Sziasztok!
De jó, régen írók csatlakoztak ismét!!
Virág! Örülök, hogy eddig kihúzta Védike odabent, reméljük minél tovább élvezi még odabent a jó meleg magzatvizet, a szívhangodat...
Olga! MEgy a szidás!
Judit! Köszi a tippet huzat-ügyben, "Szabiálló" -nak kell lennie, az tuti!
Anna! Mi most az átrndezős-bútorvariálós állapot előtt állunk, felújítás majd csak 2-3 év múla lesz nagyobb, 3 éve csináltuk. De a nagyszobát már tényleg gatyába kell rázni!
Apukáméknál is túl jó a hőszigetelés, és előjött a penész a hálójukban, ők pl. a szekrény mögé valahogy beapplikáltak egy ventillátort, és néha járatják. Asszem...
Nimi nagyon fini ebédet kapott!
Te mikortól adtad neki azokat a gabonaféléket, amiben glutén van? MErt én most vettem a Milupa 7 pehely nevezetű gabonapelyhét, amivel gondoltam felturbózom mondjuk a tízóraiját egy kicsit, de ugye ez glutént tartalmaz. Ez meg a védőnénik réme mostanság az allergia miatt. Még nem próbáltuk ki...
Judit, ha már tanácsadás! Fél éves kor után milyen gyakran kell vinni a gyerekeket tanácsadásra? Havonta? 2 havonta?
Bárányhimlő elleni oltásról most már leírom, ami belémragadt eddig:
én 11 hetesen terhesen azért lettem veszélyeztett terhes, mert két 15 éves lány elkapta a tanítványaim közül... rögtön megnéztem, milyen bajai lehetnek a magzatnak tőle... Az első három hónapban idegrenszeri probléma, végtag-hiány, és rengeteg féle fejlődési rendellenesség. Én úgy otthagytam az egészet, hogy a 4. órámat még megtartottam, az 5.-et már nem, és soha többet nem mentem vissza. ÉS a terhesség legvégéig bennem volt, hogy ugye nem lett babónak baja!!!
Sajnos én hiába estem át a betegségen kiskoromban, a magzatra veszélyes lehet. A legjobb barátnőm is 9 hetesen veszítette el a 2. magzatát, mert a 6 éves kislánya bárányhimlős lett, és őt ápolta. A szövettan is kimutatta... ÉS ő is átesett már a betegségen!!! No, én akkor egyrészt magamat szidtam, hogy terhesen miért hősködtem, hogy tanítok majd ameddig tudok, napi többszáz gyerek között... Másrészt meg az jutott eszembe, hogy ha nekem gyerekem lesz, beadatom neki, mert neki is jobb, ha csak enyhe változatát kell esetleg átvészelnie, vagy nem is lesz beteg, ergo mást sem fog megfertőzni.
No, ez most kiszakadt belőlem, és lehet sokan nem értetek velem egyet...