Hú lányok de beindultatok
Megpróbálok válaszolni egyben, ha esetleg valami kimarad pótolom késöbb.
Tehát elöször is a szoptatásról és a tejszaporitásról esett szó.
Aki ismer engem , az tudja hogy én nem vagyok hive a tejserkentő teáknak ( Laktoherb , Fitolac , stb ), mert a munkám során nagyon sok hátrányát tapasztaltam, volt hogy többet ártott mint használt.
Bár segithet a tejserkentésben , és valakinél be is válik...Lehet kedvező hatása, ha módjával issza a mama, és a babának nem okoz tüneteket ( pl: hasfájás, álmatlanság ).
Legjobb módszer valóban a gyakori szoptatás, a mell kiüritése-fejése, illetve a megfelelő napi folyadékbevitel és persze a pihenés ! A mell ugyanis minél több ingert kap annál jobban termel. Én ezt a módszert alkalmaztam mindkét gyerekemnél , és 2 éves korukig szopiztak.
Persze a tejtermelés nagyban függ a genetikától is, de ha a felmenő ágban nem is volt esetleg megfelelő a tejtermelés attól még nincs minden veszve. Sokat segit az igény szerinti szoptatás és az hogy már a legtöbb helyen minél hamarabb akár már a szülőszobán mellre kerül a baba.
Ha mégis ajánlanom kellene valamiféle szert , akkor én is csak a homeopátiás dolgokat ajánlanám, hisz ez ha nem használ legalább nem is árt..
Az Urtica Urens tényleg jó, a kórházban is ezt ajánlottuk ha szükség volt rá.
FOGZÁS :
Timesz, elöször is köszi neked is a bizalmat.
A fogzási időszak sajnos elég nehéz mind a baba mind a mama számára. Tenni ellene nem sokat lehet, inkább csak helyi- tüneti kezelést tudunk adni.
Nekem mindkét gyereket nagyon megviselte anno ez az állapot, nagyon lázasak voltak, sirtak, nyálaztak stb.
Mint itt irtátok is legtöbben a Dentinox ecsetelőt javasolják, ami hat is pár pillanatig, de aztán kezdődik minden elölről.
Jó hatású lehet még a rágóka, amit hüteni kell...
Nyügösség illetve láz esetén pedig Panadol baby, Nurofen adható, de az sem állandóan.
De.. régebben találkoztam egy Svájcban élő osztálytársammal, akinek 4 gyermeke van. Ő azt mesélte, hogy náluk Svájban erre a fogzási problémára a BÉBI BOROSTYÁN NYAKLÁNCOT használnak. Ez állitólag jó hatású . Én nem ismerem, de ott állitólag gyógyszertárakban kapható. Nálunk még nem terjedt el, de Ausztriában állitólag már van. Csak idő kérdése.
Ami viszont nálunk is kapható az a homeopatias Chamomilla vulgaris . Talán az is egy megoldás lehet.
HA tápszer:
Ha tápszer adására van szükség, akkor általában fél-1 éves korig a baba HA tápszert kap. Erre azért van szükség hogy lecsökkenjen a késöbbi allrgia kialakulásának lehetősége.
A HA táp és a normál táp is tehéntejből készülnek, csak a különbség a tejfehérje molekulák nagysága között van.
Ezekben a tápszerekben a molekulákat kissebbekre bontják igy jobban felszivódnak és talán kevésbé allergizálnak.
Bár sajnos ennek adása sem zárja ki a késöbbi allergiás problémákat.
Ha a rendes étel bevezetésekor valamilyen tünet fellép, vizsgálatot végeznek , majd általában egy kis ideig még nélkülözni kell a tehéntejet a babánál.
Nagy valószinüséggel késöbb kinövi igy majd kaphat tehéntejet is.
Remélem tudtam valami használható választ adni nektek.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását .
Nadimo