Sziasztok, itt vagyok megint!
Zsebi, minden elismerésem, hogy még mindig szoptatsz, ráadásul ikreket!
Hogy tudod őket rávenni? Ha jól rémlik, az első hónapokban ráadásul csak fejni tudtál. Bogi onnantól, hogy elkezdtem a hozzátáplálást, prüszkölt a cicire (5 hós korától), így gyönyörű gyorsan elapadt az a maradék tejem is.
És még mindig nem tudom, mit kéne másképp csinálnom a következő gyereknél.
Napszemcsi! A horror éjszakák nálunk is mindig vagy a náthás orrdugulás, vagy az íny-áttörés miatt vannak-voltak. Nem irigyellek, mert nálad szorozni kell ezt kettővel.
Igen, a babamoziban képeket kell majd cserélni, meg hogy mikor is születtek.
Kérdeztétek, Bogi már a 20.hónapot tapossa
(kimondani is sok!). Szerintem lassan haladunk a bilizés irányába, mert mindig jelez, ha kakilni fog, úgy 2 hete. Gyönyörű kis szókincse van már, az első szavai a cica és a kaka voltak
(a jó és rossz szinonimájára), aztán jött a baba, vauvau, stb. és mostanra már vannak kis mondatai: "cica elment." "ott a kacsa." Zabálnivaló! Amúgy mostanában a lámpákért van megőrülve, állandóan kapcsolgatni kell, a Babavilág stúdióban is csak lámpázott.
A bölcsibe amilyen nehéz volt a beszoktatás (3 hét), annyira bele is szokott.
Van, hogy haza se akar jönni. Van két kis fiúbarátja ott, akiktől tanulja a sok jót. Úgyhogy a karácsonyi babajáték ajándékoknak sok értelme nem volt.
Melcsi, nekem bár csak 1 gyerekem van még, úgy vettem észre, eléggé hasonló a mentalitásunk, ami a nevelést illeti. Sokan frászt kaptak attól, hogy a járókát Bogi 7-8 hós kora óta csak játékraktárnak használjuk, és a gyerek szabadon csúszott-mászott, és nekünk még 2 állat is van a házban (cica, kutya). Sőt én azt is hagytam, hogy a franciaajtón át kimászkáljon a kertbe. Igen, mindig koszos volt a gyerekem, ennek ellenére 1 nyári hasmenéses-taknyos állapottól eltekintve, beteg még nem volt idáig, és nem esett el-verte be a fejét. Anyósomnak kellett elmagyaráznom, hogy nem nevelhetem búrában, és szükége van arra, hogy kifejlődjön pl. a veszélyérzete mozgáskor. És mi van, ha 2 percig csöpög rá egy kis eső? Engem ez miatt őrültnek néztek. Aztán, én se nagyon öltöztetgetem a gyereket, veszek neki, ha szükséges, pár jó minőségű holmit és kész. Attól meg egyenesen dühroham kerülget, ha anyósom minden egyes alkalommal beállít valami csodasz.rral, ami természetesen 1 nagy dobozban van, csak a helyet foglalja, és Bogi kb. 10 percig játszik vele. A doboz mindig jóval érdekesebb neki.
És igen, ezt a fogyasztói szemléletet szinte minden babás topikban látni, és én sem nagyon tudok hozzászólni. Néha már a lelkifurdalás kap el, hogy milyen hanyag anyuka vagyok. Ha valaki megkérdezné, mégis mi a nevelési elvem, rávágnám: ösztönösség.
Az biztos, hogy nem fogom tudni majd Bogi lányomat tanácsokkal ellátni, hogyan is kell gyereket nevelni.
Pl. itt van ez a hozzátáplálás dolog. Orsi valamikor nagyon régen valahol feltett egy táblázatot, azt én letöltöttem, és amikor elkezdtük, akkor pár dolgot megnéztem benne az elején. De bizony, amikor Boginak 9 hósan már jött a foga, kenyérhéjat rágcsált, az nyugtatta. Glutén vagy nem glutén?? - ez engem nem foglalkoztatott.
Hát, ez most csak úgy kijött belőlem.
Egyébként már rajta vagyok a lombik várólistán. És volt 2 sikertelen terminált Clostys együttlét.
Szóval, pár hónapja már próbálkozunk, az a helyzet.