2001.05.28 08:50
Szerző: Anonymous
Na, megvolt a nagy esemény ! Megtudtuk, hogy kislányunk lesz, hurrá, hurrá. De főleg, hogy láttuk az arcocskáját, és úgy tűnik, helyén van mindene.
Katus !
A telefonszámot nem tudom pontosan megírni, mert nincs itt nálam, de van egy papír, ezen az áll, hogy 324-122 ez asszem központi szám, és ehhez kérd az ultrahang laboratóriumot. De ha esetleg nem felejteném el, adtak ott egy kazettát, nem azt használtuk, mert csak 15 perc fér rá, de azon a kazin asszem van pontos szám.
Akkor elmesélem hogy volt, és mit tudtam meg. Kicsit rosszul kezdődött, mert ketten is felálltunk (illetve apusokkal együtt 4en) mikor a félketteseket hívták. Szerencsére mi voltunk az igaziak, de így, hogy a másik párocska is zizegett, így nem jutott ránk fél óra, de azért így is klassz volt. Azzal kezdődött, hogy megnézték a fejátmérőjét, a fejátmérő szerint 3 nappal előbb várható a szülés, mint a számított idő szerint, de ezek a számok persze csak a nagy átlagot jelentik. Ezután megnéztük a gerincet, koponyát, szivet, szívhangokat, gyomrot, hólyagot, a combcsont hosszát. DE mindezt a hagyományos uh. technikával. Ugyanis: a 3D úgy készül, hogy a készülék készít borzasztó gyorsan (ha jól értettem 30 felvétel/másodperc) egy adott bekeretezett területen egy csomó 2Ds képet, és a számítógép ezekből a 2Ds képekből és a nagyon pici elmozdulásokból kikalkulája a 3Ds képet, amit úgy tűnik hogy színesben ad elő, de ez nem igazi színes kép, hanem barnás árnyalatban némileg térhatásúnak tűnő kép készül, de a 3D az inkább attól az, hogy térben elforgathatónak látszik a kép. Na szóval a fontos dolgok után, amiket hagyományosan megnéztünk, megkereste a dokibácsi az én kis manócskám lába közét, és ott kimerevítette a képet, miközben ellőtt egy csomó felvételt. Ezt letöltötte a gép, összerakta, és prímán látszott a kisasszony cuncikája. (ahogy apukája elragadtatva megjegyezte) Ezt még a biztonság kedvéért megnéztük három másik pozícióból is. Ezek után rátértünk a fejére, hogy lássuk az arcocskáját. Ez nem volt könnyű, mert egyrészt befordult már irányba, azaz fejjel lefelé van, és ráadásul mellsőfali a lepény (amibe csak az a fura, hogy a 16. heti sima uh papírom hátsófali lepényt mondott, ennyire elvándorolt volna ?) és a lepényen nem hatol át az uh, valami ilyesmit mondott a dokibá, így ahol a feje ráfekszik, belenyomul a lepénybe ott semmi nem látszik a képből. De mindenesetre több jó felvétel készült az arcáról, nagyon édi. Nem volt könnyű a felvétel elkészítése, mert egyfolytában jár a keze-lába, folyton eltakarta az arcát, mintha szégyenlős lenne. Hol az orrát fogta, hol a szájába nyúlkált, hol a fülébe kapaszkodott, hol meg erős ujjszopást művelt. Nagyon jó volt nézni. Ezután kértem a dokit, nézzük meg, nincs-e a nyaka körül zsinór. A köldökzsinór a benne áramló vér miatt kék-piros jelzéssel mutatja meg magát, azaz látszik a vér áramlása. Szerencsére nem csavarta magára a zsinórt, nagyon okos kislány. Persze még az elkövetkező hetekben meg is fordulhat ebből a jó irányból, meg fel is csavarhatja magára a kötelet, de mondogatom neki, hogy legyen jó kislány, és maradjon így, ahogy van. A vége volt a legjobb, amikor az egész babát mozgásban ábrázolta a felvétel, ez a 4D. A 3D állókép, a 4D pedig a 3Ds kép mozgásban. Persze az egész baba nem fér bele a képbe, így az néztük perceken keresztül, mit művel a kezével (száj, orr, fül, ujjszopás, szájnyitás, stb.) Szóval nagy élmény volt. Sajnos van 1 kis bibi, azt mondta dokibá, hogy kicsit sok a magzatvíz. Tudom, hogy ez sem jó, valahol olvastam már a túlsok és túlkevés vízről, de nem emlékszem hol. Doki meg nem mondott semmit, csak azt kérdezte, hogy rendben volt-e a cukrom. Hát eddig igen. Tudtok valamit a témáról ?
Puszi mindenkinek.
Cseri
Ja, vizsgák 4 és 5, de még holnap is van egy (államháztartástan-költségvetési intézmények gazdálkodása) és júni 13-án államvizsga, jajaj !!!!De utána már milyen jó lesz!!!!!
Sziasztok