki csak ugyanazt szajkózná.

Te az egyik oldalon állsz a harapás témában, Detti a másikon. Érthető a nézeteltérés. Hidd el senkinek nem jó így, sem a megharapottnak, sem a harapó szüleinek. Mit tud tenni? Én valakinél hallottam, hogy visszaharapta a gyerekét, amikor az megharapta a tesóját, és olyannyira bejött, hogy többet nem harapott. 8) Azt hiszem ezt csinálnám. :P

Azért nem kell ám sajnálni a gondozónéniket, mert én akárhányszor csak meglestem őket mindig trécseltek a padon az udvaron, vagy teáztak a szobában egy asztal körül, a gyerekek meg szana-széjjel. Sőt a múltkor arra mentem be, hogy egy kislány kérte az egyik gondozónénit, hogy játszon vele gyöngyfűzőset, és az meg ráripakodott a gyerekre, hogy hagyjál már Laura békén, már elegem van belőled. :? Persze nem tudta, jhogy ott vagyok, amikor meg beléptem ment a mézes-mázosság. :evil: Héát basszus az a munkája, hogy játszon a gyerekekkel. Én sem mondhatom az ügyfeleknek, hogy hagyjál már békém, mert elegem van belőled. :evil: :twisted:

Abban viszont igazad van, hogy egy kicsit kialakult egy trend, hogy a szülők a nevelést megpróbálják az ovira, és legfőképpen az iskolára hárítani. De én ezt leginkább kisiskolában tapasztalom. És bármi konfliktus van, akkor viszont a szülők a tanárt meg sem hallgatva a gyereket védik.

Ovi: A Bóbita ovit voltam megnézni. Hááát nehéz választás lesz. 3 csoport közül választhatunk, hogy hova szeretnénk menni. Egy vegyes csoportot, 3-tól 6 évesig minden gyerkőc van, nagyon jó ovónénivel. Egy kicsi csoportot, egy enyhén feminim Péter bácsival, és szintén egy vegyes csoportot egy olyan ovónénivel, akihez a fiúk járnak zeneoviba.(nem annyira tetszik nekik ez az ovónéni). Az első megoldás azért lenne jó, mert oda jár két korábbi bölcsis társuk, de én elég szkeptikus vagyok a vegyes csoporttal. Neked mi a véleményed róla?

Az ovóda egyébként nagyon helyes, minden csoportszoba szép, barátságos, szóval ezzel nincsenek fenntartásaim. A gyerekek is jól szituáltak, helyesek.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?