Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Flócinak szombaton már kutya baja sem volt. Elmentünk a Vadasparkba. Tök muris volt. A kakas meg a csirke tetszett neki a legjobban. Meg a majmok a szigeten. Ma már csak a mi kajánkból evett a Manó. Próbálkoztam paradicsomos krumplival (kedvenc), de nem jött be. Inkább sült csirkét evett.
Ja, nem tudjátok elképzelni hány óráig aludt reggel...fél tízig! Ilyen már nem is tudom mikor volt.

Katicabogár: A Minna az csak úgy jött, nem tudom hogy de egyszer csak kitaláltam. Én sem hallottam ezelőtt soha. A Vilhelmina és a Hermina bedézett alakja, ezekből önálósult. A baba-mama tornára 6 hetes kortól bármeddig járhatsz. A Flóra már elmúlt 15 hónapos, de még nem mondták, hogy ne menjünk. Megtornáztatják a babókat is. Érdemes legalább szokja Kincső a társaságot, és te sem vagy otthon bezárva.

Zsófi: Szegény Panka, remélem Bence nem kapja el. Bár ahogy írod lehet hogy ő is bekapkodta. Csatlakozom Gabóhoz, minek kell neki a tea? Az ügyis doki nem sok újjat mondott. Az anyatej mindenre jó. Azért lehet,hogy kellene vmi bogyó neki!

Melinda: Jól nézhetett ki Lotti a szájában a combikával. Minna azt jelenti, szerelem. Inkább a Bátort fogjuk használni, de ezt még nem tudni előre. Elég nehéz a Bátort becézni, de a Flórát sem tudtuk az elején. Majd kitaláljuk. Nem mentünk el a dokihoz, mert javult a Manó.

Nóri: Sajna nem is lenne, hová menjek, mert lejárt a szerződésem. Kis kopasznyakú kezdő vagyok a szakmában. Rajzot és angolt tanítottam általános suliban a Rókus I.-ben. Algyőn fogunk építkezni, egy kb. 120nm-es házikót. Három gyereknek kell ekkora.Kép Könnyűszerkezeteset, fémprofilból. Szeretnénk elkezdeni az alapozást még az ősszel, de a házat már csak tavaszal tudjuk folytatni. sajna kell felvenni hitelt, még így is kevés lesz, szerintem. Feltétlenül kell bölcső?

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Nina: Te is útálsz vasalni, én már kezdek a mosástól is irtózni.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Valamelyik nap írtam egy hosszút, és lefagyott. Pedig mindig lementem, csak most az egyszer nem. Így nem is próbálkozom az újboli írással.

Erika!
Az előzőben azt írtam, hogy Janka éjszaka már csak 3 körül kel fel, és utána vissza is alszik kb. 7ig, nappal viszont semmit. Na, azóta tegnap már aludt délután egy nagyot, ma meg egész nap. Komolyan aggódtam, hogy mi van.
Tényleg nem futunk össze soha. Kép Igaz, mi mostanában reggel játszóterezünk, most valahogy az illik bele a napirendbe.

Katicabogár!
Ugye Te kérdezted a babaúszást? Szerintem úgy csináld, hogy ha a Sportusziba mentek, először vasárnap menjetek, mert akkor megtanuljátok mit hogy kell csinálni, utána már járhattok szombaton is, ha úgy jobb Nektek. A szombatin nagyon sokan szoktak lenni, és azt csinálsz, amit akarsz, nem nagyon foglalkoznak az emberrel.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Nekünk is elég tartalmas volt a hétvége, esküvőn voltunk (lagzi nélkül, csak állófogadással), Marcit mi sem vittük, a hőség miatt, meg pont az alvásidején kellett volna helytállnia.
Tegnap este meg kimentem egy társasággal a sörfesztiválra (nem sörözni...) A férjemnek nem nagyon tetszett, hogy leléptem, de Marci születése óta most harmadszor fordult elő, hogy elmentem "bulizni" és ha igazán elkezdek pocakosodni és megszületik a tesó, megint befellegzett egy időre... Egyébként nagyon felháborodtam azon, hogy a fesztiválon még éjféltájt is egy csomó egészen kicsi gyereket húztak-vontak a szüleik. Azt hitték talán, hogy ez nekik is egy jó buli?!

Gabi!
De jó Nektek, már nevetek is van!
Te hogy érzed Magad? Mert én egyre vacakabbul... Reggeltől estig folyamatosan hányingerem van, és a gyomrom is szinte állandóan fáj.
Jut eszembe, csüt-ön voltam Sárinál, csupán két órát késett a rendelésről. Szegény elég megviselt volt és folyamatosan meaculpázott. Mindent rendben talált, a 7. v. 8. hétben vagyok, később pontosítunk.

Nina, Gabi!
Én szeretek vasalni. De nem vállalok...

Zsófi!
Jobbulást Pankának, Szerintem Bence lehet, hogy csak a hőség miatt sztrájkol.

Melinda!
Szerintem biztos is, hogy megsértődött Lotti - elképesztő, hogy milyen önérzetesek tudnak lenni már egészen törpi korban is. Marci kb. fél éves lehetett, amikor egy hasonló szituban ("elhagytuk" őt egy kis időre) egyszerűen levegőnek nézett minket.

Katicabogár!
Gratulálok a két hónapos szülinaphoz!

Sziasztok!

Anita
fanita

Katicabogár!
Igen, rólam lehetett szó, mert pár évig tartottam programozás gyakorlatot. A diplomáimat is jól eltaláltad. Én mindig is szerettem volna egy munkahelyen dolgozni a férjemmel, (kamaszkoromban is osztálytárssal "jártam") sőt a férjemmel egyorma szakjaink is vannak, együtt tanultunk a vizsgákra, stb... A mi kapcsolatunk, így szakmai barátság is, egy munkahelyen meg azért jó lenni, mert így közösek az ismerősök, a bulik, meg persze tudjuk egymást helyettesíteni.
Zsófi! Nem hiszem, hogy a férjem tanított, mert csak másfél éve tanít, és rajtunk kivül még 3 számtech tanár/nő van, igaz egy gyesen.

Úgy volt, hogy kapunk a barátainktól bölcsőt, de ma megtudtuk, hogy mégse, erre mondta a férjem, hogy akkor ő is farag. Amit kaptunk volna, azt a másik apuka faragta. Szerintem nagyon praktikus, 4 éves korig tudtak benne aludni a lányok. Két oldalról rácsos, később lejebb szerelhető a rács, jó mély, és van hozzá kitámasztó is, ha nem akarom, hogy billegjen. Ennyire tutit, még boltban nem láttam.

Gabi3!
Akkor, ha jól értem most nincs munkaviszonyod, intézkedtél már, hogy ne csak a gyest kapt majd?

Nóri
norcee

Fanita: Mi az a meaculpázás? Most már jól érzem magam, a gyomorégésem elmúlt. De néha ott van a gombóc a torkomban. Flórával sem voltam rosszul. Különben nem is tudtam volna dolgozni sem.

Nóri: Azt hogy lehet intézni, hogy ne csak a gyest kapjam?

Gabi3
inecsg

Gabi3!

Több lehetőség is van, persze mindnek van jó és rossz oldala:

1. gyorsan keresel egy sulit (angol tanárokat elég sok helyen keresnek) és ledolgozol 181 napot
(Gondolom nem kell külön ecsetelnem ennek a hátrányait. Kép )

2. ismerős vállalkozásba bejelenteted magad, úgy, hogy a szülés előtt biztosan meglegyen a 180 nap munkaviszony, és a szülés pillanatában is biztosított legyél

3. szerződést kötsz a tb-vel, és 180 napig fizeted magad után a tb-t, hogy mekkora összegre kötsz az elég széles skálán mozoghat, és akkor a szerződésben szereplő összeg után kapod a tgyást meg a gyedet

Az utóbbi két módszernek az a hátránya, hogy közben már nem kaphatod a mostani gyed/gyes-t, arról le kell mondani, de érdemes számolni, hogy mi éri meg legjobban hosszútávon.

Nekem ez a tb-s dolog nagyon tetszik, mert tényleg jó lehetőség, ha az embernek a gyerekek között nincs folyamatos munkaviszonya, persze ehez előre be kell fektetni, szóval kell hozzá vagy egy jól kereső férj, vagy spóroltpénz vagy egy jó kis feketemunka. Kép
norcee

Gabi!

Anyu is úgy kapja a gyedet, hogy fizette hat hónapig maga után a tb-t. Illetve csak három hónapig, mert előtte három hónapig pályakezdőként biztosított volt.

Kínomban adtam neki teát, mert nem fogadta el a cicit.
Se enyimet, se anyuét.
Gondoltam a cumisüveget jobban szereti, ezért adtam neki tápszert (el tudjátok képzelni, hogy hogy aggódtam, ha én tápszert adok BencénekKépKépKép)
Az sem kellett. Ezért próbáltam meg a teát, hátha szomjas. Az se volt jó.

Bizti nem aggódnék, ha nem lenne ilyen rohadt meleg, és nem félnék, hogy kiszárad.
Alig volt pisi a pelusában.

Ja kaki nem volt a teátólKép

Nóri, én 2002 szeptemberétől jártam oda.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szijasztok!

Fanita! Én is voltam szombat este-éjszaka a voltam a belvárosban és
én is kiakadtam, hogy milyen sok kisgyereket "sétáltatnak" ilyen
későn..

Lara
lara

Nóri és Zsófi: Köszi az infókat. Elgondolkozom rajta.

Gabi3
inecsg

Gabi3!

Több lehetőség is van, persze mindnek van jó és rossz oldala:

1. gyorsan keresel egy sulit (angol tanárokat elég sok helyen keresnek) és ledolgozol 181 napot
(Gondolom nem kell külön ecsetelnem ennek a hátrányait. Kép )

2. ismerős vállalkozásba bejelenteted magad, úgy, hogy a szülés előtt biztosan meglegyen a 180 nap munkaviszony, és a szülés pillanatában is biztosított legyél

3. szerződést kötsz a tb-vel, és 180 napig fizeted magad után a tb-t, hogy mekkora összegre kötsz az elég széles skálán mozoghat, és akkor a szerződésben szereplő összeg után kapod a tgyást meg a gyedet

Az utóbbi két módszernek az a hátránya, hogy közben már nem kaphatod a mostani gyed/gyes-t, arról le kell mondani, de érdemes számolni, hogy mi éri meg legjobban hosszútávon.

Nekem ez a tb-s dolog nagyon tetszik, mert tényleg jó lehetőség, ha az embernek a gyerekek között nincs folyamatos munkaviszonya, persze ehez előre be kell fektetni, szóval kell hozzá vagy egy jól kereső férj, vagy spóroltpénz vagy egy jó kis feketemunka. Kép
norcee

Nem akartam mégegyszer elküldeni, bocs, de megtréfált a babanet.

Zsófi! Akkor már én is ott tanítottam. Kép

Lányok! Mivel érdemes kenni a pocakot, hogy ne legyen csíkos? Tudtok valami jó olajat?
Persze szült barátnőim legtöbbje szerint ez alkati kérdés, szerintetek?

Norcee
norcee

Sziasztok!

Nina:holnap megyünk egy jó kis dumcsira.Dani hazáig cumizott.Ott lesztek holnap?Esetleg fagyit vehetnénk a casablankában...

Katicabogár:a védőnő azt mondta 3 hónapos kortól adhatom csak az infacolt.Gabo is írta,hogy már adta pár hetes kortól s te is adod.Mennyit adsz neki?

Zsófi:Milyen teától nem volt kakija Bencusnak?Végülis elfogadta a teát?Fejjed a semmit is,én is azt csináltam a bogyó mellett,meg volt,hogy Dani napokig szinte 24 órát a cicin volt.Képde megérte!Kép

Nóri:szerintem is alkati a dolog,én nivea Q10.-el kentem terhesség alatt(bár nem hinném,hogy attól de nekem nem csíkos,15.-én lesz 2 hónapja.hogy Dani született).
Viszont az a sötét csík középen nem múlik.
Mikorra tűnik az el?Tudja valaki?

Ildianyu:Ma Dani aludt s evett felváltva,alig kellett ringatni,már én is néztem,hogy nem beteg ez a gyerek?de nem!KépPersze én nem bírtam aludni amikor ő.KépJanka is nagyon ügyi akkor.Képés Lili?Vele minden okés?Mennyire van meleg nálatok ott a panelban?Jöttök majd babauszira?

Puszi Mindenkinek!

ERika
erika76

Sziasztok,
Erika és mi van a használati utasításban írva?

Nóri,
írok mélt neked.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

Norcee,

valoszinuleg alkati kerdes a csikosodas. En a Vichy-nek terhessegi csikokra valo kremet hasznaltam Jazminnal eloszor, majd kesobb sima testapolot. Simonnal csak sima testapolot hasznaltam es nem lettem csikor. Baratnom babaolajjal kente, neki sem lett. De szerintem ha be akar csikosodni, mindegy mit hasznalsz.

Erika,

erdekes ez a sotet csik. Jazminnal nem volt csikom, De Simonnal lett, es meg mindig laccodik. Ez szerintem fugg a pocak merettol. Jazminnal borzaszto pici volt a hasam, Simonnal meg normalis meretu. Kivancsi vagyok en is, hogy elmulik-e? Mondjuk engem nem zavar. Inkabb a nagy hajas hasam mulna mar el. Kép
Latod, csak bele jon Dani a dolgokba. Lesz olyan idoszak, amikor majd elgondolkozol, hogy lehet, hogy nem is volt Dani siros.

Erika,

most utananeztem 3 hetesen kezdtem adni az Infacolt Simcinek es a dokineni ajanlotta. En minden szopi elott adtam meg ha csak 1 ora volt a 2 szopi kozott akkor is es ejszaka is.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Nóri:
Én kentem minden fellelhető csodaszerrel a pocakomat. Mégis egy jobbérzésű zebra sirva könyörögne a csikok receptjéértKép

Zsófi:
Kössz a cipőcske infót!
Már be is szereztem. Igy a frankó vásárolni.
Gyűlölök boltról boltra járni.

Ugyhogy következő kérdés-kérés:Hol lehet ezt a babatornáztatót kapni?
Láttam egyet ott a B.B. téren, de megmondom őszintén én sokaltam érte a 16-ezer forintot.
Vagy ennyi az ára?

Gabomano?
Hozzátápi? Még nem kezdtétek?
Én legközelebb szerintem majd csak az 1 éves szülinapján próbálkozomKép
Simci tokája meg van még?
Jázmin még mindig brokkolit ebédel?

Erika:
Majd holnap megdicsérem Danikát!Kép

Nina
nina74

Sziasztok!

Lotti ma olyan volt mint egy perpetum mobile. Délután nem aludt, helyette széjjel szedte az ágyat. Leszedte a baldachint, mindent szétdúrt az ágyában, és még a matrac alá is benézett.

Van valami jó taktikátok arra, hogy hogyan lehet egy állandóan mozgó gyereket bepelenkázni? Mi lassan küzdünk minden peluscserekor.
Ja,és állva törülközünk fürcsi után, mivel nem hajlandó a nagylány leülni sem, nemhogy lefeküdni. Elég vicces így.

Nóri!
Én a milupa terheskrémét használtam, nem rossz.Igaz elhasználtam 6 tubussal.

Jó éjt!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Nóri!
Ugyan nem nekem címezted, de én is köszi a gyes/gyeddel kapcs. infókat. Még a tb-s szerződés talán a legjobb, tényleg, ismerős vállalkozást nem tudok, tanítani meg biztosan nem tudnék elmenni, a költözés miatt sem. Azt tudod esetleg pontosabban, hogy milyen az arány a 6 hónapig fizetett tb és a kapott gyed között?
A pocakomra én a Milupa erre kitalált búzacsírás kencéjét használtam (dm-ben szoktam venni)- már leírtam 1szer vmikor, hogy én máshol telis-tele vagyok striákkal, tehát hajlamos vagyok rá, de a hasamon egy sem lett! Hogy vajon a krémnek köszönhetően-e...

Gabi3!
TUdod, amikor vki szánja-bánja bűneit ("Mea culpa, mea culpa...)szóval Sári többször is elnézést kért a megvárakozatásért. Holnap mész, ugye? Majd gondolok rád!

Zsófi, Meso!
Ti esetleg tudtok konkrét összegeket mondani a fizetett tb és a kapott gyedet illetően? Előre is köszi!

Ildianyu, Erika!
Látjátok, alakulnak a gyerkőcök! Reméljük, hogy végérvényesen a "javulás" útjára léptek...

Sziasztok!

Anita
fanita

Sziasztok!

Nóri: Én sima Johnson olajjal kentem a hasam. Az nem is lett csíkos, de a fenekem és a combom...Szülés után az első fürcsinél azt hittem rosszul látok. Na de most, most bekenem a fenekem is és a combom is. Elég rá vmi jó sok nedvesség tartalmú kenőcs, vagy olaj. Főleg hogy Flórával anysóm folyton azt mondogatta nekem, hogy majd jó csíkos lesz a hasam. Én meg azt mondtam, hogy az enyém nem. És nem is lett. KépNekem nem is volt középen csíkom. Bár nem mondhatom, hogy Flórával nem volt nagy hasam, mert 100 cm volt a kerületünk. Oszt mégis kicsi lett.

Erika: De ügyi Danó! Csak így tovább, csak megtanulja, hogyan kell aludni.

Nina: Milyen az a babatornáztató? Az kis hídszerű, amit ha fekszik a bébi föléteszed és mindenféle kütyük lógnak le róla. Mert ha az akkor az baromi drága. A micimackóban olyan 6-8 ezer körül láttam. Jó ez a jobb érzésű zebra szöveg.

Melinda: Flóra is ilyen volt. Ekkor kezdődött a nemalvása. De szerintem ez nálatok nem lesz gond (éjszaka). Bepelenkázni egy örökmozgót csak úgy lehet ha kinyomod a reset gombot. Ha nem találod, akkor próbálkozz a régen látott játékokkal. Én is azokat szoktam a banya kezébe adni. Mostmár segít kibontani a kenőcsös tégelyt. Vagy megnézegeti az új pelust. Nem egyszerű főleg ha csupa kaki a hátsófele.

Fanita: Igen holnap megyek a doki bácsihoz, már úgy várom. Az teljesen magától érthetődő, hogy egy hónapra 4 ezer? Érdemes megkérdezni mennyi a tarifa? Vagy hogy megy? Már olyan régen voltam, és egyébként is útálom az ilyen izét. Köszi a latin kisegítést. Te mikor szoktál hozzá menni? Későbbi órákban vagy korábban?

Flóci első igazi mondata így hangzott ma: Brr e. Ez annyit jelent "Az autó elment". Csúszdáztunk is és Flóci fiúzott egyet. Olyan kis aranyosak voltak.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

sziasztok,
Nina,
szerintem ha Vandának akarod venni, akkor már ne vegyél. Egyébként a Corában is fellelhető meg a Brendonban is van, a 16ezer nagyon sok érte.

Melinda,
mi ekkor kezdtünk el használni bugyipelenkát, aztán mikor lecsillapodott abbéli vágya gyerkőcnek, hogy bojkottálja a tisztábatételt, már vegyesen használtuk.

FAnita,
hányingerre egyél gyömbérest. És mit szólt a család a kis jövevényhez?

Lara,
nagyon szótlan vagy!

Hol van Enikő? Csak nincs vmi baj? Tudtok róla vmit?

Pusszancs:
Ági

Kép
Ágci

Sziasztok!

Gabi3!
Tuti a 4ezer, de azért kérdezd meg, teljesen nyíltan és kedvesen elmagyarázzák a rendszert. Utána pedig az egyik asszisztensnek kell leszámolni a sáppal. (Itthon a férjem megkérdezte, hogy számlát is kaptam?... Persze nem.)
Én egyébként teljesen különböző időpontokban jártam, most Marci születése óta azért jóval a délutáni csicsit követő időpontokra vadásztam. Tudod,Makóról még be is kell bumlizni.

Puszi!

Anita
fanita

Lányok!

Ha nem jelentkeznék holnap, nem vagyok elveszve csak ez a hülye gép szerencsétlenkedik. Folyton kikapcsol. Nem is fagy le, csak úgy leáll. Igaz, előre szól, de hát köszi...

Ágci: A te férjecskéd meg tudná nézni mi fene lelte eme szerkezetet?

Fanita: Köszi az indót a zsuzskával kapcsolatban. Kép Mi is inkább a du. időpontokra vadászunk.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Na, a nagy alvás megbosszulta magát. Janka éjfélkor úgy döntött eleget aludt, és ma déli fél 12ig ébren volt. Utána aludt 4 órát, majd este 9ig megint ébren. Kép Holnap lesz 2 hónapos. Kép

Katicabogár!
Lehet, hogy láttalak a Klinikán, mert én 12-én szültem, és 8 napig ott voltunk.

Erika!
Igen, én is akarok babaúszásra járni. Gondoltam, egyik héten Janka, másik héten Lili, aztán ha már megszokták, akkor együtt.
Elég meleg van itt nálunk, de nem vészes. Kint melegebb van.
Lili most már olyan aranyos. Úgy szeretgeti Jankát. Állandóan odapakolja neki a hűtőmágneseket. Meg énekelni is szokott neki. Kép Persze azért még mindig megszorítja néha.

Ildianyu
ildianyu

Ha valalki ír levelet nekem csak elolvasni tudom, de már a választ nem várja meg a gép.
Azért néhány sort ide még tudok pötyögni.

Gabi3
inecsg

Gabi3,
írtam levelet.
Ági

Kép
Ágci

Ágci:
Nem Vandának akarok venniKép
Ő már egy fél pillanatig sem tud egyhelyben maradniKép
Ajándékba unokahuginak.
Nina
nina74

Off: Ágci! A WIW-es címedre válaszoltam! Kép És vannak új képeink! A profilomban és az Ármin topikban is!

Ildianyu! Hogy vagytok? Jól mennek a dolgok az "egy kicsi egy picivel"? LÁtom, te sem írsz a friss babákhoz - én sem bírom az iramot Kép

Márti
márti

Márti,
nincs semmi ott a postaládámban, vagy rossz helyen kerestem?

No, megyek a Bölcsishez!KépKépKép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ildianyu: én utólag, amikor itt olvastam, h. megszületett Janka, kilogikáztam, hogy te vagy az a hosszú, hullámos, sötéthajú anyuka, akihez egy tündéri kislány szokott jönni látogatóba a feje tetején kis copffal. A szombati úszás egyébként hánytól hányig van?

Erika: minden evés előtt adom Kincsőnek az Infacolt. A használati utasításon nincs rajta, hogy mikortól lehet adni, csak annyi, hogy csecsemőknek. De én úgy látom, hogy nálunk nem nagyon jött be, lehet, hogy abba is fogom hagyni. Abszolut nyerő újabban a hason fekvés, nagyon jókat alszik úgy Kincső. Háton fekve nyöszörög, nyafog és rángatja a hasa felé a lábait. Ha hasra fordítom, akkor felhúzza a lábait néha egészen a hasa alá, és elalszik, vagy emelgeti a fejét. Jókat szokott így pukizni. Anyósom szerint nem szabad hasra fektetni a babákat, majd csütörtökön megkérdezem a dokinéninket, ő hogyan vélekedik erről.

Zsófi: mit tanultál a Tápaiban?

Nóri: úgy látom, eléggé utánanéztél a GYED-del, GYES-sel kapcsolatos dolgoknak. Szerinted ha az első gyerekkel még GYES-en vagyok és akkor születik a második, akkor mi alapján számolják z őutána a GYED-et? És ha közben dolgozom 181 napot? És mi a helyzet, ha GYED-ről vagy GYES-ről megyek táppénzre, mert várom a kistesót? Bocsi a sok kérdésért, csak akkor válaszolj, ha kapásból tudod, elvégre én is utána tudnék nézni, csak így egyszerűbb lenne a lusta fajtámnak Kép. Persze más is válaszolhat Kép!

Volt valamelyikőtöknek babatornáztatója, amiről Nina írt? Szerette a gyerkőcötök?

Katicabogár

Kati
katicabogár

Katicabogar,

a hasonfekves nalunk is bevalt mindket gyerkocnel.

Nu a gyed, gyes. En ugye most gyeden voltam amikor szultem. En is utana neztem a dolognak. Ilyenkor, ha gyeden vagy amikor szulsz, az aktualis fizetesedet nezik, azt veszik alapul a tgyas hoz es a gyedhez. Mivel en kozalkalmazott vagyok, nekem az osszel emeltek a fizetesemet eleg szepen, igy en azutan kapom most a dolgokat es igen jol jartam. De nagyon oda kell figyelni erre, mert sok munkaltatonal ezt nem tudjak. Ez 1 kis eldugott torveny, de utolag is lehet ervenyesiteni.

De kar ezen gondlkodni, mert addigra lehet, hogy minden megvaltozik. Gondolom az iden mar nem szulsz. Kép Ne es ez arra ervenyes, hogy gyeden szulsz. Nemtom mi van akkor ahogy te irtad, hogy gyesen.

Nina,

mar 3x kapott Simci almat. Ma 1 negyedet megevett, cuppogta. Jo savanyu volt, megis ette.

Tegnap elott Jazmin eszegett el Simci elol az almat. Kép
g.
gabomamo

Katicabogár:
Persze gyere te i s sétálniKép

A micimackóban vettem babatornáztatót 6700-ért.
Hát mit mondjak: van olyan mint amit 16000-ért láttamKép

Ujabb kérés-kérdés:
Autós ülést szeretnék venni Vandának. Ezekből igen sokfélét láttam. 5000-55000ig. Ebből azért gondolom érdemes jóminőségüt vásárolni. De mégis melyik milyen? Akinek van légyszi meséljen már róla egy picit.
Köszi

Erika, Zsófi:
Köszi a Tiva-med-es infót.
Talán holnapután már meg is lesz.

Gabomamo:
Örülnék, ha Vanda csak 1 kanál almát megenneKép

Nina
nina74

Gabi, Fanita, ha úgy akartok gyedet kapnmi, hogy fizettek utána a tb-nek, akkor hat hónapig kell fizetni annak az összegnek a 14 százalékát, ami után a gyedet kapni szeretnétek.

Anyu 100000 Ft után kötötte meg, 14000-et fizetett, és most 70.000 gyedet kap -adó.

Nina, látom már késő, de mi Pankáét 3600-ért vettük a Corában. Nem nagyon szerette.

Erika!
Síma fekete-teát adtam neki, de az sem kellett.

Ildianyu!

Nálunk még a heti egy alkalom is kevés volt, szerintem nagyon kevés a kéthetente egy.
Persze nem akarok beleszólni:-)))))))

Vasárnap jöttök ti is?

Nina, szívesen.

Katica: Nappali felnőttoktatásra jártam. Nem szakmát tanultam.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szijasztok!

Nóra! Én néha bekentem testápolóval, de csak amikor eszembe jutott. Nem lett csikos. Másik barátnöm meg minden nap többször speciális krémmel masszirozta a pocakját, mégis csikos lett. Nem lehet elöre tudni, hogy repedni fog-e vagy sem..A barátnöm hasa a 14.(!!!) héten teljesen becsikozódott..

Erika! A linea nigra nekem kb.3-4 hónap múlva tünt el teljesen, de fokozatosan halványodott. Azért nem marad ott örökkéKép
Nekem 109cm volt a derékböségemKép, de nem hinném, hogy ettöl függ, mert a barna csik kb.a 30.héttöl kezdett látszani.

Ágci! A férjem szerelte a gépet, a net is össze-vissza volt. Ez az okaKép

Nina! Az autósüléseknél a legolcsóbb az olyan, hogy müanyag vacakon van egy kis anyag. A legdrágább, meg már csak éppen el nem ringatja a gyereket. Szerintem nézz szét, és képben leszel, hogy az egyik miért drágább a másiknál.
De amire érdemes figyelni, hogy legyen 5 pontos az öv, legyen az övön a vállrészen puha védörész, hogyha nyáron nyitott ruhában van, akkor ne dörzsölje ki a börét, és a biztonsági csat ne legyen fémböl, mert a mienk abból van, és egyszer megégette Hanga kezét, mert a napon felforrósodott. Ja és még fontos, hogy legyen magas a háttámla rész, hogy sokáig használhassa. A mienk 0-18kg-ig van, de van 9-36kg-ig is. Lehet, hogy nektek már azt lenne érdemes.

Gabi3! Mi volt a dokinál?

Szijasztok, Lara
lara

Szia Mindenkinek!

Új emberkék vagyunk közöttetek, mármint a 6+2 hetes pocaklakóm és én. Ma voltunk dokinál, és nagyon izgultunk, hogy minden rendben legyen. Hál' Istennek, minden ok.
Első baba lesz ugyanis, így még nagyon tapasztalatlanok vagyunk.
Már olvasgatom egy ideje a fórumot, és szupinak találom. Örülök, hogy van egy kis összefogás-közreműködés a szegedi babás mamák és kismamák között.

Gabici
gabici

Zsófi:
Hát ha tényleg igy van ez a gyedes dolog akkor szerintem ez roppant korrekt dolog.
Nekem sokkal többe került a gyedemKép
Tényleg nem hallottam ezt a magad után fizess dolgot. Mindig tanulok.
Gabi3
Szerintem ha ez tényleg igy van akkor nagyon jó kis befektetésKép
6X14000=18X70000
Jól értelmezem?

Lara:
KösziKép

NIna
nina74

Sziasztok!

Gabici! Üdv közöttünk, írj egy kicsit bővebben magatokról.Holfogsz szülni, kinél, előtte hol dolgoztál, merre laktok stb?

Nálunk hazajöttek a mamáék a tengerről, rettenetesen hiányzott az uncsijuk, így már 9 után (3/4 -kor kelt a kis nagysága)jött a tata, és a napot náluk töltöttük.
Jó volt. Lotti ebéd előtt aludt 1,5 órát.aztán szokásos Duracell nyusziként nyomta végig a napot.

Ágci! Milyen az a bugyipelenka? Márka, ár?

Megpróbálok a mútermi képeinkből felrakni, remélem sikerül.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Persze nem megy.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

14% a nyugdijbiztositási alapba való hozzájárulás
26% pedig az egészségbiztositási járulék
3500 Ft egészségügyi hozzájárulás.
1-1% munkaadói és munkavállalói járulék.
Ezeket a munkáltatónak kell fizetni a munkavállaló után. De a munkavállalónak is csak kb 37500 marad az 50000 forintos minimálbérből.

Ezek szerint a 14%-on kivül állam bácsi a többitől elesik?
Hát én ezt nem hiszem.
Nem sántit ez valahol?

A gyedet azt jövedelem után fizetik nem?
Akkor ilyenkor mi a jövedelem?

Valaki világositson már fel légyszi?Kép
Nina
nina74

Melinda:
LiberoUp&go
Drága. Most vettem a pelenkadiszkontba 65ft körül/ db
Egyébként én gyüjtögető életmódot folytatokKép
Amerre járok a lakásban, és érdekes, de veszélytelen dolgot találok( cipőkanál, sörnyitó. régi zsebnaptár)Azt begyüjtöm az éjjeliszekrény fiókba. Pelenkázásnál mindig kap egyet belőleKép
Persze ez is csak ideig-óráig megoldás. Nálunk ma este ez sem használt. LefogtukKép Ketten.Kép
nina74

Látom ez a TGYÁS/GYED-es téma sokatokat foglalkoztat, így nem lesz off, ha ide írok róla, és nem magánban, aki unja, ugorja át! Kép
Infóm nagy része a netről, az indexen lévő gyed-es fórumról származik, valamit egyik barátnőmtől, aki személyesen volt bent a tb-nél.

Szóval, ha nincs az embernek semmilyen biztosítása, nincs munkaviszonya, nem kap gyedet, gyest, stb..., akkor lehetősége van szerződést kötni a tb-vel. Természetsen személyesen be kell sétálni, és megkötni a szerződést. Vigyázat, tudtommal, csak elsejével lehet, különben az a hónap már elszállt!

Az összeget, hogy menyire kötöd, te magad válszthatod meg, max 321 000 Ft-re lehet. Ennek az összegnek a 14%-át kell minden hónapban befizetni, és semmi mást. (Szóval sokkal jobb, mintha kamuból bejelentenek valahová.) Ha befizetted a 6 hónapot, akkor érdemes szülésig táppénzre menni, hogy ne kelljen tovább fizetni (sőt te kapj pénzt), és szüléskor biztosított legyél.
Január elsejétől annyit szigorítottak, hogy annak ellenére, hogy nincs munkád, kell, hogy legyen 15 000Ft/hó jövedelmed, de ez nagyon könnyen megoldható, pl. ha kiadod papíron valakinek a lakásod/házad/kerted, de vannak persze más módok is. Szülés után pedig a befizetet összeg függvényében elkezded kapni a tgyást, ami a szerződésben szereplő összeg 60 vagy 70 százaléka (A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70 %-a, ha a szülő nő a szülést megelőző 2 éven belül legalább 270 napon át biztosított volt. Ennél kevesebb, de legalább 180 napos biztosítási idő esetén 60 %.), majd a gyedet, ami a szerződésben szereplő összeg 70%, de max 83 000 Ft, jelenleg. A TGYÁS és a GYED is BRÚTTÓ!!!

Szóval érdemes számolni, hogy kinek mekkora öszeg éri meg legjobban, mert ugye fél évig maximálizatlan (Hát ez szép szó!) pénzt kapsz. Ha meglesz az új adótörvény szeretném excelben megcsinálni, hogy kirajzolja, hogy melyik hónapban mennyi az az összeg, amivel a maximális "hasznot" eléred.

Azt hiszem minden fontosat leírtam, ha csak gyed maximumra törekszel, akkor 120-130 ezer Ft körül kell kötni, belekalkulálva, hogy hátha emelik a 83-as határt.
norcee

Katicabogár!

Jól értem, hogy folyamatos munkaviszonyod van?

Ha igen:
Ha szülést megelőző évben, vagy a szülés előtt nem lesz meg a 181 nap tényleges ledolgozott időd, akkor a mindenkori minimálbér kétszeresét veszik a számítás alapjának, kivéve, ha a tényleges fizud kevesebb, mert akkor azt, és annak a 70%-át kapod.

Hangsúlyozom, nem vagyok tb szakértő, csak nagyon érdekel a téma, így válaszom, nem 100%. Természetesen olvass utána, mindenesetre nekem egyelőre úgy tűnik, hogy anyagilag megéri a gyerekek között 181 nap biztosított (ledolgozott, tb-vel kötött) időnek lenni. Sajnos a táppénz nem számít ledolgozott időnek, viszont az időközben összegyült szabi igen. Nem tudom, hogy előtte tanárként dolgoztál-e, de ha igen, akkor érdemes megkérdezni a munkahelyeden, hogy mennyi szabid gyült már össze, mert lehet, hogy csak 2-3 hónapra kellene visszamenni.

Ha nem vagy folyamatosan biztosítva, akkor ha nem dolgozol újra, vagy nem "ügyeskedsz", akkor csak gyes jár.

Nóri
norcee

Lányok, végre idejutok, hogy megköszönjem a krémes tanácsokat. Azért azt szürtem le, hogy érdemes kenni.

Még egy érdekes:Egyszeri anyasági segély :
- 30.150 Ft 2002.-ben. (Mindig a minimál öregségi nyugdij 150%-a)
Érvényes 2003.jan.1-től:
Cst. 31. § Az anyasági támogatás - gyermekenkénti - összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-ával, ikergyermekek esetén 300%-ával, azaz 49.050,- Ft.!!! Kép

Üdv!
Nóri
norcee

Tapasztaltak!

Ha reggelente görcsöl a vádlim, akkor magnéziumot kell szedni? Szedet valaki Magne B6-ot? Orvosom, védőnőm szabadságon. Úgy gondoltam saját szakállamra szedek. Szerintetek?
Vagy mit egyek sokat?

Nóri
(16+5)
norcee

Nóri: kálciumhiány
Névtelen

Sziasztok!

Minden ok. Majd írok, ha jó lesz a gép.

Ágci: Holnap telcsizek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Márti!
Egész jól mennek a dolgok, csak ha néha egy éjszaka rosszabb, akkor kivagyok. Kép Nálatok minden ok? A frissbabákat szoktam olvasgatni, de írni sosincs erőm.

Katicabogár!
Igen, az én voltam. És Te ki vagy?
Nem emlékszem pontosan, mikor van a szombati, de kb. 8-tól 10ig lehet menni. Ágci, Lara, nem emlékeztek?

Zsófi!
Mi Lilivel se jártunk rendszeresen úszni, csak ha éppen úgy jött ki a lépés. Majd csak akkor akarok menni, ha már fent lesz a sátor. Most is van a sportusziban? Ja, meg Jankának még 1 hónap kell, hogy 3 hónapos legyen. Kép

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Megpróbálok írni egy kicsit. Hátha nem kapcsol ki.

Már van szívműködése a kismanónak. Lehet, hogy én is vagy a Verához, vagy az Incihez fogok járni, így elkerülhetem a Bácskait. Majd csak egy hónap múlva kell mennem újra.

Fanita: Neked miért kell olyan sűrűn menni? Emlékszem a Flóval is ilyen sűrűn mentem az elején.

Nóri: Te teljesen ki vagy kupálódva tb ügyben. Kit kell keresni a tb-nél, aki ezeket el tudja nekem mondani? Egyél Magne B6-ot. Nem lesz tőle bajod.

Üdv Gabici!Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok,
Gabici,
szia! Gyere sűrűn, akkor megismersz mindenkit, és persze mi is téged!Kép

Nóri,
megkaptad a levelet? Én szedtem, de ahogy névtelen is írta kalciumot is szedjél. van a Béresnek is vagy pezsgőtablettában, jó lesz. Vagy terhes vitamint, abban minden van, akkor nem kell egész nap "bogyóznod".

Melinda,
pampers nek is van, de mi jobban szeretjük a liberot, és most az egész jó, mióta felújították.
Miért nem ment a kép feltöltés? Alul megnyomtad a melléklet feltöltése gombot? Vagy a profilba akartad betenni?

Nina,
nem biztos, hgoy a pelenkadiszkontban olcsóbb a pelus, mint hogy angy bevásárlóközpontokban megvennéd, ha akciós.

Babaúszás: igen 8-10 között lehet szobaton menni, akkor mész, mikor akarsz, és addig maradtok, amíg a baba bírja, nem kell pont odaérni 8-ra. Vasárnap jó, ha odamész.

FAnita,
azt hiszem Te kérdezted, igen megyek dolgozni, szeptembertől 3. osztályosokat fogok tanítani a Tarján III-ban. Várom is meg nem is, egyelőre Gáborka szokja a bölcsit.

Pocakosok is rakhatnak képet a profilba!Kép

Megyek, folytatom a vasalást.
Ágci

Kép
Ágci

Gabi3:
Remélem, hogy tényleg ugy van ez a tb.-szerződéses dolog, ahogy Nóri irja.
Szerintem akkor minél hamarabb utána kelleni járnod, hogy feltétlenül meglegyen a 181 napod.
Ja, ha a tb-nél az egyik ügyintéző leráz, akkor menj másikhoz! Tapasztalat.
Csatlakozom ÁgcihozKép VasalokKép
Nina
nina74

Jöhettek hozzám is vasalni! Brrr..

A jövő héten szándékozom utána nézni ennek a tb-s dolognak.

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?