Panndi!
Mi is szopi után ettük a gyümit Lillával! Most (ez nekünk ugye a 7. hónap) kapja a tízórait előbb a szopinál, de a délit még mindig szopi után adom.
nekünk tejcsi probléma eddig nem lett, Lillu ugyanis este őrült sokat szopizik.
Az időkről. Nekem egy védő néni magyarázta el, miért ajánlják a tízórai kicserélését először. Ez ugyanis később kisgyereknek tízórai lesz, nem főétkezés, így célszerű ezeket a könnyű kezdő gyümiket ekkora időzíteni és akkor később nem kell a szokásokon változtatni. Tízórai időnek nekem 9-11, ebédnek 12-14 óra közé javasolta az étkezést. Mi a 9 és 12-re álltunk rá, mert így délelőtt frankón tudunk csavarogni (na persze ha nincs ilyen hideg
). Ha megnézed a Ti 11 és 3 órátok nem áll annyira messze ettől. Ha már jobban eszik, kicsit tologathatsz is rajta.
Ebédnek illik adni inkább majd később a zöldséges, húsis komolyabb kajákat. Amúgy szopi plusz ezek a kóstolgatások Lillát sokkal jobban telítik, mint az anyatejcsi magában.
Kicsit zavaros lett, de remélem azért még érthető. Hogy tisztább legyen leírom Lillu hogyan kóstolgat.
7-8 között anyatejcsi 2 alkalommal eszi meg az adagját
9 óra gyümi (körte vagy barack - almától ugyanis öklendezik szegény
) utána kiadós szopi (mi először 1/3 üveget ettünk csak, most 1/2 bébiétel üvegnyit burkolunk be - utána már csak öklendezik tőle)
Így kibírjuk 12-ig ekkor nagy szopi, utána zöldségek keverve (répa, krumpli, sütötöki, most akarjuk bevezetni majd a rizspépet és az olajat is ill. néha kis almát csempészek a krumpliba - ez az egyedüli mód, hogy befele és nem kifele megy az alma)
Utána 2,4,6,8 szopi-szopi (ebből is látszik, hogy kis haspók a drága
) Mi februártól próbálunk délutáni gyümit is, akkor talán egy szopival kevesebb is elég lesz majd. Lilla nem eszik hatalmas mennyiségeket, de szépen nő, így nem aggódom.
Remélem valamit tudtam segíteni. Ha figyeled Zsófit, úgyis kiderül milyen kaja időpontok illenek a napjaiba. Szerintem is ráértek, időben vagy, nyugodtan kóstolgassatok saját igény szerint. Neki még a tejcsi is elég, a gyümi csak plusz élvezet!!!
Üdv, Ildi