Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és a 4 méteres karifánk... ;)
Kép

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!
Nagyon szépek a gyerkőcök!!!!

Márti
Remélem teljesen meggyógyultak a srácok! Voltatok Tropicariumban?
Én egyszer voltam ott még évekkel ezelőtt, de nekem is nagy élmény volt:)
A verseket már kiskoromban nagyon szerettem, volt egy verses lemezem,
mindig azt hallgattam, tudtam kivülrül az összes verset róla, meg a
Gőgös Gúnár Gedeonból :D
Jó most felidézni ezeket a gyermekverseket :)

Unique
Laura már kész hölgy! Nagyon szép kislány!
Dávid baba is nagyon szép :) Mégegyszer gratulálok hozzá!

Kacsa
Látom Timcsa rendesen bulizott :)
Nagyon édi lehet ahogy integet!

Norwell
Hihetetlen, hogy már a 35. hétben jársz te is!!! Hamarosan a kezedben
tarthatod a pici lánykád! :)
Olyan izgis!!! De azért mostmár pihizz is! :))

szisszka

Norwell!
Húú 35. hét????Tényleg hihtetlen, még csak most jelentetted be, hogy úton van Saci :lol:
Nagyon szép a karifátok, nem lehetett könnyű díszíteni, de gondolom Kende díjazta a nagy fát :wink:
Jó vásárlást, én sem tudnék ellenállni :lol: Kendéről is tehetsz képet, ő csak "lógó" fejjel látható a képen :lol:
Na már csak pár hét és babázhatsz!De jó lesz neked! :D
Ki fog híradózni?

Emili reggelre taknyos lett :( De csak ennyi szerencsére.

Babócák nagyon édesek!!!Puszi nekik.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Szisszka!

Javulgatnak, úgy tűnik, lassan kilábalunk a betegségből! Már csak Apa meg én pusztítjuk a pzs.-ket!
Voltunk Tropicariumban, nagyon élvezték a fiúk, Lehel Apa nyakában ült, mikor a feje felett átúszott egy rája, hát úgy behúzta a nyakát, nehogy nekimenjen az állat, mi meg csak dőltünk a röhögéstől! Pici Bercim meg a csöpp mutatóujjával mutogatta a színes halakat és folyamatosan mosolygott rájuk! Utána még játszóházaztunk egyet, nagyon klassz volt, jól kitombolták magukat, de Csabikámnak még így is maradt energiája, hogy az egyik üzletben levetkőztessen egy próbababát, majd megnyomja a vészmegállítót a mozgólépcsőn! :lol:
Nem a magunk védelmében mondom, minden felnőtt (3) rjta tartotta midkét szemét, de Csabi híres arról, hogy villámgyorsan képes bajt keverni!

Norwell!

Amennyire ki tudom venni, egyforma a szekrénysorunk! Gyönyörű a fátok!

Évi!

Köszi a drukkot, megy ám Neked is! Ti mikor mentek újra dokihoz?

Márti
borossné becz márta

Évi, Kacsa, Unique, Angie, Juca, Norwell
nagyon jók a képek a lurkókról!

Faul
de jó, te is tettél végre képet! majd írj is pár sort, bár tudom most teljesen lefoglal a baba!!! :D

Norwell
örülök, hogy minden ok volt az uh-n. Jövő héten már első nst igaz? :wink: kezdődik a visszaszámlálás. (hanyadikára is vagy kiírva? február...? én február 8-ra voltam Mátéval :wink: ) A karifátokat a galériáról díszítettétek??? :wink: Szép példány.

Évi
az inszem mikor várható?

Márta
ahogy olvasom eseménydús volt a tropicáriumos kirándulás. :wink: egyszer tegyél fel képet a fiaidról. Lehel név nekem nagyon tetszik. csak nálunk nem illik a vezetéknévhez: Gere Lehel (csupa "e"). Jobbulást a felnőtteknek.

Képzeljétek, mi szilveszterkor kirúgtunk a hámból. Halásztelken a művházban voltunk pár ismerőssel. Jó hangulat volt, még táncoltunk is (pedig párom se és én se vagyok valami táncoslábú). Mátét átvittük a szomszédba, egy nagymama-nagypapa korú házaspárhoz. (náluk még nincs unoka, ha lesz is ritkán fogják látni, mert Kanadában él a fiúk. :( ) Szóval átköltöztettük Mátét, ágyastul, játékostul. :lol: Szépen aludt és reggel sem volt gond, az ébredésnél. Tudtam, hogy Máté jól el van másokkal, de azért izgultam. (főleg hogy 27-én két órát sírt éjjel, először azt hittük náthás lesz, de nem, talán a 6. fog volt??? 2 hónapos kora óta ez volt az első eset, hogy éjjel sírt :(; ) ez volt az első alkalom, hogy nélkülünk aludt.

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Norwell!

4 méteres fa? Nagyon szép! A pocak is! És Kende is édes! És már nagyon pörögnek visszafelé tesóbaba napjai is!

Syry!

Hú, Ti aztán bátrak vagytok! De gondolom, Máté már volt azért ezekre a szomszédokra hagyva! Nem most először volt a kezükben ... A Ti szüleitek messze laknak vagy idősek?

kacsa14

Syry képei:
Kép Kép Kép Kép

Nagyon aranyos Máté, milyen nagyfiú már!Nektek is szép nagy fátok volt!De jó, hogy Máté nem sír éjszaka!
6 fog???Ez igen!Emili még mindig protkó nélküli törp. :lol:
Örülök, hogy jót buliztatok, kell is az néha!És jó hogy ilyen jól elvan Máté másokkal!Kell is nekik a vltozatosság. :wink: Emili is elvan bárkivel, de neki meg is van szokva, sokat járunk a szülőkhöz, nem lesz anyámasszony katonája. :wink:

Kép
pankaa

Syry!

Mi imádjuk a magyar neveket, igyekszünk mindig ilyet választani!
Már a tesójelöltnek is megvannak a nevek, remélem, lassan a tulajdonos is meglesz! :wink:

Márti Kép Nyári kirándulás
borossné becz márta

Kép Csabi Kép Lehel Kép Berci
borossné becz márta

Ugye jó egy kis nyarat látni a télben? Lesznek majd karácsonyiak is, de ezeket imádom! És hát, most már látjátok, miért mondtam, hogy nyugodtan lehet fiú a negyedik is...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Olvasgatlak benneteket, de sokszor már elég nehezen követem az eseményeket. :oops: Azért gondoltam írok pár sort.

Először is mindenkinek boldog új évet!!!

Márti!
Csabi jó kis kalamajkát okozhatott az áruházban. :wink:
Hajrá tesóprojekt!

Norwell!
Ahogy olvasom már Te is bepakoltál. A vásárlásnak én sem nagyon tudok ellenállni. Ma megyünk el komódot venni, mert nem férnek a ruhák. :lol:
Szép pocakod van. :)
Méretes fátok van! :D

Syry!
Szép fátok van Nektek is. Szilveszterkor akkor Ti is kitudtatok kapcsolódni. :wink:

Kacsa!
Timcsa nagyon aranyos, ahogy bulizik! :D

Juca!
Nagyon szép család vagytok. :)

Akiket kihagytam bocsánat, de most nem készítettem "jegyzetet".
Rólam csak annyit, hogy tegnap voltam NST-n, aminek az elején Picúr nem volt hajlandó mocorogni, akkor a szülésznő megmozgatta a hasam, na arra beindult. A vérnyomásom picikét magas, és elég jól vizesedik a kezem, lábam, úgyhogy diétán vagyok és ahol lehet felpocolt lábakkal.
Jó lenne azért még legalább 2 hetet kihúzni.

Szisztok!

Kép
Kép
tina82

Syry!

Édes Máté!

Szereti azt a golyós-drótos bigyót? Nem tudom, mi a neve, amivel az asztalnál játszik. Nekem nagyon tetszenek, csak nem tudom, hogy mikortól kezd már vele játszani a gyerek.
És a fapuzzle? Azzal is szemeztem már!
De porfogónak nem akarom addig megvenni, amíg nem elég nagy ahhoz, hogy játsszon vele.

Márti!

A Te fiaid is nagyon édesek!

Te, mint óvónő, mit mondassz a játékokra, amit Syry-től kérdeztem. Tudom, hogy ez gyerek, stb. függő, de azért gondolom, kb. be lehet lőni, hogy mikortól érnek meg mondjuk a fa kirakóra, ha más nem az egéyb játékai, tevékenységei alapján.

Ja, meg lenne még egy kérdésem, ez akár mindenkihez szólhat. Mikortól igyon a baba pohárból? Timcsa ugye cicizavaros, még most is rühelli a cumisüveget, cumit. Vizet nem is nagoyn iszik. Most próbálgatom pohárból itatni, de vagy nyakon öntöm vagy a torkára szalad. Azért mondjuk 5 próbálkozásból 2x inni is sikerül. csőrösből nemiszik, mert nem tudja, hogy mit kezdjen vele, nem szívja, csak rágja. Erre meg végképp nem tudom,hogy hogy tanítsam meg. Cumisüvegből is csak egy félét ismer fel, a Tommee Tippe-t, ennek jó nagy, ciciméretű cuclija van. Az Aventes-t pl. csak forgatja a szájában.

kacsa14

Kacsa
puzzle: ez nem a klasszikus fajta. a közepén van egy lyuk, akkora, hogy az ujja belefér, azzal szedi ki a formákat. egész ügyesen megtanulta 2-3 nap alatt. másfajta puzzlenk még nincs. illetve egy "porosodik" ahogy írod, annak müanyag fogantyúja van. azt szülinapra szánom neki. a másik játék drótos részét még nem igazán használja, de a karika torony felét annál inkább. egyébként a favorit játékja kb. 2 hónapja az egymásba rakható poharas játék (olyan mint a mantrjoska, nagy pohár, közepes pohár kis pohár stb. egymásra is lehet rakni, meg tornyot építeni. az apás képen abból építették a tornyot.)
pohár: én hat hónapos kora óta abból itatom Mátét. szilárd kaja után mindig van pár korty víz. kb két ujjnyit megiszik egy pohárból. eleinte nálunk is nyakonöntés volt, kb. 1 hónapja már egész szépen iszik belőle. (nekünk csőrös poharunk nincs. cumiból csak a reggeli és esti tápit issza.)

Márti
nagyon jók a képek. most már tudom kikről írsz. :wink: Nagyon csini anyuka vagy- három gyerek után. :wink: Magyar nevek nálunk is nyerők. Most a Borókára vagyok beindulva (ha lánylesz, szerencsére páromnak is tetszik)Amúgy a Kincső és Boglárka tetszik még. de ez még odébb van. (és a fiú nevek háza táján is körül kell néznünk, lehet hogy öcsi lesz, ki tudja??????)

Tina
már nst-ztek. az már izgi. az előfordul hogy ilyenkor bealszanak. vizesedést sajnálom.

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Köszi-köszi a bókokat! Egyik név szebb mint a másik, nekem a Boróka tetszik a legjobban és nem is hívnak így minden 2. kislányt! Nálunk is a virágnevek jönnek be láyoknál, a mi választásunk lány-téren nem tipikusan magyar, de még nem lövöm le a poént!

Kacsa!

Ahogy írtad, minden gyerekfüggő, de! Timcsa korában a manipulativ, kézzel végezhető tevékenységeknél legjobb, ha sokféle anyagot ismer meg (textil, fa, papír, fém, műanyag,gyapjú, nagyobb le nem nyelhetó termések stb.). Ha ilyen anyagból készült bármilyen tárgyakat beteszel egy dobozba, imádni fog turkálni köztük! A másik, hogy a helyváltoztatási képességet kihasználandó, mi rengeteget labdáztunk, volt, hogy Berci órákig mászott 1-1 labda után, de az is jó, ha egy ásványvizes flakont félig megtöltesz vmi színes löttyel (pl. málnaszörp), rászorítod a kupakot és elgurítod neki. A hatás nem marad el! :lol:
A barátnőm ilyen flakonba mindenféle apró zörgő tárgyat tett ( színes csipesztől a dobókockáig), azt még rázogatni, csörgetni is lehet!
Ez az az életkor, amikor a legjobban a mi tárgyaink kötik le a manókat, de azért 1-2 tipp, ami nekünk bejött: tapogatós mesekönyvek, csörgős labdák, felfújhatós nagy henger, amivel már a mászós baba is jól tud közlekedni.

Márti
borossné becz márta

Syry!

Na, akkor szülinapra vagy húsvétra gyűjtögetek én is ilyen fa ki-be rakósat.
Tornyunk nekünk is van. Imádja eldönteni, már előre csukja be a szemét, mert tudja, hogy nagy csörömpölés lesz.
Most még az IKEA-s játéktartó henger a menő, Anyuák vették, azzal sokáig el tud babrálni.

Márti!

A gurulós dolgok után szaladás nálunk is nyerő.
Sokszor tényleg nem a játék kell nekik. Pelenkázásnál most papírzsepivel kötöm le, krémezésnél egy nagy tégely krém a menő.

---

Viszont a poharazással egész jól haladunk. Avent-es cumisüveg tetejéből itattam és egész jól ment! Ügyesek voltunk mind a ketten. :)

kacsa14

Márti
az ásványvizes palack nálunk is bejön. van az ágyunk mellett, este mindig az ágy alatt találjuk, mert Máté begurítja. (jó ötlet a málnaszörp is, a színek miatt.)van három krémes dobozunk, amit kimostunk és a párom rakott bele ősszel gesztenyéket, azt is imádja zörgetni. de adtam már neki fakanalat, azzal is imád játszani. és újabban felfedezte a ruhadarabokat. teszi-veszi rázogatja őket, egy ideje együtt teregetünk. :wink: hagyom hogy húzkodja a vizes ruhadarabokat. (eddig még a szárítóról nem szedte le, de ez is eljön.csak a lavórból húzkodja.) tényleg igaz, hogy a mi tárgyaink a legérdekesebbek.

Kacsa
ez jó, ahogy Timcsa becsukja a szemét. viszont képzeljétek, a tesóméknál hintázott először Máté. annyira aranyos volt, úgy kacagott. :lol:

Kép

Kép
syrynx

Visszaolvastam :)

Jucmuc
Ha még nem írtam volna :) nagyon csini a pocak és nagyon tetszik a baba kocsi is.

Brill
Hát Erik és kutyu nagyon édik lehetnek, ahogy írod. Dobhatnál róluk egy szerelemeskedős közös képet :)

Maci
Dolgozol még?Éjszakázás van?

Angie
én megértem, szerintem ha Lilla nagyobb lesz mi is jönni menni fogunk, meg ha itt lesz a tavasz meg a nyár :)
Gratula az első foghoz.
Kösz a dicsit
Asztaaa mekkor haja van Sziszkónak :)

Kacsa
Nem tudom, h írtam e már,de nagyon jó lett a karácsonyi kép.
wow már magától bontogatott? :) no jó közben olvastam, h nem mindent :) Tök jó lehet az a kukuc. Nem fényképezed le? Kiváncsi vagyok rá :) Kacsás ujjbáb :lol:
Tüneményes a kicsi lány :) és egyre szebb :)
Hahaa végre láttam a fogacskát :)
Ez a szilveszteri műsor szemle mintha kissé irónikus lett volna :)

Syry
Örömmel látom a vonalzód :), hogy jön a tesó projekt :)
Köszi :) Igen, pl eláll a füle :) mert mindig tépkedi :) na csak vicceltem azért sok minden mást is csinál. Ha sikerül, apum hozott egy videót amit ő készített, amikor 1 napos volt. Hát
döbbenet volt, h mennyit változott. :)

Heni
Csodaszépek vagytok:)

Unique
Nagyon szép név a Dávid :) gratulálok a kisfiúhoz. Laura ahogy látom a képen gyönyörű :)

Évi
Édes, írod az ilyen aranyos dolgait Dórinak :)
Nagyon kis helyes Dóri :)
:lol: köszi

Pankaa
Köszi :)

Eszter
:) köszi, de remélem majd jössz is vagy én megyek valamikor januárban és akkor személyesen is nyúzhatod kicsit :)
Nagyon örülök, h végül Lac rendbe jött ez nagyon jó hír. Ne félj (könnyű azt mondani), nagyon szuper, h esélyetek van spontán babára és kihagyhatod azt a sok gyogyót.
Kívánom, h nagyon hamar sikerüljön :) arra most ne gondolj, h így nem sikerül. Te is végig mentél minden vizsgálaton, Lac is, tehát...tessék bizakodni :)

Unokatesó...tudod, h én nagyon megértem az érzésed...ne legyen bűntudatod emiatt.

Márta
Köszi...hát lehet, h sehogy, de nem is akarjuk :) fogjon csak ki valami igazán szuper fickót :) Jól teltek, nyugodalmasan. Azért majd még írok róla az alsó részben.
Csabika, Berci jól van már? Lehel megúszta?
Na és te? Jobban vagy már?
:lol: látom igzalmakban gazdag Tropicariumi séta volt :)
Végre én is láttam Csabit is :) ha már személyesen nem volt alkalmam :)

Juca
Nagyon édes Kinga, ahogy fürdik, de nekem a közös kép tetszik a legjobban :)

Norwell
Húú mekkora poc :)
Úristen, hogy díszítettetek fel ekkora fát?? :lol:
Hát szorítok neked a szép szüléshez

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Voltunk a gasztromókusnál kontrollon, azt mondta, hogy 2 éves kora után lehet majd csak próbálkozni a tejterheléssel ... Tudtam én is, hogy sok idő, de bíztam benne, hogy talán 1,5 évesen már próbálkozhatunk óvatosan. Persze, ha ez az ára annak, hogy elmúljon az allergia, akkor fél év ide vagy oda már igazán nem nagy idő. Csak kezdhetem törni a fejem + kutatni a tejmentes recepteket.

Na, de hogy jót is írjak. Elkezdtem keresgélni nyárra szállást Horváto-ba és 1-2-re már igencsak ráizgultam! Már érzem is a tenger illatát, a szél zúgását és a kabócák énekét!!!

Fleur!

És Ti hogy vagytok? Magatokról nem is írtál! Nyakad?
Köszönjük a dícséreteket! Hízik a májam! :)

A kukcacot + a kacsákat is lefotóztam, mindjárt letöltöm, kicsinyítem és mutatom.

kacsa14

Na akkor rólunk:

Karácsony:
Itthon voltunk most először mind 3 nap. Lilla különösebben nem fogta fel, h ez a nap más lenne mint a többi, de ez érthető is. Ennek ellenére rengeteg ajándékot kapott :)
Mi spec nem vettünk neki semmit, csak pár kemény könyvet, mert egyenlőre nem láttam értelmét. Még a csomi papírok sem különösebben érdekelték :)
Menü:
Husi leves
Aszalt szilvával, sajtal töltött pulyka alma hagyma ágyon
és persze diós bejgli
Anyósom 24.-én velünk volt, egész elviselhető volt most és kezd belerázódni az unokázásba is.
Este anyukámékkal skypoltunk csomag bontás után.
25, 26 kettesben Petivel. Hát sok képet nem csináltunk, de majd szétnézek mit tudok feltenni :)

Szilveszter:
Úgy volt, h a barátnőmék jönnek 6 hónapos kislányukkal és egy laza beszélgetős szilveszterünk lesz, de betegek lettek, így ez elmaradt.
Lilla nem tudott elaludni szilveszterkor, mert du 4 től folyamatos durrogtatás volt. Végül fél 12 kor sikerült elaltatnom és pont 12 kor tettem le, csak így vettük észre, h hirtelen új év lett.
De amúgy tüneményes volt, nagy sírás nem volt. Cumi a szájában, ő meg az ölemben és folyamatosan rám nézett és vigyorgott :)
ja de amúgy csak 1 órát aludt, mert 1kor megint felébredt a durrogtatásra :( aztán fél 2 kor sikerült elaltatni megint.

Karácsony után:
volt egy nagyon gáz napunk. üvöltött szegény 9től kb hajnal 1 ig, kisebb nagyobb szünetekkel. Csak az ölemben tudott megnyugodni, azt is csak úgy, ha mászkáltam. Aludni is csak az ölemben tudott. Szval neki álltunk keresni mi a baj és végül is a mi tapasztalatunk és az ügyeletes orvos véleménye alapján az okozta a problémát, hogy a puncijánál a kát nagy ajak közt megrepedt a bőr. Természetesen a pelus irritálta, a pisi meg csípte. Ezért volt, h ahogy levettük róla a pelust nagyon boldog lett.
Szerencsére már elmúlt. A kamillás öblögetés megtette a hatását.

Karácsony után 2 nappal:
Apukám felhívott, hogy anyunak agyműtéte lesz, mert az agyalapi mirigyen cisztát találtak. Ez volt a fejgörcs felelőse. :( szval nagyon kibuktam. még januárban műtik. lehet kicsit ritkábban tudok majd jönni mert többször is kell öcsémre vigyázni és a műtét után haza megyek segíteni nekik.

Amúgy Lilla fél kézzel remekül fogdos már tárgyakat, most már látható tudatosságal. A saját kezeivel már nagyon jól elvan. Folyik a nyál minden mennyiségben és rág rág rág mindent ami útjába kerül :)

KépKép
KépKép
fleur

:lol: Kacsa
De most már igen :) Kösz szerencsére a nyakam már jól van. :)

KépKép
KépKép
fleur

Akkor a képek, bocsi, sok lesz!

2 alsó fogacska:

Kép

Áll a baba áll (Apa alul betámasztja a fenekét)

Kép

Cumimaci :lol: pizsiben:

Kép

Kacsás báb: 5 kiskacsa a tóban fürdik

Kép

Az 5 kiskacsa elbújt a nádasban, mert ellenség közeleg

Kép

A középső kiskacsa kitekint, hogy biztonságban vannak-e már

Kép

Timcsa kukaca (látszanak a méretarányok is)

Kép

Az Ikeás játéktartó is jó játék:

Kép

kacsa14

Fleur!

Jaj Istenem!Szorítunk Anyukádnak! Drukk-drukk-drukk, hogy mihamarabb túllegyetek a műtéten és teljesen felépüljön!!!

Szegény Lilla nuni! El tudom képzelni, hogy fájhatott neki. Nekem is múltkor szeretkezéskor berepedt picit a hóvelyem, de nagyon rossz érzés volt magában is, pisinél meg főleg!

25-26-án hova tettétek Lillát? Azt írtad, kettesben Petivel ...

Timcsa is keméyn könyvet kapott, A kisvakond nadrágját, de nem adtam oda neki, mert megeszi! Van egy másik kisvakondos, azt már totál széjjel rágta. Ülhetek én le vele lapozgatni, nézegetni, mesélni, az nem jó, csak jól megrágni! Úgyhogy cellulóz hiánya biztosan nem lesz!

Tegnap meg a Milupától kapott egy levelet, odaadtam neki, míg a sajátomat olvasta, azt is jól megrágta! :lol:

kacsa14

Rájöttem a kantáros nadrág nagy előnyére: remekül bele lehet büfizni a mellkasánál a belső oldalába. Kívülről nem is látszik! :lol:

kacsa14

Syry!
Én spec nem díjazom a teregetős segítséget, ui. a nedves ruhát húzogatja a padlón>feltörlöl vele :evil: :lol: És mire egy zoknit kiteregetek, már 3at le is szedett :twisted:

Kacsa!
Aranyos Timcsa, sokat nőtt már!

Fleur!
Anyukádnak jobbulást!Nem semmi műtét lesz!
Emilinek is kb. 3 hónaposan kezdett el szakadni a nyála, de még most sincs foga :? :lol:
Nuni: :( ismerős, nekem is volt kicsi koromban, mindig mentem anyához, hogy "anya csíp, kenjed be!"

Most voltam kozmetikusnál, és máris rohanok a fodrihoz! :wink:
Anya vigyát egész nap Emilire, most legalább megtudja milyen kicsi gyerekkel otthon lenni :wink:

Kép
pankaa

Fleur!

Köszönöm, nagyon kedves vagy! :D Szepen telt a karacsonyotok, sajnalom az utana következö nunis dolgot. :( Az lehet a legrosszabb amikor sir es nem jövünk ra miert. Ettöl egy kicsit en is tartok...
Nagyon szoritok anyukadnak, sajanalom, hogy müteni kell!

Norwell!

Nem semmi a karifatok, nagyon szep! :D Es a pocakod is csinike! :D

Panka!

Jo szepülest! :D Anyukad megtudja milyen is egy kisgyerekkel otthon... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
jucmuc

Fleur!

A kamilla lemosáshoz nagyon jó, csak sajnos szárít, de az igazi dr. Theiss körömvirágkrém nagyon vékonyan. Ne félj nem kap fertőzést, hiszen sajna sokszor a kaki is bekerül az ajkak közé. Ezt felfekvések gyors hámosítására adják. Érdemes esetleg a popsikenőcsöt leváltani valami "zsírosabbra", ezt a dokinénivel beszéld meg. Nálunk is volt ilyen, és nagyon durva kipirulás is a fogzáskor, és sem a sudocream, sem a neogranormon nem segített, viszont ez a Theiss rögtön rendbehozta. Ekkor nem használtunk popsikendőt, csak kamillát lemosáshoz, meg zuhany, és ugyan tél volt de grasszált a kisasszony pucéran.

Jucmuc!

Sajnos a legnagyobb elővigyázatosság mellett is előfordul, hogy nem érted a jeleket, sőt van, hogy nincs is ok, csak sír.
Egyébként a legjobb történet, hogy Kofa apját átpelenkázták, mire a gyerek torkaszakadtából elkezdett üvölteni. Pelus tiszta, evett, ivott nem értette senki. Mire valakinek eszébe jutott, hogy kibontotta, és egy dühödt darázs repült ki aki összemarta apósom sejhaját. :evil:

Ma már kaptam kiskönyvet, tegnap 31 mm volt a crl, szépen mozgott, és egészen babaformájú, nem garnéla már. :twisted: Képet sajnos nem kaptam, mert rossz a doki nyomtatója.

tjuca

Kacsa!

A játékok lecsekkolására legjobb a játszóház, klub, vagy ismerősök. Pláne ha más gyerek játszik, rengeteget tanulnak a nagyobbaktól. Én ilyenkor szoktam résen lenni, aztán ha alkalom van, akkor tudom minek örülne. :wink: Ez a tologatós már régen nagyon nagy sikert arat, most kapott Kinga karácsonyra, és azt gondolnánk neki már tök evidens, de pl. a spirálon két napig nem tologatott. Én nem nagyon tudok gyerekfejjel gondolkodni, de mikor járunk kelünk, akkor figyelek. És nem utolsó sorban más gyerekektől olyan kreatív dolgokat figyel meg, amit Te nem tudsz pótolni. Egy testvér már jó, de ugye első gyereknek nehéz testvért produkálni. :twisted:

tjuca

Juca!

Nem semmi ami az apossal megesett...szegenykem 8)
Gratulalok a kiskönyvhöz, szep nagy mar a baba, 10 het! :D

Kép
Kép
jucmuc

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!

A gyerkőcök nagyon nagyon nagyot nőttek mostanság, és gyönyörűek!!! :D

Eszter :D

eszter82
Budapest

Sziasztok!
Csak egy mondat erejéig tudtam jönni. Sajnos keményen nyomom az ágyat. Valami virus belémköltözött, 39 fokos lázzal inditottam. Algopirinnel sikerült levinni a lázámat, de a közérzetem még mindig nagyon ramaty. Apa rengeteget segit, igy a hétvégét valahogy túlélem. Szilárd szerencsére eddig még nem kapta el. Bizom benne, hogy nem is fogja.

Amúgy meg nagyon Boldog Új Évet kivánok MINDENKINEK (lehet, hogy már irtam, de jobb kétszer nubt egyster sem).
Vendég

Sziasztok!

Tartozom egy vallomással... Addig nem akartam leleplezni magam, amíg nem biztos az eredmény, de mivel ma reggel megjött, szóval... Kipróbáltam a "lapítós" módszert. Senkinek nem szóltam, hogy nem hagyjuk ki a decemberi ciklust. Csak csendben ettem a Clostit meg kipróbáltam a méhpempős-ginzenges kapszulát. Lett is 10,5 milis nyálkahártyám a 10. napra, és két akkora tüszőm, hogy rögtön még aznap be kellett adni a repesztőt, és másnap s.o.s. inszem. Ez volt 21-én, pénteken. Utána elutaztunk a szüleinkhez karácsonyozni, semmi stressz, semmittevés, alig gondoltam a témára, de mégse sikerült :cry: :cry: :cry: Hát ez van... Ezt már rutinosan sokkal jobban viseltem, mint az előzőt. Nem váruk semmire, rögtön jön a következő menet. Szívszorító leírni, hogy már a negyedik...

Juca!

Gratula, gyönyörű, méretes babó, és már kiskönyved is van, de jó! Jól vagy?

Angie!

Jobbulást!

Bocs, most csak ennyi!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Evi!

:( :( :(

Angie!

Jobbulast kivanok Neked! :)

Kép
Kép
jucmuc

Kacsa
jajj úgy értettem 3 masban ...fúú ez nem azt jelenti nem veszem ember számba Lillát... nem tom miért így írtam.
Nagyon jók a képek, nagyon édes...:) két kis fogacska :)

Jucmuc
Előbb utóbb mindig rájössz vagy valahogy megoldódik a dolog. Egy idő után már nem ilyed meg annyira az ember lánya a nagy bömbitól, csak próbálja higadtan nyugtatgatni
porontyát.

Juca
Köszi :) Apropó mint kislányos anyuka fehér trutykuszt hogy szeditek ki??
Jajj de jó :) nemsokára 12. hét :)

Angie
:(

Évi
:( nagyon szorítok nektek!

KépKép
KépKép
fleur

Évi!

Nagyon sajnálom!!! Pedig az első mondatot olvasva, hgoy vallomás + eddig nem akartál szólni, míg nem biztos, még a mensin is átugrottam (gondoltam, belefér) azt hittem happy end lesz.
De hajrá 4. próba! Nekem a 4 a szerencseszámom!!!

kacsa14

Sziasztok!

Rég nem jártam erre.
Mi jól vagyunk, szépen teltek az ünnepek, gyorsan.
Iza is náthás volt, most megy ki belőle, férjemmel együtt.
Norwell!
Már 35.hét? Hihetetlen, milyen gyorsan eltelt!
Juca!
Jól vagy?
Szisszka!
Gratulálok!

A babák aranyosak!
Majd teszek fel képet!

Puszi:Bogi
dbogica

Sziasztok!

Panka
Remélem Emili jobban van már, nem náthás!

Márti
Remélem már ti is jobban vagytok!
Képzelem, mennyire élvezték a gyerkőcök a Tropicariumot!
Nekem is nagyon nagyon tetszett, imádtam, és nagyon szivesen mennék
megint! De majd ha Marci nagyobb lesz! Csabi nagyon édes! Eleven
kiskölyök! :) A képek szuperek, aranyosak a fiúk, te pedig milyen
fitt anyuka vagy, pedig nem lehet egyszerű három fiúval!!!

Syry
Tök jó lehetett a szilveszteri buli! :) Kell is a kikapcsolódás!
Jó, hogy Máté ilyen jól el volt a szomszédokkal!
Nagyon cuki a képeken is, milyen nagy fiú már!

Tina
Húúú, már te is a finisben!!!
Nekem az első nst-n volt, hogy Marci nem mocorgott, akkor mondta a
szülésznő, hogy legközelebb egyek pár falatot, vagy vigyek magammal
inni valót.
Vigyázz magadra, pihizz sokat, utána már nem lesz időd pihenni ám,
minden percedet leköti majd a picúr!

Kacsa
Gratula Timcsának a fogacskákhoz! :) A sok képnek mindig örülünk!!!
Hogy megy a pohárból ivás??? Biztos egyre ügyesebbek vagytok!
Az a kukac nagyon jó! :)

Fleur
Biztosan nektek is szép volt a karácsony igy 3-asban!
Szegény Lilla, de örülök, hogy már jól van!
Anyukádnak pedig nagyon nagyon drukkolunk!!!

Juca
Gratula a kis babaformájúhoz és a kiskönyvhöz!!! :)

Angie
Jobbulást! Gyógyulj meg minél hamarabb!!!

Évi
:( Sajnálom! De nagyon nagyon drukkolok, most már be fog költözni a
tesó a pocakodba!

Bogi
De jó, hogy jöttél!!! :)
Várjuk a képeket nagyon! Ha van időd, jöhetnél sűrűbben is!!!

Nálunk a legújabb, hogy Marci úgy hajlandó elaludni, ha sétálok vele,
és énekelek. A kiságyát se szereti igazán, de a babakocsiban hajlandó
aludni legalább! A védőnéni mondta, h kezdjünk el sétálni járni. A doki
néni is mondta, h iktassuk be a sétát lassan, de előbb próbáljam ki,
hogy kimegyünk az erkélyre babakocsival, ha 20 percet kibír Marci,
akkor vágjunk neki.Mondanom sem kell, hogy a levegőztetést is utálta,
üvöltött mindig. :( Most bepróbálkoztunk az erkély dologgal, még 10
percet sem voltunk kint, és persze végig üvöltött. Utána meg hüppögött
a vállamon... Láttam a szemében: "Anya ezt most miért kellett???!"

Na, megyek, próbálok picit még aludni, vagy legalább pihizni...

Ja, és képek Marciról:
www.babanet.hu/album/index.php?album=6127&p=5143414

Szisz

szisszka

Fleur!

Drukkolok nagyon anyukádnak! De azért jó, hogy kiderült, mi okozza a problémát!

Évi!

Sajnálom, de amikor kell, pocakban lesz az a baba, hidd el! Hajrá-hajrá!

Andy! Merre jársz?

Lányok!

Köszi a dícséreteket, bezsebeltem ám mindet! :lol:
Kérhetek mára egy kis drukkot?
A főnököm megkért, hogy tartsak előadást a pedagógiai napon a sérült és ép gyermekek együttneveléséről, ma de. lesz,
nekem meg szabályos vizsgadrukkom van! Szorítsatok, jó?
:?

Márti
borossné becz márta

Virág!

Mi mindent kenünk. Fehér trutykuszon ugye a krémet érted? Nos ha pisi van csak a pelusban, akkor nem szoktuk bántani, áttöröljük az egyéb "szabadon hozzáférhető" egységeket. Ha kaki is van (ami 1,5 évesen már jaj), akkor viszont a legegyszerűbb a teljes alvázmosás. Amikor még kicsi anyatejes pocok volt, akkor kakinál óvatosan fentről le kitöröltünk mindent nehezebben hozzáférhető egységeknél is óvatosan kivéve hüvelybemenet. Ha így sem lehetett eltávolítani a szötyit az ajkak közül, és lehetőség volt rá, irány a fürdő. Este a nagy generál szerviz alkalmával viszont az áztatóprogram után jött a törlés, de a hüvelybemenetet soha nem bántottuk. A csikló környéke nagyon veszélyes "kaki és szöttygyűjtés" szempontból, de azt óvatosan ki lehetett törölni. A védőnő is így csinálta, sőt szerinte minden nap szét kell nyitni az ajkakat, mert bár ritka de kislányoknál is van összetapadás. :shock: Na mi ezt annyira nem erőltettük/erőltetjük, de biza mikor fosi van nincs mit tenni, azt ki kell mosni. Én személy szerint a vizet jobban szeretem, mint a törlőkendőt, bár tény, hogy körülményesebb kicsattogni mosdatni törölni pelenkázni, mint csak törölni pelenkázni. 8) Na jó hosszú lettem.

tjuca

Csajok
Köszönöm mindenkinek aki szorít anyunak...

Szisz
Marci nagyon édes. Altatás: nem írigyellek. Viszont a sétáláshoz próbáld meg nem hozzászoktatni, mert később nagyon nehéz lesz.
Esetleg a melléfekszel, simogatod módszer nem jön be?
A levegőzéshez is majd szép lassan hozzászokik, gondolom most nagyon hideg van szegénykémnek..

Juca
Köszi. Az ajkak közti cucc eltávolítására lettem volna kíváncsi. A hüvelyt én sem piszkálom...

Anyukámék holnap megint jönnek, öröm az ürömben, hogy most gyakrabban járnak fel és itt is alszanak. Csütörtökön mennek az altatós orvossal beszélgetni
és még lesz neki pár vizsgálat.
Azt még lehet nem írtam, de apuék a múltkor megnyugtattak, hogy már az MRI-n is látszik, h jóindulatú dologól van szó.
Szval megint két gyerekes anyuka leszek átmenetileg :) mert öcsémre én vigyázok. Mondjuk nem könnyű vele, mert kicsit el van kapatva és nem túl megértő, h Lillával is kell
foglalkoznom nem csak vele. A múltkor közölte, h tegyem be mostmár az ágyába, mert álmos :lol:
Ja meg nagyon bedurcizott, mert hülyéskedett Lillának, ő meg megilyedt és elkezdett üvölteni :lol: azt hitte valami bajt csinált...nem győztük vígasztalni.
De amúgy a múltkor nagyon rendes volt, csak legalább 20 autót kellett kiszineznem ennek fejében :lol:

KépKép
KépKép
fleur

Szisszka!

Szerintem se kezdjétek sétálva altatni, mert később leszkad a derekad. Persze nem könnyű. Mi lenne, ha elalváshoz melléfeküdnél, érezné az illatod, beszélnél hozzá vagy csak csendben lennétek, max. simogatnád. Próbáljátok a sétát olyan rituálé felé terelni, ami később is bírható.

Séta/levegőzés: hát nehéz lehet, Kinga az ellenkezője volt csak menjünk, és mozogjon alatta valami, amivel az volt a baj, hogy én nem tudtam aludni. Mondjuk ő nyári gyerek tehát sokkal könnyebb. De pl. neki a kenguru volt életmentő, most ezért az ortopéd szakorvosok leharapnák a fejünket, de egy: nem lett semmi baja (és az én hátam sem ment taccsra) kettő: nem az orvos hallja órákon keresztül sírni :twisted:. A hordókendőt próbáltad már? Én nem próbáltam, meg tudom olyan hippis, de hátha bejönne.

Kitartás: kis gyerek kis gond... :twisted: :wink:

tjuca

Sziasztok!

Lesül a képemről a bőr, de nem volt időm eddig írni és visszaolvasni sem. El sem hiszitek milyen sok tennivaló van, ha az ember lánya több mint 2 hétre elutazik otthonról. Ráadásul apa osztott szorzott, és arra jutott/unk, hogy Daninak mégis csak mennie kell bölcsibe. Ma és holnap is ezt intézem, ezért időm szinte semmire nincs, hiszen jövő hétfőn már kezdjük is a beszoktatást! A szívem majd megszakad, de nem tudok mást tenni. A magán bölcsi havi 25 ezerbe lenne, azt meg nem engedhetjük meg magunknak.
Ma voltunk a 18 hós szurin. Sírt egy kicsit, de hamar megbékélt és most ebéd után egy szép nagyot szunyált. Most (végre) 10 kg és 84 cm. Nem egy díjbirkózó, bár étvágya akár a farkasnak. Ma is bevágott egy egész tányér húslleves és utána evett még pörköltet nokedlival is. Csak ámultam...

A beszéddel nagyon jól állunk, sőt talán túl jól! Már semmit nem szabad elötte meggondolatlanul mondani. Mindent rögtön utánoz. Összerakja a szavakat pl. apuék leszedték a karácsonyfát és az ablakon dobta ki erre a gyerek: papa-karácsonyfát-bumm és mutatja is hozzá.
Mondja hogy bátyus-tüzijáték, vagy ha rosszat csinál: papa-sarkát (ugye mert azt mondtuk, hogy a papa hátraköti a sarkát ha rossz lesz)
Ja és "ragzik" is. :-) Vagyis ha megkérdezed tőle, mit eszel? Válasz pl. almát. Szmolgat. Igaz nem teljesen egymás után teszi a számokat, de 1-10 ig ismeri mindet.
Nagyjából megismeri a színeket (piros, fehér, kék és még talán a fekete)
Tesóbaba még nem akar jönni, de ami késik, nem múlik.... :wink: :lol:

Na, asszem most lassan megyek, de amint tudok jövök megint.
Szép napot mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy

Hahó, merre vagytok?
Ki ne haljon már a kedvenc topicom!
Tud valaki pl.: Andyről,Pupyról, Maciról valamit?
Nekem sincs túl sok időm, de nagyon kiváncsi vagyok Rátok! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Jelen. 8)

Andi!
Bölcsi: :(
Aranyos lehet Dani ragzáskor! :lol:
Én elhiszem, hogy sok a dolgod, én már 2 naőja csak mosok-és mosok, most teregettem ki.És vasalva még nincs! :x

Kép
pankaa

Pár kép és videó:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Dani így mondja:

Tüzijáték

Karácsonyfa

Kép
oriandy

Jucmuc, Tina
hogy vagytok? Tina neked lassan esedékes a következő nst?

Tina
fog valaki értesíteni minket, ha megérkezett a baba?
Jucmuc
akkor te Olaszhonban szülsz, igaz?

Andy
Látom Daninak bejöttek az ajándékok. Hintalovat szereti? Unokatesó is kapott? (gondolom ő van a háttérben az első képen.) Sőt két hintalova is van? a második fajta már régi lehet. (jól sejtem?) vajon lehet most ilyet kapni?
Aranyos lehet Dani, ahogy rakosgatja a szavakat. :lol:
Szóval akkor mégis csak a bölcsi lesz a megoldás. :( ha jól értem, akkor állami bölcsibe megy? javíts ki, ha valahol lemaradtam... :wink:

Fleur
sajnálom, hogy Anyukádat műteni kell. :(

Juca
gratulálok a kiskönyvhöz. a másik topikban meglestem a pocis képed. :lol:

Bocsi, hogy most nem írok mindenkinek, :oops: de már leragad a szemem. majd jövök a napokban megint.

Kép

Kép
syrynx

Halihó!

Syry!
Igen, minden úgy van ahogy írtad is! :-)
Az unokatesó is kapott hintaloval, akit a háttérben lehet látni. A másik paci anyóséknál van, még a páromé volt annó! A lovaglással úgy vagyunk, hogy hol van kedve ráülni, hol nincs. Ha rá is ül, nem marad még rajta sokáig.
Hogy a régi fajtát lehet-e még kapni? Azt nem tudom, de szerintem nem.
A bölcsis témában nem maradtál le, sajnos igen, állami bölcsibe kell vinnem. Ugye azt hittem be tudom majd adni a magánbölcsibe...
Vagyis rosszul fogalmazok, be is tudnám adni oda, csak anyagilag nem bírnánk. Így marad az állami.
Pont ma délután megyek beirtani, kicsit oda is vagyok lelkileg!

Na, megyek készülődni, aztán majd jövök a beszámolóval.
Ja és ráadásul tegnap kaptuk meg a doktornénitől a papírt, hogy egészséges és közösségbe vihető, erre éjszaka benáthásodott és kicsit köhög is. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!
Nem jól kezdődik!

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Syry!
Írtam privit Macinak, de fogalmam sincs, hogy mi lehet vele, mert még azóta sem jelentkezett és ahogy visszanéztem itt sem találtam, hogy írt volna.

Ha valaki vállalkozik rá, akkor küldök neki sms-t szülés után és köszönettel veszem ha megírja ide! :)

Panka!
Itt is köszönöm az érdeklődést, komolyan nagyon jól esik! :D

Maci, Pupy, Eszti!
Mi van veletek?

Tegnap voltam NST-n, ahol Dávid nagyon-nagyon ügyes volt, mert szinte folyamatosan mocorgott, a szülésznő nem győzte dícsérni. :D Pénteken kell mennem megint, így beszéltem meg a dokival. Val.szeg azért nem hetente, mert kicsit magasabb a vérnyomásom és jobb odafigyelni.

Vigyázzatok magatokra!

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

Sziasztok Lanyok! :D

Syry,

Köszönöm az erdeklödest! :D Igen, en itt szülök nem is lennek kepes 700 km-t utazni mar ilyen allapotban es a gyerek erdeke is, hogy olasz allampolgar legyen ha mar egyszer ide születik es itt is fog elni.

Kepzeljetek tegnap egesz nap a korhazban voltam....hetfön hivtuk a dokit idöpontert, s mar aznap este mehettünk is hozza. Ultrahang, mindent rendben talalt, csakhogy a baba pici a korahoz kepest. :shock: Földbe gyökerezett a labam, nagyon rossz volt. Aztan megnyugtatott minket es elmagyarazott mindent szepen.

Ara'nyos a baba, tehat nem arrol van szo, hogy egyes testresze kisebb lenne a többinel, hanem aranyosan kisebb a koranal es azt mondta ez gyakran elöfordul, nem lehet mindenki akkora mint a ferjem... :lol: Kb. ket hettel tünik kisebbnek a koranal. A ctg-n minden rendben volt.

Aztan mondta, hogy masnap reggel azaz tegnap menjünk be a korhazba, csinalnak egy vizsgalatot ami megmutatja, hogy a baba szenved-e esetleg ezert kisebb. Es ha estleg nem jo mar neki bent akkor meginditja a szülest. :shock:

Tegnap reggel 7.30-ra ott voltunk, egesz ejjel alig aludtam ugy izgultam...aztan kiderült az en dokim mütöben van, igy egy doktornö foglalkozott velem majd egy szülesznö. Kedvesek voltak ök is. A doktornö megvizsgalt (ez elegge fajt. :oops: ) a mehszaj zarva de fel van puhulva. Gondolom ennek igy kell lennie.

Azutan elvittek erre a bizonyos vizsgalatra amit itt ugy hivnak, hogy stress test. Bekötöttek az infuziot, ami szinte jobban fajt mint az utana jövö fajasok. :shock: azutan jött szepen az oxitocin...igy azt vizsgaltak, hogyan reagal a pici a fajasokra. Jo sokaig ra voltam kötve,majdnem 1 ora volt amikor visszamehettem a szüleszetre. Ja, persze azt nem mondtam, hogy reggel derült ki befektetnek.. :shock: :shock: meg jo, hogy nalunk volt a korhazi motyom mert at is kellett öltöznöm. Persze ezt nem mondta hetfö este az orvosom.

Lenyeg a lenyeg: a babaval minden rendben, nem szenved, meg delutan is ratettek ctg-re, 16.30-kor vegeztünk mindennel, aztan munka utan jött a ferjem is. Este 19.30-ig varattak minket mire megirtak az elbocsato levelet, hogy hazamehetek...addigra mar nagyon ki voltam es nagyon haza akartam jönni. :evil:

Viszont lattam sok-sok picurkat ami karpotolt. :D Ma meg nem sikerült beszelni a sajat dokimmal, de az biztos, hogy a jövö heten megint menni kell vizsgalatra. Remelem akkor nem akarnak bent tartani...

Nagyon sokat kemenyedek de jol vagyok. Ma iszonyat faradt vagyok, megviselt a tegnapi nap. Nem is csinalok ma sokmindent...

Puszi mindenkinek! :D

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok!

Jucmuc!

Sajnálom a megpróbáltatásokat + hogy megijesztettek! Keringési UH-t (flowmetria) nem csináltak?

Pihengess!

Tina!

Ment privi!

Andy!

Édes Dani a karácsonyi képeken!

A bölcsi kezdéshez pedig kitartást! De végülis miért is megy bölcsibe? Nem azt írtad, hogy a tanfoláy seste lesz? Vagy most én maradtam ki vmi-ből?

---

Mi jól vagyunk! törpilla folyton rámol! Úgy néz ki a lakás estére, mint egy csatatér. Készülődik kifelé az 5. foga. A poharas ivásba pedig kezdünk belejönni. Már csak akkor megy mellé, ha már nem kéri és a még szájában lévőt kifolyatja!

kacsa14

Kacsa!

Köszi szepen! Nem tudom, hogy csinalt-e flowmetriat sajnos. :(
Az uh alatt lattam, hogy nezte a keringest, egyszer volt olyan amikor keken-pirosan latszott az egesz lehet, hogy az volt az?

Amikor ott vagyok ugy le vagyok benulva, hogy mindig elfelejtek kerdezni egy csomo mindent. :roll:

Kép
Kép
jucmuc

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?